מחשבות לעונת 2023/24

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לעונת 2023/24

הודעהעל ידי omerk » 11 אפריל 2023, 09:35

שמוליק כתב:
omerk כתב:
Rampel כתב:
omerk כתב:לא יודע, אני לא מת על השידוך של תמיר בלאט למכבי. מצד אחד, הוא בהחלט הוכיח שהוא יכול לתרום גם ביורוליג וזה נדיר אצל ישראלים, מצד שני יש לי שתי חששות עיקריות:
1.יביאו אותו בשכר מופרז כאילו הוא רכז יורוליג לגיטימי, למרות שעבור קבוצת פלייאוף ממוצעת ביורוליג הוא לכל היותר שחקן רוטציה שהוא disposable.
2. קטש אוהב אותו יותר מדי. מפחיד אותי שקטש ינסה בכוח להכניס אותו לעניינים ולתת לו הרבה מדי דקות, גם אם זה לא יצדיק זאת. ראינו כבר את ההתעקשות על הציוות של פויתרס וניבו ביחד, למרות שכל אחד ראה שזה לא עובד.

מסכים. אני חושב גם ש-1 נובע מ-2 דרך אגב.

אני ארחיב את נקודה 2 שלך עם נקודה משלי שבעיני גם מתחברת:

אם תמיר בלאט יהיה פה, יהיו לנו שני גארדים נמוכים עם הגנה לקויה. בלאט וג'ונדי. בעיני אין מקום לשניהם בקבוצה רצינית.
במצב כזה, יש שתי אופציות שבהן בלאט ישולב:

1. בלאט וג'ונדי על הספסל, עם פוטנציאל לא קטן לדקות משותפות של קו אחורי סופר נמוך עם הגנה לא טובה.
2. האופציה שמתחברת לנקודה שלך - קטש נסחף ובלאט עולה בחמישיה בכלל (בתקווה שמשתדלים לא לשלב את שניהם ביחד במצב הזה).

אני לא בטוח איזו אופציה גרועה יותר.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

קטש ובלאט זה כמו החברים האלו שאתה מחבב בנפרד, אבל משתדל לא להפגש עם שניהם ביחד כי השילוב עלול להיות ממש מעצבן.

בכל אופן, מתחבר למה שאתה אומר. אני חושב שמכבי צריכה לשים בעדיפות ראשונה את מדר, בעדיפות שנייה רכז זר + אופציה ישראלית לליגה הישראלית בלבד ואולי קצת יורוליג פה ושם (נועם יעקוב?) ובעדיפות שלישית את בלאט.

לצערי, נראה שהכיוון יהיה קודם כל ללכת על בלאט בכל הכוח ואח"כ לאלתר אם לא יצליחו.

לא חושב שמדובר באלתור אלא ניצול מצב. בלאט מסיים חוזה, אבא במערכת....החלטה טובה.
ברור שהייתי רוצה כאן גם את מדר, מקווה שיעבדו עליו טוב להגיע. מדר בקבוצה זה זר אחד פחות. בלאט בקבוצה זה זיו אחד פחות. יחי ההבדל הגדול.

התכוונתי שהאלתור יגיע במידה ולא יצליחו להביא את בלאט (בניגוד למערכת נורמלית שמכינה תוכנית מגירה).
omerk

הודעהעל ידי Adam » 11 אפריל 2023, 09:54

לצערי הדיון בין בלאט למדר מיותר. הסיכוי היחיד שבלאט לא יהיה פה שנה הבאה זה אם הוא עצמו לא ירצה להיות כאן. מכבי תלך עליו בכל הכוח (אולי אפילו יותר מדי כוח, יש סיכוי שישלמו לו הרבה).
על הנייר בלאט נותן מספרים טובים ומתאים לתת לקבוצה כמו מכבי של היום את ה10-15 דק'. בעיניי אין ויכוח בעניין הזה.
הבעיה היא אחרת. כדורסל זה משחק קבוצתי. קבוצה היא פאזל של חלקים ועם איך שמכבי נראת השנה, בלאט פשוט חתיכה מפאזל אחר. אין שום הגיון להביא אותו אם זה אומר שג'ונדי נשאר. עד שסופסוף יש לנו גארדים פיזיים בחמישייה, יביאו מחליפים בגובה 1.85 ללא הגנה? ג'ונדי נותן עונה נהדרת התקפית אבל הגנתית הוא ביזיון. בלאט אף גרוע ממנו. מספיק שבראון או בולדווין ייפצעו לנו חלילה ונגמרת לנו העונה.
אני גם לא בטוח לגבי הטענה שאם בלאט מגיע זה אומר שלא יגיע קומבו-גארד זר. חייב מישהו עם קבלות שיבוא מהספסל לגבות את בולדווין ובראון - בלאט לא עונה גם על זה.

בעיניי סדר העדיפויות להחתמת שחקנים צריך להיות כזה:
1. קומבו-גארד זר, שיותר רכז מטבעו - מוכח ובעל ניסיון NBA או יורוליג, שיש לו קליעה טובה. על חשבון המשכורת של הולינס+היליארד.
2. סנטר התקפי - מוכח ובעל ניסיון NBA או יורוליג, סטייל מוטלי של פנרבחצ'ה. על חשבון המשכורת של פוייתרס.
לאחר מכן צריך עוד שחקן לעמדה 4 ואולי סווינגמן עם קליעה (ועדיפות לשחקן שגם יודע להוביל כדור) - בשני העמדות האלה אני מוכן להתפשר ולהמר על סקאוטינג (אני מניח שמרטין יישאר ויבוא כשחקן יותר שלם ברמת יורוליג עונה הבאה).

זה מביא אותנו ל9 זרים:
בראון, בולדווין, קולסון, מרטין, ניבו, קומבו-גארד, סנטר, פאוור-פורוורד, סווינגמן

אם זה היה תלוי בי, הייתי מוותר על הסווינגמן ומביא 8 זרים בלבד. אני גם לא אתנגד לנסות להביא שוב את טי-ג'יי ליף לעמדה 4 (אפילו שהוא לא הוכיח את עצמו ברמה האירופית).
ראינו העונה איך כמות זרים גדולה מדי משפיעה עלינו. דווקא בגלל הפציעות של כולם, זה הכריח את קטש לשחק עם שחקנים שבדר"כ משחקים רק בליגה הישראלית וככה פתאום משני קבוצות הפכנו לקבוצה אחת שכל אחד יודע מה התפקיד שלו.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי Rampel » 11 אפריל 2023, 10:01

Jack55 כתב:
Rampel כתב:
Jack55 כתב:חושב שיש פה היסחפות עם בלאט
נכון שגם אני אישית הייתי מעדיף את מדר אם מסתכלים על טווח יותר רחוק, אבל זה ממש לא אומר שבלאט הוא משהו רע, בעיניי להפך.

אני חושב שרצוי וראוי שיהיו למכבי 3 ישראלים שיכולים לתת דקות טובות ביורוליג ובלאט הוא בדיוק החתיכה החסרה יחד עם דיבה וסורקין שיסגרו לנו שלישייה יפה, ביחד עם כהן בכלל יהיו לנו 4 ישראלים שגם בליגה הם רמה מעל שיאפשרו מנוחה רצינית לזרים הבכירים במשחקי ליגה.

ככה או ככה בלאט זה שדרוג ענק בעיניי לעומת זיו שבכלל לא פקטור ביורוליג.
הוא יתן את ה10-15 דקות בממוצע ביורוליג שיתנו את המנוחה הראויה לבראון ויורידו ממנו את העומס.

אז נכון מבחינת סייז הוא לא ההתאמה המושלמת אבל אי אפשר להתעלם מהיתרונות האחרים שיש לו ומהעובדה שהשנה הוא עשה קפיצת מדרגה משמעותית ונתן לא מעט משחקים יפים עם אלבה ביורוליג, יש מצב שעם קטש הוא אפילו יראה טוב יותר.

שורה תחתונה לדעתי זה אחלה שדרוג לקבוצה בעיניי וזה הכרחי שיהיה לנו עוד ישראלי שבאמת יכול לתרום ביורוליג (גם עם יד טובה לשלוש אגב), אני יותר מבסדר גמור עם המהלך הזה.

אם "מבחינת סייז הוא לא ההתאמה המושלמת" אז איך הוא "בדיוק החתיכה החסרה"?

הכל טוב ויפה ורצוי שישראלים שמסוגלים לתרום ברמה הזו יהיו פה. אבל לא על חשבון התאמות לסגל, בטח כשמדברים על המשכיות. בטח כשג'ונדי הוא חלק ממנה.

אם רוצים גארד ישראלי בכיר על הספסל, הכתובת היא מדר. לא אופציה? אז לא בכוח. שיחליטו בין ג'ונדי לבלאט. שניהם לא צריכים להיות פה ביחד.

גם אפשר להגיד על ג׳ון די שמבחינת סייז הוא לא ההתאמה המושלמת ועדיין הוא נותן עונה מטורפת מהספסל וגורם לא קטן מההצלחה של הקבוצה השנה.

הוא החתיכה החסרה מבחינת ה3 ישראלים שיכולים לתרום ביורוליג, זאת הייתה הכוונה שלי.

ואני לא מסכים עם הטענה שלך, אז עדיף להישאר עם זיו וזהו?
ברור שלא, כל עוד יש ישראלי שיכול לתרום מהספסל תרומה איכותית ביורוליג רצוי שיהיה פה.

אני מאמין שהוא יחלוק את הדקות שלו לצד בולדווין והגארד הנוסף שיגיע לקו האחורי, וקשה לי להאמין שישחקו דקות רבות איתו ועם דיבה ביחד, כי זה משהו שברור לעין שלא יעבוד טוב ביורוליג וכל עוד יש זרים שיכולים לקבל דקות לצידו בעמדה 2 אז זה ככל הנראה מה שיקרה.

מעבר לזה לבלאט יש יד לא רעה בכלל מחוץ לקשת (משהו שהכרחי לקו האחורי הנוכחי) והוא גם באמת מנהל משחק לא רע ברמת יורוליג ויודע להפעיל טוב את הגבוהים, וזה מאוד חשוב למקרה וניבו למשל יישאר (מה שככל הנראה יקרה).

אז אולי הוא לא איזה עילוי הגנתי, אבל גם לדברים האלה יש פיתרון, בטח ובטח כשאנחנו מדברים על שחקן של איזור ה10-15 דקות למשחק ביורוליג.
וכן בלאט לא טיפש, הוא יודע שאם הוא עושה את השדרוג הזה מקבוצת תחתית ביורוליג לקבוצת פלייאוף ביורוליג, מן הסתם שכמות הדקות שלו תרד.

קודם כל, אור צודק, אם אחד מבין מדר או בלאט יהיו פה, הם יהיו על תקן הגארד המחליף. אני אוסיף שג'ונדי, אחרי עונה שבה הוא תורם יותר מקונוס, כנראה לא יסכים לרדת לתחתית הרוטציה (בואך לא לראות דקות ביורוליג).

ואחרי שזה נאמר. בוא נדבר על התאמות. בסגל שיש כרגע, יש את ג'ונדי ואין עוד גארד נמוך בקו האחורי.
הגארד היחיד שנותן כרגע תפוקה יציבה הגנתית הוא בולדווין. חשבנו שגם בראון יהיה כזה, אבל הוא נע בין זיופים לבין לשמור כוחות להתקפה. ג'ונדי בעיקר משקיע אנרגיות בלעשות כאילו הוא שומר ולקפוץ על כדורים. שזה נחמד, אבל לא מספיק בכלל.
רוצים ישראלי בכיר לקו האחורי הזה? אז למה עוד שחקן נמוך עם בעיית הגנה שהדרך היחידה שלו לקלוע ברמות האלו זה ביום טוב ל-3? למה לא מדר שלפחות מסוגר לשמור ועם אפסייד התקפי גבוה יותר?

אגב, אם אחרי שבלאט מגיע אז מבחינתך ג'ונדי הוא בעיית התאמה אז אתה רק מחזק את הנקודה שלי שרק אחד מהם צריך להיות פה.

ולסיום, אראל, בחייאת, איפה ראית שאני אומר שעדיף להישאר עם זיו? יש את הישראלים שמסוגלים לתרום ביורוליג ויש את אלו שיכולים להיות מוחלפים גם בקונוסים. אם יש שחקן שיכול לתרום ביורוליג אבל מהווה בעיית התאמה לקו האחורי שכבר יש בסגל, אז הוא לא צריך להיות פה, כי דקות משותפות שלהם (בכל רמה אגב) זו חמישיית מיס מאץ' שקוראת ליריבות לפרק אותה. ואתה, עם הידיעה שלך והדיווח שלך שלא צפוי להיות שדרוג משמעותי לקו הקדמי, עוד קורא לזה שדרוג.

בעיני אם ג'ונדי נשאר ומדר לא מוכן לבוא (במחיר סביר), עדיף להביא כל ישראלי קונוס לליגת הגמדים וליורוליג להביא עוד גארד זר.

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי JarJarBinx » 11 אפריל 2023, 10:27

בהמון תגובות פה נראה שאנשים מניחים שפויתרס יוחלף. אני ממש לא בטוח שזה מה שיקרה. הבן אדם פצוע, ולפני זה קטש נתן לו הרבה דקות אפילו כששיחק עם פציעה. חוץ מזה הוא חתום לעונה נוספת עד כמה שאני זוכר.
כשחקן בפני עצמו לא היתי קוטל אותו. ההתאמה למה שחסר לקבוצה - זו באמת שאלה. אבל תחושה שלי היא שהוא לא יעזוב.
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי felix_r » 11 אפריל 2023, 10:36

Rampel כתב:
Jack55 כתב:
Rampel כתב:
Jack55 כתב:חושב שיש פה היסחפות עם בלאט
נכון שגם אני אישית הייתי מעדיף את מדר אם מסתכלים על טווח יותר רחוק, אבל זה ממש לא אומר שבלאט הוא משהו רע, בעיניי להפך.

אני חושב שרצוי וראוי שיהיו למכבי 3 ישראלים שיכולים לתת דקות טובות ביורוליג ובלאט הוא בדיוק החתיכה החסרה יחד עם דיבה וסורקין שיסגרו לנו שלישייה יפה, ביחד עם כהן בכלל יהיו לנו 4 ישראלים שגם בליגה הם רמה מעל שיאפשרו מנוחה רצינית לזרים הבכירים במשחקי ליגה.

ככה או ככה בלאט זה שדרוג ענק בעיניי לעומת זיו שבכלל לא פקטור ביורוליג.
הוא יתן את ה10-15 דקות בממוצע ביורוליג שיתנו את המנוחה הראויה לבראון ויורידו ממנו את העומס.

אז נכון מבחינת סייז הוא לא ההתאמה המושלמת אבל אי אפשר להתעלם מהיתרונות האחרים שיש לו ומהעובדה שהשנה הוא עשה קפיצת מדרגה משמעותית ונתן לא מעט משחקים יפים עם אלבה ביורוליג, יש מצב שעם קטש הוא אפילו יראה טוב יותר.

שורה תחתונה לדעתי זה אחלה שדרוג לקבוצה בעיניי וזה הכרחי שיהיה לנו עוד ישראלי שבאמת יכול לתרום ביורוליג (גם עם יד טובה לשלוש אגב), אני יותר מבסדר גמור עם המהלך הזה.

אם "מבחינת סייז הוא לא ההתאמה המושלמת" אז איך הוא "בדיוק החתיכה החסרה"?

הכל טוב ויפה ורצוי שישראלים שמסוגלים לתרום ברמה הזו יהיו פה. אבל לא על חשבון התאמות לסגל, בטח כשמדברים על המשכיות. בטח כשג'ונדי הוא חלק ממנה.

אם רוצים גארד ישראלי בכיר על הספסל, הכתובת היא מדר. לא אופציה? אז לא בכוח. שיחליטו בין ג'ונדי לבלאט. שניהם לא צריכים להיות פה ביחד.

גם אפשר להגיד על ג׳ון די שמבחינת סייז הוא לא ההתאמה המושלמת ועדיין הוא נותן עונה מטורפת מהספסל וגורם לא קטן מההצלחה של הקבוצה השנה.

הוא החתיכה החסרה מבחינת ה3 ישראלים שיכולים לתרום ביורוליג, זאת הייתה הכוונה שלי.

ואני לא מסכים עם הטענה שלך, אז עדיף להישאר עם זיו וזהו?
ברור שלא, כל עוד יש ישראלי שיכול לתרום מהספסל תרומה איכותית ביורוליג רצוי שיהיה פה.

אני מאמין שהוא יחלוק את הדקות שלו לצד בולדווין והגארד הנוסף שיגיע לקו האחורי, וקשה לי להאמין שישחקו דקות רבות איתו ועם דיבה ביחד, כי זה משהו שברור לעין שלא יעבוד טוב ביורוליג וכל עוד יש זרים שיכולים לקבל דקות לצידו בעמדה 2 אז זה ככל הנראה מה שיקרה.

מעבר לזה לבלאט יש יד לא רעה בכלל מחוץ לקשת (משהו שהכרחי לקו האחורי הנוכחי) והוא גם באמת מנהל משחק לא רע ברמת יורוליג ויודע להפעיל טוב את הגבוהים, וזה מאוד חשוב למקרה וניבו למשל יישאר (מה שככל הנראה יקרה).

אז אולי הוא לא איזה עילוי הגנתי, אבל גם לדברים האלה יש פיתרון, בטח ובטח כשאנחנו מדברים על שחקן של איזור ה10-15 דקות למשחק ביורוליג.
וכן בלאט לא טיפש, הוא יודע שאם הוא עושה את השדרוג הזה מקבוצת תחתית ביורוליג לקבוצת פלייאוף ביורוליג, מן הסתם שכמות הדקות שלו תרד.

קודם כל, אור צודק, אם אחד מבין מדר או בלאט יהיו פה, הם יהיו על תקן הגארד המחליף. אני אוסיף שג'ונדי, אחרי עונה שבה הוא תורם יותר מקונוס, כנראה לא יסכים לרדת לתחתית הרוטציה (בואך לא לראות דקות ביורוליג).

ואחרי שזה נאמר. בוא נדבר על התאמות. בסגל שיש כרגע, יש את ג'ונדי ואין עוד גארד נמוך בקו האחורי.
הגארד היחיד שנותן כרגע תפוקה יציבה הגנתית הוא בולדווין. חשבנו שגם בראון יהיה כזה, אבל הוא נע בין זיופים לבין לשמור כוחות להתקפה. ג'ונדי בעיקר משקיע אנרגיות בלעשות כאילו הוא שומר ולקפוץ על כדורים. שזה נחמד, אבל לא מספיק בכלל.
רוצים ישראלי בכיר לקו האחורי הזה? אז למה עוד שחקן נמוך עם בעיית הגנה שהדרך היחידה שלו לקלוע ברמות האלו זה ביום טוב ל-3? למה לא מדר שלפחות מסוגר לשמור ועם אפסייד התקפי גבוה יותר?

אגב, אם אחרי שבלאט מגיע אז מבחינתך ג'ונדי הוא בעיית התאמה אז אתה רק מחזק את הנקודה שלי שרק אחד מהם צריך להיות פה.

ולסיום, אראל, בחייאת, איפה ראית שאני אומר שעדיף להישאר עם זיו? יש את הישראלים שמסוגלים לתרום ביורוליג ויש את אלו שיכולים להיות מוחלפים גם בקונוסים. אם יש שחקן שיכול לתרום ביורוליג אבל מהווה בעיית התאמה לקו האחורי שכבר יש בסגל, אז הוא לא צריך להיות פה, כי דקות משותפות שלהם (בכל רמה אגב) זו חמישיית מיס מאץ' שקוראת ליריבות לפרק אותה. ואתה, עם הידיעה שלך והדיווח שלך שלא צפוי להיות שדרוג משמעותי לקו הקדמי, עוד קורא לזה שדרוג.

בעיני אם ג'ונדי נשאר ומדר לא מוכן לבוא (במחיר סביר), עדיף להביא כל ישראלי קונוס לליגת הגמדים וליורוליג להביא עוד גארד זר.

מסכים עם הדברים שאתה אומר. רק רוצה להוסיף השערה אישית שלי, והיא שקטש בכוונה מייבש את יפתח זיו, כדי שאף אחת לא ירים גבה כאשר בקיץ יחליפו אותו בבלאט.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Neo » 11 אפריל 2023, 11:51

לא הייתי רוצה לראות את תמיר בלאט בשום מצב במכבי . יכול יותר להרוס מלתרום
כמו שכתבתי לפני כמה חודשים המטרה הראשונה שלי הייתה ג'ורדן מקי . המניות שלו ממש בירידה והוא שחקן בול שמכבי צריכה במצב שנוצר
כל כך מתאים מבחינת הכישורים שלו ... הוא גם שומר מעולה בעיניי . בולדוין , בונזי ומקי זה עוגן הגנתי מצוין. אפשר לבנות קבוצה הגנתית ברמה שחוץ מלורנזו כולם יהיו שחקני הגנה משובחים . הרבה זמן לא היה דבר כזה במכבי

יש הרבה שחקנים מעולים ביורוליג שהמניות שלהם בירידה שהייתי רוצה לראות במכבי
ג'ורדן מקי , דבון הול , קורי היגינס , אייזיה קורדניה , כרסן אדוורדס , דבין בוקר ,אלייז'ה בראיינט ,פטר קורניליה, סטיבן אנוך
Neo

הודעהעל ידי אחדשיודע » 11 אפריל 2023, 14:32

JarJarBinx כתב:בהמון תגובות פה נראה שאנשים מניחים שפויתרס יוחלף. אני ממש לא בטוח שזה מה שיקרה. הבן אדם פצוע, ולפני זה קטש נתן לו הרבה דקות אפילו כששיחק עם פציעה. חוץ מזה הוא חתום לעונה נוספת עד כמה שאני זוכר.
כשחקן בפני עצמו לא היתי קוטל אותו. ההתאמה למה שחסר לקבוצה - זו באמת שאלה. אבל תחושה שלי היא שהוא לא יעזוב.

יש הבדל בין להניח משהו לבין לכתוב דעה לגבי מה צריך לעשות. אנחנו לא נמצאים פה על תקן נביאים וגם לא אמורים להתיישר עפ״י מה שאבי אבן מתכנן לנו. ואם בכל זאת אני צריך לשער מה יקרה, אני אניח שיעשו כמעט את כל הטעויות האפשרויות. כמו בדר״כ.
אחדשיודע

הודעהעל ידי גל גל » 11 אפריל 2023, 14:51

בוא נניח את השאלה
תמיר בלאט מחליף את זיו והקבוצה נשארת אוצו דבר

מכבי השתדרגו נכון ?
מכבי 2025
קלארק בלאט
אדוורדס,יוקו,דיבה
נאוורה/פאלמר,מלקולם,לביא
הורד,ליף,ריימן
מוזס בראון,בייסי/ריברו,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי A.Parker » 11 אפריל 2023, 14:56

גל גל כתב:בוא נניח את השאלה

מכבי השתדרגו נכון ?

לא.גם כי בניגוד לזיו, בלאט יגבל דקות גם אם יהיה רע וגם כי בלאט יעלה משמעותית יותר ויפגע בבניית הקבוצה.
A.Parker

הודעהעל ידי מרסר » 11 אפריל 2023, 14:58

מכבי השתדרגו נכון ?

לדעתי כן, כי בלאט מסוגל לתת כמה דקות טובות ביורוליג לעומת זיו שלא.
מרסר

הודעהעל ידי אחדשיודע » 11 אפריל 2023, 14:59

אני חושב שאם יפתח זיו היה באלבה, הוא היה תורם להם לא פחות מאשר בלאט (בשקלול עם הגנה). אז...
אחדשיודע

הודעהעל ידי Adam » 11 אפריל 2023, 15:55

מכבי השתדרגו נכון ?

יש לי הרגשה שבראון הולך לרדת ביכולת שלו החל מעונה הבאה, ובעוד שנתיים אף יהיה מדובר בירידה חדה מאוד.
הלוואי שאני טועה.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי מילוס » 11 אפריל 2023, 16:32

בלאט הוא לא בהכרח שדרוג לזיו - כי זיו גם ככה לא רואה דקות יורוליג, וכשבלאט יקבל דקות יורוליג (כמתחייב, כנראה) ע"ח אחד הגארדים הבכירים/גארד זר חדש שיגיע - אפשר רק להניח שזו תהיה ירידה ברמה. ז"א, ההשוואה היא לא בלאט-זיו, אלא בלאט-גארד זר. ופה אין שאלה בכלל כנראה.
בנוסף, הוא ירוויח פה בקלות פי 3 מזיו - שזה מן הסתם יבוא ע"ח החתמות אחרות בקיץ הזה.
בקיצור - הפלוס בכשרון זניח לעומת המינוס בשאר המשתנים.

ולשאלת פויתרס מול ניבו - למזלם של פויתרס ושל מכבי, יש לו עכשיו חודשיים להראות שהוא מה שחשבו שהוא.
אבל אל תשכחו שסורקין קיבל פה חוזה מנופח וכנראה שמכבי בונים עליו כגבוה משמעותי. במצב כזה, קשה מאוד להאמין שיביאו לו על הראש 2 סנטרים "בכירים", ואם זה המצב - פשוט אסור אסור להשאיר את ניבו. עונה שלמה יכולה ליפול על דבר כזה.
מילוס

מחשבות לעונת 2023/24

הודעהעל ידי Jack55 » 11 אפריל 2023, 17:22

לא מסכים, זה דווקא ירחיב את הרוטציה ויתן עוד אופציות מהספסל

אם תביא במקומו רכז זר מחליף, סביר להניח שזה לא יהיה באמת מישהו מאוד איכותי ברמת יורוליג כי כבר יש לך סופרסטאר כמו לורנזו שפותח בעמדה, והעניין הכי חשוב הוא שזה יבוא על חשבון זר בעמדה אחרת (ככל הנראה בקו הקדמי)

אני מעדיף להשקיע עוד זר בקו הקדמי כי הקו האחורי שלנו הסתדר מצוין השנה, ולהביא את בלאט כאופציה מהספסל לשחקן שיכול לנהל משחק לא רע גם ברמת יורוליג.

4 זרים לעמדות 1-3
4 זרים לעמדות 4-5

ככה זה צריך להיות לדעתי, אם תביא עוד מוביל כדור זר לקו האחורי, שוב פעם תישאר רק עם 3 זרים לקו הקדמי.

צריך ללמוד מהטעות של השנה, ולתקן את זה עם 2 זרים בעמדה 4 ו2 זרים בעמדה 5, ככה אף עמדה לא מופקרת.

בקו האחורי נסתדר טוב מאוד עם מה שהיה לנו השנה, מספיק להוסיף את בלאט כעוד שחקן שהוא רכז טבעי מהספסל + עוד סווינגמן מוכח (בראיינט למשל) ע״ח הולינס שהיה נפילה וזהו לא צריך יותר מזה.

המאמץ הרציני כאמור צריך להגיע בעיניי בקו הקדמי, ושם צריך להשקיע בזרים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי עידן » 11 אפריל 2023, 17:32

Jack55 כתב:לא מסכים, זה דווקא ירחיב את הרוטציה ויתן עוד אופציות מהספסל

אם תביא במקומו רכז זר מחליף, סביר להניח שזה לא יהיה באמת מישהו מאוד איכותי ברמת יורוליג כי כבר יש לך סופרסטאר כמו לורנזו שפותח בעמדה, והעניין הכי חשוב הוא שזה יבוא על חשבון זר בעמדה אחרת (ככל הנראה בקו הקדמי)

אני מעדיף להשקיע עוד זר בקו הקדמי כי הקו האחורי שלנו הסתדר מצוין השנה, ולהביא את בלאט כאופציה מהספסל לשחקן שיכול לנהל משחק לא רע גם ברמת יורוליג.

4 זרים לעמדות 1-3
4 זרים לעמדות 4-5

ככה זה צריך להיות לדעתי, אם תביא עוד מוביל כדור זר לקו האחורי, שוב פעם תישאר רק עם 3 זרים לקו הקדמי.

צריך ללמוד מהטעות של השנה, ולתקן את זה עם 2 זרים בעמדה 4 ו2 זרים בעמדה 5, ככה אף עמדה לא מופקרת.

בקו האחורי נסתדר טוב מאוד עם מה שהיה לנו השנה, מספיק להוסיף את בלאט כעוד שחקן שהוא רכז טבעי מהספסל + עוד סווינגמן מוכח (בראיינט למשל) ע״ח הולינס שהיה נפילה וזהו לא צריך יותר מזה.

המאמץ הרציני כאמור צריך להגיע בעיניי בקו הקדמי, ושם צריך להשקיע בזרים.

בעיקרון אני מסכים עם מה שכתבת, רק שתי נקודות:

- צריך שני זרים בעמדה 5, פשוט הייתי רוצה שאלו לא יהיו פויתרס וניבו, ואני מבין שלשם נושבת הרוח. כי אם שניהם נשארים פה בעונה הבאה, אנחנו נישאר עם עמדת סנטר שהיא אחת החלשות ביורוליג.

- לא רוצה פה את בראיינט. לא מבחינה מקצועית ולא מבחינת אישיות. אחרי שהוא טען שמכבי התעללה בו, אני לא מבין למה חבר'ה פה רוצים אותו או חושבים שהוא יסכים לבוא לפה בכלל.
עידן

הודעהעל ידי מילוס » 11 אפריל 2023, 17:42

אני לא נגד בלאט, אבל רק במחיר סביר, בלי הבטחת דקות כלשהו ובידיעה חד-משמעית שמדר לא רלבנטי (מה מצבו החוזי, ד"א?).
ןקומבו זר ככה או ככה תצרך להביא, בהנחה שהיליארד (לא הייתי ממהר לשחרר) ואדאמס לא יהיו פה.
בנוסף, לא מבין את הרצון להשקיע בזר לעמדה 3. נראה לי שכולנו הבנו שבונזי הוא חתיכת אס, בקטע טוב, וצריך לתת לו לפרוח.
ושוב, אם השקיעו בסורקין כ"כ הרבה - אני לא רואה סנריו שמביאים 2 סנטרים בכירים שישאירו לו פירורים.
מילוס

הודעהעל ידי עידן » 12 אפריל 2023, 13:51

בהנחה שקטש ימשיך לעונה הבאה (ונראה שזה הכיוון), אין טעם להשאיר פה את היליארד, גם אם אחרי שיעזוב את מכבי הוא יפרח בקבוצה אחרת. קטש והוא לא מסתדרים וזה רק יפגע בכל הצדדים למשוך את זה בכוח.
עידן

הודעהעל ידי Jack55 » 12 אפריל 2023, 14:34

עידן כתב:בהנחה שקטש ימשיך לעונה הבאה (ונראה שזה הכיוון), אין טעם להשאיר פה את היליארד, גם אם אחרי שיעזוב את מכבי הוא יפרח בקבוצה אחרת. קטש והוא לא מסתדרים וזה רק יפגע בכל הצדדים למשוך את זה בכוח.
אעשה את זה יותר פשוט :

אם קטש נשאר (ולפי איך שזה נראה עכשיו הוא 99% ימשיך) אז אין תסריט שבו היליארד גם ממשיך
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי עידן » 12 אפריל 2023, 15:06

Jack55 כתב:
עידן כתב:בהנחה שקטש ימשיך לעונה הבאה (ונראה שזה הכיוון), אין טעם להשאיר פה את היליארד, גם אם אחרי שיעזוב את מכבי הוא יפרח בקבוצה אחרת. קטש והוא לא מסתדרים וזה רק יפגע בכל הצדדים למשוך את זה בכוח.
אעשה את זה יותר פשוט :

אם קטש נשאר (ולפי איך שזה נראה עכשיו הוא 99% ימשיך) אז אין תסריט שבו היליארד גם ממשיך

וגם טוב שהוא לא ימשיך. אין מה להשאיר פה שחקן זר יקר שבקושי משחק ובקושי תורם, בין אם זו אשמתו או לא.
עידן

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 אפריל 2023, 15:16

גם אם קטש לא יהיה פה הוא לא צריך להישאר (ולא היה צריך להיות פה מלכתחילה אבל זה כבר סיפור אחר).
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־28 אורחים