המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
felix_r כתב:אני מסכים אתכם שניבו ופויטרס הם לא שחקני פנים איכותיים, אבל יש מצב, שדווקא גבוהים כאלה מתאימים לסגנון הנוכחי של מכבי.
כאשר שני הגארדים שלנו לוקחים את רוב הזריקות, יש מצב שהגבוהים צריכים להיות פועלים שחורים, אתלטים שהולכים מכות מתחת לסלים בלי יותר מדי כישרון התקפי. כי מי שכן יש לו כישרון התקפי, מצפה גם שכול הזמן ישחקו עליו, יפעילו אותו, וזה לא משהו ש B+B נוהגים לעשות יותר מדי.
לא פלא, שמכבי מובילה את היורוליג בריבאונד התקפה. זה בגלל שהגבוהים של מכבי יודעים, שריבאונד התקפה זו כמעט הדרך היחידה שלהם לקבל כדור מתחת לסל ולעשות נקודות.
אז יש יגידו , שאם נביא בקיץ סנטר התקפי, מכבי יכולה לשנות את שיטת המשחק שלה, ויכולה להתחיל להפעיל את הגבוהים. או שלא. אני אזכיר לכם, שבעונת האליפות האחרונה רוב הזמן שיחקנו עם אלכס טיוס בעמדת הסנטר. אתלט ללא קליעה או משחק עם הגב אל הסל, שאת רוב הסלים שלו עשה בדאנקים.
אז בהחלט יכול להיות שאנחנו לא צריכים סנטר התקפי מוכשר. הם עולים הרבה כסף, ולא בטוח ששווים את זה. ז'יז'יץ' אמרנו?
זה לא אומר כמובן, שניבו ופויטרס הם המקסימום שאפשר להביא, בטוח אפשר למצוא שדרוג. אבל מה, זה כן סגנון השחקנים שמכבי צריכה.
TAYO כתב:במכבי הוא לא יכול להיות 4, זה לא עובד. ואם הוא חייב לידו 5 עם קליעה, אז בעצם הציפייה היא שהוא יהיה 4 בלי קליעה מה שממקם אותו מתחת לסל מה שהופך אותו ל… 5?אחדשיודע כתב:Cobra כתב:אחדשיודע כתב:גם במכללות פוית׳רס תיפקד לרוב כ-4. קטש לא המציא את הגלגל. הבעיה שבמכבי לא החתימו סנטר (עם קליעה) שיכול לשחק לצד פוית׳רס בעמדה 5. אבל בכל מקרה, המחיר ששילמו עליו גבוה מידי בעיניי. הוא לא שווה 800 אלף דולר נטו בעונה. וכך או כך, יש חור בעמדה 5.
עברו הרבה מים בנהר של אותו פויתרס במכללות…
לא כל כך הרבה. גם ב-NBA שיחק לרוב ב-4. גם בזניט ממה שיצא לי לראות, בוודאי לצד מיקי. בצהבת אומנם הוחלט שהוא 5 ותו לא, אבל זה רק רחוק מהאמת.
Sent from my iPhone using Tapatalk
felix_r כתב:אני מסכים אתכם שניבו ופויטרס הם לא שחקני פנים איכותיים, אבל יש מצב, שדווקא גבוהים כאלה מתאימים לסגנון הנוכחי של מכבי.
כאשר שני הגארדים שלנו לוקחים את רוב הזריקות, יש מצב שהגבוהים צריכים להיות פועלים שחורים, אתלטים שהולכים מכות מתחת לסלים בלי יותר מדי כישרון התקפי. כי מי שכן יש לו כישרון התקפי, מצפה גם שכול הזמן ישחקו עליו, יפעילו אותו, וזה לא משהו ש B+B נוהגים לעשות יותר מדי.
לא פלא, שמכבי מובילה את היורוליג בריבאונד התקפה. זה בגלל שהגבוהים של מכבי יודעים, שריבאונד התקפה זו כמעט הדרך היחידה שלהם לקבל כדור מתחת לסל ולעשות נקודות.
אז יש יגידו , שאם נביא בקיץ סנטר התקפי, מכבי יכולה לשנות את שיטת המשחק שלה, ויכולה להתחיל להפעיל את הגבוהים. או שלא. אני אזכיר לכם, שבעונת האליפות האחרונה רוב הזמן שיחקנו עם אלכס טיוס בעמדת הסנטר. אתלט ללא קליעה או משחק עם הגב אל הסל, שאת רוב הסלים שלו עשה בדאנקים.
אז בהחלט יכול להיות שאנחנו לא צריכים סנטר התקפי מוכשר. הם עולים הרבה כסף, ולא בטוח ששווים את זה. ז'יז'יץ' אמרנו?
זה לא אומר כמובן, שניבו ופויטרס הם המקסימום שאפשר להביא, בטוח אפשר למצוא שדרוג. אבל מה, זה כן סגנון השחקנים שמכבי צריכה.
אחדשיודע כתב:felix_r כתב:אני מסכים אתכם שניבו ופויטרס הם לא שחקני פנים איכותיים, אבל יש מצב, שדווקא גבוהים כאלה מתאימים לסגנון הנוכחי של מכבי.
כבר הגבתי לך לגבי זה, ואני מתחבר פה לשורה התחתונה שלך. יש הבדל בין סגנון של שחקנים לבין האיכות שלהם. זה שניבו ופוית׳רס שחקני פנים לא דומיננטיים בהתקפה, וזה כביכול מתאים לצד קו אחורי דומיננטי של בראון ובולדווין, לא אומר שהם לא צריכים להיות לא דומיננטיים בהגנה. כלומר, הם צריכים להיות טובים במשהו. הגבוהים של מכבי לא מתבלטים בשום צד של המגרש. זה ככל הנראה הקו הקדמי הכי חלש ביורוליג. ולא, זה ממש לא טוב.
לגבי ריבואנד ההתקפה, בדקת איפה אנחנו עומדים בריבאונד הגנה? מכבי מדורגת במקום ה-12 מתוך 18. אז זה נחמד שבריאונד ההתקפה הם שולטים כביכול, אבל זה נתון סטטיטי בודד. שגם במקרה הזה, לא ייפגע הרבה אם 1-2 שחקנים בקו הקדמי יוחלפו (סורקין ובונזי, שתורמים גם הם בריבאונד ההתקפה, אמורים להישאר) - בטח את פוית׳רס שלא שיחק מספר חודשים ולא השפיע הרבה העונה. ניבו אגב מוביל עם 2.4 כדורים חוזרים בהתקפה בממוצע כי הוא מחטיא הרבה ממצבים נוחים ולוקח את הריבאונד של עצמו (היה אפשר לראות את זה מספר פעמים במשחק הקודם - לכן היו לו 6 רב׳ התקפה). לא יודע אם זה משהו להתגאות בו כל כך.
ודבר אחרון, לא יודע אם אתם זוכרים את אליפות אירופה האחרונה, אבל לורנזו הפעיל בצורה מדהימה את ווילי הרננגומס בצבע. אם היה לנו שחקן כזה, זה בוודאות היה משדרג אותנו. אבל אני הייתי שמח גם לשחקן הגנה דומיננטי, ולא בהכרח לשחקן התקפה דומיננטי בעמדה 5. שחקן הגנה איכותי בעמדה 5 (או לכל הפחות חוסם איכותי) היה מאוד מאוד עוזר לנו השנה.
felix_r כתב:
ווילי הרננגומס? מחר אני מחתים. גם יוקיץ' יהיה נחמד
felix_r כתב:אבל אם ברצינות, אני לא חושב שזו דוגמא טובה. כי בנבחרת ספרד התפקיד של בראון היה להפעיל את הכוכבים הספרדים שבאו מ NBA. במכבי הוא עצמו הכוכב.
אחדשיודע כתב:felix_r כתב:
נו, יפה. אז גם שחקן דומיננטי בהתקפה היית לוקח. השאלה איזה.felix_r כתב:אבל אם ברצינות, אני לא חושב שזו דוגמא טובה. כי בנבחרת ספרד התפקיד של בראון היה להפעיל את הכוכבים הספרדים שבאו מ NBA. במכבי הוא עצמו הכוכב.
זו דוגמה מצוינת, כי מי אמר שלורנזו צריך להיות ה-כוכב או ספק הנקודות הראשי לצורך העניין? אתה צריך להרכיב את הקבוצה הכי טובה שאתה יכול.
חוץ מזה שלורנזו בסופו של דבר היה הכוכב של ההצגה ביורובאסקט, ורבים חשבו ששדדו לו את ה-MVP. הוא היה לפחות בין שני השחקנים הכי טובים בספרד.
felix_r כתב:אחדשיודע כתב:felix_r כתב:
נו, יפה. אז גם שחקן דומיננטי בהתקפה היית לוקח. השאלה איזה.felix_r כתב:אבל אם ברצינות, אני לא חושב שזו דוגמא טובה. כי בנבחרת ספרד התפקיד של בראון היה להפעיל את הכוכבים הספרדים שבאו מ NBA. במכבי הוא עצמו הכוכב.
זו דוגמה מצוינת, כי מי אמר שלורנזו צריך להיות ה-כוכב או ספק הנקודות הראשי לצורך העניין? אתה צריך להרכיב את הקבוצה הכי טובה שאתה יכול.
חוץ מזה שלורנזו בסופו של דבר היה הכוכב של ההצגה ביורובאסקט, ורבים חשבו ששדדו לו את ה-MVP. הוא היה לפחות בין שני השחקנים הכי טובים בספרד.
אבא'לה , אתה כול הזמן שוכח שיש רצוי ויש מצוי. אין למכבי כסף לשחקני פנים מוכשרים (נגעתי בזה בפוסט המקורי, לא יודע אם קראת, כי דילגת לסוף). אני כבר לא מדבר על כך, שביורוליג יש אולי בכוח 2-3 סנטרים שיודעים את העבודה בשני צדי המגרש, והם עולים מיליונים.
מכבי משחקת בסגנון אחר מנבחרת ספרד. יש לנו שני גארדים סקוררים, והשאר זה צוות מסייע. לכן ממש לא בטוח שאנחנו צריכים סנטרים התקפיים מוכשרים (גם בזה נגעתי).
אז אפשר לפרק את הכול, לבנות מחדש קבוצה בסגנון אחר עם שחקנים אחרים, ואחר כך כול העונה לבכות שההנהלה הקמצנית לא הביאה לך כוכבים בכול חמשת העמדות. אפשר, אבל ככה לא תתקדם לכלום.
ואפשר גם להשאיר את הצוות הקיים עם הסגנון הקיים, ולהתחזק רק נקודתית במקום הזבל: הולינס, היליארד, אדאמס, בריימו ואולי אחד מהזוג פויטרס/ניבו. החיזוק הזה לא אמור להיות כוכבים, כי הכוכבים אצלנו הם בראון ובולדווין. החיזוק צריך להיות בשחקנים שפשוט יודעים את העבודה, גם אם הם משלימים ודי אפורים.
אחדשיודע כתב:felix_r כתב:אחדשיודע כתב:felix_r כתב:
אבא'לה , אתה כול הזמן שוכח שיש רצוי ויש מצוי. אין למכבי כסף לשחקני פנים מוכשרים (נגעתי בזה בפוסט המקורי, לא יודע אם קראת, כי דילגת לסוף). אני כבר לא מדבר על כך, שביורוליג יש אולי בכוח 2-3 סנטרים שיודעים את העבודה בשני צדי המגרש, והם עולים מיליונים.
מכבי משחקת בסגנון אחר מנבחרת ספרד. יש לנו שני גארדים סקוררים, והשאר זה צוות מסייע. לכן ממש לא בטוח שאנחנו צריכים סנטרים התקפיים מוכשרים (גם בזה נגעתי).
אז אפשר לפרק את הכול, לבנות מחדש קבוצה בסגנון אחר עם שחקנים אחרים, ואחר כך כול העונה לבכות שההנהלה הקמצנית לא הביאה לך כוכבים בכול חמשת העמדות. אפשר, אבל ככה לא תתקדם לכלום.
ואפשר גם להשאיר את הצוות הקיים עם הסגנון הקיים, ולהתחזק רק נקודתית במקום הזבל: הולינס, היליארד, אדאמס, בריימו ואולי אחד מהזוג פויטרס/ניבו. החיזוק הזה לא אמור להיות כוכבים, כי הכוכבים אצלנו הם בראון ובולדווין. החיזוק צריך להיות בשחקנים שפשוט יודעים את העבודה, גם אם הם משלימים ודי אפורים.
אתה יודע מה הבעיה שלך? שאתה בונה סגל שלם על בריאותם של שני שחקנים. פה הטעות שלך. אנחנו לא ב-2004/2005 (וגם אז, היו למכבי יותר משני כוכבים) או אפילו 2014. צריך יותר מזה. העונה הרבה יותר ארוכה ועמוסה. אי אפשר לבנות סגל שלם שיישען על שני כוכבים. אתה צריך יותר איכות, בטח בעמדות נוספות. אי אפשר לבנות על בולדווין ובראון למשך שנתיים-שלוש נוספות שיעשו את העבודה עבור כל הקבוצה. זה לא יעבוד. הם יתייאשו בסוף כמו ווילבקין.
אין רצוי ומצוי בעניין הזה. יש קבוצה ששואפת להגיע לטופ, ויש קבוצה ששואפת להגיע לפלייאוף. מכבי צריכה לבחור מה היא רוצה. האוהדים צריכים לבחור מה הם רוצים. אני חושב שמכבי תמיד צריכה לשאוף לטופ. עם כסף (לא חסרים אנשים שרוצים להשקיע בקבוצה) או בלי כסף (סקאוטינג משופר ואנשי מקצוע טובים יותר בין מקבלי ההחלטות). ואם שואפים לטופ, צריך יותר מרוח הבינוניות שנושבת פה.
ואל תעוות את מה שאני כותב. לא אמרתי שמכבי בהכרח צריכה סנטר דומיננטי בהתקפה. אמרתי שמבחינתי אשמח גם לסנטר דומיננטי בהגנה, או לכל הפחות חוסם איכותי. מי שתורם בצד ההגנתי ולא רק עושה בכאילו, או מסתמך על אנרגיות מהקהל. שחקן שטוב במשהו. או בהגנה, או בהתקפה. לא בינוני בהכל.
גם לא אמרתי שצריך לפרק הכל בשום שלב. התייחסנו פה נטו לקו הקדמי החלש של הקבוצה, שחייב לעבור שיפור לקראת הקיץ. אי אפשר לשמור עליו כמו שהוא.
felix_r כתב:אחדשיודע כתב:felix_r כתב:אחדשיודע כתב:felix_r כתב:
אתה יודע מה הבעיה שלך? שאתה בונה סגל שלם על בריאותם של שני שחקנים. פה הטעות שלך. אנחנו לא ב-2004/2005 (וגם אז, היו למכבי יותר משני כוכבים) או אפילו 2014. צריך יותר מזה. העונה הרבה יותר ארוכה ועמוסה. אי אפשר לבנות סגל שלם שיישען על שני כוכבים. אתה צריך יותר איכות, בטח בעמדות נוספות. אי אפשר לבנות על בולדווין ובראון למשך שנתיים-שלוש נוספות שיעשו את העבודה עבור כל הקבוצה. זה לא יעבוד. הם יתייאשו בסוף כמו ווילבקין.
אין רצוי ומצוי בעניין הזה. יש קבוצה ששואפת להגיע לטופ, ויש קבוצה ששואפת להגיע לפלייאוף. מכבי צריכה לבחור מה היא רוצה. האוהדים צריכים לבחור מה הם רוצים. אני חושב שמכבי תמיד צריכה לשאוף לטופ. עם כסף (לא חסרים אנשים שרוצים להשקיע בקבוצה) או בלי כסף (סקאוטינג משופר ואנשי מקצוע טובים יותר בין מקבלי ההחלטות). ואם שואפים לטופ, צריך יותר מרוח הבינוניות שנושבת פה.
ואל תעוות את מה שאני כותב. לא אמרתי שמכבי בהכרח צריכה סנטר דומיננטי בהתקפה. אמרתי שמבחינתי אשמח גם לסנטר דומיננטי בהגנה, או לכל הפחות חוסם איכותי. מי שתורם בצד ההגנתי ולא רק עושה בכאילו, או מסתמך על אנרגיות מהקהל. שחקן שטוב במשהו. או בהגנה, או בהתקפה. לא בינוני בהכל.
גם לא אמרתי שצריך לפרק הכל בשום שלב. התייחסנו פה נטו לקו הקדמי החלש של הקבוצה, שחייב לעבור שיפור לקראת הקיץ. אי אפשר לשמור עליו כמו שהוא.
אבל זה בדיוק ההבדל בין הרצוי למצוי!
כולנו מבינים שיש לו"ז צפוף, יש פציעות, מחלות, מלחמות ולידות. כולנו היינו רוצים סגל של 15 שחקנים בכירים, שגם במקרה ששני הרכזים שלנו יפצעו, הרכז השלישי שלנו יהיה לפחות ברמה של תאודוסיץ'. כן, כן. אבל זה לא מציאותי. אין לנו את התקציב לזה.
לגבי סנטר דומיננטי בהתקפה. אתה זה שהביא לדוגמא את וילי ארננגומס, לא אני....
גל גל כתב:מה עדיף להחליף בינוני במישהו בינוני אחר ? כי למכבי אין תקציב
או להישאר פשוט שנה שנייה עם שחקן צעיר שמכיר את המכיר את המערכת והשיטה של המאמן ובנה כימיה עם שאר השחקנים ?
אתה תקוע בכדורסל של לפני שני עשורים. עוד מעט נעביר את הדיון להאם קולסון יכול לשחק חצי פינה בזמן שפויתרס פינה…אחדשיודע כתב:TAYO כתב:במכבי הוא לא יכול להיות 4, זה לא עובד. ואם הוא חייב לידו 5 עם קליעה, אז בעצם הציפייה היא שהוא יהיה 4 בלי קליעה מה שממקם אותו מתחת לסל מה שהופך אותו ל… 5?אחדשיודע כתב:Cobra כתב:אחדשיודע כתב:גם במכללות פוית׳רס תיפקד לרוב כ-4. קטש לא המציא את הגלגל. הבעיה שבמכבי לא החתימו סנטר (עם קליעה) שיכול לשחק לצד פוית׳רס בעמדה 5. אבל בכל מקרה, המחיר ששילמו עליו גבוה מידי בעיניי. הוא לא שווה 800 אלף דולר נטו בעונה. וכך או כך, יש חור בעמדה 5.
עברו הרבה מים בנהר של אותו פויתרס במכללות…
לא כל כך הרבה. גם ב-NBA שיחק לרוב ב-4. גם בזניט ממה שיצא לי לראות, בוודאי לצד מיקי. בצהבת אומנם הוחלט שהוא 5 ותו לא, אבל זה רק רחוק מהאמת.
אה הבנתי. אז לפי ההיגיון שלך, באסטון היה 5. ובכלל היום יש הרבה מאוד סנטרים שקולעים מבחוץ - אז הם 4 בגלל שהם קולעים שלשות? לא חביבי, זה לא עובד ככה. העמדה נקבעת לפי השחקן שאתה שומר עליו בהגנה.
TAYO כתב:אתה תקוע בכדורסל של לפני שני עשורים. עוד מעט נעביר את הדיון להאם קולסון יכול לשחק חצי פינה בזמן שפויתרס פינה…אחדשיודע כתב:TAYO כתב:במכבי הוא לא יכול להיות 4, זה לא עובד. ואם הוא חייב לידו 5 עם קליעה, אז בעצם הציפייה היא שהוא יהיה 4 בלי קליעה מה שממקם אותו מתחת לסל מה שהופך אותו ל… 5?אחדשיודע כתב:Cobra כתב:עברו הרבה מים בנהר של אותו פויתרס במכללות…
אה הבנתי. אז לפי ההיגיון שלך, באסטון היה 5. ובכלל היום יש הרבה מאוד סנטרים שקולעים מבחוץ - אז הם 4 בגלל שהם קולעים שלשות? לא חביבי, זה לא עובד ככה. העמדה נקבעת לפי השחקן שאתה שומר עליו בהגנה.
גל גל כתב:אנשים פה ויתרו על פוייתרס בקלות מידי
אני בטוח שהוא שחקן מצויין ויש לו הרבה יותר מה לתת ( 2 רמות מעל ניבו )
משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot] ו־29 אורחים