על ידי קודי » 24 מרץ 2014, 11:24
הסיכום שלי למשחק:
1. כשמכבי איבדה את השחקן שהיה בעונה שעברה הזר הכי טוב שלה (שון ג'יימס) היא הביאה במקומו פנסיונר שכבר 3-4 לא אמור לשחק כדורסל. כשהפועל ירושלים רצתה להתחזק היא הביאה את אליהו ורייט.
2. רייט, שהגיע באמצע העונה, טוב יותר מכל מה שיש למכבי בקו האחורי. בכלל, הקו האחורי של ירושלים - עם קיצ'ן, יותם ורייט - טוב בהרבה מזה של מכבי.
3. טייריס רייס הולך לשבור השנה שיא של כמות החסימות ששחקן חוטף.
4. מדהים שקבוצה שיש לה תקציב שהוא פחות מרבע משל מכבי מביסה אותה ב-28 הפרש בהיכל. שימו לב איך בונים קבוצה ב-5 מיליון דולר ואיך ב-20 מיליון.
5. מכבי הולכת ודועכת בשנים האחרונות בתהליך הדרגתי שצובר תאוצה משנה לשנה. אין סיבה שהתהליך הזה יסתיים בקרוב.
6. הקבוצה הזו גדולה בכמה מידות על בעלים בלי כסף והיום הם ממש מחזיקים אותה כמו בת ערובה. קצת מוזר לי שהקהל עובר על כך לסדר היום.
7. אחרי למעלה מ-20 שנה, השנה כבר לא אחדש את המנוי שלי בצורה אוטומטית. אני אחכה עד לימים האחרונים לחידוש גם במחיר של תשלום סכום גבוה יותר (בחודש האחרון לחידוש המחיר גבוה יותר ב-10%) כדי להעריך בעצמי את רמת הקבוצה, מאחר שברור שאי אפשר לסמוך על מנהלי הקבוצה.
8. מדהים שמכבי ויתרה על יותם שהיה אצלה ביד והעדיפה את רייס שהוא יקר יותר והרבה פחות טוב (בליגה הגרמנית הוא אולי כיכב אבל זה בעיקר בגלל סגנון הראן אנד גאן שם).
9. אין טיפת נשמה לקבוצה הזו וזה מתחיל בדרישות מהשחקנים. אם מקבלים בהבנה שחקן שלא מוכן לשחק עם קצת כאבים (טיוס) אז שלא יתפלאו שאף אחד לא יתאבד על המגרש.
10. בעיניי הסמל הצהוב ורוח המועדון חשובים יותר מעוד זכיה באליפות או לעלות עוד שלב באירופה. אם לא עושים כלום אחרי תבוסה כזו ומסתפקים בכמה הערות לשחקנים בחדר ההלבשה, אז זה אומר שהסמל והרוח כבר לא קיימים.
11. לירושלים יש בפעם הראשונה בעלים שגם אוהבים את הקבוצה מאוד וגם בעלי כיסים עמוקים. תוסיפו לזה את החזון שיש להם ואת האולם החדש ותקבלו קריאת תיגר אמיתית על מכבי.
12. דיברו פה הרבה על השופטים במחצית הראשונה, אז סתם נתון מעניין ששלפו שלף ואורי לוי במחצית: עד למחצית נשרקו נגד מכבי 8 עבירות, מתוכן 2 טכניות לסופו (מוצדקות לחלוטין, אם כי הרחקה היתה מתאימה יותר) ואילו לירושלים נשרקו 11.
אני לא ראיתי איזו שריקה או אי שריקה חריגה לרעת מכבי או לטובת ירושלים וגם אם היו 2-3 כאלה הם ממש לא הכריעו את המשחק, מה עוד שברבע השלישי השופטים התעלמו מכמה עבירות ברורות שנעשו על שחקני ירושלים.
13. כנראה שגם העונה, כמו בעונה שעברה, מכבי נתנה חודשיים טובים וחוזרת ליכולת האמיתית שלה לאחר מכן.
14. אין טעם לדבוק במטרה של "המשכיות" אם מדובר על קבוצה חלשה. השנה המשיכו במכבי ארבעה שחקני חמישיה מהעונה הכושלת שעברה והתוצאות לפניכם.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."