מחשבות לעונת 2023/24

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לעונת 2023/24

הודעהעל ידי ankram » 17 אפריל 2023, 13:42

A.Parker כתב:
Jack55 כתב:
A.Parker כתב:קודם כל אני אומר כבר תקופה שלא חייבים לרוץ על 8-9 זרים. בהרבה מקרים אעדיף 7 שהם ברמה גבוהה מיותר כשתמיד לפחות 2 מהם הם בריימו למיניהם. ולגבי הקו הקדמי - יהיו חייבים להחתים לפחות שני גבוהים איכותיים. מרטין בינתיים תופס יום מדי פעם (וגם אז זה בעיקר בקליעה מבחוץ) וניבו סופר מוגבל.
אל תבנה על 2 זרים איכותיים לקו הקדמי.
מה שכנראה יקרה זה שישארו פה חמישה זרים (טריו + ניבו ומרטין)

ישקיעו כסף רציני על שחקן לעמדה 4, יחתימו עוד גארד איכותי לקו האחורי והזר האחרון יהיה ככל הנראה אכן עוד שחקן בקו הקדמי אבל אני באמת בספק אם זה יהיה שחקן יורוליג מוכח.

סביר להניח שיהיה הימור או ניסיון פגיעה (סטייל קולסון) או איזה פליט NBA משהו כזה.

צריך גם לקחת בחשבון שלא סתם האריכו לסורקין בשנתיים ושידרגו לו בשכר, הוא לא יקבל פירורים עונה הבאה.

זה גם מה שאני חושב. בגלל זה אני גם לא מבין למה אנשים רוצים את ניבו ומרטין שבעלי תקרת זכוכית נמוכה.

איך הגעת למסקנה ששחקן בגיל של ניבו , ורוקי יורוליג כמו מרטין כבר הגיעו לתקרה שלהם? אצל ניבו רואים התקדמות ודברים שלא ראינו אותו עושים בקרייריה שלו (כמו החלטות בפיק)
מרטין רוקי יורוליג שכבר עכשיו נותן מספרים של וותרן.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי ankram » 17 אפריל 2023, 13:48

Neo כתב:לא מעט כאן מדברים על גבוהים .... אבל ג א ר ד י ם מביאים גביעים . במיוחד בשיטה של קטש שלגבוהים אין כמעט משמעות
אם צריך לשים מיליון על אקסום ועוד 750\800 על שחקן 2\3 שיודע לעשות הכל בקו האחורי כמו שקטש אוהב ..... הייתי מוותר על ניבו ופוייטרס ומחתים שחקנים גבוהים ב 300 אלף .

למה לעזאזל להרוס משהו שעובד? עד שחיברת את ניבו לגארדים והוא מפגיז , עד שמרטין סיים להתגלח על הזקן שלך והפציע כשחקן יורוליג , עכשיו אתה רוצה להחליף את הקו הקדמי שלך בשביל זבל G ליג ב300K ,
ועוד לשים על הפוזיציה של קולסון הנפלא עוד מישהו?
זה לא משחק מחשב.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי אחדשיודע » 17 אפריל 2023, 13:58

ankram כתב:
אחדשיודע כתב:
ankram כתב:דל"פ - משאיר את כולם כולל כולם למעט הבאים:
1. הילארד - אחלה שחקן ויכול מאד לפרוח במקום אחר\מאמן אחר , החוזה שלו כבד וצריך לשחרר משהו כדי להמשיך עם ההחתמות.
2. ים\תמיר במקום זיו
3. אם ניתן אזי זוסמן במקום מנקו (שניהם נותנים קליעה חשודה , זוס עוד נותן גוף והגנה שמנקו לא יכול)

7 זרים , בראון בולדווין קולסון מרטין ניבו פויטרס ותואם הילארד , והשאר ישראלים , לא מייצר 2 קבוצות , השלד הטוב נשאר , רמת הישראלים עולה.

אתה בעצם מציע פה לא לנסות לשפר את הסגל. ממליץ לך להגיש מועמדות לתפקיד מנכ״ל מכבי ת״א. סיכוי טוב שתתקבל.

לשיטתי , סגל חדש שממשיך לעונה נוספת עם תיקונים בשוליים BY DEFAULT ישתפר לאחר עונה.
אבל אולי אתה צודק ,אולי עדיף שוב לבנות חצי הרכב לעשות פריש מיש ממה שעבד ולהמר, לייצר 2 קבוצות ואז להתפלל שזה יתחבר איכשהו , אולי זה מה שעדיף.

אתה רצית במקרה גם שמייקל רול ו/או דיאנדרה קיין ימשיכו בשם ההמשכיות?
וממש לא צריך לבנות הפעם חצי הרכב מחדש. תשאיר את מה שטוב, יש בסיס טוב מאוד - ותחליף את מה שרע או בינוני. ככה משפרים את הסגל.

פוית׳רס, כששיחק, נתן פחות או יותר אותם דברים כמו ניבו (אולי ברמה מעט יותר גבוהה), שזה נחמד לסנטר מחליף. רק שהוא הגיע לכאן כסנטר ראשון ועולה פי 2 מניבו - עפ״י המספרים שרצו פה. וכאמור, ניבו השתפר מאוד מאז שפוית׳רס נפצע. בעיניי עדיף להשתמש בכסף של האחרון ולהביא שחקן בסגנון שונה (שייתן דברים אחרים מניבו/פוית׳רס). חוץ מזה, אני לא רואה איך מכבי תיפגע אם תבחר להחליף אותו, אם במילא הריצה שלה הגיעה בלעדיו. זה אחד.

למרטין אני עוד משאיר פתח, אבל האמת היא שהוא די בינוני סה״כ העונה (רוקי או לא רוקי, הוא אוטוטו בן 29). והייתי שמח לראות שחקן טוב ממנו בעמדה 4-5. אבל עושה רושם שכבר מאריכים לו את החוזה. נראה מה יהיה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי שמוליק » 17 אפריל 2023, 14:17

ankram כתב:
Neo כתב:לא מעט כאן מדברים על גבוהים .... אבל ג א ר ד י ם מביאים גביעים . במיוחד בשיטה של קטש שלגבוהים אין כמעט משמעות
אם צריך לשים מיליון על אקסום ועוד 750\800 על שחקן 2\3 שיודע לעשות הכל בקו האחורי כמו שקטש אוהב ..... הייתי מוותר על ניבו ופוייטרס ומחתים שחקנים גבוהים ב 300 אלף .

למה לעזאזל להרוס משהו שעובד? עד שחיברת את ניבו לגארדים והוא מפגיז , עד שמרטין סיים להתגלח על הזקן שלך והפציע כשחקן יורוליג , עכשיו אתה רוצה להחליף את הקו הקדמי שלך בשביל זבל G ליג ב300K ,
ועוד לשים על הפוזיציה של קולסון הנפלא עוד מישהו?
זה לא משחק מחשב.

מרטין לא הפציע ולא זרח. על כך משחק טוב נותן 2-3 משחקים של נזק כמו נגד ריאל. מבחינתי שמרטין ימשיך רק כפאוורד מחליף. עמדה הפאוורד במכבי הכי חלשה ביורוליג קודם כל בגללו. תוכל לטעון שפותרס נפצע ואז אני שואל, מה הקשר בין פוייתרס ובין עמדה 4?
פדרמן ורקנאטי קוברים את מכבי.
שיעופו כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמוליק

הודעהעל ידי MTA2311 » 17 אפריל 2023, 14:54

כבר היינו בסרט הזה עם שחקנים כמו קלוירו ורול בעבר.

לא אומר שלא צריך להשאיר את ניבו ומרטין בהכרח, אבל באופן מסורתי בפורום המילה "המשכיות" קיבלה הרבה יותר מדי דגש.

המשכיות היא אמצעי, לא מטרה.

אמשיך לחפור על זה כל הקיץ: מכבי חייבת להתחזק בקו הקדמי. זה המבחן המרכזי שלה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי עידן » 17 אפריל 2023, 14:55

מרטין נותן עונת רוקי סבירה, לא יותר מזה. האם עונה הבאה יהיה יותר טוב? אולי. באותה מידה גם יכול להישאר תקוע במקום.

אם יש אפשרות להביא שחקן יורוליג טוב ומוכח במקומו - מבחינתי זה no brainer. אם משאירים אותו לעונה הבאה כפי שנראה שזה הכיוון - אז חייבים לחזק את הקו הקדמי באופן משמעותי.
עידן

הודעהעל ידי Jack55 » 17 אפריל 2023, 15:30

עידן כתב:מרטין נותן עונת רוקי סבירה, לא יותר מזה. האם עונה הבאה יהיה יותר טוב? אולי. באותה מידה גם יכול להישאר תקוע במקום.

אם יש אפשרות להביא שחקן יורוליג טוב ומוכח במקומו - מבחינתי זה no brainer. אם משאירים אותו לעונה הבאה כפי שנראה שזה הכיוון - אז חייבים לחזק את הקו הקדמי באופן משמעותי.
גם אם יישאר כמו שהוא בעיניי זה מצוין מהספסל, אם יראה שיפור זה רק בונוס.

במכבי יודעים ומכוונים להחתים 4 מוביל בשנה הבאה, בגלל זה כבר גיששו אצל לידיי לדוגמה.

אבל בוא נראה מה יהיה מבחן התוצאה, אם לא יגיע חיזוק ראוי לקו הקדמי בקיץ זאת תהייה אכזבה ודיי כישלון כי זאת המטרה העליונה בעיניי לקיץ הקרוב.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי עידן » 17 אפריל 2023, 15:42

Jack55 כתב:
עידן כתב:מרטין נותן עונת רוקי סבירה, לא יותר מזה. האם עונה הבאה יהיה יותר טוב? אולי. באותה מידה גם יכול להישאר תקוע במקום.

גם אם יישאר כמו שהוא בעיניי זה מצוין מהספסל, אם יראה שיפור זה רק בונוס.

במכבי יודעים ומכוונים להחתים 4 מוביל בשנה הבאה, בגלל זה כבר גיששו אצל לידיי לדוגמה.

אבל בוא נראה מה יהיה מבחן התוצאה, אם לא יגיע חיזוק ראוי לקו הקדמי בקיץ זאת תהייה אכזבה ודיי כישלון כי זאת המטרה העליונה בעיניי לקיץ הקרוב.

נשמע לי בסדר. אם הוא נשאר כ-4 מחליף ומביאים 4 בכיר ומוביל, אני בעד.
עידן

הודעהעל ידי A.Parker » 17 אפריל 2023, 17:16

ankram כתב:
A.Parker כתב:
Jack55 כתב:
A.Parker כתב:קודם כל אני אומר כבר תקופה שלא חייבים לרוץ על 8-9 זרים. בהרבה מקרים אעדיף 7 שהם ברמה גבוהה מיותר כשתמיד לפחות 2 מהם הם בריימו למיניהם. ולגבי הקו הקדמי - יהיו חייבים להחתים לפחות שני גבוהים איכותיים. מרטין בינתיים תופס יום מדי פעם (וגם אז זה בעיקר בקליעה מבחוץ) וניבו סופר מוגבל.
אל תבנה על 2 זרים איכותיים לקו הקדמי.
מה שכנראה יקרה זה שישארו פה חמישה זרים (טריו + ניבו ומרטין)

ישקיעו כסף רציני על שחקן לעמדה 4, יחתימו עוד גארד איכותי לקו האחורי והזר האחרון יהיה ככל הנראה אכן עוד שחקן בקו הקדמי אבל אני באמת בספק אם זה יהיה שחקן יורוליג מוכח.

סביר להניח שיהיה הימור או ניסיון פגיעה (סטייל קולסון) או איזה פליט NBA משהו כזה.

צריך גם לקחת בחשבון שלא סתם האריכו לסורקין בשנתיים ושידרגו לו בשכר, הוא לא יקבל פירורים עונה הבאה.

זה גם מה שאני חושב. בגלל זה אני גם לא מבין למה אנשים רוצים את ניבו ומרטין שבעלי תקרת זכוכית נמוכה.

איך הגעת למסקנה ששחקן בגיל של ניבו , ורוקי יורוליג כמו מרטין כבר הגיעו לתקרה שלהם? אצל ניבו רואים התקדמות ודברים שלא ראינו אותו עושים בקרייריה שלו (כמו החלטות בפיק)
מרטין רוקי יורוליג שכבר עכשיו נותן מספרים של וותרן.

מרטין אולי פחות אבל ניבו שחקן מוגבל מאוד.
A.Parker

הודעהעל ידי omerk » 17 אפריל 2023, 17:31

https://www.youtube.com/watch?v=q9KM8YIVUwc

נזכרתי במשחק הזה של סורקין מעונת 2020 בחיפה ותוהה לאן נעלם השחקן הזה שהיה מקבל כדור חופשי מקשת השלוש ופשוט זורק באחוזים סבירים ביותר.

סורקין הוא אחלה והוכיח שהוא שחקן יורוליג, אבל הוא לא טיפש ואני בטוח שהוא מבין ששנה הבאה יביאו חיזוק בקו הקדמי והתחרות שלו לא תהיה רק ניבו כמו רוב העונה. אם אני במקומו, אני עובד חזק על קליעה מ3. זה הג'וקר שיכול לתת לו ערך מוסף אדיר לעומת ניבו/פויתרס/סנטר זר אחר שיגיע.
omerk

הודעהעל ידי Shay_uzan » 17 אפריל 2023, 17:52

omerk כתב:https://www.youtube.com/watch?v=q9KM8YIVUwc

נזכרתי במשחק הזה של סורקין מעונת 2020 בחיפה ותוהה לאן נעלם השחקן הזה שהיה מקבל כדור חופשי מקשת השלוש ופשוט זורק באחוזים סבירים ביותר.

סורקין הוא אחלה והוכיח שהוא שחקן יורוליג, אבל הוא לא טיפש ואני בטוח שהוא מבין ששנה הבאה יביאו חיזוק בקו הקדמי והתחרות שלו לא תהיה רק ניבו כמו רוב העונה. אם אני במקומו, אני עובד חזק על קליעה מ3. זה הג'וקר שיכול לתת לו ערך מוסף אדיר לעומת ניבו/פויתרס/סנטר זר אחר שיגיע.

כי הוא לא שומר על יותר מ25% יציב
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי עידן » 17 אפריל 2023, 18:10

הוא לא מספיק טוב בקליעה מ-3, ואם הוא יעבוד על זה קשה זה יבוא על חשבון אספקטים אחרים שבהם הוא כן יכול להתקדם. לדעתי עדיף בכלל שיזנח את הקליעה מ-3 ויעבוד על האלמנטים שהוא חזק בהם.
עידן

הודעהעל ידי JarJarBinx » 17 אפריל 2023, 19:16

עידן כתב:הוא לא מספיק טוב בקליעה מ-3, ואם הוא יעבוד על זה קשה זה יבוא על חשבון אספקטים אחרים שבהם הוא כן יכול להתקדם. לדעתי עדיף בכלל שיזנח את הקליעה מ-3 ויעבוד על האלמנטים שהוא חזק בהם.

לא מסכים. קליעה אפילו מחצי מרחק, גם אם לא משלוש, הופכת סנטר להרבה יותר אפקטיבי.
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 אפריל 2023, 04:27

לא זוכר מתי בפעם האחרונה היה שחקן ישראלי ששיךר משמעותית אספקט כלשהו במשחק שלו (במיוחד קליעה) תוך כדי הקריירה.

זה לא באופי פה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי JarJarBinx » 18 אפריל 2023, 07:12

MTA2311 כתב:לא זוכר מתי בפעם האחרונה היה שחקן ישראלי ששיךר משמעותית אספקט כלשהו במשחק שלו (במיוחד קליעה) תוך כדי הקריירה.

זה לא באופי פה.

כספי והקליעה מרחוק
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 אפריל 2023, 07:19

JarJarBinx כתב:
MTA2311 כתב:לא זוכר מתי בפעם האחרונה היה שחקן ישראלי ששיךר משמעותית אספקט כלשהו במשחק שלו (במיוחד קליעה) תוך כדי הקריירה.

זה לא באופי פה.

כספי והקליעה מרחוק
נכון
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי אחדשיודע » 18 אפריל 2023, 10:07

גם כספי לא באמת שיפר משמעותית. זה לא שהתחיל בלי קליעה וסיים עם קליעה מצוינת. עלה וירד באספקט הזה לאורך הקריירה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 18 אפריל 2023, 10:17

אחדשיודע כתב:גם כספי לא באמת שיפר משמעותית. זה לא שהתחיל בלי קליעה וסיים עם קליעה מצוינת. עלה וירד באספקט הזה לאורך הקריירה.

נכון
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Adam » 18 אפריל 2023, 10:57

מה אתם חושבים על לוקה בוזיץ' מזאדאר?
גארד גבוה (2.00) שעושה קצת מהכל. אין לו קליעה אומנם אבל הוא מחפר על זה בהמון דברים אחרים. עשוי להיות בדיוק הסווינגמן שאנחנו צריכים (רק בלי הקליעה).
לדעתם יכול לעשות את הקפיצה לרמת יורוליג?

בלי קשר אליו, יש גם את דריוס תומפסון מבאסקוניה שלהבנתי מסיים חוזה בקיץ.
אני בספק אם הוא לא ילך לאחת מהספרדיות הגדולות / יישאר בבאסקוניה, אבל הוא עוד שחקן שהייתי שמח שיגיע לכאן כמחליף מהספסל עבור BB.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי A.Parker » 18 אפריל 2023, 12:22

תומפסון לא יגיע לכאן, בטח לא כמחליף. ריאל ועוד קבוצות חמות עליו.
A.Parker

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־24 אורחים