ת'רד המלפפונים החדש

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד המלפפונים החדש

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 29 יוני 2012, 16:17

yellowaura כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
חנו'ש כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
חנו'ש כתב:אתה קצת הופך את הדברים.
אם מכבי תביא לעמדות הבכירות שחקנים שלמים בלי פאקים גדולים מידי, היא לא תצטרך אלף ואחת גיבויים.
תביא קודם שחקנים בכירים הולמים ואז תמצא להם את הגיבויים המתאימים.

אוקיי, זו גם דרך להסתכל על הדברים.
מצד שני, אני חושב שהעובדה שהשחקנים המשלימים נשארים ליותר זמן, גורמת להם להיות פקטור חשוב יותר בקבוצה שנבנת ממש מן ההתחלה, כמו שקורה עכשיו בקיץ.

וזה גם משהו שצריך להשתנות.
השחקנים הבכירים והטובים צריכים להיות אילו שנשארים להרבה שנים (כמו ברוב הקבוצות הבכירות שנשענות על שחקן בכיר שמשמש כעוגן לכמה שנים).

אני דוקא לא לגמרי מסכים עם זה.
בפרקטיקה, קשה מאוד לשחקן מסויים להשאר טוב למשך זמן ממושך באירופה.
תראי את סופו, לפני שנה הסנטר הטוב באירופה, כיום שחקן די בינוני. גם ניקו נחלש בשלב מסויים במכבי ואפילו פארקר הגדול נתן עונה יחסית חלשה לפני שעזב לNBA.
יחד עם זאת, תחלופת השחקנים באירופה משנה כל הזמן את תמונת השחקנים הטובים ביותר לעמדתם.
כמעט כל שנה מגיע איזה שחקן אלמוני שהופך לאחד מן הטובים ביותר באירופה לעמדתו וטורף את כל הקלפים.

פאו של סוף שנות ה90, היתה בטוחה שעם צמד שחקנים כמו רברצ'ה ובודירגה, אף אחד לא יתעלה עליה. פתאום ומשום מקום, צצו האפמן ופארקר שהתגלו כשחקנים טובים יותר ואף הצליחו לגרום לכך שפאו כבר לא תהיה אלפות אירופה.
אותו הדבר אנחנו רואים בשנים האחרונות; פעם מדברים על פלניניץ' ואוקיץ' כרכזים הגדולים ביבשת, פתאום השמות האילו מתחלפים באילו של פארגו ומקקאלב ולאחרונה גם נכנסים שמות כמו קופונן וג'קסון. פעם מאריץ' ופקוביץ' הם הסנטרים הגדולים ביבשת ופחות משנה אחר כך, זה דוקא סופו ושנה אח"כ זה קרסטיץ' שעונה לפני בכלל לא שיחק ביורוליג.

אני יודע שאני בעמדת מיעוט, אבל אני לא רואה טעם להחזיק שחקן מוביל ליותר משנתיים-שלוש.
אני חושב שעדיף ללכת על סגל קבוע של שחקנים משלימים טובים שיהווה שלד ועליו לבנות עם השחקנים המובילים שכל שנתיים-שלוש יתחלפו.

אני מצטער להתפרץ .. אבל אני ממש לא מסכים איתך .

מי שדיבר על פלנניץ' ואוקיץ' כרכזים הגדולים ביבשת לא ידע על מה הוא מדבר... אני תמיד אמרתי שהם OVER RATED בטירוף ! !
פקוביץ' וקרסטיץ' זו רמה אחרת בכלל... אני לא חושב שאי פעם אמרו שסופו טוב מפקוביץ' פשוט פקוביץ' עזב לנ.ב.א . אתה באמת חושב שזו הייתה טעות של קבוצה באירופה להחתים שחקנים כמו קרסטיץ' (אולי אך ורק בגלל הגיל) או פקוביץ' לחוזים ארוכי טווח ? השליטה שלהם באירופה נגמרה רק בגלל שהם עברו לנ.ב.א. אני לא ראיתי שום בעיה בתפקוד שלהם. להזכירך פאו שהשחקנים המובילים משחקים בה שנים ארוכות ועושים חיל. כן אז הם לא יהיו אלופי אירופה כל שנה אבל הם דומיננטים ומשחקים כדורסל שובה עין. אני הייתי שמח להיות אוהד צסקא עם קבוצה עם קרסטיץ' וקירילנקו שבמקרה הפסידה בגמר (בזכות מאמן בינוני ומאמן גדול בצד שני) אבל בהחלט נתנה עונה יפה מאוד.
לפי השיטה שלך הציוות של שאראס- פארקר - וויצ'יץ'- באסטון לא היה זוכה בשלושה גביעי אירופה.

סיינה רכשה את מקאלב ואנדרסן לחוזים לטווח ארוך ותאמין לי שלא רק היא הרוויחה מהם שנה היא גם תוכל למכור אותם עכשיו במחיר יפה.

סיינה זו קבוצה שלעולם לא זכתה ביורוליג וגם בעונות שהעפילה לפיינל-פור (והיו רק שתיים כאלו) היא הגיעה להישג נחות מזה של מכבי.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי gandya » 29 יוני 2012, 16:22

חביב אורנג'ד כתב:
gandya כתב:לא זכור לי במכבי סבב של 3 גארדים(לא יודע מאיפה שלפת את הנתון הזה). תגיד בדיוק עונה, ושנה, ואז אוכל להתייחס. לפי הזכור לי תמיד היו לכל הפחות 4 גארדים בסגל.

עונות בהן היתה רוטציה של 3 גארדים, בבקשה:
עונה 90/91 - ג'מצ'י, ליפין, דניאל
עונת 91/92 - ג'מצ'י, גודס, דניאל
עונת 93/94 - ג'מצ'י, אלימלך, דניאל
עונת 94/95 - ג'מצ'י, דניאל, גודס/קטש
עונת 95/96 - ג'מצ'י, דניאל, קטש
עונות 96-99 - קטש, שפר, שארפ

עונת 02/03 - אודריך, בורשטיין, שארפ
עונות 03-05 - שאראס, בורשטיין, שארפ
עונת10/11 - פרקינס, פארגו ובורשטיין (אם ממש נתעקש להפוך אותו לשחקן רוטציה).
רוצה להתיחס?

אין לי כוח להיזכר בשנות ה90 , נתקן אותך לגבי שנות ה2000.

עונת10/11- שכחת את שארפ.
עונות 03-05 היה איזה קלע בשם פארקר.. מה לגבי הלפרין?
עונת 02/03 הלפרין, ועוד כמה עציצים שבטח שכחתי מהם.
gandya

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 29 יוני 2012, 16:24

gandya כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
gandya כתב:לא זכור לי במכבי סבב של 3 גארדים(לא יודע מאיפה שלפת את הנתון הזה). תגיד בדיוק עונה, ושנה, ואז אוכל להתייחס. לפי הזכור לי תמיד היו לכל הפחות 4 גארדים בסגל.

רוצה להתיחס?

עונת10/11- שכחת את שארפ.

לא שכחתי אף אחד. הלפרין והעציצים לא היו שחקני רוטציה, בדיוק כמו ששארפ לא היה כזה ב10/11.
פארקר הוא סמול פורוורד ולא קלע.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי gandya » 29 יוני 2012, 16:36

חביב אורנג'ד כתב:
gandya כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

רוצה להתיחס?

עונת10/11- שכחת את שארפ.

לא שכחתי אף אחד. הלפרין והעציצים לא היו שחקני רוטציה, בדיוק כמו ששארפ לא היה כזה ב10/11.
פארקר הוא סמול פורווקד ולא קלע.

פארקר היה הרבה דברים, בשלב כלשהו בקריירה הוא אפילו שימש רכז פותח בקבוצת NBA, להגיד שפארקר היה נטו סמול פרווד זה פשוט לא נכון.
כנראה שלא הבנתי אותך נכון, התכוונת שחקנים מרכזיים, ולא גארדים בסגל באופן כללי, אז גם עונה שעברה התחלנו על 3 גארדים, וזה מה שהיה רוב העונה(חוץ מכמה שבועות של חפיפה בין פארמר, ולאנג). לאנג\יוגב\פאפס, מה לעשות שברוב שלבי העונה יוגב לא היה להיט גדול, אז צרפו גם את מאלט, ובורשטיין עם כל הכבוד היה די עציץ בעונה האחרונה.
gandya

הודעהעל ידי jol9 » 29 יוני 2012, 16:49

חביב אורנג'ד כתב:
חנו'ש כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
אם מכבי תביא לעמדות הבכירות שחקנים שלמים בלי פאקים גדולים מידי, היא לא תצטרך אלף ואחת גיבויים.

מצד שני, אני חושב שהעובדה שהשחקנים המשלימים נשארים ליותר זמן, גורמת להם להיות פקטור חשוב יותר בקבוצה שנבנת ממש מן ההתחלה, כמו שקורה עכשיו בקיץ.

השחקנים הבכירים והטובים צריכים להיות אילו שנשארים להרבה שנים (כמו ברוב הקבוצות הבכירות שנשענות על שחקן בכיר שמשמש כעוגן לכמה שנים).

תראי את סופו, לפני שנה הסנטר הטוב באירופה, כיום שחקן די בינוני. גם ניקו נחלש בשלב מסויים במכבי ואפילו פארקר הגדול נתן עונה יחסית חלשה לפני שעזב לNBA.
יחד עם זאת, תחלופת השחקנים באירופה משנה כל הזמן את תמונת השחקנים הטובים ביותר לעמדתם.
כמעט כל שנה מגיע איזה שחקן אלמוני שהופך לאחד מן הטובים ביותר באירופה לעמדתו וטורף את כל הקלפים.

פאו של סוף שנות ה90, היתה בטוחה שעם צמד שחקנים כמו רברצ'ה ובודירגה, אף אחד לא יתעלה עליה. פתאום ומשום מקום, צצו האפמן ופארקר שהתגלו כשחקנים טובים יותר ואף הצליחו לגרום לכך שפאו כבר לא תהיה אלפות אירופה.
אותו הדבר אנחנו רואים בשנים האחרונות; פעם מדברים על פלניניץ' ואוקיץ' כרכזים הגדולים ביבשת, פתאום השמות האילו מתחלפים באילו של פארגו ומקקאלב ולאחרונה גם נכנסים שמות כמו קופונן וג'קסון. פעם מאריץ' ופקוביץ' הם הסנטרים הגדולים ביבשת ופחות משנה אחר כך, זה דוקא סופו ושנה אח"כ זה קרסטיץ' שעונה לפני בכלל לא שיחק ביורוליג.

אני יודע שאני בעמדת מיעוט, אבל אני לא רואה טעם להחזיק שחקן מוביל ליותר משנתיים-שלוש.
אני חושב שעדיף ללכת על סגל קבוע של שחקנים משלימים טובים שיהווה שלד ועליו לבנות עם השחקנים המובילים שכל שנתיים-שלוש יתחלפו.

חביב, אין ספק שיש לך ראייה ייחודית של הדברים, וסה"כ אתה גורם לזה להישמע הגיוני, אבל קבוצת כדורסל לא נבנית ככה.
בעצם, לאורך כל שנות ה-90, מכבי עשתה את הטעות הזאת, והחליפה בכל שנה ושנה זרים, כשהישראלים כמעט ולא התחלפו - הנפלד, ג'מצ'י, דניאל, גודס...
אז נכון שהשחקנים האלה, ממש לא היו שחקנים משלימים, והם בהחלט בסיס מצויין של קבוצה, אבל עובדה שבשנות ה-90 מכבי כשלה כשלון חרוץ.

מתי היא הצליחה? כשהיא הביאה כוכבים ואף הצליחה להשאיר אותם ליותר מעונה-שתיים (האפמן, מקדונלד, פארקר, שאראס, ניקולה ובאסטון).
כל אחד מהשחקנים האלה זכה ביורוליג בעונתו השניה במועדון (פארקר זכה בראשונה).

אז נכון שצריך להחזיק בסיס של שחקנים ישראלים - אוחיון היה צריך להיות חלק מזה, פניני ואליהו כנראה כן יהיו כאלה, והלפרין אולי יצטרף.
אבל ברגע שאתה כבר מצליח לשים יד על שחקנים איכותיים, אתה חייב לעשות הכל בשביל להשאיר אותם במועדון עוד שנה אחת לפחות, כי זה יכול להביא את מכבי הכי
גבוה שיש באירופה.

ד"א - בקבוצות הNBA, זה עובד בדיוק הפוך. אני יודע שאתה לא מקבל דוגמאות מהNBA, אבל בכל זאת, זה גם משהו שצריך להתייחס אליו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי מכביסט » 29 יוני 2012, 16:55

חביב אורנג'ד כתב:

עונה 90/91 - ג'מצ'י, ליפין, דניאל (ששיחק גם בעמדה מס' 3)
עונת 94/95 - ג'מצ'י, דניאל, אלימלך/גודס
עונת 95/96 - ג'מצ'י, דניאל, גודס/קטש (לאחר הפציעה של גודס)

רוצה להתיחס?

יש כאן כמה טעויות
בעונת 90/91 שכחת 2 שחקנים, הראשון זה גודס שזאת הייתה העונה הראשונה שלו במכבי והשני זה ווילי סימס
בעונת 91/92 ליפין וסימס עדיין היו במכבי
ובעונת 93/94 גודס חזר מהפציעה והיה כמובן הרכז הראשון ואלימלך היה המחליף שלו
מכביסט

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 29 יוני 2012, 17:01

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
חנו'ש כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

חביב, אין ספק שיש לך ראייה ייחודית של הדברים, וסה"כ אתה גורם לזה להישמע הגיוני, אבל קבוצת כדורסל לא נבנית ככה.
בעצם, לאורך כל שנות ה-90, מכבי עשתה את הטעות הזאת, והחליפה בכל שנה ושנה זרים, כשהישראלים כמעט ולא התחלפו - הנפלד, ג'מצ'י, דניאל, גודס...
אז נכון שהשחקנים האלה, ממש לא היו שחקנים משלימים, והם בהחלט בסיס מצויין של קבוצה, אבל עובדה שבשנות ה-90 מכבי כשלה כשלון חרוץ.

מתי היא הצליחה? כשהיא הביאה כוכבים ואף הצליחה להשאיר אותם ליותר מעונה-שתיים (האפמן, מקדונלד, פארקר, שאראס, ניקולה ובאסטון).
כל אחד מהשחקנים האלה זכה ביורוליג בעונתו השניה במועדון (פארקר זכה בראשונה).

אז נכון שצריך להחזיק בסיס של שחקנים ישראלים - אוחיון היה צריך להיות חלק מזה, פניני ואליהו כנראה כן יהיו כאלה, והלפרין אולי יצטרף.
אבל ברגע שאתה כבר מצליח לשים יד על שחקנים איכותיים, אתה חייב לעשות הכל בשביל להשאיר אותם במועדון עוד שנה אחת לפחות, כי זה יכול להביא את מכבי הכי
גבוה שיש באירופה.

ד"א - בקבוצות הNBA, זה עובד בדיוק הפוך. אני יודע שאתה לא מקבל דוגמאות מהNBA, אבל בכל זאת, זה גם משהו שצריך להתייחס אליו.

קודם כל, לא אמרתי להחליף כל שנה. אמרתי ששחקנים מוביל טובים לשנתיים עד שלוש.
כפי שכתבתי בעבר, אני בעד שיעשו שינויים בקיץ אחד ואז יתנו לקבוצה שתיים-שלוש עונות לרוץ. יותר מזה, לא נראה לי שכדאי.

אני לא זוכר אף קבוצה שרצה עם אותו סגל יותר משנתיים ברצף והצליחה להשתפר בעונה השלישית. להפך, רוב הקבוצות שרוצות עם אותו סגל נוטות להחלש וסיינה היא דוגמה מצויינת לכך.

רוב הקבוצות מגיעות לשיאן בעונה השניה או הראשונה של אותו סגל ובשלישית הן נחלשות. עובדה שכבר יותר מ20 שנה אין ולו קבוצה אחת שזוכה ביורוליג שלוש פעמים ברצף ואפילו פעמיים זה דבר די נדיר.

בנוגע לשחקנים המשלימים, אציין ששחקן כמו דריק שארפ זכה ביותר אליפויות יורוליג מאשר פאפאלוקאס הגדול והשתתף ביותר פיינל-פורים מאשר שאראס המהולל (וגם יותר מפאפאלוקס).
כנראה שגם שחקנים משלימים יכולים להיות ווינרים ומנוסים ועובדה שחלקם גם זוכה ביותר תארים מאשר שחקנים מובילים.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 29 יוני 2012, 17:02

מכביסט כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

רוצה להתיחס?

יש כאן כמה טעויות
בעונת 90/91 שכחת 2 שחקנים, הראשון זה גודס שזאת הייתה העונה הראשונה שלו במכבי והשני זה ווילי סימס

נכון, עשיתי כאן גם טעויות.
איך יכולתי לשכוח את סימס שהיה שכן שלי :duh
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 29 יוני 2012, 17:10

חביב אורנג'ד כתב:
מכביסט כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

רוצה להתיחס?

יש כאן כמה טעויות

נכון, עשיתי כאן גם טעויות.
איך יכולתי לשכוח את סימס שהיה שכן שלי :duh

שכחת גם את מארק בריסקר, בראד ליף, הלפרין, לונצ'אר
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי קודי » 29 יוני 2012, 17:23

סופית - לנגפורד עוזב את מכבי, כנראה לצסק"א או לברצלונה. היום הוא יודיע סופית לאן.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי asafb96 » 29 יוני 2012, 17:25

קודי כתב:סופית - לנגפורד עוזב את מכבי, כנראה לצסק"א או לברצלונה. היום הוא יודיע סופית לאן.

מאיפה המידע?
asafb96

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 29 יוני 2012, 17:26

קודי כתב:סופית - לנגפורד עוזב את מכבי, כנראה לצסק"א או לברצלונה. היום הוא יודיע סופית לאן.

הוא הבטיח לבלאט תשובה עד יום שבת אז זה מסתדר

אני יודעת שהרבה אנשים אהבו אותו ורצו שהוא יישאר אבל אני לא יכולה להיות מאוכזבת שהוא הלך
תגידו מה שתגידו על זה שמכבי לא הייתה קבוצה עם שיטה לפני שנה(והיא לא הייתה)או על זה שהיו הרבה נסיבות מקלות(והיו), אבל שחקנים מהסגנון שלו תמיד מושכים לסגנון משחק איטי של אחד על אחד וזה לא סגנון שאני אוהבת..אני מקווה שלא יהיה לנו שחקן כזה במקומו
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 29 יוני 2012, 17:41

חביב אורנג'ד כתב:קודם כל, לא אמרתי להחליף כל שנה. אמרתי ששחקנים מוביל טובים לשנתיים עד שלוש.
כפי שכתבתי בעבר, אני בעד שיעשו שינויים בקיץ אחד ואז יתנו לקבוצה שתיים-שלוש עונות לרוץ. יותר מזה, לא נראה לי שכדאי.

אני לא זוכר אף קבוצה שרצה עם אותו סגל יותר משנתיים ברצף והצליחה להשתפר בעונה השלישית. להפך, רוב הקבוצות שרוצות עם אותו סגל נוטות להחלש וסיינה היא דוגמה מצויינת לכך.

רוב הקבוצות מגיעות לשיאן בעונה השניה או הראשונה של אותו סגל ובשלישית הן נחלשות. עובדה שכבר יותר מ20 שנה אין ולו קבוצה אחת שזוכה ביורוליג שלוש פעמים ברצף ואפילו פעמיים זה דבר די נדיר.

בנוגע לשחקנים המשלימים, אציין ששחקן כמו דריק שארפ זכה ביותר אליפויות יורוליג מאשר פאפאלוקאס הגדול והשתתף ביותר פיינל-פורים מאשר שאראס המהולל (וגם יותר מפאפאלוקס).
כנראה שגם שחקנים משלימים יכולים להיות ווינרים ומנוסים ועובדה שחלקם גם זוכה ביותר תארים מאשר שחקנים מובילים.

אם שאראס היה נשאר בעונה השלישית עם כל השאר, מאוד יכול להיות שמכבי היתה לוקחת שלוש אליפויות אירופה רצופות. אתה טוען שזה טוב שהשושלת של מכבי התפרקה?
אני טוען שמאז שזה קרה, מכבי לא הצליחה לחזור לצמרת של הכדורסל האירופאי כחברה קבועה ויציבה שם.

אני לא מאמין בשיטת השלוש שנים. אני מאמין שאם יש שחקנים טובים, אז צריך להשאיר אותם, ולא להיפתר מהם רק כי הם נמצאים שנתיים בקבוצה.

המשפט האחרון שלך הוא פופוליסטי ולא רלוונטי. לבן שימול יש תואר יורוליג ולג'מצ'י אין, לסטיב קר יש חמש אליפויות ולסטיב נאש אפס, מה זה אומר בדיוק?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי refael » 29 יוני 2012, 17:51

כן כנראה לאנגפורד נפרד מאיתנו.
הודיע למכבי שהוא לא ממשיך.
תמונה
refael

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 29 יוני 2012, 18:02

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:קודם כל, לא אמרתי להחליף כל שנה. אמרתי ששחקנים מוביל טובים לשנתיים עד שלוש.

אם שאראס היה נשאר בעונה השלישית עם כל השאר, מאוד יכול להיות שמכבי היתה לוקחת שלוש אליפויות אירופה רצופות. אתה טוען שזה טוב שהשושלת של מכבי התפרקה?
אני טוען שמאז שזה קרה, מכבי לא הצליחה לחזור לצמרת של הכדורסל האירופאי כחברה קבועה ויציבה שם.

אני לא מאמין בשיטת השלוש שנים. אני מאמין שאם יש שחקנים טובים, אז צריך להשאיר אותם, ולא להיפתר מהם רק כי הם נמצאים שנתיים בקבוצה.

המשפט האחרון שלך הוא פופוליסטי ולא רלוונטי. לבן שימול יש תואר יורוליג ולג'מצ'י אין, לסטיב קר יש חמש אליפויות ולסטיב נאש אפס, מה זה אומר בדיוק?

קודם כל, כן, אני מאמין שאת השושלת היה צריך לפרק. כל השחקנים שעזבו את מכבי באותה עונה, נהיו הרבה פחות טובים בעונות שאחרי (פרט לפארקר). העונה השלישית של אותה שושלת כבר היתה הרבה פחות מוצלחת והרביעית היתה הפוכת להרבה פחות טובה.
אותו הדבר קרה לצסקא של השנה שעברה, שאחרי הרבה שנים עם הולדן ולנגדון, הם נפלו חזק והיה צריך לפרק הכל מהתחלה ולהתחיל לבנות שוב (דבר שנשא תוצאות מהר מאוד).

אני גם מאמין שאם יש שחקנים טובים צריכים להשאר איתם, אבל צריך לדעת לאן הרוח הנושבת ולהעריך כמה טובים הם יהיו גם בטווח הרחוק יותר.
הנה, שחקן כמו סופו נתן עונה מצויינת ואז נעלם ואפילו אידסון הגדול נתן עונה בינונית (שהיתה גם החלשה ביותר בקריירה שלו) בברצלונה העונה.
למעשה, כל השחקנים המובילים של מכבי בעונה שעברה היו פחות טובים השנה, וזה גורם לי לתהות האם ההשארות של כל אחד ואחד מהם היתה עושה למכבי טוב.

המשפט שלי פופוליסטי? אם כן, זה חצי נכון.
החצי הלא נכון, הוא ששחקן כמו דריק שארפ היה בעל השפעה עצומה על מכבי וביותר מחצי מהשנים שהוא שיחק כאן מכבי העפילה לפיינל-פור.
כנראה שההצלחה הזו היא לא מקרית, ומה שמיוחד במקרה של דריק זה שאת כל ההשגים הללו הוא עשה בקבוצה אחת בלבד ולא היה צריך לנדוד לקבוצות גדולות ועטירות תקציב.

החצי הנכון הוא שכמות השגים לא בהכרח מעידה על טיב השחקן וראינו כבר הרבה שחקנים שזכו בלא מעט תארים, הופכים להיות שחקנים בינוניים ומטה (ע"ע פאפאלוקס). אבל אם אפשר לפמפם כ"כ חזק שחקנים כמו פאפאלוקאס ושאראס רק בגלל הנסיון וה"ווינריות" שלהם, למה הדבר לא תקף גם על שחקנים משלימים? הרי גם ככה כל השחקנים המנוסים שהיו מועמדים למכבי (או שהגיעו למכבי) היו אמורים לבוא על תקן של שחקנים משלימים, אז איזה יתרון יש להם על שחקנים שעל הקריירה היו כאלה?
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 29 יוני 2012, 18:23

עוד שבוע-שבועיים כאלה, ובלאט לא יהיה פה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שחף » 29 יוני 2012, 18:32

חביב, כמה שחקנים התחלפו בפאנאתנייקוס או בצסק''א בשנים הכי טובות שלהן? אני לחלוטין לא מסכים איתך. פאנאתנייקוס נשארה עם הבסיס שלה, דיאמנטידיס ובאטיסט, ועם רול פלייר מצויין כמו פוטסיס. צסק''א נשארה עם הולדן-לאנגדון- שישקאוסקאס-סמודיס משך 5 שנים והגיעה ל-4 פיינל פורים.
שחף

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 29 יוני 2012, 18:36

מתוך הפייסבוק של מכבי
סוכנו של קית׳ לנגפורד הודיע הערב למכבי כי השחקן החליט לא לממש את האופציה וכי לא ימשיך בקבוצה בעונה הבאה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

סוף ההמשכיות...מתחילים לבנות מחדש

הודעהעל ידי yellowaura » 29 יוני 2012, 18:48

סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי er79 » 29 יוני 2012, 18:49

זה היה צפוי, וזה היה צפוי מתום העונה הסדירה.
er79

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־40 אורחים