jol9 כתב:אני באמת לא ממש מצליח להבין את ההתעקשות שלך...
נניח שאתה צודק, ואין כאן שום גזענות או אפליה...
מכבי בסה"כ איזרחה אדם שיש לו שורשים יהודיים, ושמגיע לו לקבל אזרחות ע"פ חוק השבות. סוף דיון.
למי שזה לא נראה, שיילך וישנה את החוקים של המדינה.
מה שכהן ואקוניס מנסים לעשות, זה לבנות מסגרת עם חוקים חדשים שסותרים את חוקי המדינה, ואין שום סיכוי שדבר כזה יעבור.
אני גם לא מבין את הדוגמא שהבאת לפליקס... אם בעבודה שלי ימצאו אנשים עם שורשים יהודים, שיכולים לבוא לכאן, ולעשות את העבודה,
ואז שיעזבו אחרי שנתיים, ויבואו חדשים, אתה לא חושב שהם היו עושים את זה?
זה לא בדיוק מה שעושים עם האאוטסורסינג להודו?
דוגמא לא קשורה בכלל.
כל אדם עם שורשים יהודים, זכאי לעלות לישראל, לקבל דרכון ואת כל התנאים הסוציאליים, ולקבל את חופש העיסוק לעסוק במה שירצה,
בין אם זה להיות רופא בבית חולים, חוקר באוניברסיטה, מהנדס בהייטק או כדורסלן במכבי. אין שום הבדל.
דבר ראשון - המילה "גזענות" לא צריכה להיות חלק מהשיח הזה כי צריך להיות ברור לכולם שהמוצא האתני לא מעניין אף אחד ולא קשור לכלום.
עכשיו, תאר לך שמחר החברה שלך מביאה 1,000 מהנדסים מקנדה שפתאום "גילו" שהם צאצאים של עשרת השבטים. המהנדסים האלה משלמים חצי מס ממה שאתה משלם ולכן עלות ההעסקה שלהם קטנה ב- 30% מעלות ההעסקה שלך. כמובן שכל המהנדסים המקומיים לא יכולים להתחרות והם יפוטרו. אין להם שום קשר למדינת ישראל והם באים לפה לשנה-שנתיים לעשות כסף וללכת ולרוב משאירים את המשפחה בקנדה. אתה חושב שדבר כזה היה עובר בלי איזה מחאה מצד המקומיים? אתה חושב שלא היה נסיון לשנות את החוקים במקרה כזה? אתה היית מסתכל על זה בעין יפה? אין שום קשר לאאוט-סורסינג שזה משהו אחר לגמרי שלא נעשה על אדמת ישראל.
ברמת העיקרון אתה צודק שכל אדם שנכנס תחת חוק השבות יכול לבוא לפה ולעבוד בכל מקצוע. ברמה הפרקטית ברור שאם מקצוע מסויים יוצף באנשים שמנצלים לרעה את חוק השבות אז תהיה מחאה מצד המקומיים והם יבקשו לשנות את הכללים. לדבר על שיוויון ותחרות אוטופיים כשזה לא עולה לך כלום זה קל, אבל אני חושד שכל הדוברים האמיצים היו מדברים אחרת אם הם היו מאבדים את מקום העבודה שלהם למישהו שעושה קומבינה על חשבון חוק השבות ומשלם חצי מהמס שהם משלמים. אני די בטוח שמקרה כזה, הטון היה שונה.
בכל מקרה, הדיון הזה מיותר. אי אפשר להקיש מכדורסל למשק באופן כללי. כדורסל זה תחום ייחודי עם כללים ייחודיים והמדינה נותנת למנהלים של הכדורסל בארץ הרבה מאוד חופש רגולטיבי שתחומים אחרים לא מקבלים.