פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: אשכול המלפפונים / סגל - פארמר יישאר? עוד שחקן NBA יבוא?

20 נובמבר 2011, 12:02

yarinsaky כתב:לא בטוח.
פארמר, כספי וסוטודאמייר זה אחלה חיזוק לא ? כמה קבוצות יורוליג יוכלו להתחזק יותר מזה ? הרי יש גבול בסופו של דבר לכמות הקבוצות באירופה עם כסף נזיל.
אני מניח שבסופו של דבר ברצלונה תתחזק עם גאסול ואולי ריאל עם עוד שחקן, אבל לא הרבה יותר. בסופו של דבר מכבי כן תוכל להישאר בין 4 הגדולות, צסק"א, ריאל, ברצלונה והיא. לדעתי אלו הקבוצות החזקות באירופה היום.
אבל קשה באמת להעריך .

אין שום סיכוי להביא את סטודומאייר בגלל בעיות ביטוח. אפילו נבחרת ארה"ב נאלצה לוותר עליו בגלל שהביטוח היה יקר מדי. ברצלונה תתחזק באחים גאסול ככל הנראה. ווייד אמר בוודאות שהוא יגיע. דנג ובוזר מחפשים קבוצה כרגע. לריאל יש שותפות עם אדידס וזה נותן להם גישה להווארד ודריק רוז. אין ספק שהקבוצות הטורקיות יביאו שחקנים. קווין דוראנט כבר בחיפושים אקטיביים אחרי קבוצה.

בסה"כ, אני מניח שלפחות 8 קבוצות בטופ 16 יתחזקו שחקנים טובים יותר מפארמר וכספי.

20 נובמבר 2011, 12:08

בסדר, גם אם סטודומאייר לא יגיע ( אני בכל זאת מאמין שמזרחי יעשה קסם כלשהוא ,אבל זו פנטזיה ) מכבי תהיה קבוצה מאוד חזקה שעדיין תהיה רלוונטית למאבק על הפיינלפור, לדעתי.
ברור שברצלונה וריאל ירוויחו הכי הרבה, אבל הן כבר כך חזק מאוד על הסוס ומועמדות לפיינלפור בלי תוספות אחרות.

אבל גם אם לא יהיה פיינלפור השנה אני אישית לא אתבאס במיוחד. זו נראית לי סוג של שנת מעבר בכל מקרה ואולי עדיף לא להשתגע יותר מדי כספית,
הרי בשנה הבאה כל הסינדרלות יחזרו להיות ליכלוכיות כשהנ.ב.א יחזור. ( ומי אמר שזה לא יקרה לפני חג המולד ? ).

20 נובמבר 2011, 12:21

yarinsaky כתב:בסדר, גם אם סטודומאייר לא יגיע ( אני בכל זאת מאמין שמזרחי יעשה קסם כלשהוא ,אבל זו פנטזיה ) מכבי תהיה קבוצה מאוד חזקה שעדיין תהיה רלוונטית למאבק על הפיינלפור, לדעתי.
ברור שברצלונה וריאל ירוויחו הכי הרבה, אבל הן כבר כך חזק מאוד על הסוס ומועמדות לפיינלפור בלי תוספות אחרות.

אבל גם אם לא יהיה פיינלפור השנה אני אישית לא אתבאס במיוחד. זו נראית לי סוג של שנת מעבר בכל מקרה ואולי עדיף לא להשתגע יותר מדי כספית,
הרי בשנה הבאה כל הסינדרלות יחזרו להיות ליכלוכיות כשהנ.ב.א יחזור. ( ומי אמר שזה לא יקרה לפני חג המולד ? ).

לאמארה יש חוזה של 100 מליון בניקס. הביטוח בלבד עולה כמה מליונים. אין שום סיכוי להביא אותו.
מה שמבאס זה לא העניין של פיינל פור או לא, זה העניין שהקבוצה הולכת להיבנות שוב מאפס. פרט לאליהו פניני, אף שחקן לא בטוח לעונה הבאה ואני לא אופתע אם אף אחד לא יישאר.

20 נובמבר 2011, 12:22

טוב, לגבי הבנייה מחדש אין באמת מה לעשות. התרגלנו לזה כל שנה , אז גם הקיץ. לפחות לא ישעמם.
אני מקווה מאוד שסופו ישאר ואז יהיה לנו את הבסיס לבנות מסביב.

20 נובמבר 2011, 12:39

roy1000 כתב:
קודי כתב:
ankram כתב:
קודי כתב:דורון פרקינס צפוי להגיע לישראל בשבת הקרובה לביקור בן יומיים, בעיקר לצורך בדיקות רפואיות מקיפות, שיחות עם אנשי מכבי ושיחות עם חברת הביטוח.

ידוע לך אולי מתי קית' לנגפורד ינחת בארץ?

הוא לאט לאט מתקרב לחופי ישראל. עוד שבועיים-שלושה הוא כבר יהיה בסדר (שזה בערך חודש וחצי מהרגע שהוא הוחתם...). הרבה יותר מטריד אותי מה יקרה אם תסתיים השביתה ב-NBA, אז יקח זמן ארוך מאוד עד ששחקן יוחתם ויכנס לעניינים ובינתיים העונה ביורוליג עלולה ללכת.

דווקא עדיף בהרבה שהשביתה ב-NBA תיגמר כי אם היא תימשך, תהיה הצפה של שחקני NBA ביורוליג ואז בטוח תלך העונה.

ברור שעדיף שהיא תיגמר, רק שמכבי לא ממש נערכה לאפשרות הזו.
מסכים איתך שהבעיה העיקרית היא, שוב, חוסר ההמשכיות. בקיץ הקרוב הקבוצה תיבנה שוב מחדש - יצטרכו לחפש רכז ראשון, שני סקנד גארדים (ללנגפורד יש חוזה לשנה עם אופציה שלו לצאת וסביר להניח שאם יהיה טוב הוא ינצל אותה ואם לא אז מכבי לא ירצו אותו), סמול פורוורד פותח (עם איך שסמית נראה עד עכשיו אין הרבה סיכוי שימשיך) וגם סופו והנדריקס מסיימים חוזה (לסופו יש אופציית יציאה מהחוזה).

20 נובמבר 2011, 12:44

לדעתי הסיכויים שמכבי תשלם בשנה הבאה מליון דולר ללאנגפורד לא יותר מדי גבוהים. לדעתי יש יותר סיכוי שיחלקו את הסכום הזה לשניים ויביאו
שני גארדים צעירים יותר בחצי מיליון כל אחד.
אבל זה יכול להיות אחרת אם לאנגפורד יהיה ממש טוב לקראת סוף העונה ויהיה חלק חשוב מקבוצת פיינלפור. נראה. אני מהמר על תסריט א' ואשמח לטעות בהימור.

20 נובמבר 2011, 12:52

אם לאנגפורד יהיה ממש טוב לקראת סוף העונה אז סביר להניח שהוא יחזור לרמת השכר שהוא קיבל מקודם ולא במכבי....לפעמים צריך לקחת סיכונים ואני חושב שבמקרה של לאנגפורד זה שווה את הסיכון של חוזה ליותר מעונה .
סך הכל מדובר בשחקן שכבר הוכיח את עצמו ברמת יורוליג ונמצא בגיל הנכון להשקעה

20 נובמבר 2011, 12:58

אז אתה אומר שיש כאן מלכוד מסויים, יכול להיות. לפי דבריך הוא צריך להיות טוב ,אבל לא טוב מדי.
אבל אנחנו מקדימים את המאוחר - קודם שיהיה כמעט כמעט טוב , ונמשיך הלאה. בינתיים הוא יותר קרוב ללא טוב.

20 נובמבר 2011, 13:11

המלכוד הוא לפני שאתה מחתים שחקנים בקליבר הזה .
את פארגו למשל אי אפשר להגיד שזו הייתה טעות להחתים לעונה אחת כי הרי אף אחד לא יכל לחזות שיתפתח למה שהוא התפתח בסופו של דבר....אבל לאנגפורד הגיע כשחקן מוכח אז לדעתי היה צריך לקחת את הסיכון ולהחתימו ליותר מעונה אחת...

20 נובמבר 2011, 13:18

אבל החתימו אותו גם לשנה הבאה עם אופציות יציאה, לא ? אני לא כל כך בקיא או זוכר , אבל נדמה לי שכן.

20 נובמבר 2011, 13:26

yzafrir כתב:המלכוד הוא לפני שאתה מחתים שחקנים בקליבר הזה .
את פארגו למשל אי אפשר להגיד שזו הייתה טעות להחתים לעונה אחת כי הרי אף אחד לא יכל לחזות שיתפתח למה שהוא התפתח בסופו של דבר....אבל לאנגפורד הגיע כשחקן מוכח אז לדעתי היה צריך לקחת את הסיכון ולהחתימו ליותר מעונה אחת...

אני חושב שהסיכויים שלאנגפורד יישאר לעוד עונה קלושים. יש לך את הלפרין ואת לאנדסברג שנמצאים בעדיפות על לאנגפורד לא משנה מה. מכבי הולכת לבניה מחדש מאפס בעונה הבאה.

20 נובמבר 2011, 13:31

yzafrir כתב:המלכוד הוא לפני שאתה מחתים שחקנים בקליבר הזה .

איזה קליבר בדיוק? קצת נסחפנו כאן עם ההאדרה של השחקן, עד לרמות של אחד משלושת הגארדים הכי טובים באירופה.
אני לא אומר שהוא לא שחקן טוב, אבל לא צריך להיסחף. מכבי משלמת לו המון כסף, ולא צריכה לשלם אגורה יותר.

להחתים ליותר מעונה? לא סביר שזה יקרה.

20 נובמבר 2011, 13:32

נדמה לי שלהלפרין יש חוזה לשנתיים ברוסיה, אין לי מושג אם יש לו אפשרות יציאה.
לדעתי מכבי תלך רק על אחד מהשניים בגלל עלות גבוהה של מס לישראלים. שניהם יהיו יקרים יחסית כנראה.

20 נובמבר 2011, 13:35

yarinsaky כתב:נדמה לי שלהלפרין יש חוזה לשנתיים ברוסיה, אין לי מושג אם יש לו אפשרות יציאה.
לדעתי מכבי תלך רק על אחד מהשניים בגלל עלות גבוהה של מס לישראלים. שניהם יהיו יקרים יחסית כנראה.

לא בטוח שזה משנה. אם השחקן ירצה לבוא ומכבי תרצה להביא אותו, אז זה יקרה.
אני חושב שאמנם זה יהיה מהלך יקר, אבל הכרחי. זה יאפשר למכבי להמר בזרים בקו האחורי, ולא לחפש גארד זר במליונים.

20 נובמבר 2011, 13:37

יוני ורועי - אני חושב כמוכם שלא סביר שלנגפורד ישאר אבל מסיבות אחרות לחלוטין. אני בהחלט חושב שהוא אחד הגארדים היותר טובים ומגוונים שיש ביבשת, אבל מכיוון שיש לו אופציה דו-צדדית אז אם הוא יהיה נהדר השנה סביר שמכבי לא תוכל לשלם לו את הסכומים שיציעו לו בקיץ ואם הוא יהיה גרוע או סתם בינוני מכבי לא תרצה שהוא ישאר. כך שבכל מקרה הסיכוי שהוא ישאר נמוך מאוד. מה שלא יהיה, ההחלטה להחתים רכז אחד (פרמאר) על חוזה זמני ורכז שני (פאפאס) על סף פרישה קבעה שלפחות בעמדה הזו יהיה צורך באיוש מחדש בקיץ הקרוב. תוסיפו לזה את הסיכוי הנמוך מאוד שלנגפורד ישאר, את סמית' שעל סמך יכולתו עד עכשיו (פחות מ-6 נק' למשחק ביורוליג בלי תרומה באסיסטים או בריבאונדים) אין הרבה סיכוי שישאר ואת סופו והנדריקס שמסיימים חוזה בקיץ, ותקבלו שוב בניה מחדש של קבוצה בקיץ הקרוב. העיקר שימשיכו לספר לנו את המנטרות על החשיבות של ההמשכיות.

20 נובמבר 2011, 13:37

yarinsaky כתב:נדמה לי שלהלפרין יש חוזה לשנתיים ברוסיה, אין לי מושג אם יש לו אפשרות יציאה.

לאנגסברג יכול לשחק 3, ככה ששניהם יכולים לחיות טוב מאוד ביחד. האמת שחמישייה עם הלפרין, לאנדסברג ואליהו תהיה דבר מצויין למכבי ותפתור לחלוטין את כל העניין של האדריטית.

20 נובמבר 2011, 13:38

roy1000 כתב:

לאנגסברג יכול לשחק 3, ככה ששניהם יכולים לחיות טוב מאוד ביחד. האמת שחמישייה עם הלפרין, לאנדסברג ואליהו תהיה דבר מצויין למכבי ותפתור לחלוטין את כל העניין של האדריטית.

כן, רק שהחמישיה הזו רכה בהגנה כמו מרגרינה ביום שמש.

20 נובמבר 2011, 13:42

קודי כתב:יוני ורועי - אני חושב כמוכם שלא סביר שלנגפורד ישאר אבל מסיבות אחרות לחלוטין. אני בהחלט חושב שהוא אחד הגארדים היותר טובים ומגוונים שיש ביבשת, אבל מכיוון שיש לו אופציה דו-צדדית אז אם הוא יהיה נהדר השנה סביר שמכבי לא תוכל לשלם לו את הסכומים שיציעו לו בקיץ ואם הוא יהיה גרוע או סתם בינוני מכבי לא תרצה שהוא ישאר. כך שבכל מקרה הסיכוי שהוא ישאר נמוך מאוד. מה שלא יהיה, ההחלטה להחתים רכז אחד (פרמאר) על חוזה זמני ורכז שני (פאפאס) על סף פרישה קבעה שלפחות בעמדה הזו יהיה צורך באיוש מחדש בקיץ הקרוב. תוסיפו לזה את הסיכוי הנמוך מאוד שלנגפורד ישאר, את סמית' שעל סמך יכולתו עד עכשיו (פחות מ-6 נק' למשחק ביורוליג בלי תרומה באסיסטים או בריבאונדים) אין הרבה סיכוי שישאר ואת סופו והנדריקס שמסיימים חוזה בקיץ, ותקבלו שוב בניה מחדש של קבוצה בקיץ הקרוב. העיקר שימשיכו לספר לנו את המנטרות על החשיבות של ההמשכיות.

אני לא חושב שזה דומה למקרים קודמים שבהם מכבי ויתרה על שחקנים כי הם היו יקרים מידי. בניה מחדש זה די כורח המציאות במצב שנוצר. בת'כלס, אין אף שחקן במכבי שהייתי מחתים לתקופה ארוכה.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 20 נובמבר 2011, 13:45, נערך פעם אחת בסך הכל.

20 נובמבר 2011, 13:44

קודי כתב:
roy1000 כתב:

כן, רק שהחמישיה הזו רכה בהגנה כמו מרגרינה ביום שמש.

הלפרין רך בהגנה? לאנדסברג?

20 נובמבר 2011, 13:45

roy1000 כתב:
קודי כתב:יוני ורועי - אני חושב כמוכם שלא סביר שלנגפורד ישאר אבל מסיבות אחרות לחלוטין. אני בהחלט חושב שהוא אחד הגארדים היותר טובים ומגוונים שיש ביבשת, אבל מכיוון שיש לו אופציה דו-צדדית אז אם הוא יהיה נהדר השנה סביר שמכבי לא תוכל לשלם לו את הסכומים שיציעו לו בקיץ ואם הוא יהיה גרוע או סתם בינוני מכבי לא תרצה שהוא ישאר. כך שבכל מקרה הסיכוי שהוא ישאר נמוך מאוד. מה שלא יהיה, ההחלטה להחתים רכז אחד (פרמאר) על חוזה זמני ורכז שני (פאפאס) על סף פרישה קבעה שלפחות בעמדה הזו יהיה צורך באיוש מחדש בקיץ הקרוב. תוסיפו לזה את הסיכוי הנמוך מאוד שלנגפורד ישאר, את סמית' שעל סמך יכולתו עד עכשיו (פחות מ-6 נק' למשחק ביורוליג בלי תרומה באסיסטים או בריבאונדים) אין הרבה סיכוי שישאר ואת סופו והנדריקס שמסיימים חוזה בקיץ, ותקבלו שוב בניה מחדש של קבוצה בקיץ הקרוב. העיקר שימשיכו לספר לנו את המנטרות על החשיבות של ההמשכיות.

אני לא חושב שזה דומה למקרים קודמים שבהם מכבי ויתרה על שחקנים כי הם היו יקרים מידי. בניה מחדש זה די כורח המציאות במצב שנוצר.

במקרה הזה בהחלט נכון ואין ברירה אחרת. אבל מכבי צריכה ללמוד מזה לעתיד ולא לחכות עד סוף העונה שהשחקנים יחמקו לה בין הידיים. מה אפשר לעשות עכשיו? לא יותר מדי, למעט אולי הארכת חוזה לסופו לשנתיים נוספות (בלי כל מיני אפשרויות יציאה דו צדדיות, גם אם זה יעלה עוד כמה דולרים) והארכת החוזים של הנדריקס ובלו.
נושא נעול