פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: מחשבות לקראת עונת 2021/22

02 אפריל 2021, 14:02

A.Parker כתב:
Jack55 כתב:
A.Parker כתב:
Jack55 כתב:
A.Parker כתב:להחליט שווילבקין ולויד יכולים לשחק יחד זה לא הכי מבוסס. שניהם סקוררים שצריכים את הכדור אצלם כדי להיות יעילים, ופחות משפיעים על המשחק הקבוצתי. יש סיכוי לא רע שזה לא יעבוד, וגם אם כן - שהם יהיו הרבה פחות אפקטיביים. לא הייתי מבזבז על זה את הכסף.

למה דורסי כן ולויד לא?
הם אותו סגנון רק שלויד שחקן הרבה יותר מוכשר, יציב ומגוון התקפית והכי חשוב - ממש לא כמו סקוטי למשל שצריך כל הזמן את הכדור אצלו

דורסי וסקוטי זה עבד מצוין והבעיה הייתה שדורסי לא היה יציב, ברגע שתביא דורסי משופר ומשודרג אתה מעלה את הרמה של הקו האחורי

לא, זה לא עבד מצויין. הם דורכים אחד לשני על האצבעות. חשבתי שאנשים פה כבר הבינו שחייבים שני רכזים.
אני לא מבין איפה הקשר, יכולים להיות 2 רכזים זרים ו2 שחקנים בעמדה 2
הרכז יכול להגיע במקום המקום של קלויארו

עזוב, אתה לא ריאלי. מלבד ענייני חוסר התאמה, אתה "מחתים" שחקנים יקרים על ימין ועל שמאל בלי קשר לתקציב ולאגו של שחקנים שצריכים דקות.
לחשוב שיש כסף לווילבקין, לויד, רכז בכיר, ג'ונס ולמחליפים, וזה רק בעמדות הגארדים, זה הזיה.
ווילבקין - 1.7
לויד - 800-900 אלף
ג’ונס - 300 אלף
רכז מוביל - 600 אלף

זה לא ריאלי בשבילך? לא ידעתי שיש לנו תקציב של הכוכב האדום?
לא אמרתי שצריך לשפוך על לויד ארגזים, צריך לנסות להציע לו הצעה עד מיליון במקרה הקיצוני שזה בעצם לשפר את החוזה של דורסי בסביבות ה300 אלף, לא יעבוד לא נורא

02 אפריל 2021, 14:05

Jack55 כתב:
A.Parker כתב:
Jack55 כתב:
A.Parker כתב:
Jack55 כתב:למה דורסי כן ולויד לא?
הם אותו סגנון רק שלויד שחקן הרבה יותר מוכשר, יציב ומגוון התקפית והכי חשוב - ממש לא כמו סקוטי למשל שצריך כל הזמן את הכדור אצלו

דורסי וסקוטי זה עבד מצוין והבעיה הייתה שדורסי לא היה יציב, ברגע שתביא דורסי משופר ומשודרג אתה מעלה את הרמה של הקו האחורי

לא, זה לא עבד מצויין. הם דורכים אחד לשני על האצבעות. חשבתי שאנשים פה כבר הבינו שחייבים שני רכזים.

עזוב, אתה לא ריאלי. מלבד ענייני חוסר התאמה, אתה "מחתים" שחקנים יקרים על ימין ועל שמאל בלי קשר לתקציב ולאגו של שחקנים שצריכים דקות.
לחשוב שיש כסף לווילבקין, לויד, רכז בכיר, ג'ונס ולמחליפים, וזה רק בעמדות הגארדים, זה הזיה.
ווילבקין - 1.7
לויד - 800-900 אלף
ג’ונס - 300 אלף
רכז מוביל - 600 אלף

לא אמרתי שצריך לשפוך על לויד ארגזים, צריך לנסות להציע לו הצעה עד מיליון במקרה הקיצוני שזה בעצם לשפר את החוזה של דורסי בסביבות ה300 אלף, לא יעבוד לא נורא
תקציב השחקנים של מכבי בעונה ללא קורונה עמד על אזור ה-8 מיליון דולר.

אתה הוצאת הרגע 3 מיליון דולר על 2 עמדות, כשהסנטר הראשון שלך בעונה הבאה גם עושה מיליון דולר, אתה צריך עמדה 4 חדשה לחלוטין ועוד לא דיברנו בכלל על החור בעמדה 3 ועל תקציב ישראלים שהברוטו שלהם מנופח.

מתחיל לראות את הבעייתיות בבניה שלך?

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

02 אפריל 2021, 14:06

Rampel כתב:
Jack55 כתב:
Rampel כתב:
Jack55 כתב:לויד רכז ראשון? מה הקשר?
דורסי עוזב ולויד מגיע במקומו להשלים את עמדה 2 בלי קשר לעמדת הרכז, כמו שזה עבד טוב עם דורסי זה יעבוד עוד יותר טוב עם לויד

להזכיר לכם איזה הופעות דורסי וסקוטי היו נותנים ביחד עונה שעברה?
עמדת הרכז יכולה להיות מורכבת מג׳ונס + רכז מוביל ועמדה 2 מסקוטי + לויד
מאיפה הכסף לרכז מוביל + לויד?

ומי יחליף את בראיינט שיוצר חור בעמדות 2 ו-3 ביחד? או שאצלך גם היליארד מגיע במצב הזה? אתה ממשיך לשחק MyGM אראל..

אתה מגזים רמפל, אין שום קשר לmygm או איך שלא תקרא לזה
מכבי קודם כל תחסוך המון כסף על האנטר וכספי, מעבר לזה אם השכר של דורסי היה באיזור של 700-750 אלף אז אין שום סיבה לא לשדרג אותו בעוד 200-300 אלף בשביל שחקן יותר טוב

רכז ״מוביל״ לא צריך להיות מאוד יקר, שחקן כמו גוס אתה יכול להביא בסכום סביר לגמרי, לא צריך לשפוך עוד סכום אדיר על הרכז הנוסף אם כבר יש לך את ג׳ונס

את בראיינט יכול להחליף קורדינייר למשל
כשהסקנד גארד המחליף שלך עושה 700-900K אתה פוגע בתקציב של שחקן חמישיה בעמדה אחרת.

אתה מנסה להחליף שחקנים בסגל הקיים ואני אומר שהמבנה של הסגל גרוע.

הסקנד גארד המחליף צריך להיות סווינגמן 3&D שסותם חורים ורצוי שהוא לא יעלה יותר מ-500K. יש שחקנים כאלו, אין שום סיבה ללכת על לויד כדי שיתחיל בספסל.

ועוד נקודה - לויד העונה משחק כרכז, בעמדה 1 בכוכב האדום בלגרד. לאיזה שחקן נראה לך שמכבי מציעה 650K, ללויד הרכז מהכוכב, או ללויד הסקנד גארד מולנסיה?

ובוא אני אשאל אותך ככה
1 - לויד, ג’ונס
2 - ווילבקין, D&3

לא עובד בשבילך?
אגב בנוגע למה שכתבת בהתחלה על הסקנד גארד, זה בדיוק היה החוזה של דורסי השנה ובעונה שעברה והיה מספיק כסף לכל העמדות בסגל, עונה שעברה בנו סגל מעולה והעונה הייתה פגיעה קשה בתקציב בכל מקרה

ברגע שאתה עושה מהלך של ניבו במקום האנטר אתה חוסך המון כסף וגם החוזה של כספי שהיה תקוע לך כבר לא יהיה, וזה שני דברים מאוד משמעותיים שיכולים לאפשר למכבי להוציא יותר כסף בעמדות הגארדים ולזר בעמדה 4

02 אפריל 2021, 14:08

Jack55 כתב:
Rampel כתב:
Jack55 כתב:
Rampel כתב:
Jack55 כתב:לויד רכז ראשון? מה הקשר?
דורסי עוזב ולויד מגיע במקומו להשלים את עמדה 2 בלי קשר לעמדת הרכז, כמו שזה עבד טוב עם דורסי זה יעבוד עוד יותר טוב עם לויד

להזכיר לכם איזה הופעות דורסי וסקוטי היו נותנים ביחד עונה שעברה?
עמדת הרכז יכולה להיות מורכבת מג׳ונס + רכז מוביל ועמדה 2 מסקוטי + לויד
מאיפה הכסף לרכז מוביל + לויד?

ומי יחליף את בראיינט שיוצר חור בעמדות 2 ו-3 ביחד? או שאצלך גם היליארד מגיע במצב הזה? אתה ממשיך לשחק MyGM אראל..

אתה מגזים רמפל, אין שום קשר לmygm או איך שלא תקרא לזה
מכבי קודם כל תחסוך המון כסף על האנטר וכספי, מעבר לזה אם השכר של דורסי היה באיזור של 700-750 אלף אז אין שום סיבה לא לשדרג אותו בעוד 200-300 אלף בשביל שחקן יותר טוב

רכז ״מוביל״ לא צריך להיות מאוד יקר, שחקן כמו גוס אתה יכול להביא בסכום סביר לגמרי, לא צריך לשפוך עוד סכום אדיר על הרכז הנוסף אם כבר יש לך את ג׳ונס

את בראיינט יכול להחליף קורדינייר למשל
כשהסקנד גארד המחליף שלך עושה 700-900K אתה פוגע בתקציב של שחקן חמישיה בעמדה אחרת.

אתה מנסה להחליף שחקנים בסגל הקיים ואני אומר שהמבנה של הסגל גרוע.

הסקנד גארד המחליף צריך להיות סווינגמן 3&D שסותם חורים ורצוי שהוא לא יעלה יותר מ-500K. יש שחקנים כאלו, אין שום סיבה ללכת על לויד כדי שיתחיל בספסל.

ועוד נקודה - לויד העונה משחק כרכז, בעמדה 1 בכוכב האדום בלגרד. לאיזה שחקן נראה לך שמכבי מציעה 650K, ללויד הרכז מהכוכב, או ללויד הסקנד גארד מולנסיה?

ובוא אני אשאל אותך ככה
1 - לויד, ג’ונס
2 - ווילבקין, D&3

לא עובד בשבילך?
אגב בנוגע למה שכתבת בהתחלה על הסקנד גארד, זה בדיוק היה החוזה של דורסי השנה ובעונה שעברה והיה מספיק כסף לכל העמדות בסגל, עונה שעברה בנו סגל מעולה והעונה הייתה פגיעה קשה בתקציב בכל מקרה

ברגע שאתה עושה מהלך של ניבו במקום האנטר אתה חוסך המון כסף וגם החוזה של כספי שהיה תקוע לך כבר לא יהיה, וזה שני דברים מאוד משמעותיים שיכולים לאפשר למכבי להוציא יותר כסף בעמדות הגארדים ולזר בעמדה 4

לא. זה לא טוב בשבילי כי לויד וסקוטי דורכים אחד על השני ולא יכולים באמת לשחק ביחד.

ואני מבין שאתה אוהב אותו וכנראה שהתחברתם או משהו, אבל לא היה כסף לכל העמדות כי שוב השתינו על עמדה 1 והביאו בה את ג'ונס.

02 אפריל 2021, 14:09

Jack55 כתב:
A.Parker כתב:
Jack55 כתב:
A.Parker כתב:
Jack55 כתב:למה דורסי כן ולויד לא?

ווילבקין - 1.7
לויד - 800-900 אלף
ג’ונס - 300 אלף
רכז מוביל - 600 אלף

אני לא הולך לשכנע אותך בכלום. אתה מוזמן להמשיך לשקוע במחשבות לא ריאליות.

02 אפריל 2021, 14:20

Rampel כתב:
Jack55 כתב:
A.Parker כתב:
Jack55 כתב:
A.Parker כתב:לא, זה לא עבד מצויין. הם דורכים אחד לשני על האצבעות. חשבתי שאנשים פה כבר הבינו שחייבים שני רכזים.

ווילבקין - 1.7
לויד - 800-900 אלף
ג’ונס - 300 אלף
רכז מוביל - 600 אלף

אתה הוצאת הרגע 3 מיליון דולר על 2 עמדות, כשהסנטר הראשון שלך בעונה הבאה גם עושה מיליון דולר, אתה צריך עמדה 4 חדשה לחלוטין ועוד לא דיברנו בכלל על החור בעמדה 3 ועל תקציב ישראלים שהברוטו שלהם מנופח.

כשאתה בלי החוזה הרע של כספי אז כל הישראלים ביחד לא צריכים לעבור את ה1.5M, עם הברוטו המנופח תגיע לאיזור ה2M-2.5M

ווילבקין - 1.7M
לויד - 900K
זיזיץ' - 1.1M
ג'ונס - 300K
ניבו - 350K
4 פותח - 800K
רכז מוביל - 500-600K
3 פותח - 500-600K

אם זה מה שאתה מקציב לשחקנים אתה פחות או יותר יכול להסתדר מבחינה תקציבית בטח ובטח כשיחזרו המנויים עונה הבאה
אתם לא מפסיקים לכתוב שאני לא ריאלי אז הנה אני לגמרי מראה לכם שמבחינה תקציבית חד משמעית אפשר להסתדר

עכשיו אתה טוען שלויד וסקוטי בעמדה 2 לא יכול לעבוד, אני טוען שאם בשנתיים האחרונות זה עבד לא רע ביחד עם דורסי אין סיבה שזה לא יעבוד מעולה ביחד עם לויד
לויד שחקן הרבה יותר מגוון, מוכשר ויציב מדורסי ומעבר לג'ונס אם יציבו עוד רכז מתאים בעמדה 1 הקו האחורי יכול להיות פצצה

בעמדה 3 אפשר להסתדר עם זוסמן ועוד זר כהפתעה כמו קורדינייר, אי אפשר שבכל עמדה יהיה שחקן כוכב, צריך לדעת איפה להתפשר
ג'ורדן מיקי או גרשון יאבוסלה יכולים לקבל הצעה באיזור ה800K

02 אפריל 2021, 14:28

פיירה הנרי מועמד על פי וואלה

הלוואי הלוואי הלוואי
שומר מצויין, השחקן עם הכי הרבה אסיסטים למשחק ביורוליג

מתאים מאוד ליד ווילבקין

מחשבות לקראת עונת 2021/22

02 אפריל 2021, 14:29

גל גל כתב:פיירה הנרי מועמד על פי וואלה

הלוואי הלוואי הלוואי

מתאים מאוד ליד ווילבקין
הלוואי, בול הסגנון שצריך ליד ווילבקין

מהכתבה :
אחת ההחלטות העקרוניות לקראת העונה הבאה צפויה להיות על תוספת של רכז לסגל כך שמלבד סקוטי ווילבקין וכריס ג'ונס שהאופציה עליו תוארך, יגיע רכז נוסף שיאפשר לווילבקין להתמקד יותר בעמדה מספר 2.

02 אפריל 2021, 14:36

Jack55 כתב:
Rampel כתב:
Jack55 כתב:
A.Parker כתב:
Jack55 כתב:אני לא מבין איפה הקשר, יכולים להיות 2 רכזים זרים ו2 שחקנים בעמדה 2

ווילבקין - 1.7
לויד - 800-900 אלף
ג’ונס - 300 אלף
רכז מוביל - 600 אלף

כשאתה בלי החוזה הרע של כספי אז כל הישראלים ביחד לא צריכים לעבור את ה1.5M, עם הברוטו המנופח תגיע לאיזור ה2M-2.5M

ווילבקין - 1.7M
לויד - 900K
זיזיץ' - 1.1M
ג'ונס - 300K
ניבו - 350K
4 פותח - 800K
רכז מוביל - 500-600K
3 פותח - 500-600K

אם זה מה שאתה מקציב לשחקנים אתה פחות או יותר יכול להסתדר מבחינה תקציבית בטח ובטח כשיחזרו המנויים עונה הבאה
אתם לא מפסיקים לכתוב שאני לא ריאלי אז הנה אני לגמרי מראה לכם שמבחינה תקציבית חד משמעית אפשר להסתדר

עכשיו אתה טוען שלויד וסקוטי בעמדה 2 לא יכול לעבוד, אני טוען שאם בשנתיים האחרונות זה עבד לא רע ביחד עם דורסי אין סיבה שזה לא יעבוד מעולה ביחד עם לויד
לויד שחקן הרבה יותר מגוון, מוכשר ויציב מדורסי ומעבר לג'ונס אם יציבו עוד רכז מתאים בעמדה 1 הקו האחורי יכול להיות פצצה

בעמדה 3 אפשר להסתדר עם זוסמן ועוד זר כהפתעה כמו קורדינייר, אי אפשר שבכל עמדה יהיה שחקן כוכב, צריך לדעת איפה להתפשר
ג'ורדן מיקי או גרשון יאבוסלה יכולים לקבל הצעה באיזור ה800K

התקציב שאתה מציין פה עומד על כמעט 9M ולא על 8M של עונה רגילה וגם בעונה הבאה מכבי נדרשת בקיצוץ של 20% מהתקציב בגלל רשת הביטחון.
אבל עזוב, התקציב זו בעיה של הנהלה ונשאיר את זה לה.

עכשיו אתה לא ריאלי כי אתה חושב שלויד יגיע כדי להיות שחקן שישי אצלך (ואני שם בצד את זה שאתה מעדיף לזרוק מיליון דולר על שחקן ספסל במקום להביא שחקנים יותר ראויים לחמישיה בעמדות 1 ו-3).

אתה באמת חושב שמכבי פנו ללויד כדי שיהיה הסקנד גארד מולנסיה ועוד לספסל? אתה באמת חושב שעל זה ישקיעו 900K?

אז כן אראל, שוב, זה לא ניראה לי ריאלי. לי נראה ריאלי שמכבי רוצה את לויד ל-1 כמו שהוא משחק בכוכב האדום העונה.

02 אפריל 2021, 14:37

הלוואי הלוואי הלוואי

מתאים מאוד ליד ווילבקין
מבין הרכזים שיש העונה ביורוליג, זה חלום רטוב, אבל אני פשוט לא רואה איך אנחנו מצליחים לקחת אותו מקבוצת פלייאוף.

02 אפריל 2021, 14:48

Rampel כתב:
התנין 2 כתב:ג'ריאן גרנט הזה הוא אחד השמות הכי מבאסים שעלו פה. שחקן בינוני ומוגבל מאוד, לא רוצה לשמוע את השם שלו.
אתה בטח מהאנשים שממש שמחו כשדורסי הגיע.

כדורסל זה יותר מרק קליעה וזה הדבר היחיד שבינוני בשחקן הזה.

הניסוי הצליח, והחולה מת. דורסי שיחק את הכדורסל שלו וזה לא שווה כלום.
חייבים פה רכז שיודע להוביל את הכדור, שיודע לשמור בשתי עמדות הגארד (כי סקוטי דורש את זה), שמחפש את החברים שלו לפני הזריקה ורצוי גם שידע לחדור לסל ושיהיה אתלטי.

כל התכונות האלו נמצאות בסל היכולות של גרנט

לא ידעתי למה לצפות מדורסי כי לא שמעתי את השם שלו מעולם לפני שעלה בהקשר של מכבי, אבל אחרי גרנט כן יצא לי לעקוב (אמנם לא יותר מדי אבל כן ראיתי קצת). מעבר לכך שיש לו קליעה מחשידה, אני גם לא אוהב את הדרך שבה הוא מייצר סלים, יש לו כדרור גמלוני כזה כאילו הוא נלקח משנות השמונים. שייהנו ממנו בפרומיתאס ויחתימו אותו ל-5 שנים, לא רוצה אותו כאן.

02 אפריל 2021, 15:07

התנין 2 כתב:
Rampel כתב:
התנין 2 כתב:ג'ריאן גרנט הזה הוא אחד השמות הכי מבאסים שעלו פה. שחקן בינוני ומוגבל מאוד, לא רוצה לשמוע את השם שלו.
אתה בטח מהאנשים שממש שמחו כשדורסי הגיע.

כדורסל זה יותר מרק קליעה וזה הדבר היחיד שבינוני בשחקן הזה.

הניסוי הצליח, והחולה מת. דורסי שיחק את הכדורסל שלו וזה לא שווה כלום.
חייבים פה רכז שיודע להוביל את הכדור, שיודע לשמור בשתי עמדות הגארד (כי סקוטי דורש את זה), שמחפש את החברים שלו לפני הזריקה ורצוי גם שידע לחדור לסל ושיהיה אתלטי.

כל התכונות האלו נמצאות בסל היכולות של גרנט

לא ידעתי למה לצפות מדורסי כי לא שמעתי את השם שלו מעולם לפני שעלה בהקשר של מכבי, אבל אחרי גרנט כן יצא לי לעקוב (אמנם לא יותר מדי אבל כן ראיתי קצת). מעבר לכך שיש לו קליעה מחשידה, אני גם לא אוהב את הדרך שבה הוא מייצר סלים, יש לו כדרור גמלוני כזה כאילו הוא נלקח משנות השמונים. שייהנו ממנו בפרומיתאס ויחתימו אותו ל-5 שנים, לא רוצה אותו כאן.

אתה לא אוהב את הכדרור שלו ואיך שהוא מייצר סלים? אחי, לך תראה מאניבול.

הבן אדם לא מסר פחות מ-5 אסיסטים מאז ינואר ומאבד בממוצע פעמיים למשחק בעיקר עקב התאמות לכדורסל האירופאי (ביקש פסק זמן בשלב מסוים העונה). הוא גם קולע באחוזים מעולים והוא עושה את זה בליגה היוונית הקשוחה.

שוב, הוא אופציה מעולה מבחינתי בעיקר בגלל ההתאמה לסקוטי, גם ברמה הפיזית וגם ברמת המיינדסט שלו למשחק.

בקיצור, נסכים שלא להסכים.

02 אפריל 2021, 15:19

לא אוהב את הדרך בה הוא מייצר סלים = לדעתי אין לו מה למכור בהתקפה ברמות הגבוהות. עם כל הכבוד לנתון המטורףףף (!!) של חמישה אסיסטים במשחק, יואיל נא גרנט להישאר שם. בעצם, לא אכפת לי אם יחתום באחת מקבוצות הליגה כאן. במכבי לא חסרים שחקנים בינוניים מינוס.
אני מבין את הפרפרים בבטן שאתם חשים למראה כל גארד חסר אפסייד שנותן 15 נקודות בקבוצות קטנות מליגות מרדימות, צריך איכשהו להעביר את התקופה המשמימה הזאת, אבל יש גבול.

02 אפריל 2021, 15:56

אהבתי את הדיון על לויד שסרב להצעה ממכבי..

02 אפריל 2021, 16:05

התנין 2 כתב:לא אוהב את הדרך בה הוא מייצר סלים = לדעתי אין לו מה למכור בהתקפה ברמות הגבוהות. עם כל הכבוד לנתון המטורףףף (!!) של חמישה אסיסטים במשחק, יואיל נא גרנט להישאר שם. בעצם, לא אכפת לי אם יחתום באחת מקבוצות הליגה כאן. במכבי לא חסרים שחקנים בינוניים מינוס.
אני מבין את הפרפרים בבטן שאתם חשים למראה כל גארד חסר אפסייד שנותן 15 נקודות בקבוצות קטנות מליגות מרדימות, צריך איכשהו להעביר את התקופה המשמימה הזאת, אבל יש גבול.

אני אתחיל מהשורה התחתונה. אני מבין שהאידאל בעמדה מספר 1 הוא Floor General עם גובה, שיכול לשחק בשתי העמדות לצד סקוטי ושידע לשמור, לקלוע בצורה יציבה, לחדור לסל ושיהיה אתלטי ושיעשה את כל זה בצורה יציבה.. אה ומסתבר שכדאי שיהיה לו.. כדרור יפה..
יש רק בעיה אחת קטנה והיא ששחקנים כאלו עולים הרבה (מאוד!) כסף. כסף שלמכבי אין.

אז צריך למצוא שחקנים שידעו לתת את רוב הדברים האלו ויסכימו להגיע במסגרת התקציב שיש לקבוצה.

ועכשיו לעיקרו של עניין, הגארד חסר האפסייד הזה הוא בחירת סיבוב ראשון בדראפט 2015, עם 279 משחקים ב-NBA שלמעט התקופה בשיקגו, נפל לסיטואציות רעות, החל מניו יורק וכלה באורלנדו (אני בכלל לא סופר את ה-6 משחקים בעונה שעברה בוושינגטון שכולנו רואים כמה כיף שם לשחקנים שלא קוראים להם בראדלי ביל).

עבר השנה לאירופה, לפרומית'אס, בעקבות אחיו ג'ראי שגם משחק בקבוצה.
הליגה היוונית היא ליגה קשוחה והגנתית ואם אתה רוצה לזלזל בה ולהאדיר על חשבונה את הליגות הגרמנית, האיטלקית והצרפתית, שלא נדבר על הליגה המקומית המביכה, אתה מוזמן, אבל זה לא מעניין. כי אם האפסייד של גרנט היה מבוסס רק עליה, או על כל אחת מהליגות האלו בלבד (כי באירופה הליגות היחידות ששוות התייחסות הן יורוליג, יורוקאפ, ספרדית, VTB ואדריאטית) אז גם אני לא הייתי רוצה אותו פה.

הקטע הוא שמדובר על רכז מחליף ברמת NBA עם אפסייד שהיה שווה בחירת סיבוב ראשון בזמנו ועכשיו הוא משחק באירופה, מתאקלם לכדורסל האירופאי ונראה טוב מאוד.

אז זה האפסייד וזלזול בו הוא הרבה יותר תמוהה מהכדרור שלו.

02 אפריל 2021, 16:06

הלוואי הלוואי הלוואי

מתאים מאוד ליד ווילבקין

שום סיכוי שזה יקרה

02 אפריל 2021, 16:15

my man כתב:אהבתי את הדיון על לויד שסרב להצעה ממכבי..

אתה חסר בדיונים

02 אפריל 2021, 16:17

Rampel כתב:
התנין 2 כתב:לא אוהב את הדרך בה הוא מייצר סלים = לדעתי אין לו מה למכור בהתקפה ברמות הגבוהות. עם כל הכבוד לנתון המטורףףף (!!) של חמישה אסיסטים במשחק, יואיל נא גרנט להישאר שם. בעצם, לא אכפת לי אם יחתום באחת מקבוצות הליגה כאן. במכבי לא חסרים שחקנים בינוניים מינוס.

אני אתחיל מהשורה התחתונה. אני מבין שהאידאל בעמדה מספר 1 הוא Floor General עם גובה, שיכול לשחק בשתי העמדות לצד סקוטי ושידע לשמור, לקלוע בצורה יציבה, לחדור לסל ושיהיה אתלטי ושיעשה את כל זה בצורה יציבה.. אה ומסתבר שכדאי שיהיה לו.. כדרור יפה..

אז צריך למצוא שחקנים שידעו לתת את רוב הדברים האלו ויסכימו להגיע במסגרת התקציב שיש לקבוצה.

ועכשיו לעיקרו של עניין, הגארד חסר האפסייד הזה הוא בחירת סיבוב ראשון בדראפט 2015, עם 279 משחקים ב-NBA שלמעט התקופה בשיקגו, נפל לסיטואציות רעות, החל מניו יורק וכלה באורלנדו (אני בכלל לא סופר את ה-6 משחקים בעונה שעברה בוושינגטון שכולנו רואים כמה כיף שם לשחקנים שלא קוראים להם בראדלי ביל).

הליגה היוונית היא ליגה קשוחה והגנתית ואם אתה רוצה לזלזל בה ולהאדיר על חשבונה את הליגות הגרמנית, האיטלקית והצרפתית, שלא נדבר על הליגה המקומית המביכה, אתה מוזמן, אבל זה לא מעניין. כי אם האפסייד של גרנט היה מבוסס רק עליה, או על כל אחת מהליגות האלו בלבד (כי באירופה הליגות היחידות ששוות התייחסות הן יורוליג, יורוקאפ, ספרדית, VTB ואדריאטית) אז גם אני לא הייתי רוצה אותו פה.

הקטע הוא שמדובר על רכז מחליף ברמת NBA עם אפסייד שהיה שווה בחירת סיבוב ראשון בזמנו ועכשיו הוא משחק באירופה, מתאקלם לכדורסל האירופאי ונראה טוב מאוד.

חייב להגיד שגם אני לא מתרשם מהסטטיסטיקה שלו. הליגה היוונית חלשה מאוד, אולי יותר מהישראלית. עצם זה שהוא התגלגל עד לקבוצה בינונית בליגה הזאת שמה עליו סוג של סימן שאלה. אולי אם כבר זה הופך אותו כמועמד רלוונטי לרכז המחליף (לא נראה שהשכר שלו גבוה).

02 אפריל 2021, 16:22

A.Parker כתב:
Rampel כתב:

חייב להגיד שגם אני לא מתרשם מהסטטיסטיקה שלו. הליגה היוונית חלשה מאוד, אולי יותר מהישראלית. עצם זה שהוא התגלגל עד לקבוצה בינונית בליגה הזאת שמה עליו סוג של סימן שאלה. אולי אם כבר זה הופך אותו כמועמד רלוונטי לרכז המחליף (לא נראה שהשכר שלו גבוה).
כמו שרשמתי, הגיע לשם בעקבות אחיו הגדול ג'ראי (ששיחק בחצי עונת הקורונה בעונה שעברה בחיפה). אולי חשש מהמעבר לאירופה.

הליגה היוונית היא אחת הבודדות ששומרת חזק מבין הליגות המקומיות. כמו כל הכדורסל היווני.
אבל אוקיי, מיציתי, אתם יכולים לחזור לפנטז על פירייה הנרי :)

02 אפריל 2021, 16:40

Rampel כתב:אני אתחיל מהשורה התחתונה. אני מבין שהאידאל בעמדה מספר 1 הוא Floor General עם גובה, שיכול לשחק בשתי העמדות לצד סקוטי ושידע לשמור, לקלוע בצורה יציבה, לחדור לסל ושיהיה אתלטי ושיעשה את כל זה בצורה יציבה.. אה ומסתבר שכדאי שיהיה לו.. כדרור יפה..

בזמנו מצאנו את פארגו, בסקוניה מצאה את פייר הנרי, שנה שעברה הכוכב האדום מצאה את לורנזו בראון, באיירן זיהתה את הפוטנציאל של בולדווין וכו'. אז האפשרות לפגוע בשחקנים טובים תמיד קיימת, כמובן לצד הסיכון לנפילה הטמון בשיטה זו. ככה זה כשהקבוצה שלך מוגבלת כלכלית.

והליגה היוונית היא די מעפנה, אבל הנקודה היא לא הזלזול שלי בה - כי אין ספק שאם בליגה שלנו ניתן למצוא לא מעט שחקנים טובים אז ניתן גם למצוא ביוון - אלא העובדה שבגיל 28 הוא מוצא את עצמו בקבוצה בינונית בליגה די מעפנה כאמור, תוך שהוא מציג יכולת טובה אבל לא מרשימה במיוחד, וכאשר האפשרות שנראה ממנו דברים גדולים יותר בעתיד נראית קלושה נוכח, כאמור, העובדה שהוא בן 28 ובאוקטובר כבר יהיה בן 29. בקיצור, אין פוטנציאל מי יודע מה, מה שאתה מקבל ממנו עכשיו זה כנראה מה שתקבל ממנו עד סוף ימיו ככדורסלן. שחקן עם שליטה מחשידה בכדור שאין לו הרבה למכור התקפית ברמות של היורוליג (או לפחות לא ברמות שאתה שואף להגיע אליהן).

והעובדה שהוא נבחר בסיבוב הראשון של הדראפט רלוונטית בדיוק כמו הבחירה של ג'ו אלכסנדר ובנדר בלוטרי. כלומר לא רלוונטית בכלל. במקרה של האחרון - הוא לפחות צעיר ועוד יכול להשתפר בעתיד, אבל גרנט? לא תודה. אני מעדיף "הימור" על שחקנים כמו פייר ג'קסון (שהיה מעולה עד הרגע שבו ברח לו בורג מהראש) שיכולים להיות הצלחה מטורפת או כישלון מפואר, על פני הליכה על "בטוח" בבחירת שחקן שלטעמי פחות טוב מוונטיגו קאמינגס.
נושא נעול