felix_r כתב:my man כתב:felix_r כתב:my man כתב:אני עורך עכשיו איזה מחקרון המשווה בין הדה הומניזציה שקדמה לשואה ולזו שעשה פרעה במצרים וכן זו שבתקופת אחשורוש - זה מרתק ומפחיד כמה דמיון יש בין כל הנ"ל...
השוואה די מוזרה. היהודים לא סבלו יותר מדי במצרים. זה לא שמישהו ניסה להשמיד אותם. לא סתם חלקם רצה לחזור לסירי הבשר.
![]()
"כל הבן הילוד היאורה תשליכוהו"! "וחמושים עלו בני ישראל" - על פי הפירוש: חמישית מכל מי שהיה שם רק עלה.
במצרים היו מליונים על מיליונים של בני ישראל(כשיצאנו ממצרים רק גברים מגיל 20 עד 60- היו 600 אלף - וזה בלי נשים, מבוגרים ילדים ותינוקות- וכל זה רק חמישית ממה שהיינו במצרים עצמה) במצרים היתה שואה! עם ישראל סבל סבל נוראי של עבודות פרך: "וַיָּשִׂימוּ עָלָיו שָׂרֵי מִסִּים, לְמַעַן עַנֹּתוֹ בְּסִבְלֹתָם" "וַיַּעֲבִדוּ מִצְרַיִם אֶת-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, בְּפָרֶךְ" "וַיְמָרְרוּ אֶת-חַיֵּיהֶם בַּעֲבֹדָה קָשָׁה, בְּחֹמֶר וּבִלְבֵנִים, וּבְכָל-עֲבֹדָה, בַּשָּׂדֶה--אֵת, כָּל-עֲבֹדָתָם, אֲשֶׁר-עָבְדוּ בָהֶם, בְּפָרֶךְ"
זה שעם ישראל רצה לחזור לסיר הבשר זה הזיכרון הקצר שלנו כעם...גם היום חוזרים יהודים לברלין...
א) לא היו שום מיליונים על מיליונים. לא היו אכלוסיות בגודל כזה בעולם העתיק. לא היו ערים גדולות כמו בימינו. לא היה במה להאכיל כמויות כאלה של אנשים.
ב) אל תשכח, שזה היה העולם העתיק לפני אלפי שנים. כל העמים חיו ככה. הממלכות החזקות היו כובשות עשרות עמים שכנים וחיות על חשבונם. זה לא שמצבם של בני ישראל היה יותר רע ביחס לעמים אחרים שנפלו תחת כיבוש באותה התקופה. ככה היה נהוג אז.
ג) לגבי מספרם של בני ישראל שיצאו ממצרים, אני לא אתווכח איתך, כי אתה בחור דתי, ואני מעריך שמבחינתך אין להתווכח על מה שכתוב בספרי הקודש, אבל אני רק רוצה לספר לך, שכמעט כל החוקרים של ההיסטוריה העתיקה בטוחים לחלוטין שהמספר הוא פי 5-10 קטן יותר ממה שכתוב.
א- היו- ובדיוק מזה המצרים נבהלו כל כך "וּבְנֵי יִשְׂרָאֵל, פָּרוּ וַיִּשְׁרְצוּ וַיִּרְבּוּ וַיַּעַצְמוּ--בִּמְאֹד מְאֹד; וַתִּמָּלֵא הָאָרֶץ, אֹתָם" "וַיֹּאמֶר, אֶל-עַמּוֹ: הִנֵּה, עַם בְּנֵי יִשְׂרָאֵל--רַב וְעָצוּם, מִמֶּנּוּ" - פרעה רואה שעם ישראל גדול מהעם שלו- וכן אתה יכול להתחשב רק בספרי המדע ולהתכחש לספר ההיסטוריה המקובל (כמעט) בכל העולם. התורה בהחלט מהווה בסיס איתן לטענות.
ב- כל העמים חיו ככה? לזרוק ליאור את כל התינוקות הבנים שנולדים? בנוסף המצרים העבידו את עם ישראל בפרך- מחנות עבודה של ממש- לבנות את פיתום ואת רעמסס ולאסוף וליצור את חומרי הגלם בעצמם זה לא נורמלי.. עד כדי כך היו המצרים מענים את ישראל בצורה קשה כזו שעם ישראל הגיע למצב של יאוש של ממש- שהחליטו שכל הגברים והנשים יפסיקו לשכב כדי שלא יוולדו עוד ילדים שייזרקו ליאור ובכ"מ לא להביא ילדים לתוך עולם הסבל שפרעה הכניס אותנו אליו. המצרים העמידו נוגשים מטעמם ושוטרים מתוך עם ישראל לפקח על העבודות(סוג של הגסטפו הראשון)
ג- חישוב פשוט של חזקות יביא אותך למספרים של המליונים... ירדו 70 אנשים למצרים- עכשיו - דור זה 20 שנה והיינו במצרים 210 שנים ונלך על הפירוש הפשוט שלכל משפחה היו שישה ילדים שנותרו בחיים...עכשיו החישוב הוא שמכל שני הורים היו 6 ילדים כלומר כל דור גדול פי 3 מהדור הקודם ...בחישוב של 3 בחזקת 10 תגיע לאיזור ה50000 תכפיל את זה ב70 האנשים שמהם הכל התחיל ותגיע ל איזור ה3.5- 4 מיליון איש...(וכאמור זה רק לפי הפירוש הפשוט שהיו רק 6 ילדים שנותרו בחיים במשפחה)
(את החישוב ראיתי מהרב אבינר)