יורוליג - המחזור החמישי

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יורוליג - המחזור החמישי

הודעהעל ידי התנין » 12 נובמבר 2012, 14:29

yzafrir כתב:
MTA2311 כתב:
yzafrir כתב:
עפר כתב:לדעתי הבעייה העיקרית של מכבי היא העדר סנטר בתוספת של העדר 4 שקולע מבחוץ.
במקרה הזה ההגנה מתכווצת ואין למכבי שחקן בעמדה 5 שיעשה משהו ובטח לא מול הגנה מכווצת.

אני מסכים איתך . עמדת הסנטר היא הכי בעייתית במכבי והחלפת לוגן בלאנגפורד (תאורתי) לא תשנה הרבה את הסגל אבל החלפת אחד הסנטרים שלנו בסנטר רציני כן יעשה הבדל משמעותי .
הבעיה שאין כאלו בשוק בשלב הזה .

החלפת לנגפורד בלוגאן עוד תעלה לנו ביוקר. כשלוגאן ביום קליעה לא טוב, הוא מוגבל מאוד התקפית. תהיה בטוח שיגיעו לא מעט כאלה כשנפגוש קבוצות ברמה יותר גבוהה. נראה מה יהיה אז...

גם לאנגפורד לא היה כזו מניה בטוחה מבחינת קליע , גם לו היו ימים לא טובים....
אין מה לעשות אתה לא מקבל שחקן מושלם ב-500K ולכן לא שווה לשלם על לאנגפורד 1.5 מליון כי גם הוא לא שחקן מושלם...

לנגפורד הוא שחקן התקפי קרוב למושלם, בעל קליעה לא רעה ויכולת מדהימה בייצור נקודות באחד על אחד. שווה ועוד איך את הסכום שהוא מקבל במילאנו. זה שהמאמן של האיטלקים אדיוט לא צריך להשליך כלום על השחקן הנפלא הזה.
התנין

הודעהעל ידי התנין » 12 נובמבר 2012, 14:32

אגב מעניין איפה ימצא את עצמו קרטיס ג'רלס בעונה הבאה. הוא נותן עונה גדולה בנתיים.
התנין

הודעהעל ידי yzafrir » 12 נובמבר 2012, 16:02

התנין כתב:
yzafrir כתב:
MTA2311 כתב:
yzafrir כתב:
עפר כתב:לדעתי הבעייה העיקרית של מכבי היא העדר סנטר בתוספת של העדר 4 שקולע מבחוץ.
במקרה הזה ההגנה מתכווצת ואין למכבי שחקן בעמדה 5 שיעשה משהו ובטח לא מול הגנה מכווצת.

אני מסכים איתך . עמדת הסנטר היא הכי בעייתית במכבי והחלפת לוגן בלאנגפורד (תאורתי) לא תשנה הרבה את הסגל אבל החלפת אחד הסנטרים שלנו בסנטר רציני כן יעשה הבדל משמעותי .
הבעיה שאין כאלו בשוק בשלב הזה .

החלפת לנגפורד בלוגאן עוד תעלה לנו ביוקר. כשלוגאן ביום קליעה לא טוב, הוא מוגבל מאוד התקפית. תהיה בטוח שיגיעו לא מעט כאלה כשנפגוש קבוצות ברמה יותר גבוהה. נראה מה יהיה אז...

גם לאנגפורד לא היה כזו מניה בטוחה מבחינת קליע , גם לו היו ימים לא טובים....
אין מה לעשות אתה לא מקבל שחקן מושלם ב-500K ולכן לא שווה לשלם על לאנגפורד 1.5 מליון כי גם הוא לא שחקן מושלם...

לנגפורד הוא שחקן התקפי קרוב למושלם, בעל קליעה לא רעה ויכולת מדהימה בייצור נקודות באחד על אחד. שווה ועוד איך את הסכום שהוא מקבל במילאנו. זה שהמאמן של האיטלקים אדיוט לא צריך להשליך כלום על השחקן הנפלא הזה.

לפי איך שאתה מתאר אותו מדובר באנתוני פארקר ....לא מושלם ולא קרוב למושלם .
לאנגפורד הוא סוג של בלון שניפחו אותו מעבר לכל פרופורציה , בדיוק כמו עם אלן אנדרסון עד שהבינו את המציאות .
הוא היה שווה בדיוק את מה שקיבל במכבי אולי קצת יותר אבל לא 1.5 מליון יורו....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי התנין » 12 נובמבר 2012, 16:37

פארקר שחקן מושלם בכל היבט, לנגפורד כמעט מושלם מבחינה מקצועית. שחקן ענק, שמכבי היתה צריכה להשאיר גם במיליון וחצי דולר.
התנין

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 נובמבר 2012, 17:50

שוב אלן אנדרסון? כל סקורר אמריקאי הוא אלן אנדרסון החדש? מדובר בשני שחקנים שונים, עם יכולות שונות ואופי שונה.
לנגפורד שחקן בלתי עציר באירופה, וכבר ראינו שהוא מסתדר מצויין עם בלאט, שהצליח להוציא ממנו עוד דברים חוץ מנקודות.
אם לנגפורד שווה 800 אלף דולר בעונה( מה שהוא קיבל במכבי), אז הנדריקס שרצית שווה 400 אלף.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 12 נובמבר 2012, 18:08

אני חושב שההגדרה הנכונה יותר עבור לאנגפורד היא שחקן שלם. כלומר שחקן שיודע לעשות הכל, או כמעט הכל בצורה טובה ומעלה.
הוא שומר טוב, קולע טוב, חודר מעולה, מכדרר מעולה, יודע להוביל כדור ולנהל משחק, יודע לחטוף, לקחת ריבאונדים וכו'.

למכבי אין היום שחקנים שלמים שכאלה. סמית' טוב מאוד בהגנה ובקליעה, אבל לא ממש חודר טוב, לא יודע לנהל משחק ונוטה להיעלם,
ליאור לא שומר מספיק טוב, וגם לא יודע לקלוע (למרות שזה פחות משמעותי מבחינתו), לוגאן לא מספיק יציב, לא חודר מספיק טוב לסל וגם לא ממש יודע לייצר נקודות
אם לא הולך לו בקליעה, וכו'.

אז מבחינתי, שחקן כזה שווה בהחלט את מה שהוא מרוויח במילאנו. השאלה האחרת היא האם למכבי הוא היה שווה בסכום הזה, ולטעמי התשובה לגבי העונה הנוכחית
היא כן (כי מכבי לא באמת השתמש בכסף ש"נחסך" על לאנגפורד בשביל להתחזק כראוי). בעונות אחרות אולי פחות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 12 נובמבר 2012, 21:45

לנגפורד מעבר לאיכויותיו העצומות, הוא גם שחקן שמאוד מאוד כיף לראות. הכדרור שלו, הטעיות הגוף שלו והיכולת האישית שלו פשוט מהווים תאווה לעיניים שחובבות כדורסל.
התנין

הודעהעל ידי yzafrir » 13 נובמבר 2012, 05:35

jol9 כתב:אני חושב שההגדרה הנכונה יותר עבור לאנגפורד היא שחקן שלם. כלומר שחקן שיודע לעשות הכל, או כמעט הכל בצורה טובה ומעלה.
הוא שומר טוב, קולע טוב, חודר מעולה, מכדרר מעולה, יודע להוביל כדור ולנהל משחק, יודע לחטוף, לקחת ריבאונדים וכו'.

למכבי אין היום שחקנים שלמים שכאלה. סמית' טוב מאוד בהגנה ובקליעה, אבל לא ממש חודר טוב, לא יודע לנהל משחק ונוטה להיעלם,
ליאור לא שומר מספיק טוב, וגם לא יודע לקלוע (למרות שזה פחות משמעותי מבחינתו), לוגאן לא מספיק יציב, לא חודר מספיק טוב לסל וגם לא ממש יודע לייצר נקודות
אם לא הולך לו בקליעה, וכו'.

אז מבחינתי, שחקן כזה שווה בהחלט את מה שהוא מרוויח במילאנו. השאלה האחרת היא האם למכבי הוא היה שווה בסכום הזה, ולטעמי התשובה לגבי העונה הנוכחית
היא כן (כי מכבי לא באמת השתמש בכסף ש"נחסך" על לאנגפורד בשביל להתחזק כראוי). בעונות אחרות אולי פחות.

אני מסכים עם ההגדרה שהוא שחקן יותר שלם מלוגאן , אבל לא ברמה שמצדיק לשלם פי 3 .
לגבי היציבות של לוגן , זה מאוד תלוי באיזה סיטואציה השחקן נימצא , בעונה שלו בפרוקום הוא היה יציב לאורך כל העונה לעומת זאת בפאו או בויטוריה הוא לא היה הכי יציב .
אני חושב שהסיטואציה שלו עכשיו במכבי מאוד דומה לפרוקום וכרגע הוא השחקן הכי יציב בקבוצה .
לגבי הפרמטרים האחרים , לוגן חודר מצויין לסל אבל ללאנגפורד יש את יתרון הגובהה והמסה בתחום הזה . לוגן יודע לייצר נקודות גם מבחוץ וגם בחדירה ברמה גבוהה . לדעתי גם השליטה שלו בכדור טובה יותר משל לאנגפורד וניראת הרבה יותר כמו של רכז . לאנגפורד שחקן שמתבסס הרבה יותר על פיזיות ואתלטיות ולכן יכל לשחק גם כ-3 . בסופו של דבר לוגן יעשה את אותה סטט' פחות או יותר כמו שלאנג עשה במכבי כך שפה לא איבדנו יותר מידי תפוקה . אם יצליח לשחזר את העונה בפרוקום אז גם מבחינת מנהיגות לא הפסדנו הרבה בחילוף הזה...
אם היום אחרי שכבר ראיתי את לוגן במכבי שואלים אותי את מי אני מעדיף , את לאנגפורד ב1.5 מליון יורו או את לוגן ב-0.5K דולר ? אז ברור שאת לוגן . אם היו שואלים את זה בקיץ אז ברור שהייתי מעדיף שישאירו את לאנגפורד בכל מחיר...
כמו שאמרתי כבר כמה פעמים , לאנג יותר טוב מלוג אבל לא מצדיק לשלם פי 3 ... הוא עדיין לא שחקן בקליבר של פארמר למשל או אפילו של דיא או ספנוליס...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי התנין » 13 נובמבר 2012, 09:15

ואני גם היום מעדיף את לנגפורד ב-1.5 מיליון על פני לוגאן בחצי מיליון. ושלא יובן אחרת, אני מאוד אוהב את לוגאן עוד מתקופתו מפרוקום, אבל לנגפורד הוא שחקן בלבל אחר.
התנין

הודעהעל ידי yzafrir » 13 נובמבר 2012, 09:21

התנין כתב:ואני גם היום מעדיף את לנגפורד ב-1.5 מיליון על פני לוגאן בחצי מיליון. ושלא יובן אחרת, אני מאוד אוהב את לוגאן עוד מתקופתו מפרוקום, אבל לנגפורד הוא שחקן בלבל אחר.

בלבל אחר אבל לא בשולשה לבלים אחרים....קצת פרופורציות . אני אפילו את פארגו ב1.5 מליון ולא את לאנגפורד...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי התנין » 13 נובמבר 2012, 10:25

צפריר בוא נעשה סדר. יש את הלבל הראשון של שחקני חוץ ששווים סכומים מאוד גבוהים שמכבי בכלל לא יכולה להסתכל לכיוונם: מקאלב, פרננדז, פארמר, דיאמנטידיס, ספאנוליס, ווימס וזהו בערך. אבל אחריהם יש את הלבל השני שלנגפורד בהחלט שייך לו, ורק בגלל חוסר מזל(כמו זה שמנע ממנו להגיע לקבוצה כמו מכבי לפני שנתיים למשל)הוא לא נמצא בדרג הראשון. מבחינת יכולות הוא לא נופל מאף אחד. אז לקבל שחקן כזה במיליון וחצי זה בהחלט משתלם מאוד לכל קבוצה, כולל מכבי שכבר הוכיחה בעבר שהיא מסוגלת לעמוד בסכום כזה כשמדובר בשחקן טוב באמת, ולנגפורד הוא לחלוטין כזה.
לוגאן הוא באמת יופי של שחקן, ואני מאוד אוהב אותו וחושב שגם לו היה מעט חוסר מזל בבחירת קבוצות לאחר ההצלחה הגדולה בפולין, אבל הוא פשוט לא בלבל של לנגפורד. לנגפורד שחקן שיכול להוביל קבוצה גדולה, לגביי לוגן אני כמעט בטוח שלא.
התנין

הודעהעל ידי yzafrir » 13 נובמבר 2012, 12:39

התנין כתב:צפריר בוא נעשה סדר. יש את הלבל הראשון של שחקני חוץ ששווים סכומים מאוד גבוהים שמכבי בכלל לא יכולה להסתכל לכיוונם: מקאלב, פרננדז, פארמר, דיאמנטידיס, ספאנוליס, ווימס וזהו בערך. אבל אחריהם יש את הלבל השני שלנגפורד בהחלט שייך לו, ורק בגלל חוסר מזל(כמו זה שמנע ממנו להגיע לקבוצה כמו מכבי לפני שנתיים למשל)הוא לא נמצא בדרג הראשון. מבחינת יכולות הוא לא נופל מאף אחד. אז לקבל שחקן כזה במיליון וחצי זה בהחלט משתלם מאוד לכל קבוצה, כולל מכבי שכבר הוכיחה בעבר שהיא מסוגלת לעמוד בסכום כזה כשמדובר בשחקן טוב באמת, ולנגפורד הוא לחלוטין כזה.
לוגאן הוא באמת יופי של שחקן, ואני מאוד אוהב אותו וחושב שגם לו היה מעט חוסר מזל בבחירת קבוצות לאחר ההצלחה הגדולה בפולין, אבל הוא פשוט לא בלבל של לנגפורד. לנגפורד שחקן שיכול להוביל קבוצה גדולה, לגביי לוגן אני כמעט בטוח שלא.

תרשה לי לא להסכים איתך בכמה דברים . לאנגפורד הוא בהחלט לא שחקן ברמה של החבורה שהזכרת לא ביכולת ולא באינטיליגנציה כחבילה אחת . וזו הסיבה גם שהוא לא מרוויח ברמות האלו ולא חוסר מזל אלא כי הוא פשוט לא בלבל הזה .
לא סתם חימקי ויתרו עליו אחרי שחשבו לתת לו את החוזה העתק שחתמו איתו .
אני מסכים איתך שלוגאן לא בלבל של לאנגפורד אבל הוא לא רחוק ממנו ובטח לא בהפרש שמצטייר מפערי השכר העצומים בניהם .
על מה אתה מתבוסס שלאנגפורד יכול להוביל קבוצה גדולה ? על סמך מה שהוא עשה בחימקי ? על סמך העונה במכבי ? (להזכירך הוא החליף שחקן אלמוני אחר שהוביל את מכבי עד הגמר ) על סמך מה שהוא עושה השנה במילאנו ?
את אותם הישגים פחות או יותר עשה לוגאן שאף הוביל קבוצה חלשה בהרבה ממכבי לטופ 8 ...
אני עדיין מעדיף לוגן ב-500K מלאנגפורד ב-1.5 מליון ...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי MTA2311 » 13 נובמבר 2012, 13:38

למי אכפת מפער המשכורות? זה יוצא מהכיס שלך? לנגפורד שחקן יותר טוב מלוגאן משמעותית ולכן אנחנו צריכים לרצות שיישאר. תשאירו לפדרמן את ההתעסקות בסכומים, הוא עושה את זה מספיק טוב גם בלי העזרה שלכם.

וד"א, לוגאן ממש לא חודר טוב, והוא ממש לא מראה יציבות בינתיים. וזה מול קבוצות פח. הוא בחיים לא ייתן את אותה תפוקה שלנגפורד נתן. מדובר ברמות שונות לגמרי
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 13 נובמבר 2012, 13:43

MTA2311 כתב:למי אכפת מפער המשכורות? זה יוצא מהכיס שלך? לנגפורד שחקן יותר טוב מלוגאן משמעותית ולכן אנחנו צריכים לרצות שיישאר. תשאירו לפדרמן את ההתעסקות בסכומים, הוא עושה את זה מספיק טוב גם בלי העזרה שלכם.

וד"א, לוגאן ממש לא חודר טוב, והוא ממש לא מראה יציבות בינתיים. וזה מול קבוצות פח. הוא בחיים לא ייתן את אותה תפוקה שלנגפורד נתן. מדובר ברמות שונות לגמרי

אתה צודק מאוד.
הרי לפדרמן לא היתה בעיה לחתוך את פופס ולהחתים את תומאס בחצי מחיר. אז למה שלנו תהיה בעיה לרצות שחקן יקר פי 3 משחקן אחר?

המשחק שהמנג'רים שלנו משחקים, הוא משחק מסוכן של הימורים.
זה לא מתאים לקבוצה שחושבת ורוצה גבוה, ושיש לה מאמן מהשורה הראשונה באירופה.

נכון להיום, מכבי תלויה לחלוטין התקפית באוחיון, באליהו ובלוגאן, וכשאחד או יותר לא טובים, זה מיד מורגש והרמה יורדת.
קבוצת צמרת ביורוליג, צריכה להיות יותר מאוזנת ועם יותר שחקנים איכותיים בעמדות החשובות.

כלומר, אין לי בעיה שאוחיון יהיה שחקן משמעותי מאוד, אם היה לידו את לאנגפורד למשל...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 15 נובמבר 2012, 10:48

yzafrir כתב:
התנין כתב:צפריר בוא נעשה סדר. יש את הלבל הראשון של שחקני חוץ ששווים סכומים מאוד גבוהים שמכבי בכלל לא יכולה להסתכל לכיוונם: מקאלב, פרננדז, פארמר, דיאמנטידיס, ספאנוליס, ווימס וזהו בערך. אבל אחריהם יש את הלבל השני שלנגפורד בהחלט שייך לו, ורק בגלל חוסר מזל(כמו זה שמנע ממנו להגיע לקבוצה כמו מכבי לפני שנתיים למשל)הוא לא נמצא בדרג הראשון. מבחינת יכולות הוא לא נופל מאף אחד. אז לקבל שחקן כזה במיליון וחצי זה בהחלט משתלם מאוד לכל קבוצה, כולל מכבי שכבר הוכיחה בעבר שהיא מסוגלת לעמוד בסכום כזה כשמדובר בשחקן טוב באמת, ולנגפורד הוא לחלוטין כזה.

תרשה לי לא להסכים איתך בכמה דברים . לאנגפורד הוא בהחלט לא שחקן ברמה של החבורה שהזכרת לא ביכולת ולא באינטיליגנציה כחבילה אחת . וזו הסיבה גם שהוא לא מרוויח ברמות האלו ולא חוסר מזל אלא כי הוא פשוט לא בלבל הזה .
לא סתם חימקי ויתרו עליו אחרי שחשבו לתת לו את החוזה העתק שחתמו איתו .
אני מסכים איתך שלוגאן לא בלבל של לאנגפורד אבל הוא לא רחוק ממנו ובטח לא בהפרש שמצטייר מפערי השכר העצומים בניהם .
על מה אתה מתבוסס שלאנגפורד יכול להוביל קבוצה גדולה ? על סמך מה שהוא עשה בחימקי ? על סמך העונה במכבי ? (להזכירך הוא החליף שחקן אלמוני אחר שהוביל את מכבי עד הגמר ) על סמך מה שהוא עושה השנה במילאנו ?
את אותם הישגים פחות או יותר עשה לוגאן שאף הוביל קבוצה חלשה בהרבה ממכבי לטופ 8 ...
אני עדיין מעדיף לוגן ב-500K מלאנגפורד ב-1.5 מליון ...

1. איך אתה יודע שהוא לא ברמה שלהם? בגלל שהוא לא שיחק בפאו, צסק''א וכו'? מבחינת יכולת נטו הוא לא נופל מאף שחקן באירופה. להזכירך יש שחקנים כמו פאפאלוקס, ופיט מייקל למשל, שהפריצה שלהם הגיעה בגיל די מאוחר. במקרה של לנגפורד הוא כבר שנים מציג יכולת אדירה, ואם הוא פתאום מוביל את מילאנו(או קבוצה אחרת)לעונה גדולה, אז הוא יחשב לאחד הגדולים. בדיוק כמו שעד העונה שעברה ספאנוליס היה שחקן טוב(אפילו טוב מאוד)ואחריה הוא קיבל מעמד של סופרסטאר, וכל זאת בגיל 30.
2. חימקי ויתרו עליו ובכו על זה. אח'כ הוא הגיע למכבי וראינו למה הוא מסוגל לעשות. החוסר מזל שלו זה שהוא בילה זמן רב מידי בקבוצות כמו חימקי ובולוניה.
3. הוא הרבה יותר טוב מלוגאן. יש סיבה למה לוגאן היום משחק במכבי תמורת חצי מיליון דולר, בזמן ששחקנים בינוניים לחלוטין מרוויחים הרבה יותר. ולא, זה לא מטעמי ציונות. חוסר מזל כבר אמרנו?
4. לוגאן לא הוביל קבוצה ''הרבה פחות טובה ממכבי'' לטופ 8, זה עיוות המציאות ידידי. למרות שלא מדובר בקבוצה בעלת שם גדול(שכיום עוד נראית כמו בדיחה לא מצחיקה), היה לה את קינטל וודס בשיאו, וזה המון(הראה דומיננטיות מפחידה), ועוד מספר שחקנים מאוד מאוד נחמדים כמו דניאל יואינג, רוני בורל וראטקו ורדה שהוא גבוה הרבה יותר טוב מכל מה שיש במכבי כיום, וכאמור את לוגאן בשיא פריחתו. על הנייר מדובר בקבוצה טובה יותר ממכבי, וביחסי הכוחות באותה עונה ביורוליג, לא הופתעתי כלל כשהגיעו לאן שהגיעו.
התנין

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־23 אורחים