ליאור אליהו ומלכודת הדבש

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ליאור אליהו ומלכודת הדבש

הודעהעל ידי jol9 » 07 פברואר 2012, 22:36

אורי כתב:
yzafrir כתב:לליאור יש חסרונות והם טווח הקליע שלו וההגנה ואתם יכולים לנסות לייפות את זה בכל דרך שתרצו אבל זו עובדה .
אבל , ליאור מבחינת כל החבילה נחשב לאחד מחמשת הפואוורדים הטובים ביורוליג (ולא משנה איפה הוא מדורג מבחינה מקצועית בחמישייה הזאת ) ומבחינת מחיר הוא מרוויח פחות מחצי מהם .

ליאור אחד מחמשת הפוורדים הטובים ביורוליג??? באיזו מציאות בדיוק?
בשליפה מהמותן: חריאפה, קירילנקו, לורבק, לברינוביץ', סבאנוביץ', פרילנד, מירוטיץ', מרקו בניץ' וטלטוביץ' שחקנים שלמים ועדיפים עליו.
אני בד''כ לא נוטה להיכנס לויכוחים כאלה, ובטח שלא לקרוע שחקן מכבי לגזרים אחריי משחק לא טוב, אבל ההיסטוריה שלו הוכיחה זאת היטב - ליאור אליהו מופיע בעיקר נגד קבוצות בעלות קו קדמי דליל, וכשהוא פוגש קבוצות עם קצת בשר ופיזיות מתחת לסל הוא נעלם לחלוטין. לצערי יש הרבה אמת במה ששחף כתב. ליאור הוא כישרון התקפי נדיר, הוא אתלט, חכם ובעל ידיים ארוכות ויכולת סיום נדירה, אבל שחקן גולמי למדי שלא מוכיח גרף שיפור משמעותי לאורך השנים. מה גם שמדובר בשחקן עצלן למדי, ולא סתם הוא ברח כל עוד יכל מדושקו במקום לעבוד קשה ולצאת סופרסטאר אמיתי.

ליאור הוא לא היחיד שברח מהרס"ר הסרבי והוא בחברה טובה. איבנוביץ' לא היה הופך אותו לסופרסטאר. זה סתם מעשיות.

מכל הרשימה שנתת הייתי לוקח את קירי, חריאפה, לורבק ואולי טלטוביץ' לפני ליאור. פרילנד בסימן שאלה.
למרות זאת, אני לא חושב שהיום ליאור בטופ 5 של אירופה. בשביל להיות שם הוא חייב לשחק יותר ולהיות יותר דומיננטי בקבוצה שלו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 08 פברואר 2012, 04:39

מסכים עם יוני . מה בדיוק בניץ' , סבאננוביץ' , מירוטיץ' ופרילאנד עשו בקרירה שלהם שגורם לך לחשוב שהם טובים יותר מליאור ?? לאברינוביץ' אולי פעם היה יותר טוב אבל היום ממש לא .
אם אתה מסתכל בנקודת זמן מאוד צרה של התקופה האחרונה אז נכון לאירו לא בחמישה הטובים אבל זה לא חוכמה לקחת שחקן שנמיצא בכושר לא טוב ואז לקבור את כל מה שעשה עד עכשיו....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי אורי » 08 פברואר 2012, 17:04

מה הם עשו בשביל להוכיח שהם יותר טובים מליאור? פשוט הוכיחו שהם יותר טובים מליאור, אין יותר מידי מה לפרט ולדון בנושא.
כדורסל זה משחק דינמי, ובדיוק כמו שמאריץ' לפני שנתיים היה הסנטר הטוב ביורוליג(בעיניי ללא עוררין בכלל)והיום נראה כמו כלום, כך המקרה עם אליהו, עם הבדל קטן שליאור מעולם לא נתן עונה של ''הפורוורד הטוב באירופה''. סה''כ הראה תמיד המון המון כישרון בצד ההתקפי, אבל מעולם לא הצליח לעשות את הפריצה שתהפוך אותו לאחד מחמשת הטובים ביורוליג בעמדתו.
וכל השמות שנתתי אולי לא שיחקו בקבוצות הכי גדולות ביורוליג אבל הם שחקנים שלמים ועדיפים על ליאור. בטח שפרילנד, שהוא כוכב בהתהוות, שאין אחד באירופה שהיה מעדיף את ליאור על פניו. לא מבין איך בכלל ניתן להשוות. גם מצ'באן לא יספור את ליאור בעוד שנה.

ויוני, אולי לא כל שחקן נהיה סטופרסטאר תחת איבאנוביץ' אבל עובדתית, מדובר באחד המאמנים שקידמו כמות גדולה ביותר של שחקנים ביורוליג. כן כן, גם יותר מדייויד בלאט.
אורי

הודעהעל ידי jol9 » 08 פברואר 2012, 17:34

אורי כתב:מה הם עשו בשביל להוכיח שהם יותר טובים מליאור? פשוט הוכיחו שהם יותר טובים מליאור, אין יותר מידי מה לפרט ולדון בנושא.
כדורסל זה משחק דינמי, ובדיוק כמו שמאריץ' לפני שנתיים היה הסנטר הטוב ביורוליג(בעיניי ללא עוררין בכלל)והיום נראה כמו כלום, כך המקרה עם אליהו, עם הבדל קטן שליאור מעולם לא נתן עונה של ''הפורוורד הטוב באירופה''. סה''כ הראה תמיד המון המון כישרון בצד ההתקפי, אבל מעולם לא הצליח לעשות את הפריצה שתהפוך אותו לאחד מחמשת הטובים ביורוליג בעמדתו.
וכל השמות שנתתי אולי לא שיחקו בקבוצות הכי גדולות ביורוליג אבל הם שחקנים שלמים ועדיפים על ליאור. בטח שפרילנד, שהוא כוכב בהתהוות, שאין אחד באירופה שהיה מעדיף את ליאור על פניו. לא מבין איך בכלל ניתן להשוות. גם מצ'באן לא יספור את ליאור בעוד שנה.

ויוני, אולי לא כל שחקן נהיה סטופרסטאר תחת איבאנוביץ' אבל עובדתית, מדובר באחד המאמנים שקידמו כמות גדולה ביותר של שחקנים ביורוליג. כן כן, גם יותר מדייויד בלאט.

איבנוביץ' הוא גם המאמן שהכי הרבה שחקנים ברחו ממנו. הוא מאמן טוב אבל פסיכי.

לגבי הרשימה, יש משהו במה שאתה אומר, אם כי את לברינוביץ' או את סבאנוביץ' לא הייתי לוקח לפני ליאור בכל מקרה.
בוא נגיד שלליאור יש את הפוטנציאל להגיע מאוד גבוה, והוא חייב לשפר את ההגנה שלו ויותר מכך את הרצון לשחק הגנה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אורי » 08 פברואר 2012, 17:43

מי ברח ממנו חוץ מליאור? זכור לי המרד של שחקנים כמו וידאל, ראקוצ'ביץ' ופריגיוני, שכל אחד מהם שיחק אצלו שנים לא מבוטלות כלל וכלל, וכנראה שהיה פיצוץ מעבר לשיטת האימון של איבאנוביץ'... אגב זה לא הפריע לפריגיוני בנתיים לחזור לשחק תחתיו.
עובדתית, ליאור הוא בין הבודדים שברחו מאיבנוביץ', והעדיף את החיים הקלים והנוחים במכבי.
אורי

הודעהעל ידי jol9 » 08 פברואר 2012, 17:48

אורי כתב:מי ברח ממנו חוץ מליאור? זכור לי המרד של שחקנים כמו וידאל, ראקוצ'ביץ' ופריגיוני, שכל אחד מהם שיחק אצלו שנים לא מבוטלות כלל וכלל, וכנראה שהיה פיצוץ מעבר לשיטת האימון של איבאנוביץ'... אגב זה לא הפריע לפריגיוני בנתיים לחזור לשחק תחתיו.
עובדתית, ליאור הוא בין הבודדים שברחו מאיבנוביץ', והעדיף את החיים הקלים והנוחים במכבי.

אולי באמת אני מתבלבל. לדעתי היו עוד, כמו מאצ'אס, אלה שהזכרת, ונדמה לי גם הרמן, וכו'.

בכל מקרה - דושקו הוא מאמן טוב מאוד אבל לא מתאים לכולם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אורי » 08 פברואר 2012, 18:10

מאצ'אס כיכב שנתיים בטאו ועבר לשחק ב-NBA, ממש לא ברח. הרמן סתם היה אפס.
אורי

הודעהעל ידי חנו'ש » 10 פברואר 2012, 12:22

אפרופו הוויכוח על אליהו, הנה 2 נתונים מעניינים מהטור של יוני לב ארי בYNET שממחישים את הקונפליקט שיש לנו עם הבחור:

- בשני הניצחונות בטופ 16 מחזיק ליאור אליהו בממוצע של 13 נק' לערב. בשני ההפסדים - 3 נק' לערב.
- אוחיון הוריד העונה 49 כדורים חוזרים, ארבעה יותר מאליהו ורק חמישה פחות משחורציאניטיס.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי asafb96 » 10 פברואר 2012, 12:37

חנו'ש כתב:אפרופו הוויכוח על אליהו, הנה 2 נתונים מעניינים מהטור של יוני לב ארי בYNET שממחישים את הקונפליקט שיש לנו עם הבחור:

- בשני הניצחונות בטופ 16 מחזיק ליאור אליהו בממוצע של 13 נק' לערב. בשני ההפסדים - 3 נק' לערב.
- אוחיון הוריד העונה 49 כדורים חוזרים, ארבעה יותר מאליהו ורק חמישה פחות משחורציאניטיס.

זה לא קונפליקט, כי האלטרנטיבה של ליאור זה בלו, שלוקח 2.3 ריבאונד בלבד, לעומת ליאור שלוקח 3.5 (גם מעט..), למרות שבלו משחק יותר
עם מאצ'בן זה סיפור אחר לגמרי. מאצ'בן ריבאונדר מצוין, וגם שחקן הגנה טוב משניהם
asafb96

הודעהעל ידי jol9 » 10 פברואר 2012, 12:57

חנו'ש כתב:אפרופו הוויכוח על אליהו, הנה 2 נתונים מעניינים מהטור של יוני לב ארי בYNET שממחישים את הקונפליקט שיש לנו עם הבחור:

אני חושב שהקונפליקט היה יכול להיות מהותי אם המציאות והעובדות היו שונות.
אם נניח היה מסתובב באירופה האח הצעיר והמוכשר יותר של קארל מאלון שכל מה שהוא רצה זה לבוא ולשחק במכבי, או שאם פתאום דייויד בלאט היה פונה לקירילנקו
ברוסית טהורה ומשכנע אותו שמכבי זה המקום בשבילו, או שטרנס מוריס פתאום היה מחליט לחזור לשח כדורסל ולהפוך להיות צעיר יותר ב-4 שנים....
אז הויכוח היה באמת ענייני.

כרגע, כל מי שמבקר את אליהו, בסה"כ אומר - הוא לא קולע מספיק טוב ולא שומר מספיק טוב ולא זה ולא זה וכו' וכו', כשבעצם אין שום אלטרנטיבה אחרת
לא בקבוצה ולא בשוק לעניין הזה, ומעבר לכך, ליאור חתום לעוד 3 עונות בקבוצה.
אז כל הדבר הזה הוא בעצם סתם הוצאת קיטור, כי ליאור יהיה כאן גם בשנה הבאה וגם בזו שאחריה, ואם הוא כבר כאן, אז כמובן שהוא צריך להיות שחקן משמעותי.
מצ'באן יגיע בשביל לסגור את העמדה הזאת, ולהפסיק את הדיונים והקונפליקטים האלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 10 פברואר 2012, 13:20

וואו, איזה התגוננות, ואני דווקא מהצד של אוהדי אליהו.... :laugh2
לא באתי להגיד שום דבר בעד או נגד ליאור, רק להראות 2 נתונים מעניינים שממחישים בצורה מדויקת את המורכבות של הבחור ואת יתרונותיו וחסרונותיו.

אגב, קטע מעניין עם מאצ'באן, שנה שעברההוא כל כך עשה עליי רושם של שחקן עם לקויות רציניות בלקיחת ריבאונד, אבל השנה הוא עדיין מוביל את טבלת הריבאונדים של היורוליג.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי שחף » 10 פברואר 2012, 16:52

אני שנים מקווה לראות את מכבי עם ליינאפ של שני גבוהים אמיתיים שנועלים את הצבע. ראינו במשחק מול ברצלונה את המעלות העצומות של זה. תמיד יש חיפוי בפנים, יש עזרות איכותיות של גבוה לגבוה, הגבוהים יכולים לצאת אגרסיבי על הפיק אנד רול(כי תמיד יש חיפוי של עוד גבוה בפנים) והגארדים יכולים להיצמד לשחקנים שלהם ולסגור את הפרימטר(מכבי לא קלעה שלשה כל המשחק!!) כי גם אם עוברים אותם יש חיפוי בפנים. אני חושב שלא חסרים מספרי 4 יותר טובים מליאור שגם יתרמו בשני הצדדים של המגרש ולא רק באחד וחבל לי שמכבי סינדלה את עצמה עם החוזה המגוחך שהיא נתנה לו.
שחף

הודעהעל ידי felix_r » 10 פברואר 2012, 16:59

asafb96 כתב:

זה לא קונפליקט, כי האלטרנטיבה של ליאור זה בלו, שלוקח 2.3 ריבאונד בלבד, לעומת ליאור שלוקח 3.5 (גם מעט..), למרות שבלו משחק יותר

זה רק מוכיח את מה שאמרתי בתחילת האשכול: אליהו הרבה יותר חשוב למכבי מאשר בלו. בשני המשחקים שבלאט החליט ליבש אותו על הספסל, מכבי הפסידה. מי אשם? בלאט.

ועוד משהו. לאחר ההפסד בקאנטו טענתי, שכאשר בלאט פתח בחמישיה עם בלו במקום אליהו, הוא הרג את שניהם, כי אליהו משחק טוב יותר כשהו פותח, ובלו משחק טוב יותר כאשר הוא עולה מהספסל. שוב צדקתי. במשחק אתמול בלאט החזיר את אליהו לחמישיה, כאשר בלו עלה כמחליף ושניהם שיחקו טוב!
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 10 פברואר 2012, 17:05, נערך פעם אחת בסך הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שחף » 10 פברואר 2012, 17:03

אני לא הייתי רוצה לראות את ליאור שומר על לורבק יותר מ-3 דקות. זה יכאב בעיניים.
שחף

הודעהעל ידי felix_r » 10 פברואר 2012, 17:06

שחף כתב:אני לא הייתי רוצה לראות את ליאור שומר על לורבק יותר מ-3 דקות. זה יכאב בעיניים.

אתה שוכח כמה דברים:

א) אין אלטרנטיבה, כי בלו גם הוא שומר גרוע.
ב) גם ללורבק ממש לא קל לרוץ אחרי אליהו הזריז.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שחף » 10 פברואר 2012, 17:36

לורבק לא ממש התקשה לרוץ אחרי אליהו. הוא לא בלייק גריפין. 2\0 מהשדה עם שתי גויאבות שהוא ניסה לשגר מעל ה-2.09 מ' של לורבק+ עוד איבוד. לא הצליח. לבלו לפחות יש פיזיות וטיפה כוח להזיז את לורבק מהפוזישן שלו. אפילו את זה אין לאליהו.
שחף

הודעהעל ידי asafb96 » 10 פברואר 2012, 18:02

felix_r כתב:
asafb96 כתב:

זה רק מוכיח את מה שאמרתי בתחילת האשכול: אליהו הרבה יותר חשוב למכבי מאשר בלו. בשני המשחקים שבלאט החליט ליבש אותו על הספסל, מכבי הפסידה. מי אשם? בלאט.

ועוד משהו. לאחר ההפסד בקאנטו טענתי, שכאשר בלאט פתח בחמישיה עם בלו במקום אליהו, הוא הרג את שניהם, כי אליהו משחק טוב יותר כשהו פותח, ובלו משחק טוב יותר כאשר הוא עולה מהספסל. שוב צדקתי. במשחק אתמול בלאט החזיר את אליהו לחמישיה, כאשר בלו עלה כמחליף ושניהם שיחקו טוב!

בדיוק מה שאני אומר המון המון זמן
asafb96

הודעהעל ידי asafb96 » 10 פברואר 2012, 18:05

שחף, עזוב אותך משטויות, בלו ממש לא מזיז ללורבק, ולא ישמור אותו טוב יותר מליאור. בלו גרוע בהגנה לא פחות מליאור, וליאור שחקן התקפה טוב יותר, איך שלא תהפוך את זה
ליאור הוכיח בעבר שכשהוא מקבל קרדיט, דקות, ומספיק זריקות, ביום ממוצע שלו הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה, מול מי שהוא רוצה. גם לורבק שמדובר עליו, וגם מוריס, שחקן הגנה אדיר, שבנוי מושלם להתמודד עם ליאור, אכלו ממנו חצץ
הבעייה היא, שבלאט במשחקים חשובים מעדיף את בלו, ומספסל את ליאור ישר אחרי כל החטאה-שתיים, שבלו כאמור, מקבל קרדיט בלתי נגמר.
אני מאוד מאוד מקווה שהמשחק אתמול לא היה חד פעמי, וליאור ימשיך לקבל דקות ולקחת זריקות, ויוכיח מול בארסה אחת ולתמיד שהוא אחד ממספרי ה4 ההתקפיים הכי טובים באירופה, גם אם אתה לא אוהב את זה
asafb96

הודעהעל ידי jol9 » 11 פברואר 2012, 10:24

שחף כתב:אני שנים מקווה לראות את מכבי עם ליינאפ של שני גבוהים אמיתיים שנועלים את הצבע. ראינו במשחק מול ברצלונה את המעלות העצומות של זה. תמיד יש חיפוי בפנים, יש עזרות איכותיות של גבוה לגבוה, הגבוהים יכולים לצאת אגרסיבי על הפיק אנד רול(כי תמיד יש חיפוי של עוד גבוה בפנים) והגארדים יכולים להיצמד לשחקנים שלהם ולסגור את הפרימטר(מכבי לא קלעה שלשה כל המשחק!!) כי גם אם עוברים אותם יש חיפוי בפנים. אני חושב שלא חסרים מספרי 4 יותר טובים מליאור שגם יתרמו בשני הצדדים של המגרש ולא רק באחד וחבל לי שמכבי סינדלה את עצמה עם החוזה המגוחך שהיא נתנה לו.

אני גם חושב שיש המון כאלו באירופה. פשוט במקרה, כל מי שעבר כאן מאז באסטון (פרט למוריס) היה פחות טוב מליאור.
ד"א אני לא זוכר אבל יש סיכוי לא רע שלפני שכדיר הגיע למכבי, גם אז אמרת שהוא עדיף על אליהו כי הוא גם משחק בהגנה...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 11 פברואר 2012, 11:49

המממממ, מי כבר הספיק לעבור פה? סטפון לאסמה ששיחק 5 רוב הזמן? נואל פליקס בקיץ הנורא ההוא שכל זר נורמלי לא רצה להגיע לפה? אליהו מוכשר התקפית, הגנתית הוא כנראה אחד ה-4 הכי גרועים מבין הקבוצות שעלו לטופ 16. התקפית, מה לעשות, הוא לא בלייק גריפין כמו שלא מעט אנשים מנסים לצייר פה, אלא שחקן טוב שעד עכשיו לא כל כך נתן תרומה מול הקבוצות הגדולות.
לגבי מחליפים לליאור, אז חוץ מג'ואי פרילנד שהזכרתי פה והוא אולי כרגע באמת קצת יקר למכבי(4-5 אמיתי עם סייז, משחק פוסט, אתלטיות, וחצי מרחק שהוא לא סטטיסט בהגנה ובריבאונד) אפשר להזכיר את ניק קאנר מדלי מולנסיה, שנותן 15 נקודות ו-7 ריבאונדים בולנסיה. יש לו יד מצויינת מבחוץ, שליטה טובה בכדור, הוא ריבאונדר טוב ואתלט מצויין. מתאים מאוד ליד שחקן כמו סופו כי הוא משחק בעיקר עם הפנים לסל ולא סותם את הצבע. אה כן, הוא קולע 1.8 שלשות למשחק ב-36%. ג'יימס גיסט של פנר-אולקר בהחלט נופל מליאור התקפית אבל הוא ריבאונדר וחוסם טוב שיכול לתת נוכחות של שחקן פנים איכותי שיכול לשחק ליד סופו(קולע מבחוץ). מרקו באניץ' של בילבאו מותק של שחקן- קשוח, טכני, יד מחצי מרחק וסקורר מצויין. מה שכן יש סיכוי לא רע שמאצ'באן בסופו של דבר שחקן טוב ממנו. בקיצור האגדה כאילו אין מספרי 4 טובים מליאור שמכבי יכולה להשיג זה בדיחה לא מצחיקה.
שחף

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, Google [Bot] ו־12 אורחים