כדורסל ישראלי

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: כדורסל ישראלי

הודעהעל ידי שמואל1 » 23 יולי 2015, 14:07

אדגר פו כתב:כן, הלפרין של לפני 5 או 6 שנים אולי, לא הלפרין של היום עם פריצת דיסק. היום הוא בקושי שחקן יורוקאפ טוב.

הלפרין בעונה הקודמת היה הרכז הישראלי הטוב ביותר בליגה, עם למעלה מ- 12 נקודות למשחק (50 אחוז משלוש) ו 4 אסיסטים ב 29 דקות בלבד.
זאת למעשה העונה הטובה ביותר שלו בקריירה בליגה הישראלית.
מה יהיה בעונה הבאה, אין לדעת. הוא בסך הכל בן 31, ולפי מה שהבנתי הפציעה לא חמורה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 23 יולי 2015, 14:10

שמואל1 כתב:
אדגר פו כתב:הלפרין רכז טוב יותר מאוחיון ? מתי זה קרה ? אני בספק אם הלפרין יחזור לעצמו בכלל .

אני לא מבין את הזלזול הזה באוחיון, כאילו מקל עשה הרבה יותר ממנו . אוחיון אולי לא מבריק , אבל שחקן הגנה מצויין, מנוסה, הוכיח דבר או שניים במכבי וביורליג ואני בהחלט לא מחליף אותו במקל או באוחיון, לפחות עד שלא יוכח אחרת. ( מקל בינתיים זה הרבה יחסי ציבור ).

במחשבה שנייה מקל לא יוכל להוכיח שהוא טוב מאוחיון כי הוא הולך בכלל ליורוקאפ.

הלפרין שחקן יותר טוב ושלם מאוחיון. אוחיון אולי שומר טוב יותר, בכל השאר הפרמטרים הלפרין טוב בכמה דרגות.
חוץ מהגנה טובה, אין לאוחיון יותר מידי מה למכור ביורוליג. אין לו קליעה משום טווח, יכולת הסיום שלו בינונית ומטה, וגם ניהול המשחק לא להיט. אני חושב ש- 4 שנים זה מספיק זמן כדי להבין את זה סוף סוף.

אתה לוקח את הלפרין היום לפני יוגב?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שמואל1 » 23 יולי 2015, 14:12

MTA2311 כתב:
שמואל1 כתב:
אדגר פו כתב:הלפרין רכז טוב יותר מאוחיון ? מתי זה קרה ? אני בספק אם הלפרין יחזור לעצמו בכלל .

אני לא מבין את הזלזול הזה באוחיון, כאילו מקל עשה הרבה יותר ממנו . אוחיון אולי לא מבריק , אבל שחקן הגנה מצויין, מנוסה, הוכיח דבר או שניים במכבי וביורליג ואני בהחלט לא מחליף אותו במקל או באוחיון, לפחות עד שלא יוכח אחרת. ( מקל בינתיים זה הרבה יחסי ציבור ).

במחשבה שנייה מקל לא יוכל להוכיח שהוא טוב מאוחיון כי הוא הולך בכלל ליורוקאפ.

הלפרין שחקן יותר טוב ושלם מאוחיון. אוחיון אולי שומר טוב יותר, בכל השאר הפרמטרים הלפרין טוב בכמה דרגות.
חוץ מהגנה טובה, אין לאוחיון יותר מידי מה למכור ביורוליג. אין לו קליעה משום טווח, יכולת הסיום שלו בינונית ומטה, וגם ניהול המשחק לא להיט. אני חושב ש- 4 שנים זה מספיק זמן כדי להבין את זה סוף סוף.

אתה לוקח את הלפרין היום לפני יוגב?

אם הלפרין בריא, אז כן בלי לחשוב פעמיים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי dod » 23 יולי 2015, 14:13

MTA2311 כתב:אתה לוקח את הלפרין היום לפני יוגב?

כמחליף - כן. כרכז ראשון - לא.
dod

הודעהעל ידי ankram » 23 יולי 2015, 14:16

שמואל1 כתב:
אדגר פו כתב:כן, הלפרין של לפני 5 או 6 שנים אולי, לא הלפרין של היום עם פריצת דיסק. היום הוא בקושי שחקן יורוקאפ טוב.

הלפרין בעונה הקודמת היה הרכז הישראלי הטוב ביותר בליגה, עם למעלה מ- 12 נקודות למשחק (50 אחוז משלוש) ו 4 אסיסטים ב 29 דקות בלבד.
מה יהיה בעונה הבאה, אין לדעת. הוא בסך הכל בן 31, ולפי מה שהבנתי הפציעה לא חמורה.

שמואל , תוריד שניה את החולצה האדומה ותקשיב.

כדיר היה אחד הפרוורדים הכי טובים בליגה , זה אומר שהוא מתאים לרמות הגבוהות? - לא.
אליהו והלפרין יכולים לשחק ביורוליג? לא , אפילו ביורוקאפ הם לא יכולים לשחק , גם לפני הפציעה שלו , הלפרין היה שחקן מאד חלש ביורוקאפ.

אוחיון לעומתם כן יכול לשחק ביורוליג , הוא קולע פחות טוב מהלפרין זה נכון , אבל הלפרין כלל לא מגיע להרים זריקה במפעלים האירופאים , הלפרין מוסר אסיסטים? אוחיון מוסר יותר , והלפרין בקושי מסוגל למסור אסיסט ברמת אירופה.
חדירה לסל? הלפרין יכול רק ברמת הליגה הישראלית , לגבי השמירה ,אין בכלל מה לדבר.

אתה מדבר על נתונים בליגה הישראלית , ליגה , שבא מאיר טפירו , בן 40 להודיעך , הוא אחד מהרכזים עם הנתונים הכי טובים.

מכבי כבר מלפני כמה שנים , כבר לא מחזיקים ישראלים לשם החזקת ישראלים , אלא מחזיקה ישראלים שהיא סבורה שמסוגלים לשחק ביורוליג , או הוכיחו שהם מסוגלים לשחק ביורוליג , לא אליהו , לא הלפרין כיום , מסוגלים לתת למכבי תוצרת ביורוליג , אולי ליאור , אבל מול סט מאד מסויים של קבוצות.

אוחיון שומר ברמת יורוליג הכי גבוה שיש , את מה שהוא עשה לגאודלוק , הוא לא יישכח לו כל החיים , לפחות את זה הוא מביא לשולחן , מה הלפרין מביא לשולחן ברמת יורוליג? קליעת עונשין טובה? מה ליאור מביא בעמדה שלו ליורוליג?
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי שמואל1 » 23 יולי 2015, 14:22

ankram כתב:
שמואל1 כתב:

שמואל , תוריד שניה את החולצה האדומה ותקשיב.

כדיר היה אחד הפרוורדים הכי טובים בליגה , זה אומר שהוא מתאים לרמות הגבוהות? - לא.
אליהו והלפרין יכולים לשחק ביורוליג? לא , אפילו ביורוקאפ הם לא יכולים לשחק , גם לפני הפציעה שלו , הלפרין היה שחקן מאד חלש ביורוקאפ.

אוחיון לעומתם כן יכול לשחק ביורוליג , הוא קולע פחות טוב מהלפרין זה נכון , אבל הלפרין כלל לא מגיע להרים זריקה במפעלים האירופאים , הלפרין מוסר אסיסטים? אוחיון מוסר יותר , והלפרין בקושי מסוגל למסור אסיסט ברמת אירופה.
חדירה לסל? הלפרין יכול רק ברמת הליגה הישראלית , לגבי השמירה ,אין בכלל מה לדבר.

אתה מדבר על נתונים בליגה הישראלית , ליגה , שבא מאיר טפירו , בן 40 להודיעך , הוא אחד מהרכזים עם הנתונים הכי טובים.

מכבי כבר מלפני כמה שנים , כבר לא מחזיקים ישראלים לשם החזקת ישראלים , אלא מחזיקה ישראלים שהיא סבורה שמסוגלים לשחק ביורוליג , או הוכיחו שהם מסוגלים לשחק ביורוליג , לא אליהו , לא הלפרין כיום , מסוגלים לתת למכבי תוצרת ביורוליג , אולי ליאור , אבל מול סט מאד מסויים של קבוצות.

אוחיון שומר ברמת יורוליג הכי גבוה שיש , את מה שהוא עשה לגאודלוק , הוא לא יישכח לו כל החיים , לפחות את זה הוא מביא לשולחן , מה הלפרין מביא לשולחן ברמת יורוליג? קליעת עונשין טובה? מה ליאור מביא בעמדה שלו ליורוליג?

גם ליאור וגם הלפרין שניהם שחקנים שהוכיחו את עצמם מעל ומעבר ביורוליג ברמות הגבוהות ביותר.
הלפרין נבחר לחמישייה השנייה ביורוליג, הישג שאף שחקן ישראלי לא עשה מלבדו.
אז נכון, היום המנייה שלהם פחות נוצצת, ויתכן שיש ירידה קלה ברמת הכדורסל שלהם, אבל הם עדיין שחקנים מצויינים והם שולטים ביד ברמה בליגה הישראלית.
אני לא חושב שיש עוררין על כך שהלפרין את אליהו הם צמד הישראלים הטוב בליגה.
אין מקום להשוות לשחקנים כמו כדיר או טפירו, שהם שחקני ליגה טובים אבל לא הגיעו להישגים באירופה.

הלפרין מביא סט יפה של קליעה יציבה מכל הטווחים ויכולת ניהול משחק טובה מאוד. אני מעדיף את זה על הכלום ושום דבר שאוחיון נותן בהתקפה.

מה שכן, לקבוצה הנוכחית שמכבי בנתה, אוחיון יותר מתאים (מבחינת הגנה).
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי ankram » 23 יולי 2015, 14:46

שמואל , אליהו והלפרין היו (בדגש היו) שחקני יורוליג טובים , בשום פנים ואופן לא "ברמות הגבוהות" אבל אני כבר רגיל להגזמות שלך.
שוב, בדגש היו.
אנחנו מדברים היום , לא על מה שהיה בעבר , היום , מה מתאים יותר לצרכים של מכבי.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי אדגר פו » 23 יולי 2015, 15:03

הלפרין באמת נבחר ב 2008 לקבוצה השנייה של היורוליג, אבל בינתיים עברו אי אלו שנים הייתי אומר. :) בשנה שעבר עם 6 נקודות ממוצע ביורוקאפ, לא משהוא מלהיב במיוחד. ( אלא אם כן אתה אוהד ירושלים ונלהב מממוצעי הליגה הישראלית שלו ).
אני מניח שבשנה הבאה עם התבגרותו והפציעה שלו הוא ילך וישתפר וימלא עיזוז .
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי felix_r » 23 יולי 2015, 15:15

המדד של אוחיון העונה ביורוליג הוא בדיוק אותו דבר כמו המדד של הלפרין ביורוקאפ

אוחיון
http://www.euroleague.net/competition/p ... code=E2014

הלפרין
http://www.eurocupbasketball.com/eurocu ... code=U2014

אז אם אוחיון הוא לא ברמת היורוליג, אז הלפרין אפילו לא ברמת הירוקאפ ;)
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 23 יולי 2015, 19:55, נערך פעם אחת בסך הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי צ'שר » 23 יולי 2015, 17:45

בהקשר הזה אני אהיה או"מניק מרושע- שניהם שחקנים לא טובים, כל אחד בדרכו. אין ספק שמבחנת יכולות התקפיות יוגב אוחיון הוא חלש לכל רמה. מישהו פה כתב שברנדווין גארד של 38 אחוז מהשדה, אז ביורוליג אוחיון במצב הרבה יותר גרוע מבחינת אחוזי הקליעה שלו (גם בליגה רחוק מלהיות להיט). מצד שני הלפרין הוא אנטימכבי בעייני , פחדן, חובבן וסואסייד אינסטינקנט על לשון קילר אינסטיקנט.

מבניהם ברור שאוחיון עדיף, כי הוא לפחות עושה משהו אחד חיובי במשחקים חשובים. הלפרין נאדה.
תמונה
צ'שר

הודעהעל ידי חנו'ש » 23 יולי 2015, 21:29

על מה הקשקוש הזה שי-ם לקחה את כהן כדי שלא יהיה במכבי??
כהן היה במכבי עד לפני חודש!! ומכבי היא זו ששחררה אותו כי לא רצתה אותו!!
אז מה אכפת לנו שהוא לא יוכל להיות במכבי בעתיד? אם היינו רוצים אותו לעתיד לא היינו משחררים אותו....

ומדברים פה על עוד שנה שלא יהיה לנו גבוהים?
מי? פישר שבעוד שנה יהיה עוד יותר מבוגר בשנה? כהן שבעוד שנה לא יהיה יותר מתאים למכבי ממה שהוא היום?
כדיר שאף לא התאים ואף פעם לא יתאים? אליהו שמאז שעזב אני לא ראה כאן יותר מידי געגועים אליו??
את רותבארט לא היה אכפת לי אם היה מגיע היום, אבל הוא בכל מקרה הלך לעכברושים ואם עוד שנה נרצה אותו אני לא חושבת שזה יהיה קשה להוציא אותו משם, וגם אם לא, לא נורא....

בינתיים יש לנו 4 ישראלים שחתומים לכמה שנים קדימה (יוגי, דוגי וסיל חתמו על חוזזה ל-3 שנים כל אחד ואני לא יודעת לגבי החוזה של פניני, אבל אם יחזור לעצמו הוא יסיים איתנו את הקריירה)
לגבי גבוהים ישראלים, אז נכון שיש מצוקה (תמיד היתה מצוקה בגזרת הגבוהים הישראליים), אבל צריך להסתכל לכיוון הצעירים אם כבר ואולי מתאזרחים אם יש, ויש לנו שנה שלמה לחפש מישהו כזה, אבל רצוי שלא יהיה אף אחד מן הרשימה הנ"ל
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 23 יולי 2015, 21:31

ההודעה הכי ארוכה שלך אי פעם?
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 23 יולי 2015, 21:33

Holiday_Armadillo כתב:ההודעה הכי ארוכה שלך אי פעם?

לאאאא
היו לי כבר מגילות.
יש רגעים שאני מקבלת מוזה....
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי my man » 23 יולי 2015, 21:33

Holiday_Armadillo כתב:ההודעה הכי ארוכה שלך אי פעם?

זה מה שחשוב בהודעה שלה, נכון! :duh
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי אדגר פו » 23 יולי 2015, 21:37

חנו'ש כתב:על מה הקשקוש הזה שי-ם לקחה את כהן כדי שלא יהיה במכבי??
אז מה אכפת לנו שהוא לא יוכל להיות במכבי בעתיד? אם היינו רוצים אותו לעתיד לא היינו משחררים אותו....

מי? פישר שבעוד שנה יהיה עוד יותר מבוגר בשנה? כהן שבעוד שנה לא יהיה יותר מתאים למכבי ממה שהוא היום?
כדיר שאף לא התאים ואף פעם לא יתאים? אליהו שמאז שעזב אני לא ראה כאן יותר מידי געגועים אליו??
את רותבארט לא היה אכפת לי אם היה מגיע היום, אבל הוא בכל מקרה הלך לעכברושים ואם עוד שנה נרצה אותו אני לא חושבת שזה יהיה קשה להוציא אותו משם, וגם אם לא, לא נורא....

בינתיים יש לנו 4 ישראלים שחתומים לכמה שנים קדימה (יוגי, דוגי וסיל חתמו על חוזזה ל-3 שנים כל אחד ואני לא יודעת לגבי החוזה של פניני, אבל אם יחזור לעצמו הוא יסיים איתנו את הקריירה)
לגבי גבוהים ישראלים, אז נכון שיש מצוקה (תמיד היתה מצוקה בגזרת הגבוהים הישראליים), אבל צריך להסתכל לכיוון הצעירים אם כבר ואולי מתאזרחים אם יש, ויש לנו שנה שלמה לחפש מישהו כזה, אבל רצוי שלא יהיה אף אחד מן הרשימה הנ"ל

הודעה ראויה לציון !
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי my man » 23 יולי 2015, 21:38

אדגר פו כתב:
חנו'ש כתב:על מה הקשקוש הזה שי-ם לקחה את כהן כדי שלא יהיה במכבי??

הודעה ראויה לציון !

או ככה היה צריך להגיב להודעה הזו- תלמדי כרמל!
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי jol9 » 24 יולי 2015, 01:46

שמואל1 כתב:
jol9 כתב:
roy1000 כתב:נשארו אולי 10 מקומות פנויים ברוסטרים של קבוצות NBA. אולי 2-3 שחקנים יוחתמו לפני המחנות ועוד 7-8 אחרי המחנות. מבחינת רכזים יש מקום למקסימום 3, ויש את אנדרה מילר, רידנאוור, פריג'יוני ואיש סמית' שבתור לפני מקל. אני באמת לא מבין איזה סיפורים הסוכן שלו מוכר לו, אבל הסיכויים של מקל לקבל חוזה כרגע הם אפסיים.

ניהול הקריירה שלו הוא מזוויע.
עוד מאותו היום שהוא ברח ממכבי במקום להתמודד על המקום שלו כמו גבר, דרך ה-2 עונות שלא שיחק כדורסל תחרותי, ועכשיו הסיפורים
האלה...

אפשר להעביר ביקורת על הדרך, אבל אי אפשר לומר שניהול הקריירה שלו הוא מזוויע, כי הוא הישראלי השני בהיסטוריה שמגיע ל- NBA והראשון שעושה זאת לא דרך הדראפט.

איך אפשר להגדיר אחרת מצב שבו שחקן בשיא הקריירה שלו מבלה שנתיים שלמות על הספסלים/מחוץ למסגרת תחרותית?

בשלב הזה נראה שההגעה שלו לNBA קשורה הרבה יותר למזל מאשר ליכולת
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 24 יולי 2015, 01:57

jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
jol9 כתב:
roy1000 כתב:נשארו אולי 10 מקומות פנויים ברוסטרים של קבוצות NBA. אולי 2-3 שחקנים יוחתמו לפני המחנות ועוד 7-8 אחרי המחנות. מבחינת רכזים יש מקום למקסימום 3, ויש את אנדרה מילר, רידנאוור, פריג'יוני ואיש סמית' שבתור לפני מקל. אני באמת לא מבין איזה סיפורים הסוכן שלו מוכר לו, אבל הסיכויים של מקל לקבל חוזה כרגע הם אפסיים.

ניהול הקריירה שלו הוא מזוויע.
עוד מאותו היום שהוא ברח ממכבי במקום להתמודד על המקום שלו כמו גבר, דרך ה-2 עונות שלא שיחק כדורסל תחרותי, ועכשיו הסיפורים
האלה...

אפשר להעביר ביקורת על הדרך, אבל אי אפשר לומר שניהול הקריירה שלו הוא מזוויע, כי הוא הישראלי השני בהיסטוריה שמגיע ל- NBA והראשון שעושה זאת לא דרך הדראפט.

איך אפשר להגדיר אחרת מצב שבו שחקן בשיא הקריירה שלו מבלה שנתיים שלמות על הספסלים/מחוץ למסגרת תחרותית?

בשלב הזה נראה שההגעה שלו לNBA קשורה הרבה יותר למזל מאשר ליכולת

בשנתיים האחרונות הוא לא מרבה לשחק מבחירה. הוא רוצה למצות את אופציית ה- NBA כי הוא ידוע שחזרה לאירופה פירושה סוף הסיפור שלו מעבר לים.
עצם ההגעה שלו ל- NBA ללא דראפט זה הישג עצום שמצביע על התנהלות נכונה. אני לא חושב שזה מזל כי קבוצות NBA לא סתם נותנות לשחקן חוזה מובטח בגלל הפנים היפות שלו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 24 יולי 2015, 02:16

טוב, כמה הערות אחרי שקראתי את כל הדיון של היממה האחרונה...

שמואל - מקל לא משחק כדורסל.. מה זה משנה אם מבחירה או לא. האמת שזה משנה - אם זה מבחירה, אז זה רק מוכיח את צדקתי,
שהוא ניהל את הקריירה בצורה רעה מאוד.
אתה תמיד טוען שהוא הישראלי הכי טוב היום, או השני הכי טוב. קח כמה ישראלים גדולים בעבר בערך בגילו של מקל ותשווה מה הם עשו.
ג'מצ'י היה מלך הסלים בכל מסגרת בערך ששיחק בה, מיקי היה אלוף אירופה כשחקן מספר 1 בקבוצה, נדב היה שחקן ההגנה
הכי טוב באירופה, קטש היה מלך הסלים של אליפות אירופה, אלוף יורוליג עם פאו ועם חוזה ביד בניקס (ואני מהמר בסבירות של 100%,
שאם לא השביתה, הוא היה עושה שם דברים גדולים, בטח ביחס למה שמקל עשה בNBA), שפר לקח אליפות אמיתית עם הגליל, היה כוכב
במכללות ושחקן משמעותי מאוד באירופה במדי מכבי, בורשטיין לקח תארים ועשה פיינל פורים כמו אף ישראלי צבר אחר בהיסטוריה, והכל
מפוזיציה של שחקן חמישייה וכו'.

מי זה בכלל מקל על ידם??

לגבי הישראלים הכי טובים היום - ברור שמבחינת כשרון, פארמר הוא מספר 1 ולנדסברג מספר 2. הלפרין ואליהו הם has beens, והם
לא יחזרו ליורוליג, אלא אם מגדל יקבלו WILD CARD.
בליגה, לא הם אלה שעשו את ההבדל, אלא כמה גורמים שהצטברו להם יחדיו כמו פציעות, ניהול רע מאוד של הסגל של ההנהלה
וקריסה מנטלית אחרי ההדחה מהיורוליג.

ולגבי כהן, מה שחני אמרה.. זה כ"כ משעשע שפתאום הוא הופך להיות לגבוה משהו.. למי איכפת בכלל? שחקן עלוב שלא היה צריך ללבוש
צהוב, גם אם היה השחקן הישראלי האחרון על הפלנטה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אדגר פו » 24 יולי 2015, 10:49

גם אוחיון בספק לאליפות אירופה ?
http://www.nrg.co.il/online/3/ART2/711/ ... =620&loc=8

בעייה בריאותית ? אולי הכוונה כאן למחלת הקרוהן ? כי לא מדובר על פציעה.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: שמוליק ו־45 אורחים