roy1000 כתב:jol9 כתב:בכל עונה, מה בכל השתיים האחרונות?
ההנהלה של מכבי השקיעה המון לאורך השנים, וגם הביאה הישגים גדולים. זה שהם מביאים פגר שנזרק מהקבוצה לפני שנתיים, זה לא מרשים אותי יותר מדי.
תואר יורוליג כן מרשים.
כידוע הדעה שלי נמצאת איפשהו באמצע בין מה שאתה אומר, לבין מה שאמרתי כאן הרגע. זה רק בשביל להראות את הצד השני שהוא לגיטימי ביותר.
זה שהם מוציאים סכום משמעותי מהכיס ומביאים שחקן (ואני מסכים שקרוב לוודאי שהוא יהיה נפילה) זה כבר יפה. אין כרגע הרבה אנשים בכדורסל הישראלי ששופכים סכומים משמעותיים לענף. לגבי ההחלטות שהם קיבלו, אין ספק שבמבחן התוצאה על המגרש הם לא הצליחו.
ההנהלה של מכבי שונה לחלוטין ממה שהיתה לפני 20 שנה, ככה שהעבר הרחוק לא רלוונטי כרגע. כרגע, השותף המנהל של הקבוצה נמצא בחובות של מליארדים ונלחם על למשוך עוד כמה שבועות וחודשים לפני שהעסק המרכזי שלו קורס סופית ועובר לשליטת הנושים. יהיה קשה מאוד לשכנע ולהאמין שדווקא במצבם העסקי הנוכחי, הפדרמנים משקיעים מכיסם ולא להיפך כשגם בשנים טובות יותר שלהם לא היו השקעות משמעותיות בקבוצה.
זה שהם לא משקיעים מכיסם זה ברור. זה שהתקציב יורד במשך השנים זה ברור.
אבל בכל זאת, ראית אתמול את ההבדל. אוהדי מכבי באים לנוקיה תמיד והמנויים נמכרים תמיד. זה הבסיס הכלכלי האיתן של מכבי, וזה שונה מרוב הקבוצות באירופה,
שנשענות על אוליגרך, קבוצת כדורגל גדולה או איזו אופנה חולפת.
אני חושב שפרט לעניין הכלכלי מה שהשתנה זה שההוצאות מבוקרות. המטרה היא כנראה להגיע למצב שבו לא מוציאים כמעט כסף מיותר מהכיס. בדרך לזה שילמה ההנהלה שכר
לימוד באמת מכובד, אבל בסה"כ אפשר לקוות שתוך שנתיים-שלוש, יהיה כאן באמת מודל שמחזיק את עצמו ומשאיר את המועדון בצמרת במשך שנים.
מה שכן, מכבי מאוד סובלת מכך שאין פשוט ישראלים ראויים מלבד קומץ קטן.
אני הייתי אוהד גדול גם של הלפרין וגם של אליהו, אבל שניהם במעשיהם על המגרש ומחוצה לו, גרמו לי להבין שהם קיבלו ממני קרדיט בלתי נגמר שלא היה מוצדק.
ההנהלה הבינה את זה עוד לפניי, ועל זה אני נותן להם +1 גדול.
צריך לזרום עם השיטה ולראות מה קורה. שנה שעברה כולנו הזדעקנו עוד יותר, וראית מה קרה. השנה בינתיים עושה רושם שהקבוצה כן מסוגלת לצאת מהמשברים שעוברים עליה,
וצריך לתת להם עוד טיפה זמן.