פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: וויד בולדווין חתם במכבי ת"א

26 אפריל 2023, 15:12

omerk כתב:אם מכבי עולים לפיינל פור, והוא ממשיך ביכולת הזאת, לדעתי צריך להיות ה-mvp של העונה.

מדברים בעיקר על לורנזו כי הוא בא עם ההילה של אלוף אירופה, והוא באמת שחקן מדהים, אבל בולדווין נותן את עונת חייו ומוריד את כל סימני השאלה שהיו סביבו.

בתחילת העונה עוד צחקו עליו כשאמר בראיון שהוא ובראון הם צמד מנהלי המשחק הכי טובים ביורוליג.
חד משמעית

Re: וויד בולדווין חתם במכבי ת

26 אפריל 2023, 17:06

לגבי וויד בולדין אני חושב:
1. במידה וישפר משמעותית את הקליעה שלו לשלוש - אז בהחלט יהיה אפשר להגיד אותו ואת אנטוני פארקר באותו משפט. (מבחינת יכולת אישית. מבחינת אליפויות, רק הזמן יגיד...)
2. אם הייתה לו קליעה טובה לשלוש אז הוא היה שחקן רוטציה לגיטימי בNBA.

26 אפריל 2023, 17:16

BIG sofo כתב:לגבי וויד בולדין אני חושב:
1. במידה וישפר משמעותית את הקליעה שלו לשלוש - אז בהחלט יהיה אפשר להגיד אותו ואת אנטוני פארקר באותו משפט. (מבחינת יכולת אישית. מבחינת אליפויות, רק הזמן יגיד...)
2. אם הייתה לו קליעה טובה לשלוש אז הוא היה שחקן רוטציה לגיטימי בNBA.
פארקר גם לא היה קלעי שלשות גדול באירופה.
רק ב NBA הוא שיפר את הקליעה משלוש כי כבר לא היה לו אותו יתרון אתלטי שם שהיה לו באירופה.

26 אפריל 2023, 17:20

פארקר לא מתקרב ליכולות ההגנתיות של בולדווין.

26 אפריל 2023, 17:27

@אחדשיודע

26 אפריל 2023, 17:31

עוד פעם חזרנו להשוואה השטותית הזאת לאנתוני פארקר?
פארקר היה שומר מדהים (גם ב-NBA) וקלעי מדהים (לא רק ב-NBA). אנשים פשוט שוכחים עד כמה. היו לו 41% משלוש ב-4 שנים שלו ביורוליג. יותר מזה, בשנתיים שזכו באליפות אירופה (2003/4 ו -2004/5) הוא עמד על 48% משלוש עם שלשה למשחק. הוא לא היה זורק משלוש בכמויות, כי היו כלים אחרים (כולל זריקת פיידאווי מייקל ג׳ורדנית מחצי מרחק) - אבל כאמור סיים בממוצע עם שלשה למשחק.

26 אפריל 2023, 17:32

A.Parker כתב:https://www.youtube.com/watch?v=GC-3jHwfVE4&t=1s

מעבר ליכולת המצויינת שלו (והיא מצויינת), מרשים לראות את הפער בין התדמית שנוצרה לו לבין האופי שלו פה. מדבר גם ממש לעניין.

אני חושב שזה הרבה קשור לעובדה שהוא הפך לאבא + קטש. כנראה שלפני כן הוא היה קצת יותר ילדותי. פה, עד עכשיו, מבחינת אופי, הוא אחלה.

26 אפריל 2023, 17:34

באמת לא מובנות ההשוואות לפארקר. הדמיון העיקרי (והיחיד בערך) הוא בג'אמפ מחצי מרחק.

26 אפריל 2023, 17:48

אחדשיודע כתב:עוד פעם חזרנו להשוואה השטותית הזאת לאנתוני פארקר?
פארקר היה שומר מדהים (גם ב-NBA) וקלעי מדהים (לא רק ב-NBA). אנשים פשוט שוכחים עד כמה. היו לו 41% משלוש ב-4 שנים שלו ביורוליג. יותר מזה, בשנתיים שזכו באליפות אירופה (2003/4 ו -2004/5) הוא עמד על 48% משלוש עם שלשה למשחק. הוא לא היה זורק משלוש בכמויות, כי היו כלים אחרים (כולל זריקת פיידאווי מייקל ג׳ורדנית מחצי מרחק) - אבל כאמור סיים בממוצע עם שלשה למשחק.

העלית פה נקודה חשובה, יכול להיות שהפתרון לבעיית הקליעה שלו היא פשוט לזרוק פחות מהשלוש,
אין אצלו אמצע כי זה או שהוא קולע 5 שלשות במשחק באחוזים מטורפים או שהוא לא קולע בכלל
אם בימים שלא נכנסות לו השלשות הוא היה מפסיק לזרוק שלשות ומתמקד בזריקות מחצי מרחק יכול להיות שהאחוזים שלו היו משתפרים משמעותית

26 אפריל 2023, 18:01

הם שיחקו בעמדות שונות אז ההשוואה קשה, אבל אי אפשר להתעלם מהדימיון בחלק מהפרמטרים - הג'אמפר מחצי מרחק, האתלטיות, יכולת ניהול המשחק וההגנה.
את זה לא רק אני אומר אלא גם האוזמן בטור האחרון שלו.
ההבדל הגדול ביניהם הוא שפארקר היה גם מנהיג שקט. אבל עדיין בולדווין הוא לדעתי הדבר הקרוב ביותר שהיה פה לפארקר.

26 אפריל 2023, 18:16

שנייה שנייה

אני חושב שאין בכלל וויכוח שבולדווין נותן עונה הרבה מעל הציפיות ואחת הטובות מגארד ששיחק במכבי בעשור האחרון.

אבל מפה ועד להשוות אותו לזר הטוב ביותר ששיחק במכבי זה קצת מוגזם.

ושלא תבינו לא נכון אני התאהבתי בולדווין ואני חושב שללא ספק הוא הוכיח העונה שהוא אחד הגארדים הטובים ביותר באירופה, והעובדה שמכבי הצליחו לשמור עליו לעוד שנתיים בשכר של 1.5M זה באמת מטורף.

הוא עוד צעיר, ופוטנציאלית הוא עוד יכול להשתפר ואולי אולי ההשוואה הזאת תהייה איכשהו רלוונטית בעתיד.

אבל כבודו של פארקר מונח במקומו.

26 אפריל 2023, 18:36

האובססיה הזאת להשוואת לעבר כל הזמן לא מובנית

שחררו, אני לא מבין מה זה נותן

26 אפריל 2023, 18:50

לא היה ולא יהיה כמו פארקר. בדיוק כמו שלא היה ולא יהיה כמו מייקל ג'ורדן.
יהיו הרבה שחקנים שיתקרבו אליהם, אבל זה פשוט לא יהיה זה. הם עשויים מחומר אחר.

בולדווין נותן את עונת חייו אבל צריך לזכור שיש בו לא מעט חסרונות שבזכותן הוא בסוף הגיע בכלל לכאן.
עדיין אני חולה עליו. מכבי הייתי צריכה כבר הרבה זמן איזה באד-בוי על הפרקט שאינו פניני ובולדווין עונה על זה מצוין.
הלוואי רק שהוא יתחיל לקלוע סלי ניצחון. עדיין אין לנו את הכוכב הזה שינצח לנו משחק (ראיתם מה פאנטר עשה אתמול כן?)

26 אפריל 2023, 19:35

שמואל1 כתב:
הם שיחקו בעמדות שונות אז ההשוואה קשה, אבל אי אפשר להתעלם מהדימיון בחלק מהפרמטרים - הג'אמפר מחצי מרחק, האתלטיות, יכולת ניהול המשחק וההגנה.
את זה לא רק אני אומר אלא גם האוזמן בטור האחרון שלו.
ההבדל הגדול ביניהם הוא שפארקר היה גם מנהיג שקט. אבל עדיין בולדווין הוא לדעתי הדבר הקרוב ביותר שהיה פה לפארקר.

קודם כל, האוזמן דאג להדגיש שהוא לא משווה ביניהם.
האוזמן כתב:ויש את בולדווין. אני לא יודע כמה מכם זקן מספיק, גולשים וגולשות יקרים ויקרות שלי, אבל כשאנתוני פארקר הגיע למכבי, וגם אחרי גביע הסופרוליג, היו כאן לא מעט שאמרו שהוא נחמד, אולי אפילו טוב ואולי אפילו טוב מאוד, אבל בזה בזה ובזה הוא לא מספיק. אוקיי, אני ממש לא משווה את בולדווין לפארקר במובן הרחב והמלא של המילה. פארקר היה גדול שחקני הכדורסל ששיחקו בכל תחרות אירופאית. ובולדווין? נמתין ונראה. מה שכן, יש משהו בזריקה הזאת מחצי מרחק, מהכדרור. יש משהו בג'אמפר הנקי הזה, כשבולדווין מתעופף בקלילות מעלה, שמיד זורק אותך אל האיש ההוא, שהיה חלק בלי נפרד גם מאימפריית פיני גרשון הראשונה וגם מזאת השניה.

אבל בלי קשר, הוא עובד בערוץ/אתר שמקדש את הקליקבייט, את הפרובקטיביות, את הצהוב. והוא גם נופל בזה לא מעט. זה לא האוזמן של תחילת הקריירה. ההשוואות המוגזמות-מעצבנות, שיוצרות דיון פה בצהבת, יוצרות דיון גם במקומות אחרים. רק ששם מקבלים על זה כסף.

ובכל מקרה, גם בזריקה מחצי מרחק - הם לא באמת דומים. בולדווין זורק כמו מכונה (ביעילות מרשימה), אצל פארקר זה היה שיא היופי. שיא הליטוש. זה היה העתק של הפיידאווי של מייקל ג׳ורדן וקובי בראיינט. זה לא הסגנון של בולדווין. זה ששחקן זורק ברמה גבוהה מחצי מרחק, לא הופך אותו דומה לשחק אחר שעשה זאת גם. כמו שהזריקה של דמאר דרוזן (שהוא היום מאסטר הזריקה מחצי מרחק) לא גוררת השוואות שלו למייקל ג׳ורדן וקובי בראיינט.

26 אפריל 2023, 19:43

אגב, פארקר לא יכול להיות פה היום גם בתיאוריה. בזמנים של היום, שחקנים שעושים הרבה פחות מזמן נשתים ע"י הנ.ב.א. זה לא הזמנים של פארקר שיכל להיות פה שנים.

בגלל זה אני בסדר עם ה "חסרונות" שלו. אם בולדויון היה על 50 אחוז משלוש לא נראה לי הוא היה משחק פה.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

26 אפריל 2023, 20:36

Mitelka כתב:אגב, פארקר לא יכול להיות פה היום גם בתיאוריה. בזמנים של היום, שחקנים שעושים הרבה פחות מזמן נשתים ע"י הנ.ב.א. זה לא הזמנים של פארקר שיכל להיות פה שנים.

בגלל זה אני בסדר עם ה "חסרונות" שלו. אם בולדויון היה על 50 אחוז משלוש לא נראה לי הוא היה משחק פה.

50 אחוז משלוש? ברור שהוא לא היה פה

26 אפריל 2023, 20:39

עידן כתב:
Mitelka כתב:אגב, פארקר לא יכול להיות פה היום גם בתיאוריה. בזמנים של היום, שחקנים שעושים הרבה פחות מזמן נשתים ע"י הנ.ב.א. זה לא הזמנים של פארקר שיכל להיות פה שנים.

הקצנתי בכוונה. הכוונה היא שאני מעדיף לחיות עם חסרונות ושירוץ פה שנים מאשר שחקן משולם (פארקר) שתוך שנה לא פה. זה זמנים אחרים. פארקר היום היה אולי שנה באירופה לפני שהיה טס לנ.ב.א.

קראתי ראיון לא מזמן איתו על המשחק נגד טורונטו באותו מסע משחקים. לימים אמר שאם מכבי לא יוצאת לארה"ב פארקר היה נשאר במכבי. רק שהיה שם והראה את היכולות שלו פתאום צצה הזדמנות. לפני זה לא הסתכלו עליו בכלל.
היום שחקן כמו ג'ורדן לויד עם עונה טובה באילת יכול לקבל חוזה נ.ב.א. עולם אחר.

פארקר סטייל לא יכול להיות 4 עונות באירופה בשום סרט.

אז אחלה חסרונות יש לבולדויון.

26 אפריל 2023, 20:45

Mitelka כתב:
עידן כתב:

הקצנתי בכוונה. הכוונה היא שאני מעדיף לחיות עם חסרונות ושירוץ פה שנים מאשר שחקן משולם (פארקר) שתוך שנה לא פה. זה זמנים אחרים. פארקר היום היה אולי שנה באירופה לפני שהיה טס לנ.ב.א.

קראתי ראיון לא מזמן איתו על המשחק נגד טורונטו באותו מסע משחקים. לימים אמר שאם מכבי לא יוצאת לארה"ב פארקר היה נשאר במכבי. רק שהיה שם והראה את היכולות שלו פתאום צצה הזדמנות. לפני זה לא הסתכלו עליו בכלל.

מצד שני פארקר לא היה כזה גדול כבר מהתחלה. בשנה הראשונה שלו במכבי הייתה אפילו מחשבה להחליף אותו, כי הוא לא היה עד כדי כך טוב.

26 אפריל 2023, 20:55

felix_r כתב:
Mitelka כתב:
עידן כתב:

מצד שני פארקר לא היה כזה גדול כבר מהתחלה. בשנה הראשונה שלו במכבי הייתה אפילו מחשבה להחליף אותו, כי הוא לא היה עד כדי כך טוב.
אני מדבר על הקדנציה השנייה, אחרי החזרה מאיטליה. הוא כבר היה מעולה מהתחלה שם. הוא חזר מרומא בדיוק לעונת היורליג ההיא (2004)

הקדנציה הראשונה אכן פחות מרשימה. וגם היא הייתה טובה.

רק שנדבר במספרים: בעונת החזרה מרומא, העונה הראשונה: מוביל את מכבי לזכייה ביורוליג עם 50 אחוז לשלוש, 55 אחוז ל-2. 16 נק למשחק , 5.8 ריב, 2 חטיפות.
אתה מבין ששחקן כזה היום לא חוזר בכלל לארץ אחרי הזכייה אלה ממשיך לנ.ב.א בדילוגים. דבר כזה ממשיך לעוד 3 עונות במכבי היום זה מדע בידיוני

26 אפריל 2023, 21:51

הקדנציה הראשונה של פארקר הייתה מרשימה גם היא. אולי הוא לא היה גדול כמו שהיה בקדנציה השנייה, אבל עדיין שחקן על בשביל אירופה. אנשים נוטים לייחס יותר מידי חשיבות לאימרה שפיני גרשון טורח לציין בכל ראיון שני, שחשבו להחליף אותו. הוא דיבר על ההתחלה שלו, שכמו אצל כל שחקן שמגיע לאירופה בפעם הראשונה בגיל יחסית צעיר, הייתה כביכול פרווה (גם לגבי זה, לא יודע כמה זה מדויק). אבל כבר בעונה הראשונה שלו פה, עונת הסופרליג, הוא היה שחקן של 14 נק׳, 5 רב׳ ו-2 אס׳ למשחק באירופה. בעונה השנייה התקדם ל-16 נק׳ למשחק. זה לא הולך ברגל.
פרסם תגובה