פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: יוגב אוחיון

18 נובמבר 2011, 13:19

טוב, אולי לא קראתי את כל הפוסטים. :bigsmile2

18 נובמבר 2011, 13:37

יוסי22 כתב:אנשים לא שבויים בשום דבר ואין לי שום בעיה לפרגן לו אבל אי אפשר לצאת לקרב עם שחקן שלא מסוגל לסיים לייאפ וקולע באופן כללי באחוזים מחרידים.

עם כל הכבוד לתרומה שלו בפן ההגנתי הוא פוגע במכבי בצד ההתקפי , זה מזכיר קצת את פרקינס שברגע שהוא נפצע ההתקפה של מכבי השתחררה רק שאצל פרקינס ההתקפה טובה בהרבה מאוחיון וגם בצד ההגנתי התרומה שלו הרבה יותר משמעותית .

אוחיון הוא סדרן עבודה ושחקן הגנה שזה נחמד רק שהוא מהווה 0 איום התקפי וזה תוקע את ההתקפה של מכבי.

מה זאת אומרת אי אפשר לצאת לקרב. עובדה שיוצאים ובינתיים באופן מוצלח.
זה שפרקינס טוב ממנו זה ברור לכולם.
כמו שטיקי אמר, אתמול הוא היה טוב מפארמר וברבע המצויין של מכבי הוא
שיחק עשר דקות לעומת אפס של פארמר.
אני גם אסתכן ואומר שבלעדיו אולי מכבי לא היתה מנצחת אתמול

18 נובמבר 2011, 13:38

yarinsaky כתב:טוב, אולי לא קראתי את כל הפוסטים. :bigsmile2

אני מקווה שאתה מבין את חומרת המעשה... :grin

18 נובמבר 2011, 13:40

הפנמתי בהחלט. אני עומד מבויש בפינה עכשיו. :oops

18 נובמבר 2011, 19:46

Euro_Basket כתב:
Allan Turing כתב:
Euro_Basket כתב:הוא היה אולי הכי טוב על המגרש אתמול, אבל אין סיבה שהוא לא ישחק טוב מול קבוצה ברמה של שרלרואה.
אני עדיין לא הייתי ממהר לקשור לו כתרים. לאחר הסיבוב הראשון הוא עומד על אחוז בלתי נתפס של 8.3% ל-2 נק' (1 מ-12).

ו 33.3% מהשלוש, שזה לא רע בכלל.

2/6 ב-5 משחקים, כשהיריבים השאירו אותו חופשי. זה אומר שהוא קולע 0.4 שלשות למשחק, או אם תרצה, שלשה כל 2.5 משחקים. פשוט מדהים.
ליאור אליהו קלע בסיבוב הראשון ביורוליג בעונה שעברה ב-50% ל-3 (1 מ-2) זה הופך אותו לקלע שלשות טוב?

נקודה זה נקודה, לא משנה איך היא נקלעה, אם יד על הפנים מהחצי, או לי-אפ חופשי מתחת לסל. ואם יוגב (שהצהרתם לא פעם שהוא נגר), מושאר חופשי בגלל דוחות סקאוט שנכתבו ע"י אנשים שלא יזהו שחקן גם אם הוא ידרוך להם על הרגל, אז יופי. והייתי ממליץ לך גם להסתכל על גרף ההתקדמות של יוגב, ולא על הממומצע בלבד, זה מרמה.
ליוגב אין כשרון כמו ליותם נגיד, אבל יש לא משהו שאי-אפשר ללמד-ושליותם לא יהיה אף-פעם.

אין לי טענות ליותם, אבל אני מבקש ממכם לא להוריד מישהו שיש לו אופי כזה, ולי נדמה שמתפתח לשחקן שיכול לתת המון בקו האחורי של מכבי עוד הרבה שנים.

18 נובמבר 2011, 22:35

Allan Turing כתב:
Euro_Basket כתב:
Allan Turing כתב:
Euro_Basket כתב:הוא היה אולי הכי טוב על המגרש אתמול, אבל אין סיבה שהוא לא ישחק טוב מול קבוצה ברמה של שרלרואה.
אני עדיין לא הייתי ממהר לקשור לו כתרים. לאחר הסיבוב הראשון הוא עומד על אחוז בלתי נתפס של 8.3% ל-2 נק' (1 מ-12).

ו 33.3% מהשלוש, שזה לא רע בכלל.

2/6 ב-5 משחקים, כשהיריבים השאירו אותו חופשי. זה אומר שהוא קולע 0.4 שלשות למשחק, או אם תרצה, שלשה כל 2.5 משחקים. פשוט מדהים.
ליאור אליהו קלע בסיבוב הראשון ביורוליג בעונה שעברה ב-50% ל-3 (1 מ-2) זה הופך אותו לקלע שלשות טוב?

נקודה זה נקודה, לא משנה איך היא נקלעה, אם יד על הפנים מהחצי, או לי-אפ חופשי מתחת לסל. ואם יוגב (שהצהרתם לא פעם שהוא נגר), מושאר חופשי בגלל דוחות סקאוט שנכתבו ע"י אנשים שלא יזהו שחקן גם אם הוא ידרוך להם על הרגל, אז יופי. והייתי ממליץ לך גם להסתכל על גרף ההתקדמות של יוגב, ולא על הממומצע בלבד, זה מרמה.
ליוגב אין כשרון כמו ליותם נגיד, אבל יש לא משהו שאי-אפשר ללמד-ושליותם לא יהיה אף-פעם.

אין לי טענות ליותם, אבל אני מבקש ממכם לא להוריד מישהו שיש לו אופי כזה, ולי נדמה שמתפתח לשחקן שיכול לתת המון בקו האחורי של מכבי עוד הרבה שנים.

ועם זאת אם יוגב יגיע אי פעם לרמה של יותם, אני מאוד מאוד אופתע.
כמו שחביב נוהג לומר מדי פעם - במקרה הזה, יש חשיבות גדולה מאוד לכשרון ע"פ אופי ולחימה, ואני בטוח שאם יותם היה היום במכבי, אוחיון לא היה פותח בחמישייה.

19 נובמבר 2011, 08:34

לזכותו של אוחיון יאמר שבשני המשחקים האחרונים ביורוליג הוא ידע לעשות נקודות בשלבים קריטיים במשחק, אבל ברוב הזמן הוא פשוט לא קיים בהתקפה. סה"כ מדובר על שחקן מאד מוגבל.
אני חושב שפאפאלוקס עדיף עליו וצריך לשחק יותר דקות.

19 נובמבר 2011, 10:36

אני לא חושב שהבעיה של אוחיון היא בהכרח כשרון.
סה"כ מדובר בשחקן שבכל זאת נחן בראיית משחק טובה, יכולת חדירה לא רעה בכלל ואינטלגנציית משחק גבוהה מאוד יחסית לשחקן ישראלי. דברים כאלו לא בטוח שבכלל אפשר ללמד.

הבעיה של אוחיון היא בעיקר בבטחון ובקליעה (נושא שיותר קשור למיומנות וטכניקה מאשר לכשרון).
אני חושב שהסיבה העיקרית לכך שאוחיון הוא שחקן פחות שלם ממה שהוא אמור היה להיות, נובעת מקבלת החלטות לא טובה שלו במהלך הקריירה.
העונות במגדל פגעו מאוד בהתקדמות שלו וייתכן שאף גרמו נזק בלתי הפיך.
כל מי שעקב אחרי אוחיון יודע שמדובר בכשרון לא קטן ובשחקן שגם יודע לקלוע. אחרי הכל, הוא אחד השחקנים הבודדים בעשור האחרון שכבר בגיל 16 שיחק בליגת העל. משהו קצת השתשב בדרך, אבל עדיין לא מאוחר לתקן.
נערך לאחרונה על ידי חביב אורנג'ד בתאריך 19 נובמבר 2011, 10:38, נערך פעם אחת בסך הכל.

19 נובמבר 2011, 10:37

בנגוד להרבה אחרים יוגב יודע טוב מאוד שהוא לא מושלם , מה לעשות שבשנה אחרונה התקדמות שלו נעצרה לגמרה בגלל המאמן סופר מוכשר שלו ... אבל הוא לקח מאמן קליעה פרטי על חשבונו ומתאמן אתו לפחות 6 שעות בשבוע . הוא משתפר להט להט ולפעמים עם עבודה סיזיפית משיגים יותר מכשור מולד והצלנות . כמו כן הוא משקיע בחדר כושר וחיזוק חלק גוף עליון .
אבל מבחינת דק' משחק פרשנים צדקו שהוא ידפק ... כי כולם משחקים 20 דק' בממוצע והוא משחק 30 דק'. :grin

19 נובמבר 2011, 10:57

אנשים מה אתם רוצים, הוא נותן מעצמו כל ערב 100%, הוא עושה ברמה גבוהה את מה שהוא כן יודע לעשות, מנסה לעבוד על מה שהוא לא יודע לעשות, נלחם במשחקים כאילו הוא מקבל בונוסים של אלפי דולרים על כל חטיפה או אסיסט..
הוא קופץ על כדורים, מציק לשחקנים שהוא שומר עליהם, הוא אולי מוביל הכי טוב של מכבי בהתקפות מעבר (נגמר הרבה פעמים באסיסטים)..
אין ספק שהוא צריך לשפר קליעה משלוש (33% ביורוליג) וקליעה ל-2 (אני חושב שיש לו 8% !!)..
אבל סתכלו גם על הדברים הטובים..

19 נובמבר 2011, 12:26

טיקי חוזר כתב:בנגוד להרבה אחרים יוגב יודע טוב מאוד שהוא לא מושלם , מה לעשות שבשנה אחרונה התקדמות שלו נעצרה לגמרה בגלל המאמן סופר מוכשר שלו ... אבל הוא לקח מאמן קליעה פרטי על חשבונו ומתאמן אתו לפחות 6 שעות בשבוע . הוא משתפר להט להט ולפעמים עם עבודה סיזיפית משיגים יותר מכשור מולד והצלנות . כמו כן הוא משקיע בחדר כושר וחיזוק חלק גוף עליון .
אבל מבחינת דק' משחק פרשנים צדקו שהוא ידפק ... כי כולם משחקים 20 דק' בממוצע והוא משחק 30 דק'. :grin

בגלל שיוגב מודע לחסרונות שלו הוא זוכה להמון קרדיט , הוא לא עושה הרבה טעויות וכשזה משתלב במשחק הגנה טוב והתלהבות זה שווה דקות משחק .
מה שכן יש לו מוסר עבודה גבוהה ולכן יש לו סיכויי טוב להשתפר מבחינת הקליע אבל כדי להגיע לרמה של קלע טוב צריך גם כישרון מסויים שקצת חסר לו .
הוא מסוג הרכזים של פעם שיצרו לחברים שלהם וילחמו בהגנה אבל אף פעם הוא לא יוכל להיות רכז מוביל בקבוצת יורוליג . כרגע הוא עושה בדיוק את התפקיד שלו של רכז שני או שלישי....

19 נובמבר 2011, 12:30

ראז'ון רונדו הישראלי ;)

19 נובמבר 2011, 14:24

יש שיפור ביכולת של יוגב אוחיון בזמן האחרון. רואים מאוד שהוא משתדל ומשקיע, אבל לצערי זה לא מספיק. יוגב עדיין לא מוכשר בהתקפה בכדי להיות שחקן יורוליג. הוא מביא אנרגיות, הגנה לא רעה אבל זה לא מספיק לשאיפות של מכבי.

19 נובמבר 2011, 15:24

שמואל1 כתב:יש שיפור ביכולת של יוגב אוחיון בזמן האחרון. רואים מאוד שהוא משתדל ומשקיע, אבל לצערי זה לא מספיק. יוגב עדיין לא מוכשר בהתקפה בכדי להיות שחקן יורוליג. הוא מביא אנרגיות, הגנה לא רעה אבל זה לא מספיק לשאיפות של מכבי.

אבל הוא כבר שחקן יורוליג, אז איך זה מסתדר?

צריך להפריד בין כוכבים (סטייל נבארו, דיא וקירי), שחקנים מצויינים/מובילים (כמו סופו, אידסון, ליאור) ושחקני רוטציה/שחקנים משלימים (כמו סמית', פניני ואוחיון).
שלושת הסוגים האלה הם שחקני יורוליג לגיטימיים לחלוטין.

שחקנים מהסוג השלישי נמצאים בכל הקבוצות שיש ביורוליג, ולשחקנים כמו אוחיון יש מקום בהרבה מאוד קבוצות ביורוליג, ובוודאי במכבי.

19 נובמבר 2011, 15:33

jol9 כתב:
שמואל1 כתב:יש שיפור ביכולת של יוגב אוחיון בזמן האחרון. רואים מאוד שהוא משתדל ומשקיע, אבל לצערי זה לא מספיק. יוגב עדיין לא מוכשר בהתקפה בכדי להיות שחקן יורוליג. הוא מביא אנרגיות, הגנה לא רעה אבל זה לא מספיק לשאיפות של מכבי.

צריך להפריד בין כוכבים (סטייל נבארו, דיא וקירי), שחקנים מצויינים/מובילים (כמו סופו, אידסון, ליאור) ושחקני רוטציה/שחקנים משלימים (כמו סמית', פניני ואוחיון).

שחקנים מהסוג השלישי נמצאים בכל הקבוצות שיש ביורוליג, ולשחקנים כמו אוחיון יש מקום בהרבה מאוד קבוצות ביורוליג, ובוודאי במכבי.

צודק , בכלל האבחנה הזו של שחקן יורוליג או לא היא כזו שאי אפשר לעשות כי אין דבר כזה ואי אפשר ממש לקבוע מי מתאים ומי לא , יש מספיק שחקנים שלא משחקים ביורוליג ועולים או לא נופלים על כאלו שמשחקים ביורוליג , הדבר היחיד שיכול לאבחן שחקן יורוליג זה העובדה שהוא משחק בקבוצה שמשחקת שם ותו לא .

19 נובמבר 2011, 15:36

מקאדו כתב:
jol9 כתב:

צודק , בכלל האבחנה הזו של שחקן יורוליג או לא היא כזו שאי אפשר לעשות כי אין דבר כזה ואי אפשר ממש לקבוע מי מתאים ומי לא , יש מספיק שחקנים שלא משחקים ביורוליג ועולים או לא נופלים על כאלו שמשחקים ביורוליג , הדבר היחיד שיכול לאבחן שחקן יורוליג זה העובדה שהוא משחק בקבוצה שמשחקת שם ותו לא .

אפשר גם להרחיב את העניין הזה לNBA. אמנם שם באמת יש המון שחקנים שלא יכולים לשחק, אבל כמו שכבר אנחנו יודעים, ישנם הרבה מאוד שחקנים שמשחקים באירופה, שהם טובים מלא מעט שחקני NBA.
כמו שאמרת, פשוט צריך להתייחס לגופו של עניין, ולנתח שחקן לפי התכונות והיכולות שלו, ולא לפי הגדרות מופשטות שאין מאחוריהן שום דבר.

19 נובמבר 2011, 16:05

jol9 כתב:

נכון מאוד.

כמו כן, אני לא בדיוק מבין כיצד ניתן לקבוע מה זה ומי זה בדיוק שחקן יורוליג ולהשליך קביעות אלו על שחקן שכבר משחק במפעל, וגם עושה זאת לא רע.
אני גם מזכיר שבעונה שעברה ראינו ביורוליג שחקנים מאוד בינוניים כמו פלניניץ', בובי בראון, וויזניבסקי וקוין פיקני (שעוד נתן פתיחת עונה מצויינת).
אז נכון, אף אחד מהשחקנים האילו הוא לא שחקן ששייך לרמות הגבוהות של אירופה, וכיום, גם אף אחד מהם לא משחק ביורוליג (ובצדק), אבל עובדה שגם שחקנים בינוניים מינוס יכולים להגיע לליגה הזאת.

ליוגב אוחיון יש בהחלט את התכונות, היכולות והכשרון להיות שחקן יורוליג ליגטימי (והוא כבר כזה), גם אם הוא אינו מסוגל להיות כוכב גדול או שחקן מוביל בקבוצה גדולה.

19 נובמבר 2011, 16:24

לוישנייבסקי היו משחקים יותר טובים מאוחיון בפתיחת העונה ההיא, בטח בהתקפה. אני זוכר אותו מצטיין במשחק מול רומא בחוץ אז ובעוד משחק או שניים.
חבל שאין כאן את הההיסטוריה של הפורום הישן עם אשכולות שנפתחו על ווישי המלך, איזה שחקן ואיזה מאמי.
הייתי קצת דוחה את חגיגות אוחיון לסוף העונה.

19 נובמבר 2011, 16:41

yarinsaky כתב:לוישנייבסקי היו משחקים יותר טובים מאוחיון בפתיחת העונה ההיא, בטח בהתקפה. אני זוכר אותו מצטיין במשחק מול רומא בחוץ אז ובעוד משחק או שניים.
חבל שאין כאן את הההיסטוריה של הפורום הישן עם אשכולות שנפתחו על ווישי המלך, איזה שחקן ואיזה מאמי.
הייתי קצת דוחה את חגיגות אוחיון לסוף העונה.

אני התכוונתי לעונה שעברה ולא לזו שלפני שתי עונות. אגב, אני כל הזמן הבנתי שמדובר בשחקן די חלש וטענתי שכל המחמאות להן הוא זכה סתם סינוורו אותנו.
לגבי העונה שעברה, המספרים של הוויז (בפילזן) לא היו יותר טובים מאילו שאוחיון מעמיד עד כה העונה במכבי.

19 נובמבר 2011, 16:45

בכל מקרה, אני חושש מאשכולות כאלו, לא רק בגלל הניחוס. הפורום כאן תמיד היה הפכפך ואני כמעט משוכנע שהדיעה עליו תשתנה כאן ככל שהעונה תתקדם והדקות שלו יקוצצו.
בינתיים הוא נהנה מהחור בעמדה 1-2 שנוצר העונה ( אולי זמני ) ועל זה מגיע לו כל הכבוד, אבל לא צריך להיסחף מעבר.
פרסם תגובה