חוק המתאזרחים וטיילור רוצ'סטי

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: חוק המתאזרחים וטיילור רוצ'סטי

הודעהעל ידי roy1000 » 13 אוקטובר 2015, 09:08

jol9 כתב:אני באמת לא ממש מצליח להבין את ההתעקשות שלך...
נניח שאתה צודק, ואין כאן שום גזענות או אפליה...
מכבי בסה"כ איזרחה אדם שיש לו שורשים יהודיים, ושמגיע לו לקבל אזרחות ע"פ חוק השבות. סוף דיון.
למי שזה לא נראה, שיילך וישנה את החוקים של המדינה.

מה שכהן ואקוניס מנסים לעשות, זה לבנות מסגרת עם חוקים חדשים שסותרים את חוקי המדינה, ואין שום סיכוי שדבר כזה יעבור.

אני גם לא מבין את הדוגמא שהבאת לפליקס... אם בעבודה שלי ימצאו אנשים עם שורשים יהודים, שיכולים לבוא לכאן, ולעשות את העבודה,
ואז שיעזבו אחרי שנתיים, ויבואו חדשים, אתה לא חושב שהם היו עושים את זה?
זה לא בדיוק מה שעושים עם האאוטסורסינג להודו?
דוגמא לא קשורה בכלל.

כל אדם עם שורשים יהודים, זכאי לעלות לישראל, לקבל דרכון ואת כל התנאים הסוציאליים, ולקבל את חופש העיסוק לעסוק במה שירצה,
בין אם זה להיות רופא בבית חולים, חוקר באוניברסיטה, מהנדס בהייטק או כדורסלן במכבי. אין שום הבדל.

דבר ראשון - המילה "גזענות" לא צריכה להיות חלק מהשיח הזה כי צריך להיות ברור לכולם שהמוצא האתני לא מעניין אף אחד ולא קשור לכלום.

עכשיו, תאר לך שמחר החברה שלך מביאה 1,000 מהנדסים מקנדה שפתאום "גילו" שהם צאצאים של עשרת השבטים. המהנדסים האלה משלמים חצי מס ממה שאתה משלם ולכן עלות ההעסקה שלהם קטנה ב- 30% מעלות ההעסקה שלך. כמובן שכל המהנדסים המקומיים לא יכולים להתחרות והם יפוטרו. אין להם שום קשר למדינת ישראל והם באים לפה לשנה-שנתיים לעשות כסף וללכת ולרוב משאירים את המשפחה בקנדה. אתה חושב שדבר כזה היה עובר בלי איזה מחאה מצד המקומיים? אתה חושב שלא היה נסיון לשנות את החוקים במקרה כזה? אתה היית מסתכל על זה בעין יפה? אין שום קשר לאאוט-סורסינג שזה משהו אחר לגמרי שלא נעשה על אדמת ישראל.

ברמת העיקרון אתה צודק שכל אדם שנכנס תחת חוק השבות יכול לבוא לפה ולעבוד בכל מקצוע. ברמה הפרקטית ברור שאם מקצוע מסויים יוצף באנשים שמנצלים לרעה את חוק השבות אז תהיה מחאה מצד המקומיים והם יבקשו לשנות את הכללים. לדבר על שיוויון ותחרות אוטופיים כשזה לא עולה לך כלום זה קל, אבל אני חושד שכל הדוברים האמיצים היו מדברים אחרת אם הם היו מאבדים את מקום העבודה שלהם למישהו שעושה קומבינה על חשבון חוק השבות ומשלם חצי מהמס שהם משלמים. אני די בטוח שמקרה כזה, הטון היה שונה.

בכל מקרה, הדיון הזה מיותר. אי אפשר להקיש מכדורסל למשק באופן כללי. כדורסל זה תחום ייחודי עם כללים ייחודיים והמדינה נותנת למנהלים של הכדורסל בארץ הרבה מאוד חופש רגולטיבי שתחומים אחרים לא מקבלים.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 13 אוקטובר 2015, 09:36

roy1000 כתב:
מכבי בסה"כ איזרחה אדם שיש לו שורשים יהודיים, ושמגיע לו לקבל אזרחות ע"פ חוק השבות. סוף דיון.

מה שכהן ואקוניס מנסים לעשות, זה לבנות מסגרת עם חוקים חדשים שסותרים את חוקי המדינה, ואין שום סיכוי שדבר כזה יעבור.

אני גם לא מבין את הדוגמא שהבאת לפליקס... אם בעבודה שלי ימצאו אנשים עם שורשים יהודים, שיכולים לבוא לכאן, ולעשות את העבודה,
דוגמא לא קשורה בכלל.

כל אדם עם שורשים יהודים, זכאי לעלות לישראל, לקבל דרכון ואת כל התנאים הסוציאליים, ולקבל את חופש העיסוק לעסוק במה שירצה,
בין אם זה להיות רופא בבית חולים, חוקר באוניברסיטה, מהנדס בהייטק או כדורסלן במכבי. אין שום הבדל.

דבר ראשון - המילה "גזענות" לא צריכה להיות חלק מהשיח הזה כי צריך להיות ברור לכולם שהמוצא האתני לא מעניין אף אחד ולא קשור לכלום.

עכשיו, תאר לך שמחר החברה שלך מביאה 1,000 מהנדסים מקנדה שפתאום "גילו" שהם צאצאים של עשרת השבטים. המהנדסים האלה משלמים חצי מס ממה שאתה משלם ולכן עלות ההעסקה שלהם קטנה ב- 30% מעלות ההעסקה שלך. כמובן שכל המהנדסים המקומיים לא יכולים להתחרות והם יפוטרו. אין להם שום קשר למדינת ישראל והם באים לפה לשנה-שנתיים לעשות כסף וללכת ולרוב משאירים את המשפחה בקנדה. אתה חושב שדבר כזה היה עובר בלי איזה מחאה מצד המקומיים? אתה חושב שלא היה נסיון לשנות את החוקים במקרה כזה? אתה היית מסתכל על זה בעין יפה? אין שום קשר לאאוט-סורסינג שזה משהו אחר לגמרי שלא נעשה על אדמת ישראל.

ברמת העיקרון אתה צודק שכל אדם שנכנס תחת חוק השבות יכול לבוא לפה ולעבוד בכל מקצוע. ברמה הפרקטית ברור שאם מקצוע מסויים יוצף באנשים שמנצלים לרעה את חוק השבות אז תהיה מחאה מצד המקומיים והם יבקשו לשנות את הכללים. לדבר על שיוויון ותחרות אוטופיים כשזה לא עולה לך כלום זה קל, אבל אני חושד שכל הדוברים האמיצים היו מדברים אחרת אם הם היו מאבדים את מקום העבודה שלהם למישהו שעושה קומבינה על חשבון חוק השבות ומשלם חצי מהמס שהם משלמים. אני די בטוח שמקרה כזה, הטון היה שונה.

בכל מקרה, הדיון הזה מיותר. אי אפשר להקיש מכדורסל למשק באופן כללי. כדורסל זה תחום ייחודי עם כללים ייחודיים והמדינה נותנת למנהלים של הכדורסל בארץ הרבה מאוד חופש רגולטיבי שתחומים אחרים לא מקבלים.

אז אתה מצד אחד נותן דוגמא (הזויה ולא רלוונטית) ומצד שני אומר שאי אפשר להקיש מהכדורסל למשק... מה אתה רוצה להגיד בדיוק?

אם החברה שלי מגלה פתאום 1000 מהנדסים עם שורשים יהודים, והיא חושבת שהם יוכלו לתת תרומה טובה יותר לחברה, אז שיהיה להם לבריאות.
מעבר לזה שזה לא ריאלי, אני בטח לא אשמח לאבד את מקום העבודה שלי, כל עוד זה חוקי, זה מה יש.

אאוטסורסינג אם כבר זאת דוגמא הרבה יותר מעשית ורלוונטית להייטק, ומהנדסים רבים באמת נאלצו לעזוב כי מצאו כח עבודה זול יותר (והרבה פחות איכותי).
אבל עובדה שההייטק הישראלי לא קרס ואין אבטלה משמעותית.

עכשיו אם רגע נתנתק מהדוגמאות הלא קשורות שלך, ונחזור לכדורסל, אנחנו שוב מגיעים לאותה הנקודה - מכבי איזרחה אדם עם שורשים יהודיים, ע"פ חוק, והשתמשה בהטבת המס
שמגיעה לכל עולה חדש.
אם הוא יחייה בארץ שנה, שנתיים או עשר, זה לחלוטין לא רלוונטי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 13 אוקטובר 2015, 10:44

jol9 כתב:אז אתה מצד אחד נותן דוגמא (הזויה ולא רלוונטית) ומצד שני אומר שאי אפשר להקיש מהכדורסל למשק... מה אתה רוצה להגיד בדיוק?

אם החברה שלי מגלה פתאום 1000 מהנדסים עם שורשים יהודים, והיא חושבת שהם יוכלו לתת תרומה טובה יותר לחברה, אז שיהיה להם לבריאות.
מעבר לזה שזה לא ריאלי, אני בטח לא אשמח לאבד את מקום העבודה שלי, כל עוד זה חוקי, זה מה יש.

אאוטסורסינג אם כבר זאת דוגמא הרבה יותר מעשית ורלוונטית להייטק, ומהנדסים רבים באמת נאלצו לעזוב כי מצאו כח עבודה זול יותר (והרבה פחות איכותי).

עכשיו אם רגע נתנתק מהדוגמאות הלא קשורות שלך, ונחזור לכדורסל, אנחנו שוב מגיעים לאותה הנקודה - מכבי איזרחה אדם עם שורשים יהודיים, ע"פ חוק, והשתמשה בהטבת המס
שמגיעה לכל עולה חדש.

הדוגמא היא הזויה כי בשום תחום גדול זה לא יכול לקרות, אבל אני די בטוח שלא תגיב בכזאתי שלווה אם יגיעו לפה מאסה של עובדים זמניים בתחום שלך שיקבלו תנאים מועדפים מהמדינה. אני אומר את הדברים האלה בתגובה לאלו שמדברים גבוהה על עקרונות של שוק חופשי ושיוויון כל עוד זה לא פוגע בהם. זו צביעות מעצבנת.

אאוטסורסינג זה לא דוגמא טובה כי זה פשוט לא עובד ובכל מקרה, אין למדינה שליטה על דברים שנעשים מחוץ לתחומי ישראל.

אני לא חושב שמישהו מטיל ספק בזה שמכבי פעלה לפי חוק (למרות שהמקרה של רוצ'סטי הוא קרוב לוודאי לא מה שהיה נגד עיניו של המחוקק כשנחקק חוק השבות המתוקן). אני גם לא חושב שיש ספק שאלו שמוחים על האיזרוח של רוצ'סטי עושים את זה לא מטעמים של "גזענות" או דאגה לעתיד הלאום היהודי במדינת ישראל, אלא בגלל שהם חושבים שהעמדה התחרותית שלהם נפגעה בעקבות האיזרוח הזה.
roy1000

הודעהעל ידי אדגר פו » 13 אוקטובר 2015, 10:48

roy1000 כתב:

דוגמא לא קשורה בכלל.

סוף סוף דיברת לענין בכל האשכול הזה.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי אחדשיודע » 13 אוקטובר 2015, 13:09

roy1000 כתב:
אני לא חושב שמישהו מטיל ספק בזה שמכבי פעלה לפי חוק (למרות שהמקרה של רוצ'סטי הוא קרוב לוודאי לא מה שהיה נגד עיניו של המחוקק כשנחקק חוק השבות המתוקן). אני גם לא חושב שיש ספק שאלו שמוחים על האיזרוח של רוצ'סטי עושים את זה לא מטעמים של "גזענות" או דאגה לעתיד הלאום היהודי במדינת ישראל, אלא בגלל שהם חושבים שהעמדה התחרותית שלהם נפגעה בעקבות האיזרוח הזה.

פחות משנה לי הסיבה שבגללה רמי כהן ואלדד אקוניס בוכים/"מוחים" על איזרוחו של רוצ'סטי, יותר משנה לי איך הם מתכוונים לפעול בנידון. אם ע"י חוק גזעני ומפלה (וכל ההפרדה בין המתאזרחים לאזרחים מגוחכת), לא כאן. שיחפשו חוק מטומטם והזוי אחר.
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 13 אוקטובר 2015, 13:45

כל הכדורסל מלא בחוקים שמפלים בין ישראלים לזרים ובין ישראלים לישראלים (מה זה חוק הצעירים אם לא אפליה על בסיס גיל?). חוקי האפליה הרגילים לא תופסים על הכדורסל ולכן אני דווקא כן מצפה שיעבור חוק שיגביל את סיפור המתאזרחים לקראת שנה הבאה. משהו כמו חוק בריסקר. אף אחד לא אמר שההגדרה של ישראלי בחוק הרוסי חייבת לחפוף להגדרה של ישראלי במשרד הפנים.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 13 אוקטובר 2015, 13:56

משהו כמו "חוק בריסקר"? אותו חוק שבגינו מארק בריסקר פנה לבג"ץ, והוא בוטל כי היועץ המשפטי של איגוד הכדורסל קבע שהוא לא יוכל להגן עליו?
מדובר בחוק גזעני ומפלה שלא יעבור. הם מוזמנים לנסות, ואתה מוזמן להמשיך לסנגר על החוקים ההזויים הללו כאחרון אוהדי הפועל ת"א.

אגב חוק הצעירים, גם הוא חוק הזוי ותלוש מהמציאות שנועד אך ורק כדי לפגוע במכבי (לא לעזור לישראלים, לא לצעירים ולא בטיח). גם עליו אין שאלה שצריך לבטלו, אך פה זה צריך להיות בעיקר דרך לחץ ציבורי לטעמי, שכרגע לא קיים. אם מצד התקשורת, אוהדי מכבי וכל מי שבאמת הכדורסל הישראלי חשוב לו.
אחדשיודע

הודעהעל ידי jol9 » 13 אוקטובר 2015, 14:39

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אז אתה מצד אחד נותן דוגמא (הזויה ולא רלוונטית) ומצד שני אומר שאי אפשר להקיש מהכדורסל למשק... מה אתה רוצה להגיד בדיוק?

שמגיעה לכל עולה חדש.

הדוגמא היא הזויה כי בשום תחום גדול זה לא יכול לקרות, אבל אני די בטוח שלא תגיב בכזאתי שלווה אם יגיעו לפה מאסה של עובדים זמניים בתחום שלך שיקבלו תנאים מועדפים מהמדינה. אני אומר את הדברים האלה בתגובה לאלו שמדברים גבוהה על עקרונות של שוק חופשי ושיוויון כל עוד זה לא פוגע בהם. זו צביעות מעצבנת.

אאוטסורסינג זה לא דוגמא טובה כי זה פשוט לא עובד ובכל מקרה, אין למדינה שליטה על דברים שנעשים מחוץ לתחומי ישראל.

בוא ניזכר רגע מה היה כאן בתקופת העליה הגדולה, עם כל הרופאים והפרופסורים...
חלקם הלכו לעבוד בזבל, חלקם ניקו את הרחובות, וחלקם השתלבו.
אחרי זמן מסויים שעבר, אפשר להניח שכולם השתלבו.

ככה שזה לא בדיוק תסריט דמיוני, וזה כבר היה בעבר והכל עבר בסדר. לא כ"כ מהר מחליפים את הכח הנוכחי בכח חדש...

לגבי ראשי המוחים - מדובר לא רק בראשי הקבוצות, אלא גם בכל עיתונאי פטריוט עלק. ברור שאין כל קשר לדאגה לעתיד הלאום,
אלא לשנאה למכבי, אבל אף אחד לא מסוגל לפלוט את הדברים האלה ולשים את זה על השולחן.
ברגע שרמי כהן הדביל מדבר על סרט מבר מצווה, ברור לי שאין שום קשר לשום דבר ענייני.

ד"א גם לי אין סרט בר מצווה. מקווה שאני כשיר מבחינת רמי כהן להיות יהודי וישראלי...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 13 אוקטובר 2015, 14:43

אין לי מושג על מה אתה מדבר. חוק בריסקר לא היה תקף על בריסקר עצמו הוא בוטל רק ב- 2001 אחרי שבריסקר כבר שיחק במכבי. אם חוק הצעירים עבר, אני לא רואה למה שחוק בריסקר 2 לא יעבור.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 13 אוקטובר 2015, 14:53

jol9 כתב:בוא ניזכר רגע מה היה כאן בתקופת העליה הגדולה, עם כל הרופאים והפרופסורים...

ככה שזה לא בדיוק תסריט דמיוני, וזה כבר היה בעבר והכל עבר בסדר. לא כ"כ מהר מחליפים את הכח הנוכחי בכח חדש...

לגבי ראשי המוחים - מדובר לא רק בראשי הקבוצות, אלא גם בכל עיתונאי פטריוט עלק. ברור שאין כל קשר לדאגה לעתיד הלאום,
אלא לשנאה למכבי, אבל אף אחד לא מסוגל לפלוט את הדברים האלה ולשים את זה על השולחן.
ברגע שרמי כהן הדביל מדבר על סרט מבר מצווה, ברור לי שאין שום קשר לשום דבר ענייני.

ד"א גם לי אין סרט בר מצווה. מקווה שאני כשיר מבחינת רמי כהן להיות יהודי וישראלי...

אתה לא יכול להשוות לתקופת העליה הרוסית כי אלו אנשים שרובם הגדול באו להשתקע בארץ.

בכל מקרה, אין שום טעם לשתף פעולה עם הדמגוגיה של המוחים למיניהם. אלו לא אנשים שמקפידים בדיוק על תרי"ג מצוות. המחאה נגד רוצ'סטי היא לא באמת משהו גדול שנוגע לעתיד הלאום היהודי ולתיקון לחוק השבות, והתמיכה ברוצ'סטי היא לא מטעמים של זכויות אדם וחופש התעסוקה. זה משהו מאוד נקודתי שנוגע אך ורק לכדורסל וכל ההצהרות הגנדיוזיות על גזענות וזכויות וכו' זה סוג של להאמין בשקרים של עצמנו.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 13 אוקטובר 2015, 14:59

roy1000 כתב:אין לי מושג על מה אתה מדבר. חוק בריסקר לא היה תקף על בריסקר עצמו הוא בוטל רק ב- 2001 אחרי שבריסקר כבר שיחק במכבי. אם חוק הצעירים עבר, אני לא רואה למה שחוק בריסקר 2 לא יעבור.

אין לך מושג באופן כללי. חוק בריסקר הוא כינוי לחוק מתאזרחים שהומצא כדי להגביל את מכבי (כמובן) והנפגע העיקרי ממנו היה מארק בריסקר (שישב בחוץ בחלק גדול ממשחקי הליגה), ועל כן הכינוי שלו. בריסקר עתר לבג"ץ, ולאחר שהיועץ המשפטי של איגוד הכדורסל קבע שלא יוכל להגן עליו - החוק בוטל ומשכו את העתירה.

לגבי חוק הצעירים - לא יודע מה הקייס המשפטי בעניין זה, אבל אף אחד לא עתר לבג"ץ או עורר התנגדות משפטית, ולכן הוא עבר ועדיין קיים. בניגוד לעניין המתאזרחים, שמעורר גם את האדישים ביותר במכבי.
אחדשיודע

הודעהעל ידי toja27 » 13 אוקטובר 2015, 15:07

אני לא מבין את זה רוי, מצד אחד אתה אומר שכל מה שקורה כאן קשור לכדורסל נטו(אם אני מבין אותך נכון הכוונה שלך בזה שראשי הקבוצות לא אוהבות את זה שמכבי מאזרחים שחקנים ברמה גבוהה כמו פארמר ורוציסטי בעוד שלראשי הקבוצות האחרות לא ניתנה ההזדמנות ללוקסוס הזה) ומצד שני אתה מערב לדיון אנשים שלוקחים פרנסה מהמקומיים שזה נשמע כאילו ראשי הקבוצות דואגות לשלום השחקן הצברי. אלה שני דברים שונים.
אני חושב שלכולם ברור שאם היו מאזרחים שחקן כמו ג'ק כהן או רוזן(ההוא מאשדוד) אז אף אחד לא היה פוצה פה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 13 אוקטובר 2015, 15:11

roy1000 כתב:
jol9 כתב:בוא ניזכר רגע מה היה כאן בתקופת העליה הגדולה, עם כל הרופאים והפרופסורים...

אתה לא יכול להשוות לתקופת העליה הרוסית כי אלו אנשים שרובם הגדול באו להשתקע בארץ.

בכל מקרה, אין שום טעם לשתף פעולה עם הדמגוגיה של המוחים למיניהם. אלו לא אנשים שמקפידים בדיוק על תרי"ג מצוות. המחאה נגד רוצ'סטי היא לא באמת משהו גדול שנוגע לעתיד הלאום היהודי ולתיקון לחוק השבות, והתמיכה ברוצ'סטי היא לא מטעמים של זכויות אדם וחופש התעסוקה. זה משהו מאוד נקודתי שנוגע אך ורק לכדורסל וכל ההצהרות הגנדיוזיות על גזענות וזכויות וכו' זה סוג של להאמין בשקרים של עצמנו.

סתם לצורך העניין, נראה לך שמישהו מאנשי מכבי או מאוהדיה היה בא בטענות לקבוצה אחרת אם זה היה נעשה על ידה?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 13 אוקטובר 2015, 16:38

jol9 כתב:סתם לצורך העניין, נראה לך שמישהו מאנשי מכבי או מאוהדיה היה בא בטענות לקבוצה אחרת אם זה היה נעשה על ידה?

אני די בטוח שאם ירושלים היו מאזרחים לך פה שני שחקני טופ יוורליג בטווח של חודשיים, היית שומע פה בפורום בדיוק את הטיעונים ההפוכים. בגלל זה אין טעם להתעסק בדמגוגיה לשני הכיוונים.
אין פה שאלות גדולות. יש פה בסה"כ משחק בין מכבי לשאר הליגה.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 13 אוקטובר 2015, 16:47

הדבר היחידי כנראה שהיית שומע מאוהדי מכבי הוא - "איך ירושלים החתימו אותם ואנחנו לא?", כל השאר הוא פרי דמיונך.

דמגוגיה לשני הכיוונים? הבנתי, אתה כאילו מהאו"ם. יש עובדות וטיעונים. עד כה אנחנו שומעים את קבוצות הליגה בוכות על כך שמכבי מצליחה להתמודד עם החוקים שנכפו עליה ומנסות להכתיב חוקים בלתי חוקיים. אתה יכול לבקר, אתה יכול לעמוד בצד ולהסתכל ואתה יכול כמובן לצודד בצד השני (השקרי), כמו שאתה עושה מסיבה לא ברורה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 13 אוקטובר 2015, 16:48

toja27 כתב:אני לא מבין את זה רוי, מצד אחד אתה אומר שכל מה שקורה כאן קשור לכדורסל נטו(אם אני מבין אותך נכון הכוונה שלך בזה שראשי הקבוצות לא אוהבות את זה שמכבי מאזרחים שחקנים ברמה גבוהה כמו פארמר ורוציסטי בעוד שלראשי הקבוצות האחרות לא ניתנה ההזדמנות ללוקסוס הזה) ומצד שני אתה מערב לדיון אנשים שלוקחים פרנסה מהמקומיים שזה נשמע כאילו ראשי הקבוצות דואגות לשלום השחקן הצברי. אלה שני דברים שונים.
אני חושב שלכולם ברור שאם היו מאזרחים שחקן כמו ג'ק כהן או רוזן(ההוא מאשדוד) אז אף אחד לא היה פוצה פה.

אני מסכים איתך ב-100%. התרעומת של ראשי הקבוצות האחרות היא לא באמת בנוגע למתאזרחים באופן כללי או הגנה על השחקן הצברי, אלא לגבי איכות השחקנים שמכבי איזרחה העונה.

את הדוגמא לגבי השאלה של הגנה על המקומיים נתתי רק בתגובה לכל מיני אבירי זכויות אדם פה שמדברים על גזענות ואפליה שזו אותה רמה דמגוגית, רק בצד השני. כולנו רוצים שלמכבי יהיה את הסגל הכי חזק שאפשר ומכבי ניצלה אפשרות שהייתה לה לקבל ייתרון מסויים במסגרת החוק הרוסי. זה כמובן לגיטימי, אבל לקחת את המקרה של רוצ'סטי וההתנגדות שזה מעורר ולהפוך את זה לאיזה תורה סדורה על "גזענות" וזכויות עובדים וכו' נראה לי מגוחך. זה כבר להאמין בדמגוגיה של עצמך.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 13 אוקטובר 2015, 16:53

אם אתה חושב שאני מצדד בדמגוגיה של אקוניס, אז כנראה שאתה רואה מה שאתה רוצה לראות.

אני לא הייתי פה בימים שקני וויליאמס קיבל דרכון צ'כי, אבל אני די בטוח שהתגובות בפורום לא היו "איזה יופי, למה אנחנו לא הבאנו אותו".
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 13 אוקטובר 2015, 17:00

roy1000 כתב:אם אתה חושב שאני מצדד בדמגוגיה של אקוניס, אז כנראה שאתה רואה מה שאתה רוצה לראות.

כן? אני זה שמתחילת הדיון מבקר את הצעד החוקי-לגיטימי של מכבי במקום את ההתנהלות הצבועה של ראשי הקבוצות? אני זה שמקבל בהבנה את הביקורת ההזויה של הקבוצות ואת הרעיון של חוק מתאזרחים (בלתי חוקי) כזה או אחר? חוק מתאזרחים גזעני ומפלה לא אמור לעבור בשום צורה. התבטאות של יו"ר שאומר שלא ישחקו אצלו מתאזרחים היא גזענית, בדומה לאחד מבית"ר ירושלים שאומר שלא ישחקו אצלו ערבים. אתה רוצה להתווכח על המונח גזענות, תתווכח, אל תתווכח על החוקיות של הדבר.

די עם השטויות, הדמגוגיה היחידה פה היא שלך.

roy1000 כתב:אני לא הייתי פה בימים שקני וויליאמס קיבל דרכון צ'כי, אבל אני די בטוח שהתגובות בפורום לא היו "איזה יופי, למה אנחנו לא הבאנו אותו".

איך ולמה אתה כל כך בטוח? או יותר נכון, למה נראה לך שזה הזיז למישהו במכבי? מעבר לעובדה שהתגלה בסופו של דבר שהוא החזיק בדרכון גנוב, שזה מקרה אחר לחלוטין.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 13 אוקטובר 2015, 17:21, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי jol9 » 13 אוקטובר 2015, 17:20

roy1000 כתב:
jol9 כתב:סתם לצורך העניין, נראה לך שמישהו מאנשי מכבי או מאוהדיה היה בא בטענות לקבוצה אחרת אם זה היה נעשה על ידה?

אני די בטוח שאם ירושלים היו מאזרחים לך פה שני שחקני טופ יוורליג בטווח של חודשיים, היית שומע פה בפורום בדיוק את הטיעונים ההפוכים. בגלל זה אין טעם להתעסק בדמגוגיה לשני הכיוונים.
אין פה שאלות גדולות. יש פה בסה"כ משחק בין מכבי לשאר הליגה.

אז זהו שלא... כל מה שהיינו אומרים זה שחבל שמכבי לא איתרה אותם קודם.
נראה לך שמישהו מאוהדי מכבי, או מבעליה היה אומר מילה על זה?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 13 אוקטובר 2015, 17:23

roy1000 כתב:אם אתה חושב שאני מצדד בדמגוגיה של אקוניס, אז כנראה שאתה רואה מה שאתה רוצה לראות.

אני לא הייתי פה בימים שקני וויליאמס קיבל דרכון צ'כי, אבל אני די בטוח שהתגובות בפורום לא היו "איזה יופי, למה אנחנו לא הבאנו אותו".

אני לא זוכר מה היה אז בפורום, אבל זה לא משנה.
הם קיבלו את קני וויליאמס בחוק בוסמן, ואנחנו קיבלנו את השחקנים שלנו ונתנו להם בראש.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: omerk ו־22 אורחים