ההנהלה הכושלת V3 - צעדים בעקבות תצוגת הנפל

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ההנהלה הכושלת V3 - צעדים בעקבות תצוגת הנפל

הודעהעל ידי שמואל1 » 21 פברואר 2017, 21:58

אחדשיודע כתב:לא שאכפת לי ממשחקי ליגה יותר מידי, אבל שום הפסד ליגה לא אמור להתקבל על הדעת כשמדובר בקבוצה עם תקציב של 110 מיליון שקל מול קבוצה של מיליונים בודדים. הרגילו אתכם כנראה לבינוניות.

+1
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי arel123 » 21 פברואר 2017, 22:00

אחדשיודע כתב:לא שאכפת לי ממשחקי ליגה יותר מידי, אבל שום הפסד ליגה לא אמור להתקבל על הדעת כשמדובר בקבוצה עם תקציב של 110 מיליון שקל מול קבוצה של מיליונים בודדים. הרגילו אתכם כנראה לבינוניות.

:like: :like:
4.10 נכנס להיכל המכבים !

תמונה
סמל אישי של המשתמש
arel123

הודעהעל ידי אחדשיודע » 21 פברואר 2017, 22:02

אם כבר מפסידים משחקי ליגה, לפחות שיעלו לפרקט את יער בן שמן וע. בן הרוש.
אחדשיודע

הודעהעל ידי arel123 » 21 פברואר 2017, 22:03

אחדשיודע כתב:אם כבר מפסידים משחקי ליגה, לפחות שיעלו לפרקט את יער בן שמן וע. בן הרוש.

:laugh3 :laugh3
4.10 נכנס להיכל המכבים !

תמונה
סמל אישי של המשתמש
arel123

הודעהעל ידי שועל » 21 פברואר 2017, 22:05

שמואל עכשיו (ובפוזיציה אופיינית)

תמונה
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי yhgsy » 21 פברואר 2017, 22:13

הקבוצה זועקת לחיזוק אחרת כל הגבוהים בקבוצה מנגד יסיימו עם דאבל דאבל

Sent from my iPhone using Tapatalk
yhgsy

הודעהעל ידי toja27 » 22 פברואר 2017, 00:47

הנקודה בגדול נכונה ,רק שבשטח זה לא לגמרי מדוייק. שלושה מהשחקנים שמכבי התחילו את העונה - וימס, צירבאס ויבזורי כבר לא בקבוצה. ושניים מהם מהיקרים בקבוצה. דבר נוסף שנוגע לנקודה זו, כל שחקן שישחק במכבי יקבל לפחות כפול ממה שיקבל בקבוצה אחרת. למשל אוחיון מקבל 400 אלף דולר. בכל קבוצה אחרת למעט ירושלים היה מקבל שליש מזה במקרה הטוב. כלומר מכבי משלמת יותר על שחקן כדי להבטיח שהוא ישחק אצלה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי אחדשיודע » 22 פברואר 2017, 09:27

זה שמכבי משלמת לשחקנים מסוימים מעבר למה שהיא צריכה זאת בעיה שלה. היא לא חייבת והיא גם לא צריכה.
לגבי ווימס, צירבס ויבזורי - כבר שילמת להם על חצי עונה. במקרה הטוב דני "חסך" 6 מיליון שקל בהוצאות על שלושתם יחדיו (לגבי העונה הנוכחית). וגם אם התקציב היה נניח 60-70 מיליון (והוא לא כמובן), זה עדיין פי כמה וכמה יותר מהרצליה, שלרוב מעמידה תקציב נמוך מ-10 מיליון שקל. אין בכלל מה להשוות.
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 22 פברואר 2017, 09:32

ההפסד אתמול יכל לקרות גם לקבוצה טובה בהרבה שמשחקת 4-5 משחקים בשבוע.
אלו דברים שקורים לקבוצות שמשחקות כל כך הרבה.

הבינוניות קיימת בלי קשר.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 22 פברואר 2017, 09:35

אמרתי שזה לא יכול לקרות? אמרתי שזה לא צריך להתקבל על הדעת, להתקבל בכזאת ניחוחות, במצב רגיל. כשקבוצה עם תקציב של 110 מיליון שקל מפסידה לקבוצה שהתקציב קטן פי 10 (כבר פעמיים העונה), זה מראה הרבה. גם על הקבוצה שבנו פה חבורת האפסים שמנהלת את המועדון, וגם על העובדה שהאוהדים של מכבי התרגלו לפחות ממה שמגיע להם ומקבלים תוצאות כאלו בשלוות נפש העונה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 22 פברואר 2017, 09:45

הנקודה שזה לא צריך לקרות כל כך הרבה היא נכונה. מצד שני, האכזבה העונה היא מהיכולת ביורוליג ולא ממשחקי האימון בליגה שהם באמת חסרי חשיבות.

ביום חמישי תזכורת נוספת.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 22 פברואר 2017, 10:01

שלא יובן לא נכון - משחקי ליגה לא מעניינים אותי, מבחינתי לעלות עם הנוער. אני מדבר על התופעה בכללותה. פעם הפסד לקבוצה קיקיונית היה מחזה הרבה יותר נדיר, והתגובות אליו היו רבות ועוצמתיות יותר. היום זה בקושי מוציא אמוציות ממישהו. החבר'ה הורגלו לבינוניות שפדרמן השתדל כל כך להטמיע.
אחדשיודע

הודעהעל ידי איתי-שגב » 22 פברואר 2017, 10:25

לא יודע איפה להכניס את זה אבל.. זה אמיתי?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי toja27 » 22 פברואר 2017, 10:27

אחדשיודע כתב:זה שמכבי משלמת לשחקנים מסוימים מעבר למה שהיא צריכה זאת בעיה שלה. היא לא חייבת והיא גם לא צריכה.
לגבי ווימס, צירבס ויבזורי - כבר שילמת להם על חצי עונה. במקרה הטוב דני "חסך" 6 מיליון שקל בהוצאות על שלושתם יחדיו (לגבי העונה הנוכחית). וגם אם התקציב היה נניח 60-70 מיליון (והוא לא כמובן), זה עדיין פי כמה וכמה יותר מהרצליה, שלרוב מעמידה תקציב נמוך מ-10 מיליון שקל. אין בכלל מה להשוות.

כל קבוצת עילית באירופה משדרגת את השכר של השחקנים. זה לא אופייני רק למכבי.
אני דיברתי על הדו שיח שהתנהל כאן אחרי המשחק. נאמר כאן שהרצליה פשוט שיחקה טוב ואתה הגבת על כך ששום הפסד אינו אמור להתקבל בנינוחות כשהפערים בין התקציבים כל כך גדולים. אז אני אומר בגדול, אתה צודק. אבל להגיד שהתקציב של מכבי הוא 110 מיליון דולר ושל הרצליה פחות מ10 מיליון הוא מטעה ביחסי הכוחות. וכאן נכנסים השלושה שחקנים שכבר לא משחקים בקבוצה יותר, שעליהם הושקע הרבה כסף אבל נגד הרצליה לא שיחקו. בנוסף, התקציב 110 מילון שקל הוא לא רק על שחקנים, אם אני לא טועה רוב התקציב הולך בכלל על דברים שמסביב. אותם דברים מסביב, שהרצליה בכלל לא משקיעה כספים בהם. וכמו שרוי שזה משחק שני של מכבי בשלושה ימים כשמחכה לה עוד אחד מחר.
אני כמובן לא מצדיק את העבודה הרעה שמכבי עשו העונה בבניית הסגל אבל כן מעמיד דברים על דיוקם.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי אחדשיודע » 22 פברואר 2017, 10:37

אז אני חוזר ואומר - מכבי לא צריכה לשלם לשחקנים שלה הרבה מעבר לערך האמיתי שלהם, גם אם החלטת משום מה שכן. היא משלמת הרבה יותר כי היא מתנהלת לא נכון, בדגש גדול על הישראלים (אם כי נוכחנו לדעת בשנים האחרונות שלא רק על הישראלים). וזאת גם בדיוק הסיבה שמכבי נראית הרבה יותר מידי פעמים העונה כמו הרצליה או קבוצה קיקיונית אחרת.

מכבי משלמת גם על הרבה דברים מסביב, נכון. עדיין תקציב השחקנים של מכבי הוא פי 10 פחות או יותר מזה של הרצליה. אם בעונה רנדומלית ההוצאות של מכבי גדולות לערך פי 10 מאלו של הרצליה - אז מחלקת הנוער פי 10~, הטיסות פי 10~, תקציב השחקנים פי 10~ והתקציב בכללותו פי 10~. היחס נשאר דומה, גם אם לא זהה.

אז אם אני אומר שהתקציב של מכבי נניח הוא 110 מיליון והתקציב של הרצליה הוא נניח 11 מליון (או לחילופין - 100 לעומת 10), אז אין שום דבר לא-נכון/מטעה בהשוואה הזאת. רק אם הייתי משווה את התקציב המלא של מכבי לתקציב השחקנים (בלבד) של הרצליה, זאת הייתה הטעות.

אין מה לנסות לסנגר על מכבי או על ההפסדים העלובים שלה השנה.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 22 פברואר 2017, 11:08, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי toja27 » 22 פברואר 2017, 11:07

אחדשיודע כתב:אז אני חוזר ואומר - מכבי לא צריכה לשלם יותר לשחקנים שלה מעבר לערך האמיתי שלהם, גם אם החלטת משום מה שכן. היא משלמת הרבה יותר כי היא מתנהלת לא נכון, בדגש גדול על הישראלים (אם כי נוכחנו לדעת בשנים האחרונות שלא רק על הישראלים). וזאת גם בדיוק הסיבה שמכבי נראית הרבה יותר מידי פעמים העונה כמו הרצליה או קבוצה קיקיונית אחרת.

מכבי משלמת גם על הרבה דברים מסביב, נכון. עדיין תקציב השחקנים של מכבי הוא פי 10 מזה של הרצליה. כל ההוצואות של מכבי גדולות פי 10 מאלו של הרצליה - מחלקת הנוער פי 10, הטיסות פי 10, תקציב השחקנים פי 10 והתקציב בכללותו פי 10. היחס לא משתנה.

אז אם אני אומר שהתקציב של מכבי נניח הוא 110 מיליון והתקציב של הרצליה הוא נניח 11 מליון, אז אין שום דבר לא-נכון/מטעה בהשוואה הזאת. רק אם הייתי משווה את התקציב המלא של מכבי לתקציב השחקנים (בלבד) של הרצליה, זאת הייתה הטעות.

אני לא החלטתי כלום. זאת תופעה שקיימת בכל אירופה ולא אני ולא אתה ממציאים את הגלגל. כל שחקן שעובר מקבוצה קטנה לקבוצה גדולה, במיוחד כאלו שנלחמות ביורוליג, משתדרג משמעותית בשכר גם אם הרבה פעמים הם לא שווים את המחיר. ובטח כשזה מגיע לשחקנים המקומיים ששם מכבי רוצה להבטיח שהם ישחקו אצלה ולא אצל ירושלים למשל.המשכורות שהשחקנים מקבלים בקבוצות טופ של אירופה לא בהכרח שוות לתועלת שהשחקן מביא.

אם ניקח למשל שחקן כמו קוסטאס סלוקאס שמקבל מיליון או אפילו יותר (לא זוכר בדולר או ביורו) בפנרבחצ'ה, וניקח איזה רכז מוכשר שמשחק באיזו ליגה מקומית באירופה ועולה מאה אלף לאותה קבוצה. האם זה אומר שסלוקאס טוב ממנו פי 10 רק כי הוא מקבל מיליון ומעלה? חד משמעית לא. זה פשוט אומר שסלוקאס נמצא במעמד אחר וסיטואציה אחרת מאותו שחקן מוכשר שמשחק באיזה חור. היו לנו כאן המון כאלו בליגה, שקיבלו גרושים ואז השתדרגו וקיבלו מיליונים או קרוב לזה.
אני לא מתווכח על כך שמכבי בתקציב הגבוה בהרבה שלה הייתה אמורה להבטיח שהמשחקים יהיו הרבה יותר קלים עבורה בבניית סגל נכונה. אבל מרגע שהוא נבנה, והטעויות נעשו,ומהצד השני- קבוצה כמו הרצליה כן עשתה שימוש נכון בתקציב שלה, אין מה לבוא בטענות למישהו שאומר שהרצליה פשוט שיחקה טוב יותר בטענות שהם הורגלו לבינוניות. כי את יחסי הכוחות אנחנו כבר הצלחנו להכיר.

בקשר לתקציבים, אני מניח שצריך לדעת כמה בדיוק הרצליה משלמת על דברים שמסביב. כי זה לא שלמכבי יש תקציב פי 10 לטיסות מאשר להרצליה, כאשר הרצליה לא עושה בכלל טיסות חוץ אולי מאילת. זה יותר.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 22 פברואר 2017, 11:12

יש למישהו ספק ששחקן שצריך לשחק 80 משחקים בשנה ונוסע לחו"ל כל שבוע צריך לקבל (הרבה) יותר כסף משחקן שמשחק 40 משחקים בשנה והנסיעה הכי רחוקה שלו היא לנהריה? ברור שמכבי תשלם לכל שחקן יותר ממה שהרצליה משלמת.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 22 פברואר 2017, 11:32

toja27 כתב:אני לא החלטתי כלום. זאת תופעה שקיימת בכל אירופה ולא אני ולא אתה ממציאים את הגלגל. כל שחקן שעובר מקבוצה קטנה לקבוצה גדולה, במיוחד כאלו שנלחמות ביורוליג, משתדרג משמעותית בשכר גם אם הרבה פעמים הם לא שווים את המחיר. ובטח כשזה מגיע לשחקנים המקומיים ששם מכבי רוצה להבטיח שהם ישחקו אצלה ולא אצל ירושלים למשל.המשכורות שהשחקנים מקבלים בקבוצות טופ של אירופה לא בהכרח שוות לתועלת שהשחקן מביא.

אתה מדבר על משהו אחר. שחקן שמוכיח את עצמו בקבוצה מסויימת, ראוי לקבל שדרוג בשכר.
שחקן שמקבל פי 2 מהערך שלו רק כי הוא בקבוצה X - זה לא צריך להיות בשום מקום. לא במכבי ולא בהפועל כוסילמלם.
אם ירשלים רוצה לשלם למקל 650 אלף דולר נטו, שתשלם. אם ירושלים רוצה לשלם 500 אלף דולר נטו לאוחיון, שתשלם.
היא לא תשלם. וגם אם כן, אין עם זה שום בעיה. יש ישראלים אחרים, לא פחות יעילים ומתאימים לתפקיד השולי שלהם פה.

toja27 כתב:אם ניקח למשל שחקן כמו קוסטאס סלוקאס שמקבל מיליון או אפילו יותר (לא זוכר בדולר או ביורו) בפנרבחצ'ה, וניקח איזה רכז מוכשר שמשחק באיזו ליגה מקומית באירופה ועולה מאה אלף לאותה קבוצה. האם זה אומר שסלוקאס טוב ממנו פי 10 רק כי הוא מקבל מיליון ומעלה? חד משמעית לא. זה פשוט אומר שסלוקאס נמצא במעמד אחר וסיטואציה אחרת מאותו שחקן מוכשר שמשחק באיזה חור. היו לנו כאן המון כאלו בליגה, שקיבלו גרושים ואז השתדרגו וקיבלו מיליונים או קרוב לזה.
אני לא מתווכח על כך שמכבי בתקציב הגבוה בהרבה שלה הייתה אמורה להבטיח שהמשחקים יהיו הרבה יותר קלים עבורה בבניית סגל נכונה. אבל מרגע שהוא נבנה, והטעויות נעשו,ומהצד השני- קבוצה כמו הרצליה כן עשתה שימוש נכון בתקציב שלה, אין מה לבוא בטענות למישהו שאומר שהרצליה פשוט שיחקה טוב יותר בטענות שהם הורגלו לבינוניות. כי את יחסי הכוחות אנחנו כבר הצלחנו להכיר.

אלוהים. מה הקשר בין מה שכתבתי למה שאתה כותב? מישהו אמר ששחקן עם משכורת של מיליון דולר צריך להיות אוטומטית טוב יותר משחקן של 100 אלף דולר בכל ערב? לא, אבל הוא כן צריך להיות טוב יותר, באופן כללי. אם לא, יש בעיה. בעיה אחת? אוקיי, לא נורא. 13 בעיות? תכיר - מכבי.

לא בא בטענות לאף אחד. אני אומר שהמועדון הזה הרגיל את האוהדים שלו לבינוניות. קבוצה של 110 מיליון שקל לא אמורה להפסיד פעמיים בעונה לקבוצה של מיליונים בודדים, פשוט לא. לא יעזור כמה תנסה להתכחש לזה.

toja27 כתב:בקשר לתקציבים, אני מניח שצריך לדעת כמה בדיוק הרצליה משלמת על דברים שמסביב. כי זה לא שלמכבי יש תקציב פי 10 לטיסות מאשר להרצליה, כאשר הרצליה לא עושה בכלל טיסות חוץ אולי מאילת. זה יותר.

האמת שספציפית העונה הרצליה השנה טסה 6 פעמים לחו"ל במסגרת רשמית, מכבי תטוס רק 15 בסך הכל (פחות מפי 3). ואם היחס כאן קטן מפי 10, גם אם רק העונה, היחס במקומות אחרים בהשוואה גדול יותר (אם נניח שיחסי התקציב המלאים הם אכן פי 10, למרות שהם אפילו גדולים יותר). בכל מקרה, תקציב השחקנים של מכבי הוא לערך 50 מיליון שקל. תקציב השחקנים של בני הרצליה הוא בסבירות גבוהה לא יותר מ-6 מיליון שקל (בעונה שעברה אאל"ט התקציב המלא שלהם היה 6.5 מיליון שקל בלבד - בלי הטיול באירופה אומנם), אם נסתכל על התקציבים שלהם לאורך השנים. היחס קרוב מאוד לפי 10. כך שאין שום הטעיה כשאני אומר שקבוצה של 110 מיליון שקל צריכה להיות הרבה יותר טובה מקבוצה עם תקציב של מיליונים בודדים, לא. להסתיר זאת תהיה הטעייה.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 22 פברואר 2017, 11:57, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי אחדשיודע » 22 פברואר 2017, 11:41

roy1000 כתב:יש למישהו ספק ששחקן שצריך לשחק 80 משחקים בשנה ונוסע לחו"ל כל שבוע צריך לקבל (הרבה) יותר כסף משחקן שמשחק 40 משחקים בשנה והנסיעה הכי רחוקה שלו היא לנהריה? ברור שמכבי תשלם לכל שחקן יותר ממה שהרצליה משלמת.

יש לך הרגל להוציא דברים מהקשרם. מי אמר שמכבי לא אמורה לשדרג שחקן בשכר שלו אם הוא משחק יותר משחקים בשנה? כל מה שנאמר שהוא שמכבי משלמת לשחקנים שלה הרבה מעבר לערך האמיתי שלהם, שלא בצדק. מקל לא שווה 650 אלף דולר נטו ולא אמור לקבל 650 דולר נטו על חוזה ל-3 שנים. לנדסברג, בטח בתפקיד השולי שלו במועדון, לא אמור לקבל חצי מיליון דולר נטו. אותו דבר פניני ואוחיון. התרומה השולית שלהם שווה חצי מהסכומים שהם מרוויחים (שגם חצי ממה שהשיראלים מקבלים במכבי הוא הרבה יותר ממה שקבוצות ליגה משלמות לישראלים אחרים).

לגבי מספר המשחקים בשנה אגב - מכבי משחקת השנה בסך הכל 18 יותר משחקים באירופה מהרצליה, מתוכם רק 9 טיולים יותר בחו"ל.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 22 פברואר 2017, 12:06, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי MTA2311 » 22 פברואר 2017, 11:46

החוזה של מקל הוא 650 אלף נטו? הרגת אותי עכשיו. זכרתי 500 אלף משום מה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], גל גל ו־20 אורחים