פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: דני אבדיה וקבוצתו החדשה פורטלנד

12 ינואר 2026, 17:22

~Box & 1~ כתב:באסה ההפסד הזה. פורטלנד לא באה טוב למשחק מהרגע הראשון. זה הרגיש שהניקס עשו סלים מתי שבא להם.

לא ברור לי ההתעקשות של ספליטר על קצב גבוה, אין לו מספיק שחקנים עם אייקיו גבוה, יכולות כדרור וקליעה כדי שהסגנון הזה יצליח.

חבל על הכמה דקות האחרונות שדני לא ממש השפיע, היה שם מומנטום לנצח, הרגיש לי שהוא היה צריך לקחת על עצמו יותר.

לגבי פרס שחקן השבוע, הממוצעים של דני השבוע: 29.7 נק', 5.5 ריב', 5.2 אס'. עם מאזן ניצחונות 1-3.

לא חושב שיש שחקן במערב שנתן שבוע כזה טוב, והליגה כן נותנת את הפרס הזה לפעמים פעמיים ברציפות. יהיה מעניין מה יחליטו.

ראיתי חלקים גדולים מהמשחק ואני לא מסכים. פורטלנד שיחקו טוב בעיני. פשוט הניקס שיחקו טוב יותר, הם קבוצה טובה יותר בטח כשכולם בריאים, והגיע להם לנצח. זה לא אומר שפורטלנד לא הגיעו מוכנים או ששיחקו רע.

לגבי פרס שחקן השבוע - הליגה כן נותנת אותו לפעמים ברציפות, אבל לדעתי הם לרוב מנסים להימנע מכך. נדע בקרוב, הלוואי ויזכה לכבוד הגדול הזה.

12 ינואר 2026, 18:22

מסתבר הפציעה של דני (מתיחה בגב תחתון) נפוצה מאוד באיזור היומיים אחרי תאונות דרכים, הגוף מכווץ את השרירים בגב אחרי שיש עומס כי הוא במצב הגנתי אחרי עומס, כמובן גם הכמות עומס שיש עליו בלי קשר היא כנראה חלק.
יש מצב גם לשבר מאמץ בגב (דני כבר סבל משבר מאמץ ברגל בעונת הרוקי שלו) ובמידה וזה מה שקורה הוא יצטרך לשבת בחוץ לחודשיים אבל כנראה זה לא מה שקרה (סרטון של yonipt באינסטגרם הסביר), העובדה שהוא החזיק את הגב והירך לאורך כל המחצית השניה מצביע יותר על הפציעה הראשונה

12 ינואר 2026, 20:30

הפציעה של דני היתה רק עניין של זמן עם כל העומס שהועמס עליו..
מה גם שבנוסף לכל הצרות ערוץ הספורט בחר בדיוק אתמול להוציא כתבה נאחסית על 'איך הוא שומר על הגוף שלו" אשכרה הם זימנו לו את הפציעה הזו
https://nba.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=530237
הסוד מאחורי היכולות הפיזיות של דני אבדיה
הסגנון של כוכב פורטלנד הופך אותו ליעד לעבירות ולאחד השחקנים המדוברים בליגה, כזה שפיתח לעצמו שיטה שנראית לעיתים בלתי ניתנת לעצירה. כך הסופרסטאר הישראלי שומר על גופו

:duh :duh :duh

13 ינואר 2026, 00:12

למרבה הצער (וכפי שהיה לי צפוי) - אבדיה לא נבחר לשחקן השבוע. פייטון ווטסון נבחר במערב.

13 ינואר 2026, 01:39

עידן כתב:למרבה הצער (וכפי שהיה לי צפוי) - אבדיה לא נבחר לשחקן השבוע. פייטון ווטסון נבחר במערב.

ווטסון זה הפתעה, מדובר בשחקן שלפני הפציעה של יוקיץ לא היה שחקן משמעותי מאוד בדנבר.
הרמתי אותו בפנטזי לשבוע הזה והוא פשוט לקח את המושכות

13 ינואר 2026, 02:04

עידן כתב:למרבה הצער (וכפי שהיה לי צפוי) - אבדיה לא נבחר לשחקן השבוע. פייטון ווטסון נבחר במערב.

צדקת. אבל זו בחירה הזויה. נדיר שהם נותנים לשחקנים עם ממוצעים עונתיים של 13 נקודות את הפרס הזה. מצאו טיימינג..

דני סחב קבוצה פצועה על הגב שלו (תרתי משמע) בשבוע הזה למאזן זהה לדנבר, רק עם סטטיסטיקת 30/5/5, מתוכם 2 אפסטים על יוסטון החזקה. כל הכיף לדעתי בלקבל את הפרס הזה זה שלרוב כוכבים או סופרסטארים זוכים בו. זה מוזיל את הפרס שמביאים אותו לרול פלייר עם מספרים שבועיים שהם לא משהו יוצא דופן ( 24/8/4 לצד 4 איבודים, במקרה של פייטון ווטסון).

13 ינואר 2026, 04:27

דני בחוץ למחר

13 ינואר 2026, 10:02

Shay_uzan כתב:דני בחוץ למחר

שינוח משחק-שניים ויחזור חזק מאי פעם. מקווה מאוד שזה לא רציני יותר מזה.

13 ינואר 2026, 10:24

עידן כתב:

אין עדכון על סוג הפציעה שזה קצת מטריד.

13 ינואר 2026, 10:38

שמואל1 כתב:
עידן כתב:

אין עדכון על סוג הפציעה שזה קצת מטריד.

יש, Lower Back Soreness, אבל זה לא אומר הרבה לכאן או לכאן. soreness זה משהו שיכולים גם לומר כשעוד לא יודעים בדיוק.

מניח שאחרי המשחק הקרוב יהיה עדכון מדויק יותר.

https://x.com/TrailBlazersPR/status/2010881311968542952

13 ינואר 2026, 11:46

גם כריס מארי היה מוגדר עם "back soreness" ואז עדכנו לו לפציעה שיכולה גם לקחת חודש וחצי.
זה לא אומר לנו כלום לכאן או לכאן. אני נוטה להעריך ממה שמספרים סביב שישמרו עליו משחק-שניים כדי שינוח ויצבור כוחות.

לא חושב שהיה אפשר לצפות מדני העייף, הסחוט מנטלית והפצוע לקלוע יותר מ-25 נק'.
ביום כתיקונו הוא עובר את ה-30 וזה מעל ומעבר למה שהוא צריך לתת לקבוצה כדי לנצח. הם החטיאו זריקות חשובות במאניטיים בעוד בניקס פגעו.

13 ינואר 2026, 12:19

~Box & 1~ כתב:

צדקת. אבל זו בחירה הזויה. נדיר שהם נותנים לשחקנים עם ממוצעים עונתיים של 13 נקודות את הפרס הזה. מצאו טיימינג..

דני סחב קבוצה פצועה על הגב שלו (תרתי משמע) בשבוע הזה למאזן זהה לדנבר, רק עם סטטיסטיקת 30/5/5, מתוכם 2 אפסטים על יוסטון החזקה. כל הכיף לדעתי בלקבל את הפרס הזה זה שלרוב כוכבים או סופרסטארים זוכים בו. זה מוזיל את הפרס שמביאים אותו לרול פלייר עם מספרים שבועיים שהם לא משהו יוצא דופן ( 24/8/4 לצד 4 איבודים, במקרה של פייטון ווטסון).

פרס שחקן השבוע צריך ללכת למי שהיה טוב באותו השבוע, בלי קשר לממוצעים העונתיים שלו. בנוסף הליגה משתדלת לגוון ולא לתת את הפרס כל שבוע לאותו השחקן. זה גם בסדר גמור בעיני בליגה כזו שבה כל שבוע יש מספיק שחקנים שנותנים מספרים אדירים.

לגבי פייטון, בחירה ראויה. הוביל את דנבר למאזן מצוין בלי הכוכב הכי גדול שלה, ועם אחוזים פשוט פסיכיים לשלוש (70%!)

13 ינואר 2026, 17:57

עידן כתב:
פרס שחקן השבוע צריך ללכת למי שהיה טוב באותו השבוע, בלי קשר לממוצעים העונתיים שלו. בנוסף הליגה משתדלת לגוון ולא לתת את הפרס כל שבוע לאותו השחקן. זה גם בסדר גמור בעיני בליגה כזו שבה כל שבוע יש מספיק שחקנים שנותנים מספרים אדירים.

לגבי פייטון, בחירה ראויה. הוביל את דנבר למאזן מצוין בלי הכוכב הכי גדול שלה, ועם אחוזים פשוט פסיכיים לשלוש (70%!)

אין בעיה, רק שיהיו עקביים כל הזמן ויתנו את זה לשחקנים בלי קשר לשם שלהם. אבל אז גם היוקרה של הפרס תרד אוטומטית. בפועל, אם תעבור על הרשימה של זוכי פרס שחקן השבוע אתה תראה שהם כמעט תמיד נותנים את זה לכוכבים. לא הייתי מתלהב מזה שדני זכה בפרס הזה אם כל כמה שבועות איזה פייטון ווטסון היה זוכה בו בגלל התעלות חד-שבועית:

https://www.basketball-reference.com/awards/pow.html

אגב, מדיון על שחקן השבוע אפשר לשאוף עכשיו לפרס שחקן החודש. זה כבר נחשב לפרס יוקרתי יותר, במיוחד בחודש ינואר הנחשב. עברתי על זוכי פרס שחקן החודש של ינואר ב10 השנים האחרונות, ותמיד השחקן שזכה בזה בינואר סיים במינימום באחת מחמישיות העונה (למעט דונובן מיטשל בעונת 23-24, שגם הוא שיחק ברמת All NBA אבל נגרע מחמישיות העונה בגלל שלא הגיע לרף ה65 משחקים).

כרגע המספרים של דני בחודש ינואר הם: 30.3 נק', 7 אס' ו- 6.5 ריב', לצד מאזן ניצחונות 5-1. אם לא יחמיץ יותר מ2-3 משחקים ופורטלנד והוא ימשיכו להרשים, הוא מועמד מוביל.

13 ינואר 2026, 18:04

~Box & 1~ כתב:
עידן כתב:

אין בעיה, רק שיהיו עקביים כל הזמן ויתנו את זה לשחקנים בלי קשר לשם שלהם. אבל אז גם היוקרה של הפרס תרד אוטומטית. בפועל, אם תעבור על הרשימה של זוכי פרס שחקן השבוע אתה תראה שהם כמעט תמיד נותנים את זה לכוכבים. לא הייתי מתלהב מזה שדני זכה בפרס הזה אם כל כמה שבועות איזה פייטון ווטסון היה זוכה בו בגלל התעלות חד-שבועית:

https://www.basketball-reference.com/awards/pow.html

אגב, מדיון על שחקן השבוע אפשר לשאוף עכשיו לפרס שחקן החודש. זה כבר נחשב לפרס יוקרתי יותר, במיוחד בחודש ינואר. עברתי על זוכי פרס שחקן החודש של ינואר ב10 השנים האחרונות, ותמיד השחקן שזכה בזה בינואר סיים במינימום באחת מחמישיות העונה.

כרגע המספרים של דני בחודש ינואר הם: 30.3 נק', 7 אס' ו- 6.5 ריב', לצד מאזן ניצחונות 5-1. אם לא יחמיץ יותר מ2-3 משחקים ופורטלנד והוא ימשיכו להרשים, הוא מועמד מוביל.

כמו שאמרת, זה באמת מה שקורה. לרוב כוכבים זוכים בפרס, ולכן זה ממש לא נורא שפייטון זכה בשבוע שבו זה הגיע לו. גם עונה שעברה היו קצת זכיות "מפתיעות" יותר כמו האריסון בארנס (גם שחקן של בערך 13 נקודות למשחק). הכל בסדר ולדעתי מגיע לשחקן.

לגבי שחקן החודש זה באמת פרס יוקרתי הרבה יותר, דני יצטרך להיות בריא, בכושר שיא, ופורטלנד תצטרך לעשות יחד איתו מאזן חיובי מאוד. אם הוא לא היה נפצע הייתי יותר אופטימי שזה אפשרי, אבל עם הפציעה המשוכה נראית לי גבוהה מאוד. הלוואי.

לגבי חמישיית העונה - זה מאוד רחוק. כרגע הוא באמת משחק ברמה שקרובה לחמישייה השלישית, אבל עוד חזון למועד.

13 ינואר 2026, 18:25

עידן כתב:
כמו שאמרת, זה באמת מה שקורה. לרוב כוכבים זוכים בפרס, ולכן זה ממש לא נורא שפייטון זכה בשבוע שבו זה הגיע לו. גם עונה שעברה היו קצת זכיות "מפתיעות" יותר כמו האריסון בארנס (גם שחקן של בערך 13 נקודות למשחק). הכל בסדר ולדעתי מגיע לשחקן.

לגבי שחקן החודש זה באמת פרס יוקרתי הרבה יותר, דני יצטרך להיות בריא, בכושר שיא, ופורטלנד תצטרך לעשות יחד איתו מאזן חיובי מאוד. אם הוא לא היה נפצע הייתי יותר אופטימי שזה אפשרי, אבל עם הפציעה המשוכה נראית לי גבוהה מאוד. הלוואי.

לגבי חמישיית העונה - זה מאוד רחוק. כרגע הוא באמת משחק ברמה שקרובה לחמישייה השלישית, אבל עוד חזון למועד.

התיסכול זה שדווקא על חשבון השבוע המוצלח של דני הם החליטו לתת את זה ל"הפתעה" חד פעמית.

נמשיך לעקוב אחרי הסיכויים שלו לפרס שחקן חודש ינואר. יש פה הזדמנות נדירה כי זה נחשב לחודש של הסופרסטארים.

בקשר להיעדרות של דני, מה עדיף לנו היום מול ג"ס, שהם יובסו והחשיבות של דני תובלט (במיוחד לאור העובדה שאיתו הם ניצחו את ג"ס כבר 3 פעמים העונה), או ניצחון שיקרב את פורטלנד שוב למאזן חיובי?

13 ינואר 2026, 18:34

~Box & 1~ כתב:
עידן כתב:

התיסכול זה שדווקא על חשבון השבוע המוצלח של דני הם החליטו לתת את זה ל"הפתעה" חד פעמית.

נמשיך לעקוב אחרי הסיכויים שלו לפרס שחקן חודש ינואר. יש פה הזדמנות נדירה כי זה נחשב לחודש של הסופרסטארים.

בקשר להיעדרות של דני, מה עדיף לנו היום מול ג"ס, שהם יובסו והחשיבות של דני תובלט (במיוחד לאור העובדה שאיתו הם ניצחו את ג"ס כבר 3 פעמים העונה), או ניצחון שיקרב את פורטלנד שוב למאזן חיובי?

אני לא לוקח את זה יותר מידי קשה. אני פשוט ידעתי לפני המשחק שפורטלנד תצטרך לנצח+שדני יעשה משחק טוב לכל הפחות כדי שיזכה בתואר. אחד מהשניים קרה (לדני היה משחק טוב בסה"כ), אבל פורטלנד הפסידה. לא נורא, הלאה. שימשיך לשחק ככה והוא עוד יזכה בתואר הזה פעמים נוספות בעתיד, ויותר חשוב - בתארים נחשבים יותר.

חד משמעית עדיף שפורטלנד ינצחו. זה משחק חשוב. פורטלנד צריכים לסיים את העונה במקומות 7-8 כדי שיהיה סיכוי ריאלי לעשות פלייאוף. ממקומות 9-10 זה הרבה יותר קשה.

פלייאוף ראשון של דני הרבה יותר חשוב לי מאשר משחק בודד בו החשיבות של דני תובלט. זה לא שאם פורטלנד ינצחו אז פתאום הם יחשבו "אה, בסדר, לא צריך יותר את דני".

14 ינואר 2026, 11:29

פורטלנד הובסו ללא דני. דני בחוץ גם מול אטלנטה

14 ינואר 2026, 11:37

Shay_uzan כתב:פורטלנד הובסו ללא דני. דני בחוץ גם מול אטלנטה

בוודאות? איפה פורסם שהוא בחוץ גם נגד אטלנטה?

ההפסד הזה לגולדן סטייט ממש הרחיק את פורטלנד ממקומות 7-8. בעיה נוספת היא שהקליפרס עם לו"ז שהוא אחד הקלים בליגה עד סוף העונה, והם לגמרי יכולים לעקוף אותם.

14 ינואר 2026, 17:55

עידן כתב:

ההפסד הזה לגולדן סטייט ממש הרחיק את פורטלנד ממקומות 7-8. בעיה נוספת היא שהקליפרס עם לו"ז שהוא אחד הקלים בליגה עד סוף העונה, והם לגמרי יכולים לעקוף אותם.

עכשיו עודכן ל50%

14 ינואר 2026, 17:56

Shay_uzan כתב:
עידן כתב:

עכשיו עודכן ל50%

איפה אתה רואה את זה?

אני בעד לתת לו עוד קצת מנוחה בכל מקרה
פרסם תגובה