ת'רד הבולשיט של גרינוולד: פאפאס הוא הקורבן התורן

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: גרינוולד: מכבי ממשיכה לחפש שחקן, שייר ברמה של האדריאטית

הודעהעל ידי asafb96 » 02 אוקטובר 2011, 10:57

yarinsaky כתב:לא בדקתי את השוק לעומק לגבי קומבו גארדים, אבל אני מוכן לנסות. הכוונה שלי הייתה יותר כללית.

אין לך ממש למה לנסות.. לא תמצא שם יותר מלות'ר הד או איגור ראקוצ'ביץ'..
יכול ליהיות שפספסתי שם מישהו, אבל ממה שראיתי, השוק באמת די בעייתי... בגלל זה הייתי יותר משמח לראות פה את לנגפורד, למרות שהוא לא 1, גם אם זה על חשבון הנדריקס או מאצ'בן, שכן יש עודף של שחקן בקוו הקידמי. 5 שחקנים דומיננטיים זה מספיק ביותר, גם ל3 ליגות. מקסימום שיביאו איזה ישראלי צעיר שיחפה קצת בליגה.. לא בעיה. אבל להחזיק 6 ברמה הזאת עם המשכורות האלה, במגבלות התקציב שלנו? מיותר וסתמי.
asafb96

הודעהעל ידי yarinsaky » 02 אוקטובר 2011, 11:02

יש גם את קרלוס אוריו שעדיין פנוי להובלה והוא אחלה קומבו.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי asafb96 » 02 אוקטובר 2011, 11:07

yarinsaky כתב:יש גם את קרלוס אוריו שעדיין פנוי להובלה והוא אחלה קומבו.

קרלוס ארויו זה שחקן שממש לא הייתי רוצה לראות פה. יביא סך הכל ניהול משחק טוב, ויצירת נקודות ברמה נחמדה... הוא לא זול, לא צעיר, לא שומר מי יודע מה, וגם לא קולע. רוב פעילותו זה ניהול משחק, ובדבר הזה אין לנו בעה עם פאפאס, אוחיון, ושאייר (שלא לדבר על זה שפארמר עוד פה). אנחנו צריכים שחקן יוצר, חודר, אתלט. גו-טו-גאי כזה. שחקן סטייל לנגפורד, שאנון בראון וכאלה.. עדיף כמובן שיוכל לתת גם דקות ב1. אבל ארויו זה ממש לא הפתרון לדעתי
asafb96

הודעהעל ידי jol9 » 02 אוקטובר 2011, 16:02

asafb96 כתב:
yarinsaky כתב:יש גם את קרלוס אוריו שעדיין פנוי להובלה והוא אחלה קומבו.

קרלוס ארויו זה שחקן שממש לא הייתי רוצה לראות פה. יביא סך הכל ניהול משחק טוב, ויצירת נקודות ברמה נחמדה... הוא לא זול, לא צעיר, לא שומר מי יודע מה, וגם לא קולע. רוב פעילותו זה ניהול משחק, ובדבר הזה אין לנו בעה עם פאפאס, אוחיון, ושאייר (שלא לדבר על זה שפארמר עוד פה). אנחנו צריכים שחקן יוצר, חודר, אתלט. גו-טו-גאי כזה. שחקן סטייל לנגפורד, שאנון בראון וכאלה.. עדיף כמובן שיוכל לתת גם דקות ב1. אבל ארויו זה ממש לא הפתרון לדעתי

אני הייתי מחלק את זה ל-2:
שחקן טוב מול שחקן מתאים. מכבי יכולה ללכת על זה או על זה, וכל קונספט יכול להצליח ולהיכשל.

הימור שלי הוא שמכבי תלך (כשהיא תחליט לנכון) על שחקן פחות מוכר ויותר זול, אבל עם תכונות שמתאימות יותר למה שחסר למכבי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yarinsaky » 02 אוקטובר 2011, 17:52

הנה עוד מישהוא פסימי שקוטל את התנהגות מכבי בקיץ : :)

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000687004
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 02 אוקטובר 2011, 17:55

yarinsaky כתב:הנה עוד מישהוא פסימי שקוטל את התנהגות מכבי בקיץ : :)

הקיץ הקודם הלך כל כך חלק שהם שמרו הכל בפנים וכמעט התפוצצו..
עכשיו הם יכולים להוציא הכל..בטח מה-זה הוקל להם..

ככה הם נראו כל העונה שעברה
תמונה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי קודי » 02 אוקטובר 2011, 18:18

לצערי אני מסכים כמעט עם כל מילה בכתבה הזו. רק עם דבר אחד אני לא מסכים וזה שבלאט נקי מאשמה - הוא היה צריך כבר לפני חודש לדפוק על השולחן של ההנהלה. מאחר שהוא הסכים לאמן במצב הנוכחי כשלון יהיה אשמה שלו לא פחות משל ההנהלה.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי jol9 » 02 אוקטובר 2011, 18:26

קודי כתב:

לצערי אני מסכים כמעט עם כל מילה בכתבה הזו. רק עם דבר אחד אני לא מסכים וזה שבלאט נקי מאשמה - הוא היה צריך כבר לפני חודש לדפוק על השולחן של ההנהלה. מאחר שהוא הסכים לאמן במצב הנוכחי כשלון יהיה אשמה שלו לא פחות משל ההנהלה.

מאיפה אתה יודע מה בלאט עשה או לא עשה?

וואי, יש לי ממש פלאשבאק לשנה שעברה. גם אז טענת אתה ועוד כמה אנשים שבלאט לא דפק על השולחן ועל כן הוא אשם בבנייה המזעזעת של הקבוצה.
כולם כאן נהיו קלינגרים והחליטו שהיו מתפטרים במקומו של בלאט, כי לא נותנים לו לעבוד (כן, וזה עוד בשנה הראשונה בחוזה שלו לפני שהספיק לאמן יום במכבי 2010-11).

האשמה על הכשלון היא על כולם, וגם ה"אשמה" על ההצלחה היא על כולם. אצלך משום מה ההנהלה תמיד אשמה לאותו הכיוון, ומשום מה לפני העונה כבר כולם אשמים.

קצת סבלנות, למען השם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי asafb96 » 02 אוקטובר 2011, 19:32

jol9 כתב:
קודי כתב:

וואי, יש לי ממש פלאשבאק לשנה שעברה. גם אז טענת אתה ועוד כמה אנשים שבלאט לא דפק על השולחן ועל כן הוא אשם בבנייה המזעזעת של הקבוצה.
כולם כאן נהיו קלינגרים והחליטו שהיו מתפטרים במקומו של בלאט, כי לא נותנים לו לעבוד (כן, וזה עוד בשנה הראשונה בחוזה שלו לפני שהספיק לאמן יום במכבי 2010-11).

האשמה על הכשלון היא על כולם, וגם ה"אשמה" על ההצלחה היא על כולם. אצלך משום מה ההנהלה תמיד אשמה לאותו הכיוון, ומשום מה לפני העונה כבר כולם אשמים.

קצת סבלנות, למען השם.

לא יעזור לך, תאמין לי...
הדברים האלה כנראה שלעולם לא יפסקו... שמצליחים כל הבכיינים יושבים בשקט ולא אומרים מילה, אבל שתתחיל התקופה הפחות טובה (והיא תבוא, במוקדם או במאחור) אוהוהו מה שילך פה...
asafb96

הודעהעל ידי Ido_Maccabi » 03 אוקטובר 2011, 06:41

jol9 כתב:
קודי כתב:

קצת סבלנות, למען השם.

צודק!
כולם קוטלים את הקבוצה עוד לפני שהתחילה העונה (כמו שנה שעברה), ובסוף אם נצליח כל מי שקטל יתחבא ויחפש תירוצים.
תהיו בטוחים שבלאט יודע יותר מכם מה הוא עושה, לא סתם הוא מאמן מכבי ת"א (והוגדר לא מזמן באחת הכתבות שקראתי "אחד המאמנים הטובים בתבל") ואתם לא.
מצד שני, יש משהו במה שהוא אומר. אחד הקווים האחוריים הכי טובים שלנו אי פעם עזב כולו, והתחליפים מסתמנים כפחות טובים. אצלי הדגש הוא החבל שעזבו, ולא על מה שיש עכשיו- כי אנחנו עוד לא יכולים לשפוט
Ido_Maccabi

הודעהעל ידי yzafrir » 03 אוקטובר 2011, 07:47

אם מכבי הייתה מצליחה להשאיר את הסגל של שנה שעברה ורק הייתה מוסיפה את מה שהיה חסר שזה עוד גארד לעמדה 2 ועוד גבוהה חוסם מחליף לסופו , אני לא חושב שאף אחד היה מתלונן , ואני מאמין שגם זו הייתה הכוונה מלחתחילה של ההנהלה והצוות המקצועי .
משהו השתבש בדרך ולא משנה באשמת מי אבל כרגע אנחנו שוב עם סימני שאלה ובשלב כלכך מאוחר זה קצת מדאיג...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 03 אוקטובר 2011, 08:06

yzafrir כתב:משהו השתבש בדרך ולא משנה באשמת מי אבל כרגע אנחנו שוב עם סימני שאלה ובשלב כלכך מאוחר זה קצת מדאיג...

נכון. קרו דברים שספק אם הם בכלל באשמת מישהו.
במקום להתבונן בבניית הסגל, רוב המבקרים פשוט ניסו (ועדיין מנסים) לחפש בכוח אשמים (שספק אם בכלל היו כאלה), ולהפיל הכל על ההנהלה.
הכתבה בגלובס היא מגמתית ומיישרת קו עם המבקרים. גם היא מפילה את עזיבתם של אידסון, פארגו ופרקינס על הנהלת מכבי, למרות שבאופן די ברור, לא היה ניתן למנוע את עזיתבם.
בכל מקרה, כל המרדף הזה אחר אשמים, הוא באמת מיותר ולא מקדם אותנו לשום מקום.

ארצה גם לחזק את דבריו של יוני.
סה"כ, כמעט כל הביקורת כאן מתנקזת על דבר מאוד נקודתי - המחסור בגארד.
אני לא מאמין שרק בגלל חסרונו של שחקן אחד ספיציפי, כל העונה תרד לטמיון. אני גם מתקשה להבין כיצד נבואות זעם כה שחורות, יכולות להיות מוסקות מדבר כ"כ נקודתי, שגם ככה נמצא בטיפול (גורמים במכבי התבטאו יותר מפעם אחת שמחפשים שחקן וככל הנראה, הוא גם יגיע).
מילא, אם היתה מוצגת כאן תמונה רחבה יותר והסברים מדוע שחקנים מובילים אחרים הם אינם מתאימים לקבוצה או אינם טובים מספיק, אז היה מקום לדיון. אבל ממה שזכור לי, רוב ההחתמות של מכבי עד כה בקיץ הזה, דוקא זכו ללא מעט מחמאות, גם מאילו שכרגע רק מבקרים.
ההצהרה החוזר ונשנת שלמכבי חסר שחקן, מתחילה להשמע כמו תקליט שחוק. אין אף אחד כאן שלא יודע שחסר שחקן לקו האחורי, וחזרה על דבר זה, אינה משנה את המציאות.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yarinsaky » 03 אוקטובר 2011, 09:32

בוודאי שעונה יכולה לרדת לטימיון בגלל גארד אחד.

סתם דוגמא - תוציא את קובי מהלייקרס או את וויד ממיאמי. :)

או באירופה - תוציא את נבארו מברצלונה או את דיא מפאו.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי Ido_Maccabi » 03 אוקטובר 2011, 09:38

yarinsaky כתב:בוודאי שעונה יכולה לרדת לטימיון בגלל גארד אחד.

אתה לוקח את הדוגמאות הכי קיצוניות, של הכוכבים הגדולים בעולם. אתה לא מצפה שיבוא לפה שחקן כמו נבארו או דיאמנטידיס, נכון?
Ido_Maccabi

הודעהעל ידי yarinsaky » 03 אוקטובר 2011, 09:41

לא אמרתי את זה.
אמרתי ששחקן אחד יכול עשות הבדל גדול מאוד גם בקבוצה ארוכה ומלאה בשחקנים, אם הוא שחקן ברמה גבוהה , גבוהה בדרגה אחת מעל השאר.
זה בעצם מה שמכבי הייתה צריכה במקום פארגו הרי בסך הכול הקו האחורי שלנו נטול פארמר הוא בינוני. צריך מישהוא שיביא את הספרק.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 03 אוקטובר 2011, 09:45

yarinsaky כתב:בוודאי שעונה יכולה לרדת לטימיון בגלל גארד אחד.

גארד אחד אולי יעשה את הבדל בין הצלבה לפיינל-פור או אפילו אליפות היורוליג, אבל עם כל הכבוד, לא יעשה את ההבדל בין עונה מעולה לנפילה.
אגב, סביר מאוד להניח שגם הלייקרס וגם מיאימי היו עולות לפליי-אוף ללא קובי ווויד, ואני מאמין שגם ברצלונה היתה מעפילה לשלב ההצלבה ללא נבארו.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yarinsaky » 03 אוקטובר 2011, 09:48

לא נראה שהמטרה העונה היא סתם להגיע להצלבה, בטח אחרי העונה שעברה. אם כן, אז באמת אפשר להוריד לחץ, אם כי הקבוצות שנפגוש העונה כבר בהתחלה יהיו ברמה גבוהה ולא מובטח לנו כלום.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 03 אוקטובר 2011, 09:57

yarinsaky כתב:לא נראה שהמטרה העונה היא סתם להגיע להצלבה, בטח אחרי העונה שעברה. אם כן, אז באמת אפשר להוריד לחץ, אם כי הקבוצות שנפגוש העונה כבר בהתחלה יהיו ברמה גבוהה ולא מובטח לנו כלום.

ובכל זאת, העפלה לשלב ההצלבה זה לא היש נחות, ובטח שלא כשלון. אפילו פאו של שאראס, דיאמנטידיס ובאטיסט לא הצליחה להעפיל לשלב זה לפני שתי עונות.

זה ברור שבמכבי מכוונים גבוה (וגם צריכים לכוון לשם), אבל הסיכויים שהעונה הזאת תגמר בטופ 16 או לפניו הם די קלושים, גם אם לא יגיע לכאן עוד גארד.
אי לכך, המרחק מכשלון נראה די גדול כרגע, על אף כל הביקורת שצפה כאן.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yzafrir » 03 אוקטובר 2011, 11:37

חביב אורנג'ד כתב:
yzafrir כתב:משהו השתבש בדרך ולא משנה באשמת מי אבל כרגע אנחנו שוב עם סימני שאלה ובשלב כלכך מאוחר זה קצת מדאיג...

נכון. קרו דברים שספק אם הם בכלל באשמת מישהו.
במקום להתבונן בבניית הסגל, רוב המבקרים פשוט ניסו (ועדיין מנסים) לחפש בכוח אשמים (שספק אם בכלל היו כאלה), ולהפיל הכל על ההנהלה.
הכתבה בגלובס היא מגמתית ומיישרת קו עם המבקרים. גם היא מפילה את עזיבתם של אידסון, פארגו ופרקינס על הנהלת מכבי, למרות שבאופן די ברור, לא היה ניתן למנוע את עזיתבם.
בכל מקרה, כל המרדף הזה אחר אשמים, הוא באמת מיותר ולא מקדם אותנו לשום מקום.

ארצה גם לחזק את דבריו של יוני.
סה"כ, כמעט כל הביקורת כאן מתנקזת על דבר מאוד נקודתי - המחסור בגארד.
אני לא מאמין שרק בגלל חסרונו של שחקן אחד ספיציפי, כל העונה תרד לטמיון. אני גם מתקשה להבין כיצד נבואות זעם כה שחורות, יכולות להיות מוסקות מדבר כ"כ נקודתי, שגם ככה נמצא בטיפול (גורמים במכבי התבטאו יותר מפעם אחת שמחפשים שחקן וככל הנראה, הוא גם יגיע).
מילא, אם היתה מוצגת כאן תמונה רחבה יותר והסברים מדוע שחקנים מובילים אחרים הם אינם מתאימים לקבוצה או אינם טובים מספיק, אז היה מקום לדיון. אבל ממה שזכור לי, רוב ההחתמות של מכבי עד כה בקיץ הזה, דוקא זכו ללא מעט מחמאות, גם מאילו שכרגע רק מבקרים.
ההצהרה החוזר ונשנת שלמכבי חסר שחקן, מתחילה להשמע כמו תקליט שחוק. אין אף אחד כאן שלא יודע שחסר שחקן לקו האחורי, וחזרה על דבר זה, אינה משנה את המציאות.

אני לא מאשים את ההנהלה בזה שלא הצליחו לשמר את הסגל אבל אני כן מאשים אותם בהתנהלות האיטית שבאה אחרכך . התנהלות שגרמה לנו לפספס שחקנים איכותיים שעוד היו חופשיים ומכבי יכלה להחתים אותם אבל חיכתה יותר מידי זמן ....בסופו של דבר אלו שהוחתמו הם סוג של ברירות מחדל , אני לא באמת מאמין שסמית היה הפייבוריט של בלאט לעמדה 3 ושפאפאס היה המעומד הבכיר שלו להחליף את פרקינס ,תרוץ שפאפאס הוחתם אחרי שנודע להם שפארגו הולך לעזוב נראה לי עלוב ויותר מכך , אם חשבו עליו כמחליף לפארגו אז זה די בזיון...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי refael » 06 אוקטובר 2011, 12:03

גרינוולד מדבר על שיטת הלחץ של מכבי :
http://sports.walla.co.il/?w=/196/1866506