אם לפני חודשיים מישהו היה רוצה שסופו יעזוב, היו עורפים לו את הראש
סופו סנטר פנטסטי, אחד הטובים באירופה, רוצה להישאר, ומכבי צריכה להשאיר אותו. בטח ובטח לפני הנדריקס
שחקן עם חולשות, ולא השחקן הכיקומבציונלי, אבל יש לו יתרונות עצומים
המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:אני כבר רואה שאני הולכת לגמרי נגד הזרם ואף אחד פה לא מסכים איתי..אני עם בלאט בעניין הזה..
אם מכבי הייתה קבוצה כמו בארסה או צסק''א שיכולה להרשות לעצמה להרים את סופו,סנטר במליון דולר נטו, מהספסל כשצריך או כשבא אז בכיף שהיה נשאר פה..הוא אוהב להיות פה ואוהב את המועדון וזה מחמיא לכל אוהד ואוהד..אבל אנחנו לא בארסה ולא צסק''א ואין לנו את היכולת לעשות דברים כאלה..
סופו שחקן מאוד לא יציב ושחקן שמאוד תוקע את ההתקפה של מכבי..כמו שאמרתי אתמול, האפקטיביות של סופו תלויה בשחקנים שיודעים להכניס לו כדור בזמן הנכון ובמקום הנכון ואז מכבי הולכת לתרגיל שקוף שוב ושוב ושוב של סמול פורוורד שמכניס לסופו כדור כמעט מהפינה של קו השלוש..אם אין לו את זה הוא נראה כמו שהוא נראה השנה..אני אישית מעדיפה סנטרים שמסוגלים לשחק פיק אנד רול ולנוע עם ההתקפה סביב הכדור..
אם אני חושבת על האישיות של סופו אני רוצה שהוא יישאר ואני לא אובייקטיבית, אבל אם אני חושבת על סופו נטו בתור שחקן אז הייתי מעדיפה שיבוא שחקן אחר שיותר דומה בסגנון המשחק שלו להנדריקס..פלג גוף עליון חזק,יכולת בפיק אנד רול,רגליים מהירות,ריבאונד ואולי טיפה יותר סנטימטרים בגובה מהנדריקס..
בקיצור, שחקן כמו פישר, שאפשר למצוא עשרות כאלה באירופה. מעניין שאלה שאמרו על הנדריקס( לא בהכרח את) "שאם כבר יש לנו שחקן שהוכיח את עצמו, צריך לעשות הכל בשביל לשמור עליו", אז הנדריקס כן וסופו לא? וכן, יש קשר בין סופו להנדריקס. כמו שטענתי מההתחלה, אין סיכוי שמכבי תשלם כזה סכום לגבוה השני. בלאט כנראה אמר שהוא מעדיף לשלם להנדריקס סכומים גדולים, במחיר של הימור על הגבוה שיחליף את סופו.
אני חושב שמכבי בחיים לא תוכל להביא סנטר, שייתן לה את מה שסופו נותן, יכול להיות שהוא יהיה יציב יותר(פישר לדוגמה היה מאוד יציב), אבל לא תהיה לו את אותה ההשפעה על המשחק, גם ביום פחות טוב.
Mta_atic כתב:Holiday_Armadillo כתב:אני כבר רואה שאני הולכת לגמרי נגד הזרם ואף אחד פה לא מסכים איתי..אני עם בלאט בעניין הזה..
אם מכבי הייתה קבוצה כמו בארסה או צסק''א שיכולה להרשות לעצמה להרים את סופו,סנטר במליון דולר נטו, מהספסל כשצריך או כשבא אז בכיף שהיה נשאר פה..הוא אוהב להיות פה ואוהב את המועדון וזה מחמיא לכל אוהד ואוהד..אבל אנחנו לא בארסה ולא צסק''א ואין לנו את היכולת לעשות דברים כאלה..
סופו שחקן מאוד לא יציב ושחקן שמאוד תוקע את ההתקפה של מכבי..כמו שאמרתי אתמול, האפקטיביות של סופו תלויה בשחקנים שיודעים להכניס לו כדור בזמן הנכון ובמקום הנכון ואז מכבי הולכת לתרגיל שקוף שוב ושוב ושוב של סמול פורוורד שמכניס לסופו כדור כמעט מהפינה של קו השלוש..אם אין לו את זה הוא נראה כמו שהוא נראה השנה..אני אישית מעדיפה סנטרים שמסוגלים לשחק פיק אנד רול ולנוע עם ההתקפה סביב הכדור..
אם אני חושבת על האישיות של סופו אני רוצה שהוא יישאר ואני לא אובייקטיבית, אבל אם אני חושבת על סופו נטו בתור שחקן אז הייתי מעדיפה שיבוא שחקן אחר שיותר דומה בסגנון המשחק שלו להנדריקס..פלג גוף עליון חזק,יכולת בפיק אנד רול,רגליים מהירות,ריבאונד ואולי טיפה יותר סנטימטרים בגובה מהנדריקס..
ממש לא מסכים.
א. מי דיבר על להרים מהספסל? עד היום סופו היה הסנטר הפותח של מכבי, כך שלא ספסל ולא נעליים.
דבר אחד כן נכון - סופו הוא סנטר לחצי משחק בדיוק, כלומר - סביבות ה-20 דקות בממוצע וזה דבר שהיה ידוע מזמן.
ב. לגבי היציבות של סופו - לצערי לאנשים יש זיכרון קצר.
בעונה שעברה סופו נתן עונה סופר יציבה וסופר טובה, ולא סתם נבחר לחמישיית העונה ביורוליג.
העונה הוא ירד טיפה, וחלק מזה אפשר לזקוף לזכות הפציעה שלו שהיא לא דבר נחמד לאדם במימדים שלו.
ג. סופו הוא בעצם מה שרוב האוהדים פיללו לקבל אחרי העונה בה מצאנו איטריות ששיחקו בעמדה 5 בדמות לאמפה, לאזמה ופישר.
סנטרים ארוכים וניידים, אבל לא כאלה שיש להם נוכחות בצבע, לא הגנתית (לחלקם) ולא התקפית.
סופו לעומתם הוא כוח אדיר. יודע לקחת כדור בפוסט גם כשיש עליו דאבל-אפ, ויותר מזה - מרווח את המשחק בצורה מעולה ומקל על המשחק של הגארדים/פוורוורדים.
לגבי יכולת ניידות ופיקנרול - יש את הנדריקס בשביל זה, וככל שיש לקבוצה כלים התקפיים מגוונים יותר כך הקבוצה טובה יותר.
ד. לא צריך להיות צסק"א/בארסה בשביל להשאיר סנטר (אחת העמדות הכי חשובות ודומיננטיות בכדורסל האירופי) איכותי במיליון דולר.
אם אידסון קיבל הצעה ע"ס 1.4M ופרגו גירד את איזור המיליון, לא צריך לעשות סיפור על חוזה כזה לסופו, שלטעמי שווה כל שקל.
felix_r כתב:Holiday_Armadillo
זה נכון ששחקנים כמו איידסון, שידע הכי טוב מכולם להכניס את הכדור לסופו, גרמו לו להראות טוב בשנה שעברה. אבל ככה זה לגבי כל סנטר בעולם שמשחק עם הגב אל הסל. כל סנטר, גם אם זה שאקיל אוניל בשיא הקריירה, תלוי מאוד בשחקנים שמזינים אותו בצבע. זה מאוד מאוד חשוב להכניס את הכדור בשניה הנכונה, שהסנטר הצליח לתפוס עמדה, כי אם מחכים שניה או שתים נוספות, או שסוגרים לו את קו המסירה, או שהסנטר חייב לצאת מהצבע בגלל חוק 3 שניות.
אם את מסכימה למה שכתבתי למעלה, אז גם תסכימי איתי, שהתפוקה הנמוכה של סופו העונה לא ממש תלויה בסופו עצמו, אלא גם בשחקנים שלידו וגם במאמן שעובד על זה באימונים.
felix_r כתב:Holiday_Armadillo
זה נכון ששחקנים כמו איידסון, שידע הכי טוב מכולם להכניס את הכדור לסופו, גרמו לו להראות טוב בשנה שעברה. אבל ככה זה לגבי כל סנטר בעולם שמשחק עם הגב אל הסל. כל סנטר, גם אם זה שאקיל אוניל בשיא הקריירה, תלוי מאוד בשחקנים שמזינים אותו בצבע. זה מאוד מאוד חשוב להכניס את הכדור בשניה הנכונה, שהסנטר הצליח לתפוס עמדה, כי אם מחכים שניה או שתים נוספות, או שסוגרים לו את קו המסירה, או שהסנטר חייב לצאת מהצבע בגלל חוק 3 שניות.
אם את מסכימה למה שכתבתי למעלה, אז גם תסכימי איתי, שהתפוקה הנמוכה של סופו העונה לא ממש תלויה בסופו עצמו, אלא גם בשחקנים שלידו וגם במאמן שעובד על זה באימונים.
jay כתב:לא הייתי ממהר להפטר מסופו אבל לא הכל שחור ולבן.
הנדריקס בגיל הנכון, בריא, עם אופי נהדר, מחויבות אדירה, יכולות הגנתיות מהטובות באירופה וגרף התפתחות הדרגתי בהתקפה ובכלל - הוא בטוח לא צריך ללכת.
לבלאט יש אינטרס להצליח לא פחות מלהנהלה.
על כל יתרונותיו, סופו לא מסוגל לתת 30 דקות יציבות (או בכלל) בערב נתון ויש לזה גם משמעות כלכלית ולא רק מקצועית, הוא בדר"כ נעלם מול הגדולות בדומה לאליהו, ולא נראה שהוא הופך לשחקן הגנה טוב יותר או מוריד מכמות השגיאות שלו בהתקפה ובכלל - עבירות, איבודים, ריכוז, קבלת החלטות. בהנתן התחליף המתאים, אפשר לשחרר אותו. אם היה מראה גרף עלייה העונה, לאחר העונה שעברה שהייתה מוצלחת, כל מערכת השיקולים הייתה שונה, וייתכן שלמכבי גם היה יתרון ביתיות בהצלבה.
מכביסט כתב:כל סנטר שמכבי יביאו במקום סופו אם חלילה הוא יעזוב יהיה לפחות 2 רמות מתחתיו.
אפילו משחקנים כמו שרמדיני ומאריץ' שהוזכרו כאן שהם פחות טובים מסופו אפשר לשכוח כי הם יקרים,
אם לסופו הם מוכנים לשלם רק 750 אלף דולר אז אין שום סיכוי שבעולם שהחבר'ה האלה יגיעו לכאן כי הם יעלו קרוב למיליון דולר ואת זה מכבי לא ישלמו
ולכן אין מה לפתח ציפיות לגביהם כי בפועל מה שנקבל זה איזה פורוורד-סנטר נגר ודקיק מהדי-ליג ואז הקו הקדמי שלנו יהיה מורכב מהנדריקס,בלו,אליהו ועוד נגר ויהפוך מאחד הטובים באירופה לאחד החלשים באירופה ואז יהיה באמת אפשר לסגור את הבאסטה.
קודי כתב:לצערי, ביכולת הנוכחית של סופו מדובר ב"נו בריינר" מוחלט. הוא הרבה פחות נייד ולכן הרבה פחות יעיל בהתקפה (כולל איבודי כדור רבים) ובהגנה הוא אף פעם לא היה גדול במיוחד ומהווה בעיה לא פשוטה בפיק אנד רול. ביכולת הזו של סופו אין מה להתלבט והוא לא שווה גם חצי מהשכר שהוא אמור לקבל בעונה הבאה. השאלה היא איך מעריכים הרופאים שהוא יצא מהפציעה ועד כמה היכולת הנוכחית שלו מושפעת ממנה. אם ההערכה היא שהיכולת עכשיו נובעת אך ורק מהפציעה ושאחרי הניתוחון שהוא יעבור הוא יצא ממנה לחלוטין ויחזור ליכולתו הקודמת, אז צריך להשאיר אותו. אם הדברים הם לא כך אז בעצב רב נאלץ להיפרד ממנו.
yzafrir כתב:קודי כתב:לצערי, ביכולת הנוכחית של סופו מדובר ב"נו בריינר" מוחלט. הוא הרבה פחות נייד ולכן הרבה פחות יעיל בהתקפה (כולל איבודי כדור רבים) ובהגנה הוא אף פעם לא היה גדול במיוחד ומהווה בעיה לא פשוטה בפיק אנד רול. ביכולת הזו של סופו אין מה להתלבט והוא לא שווה גם חצי מהשכר שהוא אמור לקבל בעונה הבאה. השאלה היא איך מעריכים הרופאים שהוא יצא מהפציעה ועד כמה היכולת הנוכחית שלו מושפעת ממנה. אם ההערכה היא שהיכולת עכשיו נובעת אך ורק מהפציעה ושאחרי הניתוחון שהוא יעבור הוא יצא ממנה לחלוטין ויחזור ליכולתו הקודמת, אז צריך להשאיר אותו. אם הדברים הם לא כך אז בעצב רב נאלץ להיפרד ממנו.
הפציעה של סופו לא נחשבת קשה ואחרי כחודש הוא אמור לחזור לכושר , כבר אחרי עשרה ימים מהניתוח הוא אמור לחזור להתאמן....
הבעיה היא שזה סיכון מבחינת הלוז כי כל יום החלמה נוסף יכול להתברר כקריטי ולכן דוחים את זה לקיץ....
שחף כתב:סופו קלע משהו כמו 5 נקודות למשחק בטופ 16. אנשים אולי משוחדים לגביו כי הוא באמת שחקן שקל לאהוב אבל עובדתית כבר חצי עונה הוא לא פוגע. לגבי מאצ'באן זו באמת יכולה להיות טעות נוראית.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], refael, מרסר ו־7 אורחים