פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
03 יוני 2022, 11:36
שמוליק כתב:where is the love? כתב:כמה כיף לראות אותך כותב אסף !
יש לך השערות לגבי מאמן ?
לגמרי. כיף גם שאתה חזרת
תודה רבה !
03 יוני 2022, 11:58
אסף שותה בצמא את דבריך...יש לך איזה עדכונים לקראת שבת על מלפפונים?
03 יוני 2022, 12:08
קודם כל יצטרך לחתום פה מאמן טרם החתמת השחקנים. כדי להנחית את פסקאוול מכבי תצטרך לשלם הרבה מאוד כסף, סכום שהיא מעולם לא שילמה למאמן, סביב ה1.5 מיליון יורו, לא כולל פיצוי לזניט על התרת חוזהו.
קשה לי להאמין שמכבי תלך על מהלך כזה שכן הוא גוזר נתח גדול מאוד מהתקציב.
אני חושב ומאמין שמכבי בסופו של דבר תלך על פראסוביץ׳, שנחשב לפרסונה מעולה וגם מאמן בעל עבר עשיר ביורוליג. אה, והוא גם דובר קרואטית. העונה הטובה מאוד שנתן בקאזאן לבטח משחקת לטובתו.
03 יוני 2022, 12:29
כן.. אם זה 1.5 מיליון יורו אז פסקוואל לא יהיה פה.
אין לי בעיה עם פראסוביץ'. מאמן שראה 3 פיינל פורים (והפסיד בחצי הגמר בכולם) ולקח תואר יורוקאפ אחד. הוא די ב-level של יאניס והוא בנה אחלה קבוצה בקובאן עם כלים מוגבלים והוציא את המקסימום מהזוניה ושני הבראונים.
אם במקרה לורנזו בראון מגיע לפה בזכותו אז זה בכלל מצוין.
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
03 יוני 2022, 12:37
Assaf M כתב:מקס היידיגר כפי הנראה ישחק בעונה הבאה במכבי, אלא אם כן המאמן הבא יחליט שלא (סיכוי נמוך אחרי עונה נהדרת בגרמניה). אם יצטרף, עתידו של ג׳ון דיברתולומאו בספק, מסיים חוזה ולמכבי יש אופציה עליו.
לדעתי כך תראה מצבת הישראלים בעונה הבאה: מקס היידיגר, תומר גינת, יפתח זיו, רומן סורקין ושני ישראלים נוספים (לנדסברג, בלייזר)
קודם כל אחלה שחזרת וכיף לקרוא אותך.
פימפמתי כל העונה על גינת. חושב שהוא בול לכאן. במקרה שלו אני קצת מכיר (מאוד התחבר לקהילה בצרפת והתארח אצל חבר טוב כמה פעמים) והוא באמת מעורר עניין במכבי וירושלים (וגם הפועל) אבל הנטייה שלו עכשיו היא להמשיך באירופה. בהתחלה היה לו ממש קשה והם (הוא וזוגתו) היו בטוחים שהם חוזרים ובחצי עונה האחרונה הכל התהפך ודווקא הוא עכשיו מעוניין להמשיך באירופה. מכבי רוצה וגם ירושלים עם הצעות קונקרטיות. אבל כרגע הוא לא בעניין.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
03 יוני 2022, 12:47
Mitelka כתב:Assaf M כתב:מקס היידיגר כפי הנראה ישחק בעונה הבאה במכבי, אלא אם כן המאמן הבא יחליט שלא (סיכוי נמוך אחרי עונה נהדרת בגרמניה). אם יצטרף, עתידו של ג׳ון דיברתולומאו בספק, מסיים חוזה ולמכבי יש אופציה עליו.
לדעתי כך תראה מצבת הישראלים בעונה הבאה: מקס היידיגר, תומר גינת, יפתח זיו, רומן סורקין ושני ישראלים נוספים (לנדסברג, בלייזר)
קודם כל אחלה שחזרת וכיף לקרוא אותך.
פימפמתי כל העונה על גינת. חושב שהוא בול לכאן. במקרה שלו אני קצת מכיר (מאוד התחבר לקהילה בצרפת והתארח אצל חבר טוב כמה פעמים) והוא באמת מעורר עניין במכבי וירושלים (וגם הפועל) אבל הנטייה שלו עכשיו היא להמשיך באירופה. בהתחלה היה לו ממש קשה והם (הוא וזוגתו) היו בטוחים שהם חוזרים ובחצי עונה האחרונה הכל התהפך ודווקא הוא עכשיו מעוניין להמשיך באירופה. מכבי רוצה וגם ירושלים עם הצעות קונקרטיות. אבל כרגע הוא לא בעניין.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
לא מחזיק ממנו. אני לא חושב שהוא ברמת יורוליג.
03 יוני 2022, 13:02
תומר גינת זה בין השחקנים הישראלים הבודדים בשוק שבאמת יכולים לתת תרומה מסוימת ביורוליג. אם הוא לא יבוא לפה זה בהחלט יהיה פספוס גדול של מכבי.
צ'אצ'אשווילי עוד ממש רחוק מלתת תרומה כלשהי, וליף בעיניי הוא פלופ רציני (עד שיוכח אחרת כמובן).
המחשבה על הבאת לנדסברג לא רעה בעיניי. נכון שהוא לא שומר ושיש לו IQ כדורסל נמוך, ושהוא גם אינו יציב. אבל הוא בהחלט סקורר ברמה מאוד גבוהה וכשהוא תופס יום קליעה הוא יכול להפוך למפלצת. בהנחה שהוא מגיע בזול, אין שום סיבה לא להביא אותו.
עם כל האהבה והכבוד לג'ונדי, זה מתבקש לחלוטין שהיידינגר יבוא במקומו. בטח אחרי שנתן חצי עונה מעולה בהרצליה שנה שעברה & עונה מצוינת בגרמניה. הוא אמנם גם כן לא שומר טוב, אינו רכז, ופיזית הוא די חלש. אבל גם פה מדובר בסקורר ברמה מאוד גבוהה, בטח עם קליעה מבחוץ. עם זאת, הוא לא הראה יכולות מרשימות בנבחרת ישראל (מהמעט ששיחק), אז הוא עדיין סימן שאלה מבחינתי.
החזרת זוסמן אינה על הפרק אני מתאר לעצמי?
03 יוני 2022, 15:13
Adam כתב:תומר גינת זה בין השחקנים הישראלים הבודדים בשוק שבאמת יכולים לתת תרומה מסוימת ביורוליג. אם הוא לא יבוא לפה זה בהחלט יהיה פספוס גדול של מכבי.
צ'אצ'אשווילי עוד ממש רחוק מלתת תרומה כלשהי, וליף בעיניי הוא פלופ רציני (עד שיוכח אחרת כמובן).
המחשבה על הבאת לנדסברג לא רעה בעיניי. נכון שהוא לא שומר ושיש לו IQ כדורסל נמוך, ושהוא גם אינו יציב. אבל הוא בהחלט סקורר ברמה מאוד גבוהה וכשהוא תופס יום קליעה הוא יכול להפוך למפלצת. בהנחה שהוא מגיע בזול, אין שום סיבה לא להביא אותו.
עם כל האהבה והכבוד לג'ונדי, זה מתבקש לחלוטין שהיידינגר יבוא במקומו. בטח אחרי שנתן חצי עונה מעולה בהרצליה שנה שעברה & עונה מצוינת בגרמניה. הוא אמנם גם כן לא שומר טוב, אינו רכז, ופיזית הוא די חלש. אבל גם פה מדובר בסקורר ברמה מאוד גבוהה, בטח עם קליעה מבחוץ. עם זאת, הוא לא הראה יכולות מרשימות בנבחרת ישראל (מהמעט ששיחק), אז הוא עדיין סימן שאלה מבחינתי.
ליף לא הצליח ב- NBA (מסיבות פיזיות ברורות). בסין המספרים שלו היה לא רעים בכלל.
לדעתי הוא יכול להיות אחלה גבוה יורוליג.
04 יוני 2022, 14:32
מכבי הגישה הצעה למאריוס גריגוניס
Sent from my RMX2111 using Tapatalk
04 יוני 2022, 15:01
RomanR כתב:מכבי הגישה הצעה למאריוס גריגוניס
יפה, ניקולה ואבי אבן התחילו להחריב את העונה הבאה עוד לפני שהוחתם מאמן.
04 יוני 2022, 15:11
Adam כתב:תומר גינת זה בין השחקנים הישראלים הבודדים בשוק שבאמת יכולים לתת תרומה מסוימת ביורוליג. אם הוא לא יבוא לפה זה בהחלט יהיה פספוס גדול של מכבי.
לא אוהב כל כך שחקנים כמו לנדסברג. כשהוא ביום קליעה מטורף זה באמת כיף ואחלה, אבל לרוב זה יבוא על חשבון שאר הקבוצה. אני כבר רואה איך נחזיק את הראש ונרצה לבעוט במישהו בימים שהוא יבוא ויחריב את המשחק.
כשיש לך את היידיגר וסקוטי אז לנדסברג מיותר, על אף יהדותו.
04 יוני 2022, 15:23
RomanR כתב:מכבי הגישה הצעה למאריוס גריגוניס
שחקן מעולה, העונה בצסקא קצת נכבה אבל בעיניי זה בגלל שלא הסתדר שם ולא הצליח להתאים את עצמו לקבוצה ולמועדון
יש לו יכולות נהדרות
04 יוני 2022, 15:30
איך היידיגר וסקוטי קשורים ללנדסברג? ומה אנחנו יודעים על היכולת של היידיגר להיות פקטור בקבוצה כמו מכבי? שיבוא, בכיף, אבל מפה ועל לבנות עליו..
בקשר לעמדה 3.. היום יש לך על הספסל את בלייזר שבמקרה הטוב אתה לא מרגיש אותו, ובמקרה הפחות טוב אתה בכלל לא זוכר שהוא במכבי. ואין לך ישראלי טוב מזה (זוסמן לא תרם הרבה יותר).
אם ללנדסברג יש משחקים אקספלוסיביים ומשחקי נפל - זו בדיוק עבודת המאמן לזהות את זה ולקרקע אותו בימי הנפל (יענו, בימים כאלה הוא יהיה שווה ערך לבלייזר, נגיד).
חוץ מזה, שעברו שנים מאז האפיזודה של שלו במכבי.. גם בלותנטל היה בלתי נסבל כשהיה צעיר - והפך לקילר כשהתבגר.
אם רוצים ישראלי לעמדה הזו, אין אף אחד שמתקרב אליו (כמובן שיהיו צריכים לעשות פה בדיקות רקע..)
04 יוני 2022, 15:35
מילוס כתב:איך היידיגר וסקוטי קשורים ללנדסברג? ומה אנחנו יודעים על היכולת של היידיגר להיות פקטור בקבוצה כמו מכבי? שיבוא, בכיף, אבל מפה ועל לבנות עליו..
בקשר לעמדה 3.. היום יש לך על הספסל את בלייזר שבמקרה הטוב אתה לא מרגיש אותו, ובמקרה הפחות טוב אתה בכלל לא זוכר שהוא במכבי. ואין לך ישראלי טוב מזה (זוסמן לא תרם הרבה יותר).
אם ללנדסברג יש משחקים אקספלוסיביים ומשחקי נפל - זו בדיוק עבודת המאמן לזהות את זה ולקרקע אותו בימי הנפל (יענו, בימים כאלה הוא יהיה שווה ערך לבלייזר, נגיד).
חוץ מזה, שעברו שנים מאז האפיזודה של שלו במכבי.. גם בלותנטל היה בלתי נסבל כשהיה צעיר - והפך לקילר כשהתבגר.
אם רוצים ישראלי לעמדה הזו, אין אף אחד שמתקרב אליו (כמובן שיהיו צריכים לעשות פה בדיקות רקע..)
מה זה משנה? אתה מעדיף את דיבא? אם זה היידיגר או דיבא עדיף כבר לנסות את היידיגר ולא את הנזק הזה שלא מביא שום תועלת. היידיגר יכול קצת לתרום בליגה. את זה גם דיבא כבר לא עושה.
04 יוני 2022, 15:47
מילוס כתב:איך היידיגר וסקוטי קשורים ללנדסברג? ומה אנחנו יודעים על היכולת של היידיגר להיות פקטור בקבוצה כמו מכבי? שיבוא, בכיף, אבל מפה ועל לבנות עליו..
כי לנדסברג הוכיח את היכולת שלו להיות פקטור? בגלל זה הוא לא ביורוליג? רוצה להמר על לנדסברג על בסיס מקרה בלו? בהצלחה עם זה אני מרגיש שיש מסיק הימורים במכבי גם ככה.
Wild card כמו לנדסברג זה אחלה כשיש לך סגל עמוק ולפעמים השחקנים המובילים בימי קליעה פחות טובים ואז מוציאים ג׳וקר כמו לנדסברג שיכול לעורר משחק מנומנם של הקבוצה. במכבי הוא יהיה הגארד השלישי מהספסל, ומבחינתי זה ביג נו נו. אם הוא בא על תקן ג׳ייק כהן של השנה ואין לו באמת ציפיות להיות משמעותי או לקבל שכר גבוה, אז יש על מה לדבר לליגה.
04 יוני 2022, 16:02
הכל עניין של נישה. מה הנישה המיועדת להיידיגר ולנדסברג. שניהם לא שחקני יורוליג ולא יכולים לככב ביורוליג. סילבן כבר הראה ששחקן יורוליג הוא לא. מאידך, לאור איך שהרכיכות חסרי החוליות האלה נראים בליגה, אם הייעוד של שניהם זה לתרום בליגת העל, את זה הם יעשו בסבירות גבוהה לא פחות טוב מדיבא וכהן או בלייזר לצורך ההשוואה. הבעיה שמכבי קבוצה ענייה וככזאת היא תנסה למנף מישהו מהם לאיזה 20 דקות משחק ביורוליג. פה זה לא יעבוד. קבוצה עם ניהול טוב וכסף הייתה מביאה את שניהם כשחקני ספסל עם דקות מרובות בליגת העל. מכבי ענייה קמצנית ומנהלים אותה מטומטמים.
04 יוני 2022, 16:47
אני לא מעדיף את דיבא, בתכלס בין השניים לא קריטי לי. פשוט אני לא חושב שצריך לפתח ציפיות לגבי היידיגר, או להתייחס ליכולות שלו באיזשהי צורה כשמרכיבים את הסגל.
לגבי לנדסברג, לא חושב שהוא הוכיח שהוא לא שחקן יורוליג. הוא הוכיח שהוא יודע להיות אחלה גאנר בכל רמה, וכן, גם שהוא יודע גם להיעלם, ואין ספק שזה מתסכל. בדיוק כמו נאנלי, שהחזקנו פה כזר. הוא מול בלייזר, או מנקו, או לא יודע על איזה ישראלי חשבתם, זה נו-בריינר.. אין להשוות בכלל.
ואל תשכחו שההבדלים בציפיות משחקן מכבי בין לפני 6 שנים והיום הם שמיים וארץ. עד כמה שנים אחורה, אפילו לא היו מבזבזים דיו על להכניס את השמות של זיו ובלייזר למיניהם לרשימות פה.
ההשוואה לבלו היא לגבי "ישראלי" שבתחילת קריירה הראה פוטנציאל - וחוסר עקביות. ואחרי כמה שנים בחוץ, כשהראש היה מסודר, ראינו גרסה משודרגת שלו. יציבות, עקביות, בגרות. וזה המחקר המקדים שיהיה צריך לעשות אם יפנו לכיוון הזה.
04 יוני 2022, 16:53
מילוס כתב:אני לא מעדיף את דיבא, בתכלס בין השניים לא קריטי לי. פשוט אני לא חושב שצריך לפתח ציפיות לגבי היידיגר, או להתייחס ליכולות שלו באיזשהי צורה כשמרכיבים את הסגל.
לגבי לנדסברג, לא חושב שהוא הוכיח שהוא לא שחקן יורוליג. הוא הוכיח שהוא יודע להיות אחלה גאנר בכל רמה, וכן, גם שהוא יודע גם להיעלם, ואין ספק שזה מתסכל. בדיוק כמו נאנלי, שהחזקנו פה כזר. הוא מול בלייזר, או מנקו, או לא יודע על איזה ישראלי חשבתם, זה נו-בריינר.. אין להשוות בכלל.
ואל תשכחו שההבדלים בציפיות משחקן מכבי בין לפני 6 שנים והיום הם שמיים וארץ. לפני כמה שנים זיו ובלייזר אפילו לא היו מופיעים ברשימות של מכבי.
ההשוואה לבלו היא לגבי "ישראלי" שבתחילת קריירה הראה פוטנציאל - וחוסר עקביות. ואחרי כמה שנים בחוץ, כשהראש היה מסודר, ראינו גרסה משודרגת שלו. יציבות, עקביות, בגרות. וזה המחקר המקדים שיהיה צריך לעשות אם יפנו לכיוון הזה.
השאלה איך לנסדברג היום ואם הוא הוכיח איזה עקום למידה חיובי. באמת אני שואל כי לא עקבתי, אבל מה שאני כן יודע שהוא העביר את העונות האחרונות בסין ואני בספק אם הוא שיפר שם את מה שהיה רע בו. בתור שחקן לליגה זול ללא ספק להביא מהר אבל רק אם הוא משווק בתור "עוד ישראלי" לליגה ולא בתור גארד לגיטימי ליורוליג כמו ששיווקו את מקל בזמנו.
הסיבה שאני מעדיף לתת צ׳אנס להיידיגר כי קודם כל כבר יש לו חוזה בישראל, עשה יופי של מספרים בגרמניה ובליגת פיבא (איך שלא קוראים לזה בזמננו אני כבר לא עוקב), הוא ישראלי והוא בטוח יותר רעב להוכיח מלנדסברג.
04 יוני 2022, 16:55
לורנזו בראון , אוואנס , יפתח זיו
סקוטי ,היידיגר
גריגוניס , בייקון/היליארד , לנדסברג
דיאלו , גינת
אונוואקו , ג'קירי , סורקין
5 ישראלים ברמה טובה , 8 זרים טובים - מה דעתכם? אפשר כמובן לשחק עם העמדות..
04 יוני 2022, 17:08
הא, לנדסברג והיידיגר זו לא אותה משבצת.. לנדסברג יושב על המשבצת של בלייזר.
אני לא עקבתי אחריו בשנתיים שלוש האחרונות, אבל אחרי מכבי הוא כן נתן עונות די מדהימות בספרד (חמישיית העונה בליגה לא פחות חזקה מהיורוליג) ובטורקיה, כולל איזה 50 נק' על הראש של ברצלונה. יכולות יש, ושוב, בהשוואה לישראלים שיש פה - עולם אחר. יכולות תמיד היו לו, בגרות זה עניין של זמן, וזו עבודה של אנשי מכבי לבדוק את העניין הזה אם זה יהיה הכיוון..