אחדשיודע כתב:לא שאכפת לי ממשחקי ליגה יותר מידי, אבל שום הפסד ליגה לא אמור להתקבל על הדעת כשמדובר בקבוצה עם תקציב של 110 מיליון שקל מול קבוצה של מיליונים בודדים. הרגילו אתכם כנראה לבינוניות.
+1
המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
אחדשיודע כתב:לא שאכפת לי ממשחקי ליגה יותר מידי, אבל שום הפסד ליגה לא אמור להתקבל על הדעת כשמדובר בקבוצה עם תקציב של 110 מיליון שקל מול קבוצה של מיליונים בודדים. הרגילו אתכם כנראה לבינוניות.
אחדשיודע כתב:אם כבר מפסידים משחקי ליגה, לפחות שיעלו לפרקט את יער בן שמן וע. בן הרוש.
אחדשיודע כתב:זה שמכבי משלמת לשחקנים מסוימים מעבר למה שהיא צריכה זאת בעיה שלה. היא לא חייבת והיא גם לא צריכה.
לגבי ווימס, צירבס ויבזורי - כבר שילמת להם על חצי עונה. במקרה הטוב דני "חסך" 6 מיליון שקל בהוצאות על שלושתם יחדיו (לגבי העונה הנוכחית). וגם אם התקציב היה נניח 60-70 מיליון (והוא לא כמובן), זה עדיין פי כמה וכמה יותר מהרצליה, שלרוב מעמידה תקציב נמוך מ-10 מיליון שקל. אין בכלל מה להשוות.
אחדשיודע כתב:אז אני חוזר ואומר - מכבי לא צריכה לשלם יותר לשחקנים שלה מעבר לערך האמיתי שלהם, גם אם החלטת משום מה שכן. היא משלמת הרבה יותר כי היא מתנהלת לא נכון, בדגש גדול על הישראלים (אם כי נוכחנו לדעת בשנים האחרונות שלא רק על הישראלים). וזאת גם בדיוק הסיבה שמכבי נראית הרבה יותר מידי פעמים העונה כמו הרצליה או קבוצה קיקיונית אחרת.
מכבי משלמת גם על הרבה דברים מסביב, נכון. עדיין תקציב השחקנים של מכבי הוא פי 10 מזה של הרצליה. כל ההוצואות של מכבי גדולות פי 10 מאלו של הרצליה - מחלקת הנוער פי 10, הטיסות פי 10, תקציב השחקנים פי 10 והתקציב בכללותו פי 10. היחס לא משתנה.
אז אם אני אומר שהתקציב של מכבי נניח הוא 110 מיליון והתקציב של הרצליה הוא נניח 11 מליון, אז אין שום דבר לא-נכון/מטעה בהשוואה הזאת. רק אם הייתי משווה את התקציב המלא של מכבי לתקציב השחקנים (בלבד) של הרצליה, זאת הייתה הטעות.
toja27 כתב:אני לא החלטתי כלום. זאת תופעה שקיימת בכל אירופה ולא אני ולא אתה ממציאים את הגלגל. כל שחקן שעובר מקבוצה קטנה לקבוצה גדולה, במיוחד כאלו שנלחמות ביורוליג, משתדרג משמעותית בשכר גם אם הרבה פעמים הם לא שווים את המחיר. ובטח כשזה מגיע לשחקנים המקומיים ששם מכבי רוצה להבטיח שהם ישחקו אצלה ולא אצל ירושלים למשל.המשכורות שהשחקנים מקבלים בקבוצות טופ של אירופה לא בהכרח שוות לתועלת שהשחקן מביא.
toja27 כתב:אם ניקח למשל שחקן כמו קוסטאס סלוקאס שמקבל מיליון או אפילו יותר (לא זוכר בדולר או ביורו) בפנרבחצ'ה, וניקח איזה רכז מוכשר שמשחק באיזו ליגה מקומית באירופה ועולה מאה אלף לאותה קבוצה. האם זה אומר שסלוקאס טוב ממנו פי 10 רק כי הוא מקבל מיליון ומעלה? חד משמעית לא. זה פשוט אומר שסלוקאס נמצא במעמד אחר וסיטואציה אחרת מאותו שחקן מוכשר שמשחק באיזה חור. היו לנו כאן המון כאלו בליגה, שקיבלו גרושים ואז השתדרגו וקיבלו מיליונים או קרוב לזה.
אני לא מתווכח על כך שמכבי בתקציב הגבוה בהרבה שלה הייתה אמורה להבטיח שהמשחקים יהיו הרבה יותר קלים עבורה בבניית סגל נכונה. אבל מרגע שהוא נבנה, והטעויות נעשו,ומהצד השני- קבוצה כמו הרצליה כן עשתה שימוש נכון בתקציב שלה, אין מה לבוא בטענות למישהו שאומר שהרצליה פשוט שיחקה טוב יותר בטענות שהם הורגלו לבינוניות. כי את יחסי הכוחות אנחנו כבר הצלחנו להכיר.
toja27 כתב:בקשר לתקציבים, אני מניח שצריך לדעת כמה בדיוק הרצליה משלמת על דברים שמסביב. כי זה לא שלמכבי יש תקציב פי 10 לטיסות מאשר להרצליה, כאשר הרצליה לא עושה בכלל טיסות חוץ אולי מאילת. זה יותר.
roy1000 כתב:יש למישהו ספק ששחקן שצריך לשחק 80 משחקים בשנה ונוסע לחו"ל כל שבוע צריך לקבל (הרבה) יותר כסף משחקן שמשחק 40 משחקים בשנה והנסיעה הכי רחוקה שלו היא לנהריה? ברור שמכבי תשלם לכל שחקן יותר ממה שהרצליה משלמת.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], גל גל ו־20 אורחים