פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: נבחרת ישראל לקראת היורובאסקט

28 אוגוסט 2013, 23:11

שמואל1 כתב:
EulGam05 כתב:
שמואל1 כתב:
EulGam05 כתב:
שמואל1 כתב:אני רואה שאתה הולך עם הראש קיר, אז אני אלך איתך. קווין דוראנט כוכב על ב NBA, שווה ערך לשחקן כמו ספאנוליס באירופה. לספאנוליס היית נותן את הכדור האחרון, כי הוא שחקן מאוד מוכשר ברמת יורוליג וכנראה יצליח לעשות את הפעולה הנכונה. ריקי היקמן שחקן בינוני ברמת היורוליג, שווה ערך לשחקן כמו CJ ווטסון ב NBA. ל CJ ווטסון לא היית נותן את הכדור האחרון.
מקווה שהבנת את האנלוגיה.

ואם שאר השחקנים בקבוצת ה-NBA שבה משחק סי-ג'יי ווטסון היו טובים התקפית כמו רג'י אוואנס, עדיין היית מעדיף לא לתת לווטסון את הכדור האחרון?

לא, אבל זה לא המצב במכבי. הפער בין היקמן לשאר השחקנים לא גדול כמו בין CJ ווטסון לרגי אוונס. במכבי יש שחקנים אחרים שיוכלו לתת סל.

כמו למשל?

אוחיון, אינגלס, סמית', רייס.

אה כמובן, בוא נראה ("פוזשן מאני טיים" כאמור מוגדר כ-5 דקות אחרונות ברבע האחרון או הארכה וכשההפרש אינו עולה על 5 נק' לטובת אף אחת מהקבוצות, הסטטיסטיקות הן מהאתר GigaBasket):

נתחיל דווקא עם היקמן - בשנה שעברה הוא קלע 1.09 נק' פר פוזשן במאני טיים, הרבה כתוצאה מכך שהוא סחט המון עבירות (רביעי בכל היורוליג במספר זריקות העונשין במאני טיים) ובנוסף לכך הוא חילק גם 4 אסיסטים (ולא איבד אף כדור).

נמשיך באוחיון - בשנה שעברה הוא קלע 0.25 נק' פר פוזשן במאני טיים (מבין השחקנים שקלעו לפחות נק' אחת במאני טיים, רק שחקן אחד בכל היורוליג קלע פחות נק' פר פוזשן מאוחיון במאני טיים). לזכותו של יוגב ייאמר שהוא חילק 7 אסיסטים אבל אוי לא - הוא גם איבד 5 כדורים אז לבטח עדיף שהכדור לא יהיה בידיים שלו במאני טיים, לא?

נעבור לסמית' - סמית' קלע 0.87 נק' פר פוזשן במאני טיים בעונה שעברה. האם הזכרתי כבר שגם סמית' איבד 5 כדורים במאני טיים (ולא מסר ולו אסיסט אחד)?

נמשיך עם אינגלס - פה כבר העניינים מתחממים, אינגלס קלע 1.01 נק' פר פוזשן במאני טיים, נחמד אבל עדיין משום מה לא מצליח לפרוץ את המחסום "האסטרונומי" של 1.09 נק' שקבע היקמן שאסור שהכדור יהיה בידיים שלו במאני טיים. גם אינגלס איבד כדור אחד (ומסר אסיסט אחד).

נשארנו רק עם רייס שאת הסטטיסטיקה המתקדמת שלו מהליגה הגרמנית אין לי. אולי הוא באמת אופציה טובה יותר לכדור אחרון מהיקמן אבל קשה לי לראות איך אפשר לקבוע זאת בכזאת נחרצות כשרייס לא שיחק ולו עונה אחת ביורוליג ואין אינדיקטור ברור לגבי היכולת שלו מול קבוצות ברמה הזאת.

28 אוגוסט 2013, 23:13

jol9 כתב:
LIAV10 כתב:אוחיון זה זה שהחטיא פעמיים סל ניצחון או שאני מתבלבל?
סמית זה זה שהחטיא סל ניצחון?
הכדרור של היקמן לא טוב לפוזיישן האחרון ושל אינגלס כן?
מתי ראית את רייס במאני טיים?

יש לי תחושה שתגיד הכל כדי לא להודות בטעות, יוני היה רך איתך כשאמר שיצאת פיתה.

אני מתקשה להבין אנשים שממשיכים להתווכח גם כשהוכיחו להם (עד כמה שאפשר להוכיח בכדורסל) שהם טועים.
רבאק, הבחור לקח על עצמו כמעט את כל המשחקים הצמודים שהיו למכבי (והיו כאלה לא מעט) ולפי הסטטיסטיקה לא איבד אף כדור...

אני טוען שבגלל היקמן בכלל הגענו למצב כזה של משחקים צמודים, כי הוא שחקן שהרבה פעמים עצר את ההתקדמות של מכבי כקבוצה, אבל במאני טיים הוא תפקד כמו שצריך,
ואין מה להתווכח על זה בכלל.

קשה לי להשאר אדיש לזה שהוא ממשיך להתעקש.

28 אוגוסט 2013, 23:56

EulGam05, תענוג לקרוא אותך. אל תתייאש!

31 אוגוסט 2013, 21:11

נעימי וצ'וברביץ' נופו מהסגל

הייתי לוקח את אלכס במקום קוז'יקרו.

31 אוגוסט 2013, 21:55

נעימי מודח מהסגל. כן, זה השחקן שמכבי החתימה במקום הלפרין. אפילו לנבחרת ישראל שופעת הגארדים, הוא לא מספיק טוב.

31 אוגוסט 2013, 21:57

שמואל1 כתב:נעימי מודח מהסגל. כן, זה השחקן שמכבי החתימה במקום הלפרין. אפילו לנבחרת ישראל שופעת הגארדים, הוא לא מספיק טוב.

מה היה המצב של יוגב בנבחרת בקיץ לפני שהוא כיכב מול דיאמנטידיס?

זה לא אומר כלום.

31 אוגוסט 2013, 21:57

MTA2311 כתב:
שמואל1 כתב:נעימי מודח מהסגל. כן, זה השחקן שמכבי החתימה במקום הלפרין. אפילו לנבחרת ישראל שופעת הגארדים, הוא לא מספיק טוב.

זה לא אומר כלום.

לא אמרו שנעימי פצוע או משהו?

31 אוגוסט 2013, 21:59

Maccabikid כתב:
MTA2311 כתב:

זה לא אומר כלום.

כן, הוא גם פצוע.

בקיצור, לא מרגש בכלל "הניפוי" הזה.

31 אוגוסט 2013, 21:59

MTA2311 כתב:
Maccabikid כתב:
MTA2311 כתב:

זה לא אומר כלום.

כן, הוא גם פצוע.

פלוס זה שיבק

31 אוגוסט 2013, 23:49

MTA2311 כתב:
Maccabikid כתב:
MTA2311 כתב:

זה לא אומר כלום.

כן, הוא גם פצוע.

הפציעה לא רצינית, הוא היה יכול לשחק באליפות אירופה. שיבק פשוט החליט שהוא לא מספיק טוב, וכנראה שבצדק.

31 אוגוסט 2013, 23:55

http://sports.walla.co.il/?w=/151/2674606
מאמן נורא,מקווה שנשמע בעוד שלושה שבועות שהוא התפטר/פוטר

31 אוגוסט 2013, 23:59

שמואל1 כתב:
MTA2311 כתב:
Maccabikid כתב:
MTA2311 כתב:

זה לא אומר כלום.

כן, הוא גם פצוע.

הפציעה לא רצינית, הוא היה יכול לשחק באליפות אירופה. שיבק פשוט החליט שהוא לא מספיק טוב, וכנראה שבצדק.

כן ד"ר שמואל.... :roll:

01 ספטמבר 2013, 00:28

גם הלפרין הוא לא בדיוק כוכב. אחרת לא היה מגיע לירושלים.

01 ספטמבר 2013, 00:48

CYellow7 כתב:

שטויות, הלפרין כבר היה רגל וחצי במכבי. חוץ מזה, היכולת שלו כיום בנבחרת טובה מאוד והוא לא נופל מהלפרין של לפני שנתיים-שלוש.

01 ספטמבר 2013, 16:03

שמואל1 כתב:
CYellow7 כתב:

שטויות, הלפרין כבר היה רגל וחצי במכבי. חוץ מזה, היכולת שלו כיום בנבחרת טובה מאוד והוא לא נופל מהלפרין של לפני שנתיים-שלוש.

יש לך זכרון קצר.
הלפרין של לפני שלוש שנים היה שחקן של 15 נק' למשחק ועוד איזה 5-6 אסיסטים ביום טוב. היום הוא בקושי זורק לסל.

בלי קשר, הלפרין כנראה יותר טוב ממה שחשבנו כשהוא חתם במגדל.

01 ספטמבר 2013, 19:17

שמואל1 כתב:
CYellow7 כתב:

אתה חי בסרט אם אתה חושב שהלפרין בחר בירושלים. הלפרין חתם שם כי הבין שהוא בסה"כ כיסוי תחת למקרה שיוגב יעזוב ופחד להישאר קירח מכאן ומכאן. זה הכל.

01 ספטמבר 2013, 20:24

לכל מי שזלזל בנבחרת גאורגיה, עשכיו גאורגיה משחקת נגד ליטא בליטא ויש הארכה
פרסם תגובה