ת'רד נבחרות ישראל V3

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד נבחרות ישראל V3

הודעהעל ידי A.Parker » 12 ספטמבר 2022, 17:33

עידן כתב:
מילוס כתב:עובדתית, צודק.
מצד שני, חומר הגלם שהנבחרות הצעירות סיפקו לבוגרת בקדנציות קודמות היה כ"כ גרוע, שלפעמים עדיף למאמן בבוגרת להמשיך לסחוט לימונים כמו טפירו, הלפרין, אליהו ופניני מאשר לנסות לעשות תהליך עם כלמני מונגולואידים ברמת רומניה ב'.

כיום, לשם שינוי, יש חומר גלם לא רע. הקושי יהיה למצוא מאמן שבכלל יודע לבנות ולנווט תהליך כזה, וגם יהיה מוכן להתחייב לטווח-ארוך.

לגבי ננו, סיפר לפני כמה שבועות שדי מיצה את צ'כיה. לא בטוח שיהיו לו אופציות טובות יותר מישראל (אם בכלל ישקלו אותו).

גם ב-2013 היה סגל עם חומר גלם לא רע. היה שם גבוה ישראלי טבעי בדמות יניב גרין, אלכס טיוס כמתאזרח, ליאור אליהו, יוגב אוחיון שהיה פחות או יותר בשיאו, יותם הלפרין וכמובן - עומרי כספי מהנבא. עדיין הצלחנו לסיים מקום אחרון בבית עם הפסדים לבריטניה, אוקראינה וגרמניה.

גם ב-2017 הסגל לא היה כזה רע. אירחנו את האליפות ועדיין ניצחנו משחק אחד בלבד, ועל הדרך הפסדנו ב-22 הפרש לאוקראינה. בסגל היה אז את ריצ'ארד האוול כמתאזרח, עומרי כספי ועוד כל מיני הבטחות בשלבים שונים בקריירה כמו בר טימור, בלייזר ושון דאוסון.

קיצר, אולי הסגל כיום על הנייר יותר טוב מזה של הכשלונות באליפויות הקודמות, אבל לדעתי לא באופן כזה משמעותי.

מסכים
A.Parker

הודעהעל ידי Rampel » 13 ספטמבר 2022, 00:12

עידן כתב:
מילוס כתב:2013 היתה סבירה יחסית, על הנייר, בלי אפסייד ובלי דור המשך. ב-2017 הברכיים של כספי כבר התנדנדו, ולא היה שחקן אחר שמישהו היה שם ג'יטונים שיהיה שחקן משמעותי מחוץ לישראל (אולי דוסון, גם זה נגמר מהר).

אני פחות מדבר על רמת סגל ויותר על הפוטנציאל, שהיום הוא גבוה בהמון לדעתי (וכמו שאתה אומר, זה יעבוד רק עם תוכנית מסודרת ורצינית לכמה קמפיינים קדימה). מתאזרח מדוייק (סנטר\פ"פ) וטוב בהרבה מהאוול (עדיין, בשיאו, שחקן ליגה סביר+), אבדיה ומדר של עוד שנתיים-שלוש עלולים להיות עניין רציני (יחסית לאירופה), דוברת\גלעד כהן\יעקב יכולים להיות מיוחדים, סורקין\זוסמן כמשלימים.
יש עם מה לעבוד, ובניגוד ל-2013, שאם מדברים על תהליך - היה את כספי + חבורת סבירים ומוגבלים, כל אחד מסיבותיו, עם דור צעיר כמעט ולא קיים (גינת\מנקו\קולשוב היו הטופ).

עדיין לא השתכנעתי שהפוטנציאל גבוה בהמון. אפשר להשוות את בר טימור לבלאט של היום למשל (שניהם גם שיחקו בגרמניה אפילו), וגם לדאוסן אפשר למצוא השוואות להיום.

בשורה התחתונה עם פוטנציאל לא הולכים למכולת, וגם כשהייתה נבחרת שאמורה להיות בשלה על הנייר ב-2013, עם טיוס שעל הנייר הוא לדעתי המתאזרח הטוב ביותר שהיה לנו בעשור האחרון - כשלנו.

מעבר לכך שצריך מאמן נבחרת רציני לשנים קדימה, צריך עוד הרבה עבודה על השחקן הישראלי מעבר לכך, ואני לא רואה את זה קורה. בפועל אנחנו רק הולכים אחורה, ועוד כמה שנים אנחנו עלולים למצוא את עצמנו ברמה של רומניה.

עזוב סמנטיקה של פוטנציאל גבוה בהמון או לא. בפועל יש פה סגל מוכשר יותר מהקודמים. בעיני אין מה להשוות בין בר טימור שהיה שחקן מאוד שולי באלבה ששיחקה ביורוקאפ, לתמיר בלאט שהוא שחקן רוטציה באלבה שמשחקת ביורוליג.
אם כבר ההשוואה הנכונה לטימור היא צ'אצ'א שהולך לשחק בגרמניה ולא ברור באיזה מעמד.
מתי היה לנו סגל עם רוטציה של שחקן NBA ועוד 3-5 שחקני רוטציה לגיטימיים ביורוליג?
כמובן שכל זה על הנייר, אבל זה דור שאסור לפספס ולבזבז וכרגע בטורניר הזה הוא האמא של הפוספס.
מצד שני, זה טורניר בוגרים ראשון של השחקנים בדור הזה (ואגב, דאוסון גם היה אז בטורניר ראשון, מאז הוא הספיק להראות ניצוצות, כולל בבאדלונה, אבל הפציעות בלמו את ההתקדמו שהייתה יכולה להיות לו).

ברור שצריכה להיות פה עבודה על השחקן הישראלי (הדור הנוכחי כבר מקדם את עצמו ונמצא בקבוצות ומסגרות שמאפשרות להם להתקדם כאינדיבידואלים. לגבי דור העתיד אתה לגמרי צודק ששיטת גרשון שמשקרת בעתודה זה לא מספיק) וצריך להיות פה פרויקט ושיטה, כל דבר אחר יהיה חרטה נוספת של המנהלת.
אם הולכים לכיוון של חרטה אז ברור שאין מה לדבר, אבל אם למישהו יהיה שכל וילכו על פרויקט, אז ננו הוציא מים מהסלע בצ'כיה. אם יתנו לו את הכלים, אז אולי, רק אולי, הוא יעשה את זה גם פה.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי felix_r » 27 אוקטובר 2022, 20:42

בלאט וזוסמן לא שוחררו לנבחרת, דיברתולומאו ביקש לא להיות מוזמן
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי עידן » 28 אוקטובר 2022, 11:31

נפרד מהמדים הלאומיים: גיא פניני פרש מנבחרת ישראל

https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=418560
עידן

הודעהעל ידי felix_r » 11 נובמבר 2022, 15:30

מישהו רואה את האפסים שלנו נגד סלובניה?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי itai7 » 11 נובמבר 2022, 15:31

לא הבנתי מה הצאצאצישווילי הזה שווה, נראה רע
itai7

הודעהעל ידי felix_r » 11 נובמבר 2022, 15:35

itai7 כתב:לא הבנתי מה הצאצאצישווילי הזה שווה, נראה רע

הוא לא שווה כלום בהתקפה. בהגנה... לפעמים.

ומישהו כן נראה בסדר?
מכדררים עם הברכיים... מרקיז היינס דיאמנטידיס ליידם

13 איבודים אמצע הרבע השני
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי A.Parker » 11 נובמבר 2022, 15:36

מביך מאוד. כמות איבודים פסיכית.
A.Parker

הודעהעל ידי עידן » 11 נובמבר 2022, 15:51

A.Parker כתב:מביך מאוד. כמות איבודים פסיכית.

34 נקודות ו-17 איבודי כדור במחצית אחת. זה בטח שיא עולמי שלילי כלשהו, לא?
עידן

הודעהעל ידי felix_r » 11 נובמבר 2022, 15:54

צריך לשלוח אותם למשחקים הפאראלימפיים. כמו שהם משחקים, אף אחד לא יחשוד שהם לא באמת עיוורים ...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי מילוס » 11 נובמבר 2022, 16:31

משחקים במשחק הזה כמה שחקני ספסל מהליגה שאם אני מתקשה לזהות - האוהד הממוצע לא ידע שהם נולדו.
מדהים שצריך להשיג כ"כ מעט כדי להיות שחקן נבחרת ישראל.. ומדהים שאנחנו מופתעים מהיכולת והתוצאות של הנבחרת הזו.
מילוס

הודעהעל ידי מרסר » 11 נובמבר 2022, 17:07

לא מפתיע הסגל הישראלי רע מאוד .
מרסר

הודעהעל ידי felix_r » 13 נובמבר 2022, 02:38

מישהו יודע למה גודס החליט לקחת את ניב משגב כרכז מחליף ולא את רועי הובר? רועי הובר נמצא במקום השני בליגה בכמות האסיסטים עם 7.6 למשחק (כמו לג'ו רגלנד!) בעוד משגב מוסר רק 2.4 למשחק וגם גמד, שלא יכול לשמור על עציץ.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי A.Parker » 13 נובמבר 2022, 03:03

הובר פצוע
A.Parker

הודעהעל ידי felix_r » 13 נובמבר 2022, 11:15

A.Parker כתב:הובר פצוע

הבנתי, תודה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי עידן » 13 נובמבר 2022, 14:12

felix_r כתב:מישהו יודע למה גודס החליט לקחת את ניב משגב כרכז מחליף ולא את רועי הובר? רועי הובר נמצא במקום השני בליגה בכמות האסיסטים עם 7.6 למשחק (כמו לג'ו רגלנד!) בעוד משגב מוסר רק 2.4 למשחק וגם גמד, שלא יכול לשמור על עציץ.

אני חושב שאם כבר השאלה צריכה להיות למה לא לקחת את נועם יעקוב כרכז מחליף?

כרגע הוא נראה כמו הפוטנציאל הישראלי הגדול ביותר בגילאים הצעירים מאז אבדיה, והנבחרת גם ככה איבדה סיכוי ריאלי להעפיל עוד לפני המשחק ביום שישי. מה כבר יש לנו להפסיד?
עידן

הודעהעל ידי Shay_uzan » 13 נובמבר 2022, 15:18

עידן כתב:
felix_r כתב:מישהו יודע למה גודס החליט לקחת את ניב משגב כרכז מחליף ולא את רועי הובר? רועי הובר נמצא במקום השני בליגה בכמות האסיסטים עם 7.6 למשחק (כמו לג'ו רגלנד!) בעוד משגב מוסר רק 2.4 למשחק וגם גמד, שלא יכול לשמור על עציץ.

כרגע הוא נראה כמו הפוטנציאל הישראלי הגדול ביותר בגילאים הצעירים מאז אבדיה, והנבחרת גם ככה איבדה סיכוי ריאלי להעפיל עוד לפני המשחק ביום שישי. מה כבר יש לנו להפסיד?
ראית את היחס לצעירים בקיץ
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי felix_r » 13 נובמבר 2022, 16:06

עידן כתב:

תשמע, אתה מדבר באופן כללי על כול הקמפיין. אני דיברתי על המשחק הזה ספציפית, משחק בו חסרו לנו הרבה גארדים בכירים: בלאט, מדר, זוסמן וגם ג'ונדי ומקל שפרשו מהנבחרת.

כשזה הקמפיין באופן כללי, אז כן אפשר להזמין את נועם יעקוב, שיספוג מהאווירה, ואולי אפילו יקבל דקות במשחקים הפחות חשובים, נגד יריבות חלשות.

אבל כשזה משחק של להיות או לחדול מבחינת העלייה למונדובאסקט, מה שחשוב זה לנצח את המשחק הזה, ולא העתיד של הכדורסל הישראלי. ופה גיא גודס לא השקיע שום מחשבה, שום יצירתיות... זוסמן לא בא? קח את סנדי כהן, ששומר לא פחות טוב מזוסמן, וגם הרבה יותר אתלטי. במילא אין אף מתאזרח בסגל! אני כבר לא מדבר על היידיגר בהקשר הזה, היידיגר לא בארץ ולא יודעים מה איתו, ואם הוא בכלל רוצה לבוא. אבל סנדי פה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי עידן » 13 נובמבר 2022, 16:21

felix_r כתב:
עידן כתב:

תשמע, אתה מדבר באופן כללי על כול הקמפיין. אני דיברתי על המשחק הזה ספציפית, משחק בו חסרו לנו הרבה גארדים בכירים: בלאט, מדר, זוסמן וגם ג'ונדי ומקל שפרשו מהנבחרת.

כשזה הקמפיין באופן כללי, אז כן אפשר להזמין את נועם יעקוב, שיספוג מהאווירה, ואולי אפילו יקבל דקות במשחקים הפחות חשובים, נגד יריבות חלשות.

אבל כשזה משחק של להיות או לחדול מבחינת העלייה למונדובאסקט, מה שחשוב זה לנצח את המשחק הזה, ולא העתיד של הכדורסל הישראלי. ופה גיא גודס לא השקיע שום מחשבה, שום יצירתיות... זוסמן לא בא? קח את סנדי כהן, ששומר לא פחות טוב מזוסמן, וגם הרבה יותר אתלטי. במילא אין אף מתאזרח בסגל! אני כבר לא מדבר על היידיגר בהקשר הזה, היידיגר לא בארץ ולא יודעים מה איתו, ואם הוא בכלל רוצה לבוא. אבל סנדי פה.

כמו שכתבתי, באופן ריאלי הקמפיין כבר היה גמור, אני באמת לא חושב שזה משחק של להיות או לחדול כשזה כבר לא רק תלוי בנו אלא בכך שהיריבה תפסיד את כל המשחקים שנותרו.

לגבי סנדי כהן, היה איתו ראיון בשנה שעברה שבו הוא אמר, בתכל'ס, שלא מתאים לו לשחק בנבחרת והוא רוצה לנוח בקיץ, ורק אם "תהיה הזדמנות וזה יתאים לי" אז הוא יבוא.
עידן

הודעהעל ידי A.Parker » 14 נובמבר 2022, 21:48

בושה
A.Parker

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־7 אורחים