yellowaura כתב:חביב אורנג'ד כתב:חנו'ש כתב:חביב אורנג'ד כתב:חנו'ש כתב:אתה קצת הופך את הדברים.
אם מכבי תביא לעמדות הבכירות שחקנים שלמים בלי פאקים גדולים מידי, היא לא תצטרך אלף ואחת גיבויים.
תביא קודם שחקנים בכירים הולמים ואז תמצא להם את הגיבויים המתאימים.
אוקיי, זו גם דרך להסתכל על הדברים.
מצד שני, אני חושב שהעובדה שהשחקנים המשלימים נשארים ליותר זמן, גורמת להם להיות פקטור חשוב יותר בקבוצה שנבנת ממש מן ההתחלה, כמו שקורה עכשיו בקיץ.
וזה גם משהו שצריך להשתנות.
השחקנים הבכירים והטובים צריכים להיות אילו שנשארים להרבה שנים (כמו ברוב הקבוצות הבכירות שנשענות על שחקן בכיר שמשמש כעוגן לכמה שנים).
אני דוקא לא לגמרי מסכים עם זה.
בפרקטיקה, קשה מאוד לשחקן מסויים להשאר טוב למשך זמן ממושך באירופה.
תראי את סופו, לפני שנה הסנטר הטוב באירופה, כיום שחקן די בינוני. גם ניקו נחלש בשלב מסויים במכבי ואפילו פארקר הגדול נתן עונה יחסית חלשה לפני שעזב לNBA.
יחד עם זאת, תחלופת השחקנים באירופה משנה כל הזמן את תמונת השחקנים הטובים ביותר לעמדתם.
כמעט כל שנה מגיע איזה שחקן אלמוני שהופך לאחד מן הטובים ביותר באירופה לעמדתו וטורף את כל הקלפים.
פאו של סוף שנות ה90, היתה בטוחה שעם צמד שחקנים כמו רברצ'ה ובודירגה, אף אחד לא יתעלה עליה. פתאום ומשום מקום, צצו האפמן ופארקר שהתגלו כשחקנים טובים יותר ואף הצליחו לגרום לכך שפאו כבר לא תהיה אלפות אירופה.
אותו הדבר אנחנו רואים בשנים האחרונות; פעם מדברים על פלניניץ' ואוקיץ' כרכזים הגדולים ביבשת, פתאום השמות האילו מתחלפים באילו של פארגו ומקקאלב ולאחרונה גם נכנסים שמות כמו קופונן וג'קסון. פעם מאריץ' ופקוביץ' הם הסנטרים הגדולים ביבשת ופחות משנה אחר כך, זה דוקא סופו ושנה אח"כ זה קרסטיץ' שעונה לפני בכלל לא שיחק ביורוליג.
אני יודע שאני בעמדת מיעוט, אבל אני לא רואה טעם להחזיק שחקן מוביל ליותר משנתיים-שלוש.
אני חושב שעדיף ללכת על סגל קבוע של שחקנים משלימים טובים שיהווה שלד ועליו לבנות עם השחקנים המובילים שכל שנתיים-שלוש יתחלפו.
אני מצטער להתפרץ .. אבל אני ממש לא מסכים איתך .
מי שדיבר על פלנניץ' ואוקיץ' כרכזים הגדולים ביבשת לא ידע על מה הוא מדבר... אני תמיד אמרתי שהם OVER RATED בטירוף ! !
פקוביץ' וקרסטיץ' זו רמה אחרת בכלל... אני לא חושב שאי פעם אמרו שסופו טוב מפקוביץ' פשוט פקוביץ' עזב לנ.ב.א . אתה באמת חושב שזו הייתה טעות של קבוצה באירופה להחתים שחקנים כמו קרסטיץ' (אולי אך ורק בגלל הגיל) או פקוביץ' לחוזים ארוכי טווח ? השליטה שלהם באירופה נגמרה רק בגלל שהם עברו לנ.ב.א. אני לא ראיתי שום בעיה בתפקוד שלהם. להזכירך פאו שהשחקנים המובילים משחקים בה שנים ארוכות ועושים חיל. כן אז הם לא יהיו אלופי אירופה כל שנה אבל הם דומיננטים ומשחקים כדורסל שובה עין. אני הייתי שמח להיות אוהד צסקא עם קבוצה עם קרסטיץ' וקירילנקו שבמקרה הפסידה בגמר (בזכות מאמן בינוני ומאמן גדול בצד שני) אבל בהחלט נתנה עונה יפה מאוד.
לפי השיטה שלך הציוות של שאראס- פארקר - וויצ'יץ'- באסטון לא היה זוכה בשלושה גביעי אירופה.
סיינה רכשה את מקאלב ואנדרסן לחוזים לטווח ארוך ותאמין לי שלא רק היא הרוויחה מהם שנה היא גם תוכל למכור אותם עכשיו במחיר יפה.
סיינה זו קבוצה שלעולם לא זכתה ביורוליג וגם בעונות שהעפילה לפיינל-פור (והיו רק שתיים כאלו) היא הגיעה להישג נחות מזה של מכבי.