פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
31 מרץ 2013, 15:27
חנו'ש כתב:Holiday_Armadillo כתב:חנו'ש כתב:~Box & 1~ כתב:חנוש, לקחת בחשבון שהנפילה החדה שלו היא פשוט עקב הרמה הגבוהה יותר בטופ-16?
אתה קראת את מה שכתבתי??
איזה הבדל ברמה יש בין 5 משחקי הטופ 16 שהוא שיחק לפני הפציעה ובהם קלע כ-10 נק' בממוצע לבין שלושת המשחקים שאחרי הפציעה בהם קלע 2 נק' בכל השלושה ביחד??
ברוב העונות שלו יש ירידה ברמה שלו עם התקדמות השלבים (אגב, לפני שנתיים הטופ 16 דווקא היה התקופה הכי טובה שלו ורק אחריה הגיעה ירידה), אבל זו ירידה הדרגתית ולא פתאומית שמתרחשת לפתע באמצע שלב שהדבר היחידי שמפריד בין הלפני ואחרי זו פציעה.
זו כבר לא מקריות....
מה זה משנה אם זה קרה בהדרגתיות או במכה אחת אם הוא בכל מקרה היה חווה את הירידה הזו?
השורה התחתונה היא שפציעה או לא פציעה, כל הזמן טענו פה שליאור היחיד שסוחב את הקבוצה הזאת בזמן שאנחנו רואים שלא רק שמכבי ניצחה 6 משחקים ברציפות כשהוא לא שיחק, זה גם לא השפיע לרעה על הקבוצה
זה לא הוויכוח שלי.
גם לפני הפציעה ליאור היה בירידה מאז פתיחת הטופ 16 ואני לא מכחישה את זה שלרוב הוא יורד עם כל שלב שעובר ושבעיקר קשה לו מול הקבוצות עבות הבשר.
אני רק עניתי לטענה של אור על זה שמה שקרה לו מאז הפציעה עד עכשיו לא ניתן להאשים בכך את הפציעה - זה לא נכון לדעתי.
ליאור היה בירידה עוד לפני הפציעה ואף גויאבה לא נכנסה לו
בשורה התחתונה שניכם צודקים ומה שחשוב זה שהירידה של ליאור הייתה מגיעה בסופו של דבר(ולפי דעתי כבר הגיעה לפני הפציעה)
31 מרץ 2013, 15:29
Holiday_Armadillo כתב:ליאור היה בירידה עוד לפני הפציעה ואף גויאבה לא נכנסה לו
בשורה התחתונה שניכם צודקים ומה שחשוב זה שהירידה של ליאור הייתה מגיעה בסופו של דבר(ולפי דעתי כבר הגיעה לפני הפציעה)
זה בדיוק מה שכתבתי:
חנו'ש כתב:גם לפני הפציעה ליאור היה בירידה מאז פתיחת הטופ 16
אבל באף עונה הירידה לא הגיעה למצב של 2 נק' במצטבר ב-3 משחקים - זו תוצאה אך ורק של הפציעה.
נערך לאחרונה על ידי
חנו'ש בתאריך 31 מרץ 2013, 15:55, נערך פעם אחת בסך הכל.
31 מרץ 2013, 15:39
זה תוצאה של זה שלבלאט לא בא שהוא יהיה על המגרש
31 מרץ 2013, 15:44
Holiday_Armadillo כתב:or163 כתב:http://sports.walla.co.il/?w=/7/2629371
ונאמר אמן וכן יהי רצון.

תגובות די מגעילות אבל לא מפתיעות.
31 מרץ 2013, 15:46
MTA2311 כתב:
סבבה, קיבלתי. אז אולי יש סיבה ליכולת שהוא מציג בתקופה האחרונה( היו גם בשנים הקודמות למען האמת), אבל זה לא צריך למנוע מאיתנו לתהות על חשיבותו לקבוצה.
באמת? דווקא מול סיינה? בדיעבד דווקא המשחק בקאחה היה יותר משמעותי( וגם אחריו לא האמנתי). בכל מקרה, אני, כמו שאתה יודע, עדיין טוען שזה יתנקם בנו. בשנים האחרונות המטרה המוצהרת של המועדון היא הצלבה. גם השנה כנראה שנשיג את זה, אז למה לעשות מהפך בחשיבה? הלוואי שאני שוב טועה.
לגבי מדלי:"קיינר מדלי חתום לעונה הבאה אך החלטה לגבי המשך דרכו במועדון טרם התקבלה. יש לציין כי הוא נחשב לאחד מהשחקנים היקרים ביותר בסגל והגיע כשחקן מוכח לאחר מספר שנים טובות בליגה הספרדית. מדלי התעורר בשלב מאוחר מדי של העונה, ממש במשחקים האחרונים, ובמכבי ישקלו בזהירות רבה את המשך ההתקשרות איתו, מה שנראה כמעט בלתי אפשרי לפני מספר שבועות".
באותה כתבה גם מדברים על המשכיות וכו'.
אני חושב שראיתי ידיעה בידיעות או בישראל היום בסגנון דומה ואפילו יותר מפרגן לסיכויים של מדלי להמשיך...
31 מרץ 2013, 15:48
jol9 כתב:Holiday_Armadillo כתב:or163 כתב:http://sports.walla.co.il/?w=/7/2629371
ונאמר אמן וכן יהי רצון.

תגובות די מגעילות אבל לא מפתיעות.
בדיוק
אל תופתע כי זה לא יפסיק
31 מרץ 2013, 16:18
יוני, לא מתאים לך. לא ידעתי שאתה כזה רגשי בנוגע לליאור. מה מגעיל בזה שאנשים רוצים שהוא ילך?
ד''א, לא מאמין כל כך לכתבה הזאת. איזה קבוצות צמרת בדיוק יקחו אותו? פנר\אולקר ובשיקטאש?
31 מרץ 2013, 16:34
אל תזלזלו, אני בטוח שיש לא מעט קבוצות שישמחו להחתים את ליאור. אני גם מסכים שבמכבי הוא לא הצדיק את החוזה שלו.
31 מרץ 2013, 16:37
Allan Turing כתב:אל תזלזלו, אני בטוח שיש לא מעט קבוצות שישמחו להחתים את ליאור. אני גם מסכים שבמכבי הוא לא הצדיק את החוזה שלו.
גם אני בטוח. יש המון רוסיות\ טורקיות שיהיו מוכנות לשלם לו סכומים רציניים. אבל " קבוצות בכירות"? מי בדיוק? ריאל? ברצלונה? צסקא?
31 מרץ 2013, 17:12
אישית , אני חושב שזה אחד הת'רדים הכי מיותרים שנפתחו פה , מאד קל לעשות דה לגיטימציה לשחקן שסובל מחוסר מזל של פציעות ומחלות כאילו הוא זה שביקש זאת.
הת'רד הזה יעלם באותה המהירות שהוא צץ אחרי כמה משחקים טובים של ליאור,שכמות המשחקים הטובים שלו עולה על כמות המשחקים הרעים שלו.
ולא אין לחשוד בי שאני ממעריציו של ליאור , וגם אני בדומה להרבה אנשים פה , בא לתלוש את שארית הפליטה שעל ראשי כל אימת שאני רואה מהלך "הגנתי" שלו, ובאותה מידה מתמוגג ממהלכים שלו בהתקפה שרק הוא מסוגל לעשות.
אני חושב שליאור יחזור הוא יחזור לספסל כמחליף למדלי , בהתאם להתפתחויות במגרש , עדיין אני חושב שלוותר לחלוטין על שחקן בגובה שלו עם ראיית המשחק שלו , יכולת המסירה שלו, והתנועה שלו ללא כדור היא פריוולגיה שרק בהעדרה יכולים לחוש בחסרונה.
כסף? אליהו ירוויח בהתאם לדרישה שלו בשוק , וכמו שלפניני היתה עונה וחצי גרועות , גם לאליהו "מגיע" לקצת יותר הבנה , הוא הרוויח זאת ביושר.
לדעתי? ת'רד מיותר בדומה לת'רדים של רוי על היקמן או סמית'.
31 מרץ 2013, 17:23
כן אני רואה את ליאור מוביל אותנו בשבוע הבא לניצחון מרשים על ברצלונה....
זה לא ממש השלב בעונה או היריבות שליאור נותן בו משחקים טובים.
31 מרץ 2013, 17:28
ankram כתב:אישית , אני חושב שזה אחד הת'רדים הכי מיותרים שנפתחו פה , מאד קל לעשות דה לגיטימציה לשחקן שסובל מחוסר מזל של פציעות ומחלות כאילו הוא זה שביקש זאת.
הת'רד הזה יעלם באותה המהירות שהוא צץ אחרי כמה משחקים טובים של ליאור,שכמות המשחקים הטובים שלו עולה על כמות המשחקים הרעים שלו.
ולא אין לחשוד בי שאני ממעריציו של ליאור , וגם אני בדומה להרבה אנשים פה , בא לתלוש את שארית הפליטה שעל ראשי כל אימת שאני רואה מהלך "הגנתי" שלו, ובאותה מידה מתמוגג ממהלכים שלו בהתקפה שרק הוא מסוגל לעשות.
אני חושב שליאור יחזור הוא יחזור לספסל כמחליף למדלי , בהתאם להתפתחויות במגרש , עדיין אני חושב שלוותר לחלוטין על שחקן בגובה שלו עם ראיית המשחק שלו , יכולת המסירה שלו, והתנועה שלו ללא כדור היא פריוולגיה שרק בהעדרה יכולים לחוש בחסרונה.
כסף? אליהו ירוויח בהתאם לדרישה שלו בשוק , וכמו שלפניני היתה עונה וחצי גרועות , גם לאליהו "מגיע" לקצת יותר הבנה , הוא הרוויח זאת ביושר.
לדעתי? ת'רד מיותר בדומה לת'רדים של רוי על היקמן או סמית'.
השנה זה חוסר מזל של פציעות, מה היה שנה שעברה? ולפני שנתיים?
הת'רד הזה לא יעלם לשום מקום, כל עוד ליאור משחק פה, וכל עוד הוא השחקן הכי יקר בקבוצה. מה שכן נעלם לעומת זאת, זה ת'רד "ליאור השחקן הכי טוב בקבוצה, ואחד מהפורוורדים הכי טובים באירופה" שנפתח פה( כרגיל) אחרי 5 משחקים טובים שלו בשלב הראשון.
ד"א, אני לא יודע אם שמת לב, אבל אנחנו "בהעדרה" כבר חודש וחצי. חשת בחסרונה? יכול להיות שאני טועה, אבל לדעתי הקבוצה רק השתפרה בתקופה הזאת.
לפניני הייתה עונה וחצי גרועות? זאת אומרת שמה שאנחנו רואים ממנו עכשיו זאת יכולת טובה? השם ישמור. אנשים פה מגלים הבנה ליכולת שליאור מציג בשלבים מתקדמים כבר שלוש עונות ברצף. נראה לי שמיצינו.
31 מרץ 2013, 23:00
אני חושבת שהתגובות מוגזמות. לרעה.
כבר שכחתם משחקים ששיבחתם אותו ושהגויאבות נכנסו ולאף קבוצה לא היה מה לעשות נגדו?
יש ירידות והוא גם אחרי פציעה.
אפשר לצפות שתהיו קצת יותר סלחנים וסבלנים. קצת יותר אוהדים.
01 אפריל 2013, 12:11
אני כבר שנים רבות טוען בפורום בכל הזדמנות שליאור הוא נזק יותר מאשר תועלת. עוד מהתקופה של בלו VS ליאור.
ליאור הוא לא רק הגנה רעה אלא משדר חוסר אגרסיביות ואכפתיות שמחלחל גם לשאר הקבוצה ברמה הקבוצתית.
מצד שני אני לא חושב שכל ההבדל זה ליאור יש מגמת השתפרות של מכבי.
אני חושב שליאור שווה כ- 700K ברוטו בקבוצה הנכונה. במשחקים מסוימים הוא יכול לתרום. בקבוצה כמו שהייתה עם אידסון ואנדרסון שהייתה כבדה אם היה את אליהו על ידם זה היה משפר משמעותית את הקבוצה בזכות הזריזות והניידות היחסית שלו. בכל מקרה אין ספק שהוא לא שווה מיליון ברוטו ומעלה.
05 אפריל 2013, 10:54
אני עד עכשיו עוד ניסיתי להגן עליו, אבל זה כבר מוגזם. ליאור פשוט משחק רע, ורק לחשוב שהוא השחקן הכי יקר שלנו מחליא אותי.
05 אפריל 2013, 17:19
Allan Turing כתב:אני עד עכשיו עוד ניסיתי להגן עליו, אבל זה כבר מוגזם. ליאור פשוט משחק רע, ורק לחשוב שהוא השחקן הכי יקר שלנו מחליא אותי.
איך בדיוק הוא יכול לשחק טוב, אם לא נותנים לו זמן להכנס למשחק? אז מה אם הוא החטיא 2 זריקות? אפשר לחשוב שכל שאר השחקנים התחילו בקליעות חלקות. יותר מזה, זה בכלל לא מפתיע שהוא החטיא את הזריקות האלה. מאיפה יהיה את הבטחון עם הוא יודע שבלאט רק מחפש תירוץ לזרוק אותו לספסל?
05 אפריל 2013, 17:34
felix_r כתב:Allan Turing כתב:אני עד עכשיו עוד ניסיתי להגן עליו, אבל זה כבר מוגזם. ליאור פשוט משחק רע, ורק לחשוב שהוא השחקן הכי יקר שלנו מחליא אותי.
איך בדיוק הוא יכול לשחק טוב, אם לא נותנים לו זמן להכנס למשחק? אז מה אם הוא החטיא 2 זריקות? אפשר לחשוב שכל שאר השחקנים התחילו בקליעות חלקות. יותר מזה, זה בכלל לא מפתיע שהוא החטיא את הזריקות האלה. מאיפה יהיה את הבטחון עם הוא יודע שבלאט רק מחפש תירוץ לזרוק אותו לספסל?
זה תמיד דילמה הענין הזה. אבל הבעיה עם ליאור היא שהוא לא טוב בהגנה, בשביל הגנה לא צריך ביטחון - צריך מוטיבציה ואגרסיביות.
תראי את דוגמאת מדלי: הבנאדם היה בקבר, היה קרוב מאד להיחתך אם אתה שואל אותי. עלה למגרש, פוצץ, הוריד ריבאונדים, חסם כל מה שהתקרב לצבע.
אח"כ גם נכנסו לא כמה זריקות.
ברגע שליאור נכנס, קלעי היריבה מתחילים לחגוג.
05 אפריל 2013, 17:38
הבעיה היחידה עם ליאור, היא שבלאט פחדן, שמעדיף לשחק בונקר. אבל מה לעשות, זה לא כדורגל, ואתה לא יכול לעשות אפס-אפס עם ברצלונה גם אם תסגור הכי טוב בהגנה.
05 אפריל 2013, 18:39
Allan Turing כתב:felix_r כתב:Allan Turing כתב:אני עד עכשיו עוד ניסיתי להגן עליו, אבל זה כבר מוגזם. ליאור פשוט משחק רע, ורק לחשוב שהוא השחקן הכי יקר שלנו מחליא אותי.
זה תמיד דילמה הענין הזה. אבל הבעיה עם ליאור היא שהוא לא טוב בהגנה, בשביל הגנה לא צריך ביטחון - צריך מוטיבציה ואגרסיביות.
תראי את דוגמאת מדלי: הבנאדם היה בקבר, היה קרוב מאד להיחתך אם אתה שואל אותי. עלה למגרש, פוצץ, הוריד ריבאונדים, חסם כל מה שהתקרב לצבע.
אח"כ גם נכנסו לא כמה זריקות.
ברגע שליאור נכנס, קלעי היריבה מתחילים לחגוג.
זה לא שמדלי הוא איזה נדב הנפלד או משהו קרוב לזה.
סה"כ הוא באמת משחק אגרסיבי, אבל איתו מכבי משחקת 4 על 5 בהתקפה, ושום שלשה או ריבאונד מקריים לא ישנו את זה.
אם היקמן, סמית' ולוגאן משחקים טוב מספיק על מנת לחפר על כך, אז פחות מרגישים את זה (כמו שהיה ברבע השלישי). ברגע שהם נסגרים חזק יותר,
אז הנוכחות שלו על הפרקט היא מיותרת ואף מזיקה (וזה בדיוק מה שהיה ברבע האחרון).
דווקא בקטע עם ליאור אני מסכים עם פליקס ולדעתי בלאט שוגה כאן. השגיאה היא לא מהותית כנראה כי הקבוצה מסתדרת גם בלעדיו, אבל יכול להיות שבהמשך הדרך,
מכבי תזדקק לאיזשהו ספארק בהתקפה, שכרגע קבור עמוק בספסל לטובת אחד הנגרים הגדולים שהיו במכבי בשני העשורים האחרונים.
05 אפריל 2013, 20:19
לא רק שמכבי מצליחה יותר כשליאור לא משחק, היא גם קולעת יותר ובאחוזים יותר טובים. גם אם נצטרך ספארק בהתקפה, הוא לא יבוא מליאור. לא מול בארסה ולא מול ריאל.
ההצלחה של מכבי בלעדיו הייתה אמורה להוריד אתכם מבלאט שלא נותן לו מספיק קרדיט. כנראה שלא משנה כמה הוא יהיה רע, או כמה הקבוצה תצליח בלעדיו, זה לא יקרה לעולם.