על ידי החציל האצטקי » 30 אפריל 2015, 19:00
למרות שכל מה שאני רוצה זה שהעונה תיגמר, יש לה עדיין מטרה, וצריך לסמן את הכלים כדי להשיג אותה.
גודס חייב לחשוב איך הוא משדרג את היכולת של שחקני הרוטציה שלו, וקודם כל: להחליט מי 5 הזרים שלו.
מי שבטוח יהיו שם אלה פארגו, סמית׳ ורנדל. עכשיו מי ה-2 הנוספים שאתה רושם?
ההנחה שלי היא שאחד יגיע לחזק את הקו הקדמי, ואחד את הקו האחורי.
היום למשל הוא הזדמנות בשביל ג׳ו לנסות לקנות את מקומו. במצבה של הקבוצה, הוא יכול לתת היום גם 30 נקודות ולדחוק הצידה את סופו.
סופו, כמו תמיד, הוא סימן שאלה ענק, אבל התחושה היא שמול הפועל ירושלים ירצו אותו ולו בשל האופציה שיגיע על הצד הטוב. אבל 3 מחזורים בחוץ זה לא מעט, וסופו בד״כ גם מתקשה לחזור מהיעדרות כזו ארוכה.
ההשעיה שלו מקלה על ביסוס הרוטציה בטווח הקצר לפחות, ולאלכסנדר יש הזדמנות לעשות מה שלסופו יהיה קשה הרבה יותר- לקנות לעצמו את החוזה בעונה הבאה.
הזר החמישי יגיע מהקו האחורי.
מי זה יהיה? נייט לינהארט ומארקז היינס נמצאים שם. על פניו לינהארט הוא שחקן יותר חזק מנטלית ומישהו שהיית סומך עליו יותר במעמדים מכריעים.
מאידך, למכבי אין אף מוביל כדור מחליף מלבד פארגו ואוחיון.
בקיצור, המסקנה המתבקשת היא שגודס צריך לעשות הכל, אבל ה-כל, בשביל להכניס ביטחון בשחקני הרוטציה שלו. אם נדרג את אלו שצריך לתעדף יהיו אלה:
1. מרקז היינס- כי בסופו של יום, אם פארגו ויוגב ייפלו לאחד מהימים החלשים שלהם- הוא הדבר היחיד שמחכה שם למטה...
2. ג׳ו אלכסנדר- כי מבחינת כשרון הוא אחד הגדולים בקבוצה, כי יש מצב שהוא ישראלי, וכי את סופו כבר נמאס לכולנו לראות
3. נייט לינהארט- כי הוא תעודת הביטוח למקרה שהיינס יראה שהתחתית שלו עוד לא הגיעה
מי שבוודאות חייב לקבל את הבמה ובענק, גם בעמדה 2 וגם בעמדה 3, הוא סילבן לנדסברג.
סיל חייב להיות בכושר שיא מבחינת הקליעה והייתי רוצה לראות את גודס מוציא ממנו אלמנטים חדשים ומערב אותו בהובלת הכדור. בתחושה שלי הוא יכול לתרום שם הרבה יותר.
כל שחקן חייב להבין מה מקומו בקבוצה ועם רכבת החילופים לאור מגבלת הזרים והחוק הרוסי זה לא פשוט.
זה יכול להיות מאוד פשוט אם המאמן מגיע, מגדיר מי ה-5 שלו, מגדיר איזה חבר׳ה נותנים להם את הבק-אפ ומתלבשים על אזרחי עד אז, ועובד עם כל אחד על התפקיד שלו.
אצל בלאט התזמורת הצליחה לנגן כששחקנים הבינו מה הנישה שלהם. אצל גודס בעונה הטרופה הזאת- לאף אחד אין מושג מה הוא צריך לעשות. יש מספיק זמן לתרגל ולסדר את זה.
ולא יקרה כלום אם יפסידו את המשחק הזה, אבל השחקנים שצריכים להכנס לעניינים- יעשו את זה.