אשכול המלפפונים החדש

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אשכול המלפפונים החדש :(

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 16 יולי 2013, 00:05

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:יש כאן איזו מגמה לחשוב שאולימפיאקוס תיכננה מראש את הקונספט שבו יש לה כוכב אחד גדול לצד שחקנים פחות טובים - זה ממש לא מה שקרה בפועל, מה גם שזה גם לא בדיוק הקונספט של אולימפיאקוס, נוכח העובדה שלצידו של ספאנוליס כן משחקים כמה שחקנים טובים מאוד וגם התקציב הנוכחי שלה הוא די גדול.

בכל אופן, ספאנוליס הובא לאולימפיאקוס בעונה בה היה לה את אחד התקציבים הגדולים ביבשת וסגל רחב מאוד; ספאנוליס שיחק לצדם של שחקנים כמו בורוסיס, תאודושיץ', נסטורביץ', ארצג וכמובן, תיאו פאפאלוקאס. רק לאחר שהחלה ירידה משמעותית בתקציב ואולימפיאקוס נאלצה לקצץ ולשחרר שחקנים, נוצר מצב בו ספאנוליס נשאר הכוכב היחיד לצדם של שחקנים פחות מוכרים.
מעניין לראות שדוקא בקיץ בו אולימפיאקוס גם קיצצה בתקציב, גם עשתה מהפכה משמעותית בסגל והחליפה 9 שחקנים וגם נפרדה מוטרנים ותיקים מנוסים ומוכחים, היא רק השתפרה ואפילו באופן מאוד משמעותי.
כמו כן, צריכים לזכור שספאנוליס הוא שחקן מקומי עבור אולימפיאקוס וזו גם כנראה הסיבה שהוא נשאר שם ולא בחר לשחק במקום אחר.

בקיצור, הדוגמא של ספאנוליס ואולימפיאקוס היא ממש לא מקרה מדגים לתאוריה שמנסים לפתח כאן.

עוד נקודה חשובה שלא זוכה כאן להתיחסות היא שאם מכבי תציע לשחקן מסויים (בפרט אם מדובר בשחקן מוכר באירופה ולא מישהו מהNBA) סכום של 2 מליון דולר או יותר, סביר מאוד שלקבוצות כמו צסקא, ברצלונה, ריאל ואולי גם מישהי מהתורכיות, גם יהיה עניין בו ולא תהיה להן כל בעיה להציע יותר. מצב כזה יכול לגרום למכבי לנסות ולהתחרות בהצעה של אותה קבוצה אשר תחשוק באותו שחקן ומצב כזה די נידון לכשלון (דבר דומה כבר קרה מספר פעמים בשנים האחרונות ולאחרונה גם עם פארגו). גם אם אותו מהלך לא יכשל ואכן מכבי תצליח לפתוח את הכיס עמוק יותר ויותר, אז במקרה כזה אנו צפויים להגיע למצב בו מכבי תאלץ לשפוך סכום גבוה בהרבה מזה שהיא תיכננה מראש להקצות עבור שחקן שכזה ואז זה יבוא ע"ח שחקנים בעמדות אחרות וישבש לחלוטין את בניית הקבוצה.

אני כן בעד שיבנו סגל קצר יותר עם דגש תציבי ובעיקר מקצועי על השחקנים המובילים, אבל כל התאוריה של הבאת כוכב בסכום גבוה כשלצידו שחקנים פחות מוכרים הוא לא ישים במיוחד וגם לא זכה להצלחה מסחררת כאשר הוא נוסה כאן.

כתבתי כבר בפוסט אחר ששיטה זו זקוקה לסבלנות.
פארמר נניח הוא כוכב מהסוג המתאים לבנות סביבו קבוצה. העניין הוא לא להרים ידיים אחרי עונה, אלא להתמיד וללטש בכל פעם את הסגל עוד קצת ועוד קצת.

זאת שיטת בנייה אחת מני רבות. משום מה הנהלת מכבי הנוכחית לא מנסה ללכת על שיטות אחרות, וכל הזמן בונה את הקבוצה באותו הסגנון הקלוקל וחסר המעוף...

דוקא אני חושב שמכבי חושבים נכון עכשיו. נראה שנבנה כאן סגל ישראלי טוב ויחסית לא יקר שיהווה שלד לקבוצה וימשיך כאן לכמה שנים (ככה לפחות לפי החוזים). השאלה לגבי העונה הבאה והעונות הבאות היא איך מכבי תצליח עם הזרים שאמורים להיות השחקנים מובילים ולעשות את ההבדל.

שלד טוב נראה שיש. השאלה איך כמה טובים יהיו השחקנים המובילים. אם זה לא יצליח העונה, אז מדי עונה באמת יצטרכו לתת "ליטושים".
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי er79 » 16 יולי 2013, 05:50

פורום תפוז: היירסטון וסאטו מועמדים.
לוגאן סגר באלבה.
er79

הודעהעל ידי yzafrir » 16 יולי 2013, 05:53

er79 כתב:פורום תפוז: היירסטון וסאטו מועמדים.
לוגאן סגר באלבה.

אתה מביא ידיעות מפורום תפוז ???? מה קרה ???
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 16 יולי 2013, 05:55

לוגאן סגר באלבה.

סאטו עגלה מתה כבר כמה שנים טובות אבל עם העיקרון אני מסכימה
אין לי בעיה לשים את סמית' ב-4 אם זה אומר שיגיע הנה סמול תותח
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 16 יולי 2013, 05:55

זה אשכול מלפפונים, לא? זה שאני מביא ידיעות משם, לא אומר שאני מאמין לחרטוטים שלהם. אגב, זה שפרסם שם את הידיעה הוא מבחינתי הרע במיעוטו לעומת מרום והגמד.
er79

הודעהעל ידי yzafrir » 16 יולי 2013, 06:10

חביב אורנג'ד כתב:יש כאן איזו מגמה לחשוב שאולימפיאקוס תיכננה מראש את הקונספט שבו יש לה כוכב אחד גדול לצד שחקנים פחות טובים - זה ממש לא מה שקרה בפועל, מה גם שזה גם לא בדיוק הקונספט של אולימפיאקוס, נוכח העובדה שלצידו של ספאנוליס כן משחקים כמה שחקנים טובים מאוד וגם התקציב הנוכחי שלה הוא די גדול.

בכל אופן, ספאנוליס הובא לאולימפיאקוס בעונה בה היה לה את אחד התקציבים הגדולים ביבשת וסגל רחב מאוד; ספאנוליס שיחק לצדם של שחקנים כמו בורוסיס, תאודושיץ', נסטורביץ', ארצג וכמובן, תיאו פאפאלוקאס. רק לאחר שהחלה ירידה משמעותית בתקציב ואולימפיאקוס נאלצה לקצץ ולשחרר שחקנים, נוצר מצב בו ספאנוליס נשאר הכוכב היחיד לצדם של שחקנים פחות מוכרים.
מעניין לראות שדוקא בקיץ בו אולימפיאקוס גם קיצצה בתקציב, גם עשתה מהפכה משמעותית בסגל והחליפה 9 שחקנים וגם נפרדה מוטרנים ותיקים מנוסים ומוכחים, היא רק השתפרה ואפילו באופן מאוד משמעותי.
כמו כן, צריכים לזכור שספאנוליס הוא שחקן מקומי עבור אולימפיאקוס וזו גם כנראה הסיבה שהוא נשאר שם ולא בחר לשחק במקום אחר.

בקיצור, הדוגמא של ספאנוליס ואולימפיאקוס היא ממש לא מקרה מדגים לתאוריה שמנסים לפתח כאן.

עוד נקודה חשובה שלא זוכה כאן להתיחסות היא שאם מכבי תציע לשחקן מסויים (בפרט אם מדובר בשחקן מוכר באירופה ולא מישהו מהNBA) סכום של 2 מליון דולר או יותר, סביר מאוד שלקבוצות כמו צסקא, ברצלונה, ריאל ואולי גם מישהי מהתורכיות, גם יהיה עניין בו ולא תהיה להן כל בעיה להציע יותר. מצב כזה יכול לגרום למכבי לנסות ולהתחרות בהצעה של אותה קבוצה אשר תחשוק באותו שחקן ומצב כזה די נידון לכשלון (דבר דומה כבר קרה מספר פעמים בשנים האחרונות ולאחרונה גם עם פארגו). גם אם אותו מהלך לא יכשל ואכן מכבי תצליח לפתוח את הכיס עמוק יותר ויותר, אז במקרה כזה אנו צפויים להגיע למצב בו מכבי תאלץ לשפוך סכום גבוה בהרבה מזה שהיא תיכננה מראש להקצות עבור שחקן שכזה ואז זה יבוא ע"ח שחקנים בעמדות אחרות וישבש לחלוטין את בניית הקבוצה.

אני כן בעד שיבנו סגל קצר יותר עם דגש תציבי ובעיקר מקצועי על השחקנים המובילים, אבל כל התאוריה של הבאת כוכב בסכום גבוה כשלצידו שחקנים פחות מוכרים הוא לא ישים במיוחד וגם לא זכה להצלחה מסחררת כאשר הוא נוסה כאן.

איפה יש מגמה לחשוב כך , פה בפורום ? ממש לא !! לכולם ברור שאולימפיאקוס נקלעה למצב הזה בפתאומיות והיא לא תכננה את זה מראש ....המזל שלהם הוא אותו מזל שהיה למכבי בעונת פארגו , שהשחקנים הזולים והמשלימים התבררו כפגיעה בול (כשהיתרון של מכבי במקרה הזה הוא שהכוכב של הקבוצה היה גם שחקן זול באותה עונה ) . אבל היתרון שלה על מכבי שהיא ידעה לשמר את הסגל שלה גם אחרי ההצלחה ולהגדיל את התקציב בהתאם .
הבסיס שלהם נשאר זהה ומי שהתחלף זה המשלימים , דורסי , קסלי וכו'...גם השנה זה אותו דבר רק שאני מאמין שהפעם הקבוצות האחרות כבר יגיעו מוכנות יותר גם כי הן כבר מכירות היטב את אולימפיאקוס וסגנון המשחק , וגם כי איכותית הם השתפרו והן טובות יותר מהאדומים (למרות שכך היה גם בשנתיים האחרונות...)

כשמכבי עשתה ריפיט , זה היה עם סגל שבוודאות היה הטוב באירופה . אולימפיאקוס עשתה משהו גדול יותר בגלל שהסגל שלה בוודאות לא היה הכי טוב באירופה .
לגבי מלחמה על כוכב זה או אחר , מכבי מעולם לא ניסתה להאבק על שחקנים יקרים בגלל שברור לה שזה קרב אבוד מראש . גם עם פארגו , מכבי נתנה הצעה שהייתה רחוקה מאוד ממה שהוא מרוויח בצסק"א (ואני לא קונה את מה שפדרמן טוען שהציעו לו 2 מליון דולר לעונה ).
אגב , אני בכלל חושב שהוא לא הולך להיות הצלחה גדולה שם , זה מרגיש כאילו שצסק"א מנסה לבנות סגנון אחר לגמרי ממה ששיחקה עד עכשיו ואני לא בטוח שזה בכלל מתאים לה הקונספט הזה . אם מסינה יכשל עם פארגו וג'אקסון , אני מוכן לקחת אותם למכבי... :D

בקיצור , נראה לי שאני חושב די כמוך בעניין בניית הקבוצה ושבמסגרת התקציב המוגבל שיש למכבי היא עשתה את ההימורים הנכונים יחסית ויש לזה סיכוי להצליח . ברור שהייתי מעדיף תקציב הרבה יותר גדול ולראות פה שמות גדולים אבל זה לא יקרה...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 16 יולי 2013, 07:19

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:

כתבתי כבר בפוסט אחר ששיטה זו זקוקה לסבלנות.
פארמר נניח הוא כוכב מהסוג המתאים לבנות סביבו קבוצה. העניין הוא לא להרים ידיים אחרי עונה, אלא להתמיד וללטש בכל פעם את הסגל עוד קצת ועוד קצת.

זאת שיטת בנייה אחת מני רבות. משום מה הנהלת מכבי הנוכחית לא מנסה ללכת על שיטות אחרות, וכל הזמן בונה את הקבוצה באותו הסגנון הקלוקל וחסר המעוף...

דוקא אני חושב שמכבי חושבים נכון עכשיו. נראה שנבנה כאן סגל ישראלי טוב ויחסית לא יקר שיהווה שלד לקבוצה וימשיך כאן לכמה שנים (ככה לפחות לפי החוזים). השאלה לגבי העונה הבאה והעונות הבאות היא איך מכבי תצליח עם הזרים שאמורים להיות השחקנים מובילים ולעשות את ההבדל.

שלד טוב נראה שיש. השאלה איך כמה טובים יהיו השחקנים המובילים. אם זה לא יצליח העונה, אז מדי עונה באמת יצטרכו לתת "ליטושים".

אני לא חושב ככה.
מה זה שלד? האם שלד זה שחקנים מובילים או שחקנים משלימים? לצורך העניין, האם שלד זה ג'ורדן-פיפן או פקסון וקרטרייט?

אני אישית חושב שהדרך הנכונה לבנות קבוצה היא מלמעלה. העניין הוא שבשנים האחרונות (וזה כולל עונת פארגו) הבניה נעשית כך, שאין באמת כוכבים, אלא אם הם פורצים פתאום
במדי מכבי. כך קורה, שבתחילת העונה לא ממש יודעים למה לצפות ולשחקנים אין תפקיד מוגדר.
למשל, איזה תפקיד מוגדר היה למדלי, ומה היתה התכנית למקרה שהיה מצליח או נכשל? לדעתי סתם לקחו שחקן שנתן עונה טובה בספרד, מבלי ממש לבדוק את ההתאמה האפשרית שלו למכבי
ולסגל השחקנים שנבנה בה.

אם יש בסגל שחקן אחד או שניים ברמה גבוהה, שאתה יודע מה תקבל מהם, אז הרבה יותר קל לבנות סביבם צוות מסייע עם תפקידים והגדרות ברורות, וגם הרבה יותר קל להחליף שחקן
מהצוות המסייע שלו עושה את העבודה, בשחקן אחר - מתאים יותר.

אני שוב אומר, זאת לא השיטה היחידה, אבל לפחות זאת שיטה. אצל מכבי אין ממש שיטה של בנייה. מה שבעיקר רואים זה החתמה של שחקנים זולים וצמצום דרסטי בתקציב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 16 יולי 2013, 09:22

jol9 כתב:אני לא חושב ככה.
מה זה שלד? האם שלד זה שחקנים מובילים או שחקנים משלימים? לצורך העניין, האם שלד זה ג'ורדן-פיפן או פקסון וקרטרייט?

אני אישית חושב שהדרך הנכונה לבנות קבוצה היא מלמעלה. העניין הוא שבשנים האחרונות (וזה כולל עונת פארגו) הבניה נעשית כך, שאין באמת כוכבים, אלא אם הם פורצים פתאום
במדי מכבי. כך קורה, שבתחילת העונה לא ממש יודעים למה לצפות ולשחקנים אין תפקיד מוגדר.
למשל, איזה תפקיד מוגדר היה למדלי, ומה היתה התכנית למקרה שהיה מצליח או נכשל? לדעתי סתם לקחו שחקן שנתן עונה טובה בספרד, מבלי ממש לבדוק את ההתאמה האפשרית שלו למכבי
ולסגל השחקנים שנבנה בה.

אם יש בסגל שחקן אחד או שניים ברמה גבוהה, שאתה יודע מה תקבל מהם, אז הרבה יותר קל לבנות סביבם צוות מסייע עם תפקידים והגדרות ברורות, וגם הרבה יותר קל להחליף שחקן

אני שוב אומר, זאת לא השיטה היחידה, אבל לפחות זאת שיטה. אצל מכבי אין ממש שיטה של בנייה. מה שבעיקר רואים זה החתמה של שחקנים זולים וצמצום דרסטי בתקציב.

גם עם ה- 8 מליון דולר שפדרמן מקציב, ניתן היה לעשות יותר. הבעיה שפדרמן ה- GM מביא שחקנים אד-הוק במקום לחשוב על קונספט ולבנות קבוצה סביבו. פתאום מגיע לך סופו, כשאף חלק אחר במכבי לא מתאים לו. ואז מביאים את רייס שהוא שחקן מאוד דומה לאוחיון (אולי טוב ממנו - לא יודע).

נראה שבניית הסגל נעשית בלי שום מחשבה, אלא סתם אוספים שחקנים תחת מגבלות תקציב של מקסימום חצי מליון לשחקן.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 16 יולי 2013, 10:17

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני לא חושב ככה.

ולסגל השחקנים שנבנה בה.

גם עם ה- 8 מליון דולר שפדרמן מקציב, ניתן היה לעשות יותר. הבעיה שפדרמן ה- GM מביא שחקנים אד-הוק במקום לחשוב על קונספט ולבנות קבוצה סביבו. פתאום מגיע לך סופו, כשאף חלק אחר במכבי לא מתאים לו. ואז מביאים את רייס שהוא שחקן מאוד דומה לאוחיון (אולי טוב ממנו - לא יודע).

נראה שבניית הסגל נעשית בלי שום מחשבה, אלא סתם אוספים שחקנים תחת מגבלות תקציב של מקסימום חצי מליון לשחקן.

לא רק שסתם אוספים שחקנים, אוספים שחקנים קשה להאמין שיפתיעו. לטיוס יש מגבלות ברורות, סופו לא יישחק יותר מ-15 דק', רייס לא יהפוך פתאום להיות כריס פול וסביר להניח
שיעשה תחרות קליעות עם היקמן, שבכלל לא מתאים לסגל שנבנה (העיקר שהוא זול). סמית' וג'יימס מצויינים כשחקנים משלימים, אבל הם הפכו להיות הכוכבים הגדולים של מכבי.

בקיצור.... לא מבין מה הולך שם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 16 יולי 2013, 10:27

לינאס קלייזה עומד להיות משוחרר מראפטורס וכנראה יחזור לאירופה.
תמונה

יאללה, פדרמן! :laugh1
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי LIAV10 » 16 יולי 2013, 12:42

לוגאן סגר באלבה.

הייתה לי תחושה שמכבי מכוונים להיירסטון
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 16 יולי 2013, 12:50

LIAV10 כתב:
לוגאן סגר באלבה.

והדיווח בתפוז מאשש לך אותה? :)
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 16 יולי 2013, 13:00

MTA2311 כתב:
LIAV10 כתב:
לוגאן סגר באלבה.

והדיווח בתפוז מאשש לך אותה? :)

לא, אבל הרגשתי צורך להגיד את זה.
אם כבר אז כבר
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי rc4991 » 16 יולי 2013, 15:43

http://one.co.il/Article/220004.html
כמה הזוי זה שהוא שחקן שלנו
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 16 יולי 2013, 15:47

rc4991 כתב:http://one.co.il/Article/220004.html

בסוף אולי הוא ימלא את עמדת הפורוורד החסר... ;)
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי roy1000 » 16 יולי 2013, 15:53

כמה שחקנים מחזיקה הקבוצה הזו שלא באמת משחקים בקבוצה?
roy1000

הודעהעל ידי CYellow7 » 16 יולי 2013, 16:36

roy1000 כתב:

כמה שחקנים מחזיקה הקבוצה הזו שלא באמת משחקים בקבוצה?

ההנהלה שלנו מתפארת בניהול שלה ובשפיות שלה. באיזה מועדון שפוי ומנוהל היטב יש כל כך הרבה מאמנים ושחקנים שמקבלים מיליוני דולרים כדי לא להיות חלק מהקבוצה? :neutral
תמונה
CYellow7

הודעהעל ידי Chen » 18 יולי 2013, 17:04

רוט שוחרר ויפוצה ב30K לפי ONE.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Chen

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 18 יולי 2013, 17:34

Chen כתב:רוט שוחרר ויפוצה ב30K לפי ONE.

מעניין מה זה אומר על השיחות של מכבי והלפרין אם הם החליטו לשחרר גארד ישראלי
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי אדגר פו » 18 יולי 2013, 18:17

מיותר לציין שאין גם שום חדש בקשר לאליהו, היו כמה שהבטיחו חדשות במוצאי הצום, כרגיל הם הכזיבו.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־28 אורחים