דייוויד בלאט - יסכם בקרוב במכבי?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דייוויד בלאט

הודעהעל ידי er79 » 02 מאי 2014, 07:49

מאיפה וואלה הפליצו את השמות האלה? כל מי שחבר של ניקולה מקושר ישירות למכבי? אז אולי גם יביאו את שאראס ופארקר? מכבי חייבת לשאוף קודם כל למאמן ישראלי. מאמן זר ייכשל פה. דאמיקו הצליח הרבה בזכות שרף. ספאחיה וילובאץ נכשלו. בלאט חייב להיות אופציה ראשונה, אם לא הוא אז יש את פיני, את שרף ואת אדלשטיין, כולם עדיפים על מאמן זר.
er79

הודעהעל ידי jol9 » 02 מאי 2014, 09:00

שרף ופיני כבר לא מאמנים. על אותו משקל אפשר להביא גם את שלמה שרף לנבחרת.

בואו נתקדם קצת.

הכדורסל לא הומצא בישראל, והמאמנים הכי טובים לא יושבים בישראל.

אני אישית חושב שגודס מתאים ויכול גם להצליח, אבל אין לי בעיה לדבר על מאמן אחרים כל עוד זה לא השמות הממוחזרים
של פיני ושרף.

Er - אדלשטיין??? באמת???
זה אדם שידוע ביכולת עמידה בלחצים שלו...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 02 מאי 2014, 09:25

jol9 כתב:שרף ופיני כבר לא מאמנים. על אותו משקל אפשר להביא גם את שלמה שרף לנבחרת.

בואו נתקדם קצת.

אני אישית חושב שגודס מתאים ויכול גם להצליח, אבל אין לי בעיה לדבר על מאמן אחרים כל עוד זה לא השמות הממוחזרים
של פיני ושרף.

Er - אדלשטיין??? באמת???

אדלשטיין הוא אופציה שלישית בעיניי ואני מעדיף אותו על גודס חסר הכריזמה. פיני וצביקה לא שכחו לאמן. בכל מקרה אני מעדיף אותם על כל מיני מאמנים זרים ששם המשפחה שלהם מסתיים ב-יץ' והם מוזכרים רק כי הם חברים של ניקולה. גם פלאניניץ' וזיזיץ' חברים של ניקולה, להזכירך. אף מאמן זר לא יכול להצליח בקלחת ובסיר הלחץ הישראלי. הוא יישחט אחרי כמה מחזורים.
er79

הודעהעל ידי yzafrir » 02 מאי 2014, 12:09

פראסוביץ' דווקא מאמן מצויין אבל הוא חתום בולנסיה שלדעתי לא תשחרר אותו , בטח ובטח כשהיא צפוייה לשחק ביורוליג שנה הבאה...

המטרה צריכה להיות קודם כל בלאט , שבכלל לא בטוח שירוץ אחרי הכסף הגדול של הרוסים , בעיקר בגלל הלחץ הגדול מהמשפחה שלו .
במידה ולא יצליחו להשאירו הייתי רוצה לראות את פיני במערכת כשהמאמן יכול להיות גודס או שמיר . פיני יודע להוציא כסף מהבעלים וגם הוא בעצמו לא ידרוש הרבה ...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 02 מאי 2014, 12:34

er79 כתב:
jol9 כתב:שרף ופיני כבר לא מאמנים. על אותו משקל אפשר להביא גם את שלמה שרף לנבחרת.

בואו נתקדם קצת.

של פיני ושרף.

Er - אדלשטיין??? באמת???

אדלשטיין הוא אופציה שלישית בעיניי ואני מעדיף אותו על גודס חסר הכריזמה. פיני וצביקה לא שכחו לאמן. בכל מקרה אני מעדיף אותם על כל מיני מאמנים זרים ששם המשפחה שלהם מסתיים ב-יץ' והם מוזכרים רק כי הם חברים של ניקולה. גם פלאניניץ' וזיזיץ' חברים של ניקולה, להזכירך. אף מאמן זר לא יכול להצליח בקלחת ובסיר הלחץ הישראלי. הוא יישחט אחרי כמה מחזורים.

אני די מתקשה לחשוב על מאמן פחות מתאים למכבי מאשר אדלשטיין. הוא אולי מבין כדורסל, אבל הוא לחוץ כמו טמפון.
בוא נראה אותו בנבחרת, מתמודד מול יריבות קצת יותר איכותיות מאשר בליגה שלנו, וחשוף לביקורת גדולה, ולא מאותרג ע"י התקשורת.

אם היית צריך לעשות ניתוח, היית הולך למנתח, שלא ניתח כבר כמה שנים, אלא רק לימד באוניברסיטה?
אם היית צריך לטוס, היית מעדיף טייס פעיל, או טייס שפרש ומאז מתעסק במקצוע רק באופן שטחי?

פיני וצביקה כבר לא מאמנים, ולמעשה גם הקאמבקים הארעיים שלהם לא כ"כ מוצלחים עד עכשיו.
זה כמובן לא פוסל אותם על הסף, אבל אי אפשר להקפיץ אותם לראש הרשימה רק כי הם מאמני עבר גדולים (השיא של פיני היה לפני עשור בערך
וזה של צביקה לפני שני עשורים).

לא כל המאמנים הזרים הם חברים של ניקולה, וגם אלה שכן, לא בהכרח אנשי מקצוע רעים.
זה יפה שאתה קובע ש"אף מאמן זר לא יכול להצליח...". על סמך מה? ספאחיה נתן בסה"כ עונה טובה עם מכבי (שנמדדה באופן טבעי אל מול העונות
הגדולות של פיני), ילובץ' היה לפני משהו כמו 20 שנה, וגם הוא בסה"כ נתן עונה טובה, הפך את קטש לכוכב על, והשיג בערך את אותם ההישגים של אלה שהיו לפניו או אחריו,
בטווח של שנה שנתיים... ומי עוד?
סה"כ 2 מאמנים סבירים ביותר, ולא מהצמרת הגבוהה של אירופה, שהצליחו לא רע בכלל במועדון. הרבה יותר טוב מכמה מהמאמנים הישראלים שהיו כאן בשנים האחרונות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 02 מאי 2014, 14:56

יוני, אני לא חושבת שמאמן שוכח איך מאמנים, לא משנה כמה שנים הוא כבר לא מאמן (וזה לא שהוא צריך לחזור לכושר).
אם למשל פיני מעוניין לחזור ויש רצון טוב של 2 הצדדים, וכמובן שלפיני יש תשוקה אמיתית ורצון אמיתי לחזור לאמן - אני יותר מאשמח.
מכיוון שכל זה לא הולך לקרות... אז לי אישית אין בעיה עם מאמן זר, אבל רק בתנאים שכבר ציינתי בעבר.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 02 מאי 2014, 15:02

חנו'ש כתב:יוני, אני לא חושבת שמאמן שוכח איך מאמנים, לא משנה כמה שנים הוא כבר לא מאמן (וזה לא שהוא צריך לחזור לכושר).
אם למשל פיני מעוניין לחזור ויש רצון טוב של 2 הצדדים, וכמובן שלפיני יש תשוקה אמיתית ורצון אמיתי לחזור לאמן - אני יותר מאשמח.
מכיוון שכל זה לא הולך לקרות... אז לי אישית אין בעיה עם מאמן זר, אבל רק בתנאים שכבר ציינתי בעבר.

בואי נגיד שהדוגמאות שלי הן מעט קיצוניות, אבל גם אימון כדורסל זה יכולות שצריכות להיות מחודדות וכשמפסיקים לאמן שנים ארוכות,
אז היכולות מתקהות, ודרוש זמן לחזור.
מה שכן, ברור שאם ואם ואם, אז גם אני אשמח לשפיני יחזור וייאמן, אבל זה די קרוב ללהיות לא ריאלי.

בכל אופן, עד שפיני לא מצהיר שהוא מעוניין לחזור לאמן, אין שום סיבה שהוא יופיע בshortlist של המאמנים שמועמדים להחליף את בלאט.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 02 מאי 2014, 16:24

felix_r כתב:
rc4991 כתב:
felix_r כתב:אילו קבוצות בחירות בדיוק? אולימפיאקוס ופאנא? שם עוזרי מאמנים הפכו למאמנים ראשיים, כי לא היה כסף להחתים מאמן ברמה.

אולי הוא כן היה יכול לעשות כסף טוב באחת הטורקיות, אבל כולם יודעים שטורקיה זה ביזבוז זמן...

קאזאן,מילאנו,קאחה,הטורקיות ובטח יש עוד

קאחה זאת קבוצה בחירה? אולי פעם. היום אין להם גרוש על התחת.
קאזאן בחירה? נו באמת... זה אפילו לא יורוליג.
טורקיה זה רק צרות. אפילו אוברדוביץ', שלא עמד בפיתוי של הכסף הגדול, למד את זה על בשרו...

הקיצר, אתה סתם זורק שמות.
הסברתי לך, הוא לא מאמן צעיר שמחפש לעשות שם. הוא כבר בן 60. יש לו קבלות.
זכה ביורוליג עם ז'לגיריס.
זכה בערד אולימפי עם ליטא.
מקום שני באליפות אירופה עם ליטא
מקום שלישי באליפות אירופה עם יוון

לקאחה יש תקציב באיזור של מכבי (ולפני שנתיים הוא היה יותר גדול)
קאזאן אולי לא ביורוליג אבל זה לא המדד והיא לחלוטין קבוצה רצינית
לא התייחסת למילאנו וממש לא נראה לי שזה הוא שלא רצה את הטורקיות

ורק שתבין,אני מעריך אותו אבל זה נראה לי מוזר שהוא מאמן בסין
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 02 מאי 2014, 19:09

יוני, מאמן כדורסל הוא לא מנתח מוח. אין שום סיבה שפיני שכח לאמן כדורסל, גם אחרי כמה שנים בחוץ. הוא עדיין חי ונושם את הענף הזה. שוב, אני אישית חושב שמאמן זר, יהיה אשר יהיה, הוא מתכון בטוח לאסון ומועד לפיטורים מהירים
er79

הודעהעל ידי felix_r » 02 מאי 2014, 19:54

er79 כתב:יוני, מאמן כדורסל הוא לא מנתח מוח. אין שום סיבה שפיני שכח לאמן כדורסל, גם אחרי כמה שנים בחוץ. הוא עדיין חי ונושם את הענף הזה. שוב, אני אישית חושב שמאמן זר, יהיה אשר יהיה, הוא מתכון בטוח לאסון ומועד לפיטורים מהירים

זכותך לחשוב מה שאתה רוצה. הבעיה היחידה היא, שדעתך לא מבוססת על כלום.

ביהסטוריית מכבי היו בסך הכל 3 מאמנים זרים: רודי ד'אמיקו, וינקו ילובאץ ונבן ספאחיה. למרות שאף אחד מהם לא נחשב למאמן עלית, אף אחד לא פוטר ולא קרה שום אסון.

יותר מזה, רודי ד'אמיקו הוא המאמן הכי מצליח בתולדות מכבי. הוא בא מקולג' ואימן את מכבי רק עונה אחת, אבל בעונה הזאת הוא הצליח לזכות ב 4 תארים: אליפות, גביע, גביע אירופה וגביע ביניבשתי. וזה למרות שלא הכיר את הכדורסל האירופי.

שני האחרים הגיעו להצלבה, שזה לא רע. וזה למרות שילובאץ היה שחקן מפורסם יותר מאשר מאמן, ובתפקיד המאמן אין לו שום רקורד לא לפני מכבי ולא אחרי.

אתה גם שוכח, שבניגוד לכדורגל, שם רוב השחקנים הם ישראלים, בכדורסל רוב השחקנים הם זרים, אז למה שלא יהיה גם מאמן זר?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי er79 » 02 מאי 2014, 20:05

felix_r כתב:
er79 כתב:יוני, מאמן כדורסל הוא לא מנתח מוח. אין שום סיבה שפיני שכח לאמן כדורסל, גם אחרי כמה שנים בחוץ. הוא עדיין חי ונושם את הענף הזה. שוב, אני אישית חושב שמאמן זר, יהיה אשר יהיה, הוא מתכון בטוח לאסון ומועד לפיטורים מהירים

ביהסטוריית מכבי היו בסך הכל 3 מאמנים זרים: רודי ד'אמיקו, וינקו ילובאץ ונבן ספאחיה. למרות שאף אחד מהם לא נחשב למאמן עלית, אף אחד לא פוטר ולא קרה שום אסון.

יותר מזה, רודי ד'אמיקו הוא המאמן הכי מצליח בתולדות מכבי. הוא בא מקולג' ואימן את מכבי רק עונה אחת, אבל בעונה הזאת הוא הצליח לזכות ב 4 תארים: אליפות, גביע, גביע אירופה וגביע ביניבשתי. וזה למרות שלא הכיר את הכדורסל האירופי.

שני האחרים הגיעו להצלבה, שזה לא רע. וזה למרות שילובאץ היה שחקן מפורסם יותר מאשר מאמן, ובתפקיד המאמן אין לו שום רקורד לא לפני מכבי ולא אחרי.

אתה גם שוכח, שבניגוד לכדורגל, שם רוב השחקנים הם ישראלים, בכדורסל רוב השחקנים הם זרים, אז למה שלא יהיה גם מאמן זר?

דאמיקו היחיד מבין השלושה שהצליח, וגם זה הרבה בזכות שרף, שהיה עוזרו. אני לא תמיד חסיד של סטטיסטיקה, אבל הפעם אני אני הולך עם הסטטיסטיקה, ביחד עם הפן התרבותי. מאמן זר ייכשל פה, ואני חותם על זה. אובראדוביץ ומסינה הרי לא יבואו, וגם הם לא בטוח יצליחו. בכלל, לא מבין למה גם בעמדת המאמן צריכים לרעות בשדות זרים, המאמנים הישראלים מאוד טובים. לא צריך שום פראסוביץ ושום מלובביץ
er79

הודעהעל ידי felix_r » 02 מאי 2014, 20:21

er79 כתב:
felix_r כתב:

דאמיקו היחיד מבין השלושה שהצליח, וגם זה הרבה בזכות שרף, שהיה עוזרו. אני לא תמיד חסיד של סטטיסטיקה, אבל הפעם אני אני הולך עם הסטטיסטיקה, ביחד עם הפן התרבותי. מאמן זר ייכשל פה, ואני חותם על זה. אובראדוביץ ומסינה הרי לא יבואו, וגם הם לא בטוח יצליחו. בכלל, לא מבין למה גם בעמדת המאמן צריכים לרעות בשדות זרים, המאמנים הישראלים מאוד טובים. לא צריך שום פראסוביץ ושום מלובביץ

א) דווקא הסטטיסטיקה אומרת שאף מאמן זר לא נכשל. המאמנים הישראלים הם אלה שאיבדו את כל האליפויות של מכבי בארץ, והם גם היו האחראים על העונות הכי פחות מוצלחות באירופה.
ב) אין שום פן תרבותי - כמעט כל השחקנים הם זרים, אז למה שלא יהיה להם מאמן זר?
ג) גם המאמנים הזרים הקודמים של מכבי לא היו ברמה של אוברדוביץ' או מסינה, ועדיין הם לא נכשלו.

לא מבין על מה אתה חותם. ההיסטוריה מלמד בדיוק את ההפך ממה שאתה אומר.
וזה לא שבישראל המציאו את המשחק בשם כדורסל...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי er79 » 02 מאי 2014, 20:32

המאמנים הזרים לקחו אליפות בעידן של סדרות, ובלי שום קשר אף קבוצה לא היוותה יריב על מכבי בעונות של וינקו ושל ספאחיה. מן הסתם מאמנים ישראלים יש סיכויים גבוהים יותר שיאבדו אליפות כי יש ויהיו במכבי יותר מאמנים ישראלים מזרים. שוב, סטטיסטיקה. איש באמונתו יחיה. אני לא אשמח לראות פה מאמן זר. ואגב, שאני מדבר על פן תרבותי אני לא מתכוון ליחסי מאמן - שחקנים, אלא לחוסר הסבלנות וסובלנות של הקהל והתקשורת בישראל למאמנים זרים.
er79

הודעהעל ידי שחף » 02 מאי 2014, 21:25

כן, אין לי ספק שגודס, שלא הראה יכולות אימון גדולות בירושלים או בראשון לציון, הוא מחליף עדיף על מישהו כמו פראסוביץ'. כן, למרות שהאחרון כנראה ייקח יורוקאפ עם ולנסיה, הוביל את טאו ויטוריה לפיינל פור ובאופן כללי הוא מאמן מוצלח יותר. העיקר שגודס יודע לקרוא עברית. כי מסתבר שמי שיודע לעשות את זה יש לו פטנט על התמודדות עם לחצים. אולי נחזיר גם את אפי, הוא הרי עשה את כל כך טוב פה. עד כה אף מאמן זר שהיה במכבי לא איבד אליפות.
שחף

הודעהעל ידי er79 » 02 מאי 2014, 21:30

שוב, סטטיסטיקה. אם היו פה כל שנה מאמנים זרים הם גם היו מאבדים אליפויות, לבטח בשיטות המטומטות שהונהגו פה לאחרונה. שנית, קראת אותי מציע את גודס? נהפוך הוא. גם לא אפי בראש מעייניי. יש מספיק מאמנים ישראלים טובים, ולא כל מאמן זר שמגיע לגמר היורוקאפ זה בינגו. לקחת אליפות זה לא משהו שאני מגדיר אותו הצלחה גדולה. מאז דאמיקו, לא זכינו לאף מאמן זר שהוביל אותנו מעבר להצלבה.
er79

הודעהעל ידי felix_r » 02 מאי 2014, 21:58

er79 כתב:המאמנים הזרים לקחו אליפות בעידן של סדרות, ובלי שום קשר אף קבוצה לא היוותה יריב על מכבי בעונות של וינקו ושל ספאחיה.

ממש לא נכון. אתה סתם זורק דברים שלא קשורים למציאות. אפילו בדיקה שיטחית לחלוטין מפריחה את הדברים שלך.

ספאחיה לקח אליפות בפיינל-פור, כשלירושלים הייתה קבוצה חזקה מאוד, ותקציב גבוה יותר מהשנה:

הוראס ג'נקינס
טימי באווארס
מאיר טפירו
גיא פניני
מתן נאור
דרור חג'ג'
טרנס מוריס
מאריו אוסטין
ועוד...
אחלה סגל.

http://basket.co.il/TeamPage.asp?TeamId=37&cYear=2007
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שחף » 02 מאי 2014, 22:00

אז מה הפיתרון הכי טוב שלך? שמיר? אתה באמת יכול להגיד עם יד על הלב שהוא יותר טוב מפראסוביץ'? פיני לא יחזור, אני חושב שהוא מרגיש שהוא די מיצה את מכבי. ואני מקווה שאתה לא רוצה את קטש בחזרה.

יש לי בעיה אחרת עם מאמנים ישראלים. הם לא מכירים את השוק באירופה בכלל. אולי אצל שמיר זה קצת אחרת, אבל ממה שאני זוכר רוב הזרים שהוא הביא לירושלים בזמנו לא היו משהו מדהים(בזמנו האיש לקח את נואל פליקס אחרי השנה שלו במכבי). הם מחתימים שחקנים אמריקאים באוטומאט והליגה בארץ נראית כמו הליגה הלאומית של הדי ליג. קח את פרו אנטיץ' לדוגמא. לפני 5 שנים האיש שיחק בפאקינג לבסקי סופיה. לחלוטין ברמות השכר של קבוצה כמו ירושלים. אולי אפילו ברמות שכר של מכבי חיפה. אבל אף מאמן ישראלי לא היה מחתים אותו, כי הוא לא אמריקאי קפיצי שמטביע. אותו אנטיץ' שהיה חלק משמשמעותי משתי הזכיות של אולימפיאקוס ועכשיו משחק בהוקס. גם בלאט מחתים אמריקאים באוטומאט, למרות שיש מעט מאוד כאלה שמתגלים ברמה באמת גבוהה באמת.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 02 מאי 2014, 22:37

er,
התגובות שלך נורא מוזרות. אף אחד לא אמר לך שהדעה שלך לא לגיטימית. היא כנראה גם שייכת לרוב.
העניין הוא שבעוד בתכנית כמו יציע העיתונות, או ברדיו, אפשר לבוא ולקשקש עד מחר על מנטליות ודברים אחרים מהסוג הזה, כאן, אם אתה רוצה
לבסס את הטענה שלך, צריך קצת מעבר לזה.

ואז כשאתה מנסה לגונן בכוח על הטענה (הלגיטימית) שלך, אתה מתחיל באמת להתרחק מהמציאות. מאיפה אתה זוכר מה היה בעידן דאמיקו ויילובץ'?
כמו שפליקס אמר, ספאחיה לקח אליפות בדיוק באותה השיטה כמו כל המאמנים הישראלים האחרונים, וגם מול יריבה חזקה.
ומה הקשר לסטטיסטיקה כאן? א - לא עושים סטטיסטיקה על כ"כ מעט מקרים, וב - דווקא הסטטיסטיקה היא לטובת המאמנים הזרים, אם כבר.

אפשר לחפש טיעונים אחרים שלא סותרים את העובדות הבסיסיות, שהן (שוב, כמו שפליקס ציין), שהיו 3 מאמנים זרים, שאחד מהם הצליח מאוד (לא - לא בזכות
שרף, כמו שפיני לא הצליח בזכות בלאט) ושניים אחרים שנתנו עונות סבירות לגמרי (יילובץ' על הדרך גם עזר לקטש לפרוץ).
אלה העובדות.
מכאן, תמצא טיעונים אחרים, אם אתה רוצה לשכנע מישהו. אני אישית חושב שמאמן זר טוב זאת לא קללה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 02 מאי 2014, 22:56

חוץ מזה, אני חושב שאם ספאחיה היה מגיע אחרי קטש ולא אחרי השושלת שלשאראס+פארקר=ניקולה הוא היה נחשב להצלחה.
שחף

הודעהעל ידי er79 » 03 מאי 2014, 00:03

ספאחיה צריך להגיד תודה לסמי בכר, ושוב-זכייה באליפות באותם ימים היו בעבור מכבי כמו השתתפות בליגה הבלקנית, דבר של מה בכך. בין 1993 ל-2008 מכבי שלטה בליגה המקומית ללא עוררין. ביום שמאמן זר יביא את מכבי לפחות לפיינל פור תרימו אליי צלצול. צר לי, ישנם מספיק מאמנים ישראלים שמתאימים למכבי הרבה לפני מאמנים זרים.
er79

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: cifkcv, Google [Bot], JarJarBinx, מרסר, עידן ו־36 אורחים