מלפפונים סוף יולי-מחפשים גארד וסנטר

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מלפפונים סוף יולי-מחפשים גארד וסנטר

הודעהעל ידי חנו'ש » 28 יולי 2012, 19:45

מתAMסרת כתב:
yarinsaky כתב:
חנו'ש כתב:אתם יודעים מה נראה לי?
אני חושבת שמכבי השנה החליטה כסוג של אידיאולוגיה שהיא לא תשלם לשחקן יתר ממה שנראה לה שהוא שווה.
כלומר, זה לא בהכרח שאין כסף, זה פשוט סוג של עיקרון.נניח נשאר למכבי 1.5 דולר עבור הסנטר (מה שדי הגיוני בהתחשב בכך שהשחקנים הכי יקרים כרגע בסגל מקבלים כ-750 אלף נטו), והיא מעונינת נניח בפרוביץ', אבל מבחינתה פרוביץ' לא שווה יותר מ800 אלף במקסימום, נראה לי שהיא אשכרה לא תהיה מוכנה לשלם לו יותר מכך גם למרות שיש לה את הכסף הזה והיא מעונינת בשחקן הנ"ל (נניח).

אנ חושב את זה לאורך כל הקיץ.

גם לפחות במקרה של ת'יוס והנדריקס אני זוכרת התבטאות פתוחה של אנשי מכבי שתואמת את האג'נדה הזאת.

זה נכון,
הרי ברור שטיוס שווה פחות מ-250 אלף דולר(+מיסים), אבל זה עדיין היה חוסך למכבי הרבה כסף משחרור ג'יימס ונתן להם מקום לעוד זר.
הבעיה עם האידיאולגיה הזו, שהשחקנים היחידים שמוכנים לקבל את מה שהם שווים, אלה שחקנים בינוניים מינוס, חכל יתר השחקנים בשוק כבר מזמן מרוויחים הרבה יותר ממה שהם באמת שווים.
נגמר עידן האנדרייטים באירופה ומכבי היחידה שלא קלטה את זה.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי זרובבל » 28 יולי 2012, 19:52

חנו'ש כתב:
מתAMסרת כתב:
yarinsaky כתב:
אני חושבת שמכבי השנה החליטה כסוג של אידיאולוגיה שהיא לא תשלם לשחקן יתר ממה שנראה לה שהוא שווה.
כלומר, זה לא בהכרח שאין כסף, זה פשוט סוג של עיקרון.נניח נשאר למכבי 1.5 דולר עבור הסנטר (מה שדי הגיוני בהתחשב בכך שהשחקנים הכי יקרים כרגע בסגל מקבלים כ-750 אלף נטו), והיא מעונינת נניח בפרוביץ', אבל מבחינתה פרוביץ' לא שווה יותר מ800 אלף במקסימום, נראה לי שהיא אשכרה לא תהיה מוכנה לשלם לו יותר מכך גם למרות שיש לה את הכסף הזה והיא מעונינת בשחקן הנ"ל (נניח).

גם לפחות במקרה של ת'יוס והנדריקס אני זוכרת התבטאות פתוחה של אנשי מכבי שתואמת את האג'נדה הזאת.

זה נכון,
הרי ברור שטיוס שווה פחות מ-250 אלף דולר(+מיסים), אבל זה עדיין היה חוסך למכבי הרבה כסף משחרור ג'יימס ונתן להם מקום לעוד זר.
הבעיה עם האידיאולגיה הזו, שהשחקנים היחידים שמוכנים לקבל את מה שהם שווים, אלה שחקנים בינוניים מינוס, חכל יתר השחקנים בשוק כבר מזמן מרוויחים הרבה יותר ממה שהם באמת שווים.
נגמר עידן האנדרייטים באירופה ומכבי היחידה שלא קלטה את זה.

לוגאן, לפי המשוואה הזאת, שחקן כנראה מאוד לא מבוקש. אם גורדון מקבל 1.4 מיליון ולנגפורד 1.8, החצי מיליון של לוגאן מלמדים כמה רצו אותו בקבוצות אחרות. ובכל זאת, לכל אדם מגיעה הזדמנות ועד שלא נראה אותו משחק במדי מכבי לא באמת נדע כמה הוא שווה.
זרובבל

הודעהעל ידי jol9 » 28 יולי 2012, 19:53

yarinsaky כתב:

בשביל שגישה כזאת תצליח אתה חייב להיות דינמי ומהיר מאוד בשוק ההחתמות, כי כשאתה גם מתמהמה ומושך את המו"מ, וגם הרבה פחות גמיש בתקציב, אז בסוף תישאר עם שחקנים
בינוניים, שאין להם הצעות אחרות וטובות יותר.
אופציה אחרת, היא למצוא כשרונות ולהמר בגדול.

מכבי עושה איזשהו מישמש שכזה, שלא ברור לי מה יכול לצאת ממנו בסופו של דבר, פרט לכשלון קולוסלי, או קסמים של בלאט שיביאו את הסגל הזה להצלבה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 28 יולי 2012, 19:55

yarinsaky כתב:אבל די ברור מה יקרה אם זה לא יעבוד.

יצא שמכבי תחסוך הרבה כסף, נניח איזה מיליון וחצי דולר. ההרכב הנוכחי יראה רע ומכבי תאלץ להוציא את מה שחסכה כבר בסתיו, רק בתנאים רעים יותר ולסמוך על המזל ( כמו עם לאנגפורד ).

במקרה שההרכב ירוץ טוב יחסית מכבי חסכה והרוויחה. ( נניח שנגיע להצלבה ואז נעוף או משהוא כזה ).

הרוויחה מה בדיוק? התפקיד של ההנהלה הוא לא להרוויח על חשבון התקציב של הקבוצה ובאמצעות הקסמים של בלאט, אלא לכל הפחות להעמיד סגל בכל התקציב הזמין למשכורות של שחקנים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 28 יולי 2012, 19:58

החציל האצטקי כתב:לורן וודס = גיורגי שרמדיני
אנדרה הטסון = ניק קנר-מדלי
קני גרגורי = דווין סמית'
דרו ניקולאס = דייויד לוגאן
סקוני פן = ריקי היקמן

בלאט בונה במכבי את אפס פילזן שלו מ2008 במודל 2012, רק צהוב יותר ונגרי יותר.

חתיכת תיאוריה העלת כאן...
מעניין מאוד,יפה ששמת לב
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי yarinsaky » 28 יולי 2012, 20:02

jol9 כתב:

יצא שמכבי תחסוך הרבה כסף, נניח איזה מיליון וחצי דולר. ההרכב הנוכחי יראה רע ומכבי תאלץ להוציא את מה שחסכה כבר בסתיו, רק בתנאים רעים יותר ולסמוך על המזל ( כמו עם לאנגפורד ).

במקרה שההרכב ירוץ טוב יחסית מכבי חסכה והרוויחה. ( נניח שנגיע להצלבה ואז נעוף או משהוא כזה ).

הרוויחה מה בדיוק? התפקיד של ההנהלה הוא לא להרוויח על חשבון התקציב של הקבוצה ובאמצעות הקסמים של בלאט, אלא לכל הפחות להעמיד סגל בכל התקציב הזמין למשכורות של שחקנים.

אני יודע מה ? לקחת כסף הבייתה ? לחסוך לשנים קשות ?

אין לי מושג. אולי סתם לחסוך כדי לחסוך.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי חנו'ש » 28 יולי 2012, 20:09

jol9 כתב:

אני מסכימה.
לי לא אכפת ששחקן ירוויח יותר ממה שהוא באמת שווה כל עוד הוא שחקן טוב שמתאים לקבוצה הקבוצה שנבנתה היא טובה.
נניח הקבוצה היתה מורכבת מ:
אידסון - על שכר של 1.5 מיליון
לאנגפורד - על שכר של עוד כ 1.5 מיליון
אוחיון - כחצי מיליון
הלפרין - כ-600 אלף
מאריץ - כמיליון
ביחד עם השחקנים הקיימים בחוזים הנוכחיים שלהם (פניני, סמית', אליהו, מדלי וגרגמל, אפשר לוותר על היקמן)

זו לא היתה קבוצה זולה, ונכון ששחקנים מסוימים שווים למכבי הרבה פחות ממה שרשמתי, ויש מצב שמכבי היתה צריכה לפתוח את הכיס ולתת קצת כסף פרטי.
אבל מי כאן היה מתנגד לקבוצה כזו, או היה בוכה על אובדן הכסף של הפדרמנים והרקנאטים??
הרי זה לא הכסף שלנו, זה כסף של אנשים שלקחו על עצמם מחוייבות לעשות כל שניתן בשביל לתת לנו האוהדים קבוצה טובה שיכולה ללכת עד הסוף. והמחויבות הזו כוללת גם מתן כסף מידי פעם.
אף אחד לא הכריח אותם לקחת על עצמם את המחויבות הזו, אבל ברגע שהם לקחו אותה מבחירה, הם לא יכולים להתנער ממנה!!
ולא מעניין אותי שזה שכר לא הוגן, ושההוא והזה לא ראויים לכזה שכר.
אם זה מה שצריך בשביל קבוצה טובה, אז זו המחויבות שלהם!!
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי מתAMסרת » 28 יולי 2012, 20:12

זה במקרה של הסנריו הטוב.
במקרה של הסנריו הפחות טוב, כל האשמה תיפול על בלאט... (אני לא צריכה להמשיך..נכון ?) ואנחנו יודעים איזה מאמנים פנויים קיימים בשוק... ;)
מתנצלת שככה אני חושבת כשאני סופר פאסימית :neutral
מתAMסרת

הודעהעל ידי מתAMסרת » 28 יולי 2012, 20:22

חנו'ש כתב:
jol9 כתב:

אני מסכימה.
לי לא אכפת ששחקן ירוויח יותר ממה שהוא באמת שווה כל עוד הוא שחקן טוב שמתאים לקבוצה הקבוצה שנבנתה היא טובה.
אוחיון - כחצי מיליון
הלפרין - כ-600 אלף
מאריץ - כמיליון
ביחד עם השחקנים הקיימים בחוזים הנוכחיים שלהם (פניני, סמית', אליהו, מדלי וגרגמל, אפשר לוותר על היקמן)

זו לא היתה קבוצה זולה, ונכון ששחקנים מסוימים שווים למכבי הרבה פחות ממה שרשמתי, ויש מצב שמכבי היתה צריכה לפתוח את הכיס ולתת קצת כסף פרטי.
אבל מי כאן היה מתנגד לקבוצה כזו, או היה בוכה על אובדן הכסף של הפדרמנים והרקנאטים??
הרי זה לא הכסף שלנו, זה כסף של אנשים שלקחו על עצמם מחוייבות לעשות כל שניתן בשביל לתת לנו האוהדים קבוצה טובה שיכולה ללכת עד הסוף. והמחויבות הזו כוללת גם מתן כסף מידי פעם.
אף אחד לא הכריח אותם לקחת על עצמם את המחויבות הזו, אבל ברגע שהם לקחו אותה מבחירה, הם לא יכולים להתנער ממנה!!

במיוחד נכון הדבר לגבי מועדון שהרגיל את עצמו ואותנו האוהדים להגיע למעמדי השיא בכדורסל האירופאי כמעט שנה אחרי שנה. המחוייבות היא להעמיד סגל שיש לו את הבסיס והפוטנציאל להגיע לשם.

או, כן ללכת עם האידיאולוגיה שהצעת, אבל במקרה כזה - לתת למאמן שהוא הסמכות המקצועית העליונה לקבוע איזה שחקנים הוא רוצה וכמה הם שווים לו (כי מי יותר ממנו יודע מה העלות הריאלית של שחקן כזה או אחר) , ולתת לו את השחקנים שהוא בוחר בבניית הקבוצה.
אני בטוחה שאם היו הולכים עם בלאט, במסגרת התקציב שההנהלה קבעה, אפשר היה לבנות פה קבוצה איכותית יותר, ועדיין לעמוד באותם סכומים.
מתAMסרת

הודעהעל ידי חנו'ש » 28 יולי 2012, 20:27

מתAMסרת כתב:או, כן ללכת עם האידיאולוגיה שהצעת, אבל במקרה כזה - לתת למאמן שהוא הסמכות המקצועית העליונה לקבוע איזה שחקנים הוא רוצה וכמה הם שווים לו (כי מי יותר ממנו יודע מה העלות הריאלית של שחקן כזה או אחר) , ולתת לו את השחקנים שהוא בוחר בבניית הקבוצה.
אני בטוחה שאם היו הולכים עם בלאט, במסגרת התקציב שההנהלה קבעה, אפשר היה לבנות פה קבוצה איכותית יותר, ועדיין לעמוד באותם סכומים.

זה לא לגמרי נכון, כי אם היית שואלת את בלאט, אני בטוחה שהוא היה אומר שלאנגפורד שווה מבחינתו את ה1.8 שהוא ירוויח, כנ"ל הנדריקס.
מבחינתו, הוא היה משלם לטיוס 250 אלף ויותר ממליון לגורדון שהבנתי שהוא רצה כאן, ואת כל מה שהלפרין ואוחיון דרשו.
מסיבה אחת פשוטה, זה לא הכסף של בלאט, אז גם לו, בדיוק כמו לנו, לא מעניין כמה השחקן ירוויח, מעניין אותו שיהיה שחקן טוב שיתאים לאג'נדה שלו שכמובן זהה לחלוטין שאג'נדה של האוהדים.
היחידים שיש להם אג'נדה שונה, הם ההנהלה!!
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי מתAMסרת » 28 יולי 2012, 20:35

חנו'ש כתב:
מתAMסרת כתב:או, כן ללכת עם האידיאולוגיה שהצעת, אבל במקרה כזה - לתת למאמן שהוא הסמכות המקצועית העליונה לקבוע איזה שחקנים הוא רוצה וכמה הם שווים לו (כי מי יותר ממנו יודע מה העלות הריאלית של שחקן כזה או אחר) , ולתת לו את השחקנים שהוא בוחר בבניית הקבוצה.

זה לא לגמרי נכון, כי אם היית שואלת את בלאט, אני בטוחה שהוא היה אומר שלאנגפורד שווה מבחינתו את ה1.8 שהוא ירוויח, כנ"ל הנדריקס.
מבחינתו, הוא היה משלם לטיוס 250 אלף ויותר ממליון לגורדון שהבנתי שהוא רצה כאן, ואת כל מה שהלפרין ואוחיון דרשו.
מסיבה אחת פשוטה, זה לא הכסף של בלאט, אז גם לו, בדיוק כמו לנו, לא מעניין כמה השחקן ירוויח, מעניין אותו שיהיה שחקן טוב שיתאים לאג'נדה שלו שכמובן זהה לחלוטין שאג'נדה של האוהדים.
היחידים שיש להם אג'נדה שונה, הם ההנהלה!!

אני לא מדברת על מצב אוטופי שיש תקציב בלתי מוגבל. גם היום כשבלאט צריך לחשוב על שחקן שמתאים לקבוצה הוא בטח לוקח בחשבון את המגבלות התקציביות.
הוא יודע מה אפשרי ומה לא בא בחשבון. ולכן אני אומרת לתת לו לשחק בתוך התקציב כמו שהוא רוצה, ולבנות קבוצה שבעיניי רוחו הוא מסוגל לחבר ולהגשים את הפוטנציאל שלה, וכל זה מבלי לחרוג מהמסגרת שהיקצו לו.
אני בטוחה שהתוצאות יכולות להיות מפתיעות.
מתAMסרת

הודעהעל ידי יוסי22 » 28 יולי 2012, 20:39

אני לא חושב שיש להנהלה מחוייבות לשים על שחקן בינוני כמו איידסון 2 מיליון דולר אחרי העונה ה"מופלאה" שלו עם ברצלונה.

גם ללאנגפורד אין שום סיבה לתת 1.8 מיליון דולר גם אם אלו המחירים שכוכבות לרגע כמו מילאנו או קבוצות שנשענות על כספי הכדורגל מכתיבות.

ובניגוד למצג השווא שמנסים לתת פה לפאו ששרדה את ההשתוללות התקציבית שלה לא הייתי ממהר לחגוג אם הייתי אוהד שלה כי הבעלים שלה כנראה בחוץ או בדרך לשם וההכנסות הריאליות שלה נמוכות באופן משמעותי מקבוצה כמו מכבי ככה שאם היא נשארת בלי בעלים עשיר היא באותו יום עפה מהצמרת האירופית , מכבי לעומתה לא תלויה בשום גורם וזה סוד כוחה שמגיע מהתנלות שפויה וסבלנית של הרבה מאוד שנים.

הדרישה היחידה שצריכה להיות היא שכל כספי התקציב יופנו לפעילות הקבוצה ושהיחס בין הוצאות הנהלה והוצאות השכר יהיה סביר ובהערת אגב הטענה שמרחפת מעל הנהלת המועדון שכביכול חלק ממהכנסות הולכות לכיסוי החוב לרענן כץ זהו בהחלט צעד חמור אלא אם כן מחליטים שה "חברה תרוויח " ואז ברווחים הפרטיים כל אחד מהבעלים יכול לשלם לכץ את החוב וגם ככה זה נראה ממש לא טוב .
יוסי22

הודעהעל ידי חנו'ש » 28 יולי 2012, 20:41

יוסי22 כתב:אני לא חושב שיש להנהלה מחוייבות לשים על שחקן בינוני כמו איידסון 2 מיליון דולר אחרי העונה ה"מופלאה" שלו עם ברצלונה.

גם ללאנגפורד אין שום סיבה לתת 1.8 מיליון דולר גם אם אלו המחירים שכוכבות לרגע כמו מילאנו או קבוצות שנשענות על כספי הכדורגל מכתיבות.

ובניגוד למצג השווא שמנסים לתת פה לפאו ששרדה את ההשתוללות התקציבית שלה לא הייתי ממהר לחגוג אם הייתי אוהד שלה כי הבעלים שלה כנראה בחוץ או בדרך לשם וההכנסות הריאליות שלה נמוכות באופן משמעותי מקבוצה כמו מכבי ככה שאם היא נשארת בלי בעלים עשיר היא באותו יום עפה מהצמרת האירופית , מכבי לעומתה לא תלויה בשום גורם וזה סוד כוחה שמגיע מהתנלות שפויה וסבלנית של הרבה מאוד שנים.

הדרישה היחידה שצריכה להיות היא שכל כספי התקציב יופנו לפעילות הקבוצה ושהיחס בין הוצאות הנהלה והוצאות השכר יהיה סביר ובהערת אגב הטענה שמרחפת מעל הנהלת המועדון שכביכול חלק ממהכנסות הולכות לכיסוי החוב לרענן כץ זהו בהחלט צעד חמור אלא אם כן מחליטים שה "חברה תרוויח " ואז ברווחים הפרטיים כל אחד מהבעלים יכול לשלם לכץ את החוב וגם ככה זה נראה ממש לא טוב .

ג'וניור???
זה אתה?? :unsure
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי יוסי22 » 28 יולי 2012, 20:45

פדרמן ג'וניור?

בשמחה...
יוסי22

הודעהעל ידי חנו'ש » 28 יולי 2012, 20:48

יוסי22 כתב:פדרמן ג'וניור?

בשמחה...

גם רקאנטי ג'וניור זה בסדר... ;)
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי מקובי » 28 יולי 2012, 20:50

חנו'ש כתב:
jol9 כתב:

אני מסכימה.
אוחיון - כחצי מיליון
הלפרין - כ-600 אלף
מאריץ - כמיליון

ברור שזה לא אכפת לנו... אבל בואי נמשיך את התסריט שלך- הקבוצה מסיבה כזו או אחרת לא מתחברת ולא עולה להצלבה. מכבי מפסידה לא מעט כסף עקב הקבוצה הזאת שהיא בנתה, המצב הכלכלי במשק ממשיך להיות לא מזהיר (אמנם אנחנו במצב טוב... אבל לכי תדעי מה יהיה בעתיד) ומנהלי מכבי מחליטים שהם רוצים למכור, ואין קונה...
אז נכון, לקחתי את התסריט הזה לצורה מאוד פסימית, ואני גם חושב שמכבי לא תיפול כ"כ מהר, אבל לפני שלוקחים את התחזיות האופטימיות צריך גם לבחון את הפסימיות.

כמו שכבר ציינתי מכבי תמיד לא הביאה את הכוכבים של אירופה, והביאה אותם זולים והם פרחו אצלה, ואז היא ניסתה להשאיר אותם בשכר מוגדל.
מקובי

הודעהעל ידי חנו'ש » 28 יולי 2012, 20:58

מקובי כתב:ברור שזה לא אכפת לנו... אבל בואי נמשיך את התסריט שלך- הקבוצה מסיבה כזו או אחרת לא מתחברת ולא עולה להצלבה. מכבי מפסידה לא מעט כסף עקב הקבוצה הזאת שהיא בנתה, המצב הכלכלי במשק ממשיך להיות לא מזהיר (אמנם אנחנו במצב טוב... אבל לכי תדעי מה יהיה בעתיד) ומנהלי מכבי מחליטים שהם רוצים למכור, ואין קונה...
אז נכון, לקחתי את התסריט הזה לצורה מאוד פסימית, ואני גם חושב שמכבי לא תיפול כ"כ מהר, אבל לפני שלוקחים את התחזיות האופטימיות צריך גם לבחון את הפסימיות.

כמו שכבר ציינתי מכבי תמיד לא הביאה את הכוכבים של אירופה, והביאה אותם זולים והם פרחו אצלה, ואז היא ניסתה להשאיר אותם בשכר מוגדל.

ולרוב לא הצליחה.
ובוא ניקח תסריט אחר.
מכבי לא משקיע גרוש מכסף פרטי, נותנת עונה עלובה ביותר, בנוסף המצב הכלכלי הופך לקשה מאוד.
אנשים לא מסוגלים לקנות את המנוי המאוד יקר של מכבי, אף ערוץ לא מוכן לשלם למכבי את הסכומים אותם היא דורשת, גם כי אין כסף לאנשים הפשוטים ולערוצי התקשורת בשל המיתון, וגם כי המותג נפגע פגיעה קשה בשל חוסר הצלחה.
בנוסף, כמובן שרוב החברות במשק חוות מיתון קשה בשל המצב הכלכלי, ולאף חברה אין יותר מידי כסף מיותר לתת למכבי תמורת ספונסריות.
ההכנסות קטנות בכמעט חצי, והבעלים רוצים לברוח מהמותג שכמעט פושט את הרגל רק שאין קונה.
כן, גם זה תסריט מאוד פסימי, אבל הוא תסריט לא פחות ריאלי גם עם המשך הניהול "המדהים" שיש היום.....
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי yellowaura » 28 יולי 2012, 21:09

מה זה משנה איזה סנטר יגיע...

אם קו אחורי כזה אולי רק שאקיל היה עוזר (למרות שאני באמת מאמין שיצרפו את פרקינס).
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי מקובי » 28 יולי 2012, 21:14

חנו'ש כתב:
מקובי כתב:ברור שזה לא אכפת לנו... אבל בואי נמשיך את התסריט שלך- הקבוצה מסיבה כזו או אחרת לא מתחברת ולא עולה להצלבה. מכבי מפסידה לא מעט כסף עקב הקבוצה הזאת שהיא בנתה, המצב הכלכלי במשק ממשיך להיות לא מזהיר (אמנם אנחנו במצב טוב... אבל לכי תדעי מה יהיה בעתיד) ומנהלי מכבי מחליטים שהם רוצים למכור, ואין קונה...

ולרוב לא הצליחה.
ובוא ניקח תסריט אחר.
מכבי לא משקיע גרוש מכסף פרטי, נותנת עונה עלובה ביותר, בנוסף המצב הכלכלי הופך לקשה מאוד.
אנשים לא מסוגלים לקנות את המנוי המאוד יקר של מכבי, אף ערוץ לא מוכן לשלם למכבי את הסכומים אותם היא דורשת, גם כי אין כסף לאנשים הפשוטים ולערוצי התקשורת בשל המיתון, וגם כי המותג נפגע פגיעה קשה בשל חוסר הצלחה.
בנוסף, כמובן שרוב החברות במשק חוות מיתון קשה בשל המצב הכלכלי, ולאף חברה אין יותר מידי כסף מיותר לתת למכבי תמורת ספונסריות.
ההכנסות קטנות בכמעט חצי, והבעלים רוצים לברוח מהמותג שכמעט פושט את הרגל רק שאין קונה.
כן, גם זה תסריט מאוד פסימי, אבל הוא תסריט לא פחות ריאלי גם עם המשך הניהול "המדהים" שיש היום.....

בשנים של השושלת הצליחו, בשנים האחרונות פחות (בעיקר בשנתיים האחרונות- אם כי חייבים לציין שהמחירים באירופה השתגעו- לא זוכר ששחקן כמו אידסון הרוויח 2 מיליון יורו לעונה...) מצד שני את סופו כן השאירו שנה שעברה (להזכירך הוא היה בחמישיית העונה של היורוליג, והאופציה היתה דו צדדית)

כמובן שגם התסריט שאת רשמת פה יכול מאוד להתממש, למרות שמה שרשמת זה רק עניין כלכלי ופחות מקצועי ככה שזה לא קשור לשנה זו או אחרת או ניהול זה או אחר. אבל הבנתי את רוח הדברים.
בשנים האחרונות היתה עונה 1 חלשה- העונה של אפי ומכבי הוכיחה בעונה הזאת שהיא כן יודעת לעשות את המהלכים כדי להישאר חזקה (החתימה את פיני באמצע העונה, החתימה לא מעט זרים- אני אישית רואה את זה לחיוב כי למרות המצב הם ניסו לשפר את הקבוצה...) ושידרה לאוהדים שבעונה הבאה יהיה את השיפור הרלוונטי.

נהיה היום באופנה להגיד שההנהלה של מכבי לא יודעת כלום והכל, אבל אני בטוח שהאינטרס שלהם הוא לא לפגוע במותג, לפעמים עושים טעויות אבל אי אפשר לשפוט לפני שנותנים לזה צ'אנס.
מקובי

הודעהעל ידי jol9 » 29 יולי 2012, 11:27

יוסי, מה שאתה אומר זה נכון, אבל מה בעצם מחייב שהחבורה הספציםית הזאת תנהל ותהיה הבעלים של המועדון?
איזה יתרון יש להם?

בלי קשר, וכמו שאמרת, עוגת התקציב חייבת להשתנות. בעלי התפקידים השונים והרבים
במועדון לא צריכים לשתות כ"כ הרבה מהתקציב.
אפשר להסתדר עם אפסנאי שמרוויח 15 אלף ש"ח בחודש, ועם אחראי אתר שמרוויחים כמה אלפים ועם מוכר בחנות מזכרות שמרוויח כמו שמוכר בחנות צריך להרוויח, ועם עו"ד ורו"ח שמרוויחים לפי מה שמקובל בשוק, ועם מנכל אחד ולא עשרה וכו'.

כל המקורביאדה הזאת גוזלת כספים יקרים מתקציב השחקנים, נוסעת למשחקי חוץ ע"ח הקבוצה ועל הדרך גם נעשות טעויות גסות בחוזים מה שסביר שלא היה קורה עם עו"ד רגיל שהיה יודע לבדוק היטב את החוזים על מנת לא לאבד את מכבי כלקוח.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־23 אורחים