על ידי er79 » 13 יוני 2013, 10:31
אוקיי, אז שוב אני נאלץ לבנות קבוצה מחדש, אחרי שצסק"א לקחו לי את פארגו וג'קסון. מה שאומר שהאופציות בעמדות הפוינט גארד הולכות ומתמעטות. את טייריס רייס אני ממש לא רוצה בקבוצה. אנחנו הבנו מפארגו שמכבי תסכים לשלם עבור גארד אחד 1.3 מליון דולר, לפחות תאורטית. אני יודע שזה לא יספיק להביא את לנגפורד, כי יש גם פיצוי לאיטלקים. זה משאיר אותנו עם כמה רכזים איכותיים בודדים בשוק, שעולים יותר מ-1.3 מליון דולר, אבל אולי מכבי תצליח להגיע איתם לעמק השווה. לדעתי האופציות השפויות היחידות שנותרו, שייתכן ומכבי תצליח להפתיע ולרכוש (ואני מראש לא מכניס את ספאנוליס, דיאמנטידיס ותאודוסיץ' למשוואה בגלל המחיר שלהם), הם הוארטס או פלאניניץ לעמדת הרכז. היתרון של הוארטס זה שאנחנו יודעים שהוא שווה 1.3 מליון יורו, ועם הפיצויים של בארסה אני מניח שהוא יסכים להצעה של מכבי, בתנאי שבארסה אכן ישחררו אותו. יתרון נוסף, אם זה אכן נכון, זה שאולי הוא יכול לשחק כישראלי. פלאניניץ' אמור להיות יקר יותר, אבל אני חושב שאם מכבי תכניס עוד קצת יד לכיס הוא יהיה בהישג יד. אופציה נוספת, זולה יותר מהשניים הללו, אך פחות מועדפת עליי - זה האופציה של בובי בראון, שלדעתי הוא לא שחקן של קבוצות גדולות. אבל בלאט עלול להתפתות ולהביא אותו. וזה אומר שהגארד בעמדה 2 יהיה ככל הנראה הימור. אם השמועות נכונות והיקמן אכן נשאר, מכבי חייבת להתכוונן לשחקן שיביא את אלמנט הקליעה (אני מניח שלוגאן ינופה, ובין כה וכה הוא לא יציב). אני מצטער שאני שוב מעלה את בלו אהובי מהאוב, אבל הבנתי שמכבי מפעילים עליו לחץ אדיר לשוב, אז אני אנסה לבנות סגל חלופי:
1. הוארטס/פלאניניץ', אוחיון/מקל.
2. היקמן, יותם/לנדסברג/נעימי.
3. סמית' (האלטרנטיבה היחידה שיכולתי לחשוב עליה ולרצות אותה זה אידסון, אבל הוא האריך את החוזה בקאזאן. מכבי לדעתי צריכה לעגל לסמית' למליון דולר, הוא יסכים להישאר), פניני.
4. בלו, טיוס, קלאתיס.
5. ג'יימס, באראץ/דיוויס.
עדיין סגל יקר, אבל ללא לנגפורד ופארגו שהצעתי בעבר סגל זול יותר. השחקנים היקרים יותר יהיו הרכז והסנטר החדש, אולי גם סמית'. הערכה שלי: קו אחורי סביבות 4 מליון ברוטו, קו קדמי סדר גודל של 3 עד 3.5 מליון ברוטו. עמדה 2 לא מהחביבות עליי, אבל אם מכבי תעשה קסם ותחזיר את בלו אני חי עם זה. אם בלו יסרב לבוא, זה כבר טורף את הקלפים מחדש ואלי יהיה צורך להשקיע בגארד טוב יותר מהיקמן, לפחות באלמנט הקליעה.
אופציה שנייה ואטרקטיבית לא פחות היא לבנות סגל כמעט על טהרת היהודים/ישראלים/מתאזרחים:
1. הוארטס, מקל/אוחיון.
2. פרידזון, סילבן/יותם/נעימי.
3. כספי, פניני.
4. בלו, ג'ייק כהן, טיוס.
5.ג'יימס, באראץ/דיוויס.
אז נכון שכספי הצהיר שלא ישוב לאירופה, אבל יש מצוי ויש רצוי. אם לא ימצא קבוצה באנ.בי.איי, הוא יחזור לאירופה. כאן הכסף כבר ידבר. פדרמן עלול להביא אותו כגימיק שיווקי. לא שזה רע, אבל אני מקווה שזה לא יהיה על חשבון רכז. הסגל הזה לא יקר באופן משמעותי מהסגל הקודם שלי (אני מניח שמליון עד מליון וחצי דולר ברוטו יותר, התוספות לכספי ופרידזון בעיקר, אבל הורדתי את אליהו), אבל זה סוג של מלכודת דבש עבור הפדרמנים אם הם רוצים למכור מנויים. מדובר בצביון "ישראלי" כמעט מלא. הזרים היחידים הם ג'יימס (שגם הוא כבר מזוהה כמו "ישראלי" בארץ, ובטוח אהוב מאוד על הקהל והמערכת) והמחליף שלו בעמדה 5.