קובי כתב:פארמר עוזב: אפשרות נוספת שיכולה לבוא בחשבון - אם מכבי לא תהיה מעוניינת לחכות לפליטי NBA, או לחלופין לא לבנות על השתלבות שלהם פה, אפשר גם להסתכל מתחת לפנס.
מתחת לפנס זה לאנדסברג, שמכיר את הליגה הישראלית מצויין ונותן תפוקה של זר לכל דבר ועניין, או הלפרין.
לגבי הלפרין, אני מניח שיהיה קשה מאוד להוציא אותו מספרטק. מה גם שהוא שחקן מאוד מרכזי שם. סיבה אחרת יכולה לנבוע, מאי שביעות הרצון של מכבי לגבי ההתנהלות שלו איתה בקיץ (סיכם וחזר בו).
לגבי ג'ף רוזן - הוא הביע את דעתו לגבי שחרורו של לאנדסברג כבר בקיץ ("לא בא בחשבון"), אבל אולי לחץ של הנהלת מכבי ת"א להאצת מו"מ לגביו + טרייד מעניין (בורשטיין + שאייר) ותוספת כסף, תצליח להביא את לאנדסברג לכאן. בורשטיין, שחקן שאומנם בירידה, אבל בשוק הישראלי, אני מניח שיש לו עדיין הרבה קונים. ג'ף רוזן מצידו, יודע שבקיץ לאנדסברג שחקן חופשי ואם כבר לגזור קופון, אז אולי זה הזמן. הרבה תלוי כאן במכבי.
אני מעריך את הספקולציה הזו לנמוכה יחסית, מאחר ומכבי, באופן מסורתי, לא נוהגת להביא שחקנים תחת חוזה, אבל בסיטואציה מסויימת, בטח ובטח אם הקבוצה תיראה לא טוב, זה בהחלט יוכל לבוא בחשבון.
איזה קופון אתה מציע לרוזן? שייר ובורשטיין? זה hardly קופון ראוי ומעניין במיוחד, בטח לא במקום הטופ סקורר של הליגה.
לאנדסברג הוא גם לא תחליף לפארמר בשום צורה. אם זה היה במקום לאנגפורד, אז הייתי מסכים, אבל פארמר זה שחקן אחר עם יכולות אחרות.
הלפרין כן יכול להיות רלוונטי החל מינואר (כל ענייני המס אמורים להיות מאחוריו), אבל אין סיכוי שספרטק תוותר עליו, ואני גם לא חושב שהוא כ"כ ירצה לברוח משם באמצע העונה.