הקרב על המקום הראשון: הפועל ירושלים- מכבי ת"א, שני, 21:00

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הקרב על המקום הראשון: הפועל ירושלים- מכבי ת"א, שני, 21:0

הודעהעל ידי roy1000 » 23 מרץ 2016, 18:04

jol9 כתב:אוקיי, אני מבין עכשיו את הכוונה.
מבחינה סטטיסטית טהורה זה באמת נכון, ובאמת קשה להתווכח על זה.

אבל מבחינת מהלך כדורסל, אני חושב שמדובר במהלך טוב.
למשל החתמה של וואנאמייקר בקיץ הקרוב תהיה מבחינתי גם מהלך טוב על אף שלפני העונה הזאת הוא לא ממש עשה משהו בקריירה.
כנ״ל קוזמינסקס.

שחקני יורוליג מובילים בקבוצות שלהם שבאים אחרי עונה אישית טובה, זה המקום שאליו מכבי צריכה לשאוף.
כמובן שחשוב יותר זה שיהיה חיבור בין השחקנים... ואת זה לא ממש יודעים איך לעשות אצלנו.

וואנאמייקר זה סיפור קצת שונה כי זו בסך הכל עונה שלישית שלו ועונה ראשונה בקבוצת יורוליג אז יותר קשה לדעת מה לצפות ממנו. לגבי קוזמינסקאס - אתה יכול לראות שבשנים האחרונות התוצר שלו פר דקה די יציב. הוא קיבל יותר דקות העונה, אבל הוא לא באמת עשה פריצה כל כך גדולה כמו שנדמה. שניהם שחקנים טובים ויציבים ודווקא לגבי שניהם לא מדובר בעונות חריגות.

אני דווקא חושב להיפך. אני חושב שהכיוון הכי טוב של מכבי זה לקחת שחקנים טובים אחרי עונות של שפל (כל עוד אין בעיות של פציעות) בדיוק מהסיבות שציינתי. שאראס זו דוגמא קלאסית. פארקר חזר למכבי אחרי עונה לא טובה ברומא. רוצ'סטי זה בדיוק הדוגמא ההפוכה והטעות - לקחת שחקן מבוגר אחרי עונת שיא.

דוגמא יותר רלוונטית זה בורוסיס - היה בעונת שפל בריאל. זו בדיוק הייתה ההזדמנות להביא אותו.

אנשים פשוט מייחסים הרבה יותר מדי חשיבות לתצפית האחרונה - זו טעות קלאסית שמכבי ידעה לנצל בעבר (לפני תקופת דני/אבי), אבל היום נופלת בזה פעם אחרי פעם.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 23 מרץ 2016, 19:10

שאראס לא הגיע למכבי אחרי עונת שפל... גם פארקר לא.

שאראס בא כרכז מוביל של אלופת היורוליג (שבמקרה הסתכסך עם המאמן והיה שם כוכב גדול יותר ממנו בקבוצה).
הוא בא אחרי עונה של 13.5 נק' למשחק, ואחרי שהוביל את ליטא לתואר אלופת אירופה ונבחר לMVP של הטורניר.

פארקר הגיע בכלל אחרי חצי עונה שלא שיחק, ובחצי השני שיחק ברומא והיה, אם אינני טועה, די טוב.

אבל העיקרון שלך ברור. העניין בהקשר הזה הוא שאתה אף פעם לא יכול לדעת האם אותו השחקן נמצא כבר בירידה בקריירה שלו, או שמדובר
בעונת שפל, כמו שהגדרת.
למשל פארמר... הגיע אחרי עונה בינונית בטורקיה, ולא ממש הצליח לחזור לממוצע שלו במכבי (הרבה מתחת).

בקיצור, העניין כאן הוא הרבה יותר מורכב.
אני אישית מאוד הייתי רוצה לראות כאן שני שחקני יורוליג טובים (כמו שפדרמן הגדיר) בדמות קוזמינסקאס ווואנאמייקר.
השני יכול להפוך לסוג של פרקינס והראשון יכול להפוך לכוכב השקט של הקבוצה.
בצירוף עם סנטר טוב (ואסור להתקמצן כאן) אפשר באמת ללכת לדרך חדשה בתקציב סביר בהחלט.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 23 מרץ 2016, 19:58

שאראס הגיע אחרי עונה לא טובה בליגה ספרדית (יותר טוב ביורוליג) ורב עם המאמן שלו. פארקר לא היה טוב במיוחד ברומא.

פארמר זה באמת מקרה מוזר, אבל הירידה שלו הייתה לאורך כמה שנים לפני שהגיע לסיבוב השני במכבי.

אין ספק שזה לא פשוט, אבל מצד שני האסטרטגיה הכי גרועה זה להביא שחקנים אחרי עונות שיא.
שני השחקנים שציינת הם שחקנים טובים, אבל לא ברור לי אם הם בטווח המחירים של מכבי.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 23 מרץ 2016, 21:43

roy1000 כתב:שאראס הגיע אחרי עונה לא טובה בליגה ספרדית (יותר טוב ביורוליג) ורב עם המאמן שלו. פארקר לא היה טוב במיוחד ברומא.

פארמר זה באמת מקרה מוזר, אבל הירידה שלו הייתה לאורך כמה שנים לפני שהגיע לסיבוב השני במכבי.

אין ספק שזה לא פשוט, אבל מצד שני האסטרטגיה הכי גרועה זה להביא שחקנים אחרי עונות שיא.
שני השחקנים שציינת הם שחקנים טובים, אבל לא ברור לי אם הם בטווח המחירים של מכבי.

אני חושב שהם כן בטווח המחירים.
מכבי שילמה העונה הרבה מאוד כסף על כלום, ובעונה הבאה היא תקבל עוד כסף, ככה שהיא כן תוכל להביא כמה שחקנים בסדר
הגודל של מליון ומעלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 23 מרץ 2016, 21:49

בוא נראה. להערכתי לא יגיעו שחקנים בטווח המחירים של השניים האלה. יותר בכיוון של הנדריקס.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 23 מרץ 2016, 21:58

roy1000 כתב:בוא נראה. להערכתי לא יגיעו שחקנים בטווח המחירים של השניים האלה. יותר בכיוון של הנדריקס.

אמרת את אותו הדבר גם שנה שעברה, ועובדה שהגיעו.
באופן מפתיע מאוד, כסף זאת לא הבעיה של מכבי עכשיו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 24 מרץ 2016, 00:25

jol9 כתב:שאראס לא הגיע למכבי אחרי עונת שפל... גם פארקר לא.

שאראס בא כרכז מוביל של אלופת היורוליג (שבמקרה הסתכסך עם המאמן והיה שם כוכב גדול יותר ממנו בקבוצה).
הוא בא אחרי עונה של 13.5 נק' למשחק, ואחרי שהוביל את ליטא לתואר אלופת אירופה ונבחר לMVP של הטורניר.

פארקר הגיע בכלל אחרי חצי עונה שלא שיחק, ובחצי השני שיחק ברומא והיה, אם אינני טועה, די טוב.

אבל העיקרון שלך ברור. העניין בהקשר הזה הוא שאתה אף פעם לא יכול לדעת האם אותו השחקן נמצא כבר בירידה בקריירה שלו, או שמדובר
בעונת שפל, כמו שהגדרת.
למשל פארמר... הגיע אחרי עונה בינונית בטורקיה, ולא ממש הצליח לחזור לממוצע שלו במכבי (הרבה מתחת).

אני אישית מאוד הייתי רוצה לראות כאן שני שחקני יורוליג טובים (כמו שפדרמן הגדיר) בדמות קוזמינסקאס ווואנאמייקר.
בצירוף עם סנטר טוב (ואסור להתקמצן כאן) אפשר באמת ללכת לדרך חדשה בתקציב סביר בהחלט.

יוני, יש סיכוי שהחיבה שלך לקוזמינסקאס והרצון להביא אותו למכבי,מעבר לעובדה שהוא שחקן טוב מאוד וראוי, זה בגלל שהוא קצת ליטאי :) ?
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי LIAV10 » 24 מרץ 2016, 01:33

ליטאי או שוודי, הוא פשוט אחד הפורוורדים הטובים באירופה.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי toja27 » 24 מרץ 2016, 02:24

LIAV10 כתב:ליטאי או שוודי, הוא פשוט אחד הפורוורדים הטובים באירופה.

לא אמרתי אחרת.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 24 מרץ 2016, 06:41

jol9 כתב:
roy1000 כתב:בוא נראה. להערכתי לא יגיעו שחקנים בטווח המחירים של השניים האלה. יותר בכיוון של הנדריקס.

למען הסדר הטוב, הגיע שחקן אחד יקר (פארמר). כל השאר (פבאריני, רנדל, ושאר הליצנים ברכבת) היו שחקנים זולים.
למכבי תמיד יש בעיה של כסף, ואני מעריך שאחרי העונה האחרונה, הבעיה רק תגדל.
roy1000

הודעהעל ידי ankram » 24 מרץ 2016, 10:07

roy1000 כתב:
jol9 כתב:

למען הסדר הטוב, הגיע שחקן אחד יקר (פארמר). כל השאר (פבאריני, רנדל, ושאר הליצנים ברכבת) היו שחקנים זולים.
למכבי תמיד יש בעיה של כסף, ואני מעריך שאחרי העונה האחרונה, הבעיה רק תגדל.

בולשיט.
איך אתה קורא למשכורת של רוצ'סטי? פיצוחים? הבן אדם מרוויח מליון.
והמשכורת של דווין סמית'? פיצוחים וחצי?
יחד עם פארמר , מכבי העמידה חמשייה של בקירוב 3.5 מליון על עמדות 1,2,3. יחד עם אמבקווה שעולה בסביבות ה 800, ורנדל שהמיסוי עליו ישראלי , אתה מדבר על חמשייה שמגיעה ל5.5 מליון בקירוב , זה לא מעט כסף.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי ankram » 24 מרץ 2016, 11:48

19 איבודים לירושליים , 0 מתפרצות של מכבי - זה בטח שיא גינס כלשהו.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי roy1000 » 24 מרץ 2016, 12:33

ankram כתב:בולשיט.
איך אתה קורא למשכורת של רוצ'סטי? פיצוחים? הבן אדם מרוויח מליון.
והמשכורת של דווין סמית'? פיצוחים וחצי?
יחד עם פארמר , מכבי העמידה חמשייה של בקירוב 3.5 מליון על עמדות 1,2,3. יחד עם אמבקווה שעולה בסביבות ה 800, ורנדל שהמיסוי עליו ישראלי , אתה מדבר על חמשייה שמגיעה ל5.5 מליון בקירוב , זה לא מעט כסף.

אנקראם, בנקודת הזמן שאני ויוני מדברים עליה, החוזים של דווין ורוצ׳סטי היו ידועים. מה שבאמת היה מפתיע זו ההחתמה היקרה של פארמר. אמבקווה זה 800 אלף שזה בסדר גודל של הנדריקס. רנדל זה 350 אלף (עם מיסוי ישראלי).

יוני מדבר על שחקנים בסדר גודל של מליון פלוס ואני לא חושב שמכבי תביא עוד כאלה מעבר לקיימים.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 24 מרץ 2016, 12:45

אני חושב שכן דווקא, אבל זה לא יהיה רלוונטי פשוט. התקציב של מכבי יגדל, אבל ככה גם של שאר הקבוצות.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 24 מרץ 2016, 13:11

toja27 כתב:
jol9 כתב:שאראס לא הגיע למכבי אחרי עונת שפל... גם פארקר לא.

בעונת שפל, כמו שהגדרת.

יוני, יש סיכוי שהחיבה שלך לקוזמינסקאס והרצון להביא אותו למכבי,מעבר לעובדה שהוא שחקן טוב מאוד וראוי, זה בגלל שהוא קצת ליטאי :) ?

בהחלט כן.
אני רוצה יותר שחקנים אירופאים בקבוצה. אני חושב שזה רק יכול לעזור לנו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 24 מרץ 2016, 13:15

בשורה התחתונה ראינו שעם כסף קטן יחסית אפשר לעשות דברים גדולים, ועם כסף גדול אפשר להתבזות.
אם נא"ד ימשיכו לבנות את הסגלים כאן, ולתקן דקה אחרי, אז יהיה לנו המשך ישיר של השנתיים האחרונות.

מכבי לא תביא שחקנים של 2 מליון, זה ברור, אבל שחקנים בסדר גודל של השניים שציינתי, אין שום סיבה שלא.

אני חושב שאבן הבוחן לאיכות הסגל בעונה הבאה יהיו הנדריקס, רוצ'סטי וסמית' (בהנחה ושלושתם ימשיכו). אם שלושתם יהיו שחקני ספסל במהותם, כלומר שיש להם תפקיד
מוגדר, ושלפניהם משחקים שחקנים משמעותיים יותר, אז זה ייסמן לנו שהכיוון הוא חיובי.
אחרת, ההידרדרות רק תימשך.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 24 מרץ 2016, 13:18

jol9 כתב:אני חושב שאבן הבוחן לאיכות הסגל בעונה הבאה יהיו הנדריקס, רוצ'סטי וסמית' (בהנחה ושלושתם ימשיכו). אם שלושתם יהיו שחקני ספסל במהותם, כלומר שיש להם תפקיד
מוגדר, ושלפניהם משחקים שחקנים משמעותיים יותר, אז זה ייסמן לנו שהכיוון הוא חיובי.

אתה באמת חושב שיש אפשרות כזאת?
הנדריקס, רוצ'סטי וסמית' יהיו שחקני חמישייה בעונה הבאה. אין ספק בכלל.
מכבי גם בעונה הבאה תהיה קבוצה נכשלת.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 24 מרץ 2016, 13:21

jol9 כתב:בשורה התחתונה ראינו שעם כסף קטן יחסית אפשר לעשות דברים גדולים, ועם כסף גדול אפשר להתבזות.
אם נא"ד ימשיכו לבנות את הסגלים כאן, ולתקן דקה אחרי, אז יהיה לנו המשך ישיר של השנתיים האחרונות.

מכבי לא תביא שחקנים של 2 מליון, זה ברור, אבל שחקנים בסדר גודל של השניים שציינתי, אין שום סיבה שלא.

אני חושב שאבן הבוחן לאיכות הסגל בעונה הבאה יהיו הנדריקס, רוצ'סטי וסמית' (בהנחה ושלושתם ימשיכו). אם שלושתם יהיו שחקני ספסל במהותם, כלומר שיש להם תפקיד

מקל יהיה שחקן חמישייה. זה אומר הכל.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 24 מרץ 2016, 13:46

איבדתי את הרצון לכתוב פה מילים.
אין בהן שום תועלת.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 24 מרץ 2016, 13:47

החציל האצטקי כתב:איבדתי את הרצון לכתוב פה מילים.
אין בהן שום תועלת.

עזוב שטויות. איך בחיטוב?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־26 אורחים