17 מאי 2012, 14:46
17 מאי 2012, 14:55
מתAMסרת כתב:מסכימה. לפחות ההנהלה שלהם גינתה בשפה ברורה, אבל זה לא מספיק....
חייבים לטפל בגזענות, בהתלהמות ובאלימות ביד הכי קשה שאפשר .
17 מאי 2012, 15:40
Holiday_Armadillo כתב:מתAMסרת כתב:מסכימה. לפחות ההנהלה שלהם גינתה בשפה ברורה, אבל זה לא מספיק....
ויפה שעה אחת קודם
לא מוכנה בשום פנים ואופן שרק בגלל שאני אשכנזייה אוהדים מטורפים יקראו לי ''אשכנאצית''
לא מוכנה שיאחלו לאף אחד להתאבד וגם לא מוכנה שיקחו את הדבר הנורא שקרה לנו ויעשה לו זילות שכזו
הם יכולים לתרץ את זה כמה שבא להם ולהגיד ש''שואה'' זה חורבן אבל אם הם היו מתכוונים חורבן הם היו שרים חורבן וזהו ולא משתמשים במילה הנוראית הזאת
אין לי שום תקווה שהתקשורת תתייחס לזה ותעלה את זה לסדר היום חוץ ממשפט פה משפט שם
אבל זה שמכבי משתפים ילדים בני 17 בשביל לתת להם זמן משחק זה כן ראוי לגינוי נכון?
ד''א, תלכו לפורום של הפועל ת''א, תראו שאולי 20% מביע חרטה אמיתית
17 מאי 2012, 16:03
Mta_atic כתב:Holiday_Armadillo כתב:מתAMסרת כתב:מסכימה. לפחות ההנהלה שלהם גינתה בשפה ברורה, אבל זה לא מספיק....
ויפה שעה אחת קודם
לא מוכנה בשום פנים ואופן שרק בגלל שאני אשכנזייה אוהדים מטורפים יקראו לי ''אשכנאצית''
לא מוכנה שיאחלו לאף אחד להתאבד וגם לא מוכנה שיקחו את הדבר הנורא שקרה לנו ויעשה לו זילות שכזו
הם יכולים לתרץ את זה כמה שבא להם ולהגיד ש''שואה'' זה חורבן אבל אם הם היו מתכוונים חורבן הם היו שרים חורבן וזהו ולא משתמשים במילה הנוראית הזאת
אי אפשר לתת פה תירוצים. הם כתבו במפורש על הקירות ציקלון בי ותנורים. אי אפשר להבין את המילים האלה בהקשר אחר ואני עדיין לא מצליח לקלוט איך בני אדם יכולים לומר/לקשקש את הדברים האלה כשעדיין חיים בינינו ניצולי שואה ומשפחות שקרוביהם נספו בשואה.
המועדון מגנה, אבל הגיע הזמן להתייחס לזה ביד קשה ולא רק בצקצוקי לשון.
17 מאי 2012, 16:06
17 מאי 2012, 16:56
מתAMסרת כתב:Mta_atic כתב:Holiday_Armadillo כתב:מתAMסרת כתב:מסכימה. לפחות ההנהלה שלהם גינתה בשפה ברורה, אבל זה לא מספיק....
ויפה שעה אחת קודם
אי אפשר לתת פה תירוצים. הם כתבו במפורש על הקירות ציקלון בי ותנורים. אי אפשר להבין את המילים האלה בהקשר אחר ואני עדיין לא מצליח לקלוט איך בני אדם יכולים לומר/לקשקש את הדברים האלה כשעדיין חיים בינינו ניצולי שואה ומשפחות שקרוביהם נספו בשואה.
המועדון מגנה, אבל הגיע הזמן להתייחס לזה ביד קשה ולא רק בצקצוקי לשון.
שמע, אנחנו חברה די אלימה.. ויש לזה ביטוי גם כאן.
חייבים טיפול מערכתי...זה מתחיל במועדון שלא מוכן לקבל שאוהדיו ינהגו כך ומטפל בזה נקודתית ולא רק וביד קשה, דרך התקשורת שמגנה ולא נותנת לזה לרדת מסדר היום, ובמגרשים עם משפט השנאה הראשון- פשוט לעצור משחקים ולא לחדש עד שיהיה ברור שאין לזה מקום, לא על המגרש ולא מחוצה לו.
17 מאי 2012, 21:05
17 מאי 2012, 21:12
asafb96 כתב:צביקה ענק. קטל את קופל ביציע כמו גדול, בלי לרדת לפסים אישיים כמו שקופל וחברו סגל עשו. קטל אותו עם קלאסה.
17 מאי 2012, 21:29
LIAV10 כתב:asafb96 כתב:צביקה ענק. קטל את קופל ביציע כמו גדול, בלי לרדת לפסים אישיים כמו שקופל וחברו סגל עשו. קטל אותו עם קלאסה.
מה הוא אמר?
19 מאי 2012, 19:41
19 מאי 2012, 19:45
rc4991 כתב:מכבי חיפה מעוניינת בבורשטיין
מצויין לנו נקווה שזה יעזור לנו לשחרר אותו
19 מאי 2012, 19:48
19 מאי 2012, 19:55
19 מאי 2012, 21:08
19 מאי 2012, 21:14
חנו'ש כתב:http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.274.121056.html
הבנאדם פשוט חי בסרט!!
קודם תבנה אולמות עם מזגן לפני שאתה קופץ.
מי ייתן לך לארח את היורובאסקט באולם הפחים או בקופסל??
20 מאי 2012, 15:02
שמואל1 כתב:rc4991 כתב:מכבי חיפה מעוניינת בבורשטיין
מצויין לנו נקווה שזה יעזור לנו לשחרר אותו
שנתיים מאוחר מידי.
21 מאי 2012, 01:39
"הייתי מצביע לצביקה שרף"
פיני גרשון והפועל חולון חוזרים לפיינל פור בראיון מיוחד ל"ישראל היום" תומך גרשון במפתיע ביריבו הגדול לתפקיד יו"ר איגוד הכדורסל ויורה על כל מה שזז בכדורסל הישראלי על אבנר קופל (''לא פנה אלי בידיים נקיות'') על דיוויד פדרמן (''הביקורת על בלאט היתה לא בסדר'') ועל הזכייה של אולימפיאקוס (''הסתמסתי עם הבעלים עד אמצע הלילה'')
שעה לפני משחק 4 בחולון מול הפועל ירושלים, ופיני גרשון במצב רוח טוב. אם חולון מנצחת אז דן שמיר ואלעד חסין מילאו את בקשתו לנצח את אויביו הגדולים, ובעיקר את שרון דרוקר.
אותו דרוקר שאמר עליו באוקטובר לעיתונות האיטלקית: "להשוות בין אטורה מסינה לפיני גרשון זה כמו להשוות בין מרצדס ללאדה." מצד אחר, הפסד היה חוסך לפיני הרבה כאב ראש מאיפה הוא מגייס עכשיו חצי מיליון שקלים כמענקים.
"הדבר הכי טוב שקרה לנו זה שגם לקחנו מירושלים 900 אלף שקלים (העלות של דן גרונפלד) וגם העפנו אותם מהפיינל פור. הם גם אכלו דגים מסריחים וגם גירשו אותם מהעיירה. העלייה שלנו לפיינל פור היא הישג בלתי רגיל בעבורנו. הם היו עושים לי טובה אם הם לא היו עושים את זה, בגלל ההוצאות על הבונוסים, אבל רציתי כל כך שינצחו."
בחולון סיפרו שגרשון נראה שמח במיוחד ושלח אחרי המשחק עקיצה לכיוון מאמן ירושלים. "אם אנחנו לאדה אז הוא סוסיתא. אני איש ספורט ורוצה לנצח," הוסיף וסייג, "אבל היו קורים לחולון דברים טובים אם לא היינו עולים, כי זה עלה לנו חצי מיליון שקלים. בתחילת העונה הורדתי לשחקנים בין 10,000 20-ל אלף דולר ואמרתי להם שזה בונוס פיינל פור."
אתם יכולים לעקוץ בחצי הגמר? למכבי יש רק שמונה שחקנים.
"אתם מחפשים אצלם את התשיעי, אצלנו אני מחפש את החמישי. זה עדיין תלוי בהם, אני עדיין לא יודע איך עברנו את ירושלים. כנראה יהיה לנו יתרון בקהל, אם האוהדים שלהם אכן יעמדו במילתם ולא יגיעו. מה שצריך להדאיג את מכבי זה שהאוהדים האמיתיים לא יגיעו. מי שיגיע זה האוהדים הסולידיים. הפסדנו להם את כל המשחקים העונה והסטטיסטיקה אומרת שפעם אחת צריך לנצח, אבל אל תבנו על זה. הכל תלוי בהם."
פתאום אתה בצד השני שיכול להרוויח מהפיינל פור.
"פיינל פור זה לא פייר, זה לא מוצדק. הם עשו עונה ארוכה עם 90 משחקים והגיעו לשמונה שחקנים בשני המשחקים האחרונים, זה לא הוגן. אם חס וחלילה יהיה להם פנצ'ר והם יפסידו, זה לא פייר. אליפות לוקחים בסדרות."
מכבי רוצים שישה זרים בקבוצה. כמה אתה רוצה?
"צריך לאפשר ארבעה זרים על המגרש. אם רוצים שבסגל יהיו שישה, אז שיהיו שישה. אנחנו חמישה אחוזים מהתקציב של מכבי. התקציב שלנו הוא פחות מהמינימום. אם יצמצמו את מספר הזרים, מחיר הישראלים יעלה. אם אני צריך להביא שחקנים ישראלים וכל אחד מהם עולה 100-ב אלף שקלים ברוטו בשכר, אני צריך להביא עוד 700-600 אלף שקלים. מאיפה אני אביא את זה"?
מה סוד ההצלחה שלכם?
"קודם כל זה צוות אימון. יש רוח טובה בקבוצה. הצלחנו עם זרים רעבים ואחד עם ניסיון. דאנסטון הוא שחקן של פי שניים וחצי-שלושה כסף ממה שהוא מרוויח. שימו אותו בירושלים, והסידרה הפוכה."
למה אתה מצטנע, אתה הקמת את הפרויקט הזה.
"אני עזרתי, לא הקמתי. יש בחולון שלושה אנשים שהיו לפניי והם הביאו אותי. כשצריך פתאום 100 אלף שקלים שחסרים כדי לשלם משכורות, זה הם מכניסים את היד לכיס, לא אני. הקטע הקשה כאן זה הקטע הכלכלי, את הקטע המקצועי אני עושה בעיניים עצומות. כל מה שהייתי צריך זה לבחור מאמן טוב שמוכן גם להקשיב, ודן שמיר שומע לי. אני לא מבלבל לו את המוח בכלל. אני הבאתי את מוטי דניאל לתפקיד המנכ"ל והוא הצלחה בלתי רגילה. הוא מנהל את העסק בצורה יוצאת מהכלל."
אז איך עם כל ההצלחה והקהל אתם גומרים את העונה עם הלשון בחוץ מבחינה כלכלית?
"ראש העיר עוזר לנו, אבל זה חצי מאשדוד ושליש מראשון. תן לי 4 מיליון שקלים וספונסר כמו מגדל, ואני בונה אחלה קבוצה וישן בשקט. הפיינל פור מעניין אותי כמו השלג דאשתקד. מה שמעניין אותי זה איך אני מתחיל את העונה הבאה, וזה יהיה קשה מאוד."
יש מענקי אליפות?
"לזרים יש, אפילו על מקום שלישי יש להם מענק. אנחנו נשלם את זה מהכסף של דן שמיר. הוא אמר לי 'תן לי להגיע לפיינל פור, ואני מוותר על הבונוס'.
ביוני 2010 פוטר גרשון ממכבי למרות שהיה לו חוזה לעונה נוספת. פריסת החוב כלפיו (כמיליון דולר) לשנתיים רק הגבירה את הכעס שלו כלפי מכבי בתחילה, אבל השנה נראה ששני הצדדים חזרו להיות ידידים. במשחקים של חולון מול מכבי גרשון התחבק עם כל מי שזז אצל הצהובים.
ב-15 באפריל במשחק האחרון בין הקבוצות דיוויד פדרמן נראה כעוס במיוחד. זה היה אחרי שדיוויד בלאט הוציא את פפאלוקאס והכניס את אלון שטיין. פדרמן ניגש לעמדת השידור ואחריה גם פנה לפיני גרשון והסתודד עימו. יומיים לאחר מכן במשרדו נולד הראיון חסר התקדים ב"ישראל היום'', שבו תקף פדרמן את בלאט.
פיני קרא ויש לו מה לומר: "פדרמן הישווה את מה שקרה העונה עם פפאלוקאס לזה שלא רציתי לרדת מהמגרש בניו יורק. אם השופט הפישר הזה היה מדבר אל פדרמן כמו שהוא דיבר אלי, הוא היה נותן לו סטירה."
איך היית מגיב אם אתה היית במקומו של בלאט?
"לבוא למישהו בזמן שהוא עובד אצלך ולהגיד לו את מה שאתה חושב ושכולם יידעו, לדעתי זה לא בסדר. אתה יכול להגיד לו בארבע עיניים. זה עובד גם הפוך. אני לא מקבל את מה שהיה בכדורגל שבא שחקן שמקבל משכורת מהבוס ומקלל אותך - ולא משנה מה עשית לו. דיוויד הוא ג'נטלמן אמיתי. זה לא שהוא מתנהג לא בסדר, הוא לא עשה משהו בכוונה. דיוויד פדרמן הוא בן אדם נבון, אבל תסתכלו על העבר ותראו שהיו לו כמה שליפות."
נראה שפדרמן ביקש מבלאט לא לבזות את פפאלוקאס, והוא לא ספר אותו.
"אתה לא יכול להאשים את דיוויד בלאט שהוא לא רוצה לנצח. הוא היה שמח מאוד אם פפאלוקאס היה בכושר של העבר והוא היה יכול להשתמש בו יותר. הוא לא הציג במכבי, אפילו באימונים, את היכולת שציפו ממנו. לא היה מגיע לו שיפגעו בו. ברמתו ובמעמדו מגיעה לו התייחסות אחרת. כמה שחקנים עשו מה שהוא עשה באירופה"?
אם דיוויד היה הולך, מי היה צריך לאמן?
"גודס, הוא מועמד טבעי."
רוב העונה מתחת ביקורת על סופו. מפברואר ראו שצדקת.
"שחקן לא יכול ממש להשתנות. אני הייתי בטוח שחל איזשהו שינוי בשנה הראשונה. אם אצלי הוא עשה חצי מהאימונים במשך העונה, במכבי הוא עשה את הרוב. ברגע שאתה מתאמן אתה שומר על כושר ועל משקל. ברגע שאתה מתחיל להתנדנד, אתה מתחיל לרדת. שם המשחק אצל שחקן זה יציבות. הוא שרד עונה אחת. כמה זמן מספרים את הסיפור עם הברך. אם זה היה כזה רציני, היו עושים לו ניתוח והוא כבר היה חוזר מזמן. מה אתה מצפה כשאתה סוחב 160 קילו על הרגליים האלה, שהוא יוכל להחזיק עד גיל ?40 במשקל כזה, או שזה קורה היום, או מחר. שמרו אותו בצמר גפן, כמו אתרוג, אבל כמה זמן זה יכול להחזיק? מכבי הבינו בעונה הזו שעדיף שחקן בינוני של 2.12 מ' על שחקן טוב בגובה 2.05 מ' תראו את זה בעונה הבאה."
בינואר האחרון נראה היה שגרשון עומד להתמנות ליו"ר הוועדה המקצועית באיגוד הכדורסל. קופל נפגש עימו פעמיים. על המשבצת הזו התחרה גם צביקה שרף. על קו הסיום נותרו שניהם ללא כלום, ומי שנטל את התפקיד היה משה ויינקרנץ. קופל בחר להתקיף את השניים כשאמר אז: "ציפיתי משניהם לקצת יותר פטריוטיות." התגובות היו שונות. גרשון, שלא כהרגלו, שתק, ושרף חבר לשאול איזנברג ולסיעתו כדי לעמוד בראש האופוזיציה לקופל.
למה לא קיבלת את ההצעה להיות יו"ר הוועדה המקצועית של האיגוד?
"צביקה שרף פתח פה על קופל מפה עד פתח תקווה. אם אני אצטרך לדבר, הדברים של שרף יהיו רק החימום בחדר ההלבשה. כל מה שקופל אמר עלי זה דברים לא נכונים. אני לא רוצה ללכלך, הוא יו"ר האיגוד ואני מאחל לו הצלחה. אני מתבייש שככה צריכים לקבל החלטות באיגוד הכדורסל, כי הפגישות שהיו לי עם שי שני (היו"ר הקודם) היו הרבה יותר רציניות. אני לא פוליטיקאי, בטח לא עסקן. אני לא אתמודד נגד קופל. זכותו של צביקה להתמודד מולו. אני לא יודע אם שרף רוצה להתמודד כדי להציק לקופל או שהוא באמת יכול להיות יו"ר האיגוד. שרף הוא איש כדורסל שעבר הכל בענף והתחיל מלמטה. אני בטוח שהוא באמת רוצה את הכי טוב בשביל הכדורסל."
למי היית מצביע?
"אם היתה לי זכות הצבעה הייתי מצביע לצביקה. אם מישהו חושב על טובת הכדורסל זה הוא. אם שרף היה בא כנציג מכבי, יכול להיות שהוא היה גם זוכה בתפקיד."
הופתענו מכך ששתקת על הפגיעה בך.
"לא נפגעתי ולא נעלבתי מקופל. הוא פשוט דיבר איתי לא בהגינות ולא בא בידיים נקיות. הוא פנה אלי מכיוון שהוא ראה חובה לפנות אלי. אני כמעט בטוח שהוא לא ממש רצה. הוא לידו או מתחתיו לא צריך אחד כמו צביקה שרף או כמוני. הוא צריך מישהו שאפשר למרוח, אחד שאפשר להגיד לו תעשה ככה וככה. צביקה היה נלחם על דברים שהם בניגוד לדעתו, וגם אני אותו דבר. אתם תראו שבעוד חמש שנים לא יקרה שום דבר בכדורסל. הרבה דברים נעשים באיגוד לא נכון וימרחו אותם כי חבר מביא חבר ויו"ר מביא את המאמן שלו. אם צביקה היה יו"ר ועדה מקצועית או אני, אז היינו קובעים מי מאמן באיגוד. אתה לא יכול לקבוע מי המאמנים ואז לקרוא לי ולהגיד לי 'בוא תהיה המנהל שלהם'. מנהל מקצועי באיגוד צריך לעבוד עם המאמנים שהוא רואה לנכון שיעבדו לפי השיטה והדרך שלו ויקבלו את הסמכותיות שלו. מה זה הדבר הזה בכלל? איך עושים כזה דבר? ככה בונים איגוד כדורסל חדש."?
גרשון לא נכח בפאנל המקצועי שכינסה מינהלת הליגה לפני כשבועיים. המצב שלפיו כרגע אין אפילו עשר קבוצות בטוחות בליגה בעונה הבאה, לא מדאיג אותו. "הדבר הנכון בליגת העל זה שיהיו פחות קבוצות. אני בעד עשר קבוצות וארבעה סיבובים. קח, תקבל עוד 20 אחוז מהכסף. זה 300 אלף שקלים, כסף לעוד שחקן. במצב של פחות קבוצות, יותר שחקנים ישראלים יתחלקו על פחות קבוצות. קבוצת כדורסל צריכה תשעה שחקנים.
"יש עשרה שחקנים ישראלים בכירים בארץ. שמונה משחקים במכבי ובירושלים. מה נשאר לאחרות? בשביל להיות מיקי, ג'מצ'י, דניאל, אתה צריך לפרוץ, לתת יותר. במכבי פניני לוקח את מה שנשאר, בקבוצות אחרות הישראלים צריכים לעשות יותר. לישראלים הרבה יותר קל לשחק בליגה הזו. שומרים חזק על הזרים ולהם יש יותר חופש."
אולי צריך לתת לישראלים במה כמו שבמכבי נתנו ליוגב אוחיון?
"הוא הפתעה גדולה, הוא גבר שבגברים. הבעיה היא מה יהיה כשיתחילו באמת לספור אותו. עד עכשו שמו עליו שומרים פחות טובים. הוא היה טוב נגד פנאתינייקוס עד שדיאמנטידיס בא לשמור עליו. מאז התפוקה שלו ירדה. השאלה לגביו היא מה הוא יעשה מפה ואילך."
דווקא בשנה פיננסית שבה השקיעה שליש מהתקציב שלה, אולימפיאקוס לקחה את היורוליג.
"שמחתי מאוד על הניצחון של אולימפיאקוס. אני עדיין מרגיש קשור אליהם. הסתמסתי עם הבעלים עד שתיים בלילה, הוא היה בטירוף. הניצחון שלהם אומר שכסף זה לא הכל.
"גם מכבי בתקופה שלי ניצחה קבוצות עם תקציב כפול. הניצחון שלהם גם מראה את החשיבות של מאמן עם ניסיון ואוטוריטה. איבקוביץ' הוא מאמן עם שיטה שהצליחה כבר בכמה מקומות. מאמן, דרך, עקביות, בנייה נכונה והמשכיות הם מתכון לקבוצה שתהיה בצמרת של אירופה."
תחזור לאמן?
"אני עדיין יצירתי. בפיינל פור הזה ראיתי דברים שעשיתי כבר לפני 20 שנה. אם הייתי רוצה לאמן הייתי יכול לאמן גם בעונה שעברה וודאי בעונה הזו. זה לא שאלה אם אני יכול, אלא אם אני רוצה.
לפי המשחק האחרון נגד ירושלים הבנתי שאסור לי לאמן כי זה לא טוב לבריאות. אני אפילו לא המאמן, ומשעה שש הרגשתי שאני כאילו הולך לגמר גביע אירופה."
איך זה להיות סבא?
"אחלה, אין דברים יותר טובים. בעצם יש דברים יותר טובים, וזה הבנות שלי."
את תגובתו של אבנר קופל לא היה אפשר להשיג עד למועד סגירת הגיליון.
21 מאי 2012, 04:47
21 מאי 2012, 12:43
yzafrir כתב:כמה צופים הולך להיות באולם רוממה בחיפה לאחר השיפוץ ?
23 מאי 2012, 08:21