גמר גביע המדינה: מכבי נגד ירושלים - ראשון 21:00 ערוץ 5

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: גמר גביע המדינה: מכבי נגד ירושלים - ראשון 21:00 ערוץ 5

הודעהעל ידי jol9 » 24 פברואר 2015, 13:02

ankram כתב:
צהובון כתב:כל מי שעדיין לא השתכנע עד היום, קיבל תשובה למה אליהו לא במכבי.
שחקן הגנה עלוב שגודס הלך עליו כל המשחק. שחקן התקפה מוגבל שחוץ מגויבות אין לו כלום. ככה זה כשאין קליעה.
שימשיך לזלזל במשחק, לנוח בכל קיץ במקום לשפר את עצמו. עם החיוך הדבילי שלו.
שמחתי שעזב לטאו ויטוריה בזמנו. התבעסתי כשהחזירו אותו אחרי שנה בסכום שערורייתי, אחרי שחימם את הספסל שם טאו והאשים את איבנוביץ ברמה המשחק שלו. שמחתי שוב כשהעזיבו אותו שוב. ואחרי שנתיים, אני מקווה שגם כל התומכים שלו רואים היום, איזה בלוף השחקן הזה.

אישית לא הייתי מתבטא כך כלפי שחקן עבר במכבי (שחקן עבר כן , לא אורח לרגע ועוד קפטן לשעבר). סה"כ ליאור אינו בחור שלילי או שחצן , שמגיע לו אנטיגוניזם כזה.
בתכלס אם מסתכלים על זה ממבט צד של לא אוהד כדורסל , זה בסה"כ בחור צעיר שהעבודה הקודמת שלו אמרה לו ללא כחל ושרק , "צ'מע , אתה לא שווה את סכומי הכסף שמגיעים לך , אנו מציעים לך פחות , ואנחנו שומרים לעצמנו כל שנה את הזכות לשחרר אותך" - אאוץ' לכשעצמו.
מלבד זאת , אמש בסיקור הגמר שהיה בערוץ הספורט , די ריחמתי עליו , הבחור פשוט נשבר אחרי הגמר והיה על סף דמעות , קצת רחמים.

באופן כללי צריך להפריד את הדיון בהקשר אליו ואל הלפרין לעניין המקצועי והלא מקצועי.
אני באופן אישי מאוד אהבתי את שני השחקנים האלה כשהיו במכבי, אבל עם הזמן, ועם המעבר למגדל, זה עבר לי לגמרי.

עכשיו במבט בפרספקטיבה אפשר להתייחס לשני הדברים.

מבחינה מקצועית, שניהם נתנו עונות מצויינות במכבי (ליאור שתי עונות תחת פיני וספאחיה והלפרין אחת תחת שרף) ונתנו גם עונות גרועות.
הבעיה העיקרית שלהם בצד המקצועי היתה שהם פשוט לא היו מגיעים למשחקים הגדולים. להלפרין תמיד יהיה את הסל מול ריאל,
אבל זה לא באמת מייצג את התקופה שלו במכבי.
כך שמבחינה מקצועית אפשר להגיד שמדובר אמנם בשחקנים טובים, אבל לא כאלה שעושים את השינוי מבחינת מכבי, או לצורך העניין,
הלפרין ואליהו לא עדיפים על אוחיון ופניני, ולדעתי להיפך, כי יוגי וגיא יודעים להגיע למשחקים הגדולים והם שחקנים עם ביצים.

מבחינה לא מקצועית, המצב הוא עוד יותר גרוע. האופי האדיש של שניהם, המוגבלות ההגנתית של ליאור, הבריחה מהכדורים של הלפרין,
וגם כל מה שהיה בינם לבין הקבוצה (העזיבה של הלפרין ואח"כ מריחת המו"מ בכל שנה מחדש, העזיבה והחזרה של ליאור בשכר מופקע
וכמובן החתימה של שניהם במגדל כביכול מתחת לאף של מכבי), השאירו טעם לא טוב אצל האוהדים.

שניהם מבחינתי כשרונות מבוזבזים, האחד בגלל עצלות וחוסר רצון להתפתח והשני בגלל מחסומים מנטליים קשים ברגעים החשובים,
ולכן אני לא ממש מתגעגע אליהם בקבוצה. אני מעדיף בהרבה פייטר אתלטי שלא מתפשר ונותן את התחת כמו אוחיון, גם אם הוא פחות מוכשר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

Re: גמר גביע המדינה: מכבי נגד ירושלים - ראשון 21:00 ערוץ 5

הודעהעל ידי משה » 24 פברואר 2015, 14:37

יוני מילים כדורבנות. הלפרין זה שחקן שעם רמת הכישרון שלו שיש היה יכול להיות סוג של ספנוליס אם היה לו את האופי המתאים (אולי קצת הגזמתי בהשוואה, אבל בכל אופן). לגביי ליאור אליהו זה רמה אחרת, ניקולה בעבר הציע לו לעבוד ביחד וכמובן שליאור סירב (ניקולה אמר שאם היה לו את המוסר העבודה הוא היה שחקן של 10 מיליון דולר בNBA). שחקן שמגיל 22 לא שיפר שום אבל שום אספקט במשחק שלו וממשיך לחיות על אינסטנקטים וטאץ' טוב מתחת לסגל.
משה

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־20 אורחים