פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: אשכול המלפפונים המדכא

26 יוני 2013, 18:56

רייס הוא פח אמיתי ואם פדרמן מביא אותו אפשר לסמן עוד מינוס על העונה הבאה. שחקן ששיא הקריירה שלו זה ריטאס וילנה.

26 יוני 2013, 21:29

ומה היה שיא הקריירה של מקדונלד, האפמן, לאזמה, פישר, פרקינס, פארגו, אידסון (ואפשר להמשיך) לפני שהגיעו למכבי? חלקם היו בנקודות נמוכות יותר מריטאס וילנה...

26 יוני 2013, 21:44

cannon כתב:ומה היה שיא הקריירה של מקדונלד, האפמן, לאזמה, פישר, פרקינס, פארגו, אידסון (ואפשר להמשיך) לפני שהגיעו למכבי? חלקם היו בנקודות נמוכות יותר מריטאס וילנה...

זאת המנטרה של ג'וניור בשביל לא להוציא כסף על שחקנים מוכחים

26 יוני 2013, 22:31

cannon כתב:ומה היה שיא הקריירה של מקדונלד, האפמן, לאזמה, פישר, פרקינס, פארגו, אידסון (ואפשר להמשיך) לפני שהגיעו למכבי? חלקם היו בנקודות נמוכות יותר מריטאס וילנה...

ולאן פרקינס, פישר ולאזמה הגיעו עם מכבי? לכלום.

למה אתה מערבב ברשימה אחת אלופי אירופה וכל מיני טמבלים?

26 יוני 2013, 22:37

felix_r כתב:

אני מסכים איתך שמקדונלד והאפמן לא צריכים להיות באותה הרשימה, גם כי שיחקו פה 3 עונות (ולא ברחו תוך כדי הפרת חוזה (פארגו)), גם כי היו אלופי אירופה, כאמור וגם, כי היו לשני השחקנים המרכזיים שהביאו למפנה משנות ה-90 האפורות.

יחד עם זאת, פרקינס, פארגו ואידסון, בקבוצה הלוחמנית של בלאט עשו פיינל פור ועונה נהדרת והם בהחלט ראויים לאיזכור ואולי אפילו כמקשה אחת.

פישר ולאזמה הרבה מתחת.

26 יוני 2013, 22:51

קובי כתב:
felix_r כתב:

אני מסכים איתך שמקדונלד והאפמן לא צריכים להיות באותה הרשימה, גם כי שיחקו פה 3 עונות (ולא ברחו תוך כדי הפרת חוזה (פארגו)), גם כי היו אלופי אירופה, כאמור וגם, כי היו לשני השחקנים המרכזיים שהביאו למפנה משנות ה-90 האפורות.

יחד עם זאת, פרקינס, פארגו ואידסון, בקבוצה הלוחמנית של בלאט עשו פיינל פור ועונה נהדרת והם בהחלט ראויים לאיזכור ואולי אפילו כמקשה אחת.

פישר ולאזמה הרבה מתחת.

פרקינס לא עשה פיינל פור. הרבה בזכות פציעתו עלינו לשם.

לאזמה עשה הצלבה גם עם פרטיזן לפני מכבי

איידסון הספיק לנצח את מכבי עם ריטאס עוד בעונה של צביקה, אז נכון, במכבי הוא הגיע לגמר היורוליג, אבל זה לא שהוא היה אלמוני לפני מכבי.

חוץ מזה, מערבבים פה ברשימה שחקנים שהובאו למכבי כי מכבי מאוד רצתה אותם וסימנה אותם כמטרה, וכאלה שמכבי סתם החתימה בעודף שנשאר

26 יוני 2013, 23:10

מקדונלד הגיע לכאן הישר מהפיינל-פור (זה של היורוליג).

מה שכן, היו לא מעט שחקנים שהגעו לכאן כשחקנים "מוכחים" ומוקבוצות שהגיעו להשגים נכבדים (כמו גמר יורוליג למשל), ולבסוף התגלו כפלופ.

אגב, דוקא במצב הזה יש איזשהו יתרון לפלניניץ' - השחקן כבר שנים לא מצליח להוביל קבוצה לפיינל-פור ואפילו בשלב ההצלבה, שהוא כידוע שלב אליו מכבי מצליחה להעפיל כמעט מדי עונה, הוא לא שיחק מספר בלתי מבוטל של עונות. כשהוא שיחק לצדו של לאנגפורד המוהלל למשל, הוא אפילו לא הצליח לקחת קבוצה עטירת תקציב לטופ 16 ולעבור שלב אחד בודד ביורוליג.

26 יוני 2013, 23:12

חביב, נראה לי שאתה צודק. שחקן כמו רייס שהטופ של הקריירה שלו זה אליפות בגרמניה בהחלט עדיף

26 יוני 2013, 23:19

שחף כתב:חביב, נראה לי שאתה צודק. שחקן כמו רייס שהטופ של הקריירה שלו זה אליפות בגרמניה בהחלט עדיף

מסכים :thumbup
לפחות לא נצטרך לוח שנה בכדי לתזמן את תנועות הרגליים שלו :clap2

26 יוני 2013, 23:20

שחף כתב:חביב, נראה לי שאתה צודק. שחקן כמו רייס שהטופ של הקריירה שלו זה אליפות בגרמניה בהחלט עדיף

הוא לא לקח אליפות בגרמניה

26 יוני 2013, 23:25

ההשוואה לתקופות עבר עם מקדנולד לא בהכרח תקפה להיום, הפערים בשכר היום הרבה יותר גדולים . היום יש שפיץ של רכזים או גארדים שמרוויח או ירוויח 2 מיליוון יורו או 3 מיליון יורו ( אולי אפילו 4 ,אם ספאנוליס יקבל באמת הצעה כזאת מברצלונה ), פעם ב 400 אלף דולר היית יכול להביא רכז כמו מקדונלד כשהרכזים הכי בכירים היו מרוויחים מכסימום פי 2 או 3 .
היום ב 400 אלף דולר מכבי אולי תביא איזה רכז מגרמניה שעדיין לא עשה כלום בחיים שלו ברמה האירופית הגבוהה, בטח לא פיינלפור אצל סגאדין.

מכבי רוצה להוציא סכומים כמו בתחילת המיליניום ולקבל תוצאות דומות, הבעייה שאירופה ברחה לנו.
נערך לאחרונה על ידי אדגר פו בתאריך 26 יוני 2013, 23:34, נערך פעם אחת בסך הכל.

26 יוני 2013, 23:28

חביב אורנג'ד כתב:

כל הזקנים האירופאים האלה בהחלט לא מועילים. עדיף שחקנים אתלטים עם מוח של ציפור כמו לוגאן והיקמן.
גם עם שאראס כנראה היינו צריכים לוח שנה בשביל לבדוק מתי הוא שומר. שחקן גרוע השאראס הזה היה

26 יוני 2013, 23:35

אדגר פו כתב:ההשוואה לתקופות עבר עם מקדנולד לא בהכרח תקפה להיום, הפערים בשכר היום הרבה יותר גדולים . היום יש שפיץ של רכזים או גארדים שמרוויח או ירוויח 2 מיליוון יורו או 3 מיליון יורו ( אולי אפילו 4 ,אם ספאנוליס יקבל באמת הצעה כזאת מברצלונה ), פעם ב 400 אלף דולר היית יכול להביא רכז כמו מקדונלד כשהרכזים הכי בכירים היו מרוויחים מכסימום פי 2 או 3 .
היום ב 400 אלף דולר מכבי אולי תביא איזה רכז מגרמניה שעדיין לא עשה כלום בחיים שלו ברמה האירופית הגבוהה, בטח לא פיינלפור אצל סגאדין.

עם מקודנלד קרו כמה דברים:
1) באירופה לא יחסו הרבה משמעות לעליה של לובליאנה לפיינל פור באותה עונה. הדבר היה נראה כמו איזה פוקס וגם ככה לא יחסו את ההצלחה למקדונלד, שגם לא רשם מספרים יוצאי דופן באותה עונה
2) היו רכזים עם שמות יותר גדולים באותן עונות. אני מזכיר שאילו היו התקופות של שחקנים כמו אנתואן ריגודו, דיוויד ריברס, אלכסנדר דג'ורג'יוביץ', דאמיר מולארומוביץ' ועד רבים וטובים. מקדונלד היה כסף קטן (תרתי משמע) ליד השמות הללו

השילוב של שתי הסיבות הללו גרם לכך שמקודנלד בכלל לא הוזכר כמועמד לקבוצות הגדולות. אם הוא כן היה, הוא כנראה לא היה נוחת במכבי וכנראה גםמרוויח סכום גדול הרבה יותר בברצלונה (שהיתה אז צריכה רכז) או קבוצה גדולה אחרת.
אז אולי הסכומים היום הם קצת שונים, אבל בגדול, לא הרבה השתנה. קח לדוגמא את זה שמכבי בחרה להשאר העונה עם שחקן כמו ג'יימס בעוד שקבוצה כמו פנר הלכה על באטיסט - בקיץ האחרון ללא מעט אנשים זה היה נשמע מצחיק ומגוחך שג'יימס יתגלה כשחקן טוב בהרבה מבאטסיט המזדקן, אבל היום אני די בטוח שחושבים כאן הפוך.
נערך לאחרונה על ידי חביב אורנג'ד בתאריך 26 יוני 2013, 23:39, נערך 2 פעמים בסך הכל.

26 יוני 2013, 23:38

שחף כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

כל הזקנים האירופאים האלה בהחלט לא מועילים. עדיף שחקנים אתלטים עם מוח של ציפור כמו לוגאן והיקמן.
גם עם שאראס כנראה היינו צריכים לוח שנה בשביל לבדוק מתי הוא שומר. שחקן גרוע השאראס הזה היה

מסכים איתך לגמרי.
אני זוכר שבאמת טענו כאן שאותו שאראס הוא טוב יותר מאתלט בעל מוח של ציפור העונה לשם ג'רמי פארגו. אני רוצה לומר שבאותה עונה זו היתה היכולת המפולאה של פארגו שגרמה לשאראס להראות גרוע. אבל דוגרי, שאראס דאג לזה כבר לבד.

26 יוני 2013, 23:40

כן, אותו שאראס עם 4 תארי יורוליג, ומקום כנראה באחת מחמישיות כל הזמנים של היורוליג, חלק מהקבוצה הכי טובה של מכבי ב-50 השנים האחרונות כנראה.
איפה הוא ואיפה זב חוטם כמו פארגו, סליחה

26 יוני 2013, 23:41

למקדונלד היו הצעות גבוהות יותר ממכבי, הוא אמר בפירוש אז שהיו לו הצעות על סכומים גדולים יותר אבל הוא החליט על ארץ הקודש.

אבל זה לא משנה הרבה, זה שחקן שהיה מוכח ברמות הגבוהות ביותר ולא שחקן שמשחק כבר 4 שנים בליגות נמוכות וגם לא מגיע לאיזה הישגים יוצאי דופן שם.

המבחר באירופה של היום דל יותר, הביקוש גדול יותר והסכומים גדולים יותר. מבכי נשארה מאחור מבחינת השכר, הרכבת עברה ואנחנו נשארנו בתחנה.

26 יוני 2013, 23:43

שחף כתב:כן, אותו שאראס עם 4 תארי יורוליג, ומקום כנראה באחת מחמישיות כל הזמנים של היורוליג, חלק מהקבוצה הכי טובה של מכבי ב-50 השנים האחרונות כנראה.
איפה הוא ואיפה זב חוטם כמו פארגו, סליחה

כן כן... אותו שאראס שחירבן את פנרבחצ'ה ואותו פארגו שהביא את מכבי לגמר היורוליג בדיוק באותה עונה.
אנחנו מדברים בדיוק על אותם שחקנים.

בכל מקרה, אני לא מבין מה זה קשור לנושא.
רוצים כאן את פלניניץ' ולנגפורד - צריכים לזכור מה הם עשו בשנים אחרות. זה הכל.

26 יוני 2013, 23:44

שאראס שמר גרוע גם בשיאו, אבל היה רכז טוב פי 10 מפארגו.
אבל אז היה מאמן שידע להחביא את החיסרון הזה בכל מיני הגנות.

26 יוני 2013, 23:45

חביב אורנג'ד כתב:

מה שכן, היו לא מעט שחקנים שהגעו לכאן כשחקנים "מוכחים" ומוקבוצות שהגיעו להשגים נכבדים (כמו גמר יורוליג למשל), ולבסוף התגלו כפלופ.

אגב, דוקא במצב הזה יש איזשהו יתרון לפלניניץ' - השחקן כבר שנים לא מצליח להוביל קבוצה לפיינל-פור ואפילו בשלב ההצלבה, שהוא כידוע שלב אליו מכבי מצליחה להעפיל כמעט מדי עונה, הוא לא שיחק מספר בלתי מבוטל של עונות. כשהוא שיחק לצדו של לאנגפורד המוהלל למשל, הוא אפילו לא הצליח לקחת קבוצה עטירת תקציב לטופ 16 ולעבור שלב אחד בודד ביורוליג.

הוא הגיע עם אחת הקבוצות היותר גרועות של צסק״א לפיינל פור, לדעתי גם עם ויטוריה.
אתה באמת מעדיף את רייס (שמעמדו מזכיר לי את פולן שכל כך היה מבוקש פה ולבסוף חתם בירושלים) על פלאניניץ׳?

26 יוני 2013, 23:50

LIAV10 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

הוא הגיע עם אחת הקבוצות היותר גרועות של צסק״א לפיינל פור, לדעתי גם עם ויטוריה.
אתה באמת מעדיף את רייס (שמעמדו מזכיר לי את פולן שכל כך היה מבוקש פה ולבסוף חתם בירושלים) על פלאניניץ׳?

יש הבדל גדול בין "הגיע" ל"הוביל". כמעט בכל הקרייה שלו, פליניניץ' לא היה שחקן משמעותי או מוביל.

לשאלתך, התשובה היא כן. עכשיו זה נשמע קצת הזוי, אבל בעתיד הרחוק או הקרוב זה יתבהר.
אגב, אני לא בטוח שצריכים לחכות יותר מדי, רייס ופלניניץ' שיחקו כבר באותו מפעל והיו בסה"כ שחקנים די דומים שהעמידו מספרים כמעט זהים ועוד בקבוצות שהגיעו להישג דומה (פיינל פור היורוקאפ). מעניין מה היה קורה עם היו מעלים את שמו של פלניניץ' כמועמד להגיע לכאן בעונה שעברה.....
בכל מקרה, אני מניח שכבר בעונה הקרובה רייס יתעלה על פלניניץ' ואם לא בעונה הזו אז בזאת שאחריה.

אגב, גם שחקנים כמו פרקינס, פישר ופארגו הוזכרו כמועמדים לי-ם ושחקנים כמו פניני ומוריס הגיעו ממנה. לא הייתי אומר שזה תו תקן לבינוניות.
נושא נעול