jol9 כתב:אוקיי, אני מבין עכשיו את הכוונה.
מבחינה סטטיסטית טהורה זה באמת נכון, ובאמת קשה להתווכח על זה.
אבל מבחינת מהלך כדורסל, אני חושב שמדובר במהלך טוב.
למשל החתמה של וואנאמייקר בקיץ הקרוב תהיה מבחינתי גם מהלך טוב על אף שלפני העונה הזאת הוא לא ממש עשה משהו בקריירה.
כנ״ל קוזמינסקס.
שחקני יורוליג מובילים בקבוצות שלהם שבאים אחרי עונה אישית טובה, זה המקום שאליו מכבי צריכה לשאוף.
כמובן שחשוב יותר זה שיהיה חיבור בין השחקנים... ואת זה לא ממש יודעים איך לעשות אצלנו.
וואנאמייקר זה סיפור קצת שונה כי זו בסך הכל עונה שלישית שלו ועונה ראשונה בקבוצת יורוליג אז יותר קשה לדעת מה לצפות ממנו. לגבי קוזמינסקאס - אתה יכול לראות שבשנים האחרונות התוצר שלו פר דקה די יציב. הוא קיבל יותר דקות העונה, אבל הוא לא באמת עשה פריצה כל כך גדולה כמו שנדמה. שניהם שחקנים טובים ויציבים ודווקא לגבי שניהם לא מדובר בעונות חריגות.
אני דווקא חושב להיפך. אני חושב שהכיוון הכי טוב של מכבי זה לקחת שחקנים טובים אחרי עונות של שפל (כל עוד אין בעיות של פציעות) בדיוק מהסיבות שציינתי. שאראס זו דוגמא קלאסית. פארקר חזר למכבי אחרי עונה לא טובה ברומא. רוצ'סטי זה בדיוק הדוגמא ההפוכה והטעות - לקחת שחקן מבוגר אחרי עונת שיא.
דוגמא יותר רלוונטית זה בורוסיס - היה בעונת שפל בריאל. זו בדיוק הייתה ההזדמנות להביא אותו.
אנשים פשוט מייחסים הרבה יותר מדי חשיבות לתצפית האחרונה - זו טעות קלאסית שמכבי ידעה לנצל בעבר (לפני תקופת דני/אבי), אבל היום נופלת בזה פעם אחרי פעם.