אשכול המלפפונים: פאפא הגיע, כספי בדרך.

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אשכול המלפפונים / סגל - מי ישלים את הפאזל?

הודעהעל ידי rc4991 » 09 אוגוסט 2011, 11:20

yzafrir כתב:חביב , השינויי שעשו מהעונה הקודמת היו נכונים ואף כולם אמרו את זה אז שאלו השחקנים שצריך להחליף למעט אולי פישר שאם היה לנו בספסל היה יכול להיות מצויין .
כעיקרון סופו החליף את לאמפה (שהיה אמור להיות הסנטר הפותח המאסיבי שלנו ) שלא התאקלם ופישר שתוכנן כשחקן ספסל תפס את מקומו . כך שהחילוף הזה היה נחוץ מאוד ודובר על חילוף כזה עוד בזמן שלאמפה שוחרר....
את לאזמה החליף הנדריקס שזה אולי קידום מסוייםמבחינה התקפית אבל מבחינה הגנתית לדעתי לאזמה היה חוסם טוב יותר והחילוף הזה לא היה ממש הכרחי , הוא לא פגע בקבוצה אבל גם לא כלכך הוסיף . מה ששידרג את עמדה 4 זה אליהו שבא כתוספת לעומת מה שהיה עונה קודמת אבל הוא לא החליף שחקן בסגל...
ופארגו בעצם הגיע במקום וויז שלדעת כמעט כולם היה צריך להיזרק מהקבוצה .
אתה שואל מה הקשר לפרקינס ואיידסון ? הם שני השחקנים הבכירים בסגל שנשארו ובעצם גרמו לסגל גם העונה וגם בעונה הקודמת להתחבר ולהציג כדורסל טוב וסך הכל הבסיס של הסגל נשמר...פרקינס באותה עונה פשוט נישל את וויז מתפקיד הרכז המוביל וזה אחד הצעדים שגרמו לכך שמכבי הגיעו לאן שהגיעו באותה עונה אחרי שנראו לא טוב בתחילת העונה...

דווקא אני חושב שהנדריקס יותר טוב מלאזמה
מבחינה התקפית אין בכלל ויכוח שהנדריקס יותר טוב מהנגר הזה גם בריבאונד הנדריקס יותר טוב ממנו ונחשב לריבאונדר מצויין
מבחינה הגנתית אני חושב שהוא טוב מלאזמה,הדבר היחיד שלאזמה היה טוב בו בהגנה היה בלוקים אבל בשמירה האישית הוא לא ממש הצטיין ולעיתים קרובות עשה עבירות שטותיות,הנדריקס לעומתו גם חוסם,גם שומר נהדר ברמה האישית וגם בקבוצתית(הוא שומר נהדר על גארדים בחילופים והוא אחת הסיבות המרכזיות לניצחון שלנו בויטוריה) וכל זה עוד כשהוא לא משחק בעמדתו הטבעית
אני מאמין שהשנה הוא יראה לנו שיפור נוסף בתקווה שישחק גם בעמדה 4
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי yarinsaky » 09 אוגוסט 2011, 11:27

הסוכן היהודי של ביינום אומר שיש לו זמן עד תחילת האימונים של מכבי כדי להחליט סופית מה הוא עושה. לא מאמין שמכבי תחכה להחלטה שלו ובכל מקרה הוא לא אומר שהוא הולך לוותר על החוזה שלו בנ.ב.א או לא לוותר. ( אם זה אפשרי בכלל ).
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי משה » 09 אוגוסט 2011, 11:30

חביב אורנג'ד כתב:
cannon כתב:תגידו, מה קורה עם אנדרו ויזנייבסקי? עזב את מכבי לאפס, היה שם אפס ומאז לא שומעים עליו.
ת'כלס כ1-2 מחליף הוא יכול להיות לא רע, היה שומר וחוטף טוב, מכיר את המערכת ואולי אחרי עונת נפל יבוא בכסף קטן...
לא שאני חושב שזה צריך להיות השחקן, אבל לכו תדעו...

אני מקווה מאוד שאתה צוחק (וכמו שמישה אמר, אפילו בצחוק זה לא נראה רלונטי).
אנדרו וויזניבסקי הוא שחקן חלש (אפילו לא בינוני), שהיורוליג פשוט גדולה עליו.
הוא פשוט לא שחקן לרמות האילו ואין לא מקום במכבי.

כשמסתכלים היום על הסגל של מכבי בעונה שקדמה לעונה שעברה ורואים מה יצא מכל שחקן, אי-אפשר שלא להתרשם מההישג של פיני גרשון.
בכל מקרה, צריכים לתת קרדיט אדיר לפיני גרשון שהצליח להביא את החבורה הבינונית הזאת לרבע גמר היורוליג. אני בספק אם בעתיד נראה קבוצות כ"כ חלשות מגיעות לכאלו הישגים.

קרדיט אדיר? הוא זה שהביא אותם, על איזה קרדיט אתה מדבר?
משה

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 09 אוגוסט 2011, 12:04

משה כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
cannon כתב:תגידו, מה קורה עם אנדרו ויזנייבסקי? עזב את מכבי לאפס, היה שם אפס ומאז לא שומעים עליו.
ת'כלס כ1-2 מחליף הוא יכול להיות לא רע, היה שומר וחוטף טוב, מכיר את המערכת ואולי אחרי עונת נפל יבוא בכסף קטן...
לא שאני חושב שזה צריך להיות השחקן, אבל לכו תדעו...

אני מקווה מאוד שאתה צוחק (וכמו שמישה אמר, אפילו בצחוק זה לא נראה רלונטי).
אנדרו וויזניבסקי הוא שחקן חלש (אפילו לא בינוני), שהיורוליג פשוט גדולה עליו.
הוא פשוט לא שחקן לרמות האילו ואין לא מקום במכבי.

כשמסתכלים היום על הסגל של מכבי בעונה שקדמה לעונה שעברה ורואים מה יצא מכל שחקן, אי-אפשר שלא להתרשם מההישג של פיני גרשון.
בכל מקרה, צריכים לתת קרדיט אדיר לפיני גרשון שהצליח להביא את החבורה הבינונית הזאת לרבע גמר היורוליג. אני בספק אם בעתיד נראה קבוצות כ"כ חלשות מגיעות לכאלו הישגים.

קרדיט אדיר? הוא זה שהביא אותם, על איזה קרדיט אתה מדבר?

נכון, עם האמירה הזאת אני מסכים וכאן היתה הפשלה הגדולה של פיני.
עם זאת, דוקא על הבניה הלא מי יודע כמה טובה של פיני , כמעט ואף אחד לא העביר ביקרות.
בכלל, כאשר פיני גרשון מרכיב קבוצה, הוא זוכה לקדיט עצום מההנלה והאוהדים, גם כאשר הוא מביא שחקנים חלשים כמו לאזמה ווינזייבסקי. כאשר בלאט עושה זאת, ואפילו מרכיב קבוצה טובה יותר, הוא בד"כ זוכה רק לביקורת.

צפריר, אפשר להסתכל על השחקנים שבאו העונה בצורה אחרת.
בפועל, החמישיה שפתחה את העונה במכבי של העונה שעברה כלל את פישר ב 5, לאזמה ב 4 ופרקינס בעמדת הרכז. בפועל מי שהחליף את פישר היה סופו, אליהו החליף את לאזמה ופארגו החליף את וויז. כאשר מסתכלים על זאת ככה, השידרוג הוא בולט מאוד לעין.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yarinsaky » 09 אוגוסט 2011, 12:14

שמע, גם בלאט הרכיב קבוצות לא הכי מוצלחות בעבר. הקבוצה ב 2003 , למשל, עם קווינסי לואיס ( בלאט אמר שהביא שחקן יותר טוב מפארקר ) מרכוס גורי ואודריך( הילד שנפצע כל הזמן) הייתה בעייתית .
גם הקבוצה שהוא בנה בפילזן בזמנו עם זרים בעלי אופי מחורבן שברחו לו באמצע העונה, גם בדינאמו עם תקציב עצום הוא לא הצליח.

גם בקיץ האחרון בלאט נהנה ממזל. עד אמצע הקיץ לא הייתה כאן קבוצה, בלאט החתים רכז עם בעיות לב מהמכללות שנפל שדוד ( טעות קשה ),
ועוד שחקן מכללות נוסף בשם פוט שהוא כישלון אפילו בליגה ב' בספרד.
בזבזו כאן המון כסף על בורשטיין שחזר ועל כדיר האנמי בתחילת הקיץ.
אחרי שאנשים כאן כמעט התייאשו ההנהלה התעשתה והביאה את סופו בכסף גדול ואת אליהו והקבוצה התחילה לקבל צורה, פארגו חתם והשאר
היסטוריה.
מי שיגיד לי שבלאט תכנן בתחילת הקיץ שסופו ואליהו יהיו בקבוצה סתם הוזה.

הקרדיט שבלאט מקבל אצלי זה פחות על בחירת שחקנים אלא על מה שהצליח להוציא מהם.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 09 אוגוסט 2011, 12:23

yarinsaky כתב:שמע, גם בלאט הרכיב קבוצות לא הכי מוצלחות בעבר. הקבוצה ב 2003 , למשל, עם קווינסי לואיס ( בלאט אמר שהביא שחקן יותר טוב מפארקר ) מרכוס גורי ואודריך( הילד שנפצע כל הזמן) הייתה בעייתית .
גם הקבוצה שהוא בנה בפילזן בזמנו עם זרים בעלי אופי מחורבן שברחו לו באמצע העונה, גם בדינאמו עם תקציב עצום הוא לא הצליח.

גם בקיץ האחרון בלאט נהנה ממזל. עד אמצע הקיץ לא הייתה כאן קבוצה, בלאט החתים רכז עם בעיות לב מהמכללות שנפל שדוד ( טעות קשה ),
ועוד שחקן מכללות נוסף בשם פוט שהוא כישלון אפילו בליגה ב' בספרד.
בזבזו כאן המון כסף על בורשטיין שחזר ועל כדיר האנמי בתחילת הקיץ.
אחרי שאנשים כאן כמעט התייאשו ההנהלה התעשתה והביאה את סופו בכסף גדול ואת אליהו והקבוצה התחילה לקבל צורה, פארגו חתם והשאר
היסטוריה.

הקרדיט שבלאט מקבל אצלי זה פחות על בחירת שחקנים אלא על מה שהצליח להוציא מהם.

לגבי עונת 2003 אתה צודק. למרות שבלאט בכל זאת היה (ונאשר)ידוע כאחד שיודע להביא שחקנים (גם כאשר לא היה מאמן ראשי).

בקיץ הקודם אני חושב שבירור ראינו שידרוג.
אליהו הוא שחקן טוב בהרבה מלאזמה, וראינו זאת כבר בעונה שלפני הקיץ הקודם, כאשר לאזמה הגיע כמחליף של אליהו אבל נכשל להכנס לנעליו. סופו הוא סנטר אמיתי ובפירוש שחקן טוב בהרבה מלאמפה ופישר. אנדרו וויזניבסקי היה ונשאר שחקן חלש עד חלש מאוד, ולדעתי זה די בלט שפארגו הוא שחקן טוב ממנו.
כל זאת בלי להזכיר שחקנים כמו הנדריקס ומצ'באן שגם הם שחקנים השייכים לקבוצת איכות גבוהה יותר מאילו שנראו כאן בעונה שלפני.
הנקודה היחידה שהיתה אולי (וזה אולי די גדול) שנויה במחלוקת לגבי בניית הקבוצה של בלאט, היא מציאת מחליף לאלן אנדרסון, אבל גם נקודה זו הוסדרה.
בכל מקרה, אני לא רואה איך יכלו לומר כאן שהקבוצה שנבנתה בקיץ הקודם היא פחות טובה מקודמתה. לדעתי (וגם אמרתי זאת בקיץ שעבר), זה היה די ברור שלפחות מבחינת סגל השחקנים, מכבי השתדרגה.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yzafrir » 09 אוגוסט 2011, 13:33

חביב , אני לא מבין על מה אתה מדבר ? בקיץ הקודם היה ברור לכולם שהקבוצה צריכה להחליף שלושה שחקנים לפחות ובנוסף להחתים סנטר מאסבי במקום לאמפה שושחרר עוד באמצע העונה .
הסיבה שבלאט קיבל בקורת היא שהוא אומנם הביא שחקנים שפוטנציאל לא היה חסר להם אבל הם עדיין לא הוכיחו את עצמם והוא לקח סיכון עצום שבמקרה הצליח לו . אבל זה לא אומר שזה תמיד מצליח
ושוב פעם , אליהו לא המחליף של לאזמה , המחליף שלו היה הנדריקס ואליהו הוא רק בונוס שבא אחרי כרצה לברוח מטאו . ברור שזה היה שידרוג. סופו החליף את לאמפה שתוכנן להיות הסנטר הפותח ( מה שקרה אחרי זה סיפור אחרי , אני מדבר על הרעיון הכללי מאחורי הבנייה ) והנדריקס הפך להיות סנטר מחליף במקום פישר בגלל החתמת אליהו....פרקינס נשאר ופארגו החליף את וויז ןאיידסון זיגזג בין העמדות לסתום חורים.
אל תשכח שלאורך כל העונה הייתה ביקורת (מוצדקת לדעתי) שחסר עוד גארד (במקום אנדרסון ) ושרוטציית הגארדים קצרה ומסוכנת , במיוחד כשבורשטיין היה אמור להיות מחליף דומיננטי , מה שגרם לקח שטל לא קיבל הרבה דקות והיו לנו שלושה שחקנים ששיחקו מעל 30 דק'....בשלב מאוחר יותר קיבלנו בונוס בדמותו של מילאן (שאני עדיין חושב שההחתמה שלא לא הייתה נכונה לאותו זמן בגלל שהיה דרוש סנטר מחליף ולא עוד פאוורד...)

לגבי מה שאמרתי על איידסון ופרקינס שהם היו הדבק , זה נכון שאנדרסון נתן תצוגות אישיות גדולות שעזרו מאוד אבל לאורך העונה הזאת אם שחקנים עם אגו גדול במקום פרקינס ואיידסון אז העסק היה מתפוצץ הרבה לפני איבוד האליפות שהוציא את כל הכיעור של אנדרסון החוצה . פרקינס ואיידסון כנראה כאלו שיודעים להרגיע את העניינים ולדאוג לאוירה טובה בקבוצה . לא התכוונתי שמקצועית הם היו השחקנים הכי דומיננטים בקבוצה (למרות שסטטיסטית אפשר גם על זה להתווכח).
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי asafb96 » 09 אוגוסט 2011, 13:43

לגבי מה שאמרתי על איידסון ופרקינס שהם היו הדבק , זה נכון שאנדרסון נתן תצוגות אישיות גדולות שעזרו מאוד אבל לאורך העונה הזאת אם שחקנים עם אגו גדול במקום פרקינס ואיידסון אז העסק היה מתפוצץ הרבה לפני איבוד האליפות שהוציא את כל הכיעור של אנדרסון החוצה . פרקינס ואיידסון כנראה כאלו שיודעים להרגיע את העניינים ולדאוג לאוירה טובה בקבוצה . לא התכוונתי שמקצועית הם היו השחקנים הכי דומיננטים בקבוצה (למרות שסטטיסטית אפשר גם על זה להתווכח).

זה כבר נשמע יותר טוב...
אידסון ופרקינס שחקנים בלי אגו ועם אופי חיובי, ובגלל זה נשארו, מצד שני שניהם מוגבלים מאוד מבחינת כישרון ויכולות, ואין צל של ספק שבלי אנדסון מכבי לא עוברת את הטופ 16. בהצלבה הוא לא פגע, אבל בקבוצה ברמה הזאת צריך ליהיות כמה שחקנים שיקחו את המשחק מבחינה התקפית, ובמכבי לא היה את זה, לא אידסון ולא פרקינס לקחו את האחריות ונתנו לאנדרסון למרות שלא פגע, בגלל חוסר הכישרון בקבוצה. במכבי של היום יש שחקנים כמו פארגו, אליהו, סופו וכו'.. יש יותר על מי לבנות
לדעתי העזיבה שלהם לא תפגע ממש בקבוצה, בטח ברמה שאנשים פה חושבים. זה שהם שחקנים עם אופי טוב ובלי אגו זה נחמד, ושניהם מביאים גם תכונות מיוחוד, אבל צריך גם כישרון ויכולות גם בהתקפה, ואם היה להם את זה, יחד עם עוד איזה סנטר טוב, העונה אז הייתה נראת אחרת, ויכול מאוד ליהיות שאנדרסון עוד היה ממשיך.
asafb96

הודעהעל ידי yzafrir » 09 אוגוסט 2011, 14:11

אסף אני מסכים איתך שיכול להיות שהעזיבה שלהם לא תיפגע בקבוצה מהסיבה שבלאט למד מהנסיון של פיני ובוחר שחקנים גם לפי האופי שלהם ולכן בחר כנראה בסמית' ושייר ולכן גם הגארד שיבוא יהיה כנראה שחקן עם אופי טוב גם אם זה יבוא טיפה על חשבון כשרון (כמובן שזה לא חייב לבוא אחד על חשבון השני...) וזו גם הסיבה שאני מעריך שחקן כמו ג'אאבר (כן , שוב אני חוזר אליו ) שלאורך שלושת השנים שלו ברומא הסתדר מצויין לצד שחקנים עם אגו גדול כמו בצ'ירוביץ' , ואוקיץ' ....ואף פעם לא ניסה לגנוב מהם את ההצגה אך בכל זאת נתן תפוקה לא רעה בכלל ועשה המון עבודה שחורה לצידם .
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי asafb96 » 09 אוגוסט 2011, 15:16

yzafrir כתב:אסף אני מסכים איתך שיכול להיות שהעזיבה שלהם לא תיפגע בקבוצה מהסיבה שבלאט למד מהנסיון של פיני ובוחר שחקנים גם לפי האופי שלהם ולכן בחר כנראה בסמית' ושייר ולכן גם הגארד שיבוא יהיה כנראה שחקן עם אופי טוב גם אם זה יבוא טיפה על חשבון כשרון (כמובן שזה לא חייב לבוא אחד על חשבון השני...) וזו גם הסיבה שאני מעריך שחקן כמו ג'אאבר (כן , שוב אני חוזר אליו ) שלאורך שלושת השנים שלו ברומא הסתדר מצויין לצד שחקנים עם אגו גדול כמו בצ'ירוביץ' , ואוקיץ' ....ואף פעם לא ניסה לגנוב מהם את ההצגה אך בכל זאת נתן תפוקה לא רעה בכלל ועשה המון עבודה שחורה לצידם .

לאור החלופות, אני גם בעד ג'אבר. גם יביא הגנה נפלאה שקצת תחסר בקוו האחורי, גם שחקן שלא "מנסה לגנוב את ההצגה" כמו שאמרת (עם זאת קולע 10-11 נקודות בקביעות כל עונה), וגם בלי אגו גדול מדי.. הבעיה היחידה שאולי עלולה לצו. זה הנקודה שפליקס העלה שזה האמונה החזקה שלו באיסלם, אבל במועדון מקצועני אסור שדבר כזה יהיה בעיה
asafb96

הודעהעל ידי where is the love? » 09 אוגוסט 2011, 17:38

לדעתי גם גאבר יכול להתאים למכבי בסיטואציה שנוצרה. אני לא יודע מי זה יהיה אבל אני סומך על בלאט שיביא שחקן מתאים ונקווה שהוא יצליח. בסופו של דבר בניית קבוצה והבאת שחקן תמיד זה סוג של הימור.
גם אם בלאט יעשה טעות אז לא נורא, זה הכדורסל, אנחנו רק נקווה לטוב.
אני גם בעד איבי גאבר. אולי יש מישהו מהמכללות..שחקן כשרוני עם אופי הגנתי. העיקר שיהיה בהצלחה.
תמונה

אנחנו מכבי ואנחנו יוצאים לקרב ומי שאתנו אתנו !!!! אז המון בהצלחה!!!
where is the love?

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 09 אוגוסט 2011, 20:50

yzafrir כתב:ושוב פעם , אליהו לא המחליף של לאזמה , המחליף שלו היה הנדריקס ואליהו הוא רק בונוס שבא אחרי כרצה לברוח מטאו . ברור שזה היה שידרוג. סופו החליף את לאמפה שתוכנן להיות הסנטר הפותח ( מה שקרה אחרי זה סיפור אחרי , אני מדבר על הרעיון הכללי מאחורי הבנייה ) והנדריקס הפך להיות סנטר מחליף במקום פישר בגלל החתמת אליהו....פרקינס נשאר ופארגו החליף את וויז ןאיידסון זיגזג בין העמדות לסתום חורים.
אל תשכח שלאורך כל העונה הייתה ביקורת (מוצדקת לדעתי) שחסר עוד גארד (במקום אנדרסון ) ושרוטציית הגארדים קצרה ומסוכנת , במיוחד כשבורשטיין היה אמור להיות מחליף דומיננטי , מה שגרם לקח שטל לא קיבל הרבה דקות והיו לנו שלושה שחקנים ששיחקו מעל 30 דק'....בשלב מאוחר יותר קיבלנו בונוס בדמותו של מילאן (שאני עדיין חושב שההחתמה שלא לא הייתה נכונה לאותו זמן בגלל שהיה דרוש סנטר מחליף ולא עוד פאוורד...)

שוב, תלוי איך מסתכלים על הדברים. לאזמה הגיע לכאן במטרה להיות ה4 המוביל של מכבי (ולא כל-כך הצליח) במקום אליהו, ואליהו שוב הפך להיות ה4 המוביל של מכבי בעונה שאחרי לאזמה. לפחות אם נתבונן במה שהיה בשני הקיצים האילו, ניתן לסמן את אליהו כמחליף של לאזמה (ולהפך). אם נחשיב את ליאור אליהו כבונוס, אז מדובר בשידרוג עוד יותר גדול, שהרי הוא לא החליף אף שחקן, אלא היווה תוספת כוח.
מכיוון שהיו הרבה מאוד שינויים במבנה ובהררכיה של הקבוצה של העונה שעברה, קשה לעשות אנלוגיה מדוייקת, ולכן זה עניין די סובייקטיבי.
לגבי רוטציית הגארדים, אתה בפירוש צודק וגם אני הייתי מאילו שביקרו את המצב שנוצר.

לגבי הקיץ הקודם, כמו שאני זוכר את הדברים (ויתכן שאני טועה), היתה כאן הסכמה די גורפת שכמעט כל הסגל צריך להשאר וכל מה שצריך לעשות זה להביא סנטר דומיננטי, ואז והפיינל פור יהיה בהישג יד ומכאן, העתיד ורוד. אפילו עד תחילת העונה הנוכחית עוד דובר שאותה קבוצה היתה קבוצה טובה, ודוקא זאת שהיתה כאן העונה הינה קבוצה אפורה ולא מעניינת. אני זוכר גם טורים של פרשנים (ע"ע ערן סלע) שתמכו בהלך הרוח הזה.

בכל מקרה, כאשר מסתכלים היום על חלק מהשחקנים המובילים ששיחקו כאן בעונת פיני האחרונה, אי אפשר לברוח מהעובדה שחלקם (או אפילו רובם) היו שחקנים בינוניים ומטה, ושלמכבי היה פשוט סגל שחקנים די חלש.
להאמין שאפשר לעלות לפיינל-פור עם "רכז" כמו אנדרו וויזניבסקי ופסאודו-סנטר כמו פישר, זו באמת התממות, וזה לפני שדיברנו על העובדה שלמכבי של אותה עונה לא היה שחקן שהוא 4 אמיתי והסנטר המחליף היה רב-נגר.
בעוד שבקיץ היו אנשים שסלדו מהשינויים (הלא מעטים) בסגל, והאמינו שההמשכיות תשדרג את מכבי, כעת, ניתן להבין מדוע שינויים אילו היו חשובים ואפילו הכרחיים.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yzafrir » 10 אוגוסט 2011, 02:57

חביב , סך הכל היה המשכיות מהעונה לפני , רוב הסגל נישאר כולל הזרים שכן התאימו למערכת . מי שהוחלף אלו שחקנים שלא הוכיחו את עצמם מקצועית ( וויז ולאזמה) או שלא הוכיחו את עצמם חברתית (אנדרסון )....סך הכל שני חילופים בעונה ההיא היו הכרחיים זה וויז ואנדרסון ( וחפרתי על זה שנה שעברה) ועוד חילוף שהיה חצי הכרחי זה לאזמה אם כי לטעמי בסופו של דבר הנדריקס הוא שידרוג ( החלפת זר בזר) אבל לא מספיק ורק הצרוף של אליהו שבר את השוויון הזה . לאזמה ואליהו היו נותנים את אותה תפוקה לדעתי כמו הנדריקס ואליהו ...הצרוף של סופו הוא בעצם במקום שחקן שכבר נזרק מהסגל באמצע העונה כך שברור שהוא היה הכרחי ... תוסיף לסגל של העונה האחרונה את פישר במקום מילאן והסגל היה נראה יותר נכון .
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי yarinsaky » 10 אוגוסט 2011, 05:01

בארה"ב מלחשים שהשבוע בקרוב הולך להיות היסטורי מבחינת הכדורסל העולמי.
לא פחות מ 6 כוכבים אמורים לחתום במקום כלשהוא מחוץ לארה"ב, יכול להיות שרובם בכלל בסין ששולפת פנקסי צ'קים בלי חשבון.

נשאר רק לחכות ולראות.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי misha » 10 אוגוסט 2011, 05:25

חביב אורנג'ד כתב:לגבי הקיץ הקודם, כמו שאני זוכר את הדברים (ויתכן שאני טועה), היתה כאן הסכמה די גורפת שכמעט כל הסגל צריך להשאר וכל מה שצריך לעשות זה להביא סנטר דומיננטי, ואז והפיינל פור יהיה בהישג יד ומכאן, העתיד ורוד. אפילו עד תחילת העונה הנוכחית עוד דובר שאותה קבוצה היתה קבוצה טובה, ודוקא זאת שהיתה כאן העונה הינה קבוצה אפורה ולא מעניינת. אני זוכר גם טורים של פרשנים (ע"ע ערן סלע) שתמכו בהלך הרוח הזה.

זה היה נכון לאמצע העונה כשהייתה סוג של אופוריה מהטופ-16, אבל בקיץ, אחרי ההתמוטטות מול הפרטיזן והביזיון בליגה, רוב האנשים לא רצו את ויז, לאזמה ואנדרסון בקבוצה. רצו את פישר בתור סנטר מחליף אבל אחרי שהוא קיבל את ההצעה הגבוהה ממדריד היה ברור שיעזוב.

אפשר להבין את הביקורתיות שהייתה בסוף הקיץ על הקבוצה (אני לא מדבר על בכי סטייל 'למגדל יש קבוצה יותר טובה' אלא ביקורת לגיטימית). שחקנים לא מתאימים כמו פוט וכדיר הוחתמו, בורשטיין, שנמצא אחרי השיא, חזר. היו סימני שאילה לגבי האם פארגו יכול לעשות את הקפיצה והאם סופו ייקח את עצמו בידיים. נלקחו כמה הימורים שהצליחו והחיבור שנוצר היה מדהים. הרוב בגלל בלאט אבל גם חלק בגלל מזל (לך תדע איך העונה הזאת הייתה נראית אם מיקאל טורנס היה מתמוטט חודש או חודשיים מאוחר יותר ופארגו לא היה מגיע).
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yzafrir » 10 אוגוסט 2011, 05:36

misha כתב:
חביב אורנג'ד כתב:לגבי הקיץ הקודם, כמו שאני זוכר את הדברים (ויתכן שאני טועה), היתה כאן הסכמה די גורפת שכמעט כל הסגל צריך להשאר וכל מה שצריך לעשות זה להביא סנטר דומיננטי, ואז והפיינל פור יהיה בהישג יד ומכאן, העתיד ורוד. אפילו עד תחילת העונה הנוכחית עוד דובר שאותה קבוצה היתה קבוצה טובה, ודוקא זאת שהיתה כאן העונה הינה קבוצה אפורה ולא מעניינת. אני זוכר גם טורים של פרשנים (ע"ע ערן סלע) שתמכו בהלך הרוח הזה.

זה היה נכון לאמצע העונה כשהייתה סוג של אופוריה מהטופ-16, אבל בקיץ, אחרי ההתמוטטות מול הפרטיזן והביזיון בליגה, רוב האנשים לא רצו את ויז, לאזמה ואנדרסון בקבוצה. רצו את פישר בתור סנטר מחליף אבל אחרי שהוא קיבל את ההצעה הגבוהה ממדריד היה ברור שיעזוב.

אפשר להבין את הביקורתיות שהייתה בסוף הקיץ על הקבוצה (אני לא מדבר על בכי סטייל 'למגדל יש קבוצה יותר טובה' אלא ביקורת לגיטימית). שחקנים לא מתאימים כמו פוט וכדיר הוחתמו, בורשטיין, שנמצא אחרי השיא, חזר. היו סימני שאילה לגבי האם פארגו יכול לעשות את הקפיצה והאם סופו ייקח את עצמו בידיים. נלקחו כמה הימורים שהצליחו והחיבור שנוצר היה מדהים. הרוב בגלל בלאט אבל גם חלק בגלל מזל (לך תדע איך העונה הזאת הייתה נראית אם מיקאל טורנס היה מתמוטט חודש או חודשיים מאוחר יותר ופארגו לא היה מגיע).

אני דיי מיחס את זה לאופי של שחקנים כמו איידסון , פרקינס , ופארגו וכו ' וכן לסבלנות של בלאט לטיפוס כמו סופו שהרבה מאמנים בעבר לא הסתדרו איתו....אם בלאט ימשיך בקוו הזה בבחירת השחקנים (ועושה רושם שהוא עושה כן ) יש סיכוי ששוב יפגע באחוז לא רע עם ההימורים שלו...בכל מקרה אין ספק שלאורך השנים בלאט מראה שהוא טוב מפיני בבניית קבוצה ובשנים האחרונות גם בניהול משחק . פיני כנראה מאמן שבעה ואין לו את הדרייב יותר...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי aribari24 » 10 אוגוסט 2011, 08:29

אפילו מלפפונים כבר אין יותר... שקט ודממה
aribari24

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 10 אוגוסט 2011, 08:45

misha כתב:

אני חושב שזה היה די ברור ששחקנים כמו כדיר ופוט לא יועדו להיות שחקנים מובילים, וכבר בשלב משחקי האימון הראושנים ראינו זאת.
בורשטיין החליף את לימונד (שממש לא היה פקטור משמעותי באותה עונה), ובסוף עוד הצליח לתרום יותר ממנו, למרות שהוא נראה כמו סוס מת.

אני מסכים שחלק מהביקורת היתה עניינית (למרות שחלק לא קטן ממנה הופנה לנושאים די זניחים, והיו נושאים, כמו המחסור בגארדים, שלא זכו ליותר מדי התיחסות), אבל היה חלק לא קטן שהיה מגמתי ומתבכיין. אני זוכר לפחות 5 גורמים שונים שחזו שחורות, גרסו שמכבי תתקשה גם בליגה ודחו מכל וכל את האפשרות להצלחה ביורוליג.

בכל מקרה, מה שאני חושב ששעשה את ההבדל, זה ההבדל ביחס האוהדים בין פיני גרשון לדיויד בלאט.
כאשר פיני בונה קבוצה, הוא זוכה לתמיכה ופירגון מלאים מההנהלה והאוהדים.
בפעם האחרונה שפיני בנה כאן קבוצה, כמעט שלא נשמעה כל ביקורת על מלאכת בניית הסגל, זאת אפילו כשהונחתו שחקנים כמו וייזניבסקי ולאזמה.
אפילו העובדה שלאמפה הוא לא בדיוק סנטר, לא זכתה ליותר מדי התייחסות, למרות שבסוף אותה עונה היתה כאן הסכמה גורפת שהחסרון בסנטר הוא מאוד משמעותי.
לדעתי, פיני זוכה לחסינות משתי סיבות עיקריות.
הראשונה היא שהוא פיני גרשון; המאמן שהפך את מכבי לכוח עליון באירופה בעשור הקודם, ונחשב (ובצדק) לאחד מהמאנים הטובים ביותר ביבשת.
השניה, היא הקונספט בו פיני גרשון עבד בפעם האחרונה שהיה כאן - הבאת השחקנים המוכרים והמוכחים ביותר ביחס למגבלות התקציב.
למרות שהקונספט הזה נכשל, והרבה שחקנים פחות מוכרים מאילו ששיחקו במכבי התגלו כטובים יותר, ההנהלה והאוהדים אוהבים לראות שמות מוכרים ושחקנים שכבר שיחקו בעבר ביורוליג.
מה שמעניין, זה שגם דיויד בלאט בנה קבוצה עם לא מעט שמות מוכרים (ואפילו מוכרים ביותר מאילו שפיני הביא), כמו אליהו וסופו (שהגיע למכבי יש מסגנית אלופת אירופה), ואולי אפילו בורשטיין המונסה.
כנראה, שכאשר מביאים שחקנים כשרוניים אבל פחות מוכרים, הדבר מציף ביקרות. בקיץ הקודם, מכבי צירפה בסה"כ שני שחקנים פחות מנוסים כמו פארגו והנדריקס (למרות שגם הוא הגיע אחרי עונה טובה בספרד) וזה בכל זאת עורר הדים של ביקורת.
נו שויין.....
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 10 אוגוסט 2011, 09:11

חביב אורנג'ד

אתה לא כל כך צודק. היתה ביקורת גם על הבניה של פיני.

אני זוכר מצוין, איך יצאתי נגד לאזמה (שהוא היה מבחינתי תואם גיינס מעונה לפני), וגם נגד לאמפה. והיתי לא לבד בביקורת. מצד שני חשבתי, שוישנייבסקי יצליח יותר (אם כי ישר אמרתי, שהוא לא כוכב, אלא שחקן משלים), אז לא היתה לי ביקורת על הבאתו.

אני גם זוכר אנשים, שכתבו כבר בהתחלה שחסר לנו סנטר אמיתי. וגם כאלה שחששו מאנדרסון.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי itai7 » 10 אוגוסט 2011, 09:39

בלאט נשאל בידיעות לגבי הקבוצה ואמר: אמור להגיע גארד נוסף וכרגע לא פוסלים להביא אולי עוד גארד מהנ.ב.א וטען שהכל פתוח
itai7

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־38 אורחים