אליהו חתם בהפועל ירושלים לשלוש עונות

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אליהו חתם בהפועל ירושלים לשלוש עונות

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 נובמבר 2013, 14:54

אכן נוצרו פה שני תקדימים, ואכן הישראלי הכי טוב בליגה לא משחק במכבי.
תוכל להגיד שאלה כישלונות, אחרי שמכבי תפסיד להם אליפות, או אחרי ש"הפגיעה בתדמית" תתורגם לירידה קונקרטית בהכנסות של הקבוצה, או באהדת הקהל( בינתיים מכבי השיגה אתמול 13.2% רייטינג רק בערוץ 10, למרות הסגל הישראלי החלש).

בינתיים זה בסך הכל מצב חדש, שעוד לא ברור מה יהיו ההשלכות שלו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 15 נובמבר 2013, 14:55

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:אור, זה שאתה לא מחזיק מאליהו לא אומר שלא מדובר בכשלון גדול.
מתי אתה זוכר מצב שבו הישראלי הטוב ביותר משחק מחוץ למכבי ועוד במודע?

גם בקטע המקצועי מכבי בעצם מחזקת קבוצה שגם ככה יכולה להתמודד איתה על האליפות.

ורק שאלה קטנה. האם תחשוב שלא מדובר בטעות אם המהלך הזה בסוף ייתן למגדל את האליפות הראשונה שלהם?

זה לא קשור לאליהו באופן אישי הפעם. על זה שהוא הישראלי הטוב בליגה אין עוררין.
לדעתי זה פשוט לא אסון גדול שהישראלי הטוב ביותר משחק מחוץ למכבי. מכבי עדיין הקבוצה הטובה בליגה, ואם היא לא תיקח אליפות, זה יהיה בגלל נפילה חד פעמית , ולא בגלל נחיתות איכותית.

זאת דווקא התפתחות מעניינת. סוף סוף נוכל לבדוק מי מאיתנו צודק, והאם באמת יש חשיבות מקצועית כל כך גדולה לסגל ישראלי עדיף.
אם אני צודק, אז מכבי תיקח אליפות השנה. אם אתה צודק, מכבי תפסיד, ותשלם הרבה מאוד כסף לליאור עונה הבאה. נשמע כמו win win בשבילך.

אם מכבי תפסיד, זה לא WIN WIN בשבילי בשום צורה.
אני אוהד של מכבי לא של ליאור, ולכן אני רוצה שהקבוצה שלי תהיה טובה ואיכותית.

הסגל הישראלי הבינוני שיש לנו השנה, ושיהיה לנו בשנים הקרובות כנראה, יגרום לכך שמכבי תחתים סגל ישראלי ארוך ובינוני, וסגל זרים ארוך ובינוני, ותשחק בשני הרכבים שונים
בליגה וביורוליג.
בנוסף, הקבוצה הזאת, צפוייה לאבד עוד אליפויות לדעתי, וגם בסדרה אם תהה כזאת.

האם מכבי כ"כ הרבה יותר איכותית מהאחרות? לא בטוח בכלל. 2 הפסדים ו-2 ניצחונות דחוקים ומזליקים, לא גורמים לי לחשוב כך.

למה סגל בינוני= בהכרח סגל ארוך? גם אם היינו מחתימים את ליאור, היה בסך הכל עוד ישראלי אחד שהיה יכול לשחק ביורוליג.
הקבוצה הזאת איבדה אליפות גם עם ליאור אליהו. כל עוד השיטה הבזיונית תמשיך, נמשיך לאבד אליפויות. לא יודע למה אתה חושב שגם בסדרה מכבי תאבד אליפות, אז אין לי איך לענות לזה.

מכבי הרבה יותר איכותית מהאחרות. אם ראית את המשחקים בליגה, יכולת לראות שאין בעיה של איכות. יש בעיה של זלזול ונרפות של השחקנים( והמאמן).

אני לא ראיתי שום יתרון איכותי של מכבי. אתה מפרש את זה כזלזול, אני מפרש את זה כקבוצה שבמגבלות החוק הרוסי, פשוט לא יותר טובה בהרבה מהאחרות.

היקמן לא כזה שחקן איכותי ולא מהווה יתרון משמעותי על הליגה, את סופו השופטים מגבילים, לאנדסברג פוגע בשטף הקבוצתי לא פחות משהוא עוזר, ועל רייס ופניני אין בכלל מה לדבר.
היתרונות האמיתיים של מכבי הם אינגלס, בלו, סמית' וג'יימס. אוחיון גם, אבל אצלו זה תלוי ביום.
בסופו של דבר כל אלה אינם יתרונות מכריעים, ולא מרתיעים, ולכן הליגה נראית עד עכשיו כמו שהיא נראית.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 נובמבר 2013, 15:00

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:אור, זה שאתה לא מחזיק מאליהו לא אומר שלא מדובר בכשלון גדול.
מתי אתה זוכר מצב שבו הישראלי הטוב ביותר משחק מחוץ למכבי ועוד במודע?

גם בקטע המקצועי מכבי בעצם מחזקת קבוצה שגם ככה יכולה להתמודד איתה על האליפות.

ורק שאלה קטנה. האם תחשוב שלא מדובר בטעות אם המהלך הזה בסוף ייתן למגדל את האליפות הראשונה שלהם?

זה לא קשור לאליהו באופן אישי הפעם. על זה שהוא הישראלי הטוב בליגה אין עוררין.
לדעתי זה פשוט לא אסון גדול שהישראלי הטוב ביותר משחק מחוץ למכבי. מכבי עדיין הקבוצה הטובה בליגה, ואם היא לא תיקח אליפות, זה יהיה בגלל נפילה חד פעמית , ולא בגלל נחיתות איכותית.

זאת דווקא התפתחות מעניינת. סוף סוף נוכל לבדוק מי מאיתנו צודק, והאם באמת יש חשיבות מקצועית כל כך גדולה לסגל ישראלי עדיף.
אם אני צודק, אז מכבי תיקח אליפות השנה. אם אתה צודק, מכבי תפסיד, ותשלם הרבה מאוד כסף לליאור עונה הבאה. נשמע כמו win win בשבילך.

אם מכבי תפסיד, זה לא WIN WIN בשבילי בשום צורה.
אני אוהד של מכבי לא של ליאור, ולכן אני רוצה שהקבוצה שלי תהיה טובה ואיכותית.

הסגל הישראלי הבינוני שיש לנו השנה, ושיהיה לנו בשנים הקרובות כנראה, יגרום לכך שמכבי תחתים סגל ישראלי ארוך ובינוני, וסגל זרים ארוך ובינוני, ותשחק בשני הרכבים שונים
בליגה וביורוליג.
בנוסף, הקבוצה הזאת, צפוייה לאבד עוד אליפויות לדעתי, וגם בסדרה אם תהה כזאת.

האם מכבי כ"כ הרבה יותר איכותית מהאחרות? לא בטוח בכלל. 2 הפסדים ו-2 ניצחונות דחוקים ומזליקים, לא גורמים לי לחשוב כך.

למה סגל בינוני= בהכרח סגל ארוך? גם אם היינו מחתימים את ליאור, היה בסך הכל עוד ישראלי אחד שהיה יכול לשחק ביורוליג.
הקבוצה הזאת איבדה אליפות גם עם ליאור אליהו. כל עוד השיטה הבזיונית תמשיך, נמשיך לאבד אליפויות. לא יודע למה אתה חושב שגם בסדרה מכבי תאבד אליפות, אז אין לי איך לענות לזה.

מכבי הרבה יותר איכותית מהאחרות. אם ראית את המשחקים בליגה, יכולת לראות שאין בעיה של איכות. יש בעיה של זלזול ונרפות של השחקנים( והמאמן).

אני לא ראיתי שום יתרון איכותי של מכבי. אתה מפרש את זה כזלזול, אני מפרש את זה כקבוצה שבמגבלות החוק הרוסי, פשוט לא יותר טובה בהרבה מהאחרות.

היקמן לא כזה שחקן איכותי ולא מהווה יתרון משמעותי על הליגה, את סופו השופטים מגבילים, לאנדסברג פוגע בשטף הקבוצתי לא פחות משהוא עוזר, ועל רייס ופניני אין בכלל מה לדבר.
היתרונות האמיתיים של מכבי הם אינגלס, בלו, סמית' וג'יימס. אוחיון גם, אבל אצלו זה תלוי ביום.
בסופו של דבר כל אלה אינם יתרונות מכריעים, ולא מרתיעים, ולכן הליגה נראית עד עכשיו כמו שהיא נראית.

היקמן עדיין הגארד הכי טוב בליגה( תן שם של גארד טוב ממנו). גם אם לא, אינגלז, סמית, ג'יימס ובלו מספיקים בשביל להפוך את מכבי לקבוצה הכי טובה בליגה.

מה היתרונות של ירושלים? ליאור אליהו ו?

תראה שוב את המשחקים. זלזול יותר בוטה מזה מכבי לא יכולה להפגין. השחקנים בקושי יורדים להגנה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 15 נובמבר 2013, 15:03

felix_r כתב:
יוסי22 כתב:עוד לא הבנתי איך זה כישלון של מכבי ששחקן שלא נמצא בתוכניות של המאמן (לצערי) לא מבזבז למכבי יותר ממיליון דולר ברוטו לעונה (לפי החוזה המקורי , אחר כך זה היה ענין של עיקרון ).

זה כישלון של מכבי כי:

1) מכבי ביזבזה את הכסף הזה (ואף יותר מזה) על שחקנים פחות טובים, שגם הם לא בתוכניות של מאמן, וגם אם היו בתוכניות שלו, אין להם מספיק כישרון לתרום משהו לקבוצה.

2) כי מכבי חיזקה את היריבה בשחקן מקומי הכי טוב בליגה.

3) כי נוצר תקדים. הישראלים הכי טובים כבר לא בוחרים מכבי.

4) כי נוצר תקדים מספר 2. קבוצה ישראלית כן מסוגלת להתחרות עם מכבי בגובה ההצעות לשחקנים, וגם לנצח.

הסעיפים האחרונים עוד יעלו למכבי מיליונים בשנים הקרובות, אתה עוד תראה.

סיכום נהדר, והשורה המודגשת זה הדבר החשוב ביותר אולי, שאנשים עדיין לא רואים.
אוחיון לבדו עם הטריק הקטן שלו עלה למכבי את הסכום הבא:
חוזה מקורי של אוחיון + החוזה של רוט + החוזה של נעימי + כל מיני הוצאות נוספות שהיו (ואני מניח שהיו) סביב הסיפור.
נזק כספי עצום על שחקן ישראלי טוב אחד.

עכשיו מה יקרה בקיץ הבא? אם מגדל ואליהו יבריקו וייתנו למכבי בראש, אז מכבי תחפש פירצה בחוזה ותשלם לליאור את החוזה המקורי שלו או משהו בסגנון בשביל להחזיר אותו,
או אם לא תהיה פירצה, היא תנסה לשים את כל הכסף שיש לה על כספי או מקל, וזה מן הסתם לא יילך ואז היא תנסה לגנוב למגדל את הלפרין.

אם אחד המהלכים האלה יצליחו, מכבי תשלם הרבה הרבה כסף רק בגלל הסיפור הזה.

צריך לקוות לתסריט הבא: מכבי מצליחים לשמור על האליפות, אבל בגלל שוק מקומי גרוע במיוחד, היא הולכת לכיוון שונה ומביאה שני שחקנים ישראלים צעירים (כמו בן רייס למשל) בתקווה
לבנות עליהם קדימה, משחררת את פניני, טיוס וכהן, ומעלה את נעימי כיתה אל ההרכב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 15 נובמבר 2013, 15:05

MTA2311 כתב:
היקמן עדיין הגארד הכי טוב בליגה( תן שם של גארד טוב ממנו). גם אם לא, אינגלז, סמית, ג'יימס ובלו מספיקים בשביל להפוך את מכבי לקבוצה הכי טובה בליגה.

תראה שוב את המשחקים. זלזול יותר בוטה מזה מכבי לא יכולה להפגין. השחקנים בקושי יורדים להגנה.

היקמן זה לא לאנגפורד או ארויו. הוא לא יכול לקחת את הקבוצה על הכתפיים, ועדיף שלא יעשה את זה, כי כשהוא עושה את זה, זה בדר"כ נגמר רע מאוד.

לא יודע מי הגארד הכי טוב בליגה, אני רק יודע שעם היקמן כשחקן חשוב ובכיר במכבי, כבר הפסדנו אליפות (גם ג'יימס וסמית' היו שם כשחקנים בכירים). אני בונה על אינגלס,
אבל רק בתנאי שהוא יישאר בריא ולא יהיה מותש.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 נובמבר 2013, 15:14

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

היקמן זה לא לאנגפורד או ארויו. הוא לא יכול לקחת את הקבוצה על הכתפיים, ועדיף שלא יעשה את זה, כי כשהוא עושה את זה, זה בדר"כ נגמר רע מאוד.

לא יודע מי הגארד הכי טוב בליגה, אני רק יודע שעם היקמן כשחקן חשוב ובכיר במכבי, כבר הפסדנו אליפות (גם ג'יימס וסמית' היו שם כשחקנים בכירים). אני בונה על אינגלס,

הוא לא צריך להיות לנגפורד או ארויו. הוא צריך להיות יותר טוב מהגארדים של ירושלים וחיפה.
שוב, גם עם ליאור אליהו הפסדנו אליפות, ולפני שתגיד לי שהוא לא היה שחקן בכיר כמו השאר, קשה לי להאמין שאפילו הוא יוכל להתלונן על כמות הדקות שהוא קיבל בסדרה מול הפועל ובגמר.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 15 נובמבר 2013, 15:18

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

הוא לא צריך להיות לנגפורד או ארויו. הוא צריך להיות יותר טוב מהגארדים של ירושלים וחיפה.
שוב, גם עם ליאור אליהו הפסדנו אליפות, ולפני שתגיד לי שהוא לא היה שחקן בכיר כמו השאר, קשה לי להאמין שאפילו הוא יוכל להתלונן על כמות הדקות שהוא קיבל בסדרה מול הפועל ובגמר.

הפסדנו את האליפות כי הקבוצה היתה מאותגרת כשרון שבדר"כ אמור להגיע מהזרים.
אליהו היה שחקן בכיר באיבוד האליפות, אבל דין מכבי איננו דין י-ם, ואני בכלל לא אופתע, אם פתאום יימצא את עצמו שם מצליח בתפקיד משמעותי ומרכזי יותר מאשר אצל בלאט.

ד"א... שאפו לדעתי צריך ללכת לרוי שעוד מודם מאוד בקיץ אמר שאליהו יישחק במגדל (אלא אם כן אני מתבלבל).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 15 נובמבר 2013, 16:44

מכבי עשובצדק שלא מימשו את האופציה על אליהו, ב-800 אלף דולר, אבל במחיר הזה אין ספק שהדבר שונה לחלוטין ולא הייתי מתנגד לראות אותו כאן. אבל מצד שני, עשה בשכל ליאור, שלא חתם בקבוצה שהמאמן שלה לא סובל אותו.
התנין

הודעהעל ידי שמואל1 » 15 נובמבר 2013, 17:26

לפי ספורט 5 אליהו ירוויח 250 אלף דולר בעונה הראשונה ולאחר מכן החוזה יעלה בהדרגה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 15 נובמבר 2013, 22:37

תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 15 נובמבר 2013, 23:04

misha כתב:http://sports.walla.co.il/?w=/151/2695129

אין לי בעיה עם מה שניקולה אומר חוץ מהמשפט הזה:
"נקודת הזמן הרלוונטית לא הייתה עכשיו, אלא בקיץ. בקיץ לא הגענו להסכם עם ליאור ואחר כך המשכנו לבנות את הקבוצה, אז בוודאי שעכשיו לא היה לליאור מקום"

לבלו היה מקום?? אף אחד לא יודה אבל הבניה היתה מחורבנת, ובגלל זה גם לליאור היום היה מקום.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 17 נובמבר 2013, 16:54

http://sports.walla.co.il/?w=//2695195
כן רציתי שאליהו יגיע אבל גם אני שמח מהאפקט שזה עשוי ליצור
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 17 נובמבר 2013, 18:17

למה הוא חושב שאליהו העדיף את ירושלים?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־19 אורחים