פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: בלאט סיכם לשלוש עונות במכבי, או שלא?

19 מאי 2012, 11:49

gandya כתב:
EulGam05 כתב:לא חושב שמכבי תפנה למאמן אחר, היא פשוט תקדם את גודס למאמן ראשי ואלא אם כן גודס יביא הצלחה פנומנלית כבר בעונתו הראשונה (פיינל-פור או סדרת הצלבה צמודה מול אחת הפייבוריטיות) אז הוא יעוף בסוף העונה ואותו סיפור יחזור על עצמו בעונה לאחד מכן עם מאמן אחר. לי באופן אישי אין כל כך חשק לבלות עוד 3-4 שנים בחילופי מאמנים כל עונה רק בשביל למצוא מאמן טוב.

well(כמו שדויד אומר), גם אני לא רוצה, אבל אם לא תהיה ברירה זה מה שייקרה.
אתה תצחק.. אבל אם כבר מאמן ישראלי(ואתה בטח תישפך עכשיו מצחוק), הייתי נותן צאנס ל(תחזיקו חזק) עופר ברקוביץ'..

ראשית, אני לא מבין מדוע בלאט מתלבט (איזה משחק מילים שמיימי...) כי זובור מפדרמן+1.8M = אימון צסק"א ואני מאחל לו בהצלחה....עד מכבי.
שנית, כשבלאט יעזוב לא יקדמו את גודס לבד. אולי יביאו לצידו את דן שמיר כצוות.
שלישית, את דרוקר אני מעדיף כמאמן קבוצה אחרת. הוא טוב שם. הרחק לשם. FAR FAR AWAY
רביעית, אני לא פוסל שיחודש הקשר עם גרשון. אני בטוח שמדגדג לו בפופיק והוא מת לחזור
חמישית, לא אפול מהשטיח אם יתברר שפדרמן JR ישתה מעט יותר מדי וודקה נטולת האנגאובר ופתאום...אוברדוביץ ינחת כאן.
נערך לאחרונה על ידי שמוליק בתאריך 19 מאי 2012, 11:52, נערך פעם אחת בסך הכל.

19 מאי 2012, 11:50

gandya כתב:
EulGam05 כתב:לא חושב שמכבי תפנה למאמן אחר, היא פשוט תקדם את גודס למאמן ראשי ואלא אם כן גודס יביא הצלחה פנומנלית כבר בעונתו הראשונה (פיינל-פור או סדרת הצלבה צמודה מול אחת הפייבוריטיות) אז הוא יעוף בסוף העונה ואותו סיפור יחזור על עצמו בעונה לאחד מכן עם מאמן אחר. לי באופן אישי אין כל כך חשק לבלות עוד 3-4 שנים בחילופי מאמנים כל עונה רק בשביל למצוא מאמן טוב.

אתה תצחק.. אבל אם כבר מאמן ישראלי(ואתה בטח תישפך עכשיו מצחוק), הייתי נותן צאנס ל(תחזיקו חזק) עופר ברקוביץ'..

יופי. יחד איתו היית מביא את רוט, נעימי ויבזורי, ואז בכלל יהיה כאן שמח...

היה לנו כבר מאמן שמקצועית היה טוב, אבל לא היה מספיק אסרטיבי מול ההנהלה ולבסוף העיפו אותו מאוד מהר החוצה. קראו לו ספאחיה.
עופר ברקוביץ' במקרה הכי טוב, יהיה ספאחיה, במקרה הסביר יותר, נראה כאן את שחזור ימיו של אפי.

19 מאי 2012, 11:54

jol9 כתב:
gandya כתב:

היה לנו כבר מאמן שמקצועית היה טוב, אבל לא היה מספיק אסרטיבי מול ההנהלה ולבסוף העיפו אותו מאוד מהר החוצה. קראו לו ספאחיה.
עופר ברקוביץ' במקרה הכי טוב, יהיה ספאחיה, במקרה הסביר יותר, נראה כאן את שחזור ימיו של אפי.

רוט לא כל כך מופרך. הוא לוחם וזוהי תכונה שיש רק לאוחיון והנדריקס.

Re: בלאט סיכם לשלוש עונות נוספות במכבי תל אביב

19 מאי 2012, 11:54

תראה, בלאט לא חייב לך או לי שום דבר. הוא לא חייב להחליט מהר, ובטח לא תוך שעות או דקות. הפשלה היתה של פדרמן, וזאת היתה פאשלה מתוכננת ומערכתית, כי מייד אחרי הראיון בישראל היום,
רצו כל מיני מקורבים לוואלה, לוואן ולספורט5, ונתנו שם ראיונות עוד יותר פוגעניים.
זה מפתיע שבלאט חושב האם כדאי לו להמשיך ולוקח את הזמן? אתה לא היית עושה את זה, אם במקום העבודה שלך, היו נותנים לך תחושה שאתה לא עושה עבודה טובה?

הוא חייב להחליט תוך מספר שעות, אף אחד לא ייתן לו לנסוע לנבחרת רוסיה(לאור מה שקרה לאחרונה), בלי לחתום לפני כן, אם הוא נוסע(ולא משנה אם הוא חותם בסופו של דבר בצסק"א או לא), אף אחד לא ייחכה לו, יש גבול.

נכון, הוא לא לקח אליפות אירופה עם מכבי עדיין, אבל הוא בהחלט כבר עכשיו, אחד המאמנים המוצלחים ביותר שהיה לקבוצה ב-20 השנים האחרונות.
תחליף יש לכל אחד, גם לקובי ברייאנט, גם למייקל ג'ורדן, גם לסטיב ג'ובס. השאלה היא איך ייראו הארגונים/קבוצות שהם השאירו מאחוריהם, לאחר לכתם.
אני חושב, שאם בלאט יילך, זה יפגע במכבי גם בטווח הקצר וגם בארוך. כמו שראינו מה שקרה לאחר עזיבתו הראשונה של פיני.

אין ספק שהוא אחד המאמנים שהשאירו חותמת במכבי, אבל הוא לא המאמן הכי מוצלח ואהוב שהיה לנו כאן, התגברנו על העזיבה של פיני(פחות או יותר), אז בטח גם מהעזיבה של דוויד.

לגבי הסעיפים והאופציות - הוא יכול לדרוש מה שבא לו, ומנהלים על זה מו"מ. פשוט אחרי התקרית, כדאי שהצד הפוגע יתפשר קצת לטובת הצד הנפגע.

בטח שהו יכול לדרוש מה "שבא לו", זה לא סיבה לתת לו כל מה "שבא לו", להתפשר תמיד אפשר.

לבסוף, בלאט לא דפק שום נבחרת. היתה ממנו דרישה לא הגיונית, לעבור קורס הסמכה בו הוא עצמו מרצה בכיר... זה כמו לבקש מפרופסור למתמטיקה באוניברסיטה, לעשות שוב
את חדו"א ב' וגם להיבחן בקורס ולהגיש תרגילים...

כאשר בלאט מונה לנבחרת הוא ידע טוב מאוד(והסכים לכך מראש), שעליו לעבור את הקורס המצחיק הזה, הוא הסכים לדרישה המצחיקה הזו, מצחיקה ככל שתהיה(והיא מצחיקה), אבל הוא הסכים לזה.
בשורה תחתונה הוא השיאר את הנבחרת בדקה ה90 ללא מאמן, זו עובדה.
אני גם חושב שעיקר המחלוקת היתה בעובדה שהדרישה היתה מיידית ולא מתפשרת, כשכל בר דעת מבין, שהיה אפשר להתגמש ולתת לדייויד להשלים את התעודה בזמנו החופשי (מה שאם
אינני טועה, הוא גם עשה לבסוף).

אני חושב שהיו שם כמה גורמים, וזה לא שחור ולבן. אבל שוב, בדקה ה90 הנבחרת נשארה ללא מאמן. אתה הבנת את זה? (כי זה מה שחשוב).

19 מאי 2012, 12:01

שמוליק כתב:
gandya כתב:

ראשית, אני לא מבין מדוע בלאט מתלבט (איזה משחק מילים שמיימי...) כי זובור מפדרמן+1.8M = אימון צסק"א ואני מאחל לו בהצלחה....עד מכבי.
שנית, כשבלאט יעזוב לא יקדמו את גודס לבד. אולי יביאו לצידו את דן שמיר כצוות.
שלישית, את דרוקר אני מעדיף כמאמן קבוצה אחרת. הוא טוב שם. הרחק לשם. FAR FAR AWAY
רביעית, אני לא פוסל שיחודש הקשר עם גרשון. אני בטוח שמדגדג לו בפופיק והוא מת לחזור
חמישית, לא אפול מהשטיח אם יתברר שפדרמן JR ישתה מעט יותר מדי וודקה נטולת האנגאובר ופתאום...אוברדוביץ ינחת כאן.

אוברדוביץ' לא רלוונטי וכל שאר האופציות טובות פחות ולא במעט מדייויד, וזה כולל פיני, שלא ממש הצליח כמאמן מאז עונת הפיינל פור הכושל בפראג (ויש שיגידו שגם העונה
ההיא לא היתה מוצלחת במיוחד, אם כי אני לא אחד מהם).
צוותים, פנסיונרים, אנדר אצ'יברים או אנשים לא רלוונטים, גורמים רי רק להתחזק בדעתי שזה יהיה די תראומטי למכבי אם דייויד יעזוב.

19 מאי 2012, 12:03

שמוליק כתב:
jol9 כתב:
gandya כתב:

רוט לא כל כך מופרך. הוא לוחם וזוהי תכונה שיש רק לאוחיון והנדריקס.

אז בוא נביא את ברק פלג. הוא לוחם אמיתי, לא רק על מגרש הכדורסל.
איתו בטוח יהיה לנו יותר סיכוי להצליח בבט"ש, השאלה היא מה יהיה על המגרש.

רוט שחקן טוב, אבל למכבי יש את אוחיון וזה מספיק. מאמני ליגה ותיקים, לא ממש מכירים את השוק האירופאי של קבוצות בכירות, לא ממש
יודעים מה זה יורוליג ואיך מתמודדים עם החיה הזאת, וקורסים די מהר תחת הלחץ.

19 מאי 2012, 12:07

רוט? אולי גם מתן נאור?

19 מאי 2012, 12:09

מאמני ליגה ותיקים, לא ממש מכירים את השוק האירופאי של קבוצות בכירות, לא ממש

ובגלל זה צריך מחלקת סקאוטינג, צריך לתת למאמן הזדמנות אמתית+הרבה סבלנות, פיני לא גדל על העצים, הוא גם בא ב98 אחרי שגדל כאן ב"ליגה הישראלית".

19 מאי 2012, 12:09

jol9 כתב:
gandya כתב:

אני לא חושב שספאחיה היה לא מספיק אסרטיבי מול ההנהלה.
הבעיה בתקופת ספאחיה היתה המלחמה שמנעה ממנו להביא לכאן את השחקנים אותם הוא רצה ביותר.
דוקא ספאחיה ידע לעמוד איתן מול ההנהלה; בתחילת העונה הוא ניסה להביא לכאן את פלניניץ' ואף הנחית בארץ את סוכנו (המו"מ נכשל עקב המלחמה), הוא זה שהביא לכאן את שחקנו האהוב יאסייטיס שנודד איתו לכל מקום, וגם ירטין היתה הבאה אישית שלו.
סה"כ, הוא קיבל את מה שהוא רצה, רק לרוע מזלו, הוא לא יכל לקבל את העדפותיו הראשיות.

Re: בלאט סיכם לשלוש עונות נוספות במכבי תל אביב

19 מאי 2012, 12:11

gandya כתב:
תראה, בלאט לא חייב לך או לי שום דבר. הוא לא חייב להחליט מהר, ובטח לא תוך שעות או דקות. הפשלה היתה של פדרמן, וזאת היתה פאשלה מתוכננת ומערכתית, כי מייד אחרי הראיון בישראל היום,
רצו כל מיני מקורבים לוואלה, לוואן ולספורט5, ונתנו שם ראיונות עוד יותר פוגעניים.
זה מפתיע שבלאט חושב האם כדאי לו להמשיך ולוקח את הזמן? אתה לא היית עושה את זה, אם במקום העבודה שלך, היו נותנים לך תחושה שאתה לא עושה עבודה טובה?

הוא חייב להחליט תוך מספר שעות, אף אחד לא ייתן לו לנסוע לנבחרת רוסיה(לאור מה שקרה לאחרונה), בלי לחתום לפני כן, אם הוא נוסע(ולא משנה אם הוא חותם בסופו של דבר בצסק"א או לא), אף אחד לא ייחכה לו, יש גבול.

אני מסכים שהוא צריך להחליט בסוף העונה, כלומר לאחר הפיינל פור. אבל לזה יש עוד שבוע (בתקווה שעוברים את חולון), ולא כמה שעות.

נכון, הוא לא לקח אליפות אירופה עם מכבי עדיין, אבל הוא בהחלט כבר עכשיו, אחד המאמנים המוצלחים ביותר שהיה לקבוצה ב-20 השנים האחרונות.
תחליף יש לכל אחד, גם לקובי ברייאנט, גם למייקל ג'ורדן, גם לסטיב ג'ובס. השאלה היא איך ייראו הארגונים/קבוצות שהם השאירו מאחוריהם, לאחר לכתם.
אני חושב, שאם בלאט יילך, זה יפגע במכבי גם בטווח הקצר וגם בארוך. כמו שראינו מה שקרה לאחר עזיבתו הראשונה של פיני.

אין ספק שהוא אחד המאמנים שהשאירו חותמת במכבי, אבל הוא לא המאמן הכי מוצלח ואהוב שהיה לנו כאן, התגברנו על העזיבה של פיני(פחות או יותר), אז בטח גם מהעזיבה של דוויד.

אבל זהו שלא ממש התגברנו על העזיבה של פיני. יותר נכון, לקח לנו 5 עונות בשביל להתגבר, עד שהגיע דייויד. אז למה לזעזע שוב את המערכת? שוב נחכה 5 שנים?

לגבי הסעיפים והאופציות - הוא יכול לדרוש מה שבא לו, ומנהלים על זה מו"מ. פשוט אחרי התקרית, כדאי שהצד הפוגע יתפשר קצת לטובת הצד הנפגע.

בטח שהו יכול לדרוש מה "שבא לו", זה לא סיבה לתת לו כל מה "שבא לו", להתפשר תמיד אפשר.

נכון, אבל יכול להיות שהוא מרגיש, שהפשרה שלו היא הויתור לפדרמן על התקרית ההיא, והפשרה של פדרמן תהיה להכניס לו את הסעיף הזה לחוזה. נראה לי כמו פשרה
הוגנת, מה גם שכולנו יודעים שסעיפים מהסוג הזה, לא ממש פרקטיים. ברור שבסופו של דבר תהיה התערבות של ההנהלה, כי היא זו שנותנת את הכסף, אבל אולי
ההתערבות הזאת תהיה קטנה יותר ממה שהיא היום.

לבסוף, בלאט לא דפק שום נבחרת. היתה ממנו דרישה לא הגיונית, לעבור קורס הסמכה בו הוא עצמו מרצה בכיר... זה כמו לבקש מפרופסור למתמטיקה באוניברסיטה, לעשות שוב
את חדו"א ב' וגם להיבחן בקורס ולהגיש תרגילים...

כאשר בלאט מונה לנבחרת הוא ידע טוב מאוד(והסכים לכך מראש), שעליו לעבור את הקורס המצחיק הזה, הוא הסכים לדרישה המצחיקה הזו, מצחיקה ככל שתהיה(והיא מצחיקה), אבל הוא הסכים לזה.
בשורה תחתונה הוא השיאר את הנבחרת בדקה ה90 ללא מאמן, זו עובדה.

אני לא מכיר את הפרטים. לא בטוח שהוא הסכים ואז שינה את דעתו. זה לא נראה לי מתאים לדייויד.
השורה התחתונה היא נכונה, אבל נדמה לי שכל החיצים אז הופנו לאולמרט, או מי שהיה היו"ר אז, ולא לבלאט.

19 מאי 2012, 12:14

gandya כתב:
מאמני ליגה ותיקים, לא ממש מכירים את השוק האירופאי של קבוצות בכירות, לא ממש

ובגלל זה צריך מחלקת סקאוטינג, צריך לתת למאמן הזדמנות אמתית+הרבה סבלנות, פיני לא גדל על העצים, הוא גם בא ב98 אחרי שגדל כאן ב"ליגה הישראלית".

בסופו של דבר, כל המאמנים הישראלים, גדלו בליגה הישראלית, זה סוג של אקסיומה, והיא כוללת גם את דייויד בלאט.

אבל יש הבדל גדול בין עילויים כמו צביקה ופיני, לבין מאמנים כמו אפי וברקוביץ'. אם כבר, אז דן שמיר הוא המאמן המתאים ביותר, כי הוא גם עבד במכבי, גם הגיע להצלחה
גדולה עם קבוצות אחרות שהן לא מכבי, וגם מראה המון פוטנציאל.
גודס למשל, לא הצליח בתור מאמן ראשי בליגה, אבל הוא כן מגיע מתוך המערכת, ומכיר אותה היטב. האם הוא מתאים להיות מאמן ראשי במכבי? לא בטוח בכלל, לפחות לא
בשלב הזה.

19 מאי 2012, 12:16

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:
gandya כתב:

הבעיה בתקופת ספאחיה היתה המלחמה שמנעה ממנו להביא לכאן את השחקנים אותם הוא רצה ביותר.
דוקא ספאחיה ידע לעמוד איתן מול ההנהלה; בתחילת העונה הוא ניסה להביא לכאן את פלניניץ' ואף הנחית בארץ את סוכנו (המו"מ נכשל עקב המלחמה), הוא זה שהביא לכאן את שחקנו האהוב יאסייטיס שנודד איתו לכל מקום, וגם ירטין היתה הבאה אישית שלו.
סה"כ, הוא קיבל את מה שהוא רצה, רק לרוע מזלו, הוא לא יכל לקבל את העדפותיו הראשיות.

בגלל זה ספאחיה הוא אולי התרחיש הכי אופטימי בעבור מאמנים כמו עופר ברקוביץ', והוא באמת תרחיש אופטימי, אבל לא מספיק טוב עבור מכבי.

19 מאי 2012, 12:21

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:
gandya כתב:

בגלל זה ספאחיה הוא אולי התרחיש הכי אופטימי בעבור מאמנים כמו עופר ברקוביץ', והוא באמת תרחיש אופטימי, אבל לא מספיק טוב עבור מכבי.

אני מבין את הנקודה. מצד שני, ספאחיה היה רחוק משחק אחד מפיינל-פור וסה"כ, ההשגים של מכבי באותה עונה היו סבירים למדי וחוץ מאובדן הגביע (דבר שקרה גם למאמנים יותר גדולים), אפשר לומר שעונתו של ספאחיה היתה סוג של הצלחה.

המאמן שלדעתי הכי גומד ע"י ההנהלה הוא אפי.
למרות שאפי קיבל חלק מהשחקנים אותם הוא רצה, ההנהלה הנחיתה על ראשו שני שחקנים ללא הסכמתו המלאה (טרה סימונס ומרכוס בראון) ועונה זו בהחלט הסתיימה מאד לא טוב.

19 מאי 2012, 12:25

חביב אורנג'ד כתב:אני מבין את הנקודה. מצד שני, ספאחיה היה רחוק משחק אחד מפיינל-פור וסה"כ, ההשגים של מכבי באותה עונה היו סבירים למדי וחוץ מאובדן הגביע (דבר שקרה גם למאמנים יותר גדולים), אפשר לומר שעונתו של ספאחיה היתה סוג של הצלחה.

למרות שאפי קיבל חלק מהשחקנים אותם הוא רצה, ההנהלה הנחיתה על ראשו שני שחקנים ללא הסכמתו המלאה (טרה סימונס ומרכוס בראון) ועונה זו בהחלט הסתיימה מאד לא טוב.

העונה של ספאחיה לא היתה ממש הצלחה, אבל גם לא כשלון צורב.
הוא לא באמת היה קרוב לפיינל פור (הפסיד לצסקא בהצלבה, ולא ממש היה בעמדת ניצחון בסדרה בשום רגע), הניצחון בגמר היה עם המון המון מזל וללא טל בורשטיין המושמץ,
דן שמיר היה חוגג דאבל באותה עונה.
למרות זאת אני מאוד מחבב וחיבבתי אז את ספאחיה וחבל לי שהוא לא המשיך.

19 מאי 2012, 12:51

יש המון הערכה בקרב האוהדים לבלאט, הם אוהבים אותו כמו את הקבוצה וכך גם אני, דיוויד מאמן טוב עם אישיות טובה.
אני ממש מקווה שהוא יחתום כבר ונוכל להשאיר את תרחישי הבלהות האלו מאחורינו, ואם בלאט לא ימשיך כאן, לא יהיה לנו לא מאמן ובטח שלא קבוצה.

19 מאי 2012, 12:52

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:אני מבין את הנקודה. מצד שני, ספאחיה היה רחוק משחק אחד מפיינל-פור וסה"כ, ההשגים של מכבי באותה עונה היו סבירים למדי וחוץ מאובדן הגביע (דבר שקרה גם למאמנים יותר גדולים), אפשר לומר שעונתו של ספאחיה היתה סוג של הצלחה.

הוא לא באמת היה קרוב לפיינל פור (הפסיד לצסקא בהצלבה, ולא ממש היה בעמדת ניצחון בסדרה בשום רגע), הניצחון בגמר היה עם המון המון מזל וללא טל בורשטיין המושמץ,

תיקון קטן- דן שמיר לא היה חוגג דאבל. את גביע המדינה הוא לקח בעונה שאחרי.

19 מאי 2012, 13:12

שמואל1 כתב:
jol9 כתב:

תיקון קטן- דן שמיר לא היה חוגג דאבל. את גביע המדינה הוא לקח בעונה שאחרי.

הוא לא לקח שני גביעים ברצף?

19 מאי 2012, 13:15

1.איך כל האתרים, כולל ערוץ הספורט, מפרסמים שבלאט סיכם ל-3 שנים, אם לא הכל סגור ?
איזה עיתונאות זו ???

2.הכתבה ב- One על הדרמה מאחורי הקלעים, שבה מצוטט בכיר במועדון שאומר: "..אם היה מאמן ראוי פנוי אחר כבר היינו מחתימים.." לא משרתת את המטרה..
אני במקום בלאט הייתי חושבת: בגלל זה רוצים אותי ? כי אין מאמן אחר ראוי ?...הפרסומים האלה, נראה לי, עושים נזק עצום.

3.רוצה לראות את בלאט ממשיך כי הוא רוצה להמשיך ולא מתוך ברירת מחדל, גם אחרי הזובור שנעשה לו...
נכון, יש תמיד שיקולים נוספים שנלקחים בחשבון, אבל, לא הייתי רוצה לראות את בלאט כאן ל-3 שנים כשהוא בעצם רוצה להיות במקום אחר (ואני לא מדברת על הנ.ב.א...יחי ההבדל הקטן).

4.אם באמת הכל נובע מאגו פגוע כמו שנדמה לי (לא סתם הוא רוצה להכניס סעיף שמדבר על התערבות מקצועית..גם אם זה פרווה כמו שאנחנו מכירים את מכבי), אדון פדרמן ואדון בלאט - נא להכנס לחדר סגור ועד שעולה עשן לבן - לפתור את כל המחלוקות, לסכם את כל הסיכומים ולהחליט לכאן או לכאן.

5.שכל בעלי ההחלטות- בלאט מצדו וההנהלה מצדה, יתעלו על עצמם. יגלו קצת אחריות ויפסיקו להדליף אינפורמציה לא מדויקת וסגורה.

19 מאי 2012, 13:16

דן שמיר ועוד איך היה חוגג דאבל אלמלא הסל ההוא של ארנולד,
באותה שנה בני השרון העיפו אותנו בחצי גמר הגביע והבבונים ניצחו אותם בגמר.

19 מאי 2012, 13:18

דן שמיר הוא מאמן מצוין לדעתי. באמת. עוד לא ברמה של בלאט, זה בטוח, אבל אם בלאט לא ימשיך (למרות שאני מאמין ומקווה שהוא כן ימשיך), הייתי מנסה אותו
פרסם תגובה