יום הזיכרון לשואה ולגבורה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יום הזיכרון לשואה ולגבורה

הודעהעל ידי my man » 05 מאי 2016, 02:32

felix_r כתב:
my man כתב:
felix_r כתב:
my man כתב:אני עורך עכשיו איזה מחקרון המשווה בין הדה הומניזציה שקדמה לשואה ולזו שעשה פרעה במצרים וכן זו שבתקופת אחשורוש - זה מרתק ומפחיד כמה דמיון יש בין כל הנ"ל...

השוואה די מוזרה. היהודים לא סבלו יותר מדי במצרים. זה לא שמישהו ניסה להשמיד אותם. לא סתם חלקם רצה לחזור לסירי הבשר.

:eek
"כל הבן הילוד היאורה תשליכוהו"! "וחמושים עלו בני ישראל" - על פי הפירוש: חמישית מכל מי שהיה שם רק עלה.
במצרים היו מליונים על מיליונים של בני ישראל(כשיצאנו ממצרים רק גברים מגיל 20 עד 60- היו 600 אלף - וזה בלי נשים, מבוגרים ילדים ותינוקות- וכל זה רק חמישית ממה שהיינו במצרים עצמה) במצרים היתה שואה! עם ישראל סבל סבל נוראי של עבודות פרך: "וַיָּשִׂימוּ עָלָיו שָׂרֵי מִסִּים, לְמַעַן עַנֹּתוֹ בְּסִבְלֹתָם" "וַיַּעֲבִדוּ מִצְרַיִם אֶת-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, בְּפָרֶךְ" "וַיְמָרְרוּ אֶת-חַיֵּיהֶם בַּעֲבֹדָה קָשָׁה, בְּחֹמֶר וּבִלְבֵנִים, וּבְכָל-עֲבֹדָה, בַּשָּׂדֶה--אֵת, כָּל-עֲבֹדָתָם, אֲשֶׁר-עָבְדוּ בָהֶם, בְּפָרֶךְ"

זה שעם ישראל רצה לחזור לסיר הבשר זה הזיכרון הקצר שלנו כעם...גם היום חוזרים יהודים לברלין...

א) לא היו שום מיליונים על מיליונים. לא היו אכלוסיות בגודל כזה בעולם העתיק. לא היו ערים גדולות כמו בימינו. לא היה במה להאכיל כמויות כאלה של אנשים.

ב) אל תשכח, שזה היה העולם העתיק לפני אלפי שנים. כל העמים חיו ככה. הממלכות החזקות היו כובשות עשרות עמים שכנים וחיות על חשבונם. זה לא שמצבם של בני ישראל היה יותר רע ביחס לעמים אחרים שנפלו תחת כיבוש באותה התקופה. ככה היה נהוג אז.

ג) לגבי מספרם של בני ישראל שיצאו ממצרים, אני לא אתווכח איתך, כי אתה בחור דתי, ואני מעריך שמבחינתך אין להתווכח על מה שכתוב בספרי הקודש, אבל אני רק רוצה לספר לך, שכמעט כל החוקרים של ההיסטוריה העתיקה בטוחים לחלוטין שהמספר הוא פי 5-10 קטן יותר ממה שכתוב.

א- היו- ובדיוק מזה המצרים נבהלו כל כך "וּבְנֵי יִשְׂרָאֵל, פָּרוּ וַיִּשְׁרְצוּ וַיִּרְבּוּ וַיַּעַצְמוּ--בִּמְאֹד מְאֹד; וַתִּמָּלֵא הָאָרֶץ, אֹתָם" "וַיֹּאמֶר, אֶל-עַמּוֹ: הִנֵּה, עַם בְּנֵי יִשְׂרָאֵל--רַב וְעָצוּם, מִמֶּנּוּ" - פרעה רואה שעם ישראל גדול מהעם שלו- וכן אתה יכול להתחשב רק בספרי המדע ולהתכחש לספר ההיסטוריה המקובל (כמעט) בכל העולם. התורה בהחלט מהווה בסיס איתן לטענות.

ב- כל העמים חיו ככה? לזרוק ליאור את כל התינוקות הבנים שנולדים? בנוסף המצרים העבידו את עם ישראל בפרך- מחנות עבודה של ממש- לבנות את פיתום ואת רעמסס ולאסוף וליצור את חומרי הגלם בעצמם זה לא נורמלי.. עד כדי כך היו המצרים מענים את ישראל בצורה קשה כזו שעם ישראל הגיע למצב של יאוש של ממש- שהחליטו שכל הגברים והנשים יפסיקו לשכב כדי שלא יוולדו עוד ילדים שייזרקו ליאור ובכ"מ לא להביא ילדים לתוך עולם הסבל שפרעה הכניס אותנו אליו. המצרים העמידו נוגשים מטעמם ושוטרים מתוך עם ישראל לפקח על העבודות(סוג של הגסטפו הראשון)

ג- חישוב פשוט של חזקות יביא אותך למספרים של המליונים... ירדו 70 אנשים למצרים- עכשיו - דור זה 20 שנה והיינו במצרים 210 שנים ונלך על הפירוש הפשוט שלכל משפחה היו שישה ילדים שנותרו בחיים...עכשיו החישוב הוא שמכל שני הורים היו 6 ילדים כלומר כל דור גדול פי 3 מהדור הקודם ...בחישוב של 3 בחזקת 10 תגיע לאיזור ה50000 תכפיל את זה ב70 האנשים שמהם הכל התחיל ותגיע ל איזור ה3.5- 4 מיליון איש...(וכאמור זה רק לפי הפירוש הפשוט שהיו רק 6 ילדים שנותרו בחיים במשפחה)
(את החישוב ראיתי מהרב אבינר)
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי felix_r » 05 מאי 2016, 02:59

אם כל האמונה שלך בכתובים, אתה חייב לראות את הסתירות הלוגיות.
תחשוב בעצמך, אם היה לבני ישראל כל כך רע במצרים, איך זה שהם התרבו כל כך? כנראה שלא היה להם כל כך רע...

תשמע, למרות שאני לא דתי ואפילו לא קרוב לכך, אני רואה בתנ"ך לא רק אגדות אלא ספר שמתאר את ההיסטוריה של העם היהודי. ההבדל הגדול ביננו הוא בכך, שאתה מאמין לכל מילה, ואילו אני מאמין רק לקוים הכלליים, ולא לפרטים. אני מאמין שכמו שבכל סיפור שמספרים ומנסים להרשים את קהל המאזינים, בדרך כלל מגזימים ומיפים את הפרטים.

אז מבחינתי בני ישראל באמת חיו תקופה מסוימת במצרים. ורוב הזמן הם חיו שם לא רע בכלל, כי לעומת ארץ ישראל של אותה התקופה, מצרים הייתה מדינה עשירה ומתקדמת. אחר כך הגיעה תקופה פחות נוחה, החיים במצרים נהיו קשים יותר, ובני ישראל החליטו לחזור הביתה.

נ.ב. כדאי לקרוא קצת יותר על העולם העתיק כדי לקבל קצת יותר מידע על איך חיו באותה התקופה, ואז אולי תבין בעצמך איפה יש הגזמות
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי my man » 05 מאי 2016, 08:52

felix_r כתב:אם כל האמונה שלך בכתובים, אתה חייב לראות את הסתירות הלוגיות.
תחשוב בעצמך, אם היה לבני ישראל כל כך רע במצרים, איך זה שהם התרבו כל כך? כנראה שלא היה להם כל כך רע...

תשמע, למרות שאני לא דתי ואפילו לא קרוב לכך, אני רואה בתנ"ך לא רק אגדות אלא ספר שמתאר את ההיסטוריה של העם היהודי. ההבדל הגדול ביננו הוא בכך, שאתה מאמין לכל מילה, ואילו אני מאמין רק לקוים הכלליים, ולא לפרטים. אני מאמין שכמו שבכל סיפור שמספרים ומנסים להרשים את קהל המאזינים, בדרך כלל מגזימים ומיפים את הפרטים.

אז מבחינתי בני ישראל באמת חיו תקופה מסוימת במצרים. ורוב הזמן הם חיו שם לא רע בכלל, כי לעומת ארץ ישראל של אותה התקופה, מצרים הייתה מדינה עשירה ומתקדמת. אחר כך הגיעה תקופה פחות נוחה, החיים במצרים נהיו קשים יותר, ובני ישראל החליטו לחזור הביתה.

נ.ב. כדאי לקרוא קצת יותר על העולם העתיק כדי לקבל קצת יותר מידע על איך חיו באותה התקופה, ואז אולי תבין בעצמך איפה יש הגזמות

ההבדל הגדול בינינו הוא שאתה מתייחס רק לתורה שבכתב ומשום מה מתעלם מהתורה שבעל פה שגם אותה קיבלנו בסיני בה חז"ל הביאו הסברים ופירושים לכל אחת מהטענות...

לגבי טענתך שאם היה כל כך רע אז איך הם התרבו...חזל מדברים על זה ולמען האמת פה טמונה גאולתם של ישראל.

הגברים והסנהדרין ובראשם עמרם אבי משה החליטו ופסקו הלכה שלא לשכב עם הנשים. אבל הנשים של עם ישראל לא נתנו לזה יד כי הבינו שזו גזירת כליון על העם. אז הן לקחו מראות והתיפו בפני בעליהן כדי שאלו יימשכו אליהן וישכבו איתן. על זה חז"ל אמרו "בזכות נשים צדקניות נגאלו ישראל"
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי שועל » 05 מאי 2016, 09:25

מסכים עם עיקרי הדברים, אבל זה ברור שלעם ישראל היה רע במצרים, ואם זה לא חלק מהקו הכללי של ההיסטוריה היהודית אז מה כן? בתקופה ההיא בהיסטוריה המונח עם "מתקדם" לא כלל את כל מה שאנחנו מייחסים לו כעת, גם העמים הכי מתקדמים השכלתית- רדו בעמים אחרים, טבחו בהם והשתמשו בהם כעבדים.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי felix_r » 05 מאי 2016, 11:18

שועל כתב:

מסכים עם עיקרי הדברים, אבל זה ברור שלעם ישראל היה רע במצרים, ואם זה לא חלק מהקו הכללי של ההיסטוריה היהודית אז מה כן? בתקופה ההיא בהיסטוריה המונח עם "מתקדם" לא כלל את כל מה שאנחנו מייחסים לו כעת, גם העמים הכי מתקדמים השכלתית- רדו בעמים אחרים, טבחו בהם והשתמשו בהם כעבדים.

היה רע. אבל אי אפשר להשוות את זה לשואה, כפי שאורי מנסה לעשות. מבחינתי זה אפילו לא דומה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MaccabiTA » 05 מאי 2016, 11:54

my man כתב:
felix_r כתב:
my man כתב:
felix_r כתב:
my man כתב:אני עורך עכשיו איזה מחקרון המשווה בין הדה הומניזציה שקדמה לשואה ולזו שעשה פרעה במצרים וכן זו שבתקופת אחשורוש - זה מרתק ומפחיד כמה דמיון יש בין כל הנ"ל...

השוואה די מוזרה. היהודים לא סבלו יותר מדי במצרים. זה לא שמישהו ניסה להשמיד אותם. לא סתם חלקם רצה לחזור לסירי הבשר.

:eek
"כל הבן הילוד היאורה תשליכוהו"! "וחמושים עלו בני ישראל" - על פי הפירוש: חמישית מכל מי שהיה שם רק עלה.
במצרים היו מליונים על מיליונים של בני ישראל(כשיצאנו ממצרים רק גברים מגיל 20 עד 60- היו 600 אלף - וזה בלי נשים, מבוגרים ילדים ותינוקות- וכל זה רק חמישית ממה שהיינו במצרים עצמה) במצרים היתה שואה! עם ישראל סבל סבל נוראי של עבודות פרך: "וַיָּשִׂימוּ עָלָיו שָׂרֵי מִסִּים, לְמַעַן עַנֹּתוֹ בְּסִבְלֹתָם" "וַיַּעֲבִדוּ מִצְרַיִם אֶת-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, בְּפָרֶךְ" "וַיְמָרְרוּ אֶת-חַיֵּיהֶם בַּעֲבֹדָה קָשָׁה, בְּחֹמֶר וּבִלְבֵנִים, וּבְכָל-עֲבֹדָה, בַּשָּׂדֶה--אֵת, כָּל-עֲבֹדָתָם, אֲשֶׁר-עָבְדוּ בָהֶם, בְּפָרֶךְ"

זה שעם ישראל רצה לחזור לסיר הבשר זה הזיכרון הקצר שלנו כעם...גם היום חוזרים יהודים לברלין...

א) לא היו שום מיליונים על מיליונים. לא היו אכלוסיות בגודל כזה בעולם העתיק. לא היו ערים גדולות כמו בימינו. לא היה במה להאכיל כמויות כאלה של אנשים.

ב) אל תשכח, שזה היה העולם העתיק לפני אלפי שנים. כל העמים חיו ככה. הממלכות החזקות היו כובשות עשרות עמים שכנים וחיות על חשבונם. זה לא שמצבם של בני ישראל היה יותר רע ביחס לעמים אחרים שנפלו תחת כיבוש באותה התקופה. ככה היה נהוג אז.

ג) לגבי מספרם של בני ישראל שיצאו ממצרים, אני לא אתווכח איתך, כי אתה בחור דתי, ואני מעריך שמבחינתך אין להתווכח על מה שכתוב בספרי הקודש, אבל אני רק רוצה לספר לך, שכמעט כל החוקרים של ההיסטוריה העתיקה בטוחים לחלוטין שהמספר הוא פי 5-10 קטן יותר ממה שכתוב.

א- היו- ובדיוק מזה המצרים נבהלו כל כך "וּבְנֵי יִשְׂרָאֵל, פָּרוּ וַיִּשְׁרְצוּ וַיִּרְבּוּ וַיַּעַצְמוּ--בִּמְאֹד מְאֹד; וַתִּמָּלֵא הָאָרֶץ, אֹתָם" "וַיֹּאמֶר, אֶל-עַמּוֹ: הִנֵּה, עַם בְּנֵי יִשְׂרָאֵל--רַב וְעָצוּם, מִמֶּנּוּ" - פרעה רואה שעם ישראל גדול מהעם שלו- וכן אתה יכול להתחשב רק בספרי המדע ולהתכחש לספר ההיסטוריה המקובל (כמעט) בכל העולם. התורה בהחלט מהווה בסיס איתן לטענות.

ב- כל העמים חיו ככה? לזרוק ליאור את כל התינוקות הבנים שנולדים? בנוסף המצרים העבידו את עם ישראל בפרך- מחנות עבודה של ממש- לבנות את פיתום ואת רעמסס ולאסוף וליצור את חומרי הגלם בעצמם זה לא נורמלי.. עד כדי כך היו המצרים מענים את ישראל בצורה קשה כזו שעם ישראל הגיע למצב של יאוש של ממש- שהחליטו שכל הגברים והנשים יפסיקו לשכב כדי שלא יוולדו עוד ילדים שייזרקו ליאור ובכ"מ לא להביא ילדים לתוך עולם הסבל שפרעה הכניס אותנו אליו. המצרים העמידו נוגשים מטעמם ושוטרים מתוך עם ישראל לפקח על העבודות(סוג של הגסטפו הראשון)

ג- חישוב פשוט של חזקות יביא אותך למספרים של המליונים... ירדו 70 אנשים למצרים- עכשיו - דור זה 20 שנה והיינו במצרים 210 שנים ונלך על הפירוש הפשוט שלכל משפחה היו שישה ילדים שנותרו בחיים...עכשיו החישוב הוא שמכל שני הורים היו 6 ילדים כלומר כל דור גדול פי 3 מהדור הקודם ...בחישוב של 3 בחזקת 10 תגיע לאיזור ה50000 תכפיל את זה ב70 האנשים שמהם הכל התחיל ותגיע ל איזור ה3.5- 4 מיליון איש...(וכאמור זה רק לפי הפירוש הפשוט שהיו רק 6 ילדים שנותרו בחיים במשפחה)
(את החישוב ראיתי מהרב אבינר)

ההערכה של 4 מיליון לא פחות ממגוחכת, מצטער אחי.
באותה תקופה (בין 2000 ל1000 לפנה"ס) לפי ההערכות חיו על כדור הארץ בין 25 ל50 מיליון איש.
אתה רוצה להגיד לי שעם קטן ומשועבד(!) היווה בין 8% ל16% מכלל אוכלוסיית העולם?
בחישוב יש התעלמות מוחלטת ממיתות (מן הסתם מישהו ימות לאורך זמן של 210 שנה או שכולם היו מתושלחים שחיו, כמובן, עד 900 ואחד לשנה הבאה) והערכה חסרת כל יסוד של 6 ילדים למשפחה. הקצב הזה רחוק בצורה מטורפת מקצב ההתרבות האמיתי באותן שנים (בשל אחוזי מיתה הרבה יותר גבוהים, תנאי מחייה קיצוניים, תוחלת חיים נמוכה מאוד) כשאוכלוסיית כדור הארץ על פי כל ההערכות ב1,000 השנים שבין 2000 ל1000 לפנה"ס הכפילה את עצמה בין פי 1.5 לפי 2 אז העם הקטן והספציפי הזה הכפיל את עצמו פי 57,000 ב200 שנה?!
קצת קשה לי להאמין שקבוצה אחת הצליחה להתרבות ככה.. שאגב לפי קצב ההתרבות הזה, אם נניח שהוא אפשרי באיזושהי צורה (והוא לא) היינו אמורים, אחרי 100 שנים בארץ מה600 אלף הבודדים שהזכרת (ונניח שהמספר כולל נשים זקנים וטף) להגיע למעמד של אימפריה בלתי נתפסת עם אוכלוסייה של מעל 145 מליון. שזה קצת פחות מ100 מליון יותר מכלל אוכלוסיית העולם באותו זמן. זה לא עובד ככה אחי.
אין לי שום בעייה עם התנ"ך, נהפוך הוא, זה ספר מעניין ללמוד אותו, הוא מספר קצת ההיסטוריה עם הרבה פלפולים (שמטרתם ברורה) שעבור חלק קרו ועבור חלק הם הגרסה היהודית למיתולוגיה היוונית. אבל אם נכנס לדיון לוגי על אמיתות הדברים בו (ואני אשמח אגב אם אתה בעניין, רק שאולי נעבור ת'רד כדי לא להחריב את זה) נגיע בסוף תמיד למבוי סתום לטעמי.
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מאי 2016, 11:58

זה מהר מאוד יהפוך לדיון תיאולוגי נטו. אין לי בעיה עם זה, רק תחשבו טוב אם אתם בנויים לזה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 05 מאי 2016, 15:01

מצטער אם מישהו נעלב, אבל יש בזה משהו:

תמונה
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי שועל » 05 מאי 2016, 15:16

LIAV10 כתב:מצטער אם מישהו נעלב, אבל יש בזה משהו:

תמונה

אני מאמין קטן, אבל את הטיעון הזה אני לא מבין. זה חדש לך שלבני אדם קורים דברים לא טובים ואפילו קשים? מי אמר שאלוהים עושה רק טוב ולא מתאכזר על ברואיו? אין אף מאמין שחושב כך, אלא להיפך. יש במקורות לא מעט ביטויים על כך שאלוהים יעשה דברים מהסוג הזה בסיטואציות מסוימות.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מאי 2016, 15:33

כן, זה טיעון שגוי מבסיסו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MaccabiTA » 05 מאי 2016, 15:37

השואה היא לא הוכחה לאי קיומו של אלוהים מן הסתם
אבל היא הוכחה לזה שלמאמינים (או יותר נכון לרבנים שמזינים אותם) תמיד תהיה תשובה שתתפתל סביב כל מקרה או מציאות, לא משנה באיזה עיקרון הכי בסיסי הם יפגעו או עד כמה מעוותת המציאות תהיה. התשובה תמיד תהיה שנסתרות הן דרכי האל או ניסים ונפלאות לצד השני, או בעברית-הגיון ודת לא הולכים, דת חסינה להגיון, קצת כמו צה"ל רק שהם מאומנים בזה כבר 3000 שנה לא 68.
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי felix_r » 05 מאי 2016, 15:42

אתמול ראיתי המון תכניות בנושא השואה, ובין היתר ראיתי כתבה מעניינת על קהילת יהודי קווקז מהעיר נלצ'יק ששרדה את השואה בהרבה מאוד מזל. עד אתמול לא ידעתי על זה כלום. אני אספר, אולי זה יעניין מישהו.

בעיר נלצ'יק בקווקז חיה לה קהילה של יהודים קווקזים (יהודי קווקז הגיעו לאיזור מפרס במאה ה 5-6 לספירה). כשהגרמנים כבשו את העיר ב 1942, כהרגלם הם מייד התחילו לברר אם יש יהודים בעיר. הגרמנים חיפשו בבתים, תיחקרו את התושבים, אבל השכנים הגוים בעיר היו ביחסים טובים עם היהודים, ואמרו לגרמנים שאלה הם לא יהודים, אלא טאטים. (טאטים זו קבוצה אתנית מוסלמית שחיה באיזור, שגם הם מקורם בפרס. הטאטים ויהודי קווקז אפילו מדברים בניב פרסי דומה מאוד.

אז הגרמנים כמו יקים אמיתיים לא יכלו להרוג את היהודים האלה מבלי לדעת בוודאות שהם יהודים, אצלהם הכל צריך להיות מסודר. אז הם הביאו מגרמניה איזה פרופסור מפורסם לתורת הגזע, שהיה אמור להחליט אם אלה יהודים או לא. (צריך גם לזכור, שבניגוד לאירופה, שם היהודים נראו שונים מאוד מהאכלוסיה המקומית, וכל אחד מבלי להיות מומחה יכל לזהות יהודי בקלות, בקווקז היהודים נראו דומים למקומיים, במיוחד בעיניו של מישהו זר).

אז הפרופסור הזה הגיע, והתחיל לחקור את הנושא לעומק, כשבמשך שנה שלמה הוא מתכתב עם "מדענים" אחרים בגרמניה. לבסוף הוא הגיע למסקנה חד-משמעית שאלה הם יהודים, ושלח את התוצאות לברלין. אבל מה, עד שהדיווח שלו הגיע לברלין, ועד שההוראות החדשות בהקשר ליהודים האלה הגיעו בחזרה מברלין לנלצ'יק, הצבא הסובייטי כבר שיחרר את העיר! וככה בגלל האופי היקי של הגרמנים קהילה שלמה ניצלה מהשמדה!
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מאי 2016, 15:51

MaccabiTA כתב:השואה היא לא הוכחה לאי קיומו של אלוהים מן הסתם
אבל היא הוכחה לזה שלמאמינים (או יותר נכון לרבנים שמזינים אותם) תמיד תהיה תשובה שתתפתל סביב כל מקרה או מציאות, לא משנה באיזה עיקרון הכי בסיסי הם יפגעו או עד כמה מעוותת המציאות תהיה. התשובה תמיד תהיה שנסתרות הן דרכי האל או ניסים ונפלאות לצד השני, או בעברית-הגיון ודת לא הולכים, דת חסינה להגיון, קצת כמו צה"ל רק שהם מאומנים בזה כבר 3000 שנה לא 68.

הנקודה היא שאלוהים מעולם לא התיימר להיות אל שכולו טוב ורחמים. הדת היא לא כזאת.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי my man » 05 מאי 2016, 17:44

יש כאן הרבה יותר מדי דברים שאני פשוט לא מסכים איתם...
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי משה » 05 מאי 2016, 18:00

אלוהים נתן לאדם בחירה חופשית. באפשרותו לעשות דברים טובים ומופלאים וגם דברים אכזריים ונוראיים שעולים על כל דימיון. צריך להבין שישנם דברים שהם מעל השכל וההבנה האנושית. האם זה נראה לך הגיוני ושכלי שיש איזשהו עם בהיסטוריה (שעבר/יעבור 10% ממה שהאומה הישראלית עברה) ועדיין ישאר עם? הרי אם הייתה חיי בזמן השואה בחיים לא הייתה חושב שמבחינה הגיונית תוך כמה שנים כנגד כל הסיכויים תיהיה לך מדינה ולא רק שתיהיה לך מדינה תצא למלחמה ותצא מנצח. אז ישנם אנשים שמבינים שישנם דברים בחיים שהם מעל ההבנה השכלית אנושית, ולא הפסיקו להאמין שעם ישראל לאורך למרות 2000 שנות גלות ישובו לארצם ויקימו פה מדינה.
נערך לאחרונה על ידי משה בתאריך 05 מאי 2016, 18:10, נערך פעם אחת בסך הכל.
משה

הודעהעל ידי MaccabiTA » 05 מאי 2016, 18:02

משה כתב:

אין פה שום חוסר היגיון. אלוהים נתן לאדם בחירה חופשית. באפשרותו לעשות דברים טובים ומופלאים וגם דברים אכזריים ונוראיים שעולים על כל דימיון.

איך זה מסתדר עם התיאוריה שזה עונש מאלוהים?
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מאי 2016, 18:07

אלוהים נתן זכות בחירה, האדם חטא, אלוהים העניש.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי משה » 05 מאי 2016, 18:15

MTA2311 כתב:אלוהים נתן זכות בחירה, האדם חטא, אלוהים העניש.

אני לא יודע אם אתה מתכוון לזה שהיהודים חטאו ובעקבות כך אלוהים "העניש" אותם בשואה, ממש לא לזה התכוונתי. אלוהים נותן לאדם בחירה חופשית (לכל אדם גם לגרמנים ימח שמם) והם בחרו לעשות מעשים איומים.
MaccabiTA ערכתי את ההודעה הראשונה שם הגבתי לך על שאר הדברים.
משה

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מאי 2016, 18:24

משה כתב:
MTA2311 כתב:אלוהים נתן זכות בחירה, האדם חטא, אלוהים העניש.

אני לא יודע אם אתה מתכוון לזה שהיהודים חטאו ובעקבות כך אלוהים "העניש" אותם בשואה, ממש לא לזה התכוונתי. אלוהים נותן לאדם בחירה חופשית (לכל אדם גם לגרמנים ימח שמם) והם בחרו לעשות מעשים איומים.
MaccabiTA ערכתי את ההודעה הראשונה שם הגבתי לך על שאר הדברים.

זה לא עונה על השאלה שלו.
מה שכתבתי זאת התשובה הרווחת.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 05 מאי 2016, 18:48

felix_r כתב:אתמול ראיתי המון תכניות בנושא השואה, ובין היתר ראיתי כתבה מעניינת על קהילת יהודי קווקז מהעיר נלצ'יק ששרדה את השואה בהרבה מאוד מזל. עד אתמול לא ידעתי על זה כלום. אני אספר, אולי זה יעניין מישהו.

בעיר נלצ'יק בקווקז חיה לה קהילה של יהודים קווקזים (יהודי קווקז הגיעו לאיזור מפרס במאה ה 5-6 לספירה). כשהגרמנים כבשו את העיר ב 1942, כהרגלם הם מייד התחילו לברר אם יש יהודים בעיר. הגרמנים חיפשו בבתים, תיחקרו את התושבים, אבל השכנים הגוים בעיר היו ביחסים טובים עם היהודים, ואמרו לגרמנים שאלה הם לא יהודים, אלא טאטים. (טאטים זו קבוצה אתנית מוסלמית שחיה באיזור, שגם הם מקורם בפרס. הטאטים ויהודי קווקז אפילו מדברים בניב פרסי דומה מאוד.

אז הגרמנים כמו יקים אמיתיים לא יכלו להרוג את היהודים האלה מבלי לדעת בוודאות שהם יהודים, אצלהם הכל צריך להיות מסודר. אז הם הביאו מגרמניה איזה פרופסור מפורסם לתורת הגזע, שהיה אמור להחליט אם אלה יהודים או לא. (צריך גם לזכור, שבניגוד לאירופה, שם היהודים נראו שונים מאוד מהאכלוסיה המקומית, וכל אחד מבלי להיות מומחה יכל לזהות יהודי בקלות, בקווקז היהודים נראו דומים למקומיים, במיוחד בעיניו של מישהו זר).

אז הפרופסור הזה הגיע, והתחיל לחקור את הנושא לעומק, כשבמשך שנה שלמה הוא מתכתב עם "מדענים" אחרים בגרמניה. לבסוף הוא הגיע למסקנה חד-משמעית שאלה הם יהודים, ושלח את התוצאות לברלין. אבל מה, עד שהדיווח שלו הגיע לברלין, ועד שההוראות החדשות בהקשר ליהודים האלה הגיעו בחזרה מברלין לנלצ'יק, הצבא הסובייטי כבר שיחרר את העיר! וככה בגלל האופי היקי של הגרמנים קהילה שלמה ניצלה מהשמדה!

סיפור מעניין...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot], Google Adsense [Bot], עידן, שמוליק ו־23 אורחים