מחשבות לעונת 2026/27

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לעונת 2026/27

הודעהעל ידי A.Parker » 29 מרץ 2026, 23:14

עידן כתב:ברוך השם אם צריך להחתים רכז איכותי וסנטר איכותי אז נתחיל את הקיץ עם אמביד וסטף קרי, אבל ככל שהזמן יעבור יספרו לנו שהשוק קשה ודל, ובסופו של יום בהנהלה ישמחו להחתים את בריימו כסנטר ואת ניק קלאת'ס כרכז בכיר (אחרי שישולם עליו בייאאוט ראוי כמובן), והם ישלימו את הבסיס המוצלח של הסגל.

בסה"כ אם האוהדים מרוצים, למה להרוס? סוס מנצח (בדעת הקהל, לפחות) לא מחליפים.

כן
A.Parker

הודעהעל ידי Jack55 » 30 מרץ 2026, 17:32

עידן כתב:ברוך השם אם צריך להחתים רכז איכותי וסנטר איכותי אז נתחיל את הקיץ עם אמביד וסטף קרי, אבל ככל שהזמן יעבור יספרו לנו שהשוק קשה ודל, ובסופו של יום בהנהלה ישמחו להחתים את בריימו כסנטר ואת ניק קלאת'ס כרכז בכיר (אחרי שישולם עליו בייאאוט ראוי כמובן), והם ישלימו את הבסיס המוצלח של הסגל.

לא הבנתי מה המסר שניסית להעביר פה? אסור לטעון שיש בסיס טוב ובו זמנית לדרוש רכז איכותי וסנטר איכותי?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי עידן » 30 מרץ 2026, 17:38

Jack55 כתב:

לא הבנתי מה המסר שניסית להעביר פה? אסור לטעון שיש בסיס טוב ובו זמנית לדרוש רכז איכותי וסנטר איכותי?

יש בסיס, לא יודע כמה טוב. כמו שכתבתי כבר, בעיני צריך 4-5 זרים חדשים, ממש לא 1-2.

המסר בתגובה הזו שלי היה שכל קיץ בשנים האחרונות זה אותו סיפור וחוזר אותו הניגון - אנחנו מדברים על זה שצריך "רק" רכז+סנטר איכותיים (או שני תפקידים אחרים שחסרים), מתלהבים מהשוק של השחקנים החופשיים שצפוי להיות איכותי, ובסוף מקבלים את המציאות בפנים עם שני שחקנים עלובים שההנהלה תחתים.

זה מתחיל עם ציפיות לא נכונות, כי גם בתום העונה שעברה אחרי הריצה היפה של הנצחונות היו פה אוהדים שחשבו שיש בסיס טוב, ומסתכם בזה שפשוט ההנהלה לא רוצה להשקיע, וברור גם למה - האוהדים מסתפקים במה שיש.
עידן

הודעהעל ידי מרסר » 30 מרץ 2026, 17:49

עידן כתב:
Jack55 כתב:

יש בסיס, לא יודע כמה טוב. כמו שכתבתי כבר, בעיני צריך 4-5 זרים חדשים, ממש לא 1-2.

המסר בתגובה הזו שלי היה שכל קיץ בשנים האחרונות זה אותו סיפור וחוזר אותו הניגון - אנחנו מדברים על זה שצריך "רק" רכז+סנטר איכותיים (או שני תפקידים אחרים שחסרים), מתלהבים מהשוק של השחקנים החופשיים שצפוי להיות איכותי, ובסוף מקבלים את המציאות בפנים עם שני שחקנים עלובים שההנהלה תחתים.

זה מתחיל עם ציפיות לא נכונות, כי גם בתום העונה שעברה אחרי הריצה היפה של הנצחונות היו פה אוהדים שחשבו שיש בסיס טוב, ומסתכם בזה שפשוט ההנהלה לא רוצה להשקיע, וברור גם למה - האוהדים מסתפקים במה שיש.

אי אפשר כול עונה לבנות קבוצה חדשה חייבים המשכיות, 3/4 זרים חדשים זה מתבקש כמו שאמרתי למכבי יש בסיס שחקנים לא ואו אבל גם לא של נגרים, צריך שחקן בעמדה 3 עם קליעה צריך רכז וסנטר ואם לונדברג לא ישאר להביא במקומו שחקן, כול אלו שחושבים שצריך להביא חמישייה ראשונה במיליונים ואלה של היום יעברו להיות שחקנים משלימים לא חי במציאות של הבעלים של מכבי, אם יהיה לנו את עודד פלוס חיזוק של 3/4 שחקנים ברמה גבוהה ויד אליהו אז מכבי יכולה לעשות פלייאוף.
מרסר

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 מרץ 2026, 18:02

בעיני צריך 5 שחקנים.

אבל גם 4. מציגים את זה כאילו מדובר בשינויים מינוריים, אבל אם ישהסכמה שצריך אפילו "רק" 4 שחקנים מובילים חדשים זה ממש לא בקטנה. זה פרקטיקלי בניה מחדש.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי עידן » 30 מרץ 2026, 18:09

MTA2311 כתב:בעיני צריך 5 שחקנים.

אבל גם 4. מציגים את זה כאילו מדובר בשינויים מינוריים, אבל אם ישהסכמה שצריך אפילו "רק" 4 שחקנים מובילים חדשים זה ממש לא בקטנה. זה פרקטיקלי בניה מחדש.

לגמרי. אומרים פה שזה לא הגיוני שאנחנו דורשים בנייה מחדש, ובאותה נשימה יש פה הסכמה די רחבה שצריך 4 זרים חדשים, שזה ממש לא "בקטנה" כמו שכתבת.

ומי שרוצה להחתים רק 1-2 שחקנים חדשים זה אומר שהוא רוצה שיישארו פה לפחות חלק מהזרים מהרשימה של דאוטין, סנטוס והנקינס (אני לא מזכיר אפילו זרים "במחלוקת" כמו בריסט ו-ווקר), ועל זה באמת שאין לי כבר מה לומר.
עידן

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 מרץ 2026, 18:10

ואגב זה מתכתב בדיוק עם מה ש(חלקנו) אמר פה בקיץ: בנו קבוצה מפוצצת בשחקנים משלימים ופשוט דילגו על הקונספט של שחקנים מובילים, למעט ווקר ודאוטין, שאף אחד מהם לא צריך להמשיך.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי מרסר » 30 מרץ 2026, 18:12

עידן כתב:

לגמרי. אומרים פה שזה לא הגיוני שאנחנו דורשים בנייה מחדש, ובאותה נשימה יש פה הסכמה די רחבה שצריך 4 זרים חדשים, שזה ממש לא "בקטנה" כמו שכתבת.

ומי שרוצה להחתים רק 1-2 שחקנים חדשים זה אומר שהוא רוצה שיישארו פה לפחות חלק מהזרים מהרשימה של דאוטין, סנטוס והנקינס (אני לא מזכיר אפילו זרים "במחלוקת" כמו בריסט ו-ווקר), ועל זה באמת שאין לי כבר מה לומר.

מי קבע שהם יהיו שחקני חמישייה ? ואיך שאני מכיר את הבעלים של מכבי הם יביאו שחקן אחד אולי בעל שם שמוכר מנויים והשאר יהיו שחקנים של רגע לפני הפריצה שלהם.
מרסר

הודעהעל ידי עידן » 30 מרץ 2026, 18:20

מרסר כתב:
עידן כתב:

מי קבע שהם יהיו שחקני חמישייה ? ואיך שאני מכיר את הבעלים של מכבי הם יביאו שחקן אחד אולי בעל שם שמוכר מנויים והשאר יהיו שחקנים של רגע לפני הפריצה שלהם.

סבבה, אבל צריך 4-5 שחקנים. זה שהם יהיו שחקנים זולים זה עניין אחר. אבל זה רק אומר שגם אתה מסכים שלא מספיק 1-2 שחקנים כדי שהסגל הזה יביא אותנו לפלייאוף ממקומות 1-6 - אני לא מדבר אפילו על פיינל פור ומעלה.

זה שהם יהיו הימורים שהסיכוי שנצליח איתם אפסי זו בעיה אחרת, אבל זה מצב נתון למרבה הצער. אם זה אומר להמשיך עם מה שלא עובד העונה לבין לפרק (את הרוב) ולנסות מחדש - אני מעדיף לפרק ולנסות מחדש.

המשכיות עושים עם סגל מבטיח שקצר הצלחות. הייתה המשכיות עם בראון, בולדווין, קולסון ושות', כי הם כבר בעונה הראשונה הגיעו לפלייאוף והיו מרחק נגיעה מפיינל פור. אתה לא עושה המשכיות עם סגל שהגיע מקום 11 או 10 במקרה הממש טוב.
עידן

הודעהעל ידי מרסר » 30 מרץ 2026, 18:31

עידן כתב:
מרסר כתב:
עידן כתב:

סבבה, אבל צריך 4-5 שחקנים. זה שהם יהיו שחקנים זולים זה עניין אחר. אבל זה רק אומר שגם אתה מסכים שלא מספיק 1-2 שחקנים כדי שהסגל הזה יביא אותנו לפלייאוף ממקומות 1-6 - אני לא מדבר אפילו על פיינל פור ומעלה.

זה שהם יהיו הימורים שהסיכוי שנצליח איתם אפסי זו בעיה אחרת, אבל זה מצב נתון למרבה הצער. אם זה אומר להמשיך עם מה שלא עובד העונה לבין לפרק (את הרוב) ולנסות מחדש - אני מעדיף לפרק ולנסות מחדש.

המשכיות עושים עם סגל מבטיח שקצר הצלחות. הייתה המשכיות עם בראון, בולדווין, קולסון ושות', כי הם כבר בעונה הראשונה הגיעו לפלייאוף והיו מרחק נגיעה מפיינל פור. אתה לא עושה המשכיות עם סגל שהגיע מקום 11 או 10 במקרה הממש טוב.

תראה בגדול אני איתך שצריך לפרק ולבנות משהו שדומה לגדלות של היורוליג כמובן שחקני על, אבל אני לא חושב שמכבי תימכר בקרוב לאיזה מליארדר או שהבעלים הנוכחי יכריזו שבעל הבית השתגע ויציבו לעצמם מטרה לעלות את התקציב ליותר ממה שעופר ינאי שם, בכול מה שקשור לכסף ומכבי צריך להיות ריאלים, לכן במצב הנתון אין פה סגל ואו יש משהו שהתחבר הרבה בזכות עודד שהוא לא רע להמשכיות לעונה הבאה, ברור שהסגל הזה לא כוס התה של כול אוהדי מכבי אבל מסגל שחשבנו שהוא יעשה אולי 10 ניצחונות בלי בית אנחנו יכולים לעשות פלייאין.
מרסר

הודעהעל ידי Jack55 » 30 מרץ 2026, 18:31

עידן כתב:
Jack55 כתב:

קראת את ההודעה הארוכה והמפורטת שכתבתי? לא הייתי קרוב לטעון שם שצריך 1-2 זרים. זה ברור שבראש ובראשונה אתה צריך 2 זרים בקאליבר גבוה שימלאו לך את החורים בעמדת הרכז ובעמדת הסנטר, זה מעל הכל.
מעבר לזה, הברירת מחדל של מכבי היא 8 זרים, אני אישית חושב שבעונה הבאה צריך להגדיל את המכסה ל9 זרים כי ראינו כבר מה קורה כשיש עונה ארוכה, פציעות וכו'.

כמו שאמרתי אני חושב שבריסט, קלארק, הורד ולונדברג זה MUST להשאיר, כל אחד בפוזיציה שלו כמובן. ביחד עם ווקר שלדעתי יהיה כמעט בלתי אפשרי להיפטר מהחוזה שלו, כבר מגיעים ל5 זרים. אני גם לא ממש מת על הסגנון של לוני, אפילו בכלל לא, אבל להערכתי יהיה מאוד קשה להיפטר מהחוזה שלו, ואולי עדיף להתכרז בלבנות את הקבוצה סביבו כמו שצריך כי סיכוי גבוה שעם התאמות נכונות ועם רכז טוב לידו זה יעבוד כאשר עודד מנצח על כולם.

אם אתה חושב שאחד מהם מיותר פה לגמרי עד כדי כך שאפילו מיותר לדון על האם להשאיר אותו או לא, אז אשמח לשמוע את דעתך, אולי תצליח להאיר את פניי לגבי משהו שאני לא רואה.
בכל מקרה, בהנחה שמשאירים את ה5 הללו (לפי התוכניות זה נראה שזה המצב), זה משאיר מקום לעוד 3 זרים במצב אידיאלי, אני הצעתי סנטר + רכז בקאליבר מאוד גבוה (הבאתי את קארליק ג'ונס וג'וש ניבו כשמות לדוגמה) + עוד פורוורד חביב לחיזוק עמדה 3 עם בריסט (הבאתי את טייסון וורד כשם לדוגמה). בנוסף אם תהייה אפשרות להגדיל את הסגל ל9 זרים (מה שאני טוען שראוי לעשות), אז לא הייתי מתנגד להשאיר את סנטוס לעוד עונה על המשבצת הזאת, הוא עוד צעיר והראה קצת ניצוצות העונה.

בנוגע לטענה שלך על ההנהלה והציפיות, אני מבין את המסר שאתה מנסה להעביר, אבל אני מדבר על הדברים מבחינה מקצועית בלבד ואיך שאני רואה את זה. אני חושב שהמינימום של המינימום זה לשמור על הCORE הנוכחי שהוכיח את עצמו העונה (קלארק, לונדברג, הורד ובריסט) עם חוזים ראויים על מנת לייצר המשכיות + להנחית פה 2 זרים (ולא פחות מזה) בקאליבר גבוה לעמדת הרכז והסנטר. מבחינתי זה הציפיות המינימליות שלי לקיץ הקרוב. אם זה לא יקרה זה יהיה כישלון מבחינתי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי Jack55 » 30 מרץ 2026, 18:38

איפה מציגים את זה כשינויים מינורים? להחתים רכז מוביל + סנטר מוביל אלה ממש לא שינויים מינורים, זה דברים הכרחיים בשביל לייצר פה קאדר של שחקנים שתוכל לסמוך עליהם שיובילו אותך קדימה, ולהוריד שחקנים כמו קלארק למשל לפוזיציה שהם צריכים להיות בה.

אני טוען שקלארק, הורד, בריסט ולונדברג ראויים להישאר. אם אתה בעד סגל של 9 זרים + בשום פנים ואופן לא רוצה שווקר וסנטוס ישארו, אז אכן 5 שחקנים חדשים זה הכרחי.
אני מעריך שיהיה קשה להיפטר מהחוזה של ווקר ולהערכתי הוא ישאר, לכן אני לא מפנטז על סיטואציה שבה יצליחו לשחרר אותו ולהביא מישהו אחר. האם זה יכול להיות יותר טוב? אולי, אבל אולי גם עם סגל יותר מתאים ונכון לידו אפשר להצליח לא פחות.

לכן כשאני מדבר על סגל לעונה הבאה אני רואה 5 שחקנים שצפויים להישאר (קלארק, ווקר, לונדברג, בריסט והורד), ורואה פה מקום לעוד 3 זרים חדשים (רכז וסנטר בקאליבר גבוה לפניי הכל, ועוד פורוורד טוב לחיזוק עמדה 3 של בריסט). אם תהייה אפשרות להרחיב את הסגל ל9 זרים ולחזק בעוד סנטר (בין אם זה סנטוס או מישהו אחר) אז מבורך.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 מרץ 2026, 18:44

אגב דיברתי פה הרבה לאןרך העונה על ההחלטה האסטרטגית שמכבי לקחה שבלאט יהיה הרכז הראשון של הקבוצה וסורקין יהיה הסנטר הראשון שלה.

נדע לאן אנחנו הולכים אם ימשיכו בקו הזה או לא.

הם שחקנים טובים שניהם, אבל התקרה שלנו איתם בפוזיציה הזאת מאוד ברורה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי מרסר » 30 מרץ 2026, 18:47

MTA2311 כתב:אגב דיברתי פה הרבה לאןרך העונה על ההחלטה האסטרטגית שמכבי לקחה שבלאט יהיה הרכז הראשון של הקבוצה וסורקין יהיה הסנטר הראשון שלה.

עודד שינה את זה לפחות עם בלאט שדחף את קלארק להיות הרכז ראשון ושלונדברג לא היה פצוע הוא גם נתן לו לרכז לא מעט ובלאט ירד בדקות.
מרסר

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 מרץ 2026, 18:50

מרסר כתב:
MTA2311 כתב:אגב דיברתי פה הרבה לאןרך העונה על ההחלטה האסטרטגית שמכבי לקחה שבלאט יהיה הרכז הראשון של הקבוצה וסורקין יהיה הסנטר הראשון שלה.

עודד שינה את זה לפחות עם בלאט שדחף את קלארק להיות הרכז ראשון ושלונדברג לא היה פצוע הוא גם נתן לו לרכז לא מעט ובלאט ירד בדקות.

עמדה 1 של בלאט קלארק ולודנברג טובה מספיק בעיניך?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי A.Parker » 30 מרץ 2026, 20:12

מרסר כתב:
עידן כתב:
Jack55 כתב:

אי אפשר כול עונה לבנות קבוצה חדשה חייבים המשכיות, 3/4 זרים חדשים זה מתבקש כמו שאמרתי למכבי יש בסיס שחקנים לא ואו אבל גם לא של נגרים, צריך שחקן בעמדה 3 עם קליעה צריך רכז וסנטר ואם לונדברג לא ישאר להביא במקומו שחקן, כול אלו שחושבים שצריך להביא חמישייה ראשונה במיליונים ואלה של היום יעברו להיות שחקנים משלימים לא חי במציאות של הבעלים של מכבי, אם יהיה לנו את עודד פלוס חיזוק של 3/4 שחקנים ברמה גבוהה ויד אליהו אז מכבי יכולה לעשות פלייאוף.

אם כבר אי אפשר כל עונה לבנות עקום, קמצני ובינוני. יש פה סיבה ותוצאה. אפשר להשאיר 3-4 שחקנים, אבל זה עדיין מחייב להביא 5 נוספים, מהם לפחות 3 איכותיים מאוד.
A.Parker

הודעהעל ידי A.Parker » 30 מרץ 2026, 23:55

דונטה הול יכול להיות אופציה טובה לסנטר במידה ואולימפיאקוס תשחרר אותו
A.Parker

הודעהעל ידי felix_r » 31 מרץ 2026, 10:19

A.Parker כתב:דונטה הול יכול להיות אופציה טובה לסנטר במידה ואולימפיאקוס תשחרר אותו

מה יש לו חוץ מהקפיציות? לטעמי יש לא מעט שחקנים כאלה ברבע מחיר. לדוגמא ממאדי דיאקטה מבאסקוניה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי A.Parker » 31 מרץ 2026, 12:57

felix_r כתב:
A.Parker כתב:דונטה הול יכול להיות אופציה טובה לסנטר במידה ואולימפיאקוס תשחרר אותו

מה יש לו חוץ מהקפיציות? לטעמי יש לא מעט שחקנים כאלה ברבע מחיר. לדוגמא ממאדי דיאקטה מבאסקוניה

הוא שומר מעולה. יחד עם האתלטיות שלו הוא יכול להיות נהדר אצל קטש.
A.Parker

הודעהעל ידי Mitelka » 31 מרץ 2026, 14:15

הוא אחלה אופציה גם בעיניי. מתאים מאוד לקטש.

צריך לומר שאחרי ההתנסויות עם בריסט, דאוטין וכו' קטש כבר לא יתפשר על שחקנים בלי ניסיון אירופאי. הוא חזר על זה בקיץ הקודם בחמישיות שהוא מאוד קשה לו עם שחקנים שאין להם ניסיון יורוליג וגרוע מכך אירופאי.

כופפו אותו חזק בקיץ הזה אבל אפשר היה לתרץ במלחמה וכו (רצו הרי את אדוארדס ואלכסה וכו').
בהנחה ובאמת ישמרו על שלד מסויים אני מניח שקטש לא יתפשר יותר על עוד 2 זרים שלא היו באירופה וחצי שנה ללמד אותם בכלל מה זה יורוליג.

ושוב זה משהו שהוא אמר לא מעט פעמים, לא איזה ניחוש שלי.

לכן בקיץ אני בכלל לא חושב שכל מיני פליטי נ.ב.א ינחתו פה אלה קודם כל 2 זרים שמכירים טוב את האירוע הזה.

אולי זר משלים אחרון יכול להיות פליט כזה.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
תמונה
Mitelka

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Adsense [Bot], מרסר, עידן ו־21 אורחים