פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: אשכול הסקאוטינג

07 מרץ 2012, 17:49

החציל האצטקי כתב:תראי, אני באמת לא רוצה לרדת לרמה נמוכה של דיון. סך-הכל אמרתי משהו שאני מרגיש בתור אחד שמתגלגל פה כבר 5 שנים.
באמריקה יש "ספרטנס" אחד והם מישיגן סטייט. לקרוא למכללה מליגה למקומות עבודה "ספרטנס" זה מביש, וזה- מוריד את הרמה.

זה כמו לקרוא למכבי גדרה "מכבי".
אני באמת לא מרגיש שחטאתי פה- מציע שתעשי חשבון נפש עם עצמך ותגידי למי יש תרבות דיון וקצת שכל ישר.

אני יכולה לקרוא להם איך שבא לי..לקבוצות אמריקאיות אני קוראת באופן שיטתי ב''שמות'' שלהם,להם אני קוראת ספרטנס,לקנזס אני קוראת ג'ייהוקס ולצפון קרולינה אני קוראת טאר הילס..זכותי ואתה יכול לשאול כל אדם שאני מדברת איתו על המכללות או על ה-NBA איך אני קוראת לקבוצות..
כמו שעל הפועל ת''א ועל הפועל ירושלים אומרים ''הפועל'' אז גם מישיגן סטייט לא תקרוס אם יקרוא לקולג' אחר ''ספרטנס'',שד''א,לכל הקבוצות באותו הקולג' קוראים ''ספרטנס'' כולל לקבוצת הנשים ולקבוצת הפוטבול..כולם שם משתמשים בשם ''ספרטנס'' לדבר על הקבוצות אז בטח שגם לי מותר..

אני לא אעשה שום חשבון נפש עם עצמי..ברגע שבן אדם אומר לי שאני מדרדרת את הרמה ואין לי שכל אז אני ממש לא זאת שצריכה לעשות חשבון נפש על איך אני מתקשרת עם אנשים אחרים בפורום..
אנשים יכולים להגיד פה מה שבא להם ורמת הדיון לא חייבת להיות ברמה שאתה אוהב אבל אין לך שום זכות להגיד לאנשים פה על מה לדבר,על מי לדבר או איך לדבר

07 מרץ 2012, 18:03

בשורות התחתונות שלכם שניכם צודקים, יצאתי קקה קטן. נעשה במודע.
אבל כמו שיש לך זכות לפרסם פה שחקנים מהאקדמיה לצחוק, זכותי להתבאס על זה... זה הכל.

בסופו של דבר כולנו נגיב פה בפורום, אז בואו נחיה בשלום, נקשיב למהות של מה שכל אחד אומר ונתקדם הלאה.

:rose ?

07 מרץ 2012, 19:04

asafb96 כתב:אם הנדריקס הוא כזה עילוי, ו-וויטסייד הוא כלום, כי הוא היה בקונפרנס חלש, אז איך זה שוויטסייד נבחרת על סף סיבוב ראשון, ולעומתו הנדריקס לקראת סוף סיבוב שני? מוזר משהו, לא? שוב, אני אומר שהנדריקס התקפית יותר טוב, ואולי גם מבחינת המכלול. אבל לא זאת הנקודה.

לא מוזר בכלל. פאוור-פורוורדים במימדים הפיזיים ובסקילסט (המוגבל, בסופו של יום, גם אם רחב) של ריצ'י יש בNBA בערימות, וסבן פוטרים הגנתיים טובים לא. רק הפוטנציאל של וויטסייד להתפתח לאיזה בייבי-טייסון צ'נדלר מפתה ג'נרל מנג'רים לבחור בו. כמו ש7-3 כמו האשים ת'אביט נבחר במטרה להיות המוטומבו הבא (ונכשל), ואנדרו ביינום נבחר כדי להיות שאק (ודי הצליח).

בקיצור, לא הייתי מביא שחקן שהוא נון-פאקטור התקפי מראש. גם את הנדריקס הביאו כי ידעו שהוא יכול לתרום המון בשני צדי המגרש, אבל כן, כשסופו חתם התפקיד שלו עבר להיות בעיקר הגנה והאסל. העונה הוא חושף עוד יכולות, ואין ספק שהוא הרבה יותר מוכשר ממה שאנשים שלא ראו אותו לפני העונה הראשונה שלו במכבי חשבו. זה לא שהוא התפתח מכלום- הוא תמיד היה שחקן נפלא, ופשוט לא הייתה לו הבמה להראות את זה. לוויטסייד כבר ניתנה במה (מכללות, די-ליג) והוא לא הרשים, אז מה הטעם להחתים?

07 מרץ 2012, 19:37

החציל האצטקי כתב:
asafb96 כתב:אם הנדריקס הוא כזה עילוי, ו-וויטסייד הוא כלום, כי הוא היה בקונפרנס חלש, אז איך זה שוויטסייד נבחרת על סף סיבוב ראשון, ולעומתו הנדריקס לקראת סוף סיבוב שני? מוזר משהו, לא? שוב, אני אומר שהנדריקס התקפית יותר טוב, ואולי גם מבחינת המכלול. אבל לא זאת הנקודה.

לא מוזר בכלל. פאוור-פורוורדים במימדים הפיזיים ובסקילסט (המוגבל, בסופו של יום, גם אם רחב) של ריצ'י יש בNBA בערימות, וסבן פוטרים הגנתיים טובים לא. רק הפוטנציאל של וויטסייד להתפתח לאיזה בייבי-טייסון צ'נדלר מפתה ג'נרל מנג'רים לבחור בו. כמו ש7-3 כמו האשים ת'אביט נבחר במטרה להיות המוטומבו הבא (ונכשל), ואנדרו ביינום נבחר כדי להיות שאק (ודי הצליח).

בקיצור, לא הייתי מביא שחקן שהוא נון-פאקטור התקפי מראש. גם את הנדריקס הביאו כי ידעו שהוא יכול לתרום המון בשני צדי המגרש, אבל כן, כשסופו חתם התפקיד שלו עבר להיות בעיקר הגנה והאסל. העונה הוא חושף עוד יכולות, ואין ספק שהוא הרבה יותר מוכשר ממה שאנשים שלא ראו אותו לפני העונה הראשונה שלו במכבי חשבו. זה לא שהוא התפתח מכלום- הוא תמיד היה שחקן נפלא, ופשוט לא הייתה לו הבמה להראות את זה. לוויטסייד כבר ניתנה במה (מכללות, די-ליג) והוא לא הרשים, אז מה הטעם להחתים?

אפשר לומר אז אותו דבר באירופה-פורוורדים כאלה ברמה הזאת כמו ריץ', אפשר למצוא (בסכומים האלה). לעומת זאת, שחקני הגנה גבוהים כאלה, כמעט ואין.
בכל מקרה, שוב, הנקודה היא, כמו שאמרת אתה, זה שככל הנראה, ריץ' מוכשר יותר. גם התקפית, וגם במכלול התכונות. והוא יהיה טוב יותר. אבל לא זאת הנקודה. אני מדבר על מצב שבו הנדריקס עוזב-שכח ממנו. במצב כזה, שיש לך את סופו, מאצ'בן, וליאור, יש לך שלישיה התקפית אדירה-התקפית, אולי הטובה באירופה. לצד אלה, הייתי רוצה שחקן הגנתי. במכללות וויטסייד הרשים יחסית, לפחות הגנתית, בדי ליג לא (אבל הדי ליג זה אינדיקציה פחות טובה מהליגה הסינית). אז הוא לא שחקן התקפה מי יודע מה, אבל אמרתי כבר, שבכדורסל אין וואקום. אם לדוגמא סתם אני זורק, הנדריקס היה זורק 8-9 זריקות למשחק, ו-וויטסייד 4-5 זריקות, בגלל שהתקפית הוא פחות טוב, זה לא שמכבי מאבדת את הזריקות האלה. שחקנים איכותיים לא פחות יקחו על עצמם קצת יותר. אז הוא לא יהיה גבוה שיקלע מחצי מרחק כמו פישר, וגם לא יהיה לו משחק פוסט כמו של סופו. אבל זה לא שמכבי בנויה התקפית על הנדריקס, ובמקום הכוכב מגיע נגר. הוא יחייה על דאנקים חופשיים מתחת לסל, וריבאונד התקפה. הגנתית-הוא יביא אימפקט גדול משל ריץ'. ושוב, זה בעיקר שיקול כלכלי. כי ברור שאני אעדיף את ריץ' על וויטסייד במצב נייטרלי. אבל יכול להיות שבמצב שריץ' נשאר, זה יבוא על חשבון דברים אחרים. סתם דוגמא, אני מעדיף את מאצ'בן-סופו-וויטסייד, על פני סופו-ריץ' ועוד כמה ג'ובות. וויטסייד זה רק דוגמא אגב... לא איזה משהו שאני תפוס עליו, וזה בדיוק השם שאני רוצה לשראות במכבי. דוגמא סך הכל.

07 מרץ 2012, 19:45

אני מסכים איתך שאם הנדריקס עוזב, אז מן הסתם החלופה שלו צריכה להביא דברים דומים לאקסטרות שהוא הביא- וזה בעיקר הגנה והאסל.
לעומת זאת, לא הייתי מביא שחקן מוגבל לחלוטין התקפית, אלא אם הוא איזה עילוי הגנתי. את ג'ואי דורסי מאולימפיאקוס, למשל, הייתי מוכן לקחת. גם את ויוקאס.

07 מרץ 2012, 20:00

החציל האצטקי כתב:אני מסכים איתך שאם הנדריקס עוזב, אז מן הסתם החלופה שלו צריכה להביא דברים דומים לאקסטרות שהוא הביא- וזה בעיקר הגנה והאסל.
לעומת זאת, לא הייתי מביא שחקן מוגבל לחלוטין התקפית, אלא אם הוא איזה עילוי הגנתי. את ג'ואי דורסי מאולימפיאקוס, למשל, הייתי מוכן לקחת. גם את ויוקאס.

אוקי, אז אנחנו מתקרבים להסכמה ;)
מסכים לגבי דורסי-שחקן שגם אני מאוד מאוד אוהב. היה בזמנו אחלה שחקן לצד רוז. בNBA הוא לא ממש הצליח, אבל באולי' הוא נראה די טוב. ראיתי אותו מול צסק"א ובעוד כמה משחקים, והוא נראה סבבה לגמרי. אנדרסייז כמו ריץ', אבל שחקן יותר פיזי ואתלטי. התקפית הוא מוגבל, אבל שחקן הגנה וריבאונדר פנטסטי.
ויוקאס זה עסק יותר יקר ופחות ריאלי. אני מניח שהוא ישאר בפאו. הוא סנטר פנטסטי. לא רק הגנתית. השנה הוא הפתיע אותי במשחק הפוסט אפ שלו (יש לו הוק שוט מאוד יעיל), והוא גם יודע לעשות פיק-אנד-רול מצוין. יש לו סייז פנטסטי, והוא מאוד פיזי, ומצוין בהגנה. קשה לראות אותו מגיע איכשהו למכבי, בטח ובטח שכסנטר מחליף
הכיוון הוא כזה פחות או יותר. סנטר מחליף שיביא הגנה, כי זה מה שחסר. אלא אם באמת יש איזה צ'אנס חד פעמי להביא שחקן כמו מאריץ', שרמדיני, או אפילו פול דיוויס, במחיר נמוך יחסית, ועל זה אי אפשר לוותר.

07 מרץ 2012, 20:04

מה עםhttp://en.wikipedia.org/wiki/Jonas_Valan%C4%8Di%C5%ABnas ?
שחקן ששווה לשים עליו בוחטה.
יקר? כן. אפשרי? אולי כדאי? בטוח!

07 מרץ 2012, 20:05

Allan Turing כתב:מה עםhttp://en.wikipedia.org/wiki/Jonas_Valan%C4%8Di%C5%ABnas ?
יקר? כן. אפשרי? אולי. כדאי? בטוח!

07 מרץ 2012, 20:05

Allan Turing כתב:מה עםhttp://en.wikipedia.org/wiki/Jonas_Valan%C4%8Di%C5%ABnas ?

אין מצב בחיים. ממש לא. זה בחירה טופ 5 בדרפט. הולך לקריירה מובטחת בNBA. ואם איכשהו לא, תהיה בטוח שהוא יקבל בוכטות שמכבי לא יכולה לגרד חצי מהמחירים האלה.

07 מרץ 2012, 20:09

asafb96 כתב:

אין מצב בחיים. ממש לא. זה בחירה טופ 5 בדרפט. הולך לקריירה מובטחת בNBA. ואם איכשהו לא, תהיה בטוח שהוא יקבל בוכטות שמכבי לא יכולה לגרד חצי מהמחירים האלה.

חבל מאד, לא ספציפית על השחקן הזה, (ראיתי משחק שלו בשבוע שעבר מול בנטון, הוא פירק להם את הצורה), אלא על זה שאפילו האוהדים של מכבי מוותרים מראש על שחקן שעוד קבוצות רוצות.

07 מרץ 2012, 20:12

אני אישית פחות מחזיק מדייויס ושרמדיני. שניהם מאוד מוכשרים התקפית אבל רכים מדי בהגנה, וקו קדמי שכולל את סופו, ליאור, בלו (ומצ'באן?) הוא רך בבסיסו, וחייבים מישהו שיבוא לשרוט.
אלכס מאריץ' חתיכת שחקן גם במעמדו, ואותו הייתי מביא במידה והמחיר שלו לא מרקיע שחקים.

07 מרץ 2012, 20:13

ד"א, באותו משחק, ראיתי גם אתhttp://en.wikipedia.org/wiki/Renaldas_Seibutis ששיחק מצויין.
גם מתאים בגיל, וכנראה לא יקר מדי.
מה יש להלפרין שאין לו? (חוץ מתעודת זהות כחולה?)

07 מרץ 2012, 20:13

Allan Turing כתב:
asafb96 כתב:

חבל מאד, לא ספציפית על השחקן הזה, (ראיתי משחק שלו בשבוע שעבר מול בנטון, הוא פירק להם את הצורה), אלא על זה שאפילו האוהדים של מכבי מוותרים מראש על שחקן שעוד קבוצות רוצות.

מה לעשות. צריך להתמודד עם האמת! מכבי לא קבוצה עם תקציב מהגבוהים באירופה, ולא מאתמול. זה לא חדש. אבל עדיף קבוצה עם היגיון כלכלי, מאשר קבוצה כמו אולי' שהייתה קבוצה גדולה, נעלמה, פתאום שופכת סוכמים פסיכיים ואחרי חצי עשור שוב בדרך להיעלם. תהיה בטוח ב100% שעם המצב הכלכלי באירופה, המצב הזה לא ימשך עוד הרבה זמן.
בנוגע לשחקן הזה ספציפית, גם אוהדי בארסה או צסק"א לא יכולים לפנטז עליו. זה שחקן NBA. לכל דבר ועניין. בחירה 5 בדרפט

07 מרץ 2012, 20:15

asafb96 כתב:
Allan Turing כתב:
asafb96 כתב:

מה לעשות. צריך להתמודד עם האמת! מכבי לא קבוצה עם תקציב מהגבוהים באירופה, ולא מאתמול. זה לא חדש. אבל עדיף קבוצה עם היגיון כלכלי, מאשר קבוצה כמו אולי' שהייתה קבוצה גדולה, נעלמה, פתאום שופכת סוכמים פסיכיים ואחרי חצי עשור שוב בדרך להיעלם. תהיה בטוח ב100% שעם המצב הכלכלי באירופה, המצב הזה לא ימשך עוד הרבה זמן.
בנוגע לשחקן הזה ספציפית, גם אוהדי בארסה או צסק"א לא יכולים לפנטז עליו. זה שחקן NBA. לכל דבר ועניין. בחירה 5 בדרפט

האמת שני יכול להבין מה ראו בו.
הוא משאבת ריבאונד, קולע מחצי מרחק, אם משחק גב לסל מגווון, רץ את המגרש, ומרר לגורי את החיים בהגנה.

07 מרץ 2012, 20:16

ולנצ'יונאס נבחר כבר וילך לראפטורס כשיסיים חוזה בריטאס. הילד יהיה מפלצת.
אבל למה לשים בוחטה על סייבוטיס כשיש לך כבר שחקן כמו לנגפורד בעמדה שלו?

07 מרץ 2012, 20:17

החציל האצטקי כתב:אני אישית פחות מחזיק מדייויס ושרמדיני. שניהם מאוד מוכשרים התקפית אבל רכים מדי בהגנה, וקו קדמי שכולל את סופו, ליאור, בלו (ומצ'באן?) הוא רך בבסיסו, וחייבים מישהו שיבוא לשרוט.
אלכס מאריץ' חתיכת שחקן גם במעמדו, ואותו הייתי מביא במידה והמחיר שלו לא מרקיע שחקים.

גם אותי אישית מאריץ' הכי מפתה. הוא שחקן שיכול לתת תפוקה אדירה. לטעמי, עדיין אחד הסנטרים הטובים באירופה. מעניין אותי מאוד מה יהיה המחיר שלו בקיץ.

07 מרץ 2012, 20:18

Allan Turing כתב:
asafb96 כתב:
Allan Turing כתב:
asafb96 כתב:

האמת שני יכול להבין מה ראו בו.
הוא משאבת ריבאונד, קולע מחצי מרחק, אם משחק גב לסל מגווון, רץ את המגרש, ומרר לגורי את החיים בהגנה.

הפיק-אנד-רול שלו ושל שאראס בנבחרת ליטא בקיץ היה פשוט רצחני. הם עשו הליי-אופס בלי סוף בפיק-אנד-רול.

לא שאני אומר שהוא האופציה הראשונה, אבל ממש לא הייתי מתנגד לסייבוטיס במקום סמית'

07 מרץ 2012, 20:19

החציל האצטקי כתב:ולנצ'יונאס נבחר כבר וילך לראפטורס כשיסיים חוזה בריטאס. הילד יהיה מפלצת.

הוא אחר בסגנון של מלאנגפורד, יכול לשחק רכז, מוסר טוב.
חוצמזה, למה בוחטה? נראה לך שהוא יקר?

07 מרץ 2012, 20:27

לא שאני אומר שהוא האופציה הראשונה, אבל ממש לא הייתי מתנגד לסייבוטיס במקום סמית'

באסה שאין פה סמיילי של *כן*..
רציתי להציע אותו כבר כמה פעמים אבל אני יודעת בוודאות שהוא חתם לכמה שנים בריטאס..

07 מרץ 2012, 20:28

Allan Turing כתב:
החציל האצטקי כתב:ולנצ'יונאס נבחר כבר וילך לראפטורס כשיסיים חוזה בריטאס. הילד יהיה מפלצת.

הוא אחר בסגנון של מלאנגפורד, יכול לשחק רכז, מוסר טוב.
חוצמזה, למה בוחטה? נראה לך שהוא יקר?

הוא לא שחקן זול. רזומה של אולימפיאקוס, בילבאו וריטאס עושה את שלו.
אגב, לפני ריטאס הוא שיחק עונה באדירנה הטורקית, ורק שם הוא באמת עשה את הפריצה שלו (גיל 24-25), למרות שכבר היה שחקן חמישייה בספרד.
אני אישית לא מתלהב ממנו.

חתום עד 13/14 בריטאס, בכל מקרה.
נושא נעול