מחשבות לעונת 2023/24

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לעונת 2023/24

הודעהעל ידי ankram » 31 מאי 2023, 16:20

MTA2311 כתב:
אחדשיודע כתב:
ankram כתב:רגלנד?
שחקן אדיר לקבוצות BCL , ביורוליג הוא גג יכול לשחק בווילרבן , לא בגלל שאני מזלזל בו חלילה אלא בגלל שהוא יכול לבוא לידי ביטוי רק כבעל הבית , לא שחקן רוטציה בשום אופן , או שהוא בעל הבית או שהוא כלום.
שים אותו כשחקן רוטציה במכבי והוא ייתן תפוקה כמו יפתח זיו.
זה ההבדל בין לבנות קבוצה באמת , לבין לשחק BASKETBALL MANAGER

אוי נו באמת. מאיפה אתה יודע? על סמך מה אתה אומר את זה?

הוא כידוע בנה אינספור קבוצות באמת לא כמונו שרק משחקים בסקטבול מנג'ר

סליחה שחלקתי על דעתך המלומדת גאון כדורסל שכמוך.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי ankram » 31 מאי 2023, 16:22

my man כתב:
refael כתב:בראון, רגלנד, בלאט
בולדווין, קייל גאי, גונדי
קולסון,פונטיקה, מנקו
מרטין, אלכס פטרס, גייק כהן
ניבו, סורקין, שרמנדיני

אשכרה אותו קו קדמי מהעונה עם חילוש בדמות שרמדיני...

אמיתי?

מה קטש יעשה עם שרמנדיני? זה בכלל לא הכדורסל שלו , ייתן לו לרוץ אחרי גארדים בהגנת החילופים? ישחק איתו פוסט אפ שקטש לא אוהב?
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי MTA2311 » 31 מאי 2023, 16:38

ankram כתב:
MTA2311 כתב:
אחדשיודע כתב:
שחקן אדיר לקבוצות BCL , ביורוליג הוא גג יכול לשחק בווילרבן , לא בגלל שאני מזלזל בו חלילה אלא בגלל שהוא יכול לבוא לידי ביטוי רק כבעל הבית , לא שחקן רוטציה בשום אופן , או שהוא בעל הבית או שהוא כלום.

בוא אנקראם, כמה שנים אנחנו מכירים כבר?

לא חלקת על דעתי (המאוד לא מלומדת), זרקת עקיצה סתמית. שזה גם בסדר אגב, אבל בוא אל תיתמם.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי אחדשיודע » 31 מאי 2023, 16:54

ankram כתב:
אחדשיודע כתב:

שים אותו כבעל הבית של החמישייה השנייה ותקבל ממנו אחלה תפוקה.

הבחור בן 33 שם מוכר באירופה , בין 14-16 שיחק ביורוליג במילאנו וקרשיאקה ולא הרשים בכלל, בתכלס חולון היא אולי הקבוצה הראשונה באירופה מ2012 שהוא המשיך בה לעונה נוספת
למה הוא המשיך בה? בין השאר כי הוא בעל הבית ללא עוררין וגודס נותן לו לעשות מה שבא לו. במכבי הוא לא יהיה בעל הבית , גם לא שיעלה מין הספסל , כי הוא לא יוכל לעשות מה שבא לו , אלא להשתלב בשיטה של קטש , הוא לא שומר מצד אחד(גם בראון לא , אבל הוא לא בראון) , ובליגה הוא לא ישחק כפי שהתרגל כל משחק בחולון , בין השאר כי במכבי הוא יהיה עוד זר שעושה רוטציה.
אני גם שמעתי מכמה אוהדי חולון שהוא מאד דומיננטי בחדר ההלבשה לאו דווקא מהסיבות הנכונות.

בין 2014 ל-2016? אתה מבין שאתה מדבר על תקופה שלפני 7-9 שנים? זה לא רלוונטי כמעט בשום צורה לעכשיו. וגם אז, בוא, זה לא שהמספרים שלו היו רעים. הוא נתן מספרים לא רעים בכלל בשביל רכז מחליף. ועכשיו זה בא עם חבילה של ניסיון. אתה רואה מה הוא מסוגל לתת, ואני לגמרי רואה אותו בתור רכז מחליף נהדר. לכל קבוצת יורוליג, לא רק למכבי.

שמעת מאוהדי חולון? אוהדי חולון שדיברת איתם נמצאים בחדר ההלבשה? כי אם כן, זה די סותר את העובדה שמאוד רצו שימשיך לעונה נוספת. ובכלל הוא סוגר בישראל 3 עונות ולא שמעו יותר מידי על מעלליו. אז כנראה שהוא לא כל כך נורא
אחדשיודע

הודעהעל ידי my man » 31 מאי 2023, 16:57

חסרים גארדים טובים בעולם? מה ננעלתם על רגלנד?
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי אחדשיודע » 31 מאי 2023, 16:57

מה הבעיה ברגלנד? לא הבנתי. רכז זול, מוכר וטוב.

לפעמים לא צריך ללכת רחוק
אחדשיודע

הודעהעל ידי my man » 31 מאי 2023, 16:59

אחדשיודע כתב:מה הבעיה ברגלנד? לא הבנתי. רכז זול, מוכר וטוב

מבוגר קצת.. וכמו שאמר אנקראם לא רואה אותו אחרי העונות בחולון 'חוזר אחורה' מלהיות בעל הבית .. לדעתי הוא ירצה לסיים ככה את הקריירה כבעל בית שהביא איזה תואר או שניים במו ידיו
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Mitelka » 31 מאי 2023, 17:02

בנובמבר (כלומר שתתחיל העונה הבאה פחות או יותר) הוא יהיה בן 34. הוא אחלה והכל, אבל עם בראון ואנגולה (ובטח ישראלי שגם יהיה ברוטצית הרכז, נניח בלאט) לא רואה שיש לו מקום פה.

אגב בשמירה אחד על אחד הוא לא היה יריב בכלל מול וויד או לורנזו. אבל יודע מדי פעם לעזור ולחטוף בטיימינג טוב זה כן.

כך או כך נראה לי פחות רלוונטי. למרות שבאמת הוא רכז התקפי מאוד מרשים.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי אחדשיודע » 31 מאי 2023, 17:02

my man כתב:
אחדשיודע כתב:מה הבעיה ברגלנד? לא הבנתי. רכז זול, מוכר וטוב

מבוגר קצת.. וכמו שאמר אנקראם לא רואה אותו אחרי העונות בחולון 'חור אחורה' מלהיות בעל הבית .. לדעתי הוא ירצה לסיים ככה את הקריירה כבעל בית שהביא איזה תואר או שניים בנו ידיו

הגיל, בעיניי, לא פקטור פה. אם כבר, זה בונוס. שחקן מנוסה שיודע להתעלות ברגעים החשובים. וזה משהו שחסר אני חושב לצמד בראון את בולדווין. ייפצע? תחליף.
וסורי, ללכת מחולון למכבי, זה לא לחזור אחורה. לא חושב שיש מישהו שיסתכל על זה ככה. זו ההזדמנות האחרונה שלו להרוויח קצת יותר כסף ממה שהוא עושה בחולון + לשחק בבמה האירופית הכי גדולה. מה רע?

ו... אף אחד לא נעול עליו, כן? הוא פשוט שם טוב. ואין שום סיבה לפסול אותו.
אחדשיודע

הודעהעל ידי ankram » 31 מאי 2023, 17:03

MTA2311 כתב:
ankram כתב:
MTA2311 כתב:
אחדשיודע כתב:

לא חלקת על דעתי (המאוד לא מלומדת), זרקת עקיצה סתמית. שזה גם בסדר אגב, אבל בוא אל תיתמם.
למה עקיצה? בגלל basketball manager?
זה בכלל לא קשור אליך.
אתה יודע למה ציינתי את זה?
כי יש פה נטייה (לאו דווקא שלך למרות שלקחת את זה אישית) לחשוב שכל שחקן שמצליח במקום מסויים (ורגלנד שחקן נהדר אין בכל ספק) כשחקן מרכזי , יכול להגיע למכבי כחלק מרוטציה (הרי רגלנד לא יגיע לפה להיות בעל בית אלא כדי לתת גיבוי בעמדת הרכז ל10-15 דקות) ולתת את אותה תפוקה (שהוא נתן כשחקן מרכזי בקבוצה אחרת) יחסית לכמות הדקות שהוא מקבל, וכולנו יודעים שזה לא כך.
רגלנד שחקן נהדר , אבל הוא יכול להיות הכי יעיל שהוא מנהל את ההצגה ועל פיו יישק דבר, לא כמחליף , לא כעוד חלק בפאזל , כשחקן מרכזי.
עכשיו מלבד העובדה שבמכבי יש 2 זכרי אלפא שמתחלקים ביניהם בהובלת ההתקפה של מכבי ולהוסיף לזה עוד זכר אלפא בעמדות 1-2 (שלא שומר) יכול לייצר בעיות. אתה בעצם מוסיף פה עוד זר שכנראה (אלא אם יהיו פציעות) לא ייתלבש לפלייאוף בליגה (קטש לא ירשום 3 זרים על עמדות 1-2 ויישאר חשוף בעמדות 3-5).
ועוד משהו, רגלנד לא יזכה לחופש המוחלט שגודס נותן לו , הוא יצטרך להיות כפוף לשיטה של קטש , לשמור כמו שצריך בדקות שיהיו לו, ולהיות חלק מרוטציה ואפילו לעיתים לשחק ממש מעט במשחקים מסויימים. לשחקן במעמדו ובגילו , זה לא דבר פשוט לעשות.

אני משוכנע שככזה הוא לא יהיה אפקטיבי במכבי.

Sent from my iPhone using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי Adam » 31 מאי 2023, 17:10

רגלנד שחקן נהדר אבל הוא לא משלים טוב לדעתי את בראון או בולדווין.
אני מסכים שהגיל אינו פקטור עבורו. אני לא מחפש עכשיו שחקן שיחליף את BB ב5 שנים הקרובות. אני דווקא מעדיף שחקן עם ניסיון שיבוא וייתן את ה15-20 דק' (בדיוק כמו שצ'אצ'ו עשה בריאל מדריד העונה).
הבעיה לדעתי היא אחרת. הוא לא מביא דברים שBB לא מביאים. חוץ מקליעה טובה יותר לשלוש מהם, הוא נחות מהם בכל דבר אחר. הוא 1.82 (אומנם מנופח שרירים, אבל עדיין קטן) ששומר רע יחסית. הגיל אולי כן פקטור כאן בזה שהוא כבר לא עם אותם רגליים. בהנחה שמביאים את בלאט ומשאירים את ג'ונדי - אתה לחלוטין מפקיר את הקו האחורי שלך עם 2 גארדים נמוכים, וזה כבר בלתי מתקבל.
אני גם חושב שהיכולת שלו משמעותית תרד ברגע שהכדור לא יהיה אצלו, ושהוא מיידית יהפוך לשחקן רוטציה. אני גם לוקח בספק את היכולת שלו לשחק OFF-THE-BALL. לא יודע עד כמה הוא יהיה אפקטיבי לצד אחד מצמד הBB כשהכדור אצלם.
מעבר לזה, אני פשוט לא חושב שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו להמר על מחליף לBB (ורגלנד הוא הימור). צריך להביא שחקן מוכח מהיורוליג או יוצא NBA שנפל בין הכיסאות אבל עם ניסיון אירופאי (כמו ננדו דה קולו בזמנו, כמו סטורנסקי ועוד). אני בטוח שאפשר למצוא שחקן במחיר שפוי, שמן הסתם יעלה יותר מרגלנד - אבל זה בסדר.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי אחדשיודע » 31 מאי 2023, 17:16

ankram כתב:
MTA2311 כתב:
ankram כתב:
MTA2311 כתב:
אחדשיודע כתב:אוי נו באמת. מאיפה אתה יודע? על סמך מה אתה אומר את זה?

זה בכלל לא קשור אליך.
כי יש פה נטייה (לאו דווקא שלך למרות שלקחת את זה אישית) לחשוב שכל שחקן שמצליח במקום מסויים (ורגלנד שחקן נהדר אין בכל ספק) כשחקן מרכזי , יכול להגיע למכבי כחלק מרוטציה (הרי רגלנד לא יגיע לפה להיות בעל בית אלא כדי לתת גיבוי בעמדת הרכז ל10-15 דקות) ולתת את אותה תפוקה (שהוא נתן כשחקן מרכזי בקבוצה אחרת) יחסית לכמות הדקות שהוא מקבל, וכולנו יודעים שזה לא כך.
רגלנד שחקן נהדר , אבל הוא יכול להיות הכי יעיל שהוא מנהל את ההצגה ועל פיו יישק דבר, לא כמחליף , לא כעוד חלק בפאזל , כשחקן מרכזי.
עכשיו מלבד העובדה שבמכבי יש 2 זכרי אלפא שמתחלקים ביניהם בהובלת ההתקפה של מכבי ולהוסיף לזה עוד זכר אלפא בעמדות 1-2 (שלא שומר) יכול לייצר בעיות. אתה בעצם מוסיף פה עוד זר שכנראה (אלא אם יהיו פציעות) לא ייתלבש לפלייאוף בליגה (קטש לא ירשום 3 זרים על עמדות 1-2 ויישאר חשוף בעמדות 3-5).
ועוד משהו, רגלנד לא יזכה לחופש המוחלט שגודס נותן לו , הוא יצטרך להיות כפוף לשיטה של קטש , לשמור כמו שצריך בדקות שיהיו לו, ולהיות חלק מרוטציה ואפילו לעיתים לשחק ממש מעט במשחקים מסויימים. לשחקן במעמדו ובגילו , זה לא דבר פשוט לעשות.

ואני משוכנע ב-1000% שאתה טועה. מה זה אומר?

החלטת שאם אנחנו מעוניינים בשחקן X כרכז מחליף, אנחנו מצפים ממנו לאותה תרומה כמו בקבוצה הקודמת שלו. מי אמר? איך הגעת למסקנה הזאת?
ואיך קפצת למסקנה החד משמעית שהוא לא יכול לתת תרומה כשחקן משני? לפי מה? אתה נביא? לא מבין את היציאות הללו.

למכבי יש 2 זכרי אלפא ולמונאקו היו השנה 3 בקו האחורי. לפי איזו משוואה אסור להוסיף ל-2 הללו עוד שחקן איכותי או עוד זכר אלפא? כל עוד יש תיאום ציפיות ורצון משותף של ה-3 לשתף פעולה יחד, זה יעבוד. עושים בדיקות לפני, מדברים ואז מחתימים. אבל מקצועית? אין שום מניעה שזה יעבוד ביחד. הם לא צריכים לשחק שלושתם ביחד, ורצוי שלא. בשבוע אחד יש לך לפחות 80 דקות בעמדות 1-2 ביורוליג (יש שבועות של שני משחקים ואז זה 160 דקות שצריך לחלק), עוד 80 דקות במשחק בליגה הישראלית - וכמו שראינו השנה, יש גם פציעות. בולדווין נעדר תקופה, בראון תקופה, עכשיו בולדווין נעדר עוד פעם. אם כבר, הם חייבים את העזרה הזאת בעמדות 1-2.
אחדשיודע

הודעהעל ידי oriM » 31 מאי 2023, 17:46

זה הסגל שלי לעונה הבאה:

לורנזו, ג'ונדי, היידיגר
בולדווין, קרינגטון
קולסון, אבאלדה, מנקו
קאבוקלו, מרטין, ג'ייק
ניבו, סורקין, אוסמן דיופ

קודם כל נתחיל בזה שאחרי הארכות החוזים, למכבי אין מלא כסף לשפוך על חיזוק, ולכן כמעט כל ההחתמות יהיו מה שנקרא "מציאות", אז לא הוספתי אף כוכב, וברור שהייתי שמח אם שחקנים מוכחים ביורוליג ינחתו פה (כמו אלייז'ה, פוניטקה ולידיי)

היידיגר- לדעתי הוא שחקן שובר שיוויון בליגה, וביורוליג הוא אחלה גיבוי במקרה של פציעה/ סתם יכולת רעה של אחד הגארדים. אני לא רוצה את בלאט כי הוא סתם יגזול מג'ונדי המון דקות ביורוליג, וכידוע ג'ונדי הוא אחד השחקנים היעילים באירופה

קרינגטון- כי הוא ה"ישראלי" הכי טוב כרגע בSG.

אבאלדה- שחקן שהתחיל טוב את התקופה בריאל ולאט לאט הוא הולך ודועך. לדעתי זה בעיקר בגלל עמדה 3 שהפכה לצפופה מאוד עם מוסא, הזוניה והאנגה וגם בגלל שינוי המאמן. לדעתי הוא שחקן טוב שפשוט צריך לשנות סיטואציה וללכת לקבוצה שתיתן לו יותר דקות. אני מודע לזה שזה הימור, אבל בואו, זה לא שהיליארד הצדיק את הסכומים שהוא מקבל. היליארד לא יודע ליצור לעצמו, ובשיטה של קטש מכבי לא מגיעה להרבה שלשות פנויות.

קאבוקלו- לא צריך להוסיף הרבה. על הגב שלו אולם מדיחה את אלבה ובאיירן.

דיופ- למי שלא מכיר אותו, מדובר בשחקן סנגלי בן 23 שמשחק בסאסארי. גובה 2.04. נתן עונה נחמדה בליגה האיטלקית וזכה בתואר השחקן המשתפר. אבל מה שגורם לי לרצות אותו זה הפלייאוף המעולה שהוא נותן. 23 מדד ממוצע למשחק, כולל שני משחקים עם 21 מדד מול מילאנו. יש לו אתלטיות של בלאק וחוכמת משחק של האנטר. יעיל מאוד בכל פרמטר. מצפייה בו זה מרגיש שהוא רגע לפני הקפיצת מדרגה וחבל אם זה יקרה בקבוצה אחרת.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk
oriM

הודעהעל ידי ankram » 31 מאי 2023, 18:07

oriM כתב:זה הסגל שלי לעונה הבאה:

לורנזו, ג'ונדי, היידיגר
בולדווין, קרינגטון
קולסון, אבאלדה, מנקו
קאבוקלו, מרטין, ג'ייק
ניבו, סורקין, אוסמן דיופ

קודם כל נתחיל בזה שאחרי הארכות החוזים, למכבי אין מלא כסף לשפוך על חיזוק, ולכן כמעט כל ההחתמות יהיו מה שנקרא "מציאות", אז לא הוספתי אף כוכב, וברור שהייתי שמח אם שחקנים מוכחים ביורוליג ינחתו פה (כמו אלייז'ה, פוניטקה ולידיי)

היידיגר- לדעתי הוא שחקן שובר שיוויון בליגה, וביורוליג הוא אחלה גיבוי במקרה של פציעה/ סתם יכולת רעה של אחד הגארדים. אני לא רוצה את בלאט כי הוא סתם יגזול מג'ונדי המון דקות ביורוליג, וכידוע ג'ונדי הוא אחד השחקנים היעילים באירופה

אבאלדה- שחקן שהתחיל טוב את התקופה בריאל ולאט לאט הוא הולך ודועך. לדעתי זה בעיקר בגלל עמדה 3 שהפכה לצפופה מאוד עם מוסא, הזוניה והאנגה וגם בגלל שינוי המאמן. לדעתי הוא שחקן טוב שפשוט צריך לשנות סיטואציה וללכת לקבוצה שתיתן לו יותר דקות. אני מודע לזה שזה הימור, אבל בואו, זה לא שהיליארד הצדיק את הסכומים שהוא מקבל. היליארד לא יודע ליצור לעצמו, ובשיטה של קטש מכבי לא מגיעה להרבה שלשות פנויות.

דיופ- למי שלא מכיר אותו, מדובר בשחקן סנגלי בן 23 שמשחק בסאסארי. גובה 2.04. נתן עונה נחמדה בליגה האיטלקית וזכה בתואר השחקן המשתפר. אבל מה שגורם לי לרצות אותו זה הפלייאוף המעולה שהוא נותן. 23 מדד ממוצע למשחק, כולל שני משחקים עם 21 מדד מול מילאנו. יש לו אתלטיות של בלאק וחוכמת משחק של האנטר. יעיל מאוד בכל פרמטר. מצפייה בו זה מרגיש שהוא רגע לפני הקפיצת מדרגה וחבל אם זה יקרה בקבוצה אחרת.

השנקל שלי,
א. אני לא בטוח שאפשר גם את היידיגר וגם את קרינגטון במידה ויחשב כמתאזרח , כי אם אני לא טועה לא ניתן להחזיק בסגל 2 מתאזרחים ״חדשים״.
ב. היידיגר וג׳ונדי הם פחות או יותר אותו טייפ קאסט, קטנים , זריזים, קלעים טובים ל3 (אם כי היידיגר לא היה משהו בבסקוניה), בשום אופן לא מנהלי משחק , היידיגר שומר רע לעומת ג׳ונדי , דווקא פה בלאט יכול להביא משהו שונה כי הוא רכז טהור.
ג. לא מאמין שירושליים יאזרחו את קרינגטון רק בשביל שמכבי תגנוב אותו, כסף לא יהיה חסר להם.
ד. 8 זרים זה יותר מדי אם אתה לא רוצה 2 קבוצות מכבי א ומכבי ב
ה. אין סרט שסורקין יהיה מחליף 3 בסנטרים, הוא סנטר מחליף יותר מראוי ומוכח ביורוליג.

סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי oriM » 31 מאי 2023, 18:18

ankram כתב:
oriM כתב:זה הסגל שלי לעונה הבאה:

לורנזו, ג'ונדי, היידיגר
בולדווין, קרינגטון
קולסון, אבאלדה, מנקו
קאבוקלו, מרטין, ג'ייק
ניבו, סורקין, אוסמן דיופ

השנקל שלי,
א. אני לא בטוח שאפשר גם את היידיגר וגם את קרינגטון במידה ויחשב כמתאזרח , כי אם אני לא טועה לא ניתן להחזיק בסגל 2 מתאזרחים ״חדשים״.
ב. היידיגר וג׳ונדי הם פחות או יותר אותו טייפ קאסט, קטנים , זריזים, קלעים טובים ל3 (אם כי היידיגר לא היה משהו בבסקוניה), בשום אופן לא מנהלי משחק , היידיגר שומר רע לעומת ג׳ונדי , דווקא פה בלאט יכול להביא משהו שונה כי הוא רכז טהור.
ג. לא מאמין שירושליים יאזרחו את קרינגטון רק בשביל שמכבי תגנוב אותו, כסף לא יהיה חסר להם.
ד. 8 זרים זה יותר מדי אם אתה לא רוצה 2 קבוצות מכבי א ומכבי ב
ה. אין סרט שסורקין יהיה מחליף 3 בסנטרים, הוא סנטר מחליף יותר מראוי ומוכח ביורוליג.

א. יש איזה עניין שאחרי כמה משחקים בנבחרת אתה הופך לישראלי למהדרין וזה מה שיקרה עם קרינגטון הקיץ, לא? אם לא, אז אני מוותר על היידיגר
ב. היידיגר הוא גיבוי, הוא לא ישחק הרבה ביורוליג אלא אם יפציץ בליגה
ג. כסף זה לא העניין אלא האתגר
ד. 8 זרים זה מה שהיה כל העונות האחרונות, וכל עוד דני ומדר לא באים, אין עוד ישראלים שיכולים לשדרג אותנו
ה. סורקין הוא עוד לא טבארס, ולא תזיק לו עוד תחרות בשביל לבוא עם הסכין בין השיניים כל ערב

oriM

הודעהעל ידי ankram » 31 מאי 2023, 18:44

אחדשיודע כתב:
ankram כתב:
MTA2311 כתב:
ankram כתב:
MTA2311 כתב:

זה בכלל לא קשור אליך.

ואני משוכנע ב-1000% שאתה טועה. מה זה אומר?

החלטת שאם אנחנו מעוניינים בשחקן X כרכז מחליף, אנחנו מצפים ממנו לאותה תרומה כמו בקבוצה הקודמת שלו. מי אמר? איך הגעת למסקנה הזאת?
ואיך קפצת למסקנה החד משמעית שהוא לא יכול לתת תרומה כשחקן משני? לפי מה? אתה נביא? לא מבין את היציאות הללו.

למכבי יש 2 זכרי אלפא ולמונאקו היו השנה 3 בקו האחורי. לפי איזו משוואה אסור להוסיף ל-2 הללו עוד שחקן איכותי או עוד זכר אלפא? כל עוד יש תיאום ציפיות ורצון משותף של ה-3 לשתף פעולה יחד, זה יעבוד. עושים בדיקות לפני, מדברים ואז מחתימים. אבל מקצועית? אין שום מניעה שזה יעבוד ביחד. הם לא צריכים לשחק שלושתם ביחד, ורצוי שלא. בשבוע אחד יש לך לפחות 80 דקות בעמדות 1-2 ביורוליג (יש שבועות של שני משחקים ואז זה 160 דקות שצריך לחלק), עוד 80 דקות במשחק בליגה הישראלית - וכמו שראינו השנה, יש גם פציעות. בולדווין נעדר תקופה, בראון תקופה, עכשיו בולדווין נעדר עוד פעם. אם כבר, הם חייבים את העזרה הזאת בעמדות 1-2.

מה זה אומר? שאנחנו לא חייבים להסכים, הטכנולוגיה קיימת.

איך הגעתי למסקנה? למה השם של רגלנד עלה? בגלל מה שהוא עושה בחולון, כי אנחנו מצפים ממנו לתת את אותם הדברים שהוא נותן בחולון או לפחות זהים.

לא ,אני לא נביא , אף אחד מאיתנו הוא לא נביא , אני פשוט חושב שזה הימור לא כדאי מכל הסיבות שציינתי בפוסטים הקודמים.

למונאקו אכן היו 3 זכרי אלפא , שלשתם אגב שחקני יורוליג מוכחים ומובילים טרם האיחוד, זה קצת שונה לטעמי. ויש עוד כמה הבדלים, כמו יכולת ההגנה של כל שלישייה, היכולת של כל אחד במונקו לשחק אוף דה בול , רגלנד אוף דה בול זאת בעייה. גם הציוות של רגלנד יחד עם בראון שבולדווין נח , הוא בעייה הגנתית.ועוד דבר קטן , אחד מהזכרי אלפא של מונקו הוא שחקן מקומי, ופה מדובר ב3 זרים, יש לזה משמעות.

מול פציעות , בטח ארוכות אין באמת פיתרון קסם , אנחנו לא ריאל שיכולים להחזיק 16 שחקני יורוליג טובים מאד על הפיירול , שיכולים לעלות סטייל קוזר אחרי 20 משחקים שלא התלבש ולהיות יעיל , ויותר מזה , קשה לי להאמין שרגלנד עצמו ירצה להיות בטריו כזה שהוא ה3 בחשיבות.

נכון שזה יכול להוריד עומס מבראון ובולדווין במהלך השנה , ועדיין למשחקים הגדולים והחשובים במהלך השנה (גביע, פלייאוף ואולי גם דרבי) צריך לרשום 5 זרים , אני בטוח שקטש לא יבחר ב3 זרים על עמדות 1-2 שיש לו גם את ג׳ונדי וכנראה בסיכוי גבוה גם בלאט ו״יפקיר״ עמדות אחרות אלא במקרה של פציעות.

האם הימור שכזה על רגלנד יכול להפריך את כל מה שאמרתי וליצוק פה טריו יורוליג מדהים שישחזר את מה שהיה השנה במונקו לפרקים גדולים של העונה? כן. ראינו שהכל אפשרי. אם ג׳ייק כהן הוא ה4 הפותח בקבוצה שהיתה הכי חמה ביורוליג,וג׳ונדי החטיא זריקת עונשין אחת כל העונה , הכל יכול לקרות.

האם אני חושב שזה הימור שמכבי צריכה לקחת?

לדעתי לא , בראון , בולדווין, ג׳ונדי , בלאט ומי שיחליף את הילארד זה מבנה יותר הגיוני , יותר מאוזן ופחות מכבי א׳ ומכבי ב׳.

יאללה חפרתי מספיק.

סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי felix_r » 31 מאי 2023, 19:00

ראיתם את רשימת עשרת הפרי-אייג'נטים בעמדת הסמול פורווארד ביורוליג?
(The Top 10 EuroLeague Free Agents Small Forwards)

https://www.eurohoops.net/en/trademarks ... ee-agents/
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי A.Parker » 31 מאי 2023, 19:17

ankram כתב:
my man כתב:
refael כתב:בראון, רגלנד, בלאט
בולדווין, קייל גאי, גונדי
קולסון,פונטיקה, מנקו
מרטין, אלכס פטרס, גייק כהן
ניבו, סורקין, שרמנדיני

אשכרה אותו קו קדמי מהעונה עם חילוש בדמות שרמדיני...

אמיתי?

מה קטש יעשה עם שרמנדיני? זה בכלל לא הכדורסל שלו , ייתן לו לרוץ אחרי גארדים בהגנת החילופים? ישחק איתו פוסט אפ שקטש לא אוהב?

זה שרמדיני, בבקשה די עם שרמנדיני
A.Parker

הודעהעל ידי אחדשיודע » 31 מאי 2023, 19:20

ankram כתב:מה זה אומר? שאנחנו לא חייבים להסכים, הטכנולוגיה קיימת.

איך הגעתי למסקנה? למה השם של רגלנד עלה? בגלל מה שהוא עושה בחולון, כי אנחנו מצפים ממנו לתת את אותם הדברים שהוא נותן בחולון או לפחות זהים.

לא ,אני לא נביא , אף אחד מאיתנו הוא לא נביא , אני פשוט חושב שזה הימור לא כדאי מכל הסיבות שציינתי בפוסטים הקודמים.

למונאקו אכן היו 3 זכרי אלפא , שלשתם אגב שחקני יורוליג מוכחים ומובילים טרם האיחוד, זה קצת שונה לטעמי. ויש עוד כמה הבדלים, כמו יכולת ההגנה של כל שלישייה, היכולת של כל אחד במונקו לשחק אוף דה בול , רגלנד אוף דה בול זאת בעייה. גם הציוות של רגלנד יחד עם בראון שבולדווין נח , הוא בעייה הגנתית.ועוד דבר קטן , אחד מהזכרי אלפא של מונקו הוא שחקן מקומי, ופה מדובר ב3 זרים, יש לזה משמעות.

מול פציעות , בטח ארוכות אין באמת פיתרון קסם , אנחנו לא ריאל שיכולים להחזיק 16 שחקני יורוליג טובים מאד על הפיירול , שיכולים לעלות סטייל קוזר אחרי 20 משחקים שלא התלבש ולהיות יעיל , ויותר מזה , קשה לי להאמין שרגלנד עצמו ירצה להיות בטריו כזה שהוא ה3 בחשיבות.

נכון שזה יכול להוריד עומס מבראון ובולדווין במהלך השנה , ועדיין למשחקים הגדולים והחשובים במהלך השנה (גביע, פלייאוף ואולי גם דרבי) צריך לרשום 5 זרים , אני בטוח שקטש לא יבחר ב3 זרים על עמדות 1-2 שיש לו גם את ג׳ונדי וכנראה בסיכוי גבוה גם בלאט ו״יפקיר״ עמדות אחרות אלא במקרה של פציעות.

האם הימור שכזה על רגלנד יכול להפריך את כל מה שאמרתי וליצוק פה טריו יורוליג מדהים שישחזר את מה שהיה השנה במונקו לפרקים גדולים של העונה? כן. ראינו שהכל אפשרי. אם ג׳ייק כהן הוא ה4 הפותח בקבוצה שהיתה הכי חמה ביורוליג,וג׳ונדי החטיא זריקת עונשין אחת כל העונה , הכל יכול לקרות.

האם אני חושב שזה הימור שמכבי צריכה לקחת?

לדעתי לא , בראון , בולדווין, ג׳ונדי , בלאט ומי שיחליף את הילארד זה מבנה יותר הגיוני , יותר מאוזן ופחות מכבי א׳ ומכבי ב׳.

יאללה חפרתי מספיק.

אכן לא מסכימים פה.

איך השם רגלנד עלה פה? כי הוא שחקן טוב. אין קשר בין זה לבין הציפייה של איך הוא ייראה בקבוצה גדולה יותר בתפקיד משני. מן הסתם, אף אחד פה לא מטומטם עד כדי כך כדי לחשוב שהוא ייתן אותה תפוקה בקבוצה כמו מכבי, כאשר הוא שחקן מחליף לבראון את בולדווין. ועדיין, אתה כן רוצה להביא כאן שחקן זר תותח שיחליף אותם, ולא ״זר משלים״. ז״א, זר שיוכל להרים את הרמה של הקבוצה כשמי מהם לא יהיה זמין (פציעה או מנוחה). ומעבר לזה, אם מתייחסים ספציפית לרגלנד, בעיניי, הוא יכול להביא דברים שהם לא מביאים - וזה, למשל - היכולת לדפוק את השלשה הזאת כשהכל תקוע ו/או לנצח משחקים במאני-טיים. אם תסתכל על האליפויות יורוליג/סופרליג של מכבי, תמיד היה את זה שמתעלה במאני-טיים והיה אפשר לסמוך עליו ברגעים המכריעים. במכבי הנוכחית, לצערי, אני לא מרגיש שזה קיים. אין את הטייריס רייס, אין את השאראס, או אפילו את המקדונלד. שלא נדבר על ימים רחוקים יותר.

לגבי שלישיית השחקנים במונאקו - גם כהשחתימו אותם, היו כאלו שפיקפקו באפשרות שזה הצליח. לי לעומת זאת לא עברה מחשבה כזאת. הרי, אם מגבילים את כמות האלפא-דוג בקבוצה ל-2 כמו שחלק פה מצפים, אז אין NBA. זה שיש הרבה שחקנים עם אגו או יכולת גבוהה, לא אומר שהם לא יכולים לשחק ביחד. ומבחינה מקצועית, שחקן כמו רגלנד מהספסל, איך שלא תסובב את זה, זה יותר טוב ממה שהיה פה השנה. השאלה היחידה היא מבחינה חברתית/מנטלית יותר מכל דבר אחר. אם מתאמים ציפיות לפני העונה (ועוד לפני ההחתמה - כלומר לא עושים אותה מאחורי הגב של מישהו), אין שום סיבה שזה לא יעבוד.

לגבי השאלה הההיפותטית האם קטש ירשום או לא ירשום אותו בטופס משחק בליגה הישראלית - בעיניי זו שאלה לא רלוונטית. אם היליארד נרשם, אחרי העונה שהוא נתן פה, גם רגלנד היה יכול להירשם פה בחמישיית הזרים. בקלות. ואין לי ספק שהוא היה תורם יותר (כי הוא גם יכול לייצר לעצמו ולאחרים). במהלך העונה בוודאות וגם במאני טיים. האם יסכים להיות ה-״שלישי״ מאחורי בראון את בולדווין? צריך לבדוק איתו, אבל לאורך הקריירה, הוא היה גם מחליף. איך שאני רואה את זה, בשביל ההזדמנות האחרונה לשחק בבמה הגדולה של אירופה (ובשביל חוזה קצת יותר גדול) - הוא היה לוקח את זה בשתי ידיים אם היו מציעים לו. ובטח אין שום סיבה לפסול את זה על הסף רק כי אנחנו מדמיינים אותו ככה או ככה.

וכמה שהצמד בראון את בולדווין טוב, בעיניי, הם חייבים את הצלע השלישית בקו האחורי שתעזור להם. זה לא חייב להיות רגלנד, זה בהחלט יכול להיות מישהו אחר. אבל הפסילה החד משמעית הזאת מצחיקה אותי. הוא אופציה זולה וטובה. ובמקרה של פציעה, הרבה יותר קל להחליף שחקן זול מאשר שחקן יקר.

זהו.
אחדשיודע

הודעהעל ידי Avi1508 » 31 מאי 2023, 19:51

הכי חשוב בשחקן שיגיע במקום היליארד לדעתי זה האחוזים לשלוש
חייבים שחקן שהוא עם מעל 40 אחוז לשלוש לאורך זמן
מה אומרים על קייל קוריץ', הבנתי שהוא מסיים חוזה
Avi1508

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־15 אורחים