jol9 כתב:asafb96 כתב:יוני-מסכים שאפשר "להמר" ב3, שיש שחקנים מוכחים שיעזרו, אבל לא בעמדת הרכז.
עם כל הכבוד, הנדריקס שחקן טוב, אבל אתה לא יכול לזרוק 800 אלף דולר על סנטר מחליף. אז הוא משחק מספר דקות של סנטר פותח, זה לא אומר שיש לו יכולת של סנטר פותח, כי אין לו. הוא לא שחקן הגנה אימתני כמו שעושים ממנו, וההשוואה שלך בינו לבין נדב מגוחכת, ושחקן התקפה סולידי. מעדיף "נגר" כמו וויטדסייס (והוא ממש לא נגר), שיביא סייז נפלא, והגנה טובה משל הנדריקס, באולי חצי או אפילו שליש מחיר. שחקן שלדעתי גם יכול ליהיות לא פחות טוב מריץ'.
אני לא מסכים איתך בכלל.
הנדריקס מעמיד יופי של מספרים ביורוליג העונה. לא פחות טוב מכמעט אף סנטר אחר, פרט לתותחים הכבדים שעולים 2-3 מליון יורו כל אחד.
סייז נפלא היה גם לפישר והוא גם היה שחקן התקפה טוב, אבל עדיין כולם התבכיינו, וטענו שהוא לא מספיק טוב.
סייז זה לא הכל בכדורסל. בטיסט עושה יופי של קריירה, בלי סייז אמיתי. זה הרבה דברים אחרים, ולהנדריקס יש את הדברים האלה.
ההשוואה לנדב היא לא מגוחכת, בעניין שהנדריקס, כמו נדב בזמנו, הוא שחקן שגם עוזר המון לחברים שלו, ולא רק דואג לשמור על השחקן של עצמו.
תנסה להסתכל על שחקן חסר מושג בהגנה כמו ליאור פעם אחת. הוא בקושי מצליח להשאר צמוד לשחקן שעליו הוא שומר. הנדריקס שומר גם על השחקן שלו, וגם על האיזור
בו הוא נמצא. אין עוד שחקן כזה במכבי היום, ואין הרבה גבוהים שעושים את הדברים שהוא עושה.
הנדריקס מעמיד אחלה מספרים, אבל ממש לא מספרים מדהימים, ומספרים זה גם לא הכל
מי שהתבכיין על פישר זה בעייה שלו. לטעמי פישר לא שחקן פחות טוב מריץ'. "חגגו" עליו תותחים כמו מאריץ', בדיוק כמו שתותחים כמו וואסקאז או לורבק חגגו על הנדריקס (וגם שחקנים פחות טובים). לפישר היה עדיפות מבחינת סייז, והיה לו דבר אחד שהוא הצטיין בו, וזה הקליעה הנפלאה מחצי מרחק. להנדריקס אין ממש משהו להציע מבחינה התקפית שיכול להפוך אותו לסנטר ראשון. דיבורים על הפוסט שלו זה קשקוש, כי הוא עושה את זה מול הגמדים בליגה, אבל ראינו אותו נתקל במפלצות כמו פרוביץ' ובאראץ' ונראה אומלל. הוא פשוט שחקן משלים (שחקן משלים מצוין) קלאסי. זה שווה 800 אלף דולר? לא יודע. התלונות לפישר והאהבה להנדריקס הייתה בין היתר בגלל שפישר היה הסנטר הראשון (ובשנה השניה גם היחיד), ולא היה לו משחק פוסט. הנדריקס הוא סך הכל מחליף לתותח כבד כמו סופו, כך שאין ממנו ציפיות ודרישות יותר מדי. כל מה שהוא עושה טוב זה בונוס.
אני יחזור לדיון שעלה פה בקיץ. כולם מדברים על הבנייה ההפוכה המטומטמת של מכבי. קודם מחתימים מחליפים, אחרי זה נשאר גרושים לשחקנים החשובים. כולם כולל כולם התלוננו על זה. ומה השתנה? עכשיו כולם (חוץ מחברה בודדים) בעד להחתים את הנדריקס (שוב, מחליף. לא משנה אם תגידו שהוא משחק הרבה דקות. הוא מחליף, גם ביכולות, וגם בזה שהוא עולה מהספסל) על חוזה גדול מאוד עבור מכבי, ואז נראה כבר כמה ישאר לנו לרכז. למה?? למה לא להשקיע ברכז טוב, ואז נראה כמה ישאר לנו לעמדות משניות יותר? הרי ברור שאם הוא יחתום, ואז יבוא לנו איזה רכז ב400 אלף דולר סטייל סמית', כולם יקומו ויקללו את פדרמן. אז מה בדיוק אתם רוצים?
אל תשווה אותו בכלל לבאטיסט. באטיסט בפאו הוא סנטר ראשון. סנטר שמביא התקפה ברמה גבוה ביותר. יש לו משחק פוסט נפלא, ופיק-אנד-רול קטלני. הוא גם אתלט אדיר, ואחד השחקנים הכי חזקים באירופה (בכל הדברים שציינתי, הוא עולה על הנדריקס). הגנתית הוא פחות טוב, ובגלל זה יש לפאו על הספסל את הסנטרים עם סייז יותר טוב שמביאים את הנוכחות בהגנה מתחת לסל, ומשחק הגנה טוב. במכבי יש לך את סופו על תקן באטיסט-סנטר ראשון שמביא בעיקר התקפה טובה. אז אתה מצפה שהמחליף שלו, בדקות שסופו נח, יביא לך הגנה טובה. הנדריקס לצערי הוא שחקן הגנה נחמד, אבל לא יותר. הוא משקיע הרבה, יודע גם לחסום, אבל לא יעזור כלום, החוסר בסנטימטרים שלו זועק לשמיים. הגנת הפיק-אנד-רול שלו רעה ביותר, וראינו לזה דוגמא אתמול עם קוקיה, שעשה איזה 3 פקי-אנד-רול רצוף על הנדריקס, והגיע לטבעת לבד! כלום לא היה שם! הגארד של מכבי הצליח לעבור על החסימה ולהגיע לנעימי, אבל הנדריקס במקום לחזור בריצה לקוקיה, עמד כמו עציץ וכל הצבע היה ריק. וזה ממש לא הפעם הראשונה. וואסקאז, פרוביץ' (שנה שעברה), שרמנידי, ראקוביץ', כולם נתנו את משחק העונה שלהם דווקא מול מכבי, דווקא שהנדריקס משחק יותר מסופו. החוסר בסנטימטרים שלו מפריע לו גם בהגנת הפוסט אפ. ראינו אותו נתקל בלורבק, שחגג מולו בפוסט. אני לא אומר שהוא צריך לעצור אותו טוטלית, אבל הוא גם לא ממש הפריע לו. לורבק הגיע למקומות שהוא רצה שוב ושוב, וסיים בקלילות בלי הפרעה. אתמול לדוגמא, ראיתי את מירוטיץ' שומר פשוט פנטסטי את לורבק בפוסט. זה לא משימה בלתי אפשרית. אני לא רוצה לחשוב מה יהיה שהוא יתקל באיזה קרסטיץ' כזה.
ההשוואה לנדב סופר מגוחכת. הפתעת אותי לרעה עם ההשוואה הזה. הנדריקס רחוק שנות אור מיליהיות שחקן הגנה קבוצתי ברמה הזאת. לא שמים לב, אבל הוא עושה כמה חורים בהגנה. לא יודע אם ראית את המשחק אתמול, אבל הצבע של מכבי היה פשוט מסננת. בדיחה! חגגו על הנדריקס כאילו אין מחר (ואני מדבר על שחקנים של מגדל, לא באראצ'ים בגובה 2.17).
אם ההבדל הוא חצי מיליון אז אתה רוצה להביא במקום הנדריקס מישהו ב300 אלף??
כי בסכום כזה סביר להניח שהיחידי שיבוא יהיה אדריאן יוטר....
אמרתי שההבדל אמור ליהיות קרוב לחצי מיליון. לדעתי, אם אנחנו מדברים על שחקנים כמו וויטסייד, משהו כמו 300-500 אלף דולר הפרש בינהם. זה חתיכת סכום. זה בהחלט יכול ליהיות ההבדל בין סמית' 2.0 ב400 אלף, לבין רכז ברמה ב700-מיליון דולר אולי.
לא לשכוח, משנה הבאה המס שלו יעלה, והשכר שלו בגלל זה אפילו יגדל.
הנקודה שלי בסופו של דבר, היא שמיותר מאוד יהיה להחתים אותו בסכום גדול כזה, כי הוא סך הכל שחקן משלים טוב. אבל זה סך הכל סנטר מחליף, שלמרות האיכויות שלו יש לו גם מגבלות, ואז להישאר עם עודף לעמדת הרכז. עדיף קודם להחתים רכז ברמה, לשמור על סופו ולאנגפורד, ואז נראה כמה ישאר לעמדות זניחות יותר
נ.ב סליחה על החפירה