דייוויד בלאט - יסכם בקרוב במכבי?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דייוויד בלאט

הודעהעל ידי felix_r » 01 מאי 2014, 20:54

rc4991 כתב:
felix_r כתב:אני הייתי מביא את קזלאוסקס הליטאי.
מאמן ברמה טובה וגם עם נסיון.
מה שבטוח, אם יבוא, הקבוצה תשחק כדורסל חיובי, נאה לעין, כמו שהקהל אוהב.

נ.ב. הוא גם המאמן היחידי חוץ מבלאט, שהסתדר טוב עם סופו

את מי הוא מאמן מאז צסק"א?

לפי דעתי הוא מאמן בסין

http://en.wikipedia.org/wiki/Jonas_Kazlauskas
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי LIAV10 » 01 מאי 2014, 20:57

מצטער, בכמה מועדונים באירופה יש לחץ כמו במכבי?
לא ברוסיות נטולות הקהל, לא בספרדיות שלקחו ביחד אליפות אחת ב50 שנים האחרונות או משהו כזה, אולי אצל הקבוצות היווניות, גם לא מתקרב ללחץ הזה.
כמה מאמנים טובים שהיו במעמדים המלחיצים האלה יש? כנראה אובראדוביץ׳ ואיבנוביץ׳ שהפסיק לאמן קבוצות, תוסיף לזה את מסינה שלא היה בלחץ אבל הוא מאמן גדול.
איזה מאמן זר אתה רואה מצליח פה?
אל תשווה את הכדורגל זבל שיש לנו בארץ שגם מאמן אוזבקיסטני היה מצליח פה יותר מאשר ישראלי, אגב השינוי בכדורגל התחיל מלמעלה, בלי קשר לזהות המאמן.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 01 מאי 2014, 21:06

LIAV10 כתב:מצטער, בכמה מועדונים באירופה יש לחץ כמו במכבי?
לא ברוסיות נטולות הקהל, לא בספרדיות שלקחו ביחד אליפות אחת ב50 שנים האחרונות או משהו כזה, אולי אצל הקבוצות היווניות, גם לא מתקרב ללחץ הזה.
כמה מאמנים טובים שהיו במעמדים המלחיצים האלה יש? כנראה אובראדוביץ׳ ואיבנוביץ׳ שהפסיק לאמן קבוצות, תוסיף לזה את מסינה שלא היה בלחץ אבל הוא מאמן גדול.
אל תשווה את הכדורגל זבל שיש לנו בארץ שגם מאמן אוזבקיסטני היה מצליח פה יותר מאשר ישראלי, אגב השינוי בכדורגל התחיל מלמעלה, בלי קשר לזהות המאמן.

למה אתה חושב שמאמן זר לא יצליח להתמודד עם הלחץ, ומאמן ישראלי כן?

תשמע, אנחנו קצת מגבילים את עצמנו לדיונים על אנשים מוכרים. אם זה מאמנים (ז'ליקו ומסינה), אם זה שחקנים (כל הזמן אותם שמות).
יש עוד מקומות בעולם. ארה"ב למשל.
מתי הבאנו שחקן משם לאחרונה? ומאמן? אני חושב שבארה"ב יודעים דבר או שניים על לחץ.
ואם בכל זאת אירופה, אז באמת שישנן מדינות שלא ממש מכירות ומבינות כדורסל, כמו סרביה, ליטא, כרואטיה וכו'... האם המאמנים שם פחות טובים מהמאמנים
כאן?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 01 מאי 2014, 21:15

jol9 כתב:

למה אתה חושב שמאמן זר לא יצליח להתמודד עם הלחץ, ומאמן ישראלי כן?

תשמע, אנחנו קצת מגבילים את עצמנו לדיונים על אנשים מוכרים. אם זה מאמנים (ז'ליקו ומסינה), אם זה שחקנים (כל הזמן אותם שמות).
יש עוד מקומות בעולם. ארה"ב למשל.
מתי הבאנו שחקן משם לאחרונה? ומאמן? אני חושב שבארה"ב יודעים דבר או שניים על לחץ.
ואם בכל זאת אירופה, אז באמת שישנן מדינות שלא ממש מכירות ומבינות כדורסל, כמו סרביה, ליטא, כרואטיה וכו'... האם המאמנים שם פחות טובים מהמאמנים
כאן?

תראה, לא הייתי מביאה מאמן אמריקאי שלא מכיר את הכדורסל האירופי.
בכל זאת מדובר בסגנונות מאוד שונים, ועמדת המאמן שהוא האחראי העיקרי על הסגנון היא הכי קריטית כאן - וזה כבר לא מתאים (ובלאט הוא לא דוגמא כי הוא קיבל מספיק ניסיון אירופי לפני שהגיע למכבי, ועוד יותר בין 2 הקדנציות שלו).
ניסיון ברמות הגבוהות של אירופה, זה קריטריון חובה בעיני

אגב, ההצעה של פליקס בהחלט ראויה ומתאימה. אולי לא בעיני הנהלת מכבי, אבל לפחות בעיני... ;)

לגבי הפרסום בוואלה, שמכבי יעשו טובה ולא יתנו עוד ג'ובים לחברים של ניקולה, כי אם זה המצב אז אני מעדיפה כבר את גודס.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 01 מאי 2014, 21:26

חני, אין לי בעיה עם מה שאת אומרת.
אני רק לא חושב שמכבי צריכה להגביל את עצמה למסינה או אוברדוביץ' וזהו. יש הרבה מאמנים ודווקא הסיכוי שמישהו כמו מסינה ואוברדוביץ',
שיבואו עם ציפיות מטורפות, יצליחו נמוך יותר לדעתי, ממאן הרבה פחות נחשב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 01 מאי 2014, 21:29

felix_r כתב:
rc4991 כתב:

לפי דעתי הוא מאמן בסין

וזה לא קצת מסריח שהוא מצא את עצמו שם?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 01 מאי 2014, 21:32

jol9 כתב:חני, אין לי בעיה עם מה שאת אומרת.
אני רק לא חושב שמכבי צריכה להגביל את עצמה למסינה או אוברדוביץ' וזהו. יש הרבה מאמנים ודווקא הסיכוי שמישהו כמו מסינה ואוברדוביץ',
שיבואו עם ציפיות מטורפות, יצליחו נמוך יותר לדעתי, ממאן הרבה פחות נחשב.

מסינה ואוברדוביץ' עצמם גם ככה מחוץ לתחום.
מה גם שמסינה עלול להיות הגורם שבגללו ניאלץ כנראה לחפש מאמן חדש שכן הוא אולי הולך לנ.ב.א ומשאיר את הכסא שלו בצסקא פנוי עבור בלאט...
אבל אופציות בסגנון של קזלאוסקס כמו שפליקס הציע - זה הכיוון.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Shaq » 01 מאי 2014, 21:33

די נו, לחץ זה חלק מהמשחק, לא המציאו את זה בישראל. בכל הקבוצות הגדולות יש לחץ גדול וגם אם אצלנו הוא קצת יותר גדול מאצל רוב הקבוצות, זה עדיין לא יגרום למאמן מנוסה להגיד "וואו מה קורה פה". חוץ מזה גם פיני ובלאט לא התחילו את קריירת האימון שלהם במכבי, ועובדה הם הצליחו.

הכדורגל פחות הנושא פה אבל בכל מקרה - אתה לוקח מהר מידי את הקרדיט מאוסקר וסוזה. כבר היו מספיק מאמנים זרים שנכשלו במכבי ובשאר הליגה, העניין הוא שבשביל להצליח אתה צריך להיות מאמן טוב ולא בעל מנטליות ישראלית.
Shaq

הודעהעל ידי felix_r » 01 מאי 2014, 21:39

rc4991 כתב:
felix_r כתב:
rc4991 כתב:

לפי דעתי הוא מאמן בסין

לא ממש.
הוא היה המאמן של נבחרת סין לאולימפיאדה תמורת הרבה מאוד כסף, ולכן מחזיקים ממנו בסין ומשלמים לו טוב.

חוץ מזה לאן הוא ילך אחרי צסקא? לאמן איזו קבוצת יורוליג מהדרג השלישי תמורת סכום סימלי (לקבוצות הבחירות כבר יש מאמנים)? הוא כבר לא צעיר, ולא צריך לבנות לעצמו שם בקבוצה ענייה בתקווה שאחר כך יגיע לקבוצה גדולה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי LIAV10 » 01 מאי 2014, 21:43

אז כן, אני חושב שאם מחר נוחת פה לוקה באנקי או טבק או ווטאבר מהר מאוד הוא יגיד לעצמו ״מה עשיתי לעצמי, על איזה מועדון נפלתי״.
פיני הוא תופעה והגיע לפה אחרי הרבה שנים בתחום, בלאט היה עוזר הרבה שנים, לא באלי שיגיע לפה איזה אחד שיתפתח פה עם השנים, מכבי זה מועדון שדורש הישגיים מיידיים ואין הרבה מאמנים זרים שיכולים לעשות את זה.
אם זה מאמן זר בגודל תקציב שההנהלה מוכנה להשקיע או שמיר/גודס אני ללא ספק הולך על הישראלי ולא על זר שיאבד את עצמו.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי felix_r » 01 מאי 2014, 21:51

LIAV10 כתב:אז כן, אני חושב שאם מחר נוחת פה לוקה באנקי או טבק או ווטאבר מהר מאוד הוא יגיד לעצמו ״מה עשיתי לעצמי, על איזה מועדון נפלתי״.
פיני הוא תופעה והגיע לפה אחרי הרבה שנים בתחום, בלאט היה עוזר הרבה שנים, לא באלי שיגיע לפה איזה אחד שיתפתח פה עם השנים, מכבי זה מועדון שדורש הישגיים מיידיים ואין הרבה מאמנים זרים שיכולים לעשות את זה.
אם זה מאמן זר בגודל תקציב שההנהלה מוכנה להשקיע או שמיר/גודס אני ללא ספק הולך על הישראלי ולא על זר שיאבד את עצמו.

דווקא למאמן זר יותר קל בארץ, כי הוא לא קורא את כל הזבל בתקשורת
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי rc4991 » 01 מאי 2014, 21:51

felix_r כתב:
rc4991 כתב:
felix_r כתב:
rc4991 כתב:

לפי דעתי הוא מאמן בסין

לא ממש.
הוא היה המאמן של נבחרת סין לאולימפיאדה תמורת הרבה מאוד כסף, ולכן מחזיקים ממנו בסין ומשלמים לו טוב.

חוץ מזה לאן הוא ילך אחרי צסקא? לאמן איזו קבוצת יורוליג מהדרג השלישי תמורת סכום סימלי (לקבוצות הבחירות כבר יש מאמנים)? הוא כבר לא צעיר, ולא צריך לבנות לעצמו שם בקבוצה ענייה בתקווה שאחר כך יגיע לקבוצה גדולה.

אבל יש קבוצות בכירות שלא החתימו אותו מאז צסק"א וזה אומר עליו משהו
ברור שבסין יש הרבה כסף אבל זה בכלל לא רמה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 01 מאי 2014, 21:56

אילו קבוצות בחירות בדיוק? אולימפיאקוס ופאנא? שם עוזרי מאמנים הפכו למאמנים ראשיים, כי לא היה כסף להחתים מאמן ברמה.

אולי הוא כן היה יכול לעשות כסף טוב באחת הטורקיות, אבל כולם יודעים שטורקיה זה ביזבוז זמן...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי rc4991 » 01 מאי 2014, 22:35

felix_r כתב:אילו קבוצות בחירות בדיוק? אולימפיאקוס ופאנא? שם עוזרי מאמנים הפכו למאמנים ראשיים, כי לא היה כסף להחתים מאמן ברמה.

אולי הוא כן היה יכול לעשות כסף טוב באחת הטורקיות, אבל כולם יודעים שטורקיה זה ביזבוז זמן...

קאזאן,מילאנו,קאחה,הטורקיות ובטח יש עוד
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 02 מאי 2014, 00:27

פליקס, קאזלאוסקאס שיחק כדורסל אטרקטיבי עם תאודוסיץ, קירלינקו חריאפה ושבד. כלומר, שני שחקני NBA, אחד שהיה שם בעבר ועוד אחד שלא נמצא שם בגלל בעיות שלא קשורות לכדורסל לדעתי(תאודוסיץ'). אני לא חושב שאפשר לשחק כדורסל יפה ואטרקטיבי עם היקמן ואוחיון. כלומר, אפשר לנסות אבל זה לא ייראה כל כך יפה.

חן, אני דווקא די מתחבר לרעיון של מאמן שיעבוד בהרמוניה עם ניקולה. גם ככה יש חיכוכים בין המאמן לבין ג'וניור, בין ג'וניור לבין מזרחי וכו' אז לפחות שחלק אחד של המערכת יתפקד כמו שצריך. מאמן כזה יכול להביא רעיונות שונים לכדורסל שלא ראינו מבלאט, בעיקר בהתקפה, ואולי גם שחקנים קצת אחרים. אני לא חושב גם שכל זר שיגיע לפה הוא לוקה באנקי או סקריולו(ממנו באמת הייתי מתרחק).
שחף

הודעהעל ידי yehooda » 02 מאי 2014, 00:44

לדעתי ארז אדלשטיין הכי מתאים. למרות שאמר שלא יצטרף למכבי לעולם כמה דולרים ירכחו אותו אם מכבי באמת תרצה בו.
yehooda

הודעהעל ידי Shaq » 02 מאי 2014, 01:08

LIAV10 כתב:אז כן, אני חושב שאם מחר נוחת פה לוקה באנקי או טבק או ווטאבר מהר מאוד הוא יגיד לעצמו ״מה עשיתי לעצמי, על איזה מועדון נפלתי״.

אני לא מדבר על שמות, אני מדבר בכללי - לפסול מאמן בגלל שהוא זר ואין לו את ה"מנטליות הישראלית" זה הזוי. יש מספיק מאמנים בנ.ב.א וגם כמה באירופה שיכולים להצליח פה לא פחות מפיני ובלאט. כמובן שמאמני נ.ב.א לא יגיעו לפה, אבל שוב, אני מדבר ברמת העיקרון.
מבחינת אלה שכן ריאלים - כמו שאמרת אין הרבה, אבל יש. לעומת זאת, אחרי שכל המאמנים הישראלים הבכירים שלא קוראים להם בלאט ופיני כשלו במכבי בשנים האחרונות, איזה מאמן ישראלי יש לך שיכול להביא הצלחה מיידית? אין לך אפילו אחד כזה, עם כל הכבוד לדן שמיר וגיא גודס שלא עשו יותר מידי בקריירה ובטח שלא התמודדו עם הלחצים שמאמנים זרים מקבוצות גדולות התמודדו.
Shaq

הודעהעל ידי LIAV10 » 02 מאי 2014, 02:14

ברור שיש, אבל מי, דבר איתי בשמות.
עזוב את המונח מנטליות ישראלית, טעיתי.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי felix_r » 02 מאי 2014, 02:46

rc4991 כתב:
felix_r כתב:אילו קבוצות בחירות בדיוק? אולימפיאקוס ופאנא? שם עוזרי מאמנים הפכו למאמנים ראשיים, כי לא היה כסף להחתים מאמן ברמה.

קאזאן,מילאנו,קאחה,הטורקיות ובטח יש עוד

קאחה זאת קבוצה בחירה? אולי פעם. היום אין להם גרוש על התחת.
קאזאן בחירה? נו באמת... זה אפילו לא יורוליג.
טורקיה זה רק צרות. אפילו אוברדוביץ', שלא עמד בפיתוי של הכסף הגדול, למד את זה על בשרו...

הקיצר, אתה סתם זורק שמות.
הסברתי לך, הוא לא מאמן צעיר שמחפש לעשות שם. הוא כבר בן 60. יש לו קבלות.
זכה ביורוליג עם ז'לגיריס.
זכה בערד אולימפי עם ליטא.
מקום שני באליפות אירופה עם ליטא
מקום שלישי באליפות אירופה עם יוון
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 02 מאי 2014, 02:48

yehooda כתב:לדעתי ארז אדלשטיין הכי מתאים. למרות שאמר שלא יצטרף למכבי לעולם כמה דולרים ירכחו אותו אם מכבי באמת תרצה בו.

פחחח.... אתה רציני?
הוא לא עשה כלום בחיים שלו.
חוץ מהרבה פרסומת עצמית ומילים טובות מפיני גרשון (חבר שלו), אין לו שום קבלות.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־23 אורחים