23 יוני 2013, 19:47
er79 כתב:יש בסופו הרבה דברים שמרתיעים אותי: השנה הראשונה שלו במכבי הייתה חריגה בפן החיובי לאורך כל הקריירה הדי מפוספסת שלו. תוסיף את זה שיש לו אויר ל-15 דקות משחק לכל היותר, הוא מועד לפציעות ועושה הרבה עבירות, ואני כבר לא יודע אם מדובר ברכש חכם. אפילו גיסט ולאזמה הועדפו על פניו בפאו השנה. מצד שני, הוא טוב לפדרמנים ולמינויים מבחינת מחיר ומבחינת אהבת הקהל. זה סוג של תוכנית שכנראה רוקמים בהנהלה שחושבת שאנחנו מטומטמים: להחזיר סמלים (שאראס, ניקולה) ושחקנים שהקהל התחבר אליו (סופו) ולקוות שהקהל מספיק מטומטם. אין לי בעיה עם סופו, אני רק מקווה שחושבים בהנהלה גם על שחקנים איכותיים, כי גימיקים כבר ראינו מספיק, אנחנו צריכים ווינרים בקבוצה, לא גימיקים.
23 יוני 2013, 19:48
23 יוני 2013, 19:57
NY boy כתב:או שהתכנון זה השנה למכור לנו את וויצי'ץ בשביל שיקנו מינויים, ובשנה הבאה ימכרו לנו את הזהות בחזרה ואולי יחזירו בנוסף לליאור גם את יניב גרין?
23 יוני 2013, 20:11
NY boy כתב:מי יהיה קפטן בשנה הבאה? זלמנסון? כרגע זה נראה כמו 6 זרים, טיוס, לאנדסברג, אולי ג'ייק כהן, ופניני אחד (שפסול מלהיות קפטן).
כל כך מהר שכחו את הזהות הישראלית שניסו למכור לנו רק לפני 3 שנים??
או שהתכנון זה השנה למכור לנו את וויצי'ץ בשביל שיקנו מינויים, ובשנה הבאה ימכרו לנו את הזהות בחזרה ואולי יחזירו בנוסף לליאור גם את יניב גרין?
23 יוני 2013, 20:22
roy1000 כתב:NY boy כתב:או שהתכנון זה השנה למכור לנו את וויצי'ץ בשביל שיקנו מינויים, ובשנה הבאה ימכרו לנו את הזהות בחזרה ואולי יחזירו בנוסף לליאור גם את יניב גרין?
דרך אגב, איך בדיוק קיבל ווייצ'יץ' אישור עבודה בארץ? מנהל קבוצה זה לא משהו שאמורים לתת לו אישור עבודה לזר.
23 יוני 2013, 22:06
23 יוני 2013, 22:18
23 יוני 2013, 22:22
מקאדו 3 כתב:אני לא שמח על מה שקורה עם ליאור , נכון שהחוזה שלו גבוהה וזה אבל בעיניי מה שקורה ובעיקר איך שקורה איתו זה עוד סימפטום להיתבהמות ולהידרדרות של הקבוצה הזו , הוא לא שווה 850 אלף ? טוב תידאגו איכשהו בשקט ובאלגנטיות להגיע איתו לפשרה שתוציא גם אותו בכבוד ובלי יריות ודקירות בתיקשורת , איכשהו זה כמעט תמיד נראה כל כך מכוער בכל צעד שההנהלה הזו עושה מול כל שחקן או גורם בקבוצה.
אישית אני חושב ששחקן ישראלי כמו ליאור צריך להיות בקבוצה גם אם Zה אומר לשלם לו קצת מעבר למה שהוא שווה או לא שווה באמת גם אם לא 850 אלף לעונה , בכל זאת זו עדיין אלופת ישראל וזה עדיין הישראלי הכי טוב בארץ .
23 יוני 2013, 23:28
23 יוני 2013, 23:45
NY boy כתב:הצעה של 500 אלף דולר, בזמן שאוחיון ופניני הכוכבים (שלא מסוגלים לתרום ביורוליג בכלל) מקבלים 400 אלף דולר כל אחד זאת בהחלט הצעה שאפשר להבין למה השחקן רואה כמעליבה. אם ליאור שווה 500 אלף דולר למכבי, לא יכול להיות שפניני או אוחיון ירוויחו 400 כשהם לא מדגדגים את הקרסול של ליאור.
24 יוני 2013, 00:02
24 יוני 2013, 06:03
מקאדו 3 כתב:אני לא שמח על מה שקורה עם ליאור , נכון שהחוזה שלו גבוהה וזה אבל בעיניי מה שקורה ובעיקר איך שקורה איתו זה עוד סימפטום להיתבהמות ולהידרדרות של הקבוצה הזו , הוא לא שווה 850 אלף ? טוב תידאגו איכשהו בשקט ובאלגנטיות להגיע איתו לפשרה שתוציא גם אותו בכבוד ובלי יריות ודקירות בתיקשורת , איכשהו זה כמעט תמיד נראה כל כך מכוער בכל צעד שההנהלה הזו עושה מול כל שחקן או גורם בקבוצה.
אישית אני חושב ששחקן ישראלי כמו ליאור צריך להיות בקבוצה גם אם Zה אומר לשלם לו קצת מעבר למה שהוא שווה או לא שווה באמת גם אם לא 850 אלף לעונה , בכל זאת זו עדיין אלופת ישראל וזה עדיין הישראלי הכי טוב בארץ .
24 יוני 2013, 06:57
NY boy כתב:בדיוק. אי אפשר להתעלם מהסכומים ההזויים שנותנים לכל מיני ישראלים מצחיקים (כדיר, חג'ג' הם 2 שמכבי שילמה להם משכורת כשלא שיחקו ותרמו משהו בכלל פה) שלא מגרדים את הקרסול של ליאור אבל אז להתלונן שהמשכורת שלו היא גדולה מידי. המשכורת שלו היא בפרופורציה מדוייקת לחוסר הפרופורציה של הסכומים שההנהלה נוהגת לתת לשחקנים ישראלים רק בגלל שהם ישראלים.
אני מעדיף שישלמו 800 לליאור ובמקום פניני יתנו לשגב מצידי דקות מאשר שישלמו לפניני 400 אלף דולר בשביל לחמם את הספסל רוב העונה ויוותרו על ליאור כי אין כסף. אין כסף כי מבזבזים אותו על כל מיני ישראלים חסרי מושג, זרים כושלים ומחלקת סקאוטינג מפוארת.
24 יוני 2013, 12:12
24 יוני 2013, 12:46
24 יוני 2013, 13:41
Mta_atic כתב:כתבה על שוק ההעברות של הקיץ הנוכחי
http://sports.walla.co.il/?w=/151/2654099
אחד הטוקבקיסטים שם העלה תגובה מעניינת :
"השוק האירופי פשוט עובד על מכבי בעיניים. הקבוצות העשירות משלמות סכומי עתק לשחקנים שעם כל הכבוד - פשוט לא שווים את זה. קחו לדוגמא את מקרה ג'רמי פארגו: פארגו הוא שחקן נהדר, אך בעונה הקודמת כאשר שיחק בNBA הרוויח מיליון דולר - וכעת שכרו הוא 2.2 מיליון דולר? על מה ולמה? מסיבה זאת, מכבי מוצגת כקבוצה בסדר גודל השני באירופה שתילחם על הפירורים שישאירו לה הקבוצות העשירות. זה באמת המעמד שאנו רוצים בו? דרג שני? מה ההבדל בינינו לבין ברצלונה? ההבדל הוא שאנחנו צריכים לאכול את השאריות שלה - כל המרסליניו הוארטסים למיניהם (חלילה שאזלזל בו - אך הוא מדגים בצורה מדוייקת את המצב). מאחר שמכבי תל אביב לא יכולה להילחם על האמריקאים או האירופאים המוכחים ביורוליג, היא נכשלת עם הימורים לא טובים של אמריקאים אלמוניים במחירים נמוכים או אירופאים שטרם הוכיחו את יכולתם ונחשבים כישרונות. מכבי רוצה לבצע מחטף? יש מושג הנקרא "שחקן חופשי". מכבי יכולה "לגנוב" שחקני NBA מעולים בפחות ממיליון דולרים ולהפוך בקלות ובזול לקבוצה הטובה באירופה. במקום להתחרות עם הקבוצות העשירות על רכזים שאני לא בטוח שיש להם יותר מדי מקום בNBA, למה לא לחטוף את ג'וני פלין (Jonny Flynn)? מדובר בשחקן שלא רואה שחקנים כמו פארגו ובובי בראון ממטר, ובNBA הם יכלו להיות מחליפים שלו. הוא נבחר במקום השישי בדראפט 2009 (בו נבחר גם עומרי כספי שאני מקווה שיחזור העונה) לפני שחקנים כמו סטפן קארי, נתן עונת רוקי טובה ומאז קיבל פחות ופחות דקות. בכל אופן, העונה הוא שיחק בליגה האוסטרלית (?!) ורשם ממוצעים של 17.4 נק' ו-5.9 אסיסטים למשחק. כעת הוא שחקן חופשי. אם מכבי מעוניינת בעסקת חייה - פלין הוא השחקן. כישרון מבוזבז שממש לא רוצה ולא אמור להיות בעל תווית באסט.אני מקווה שמכבי תקפוץ על המציאה.
למה להתחרות על דווין סמית האפור עם מכבי יכולה בפחות כסף לקחת את קלנה אזובויקי (Kelenna Azubuike)? הוא התחיל את העונה בדאלאס ועזב אותה בהמשך וגם הוא, כמו פלין, פשוט לא בlevel של מכבי. למה להתחרות על שחקנים כמו פול דייויס כשאפשר לגנוב את טריי תומפקינס המוכשר (23, 2.08). מדובר בשחקן בעל קליעה נהדרת לגובהו, משחק פוסט קטלני, ריבאונדר טוב ובניגוד לליאור (שמכבי סוף סוף הבינה שהוא שודד בטריינינג) - הוא לא אטריה ולא חור בהגנה כלל. בנוסף לכך הוא גם שולט נהדר בכדור בתור גבוה מה שהופך אותו למפלצת באופן כללי. ותג מחירו? הוא שיחק העונה בקליפרס ושוחרר בהמשכה, ומשכורתו הייתה 762,195$ - אפילו פחות מאליהו. מדובר בשחקן חופשי לעת עתה. אלו דוגמאות בודדות. הבנתם את הרעיון שאני מקווה שמכבי תפנים. בהצלחה מכבי!"
24 יוני 2013, 14:14
24 יוני 2013, 14:18
Mta_atic כתב:כתבה על שוק ההעברות של הקיץ הנוכחי
http://sports.walla.co.il/?w=/151/2654099
אחד הטוקבקיסטים שם העלה תגובה מעניינת :
"השוק האירופי פשוט עובד על מכבי בעיניים. הקבוצות העשירות משלמות סכומי עתק לשחקנים שעם כל הכבוד - פשוט לא שווים את זה. קחו לדוגמא את מקרה ג'רמי פארגו: פארגו הוא שחקן נהדר, אך בעונה הקודמת כאשר שיחק בNBA הרוויח מיליון דולר - וכעת שכרו הוא 2.2 מיליון דולר? על מה ולמה? מסיבה זאת, מכבי מוצגת כקבוצה בסדר גודל השני באירופה שתילחם על הפירורים שישאירו לה הקבוצות העשירות. זה באמת המעמד שאנו רוצים בו? דרג שני? מה ההבדל בינינו לבין ברצלונה? ההבדל הוא שאנחנו צריכים לאכול את השאריות שלה - כל המרסליניו הוארטסים למיניהם (חלילה שאזלזל בו - אך הוא מדגים בצורה מדוייקת את המצב). מאחר שמכבי תל אביב לא יכולה להילחם על האמריקאים או האירופאים המוכחים ביורוליג, היא נכשלת עם הימורים לא טובים של אמריקאים אלמוניים במחירים נמוכים או אירופאים שטרם הוכיחו את יכולתם ונחשבים כישרונות. מכבי רוצה לבצע מחטף? יש מושג הנקרא "שחקן חופשי". מכבי יכולה "לגנוב" שחקני NBA מעולים בפחות ממיליון דולרים ולהפוך בקלות ובזול לקבוצה הטובה באירופה. במקום להתחרות עם הקבוצות העשירות על רכזים שאני לא בטוח שיש להם יותר מדי מקום בNBA, למה לא לחטוף את ג'וני פלין (Jonny Flynn)? מדובר בשחקן שלא רואה שחקנים כמו פארגו ובובי בראון ממטר, ובNBA הם יכלו להיות מחליפים שלו. הוא נבחר במקום השישי בדראפט 2009 (בו נבחר גם עומרי כספי שאני מקווה שיחזור העונה) לפני שחקנים כמו סטפן קארי, נתן עונת רוקי טובה ומאז קיבל פחות ופחות דקות. בכל אופן, העונה הוא שיחק בליגה האוסטרלית (?!) ורשם ממוצעים של 17.4 נק' ו-5.9 אסיסטים למשחק. כעת הוא שחקן חופשי. אם מכבי מעוניינת בעסקת חייה - פלין הוא השחקן. כישרון מבוזבז שממש לא רוצה ולא אמור להיות בעל תווית באסט.אני מקווה שמכבי תקפוץ על המציאה.
למה להתחרות על דווין סמית האפור עם מכבי יכולה בפחות כסף לקחת את קלנה אזובויקי (Kelenna Azubuike)? הוא התחיל את העונה בדאלאס ועזב אותה בהמשך וגם הוא, כמו פלין, פשוט לא בlevel של מכבי. למה להתחרות על שחקנים כמו פול דייויס כשאפשר לגנוב את טריי תומפקינס המוכשר (23, 2.08). מדובר בשחקן בעל קליעה נהדרת לגובהו, משחק פוסט קטלני, ריבאונדר טוב ובניגוד לליאור (שמכבי סוף סוף הבינה שהוא שודד בטריינינג) - הוא לא אטריה ולא חור בהגנה כלל. בנוסף לכך הוא גם שולט נהדר בכדור בתור גבוה מה שהופך אותו למפלצת באופן כללי. ותג מחירו? הוא שיחק העונה בקליפרס ושוחרר בהמשכה, ומשכורתו הייתה 762,195$ - אפילו פחות מאליהו. מדובר בשחקן חופשי לעת עתה. אלו דוגמאות בודדות. הבנתם את הרעיון שאני מקווה שמכבי תפנים. בהצלחה מכבי!"
24 יוני 2013, 15:36
Mta_atic כתב:פליקס אני חושב שהבחור בא להדגיש נקודה - שלגדולות של אירופה יש נטייה להשתגע עם השכר שהם מוכנות לשלם לשחקנים שלא בהכרח שווים את זה.
בסופו של דבר, גם אם תקציב השחקנים של מכבי יעלה משמעותית אנחנו עדיין לא נראה פה סגלים נוצצים בסדר גודל של צסק"א, בארסה, ריאל והטורקיות,
ולכן אם כבר הולכים בגישה שחלק מהשחקנים שיגיעו לכאן יהיו סוג של הימור - למה לא לנסות ללכת על שחקנים שעברו עין בוחנת של סקאוטים באנ.בי.אי ושיחקו שם תקופה?
ג'וני פלין הוא דוגמה טובה.
אני באמת לא יודע כמה הוא מרוויח (אני מאמין שמדובר בסדר גודל של שכר שמכבי יוכלו לעמוד בו בחוזה רב שנתי) אבל הייתי מביא אותו למכבי הרבה לפני היקמן זה בטוח.
24 יוני 2013, 15:42