אשכול המלפפונים / סגל - יהיה מחליף לפארמר?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אשכול המלפפונים / סגל - גם כספי רוצה לבוא

הודעהעל ידי roy1000 » 21 אוקטובר 2011, 21:38

שחף כתב:לדעתי זה יותר מידי שחקנים ומקור ליותר מידי צרות. משחק אחד שדייויד יעשה לו סדרת חינוך ויום אחרי גרינוולד מעלה כתבה עם מבחר הציטוטים של שמעון כספי. למה צריך את זה?

השאלה מה המטרות שלך? אם אתה רוצה קבוצה נחמדה שאולי תפתיע, או קבוצה שתהיה פייבורטית לפיינל פור? לא מדובר בשחקן ששיחק במכבי לפני 3 שנים - מדובר בשחקן טוב בהרבה ודי בטוח ששמעון כספי לא יהיה בעיה.
השאלה היחידה לגביו היא עניין השביתה, אבל אם כבר הביאו את פארמר, נראה לי שאפשר לקחת גם את כספי.
roy1000

הודעהעל ידי שחף » 21 אוקטובר 2011, 21:44

בשנה שעברה הגענו קרוב לגביע עם סגל שגם אני וגם אתה חשבנו שהוא לא מספיק טוב להגיע להצלבה. אני סומך על דייויד בלאט, שבשנים האחרונות לוקח את הקבוצות שלו רחוק יותר ממה שמצפים מהן(אם זה רוסיה ואם זה מכבי בשנה שעברה).
שחף

הודעהעל ידי roy1000 » 21 אוקטובר 2011, 22:02

שחף כתב:בשנה שעברה הגענו קרוב לגביע עם סגל שגם אני וגם אתה חשבנו שהוא לא מספיק טוב להגיע להצלבה. אני סומך על דייויד בלאט, שבשנים האחרונות לוקח את הקבוצות שלו רחוק יותר ממה שמצפים מהן(אם זה רוסיה ואם זה מכבי בשנה שעברה).

עם זה אני מסכים. מכבי באופן מסורתי ממצה יותר מהפוטנציאל של הסגל. שילוב של נוקיה והמסורת של המועדון.
עדיין - למה לקוות להפתיע ולא להיות פייבוריט מראש אם יש את האפשרות?
roy1000

הודעהעל ידי שחף » 21 אוקטובר 2011, 22:19

אגב, ערן סלע איתך וטוען שכספי ייתן קונטרה לאנרגיות של גאלינרי(שאגב, קיבל כבוד מהשופטים אתמול ששחקנים עם ניסיון הרבה יותר גדול משלו ביורוליג לא מקבלים):
http://www.one.co.il/Article/188997.html
אגב, כספי מת לדעתי להיות במכבי. לשחק תחת קטש זה לא בדיוק החלום שלו.
שחף

הודעהעל ידי שמואל1 » 21 אוקטובר 2011, 22:59

לא רואה מצב שבו כספי יגיע להפועל ירושלים. מכבי לא תאפשר לזה לקרות ואפילו תביא את כספי רק בשביל שלו יגיע לירושלים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 21 אוקטובר 2011, 23:53

שחף כתב:אגב, קיבל כבוד מהשופטים אתמול ששחקנים עם ניסיון הרבה יותר גדול משלו ביורוליג לא מקבלים

אתה צודק וגם אני רציתי להעלות את הנקודה הזאת.
די הדהים אותי ששחקן כמו גלינרי היה זקוק לעזרה מהשופטים בכדי להכניס עצמו למשחק.
ללא כל הנקודות שהוא עשה מן הקו (או לפחות, ללא חלקן), הוא היה מתקשה מאוד להכנס למשחק והתפוקה שלו היתה יורדת באופן מאוד משמעותי.

חבל שפארמר לא קיבל את אותו יחס מן השופטים.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי JasonWilliams12 » 21 אוקטובר 2011, 23:58

פארמר לא עשה שום דבר מועיל כדי לקבל שריקה
סגל לעונה הבאה:
מקאלב הלפרין
לאנגפורד לאנסברג
סאן אמטריו פניני
אליהו בלו מצ'באן
שחורצי בורוסיס הנדריקס

לשחרר את סמית' אוחיון בורשטיין ופאפס!!!
סמל אישי של המשתמש
JasonWilliams12

הודעהעל ידי roy1000 » 22 אוקטובר 2011, 02:59

שחף כתב:אגב, ערן סלע איתך וטוען שכספי ייתן קונטרה לאנרגיות של גאלינרי(שאגב, קיבל כבוד מהשופטים אתמול ששחקנים עם ניסיון הרבה יותר גדול משלו ביורוליג לא מקבלים):

גאלינרי שחקן שמגיע לקו. גם ב- NBA הוא מקבל הרבה זריקות עונשין. הוא יודע ליצור מגע ולמכור עבירות.
פארמר לא שחקן שמגיע הרבה לקו.

לגבי כספי - הוא יביא גובה ואתלטיות לעמדה 3 וייתן למכבי שחקן שיכול להתמודד עם שחקנים כמו גאלינרי ואיליאסובה.
roy1000

הודעהעל ידי טיקי חוזר » 22 אוקטובר 2011, 04:44

לגבי פארמר יש עניין אחר - בנגוד לגלינארי פארמר הוא רוקי באירופה ולכן בהתחלה לא ישרקוה כלום . במקרה של גלינארי זה היה כל כך ברור ש90 אחוז מהשריקות הגיעו מאותו שופט ספרדי והתחילה ממש בתחילת מחצית השניה אחרי שראו בטל' את השיחה בין מאמן מילאן וספרדי הזה ....
במשחק מול מילאן היה חוסר למכבי מס' 2 אטלטי .....
טיקי חוזר

הודעהעל ידי EulGam05 » 22 אוקטובר 2011, 06:23

האמת, צריך לתת קרדיט לגלינארי על היכולת הזאת שלו לסחוט עבירות, הוא למד את אמנות זריקת הראש לאחורה בצורה שלא הייתה מביישת את נאבארו. זה די משעשע לראות בהילוכים חוזרים את גלינארי עובר שחקן ואז כשאותו שחקן שולח יד מאחורה לנסות לחטוף את הכדור הראש של גלינארי קופץ פתאום אחורה למרות שלא רק שאין אף שחקן לפניו אלא גם הכדור נמצא למטה אז איזה סיבה יש לראש להיזרק לאחורה?
EulGam05

הודעהעל ידי jol9 » 22 אוקטובר 2011, 10:28

אני חושב שהחתמה אפשרית של כספי (וזו הוודאית של לאנגפורד) יעשו שינוי בכל המערך של מכבי.

ההגעה של כספי, תסיט את סמית' לעמדה 2 ותיצור רבעיית גארדים ליורוליג (פארמר, לאנגפורד, פאפאס וסמית') שלא יורדת מאף רבעיית גארדים באירופה.
כספי ופניני יתפסו את עמדה 3, ליאור ובלו את 4 וסופו, הנדריקס וג'יימס את עמדה 5 עם עוד שחקן אחד שיצטרף לסגל (אוחיון נניח).
זה ישאיר אמנם את שייר ואת בורשטיין מחוץ לסגל במשחקי היורוליג, אבל כנראה שזה לא הפסד כזה גדול.

הבעיות הן:
הקבוצה תזדעזע אחרי העזיבה של כספי ופארמר
האופי של כספי

זאת באמת שאלה לא פשוטה, ודורשת חשיבה, אבל אין ספק, שההרכב הנ"ל הוא אחד החזקים שמכבי יכולה להעמיד בנקודת הזמן הזאת, ויכול לקחת אותה רחוק מאוד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 22 אוקטובר 2011, 10:53

roy1000 כתב:
שחף כתב:אגב, ערן סלע איתך וטוען שכספי ייתן קונטרה לאנרגיות של גאלינרי(שאגב, קיבל כבוד מהשופטים אתמול ששחקנים עם ניסיון הרבה יותר גדול משלו ביורוליג לא מקבלים):

גאלינרי שחקן שמגיע לקו. גם ב- NBA הוא מקבל הרבה זריקות עונשין. הוא יודע ליצור מגע ולמכור עבירות.

לגבי כספי - הוא יביא גובה ואתלטיות לעמדה 3 וייתן למכבי שחקן שיכול להתמודד עם שחקנים כמו גאלינרי ואיליאסובה.

אילאסובה לא משחק 3 באירופה. ברצלונה נכשלה כישלון חרוץ כשהיא ניסתה לשים אותו שם. הפריצה שלו התחילה כשהוא עבר ל-4. בניגוד לגאלינרי הוא לא שם הרבה את הכדור על הרצפה וליאור בהחלט יכול להתמודד איתו. לגבי פארמר, היו לפחות פעמיים שנעשו עליו עבירות שלא נשרקות. איך פאפס בן ה-35 הגיע שלשום לקו 11 פעמים? שופטים באירופה כן נותנים לו את הכבוד.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 22 אוקטובר 2011, 11:38

שחף כתב:
roy1000 כתב:

אילאסובה לא משחק 3 באירופה. ברצלונה נכשלה כישלון חרוץ כשהיא ניסתה לשים אותו שם. הפריצה שלו התחילה כשהוא עבר ל-4. בניגוד לגאלינרי הוא לא שם הרבה את הכדור על הרצפה וליאור בהחלט יכול להתמודד איתו. לגבי פארמר, היו לפחות פעמיים שנעשו עליו עבירות שלא נשרקות. איך פאפס בן ה-35 הגיע שלשום לקו 11 פעמים? שופטים באירופה כן נותנים לו את הכבוד.

צודק לגבי השופטים. זה היה ברור לגמרי אתמול שגאלינרי ופאפאס מקבלים ריספקט מופרז מהשופטים. הבעיה היא שכשאתה מפנק את הקבוצה שנמצאת ביתרון, אתה לא נותן לקבוצה
הרודפת לבנות מומנטום ולסגור את ההפרש, ובגלל זה הפגיעה במכבי היתה די אכזרית (אבל לא הסיבה להפסד).
היו לפחות 2-3 מהלכים שאם פאפאס היה עושה אותם ולא פארמר, הוא היה מוצא את עצמו זורק שתי זריקות.

לגבי כספי - אני אישית עוד לא החלטתי האם אני לגמרי בעד או נגד. האנמיות של סמית' במשחק מול מילאנו, מעלה קצת סימני שאלה לגביו, והם הוא יכול להיות שחקן
דומיננטי וחשוב בקבוצה שמכוונת גבוה ביורוליג. עושה רושם שאם השביתה בNBA הופכת למוחשית יותר ויותר, ויש סיכוי טוב שהיא תימשך לפחות עד סוף השנה, אז אולי
כן שווה להשקיע ולהביא את כספי.
זה ייתן לסמית' קצת יותר שקט וזמן והחולשה שלו תהיה פחות בולטת אם וכאשר.
אני לא חושב שהשיקול להביא את כספי צריך להיות לעצור שחקן זה או אחר. בכל קבוצה בבית יש מספרי שלוש מצויינים שיכולים לתפוס יום גדול מול מכבי כמו שגאלינרי והיירסטון תפסו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 22 אוקטובר 2011, 11:48

jol9 כתב:אני חושב שהחתמה אפשרית של כספי (וזו הוודאית של לאנגפורד) יעשו שינוי בכל המערך של מכבי.

ההגעה של כספי, תסיט את סמית' לעמדה 2 ותיצור רבעיית גארדים ליורוליג (פארמר, לאנגפורד, פאפאס וסמית') שלא יורדת מאף רבעיית גארדים באירופה.
כספי ופניני יתפסו את עמדה 3, ליאור ובלו את 4 וסופו, הנדריקס וג'יימס את עמדה 5 עם עוד שחקן אחד שיצטרף לסגל (אוחיון נניח).
זה ישאיר אמנם את שייר ואת בורשטיין מחוץ לסגל במשחקי היורוליג, אבל כנראה שזה לא הפסד כזה גדול.

הבעיות הן:
הקבוצה תזדעזע אחרי העזיבה של כספי ופארמר
האופי של כספי

זאת באמת שאלה לא פשוטה, ודורשת חשיבה, אבל אין ספק, שההרכב הנ"ל הוא אחד החזקים שמכבי יכולה להעמיד בנקודת הזמן הזאת, ויכול לקחת אותה רחוק מאוד.

חמישייה של פארמר/לאנגפורד/כספי/אליו/סופו זו חמישייה שלא נופלת משום קבוצה ביורוליג. כספי הוא שידרוג גדול מדי לוותר עליו. אחרי שתי עונות ב- NBA, כספי הוא שחקן שונה עם אופי שונה. אני לא דואג לעניין הזה.
roy1000

הודעהעל ידי EulGam05 » 22 אוקטובר 2011, 12:34

בעיה נוספת עם כספי שלא כל כך מתייחסים אליה היא שהוא לא עבר הכנה עם מכבי. אם הוא היה בא לעונה שלמה כמו לאנגפורד אז זה לא היה כל כך נורא אבל במצב שנוצר מאד ייתכן שעד שהוא כבר ייכנס לשיטת המשחק השביתה תגמר והוא יצטרך לחזור.

דבר נוסף הוא מה שאחרים כבר ציינו - 2 שחקנים מרכזיים שעוזבים בסוף השביתה זה זעזוע די רציני לקבוצה. עזיבה רק של פרמאר היא כבר עכשיו סיבה לדאגה אז מה יהיה אם נביא את כספי?
EulGam05

הודעהעל ידי er79 » 22 אוקטובר 2011, 13:44

דווקא עזיבה של כספי לא תזעזע שום דבר, אני סומך על סמית׳ ופניני, לעומת זאת, עזיבה של פרמאר תהיה כאוס מוחלט.
er79

הודעהעל ידי roy1000 » 22 אוקטובר 2011, 15:57

er79 כתב:דווקא עזיבה של כספי לא תזעזע שום דבר, אני סומך על סמית׳ ופניני, לעומת זאת, עזיבה של פרמאר תהיה כאוס מוחלט.

בדיוק ככה. הרי שחקנים נפצעים ושום דבר לא מזדעזע. טיפשי לוותר על שחקן כמו כספי.
roy1000

הודעהעל ידי עפר » 22 אוקטובר 2011, 19:05

נראה שיש למכבי בעייה בעמדה 3. סמית ופניני לא מספיק טובים , בטח לא מול הקבוצות שנמצאות בבית הקשה של מכבי כך שמאוד לא יזיק אם כספי יגיע ומהר
עפר

הודעהעל ידי BIG sofo » 22 אוקטובר 2011, 19:11

עפר כתב:נראה שיש למכבי בעייה בעמדה 3. סמית ופניני לא מספיק טובים , בטח לא מול הקבוצות שנמצאות בבית הקשה של מכבי כך שמאוד לא יזיק אם כספי יגיע ומהר

מסכים. לא הייתי מתנגד לראות כאן את כספי. במיוחד שהשביתה בNBA, לפי איך שזה נראה כרגע, תימשך עוד הרבה זמן.
אם אני לא טועה, גם קראתי איפשהו שהוא דורש רק איזה 300 אלף דולר...
BIG sofo

הודעהעל ידי felix_r » 22 אוקטובר 2011, 19:19

לדעתי, שווה להביא את כספי רק אם משאילים את סמית'
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Adsense [Bot] ו־31 אורחים