ankram כתב:מה זה אומר? שאנחנו לא חייבים להסכים, הטכנולוגיה קיימת.
איך הגעתי למסקנה? למה השם של רגלנד עלה? בגלל מה שהוא עושה בחולון, כי אנחנו מצפים ממנו לתת את אותם הדברים שהוא נותן בחולון או לפחות זהים.
לא ,אני לא נביא , אף אחד מאיתנו הוא לא נביא , אני פשוט חושב שזה הימור לא כדאי מכל הסיבות שציינתי בפוסטים הקודמים.
למונאקו אכן היו 3 זכרי אלפא , שלשתם אגב שחקני יורוליג מוכחים ומובילים טרם האיחוד, זה קצת שונה לטעמי. ויש עוד כמה הבדלים, כמו יכולת ההגנה של כל שלישייה, היכולת של כל אחד במונקו לשחק אוף דה בול , רגלנד אוף דה בול זאת בעייה. גם הציוות של רגלנד יחד עם בראון שבולדווין נח , הוא בעייה הגנתית.ועוד דבר קטן , אחד מהזכרי אלפא של מונקו הוא שחקן מקומי, ופה מדובר ב3 זרים, יש לזה משמעות.
מול פציעות , בטח ארוכות אין באמת פיתרון קסם , אנחנו לא ריאל שיכולים להחזיק 16 שחקני יורוליג טובים מאד על הפיירול , שיכולים לעלות סטייל קוזר אחרי 20 משחקים שלא התלבש ולהיות יעיל , ויותר מזה , קשה לי להאמין שרגלנד עצמו ירצה להיות בטריו כזה שהוא ה3 בחשיבות.
נכון שזה יכול להוריד עומס מבראון ובולדווין במהלך השנה , ועדיין למשחקים הגדולים והחשובים במהלך השנה (גביע, פלייאוף ואולי גם דרבי) צריך לרשום 5 זרים , אני בטוח שקטש לא יבחר ב3 זרים על עמדות 1-2 שיש לו גם את ג׳ונדי וכנראה בסיכוי גבוה גם בלאט ו״יפקיר״ עמדות אחרות אלא במקרה של פציעות.
האם הימור שכזה על רגלנד יכול להפריך את כל מה שאמרתי וליצוק פה טריו יורוליג מדהים שישחזר את מה שהיה השנה במונקו לפרקים גדולים של העונה? כן. ראינו שהכל אפשרי. אם ג׳ייק כהן הוא ה4 הפותח בקבוצה שהיתה הכי חמה ביורוליג,וג׳ונדי החטיא זריקת עונשין אחת כל העונה , הכל יכול לקרות.
האם אני חושב שזה הימור שמכבי צריכה לקחת?
לדעתי לא , בראון , בולדווין, ג׳ונדי , בלאט ומי שיחליף את הילארד זה מבנה יותר הגיוני , יותר מאוזן ופחות מכבי א׳ ומכבי ב׳.
יאללה חפרתי מספיק.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אכן לא מסכימים פה.
איך השם רגלנד עלה פה? כי הוא שחקן טוב. אין קשר בין זה לבין הציפייה של איך הוא ייראה בקבוצה גדולה יותר בתפקיד משני. מן הסתם, אף אחד פה לא מטומטם עד כדי כך כדי לחשוב שהוא ייתן אותה תפוקה בקבוצה כמו מכבי, כאשר הוא שחקן מחליף לבראון את בולדווין. ועדיין, אתה כן רוצה להביא כאן שחקן זר תותח שיחליף אותם, ולא ״זר משלים״. ז״א, זר שיוכל להרים את הרמה של הקבוצה כשמי מהם לא יהיה זמין (פציעה או מנוחה). ומעבר לזה, אם מתייחסים ספציפית לרגלנד, בעיניי, הוא יכול להביא דברים שהם לא מביאים - וזה, למשל - היכולת לדפוק את השלשה הזאת כשהכל תקוע ו/או לנצח משחקים במאני-טיים. אם תסתכל על האליפויות יורוליג/סופרליג של מכבי, תמיד היה את זה שמתעלה במאני-טיים והיה אפשר לסמוך עליו ברגעים המכריעים. במכבי הנוכחית, לצערי, אני לא מרגיש שזה קיים. אין את הטייריס רייס, אין את השאראס, או אפילו את המקדונלד. שלא נדבר על ימים רחוקים יותר.
לגבי שלישיית השחקנים במונאקו - גם כהשחתימו אותם, היו כאלו שפיקפקו באפשרות שזה הצליח. לי לעומת זאת לא עברה מחשבה כזאת. הרי, אם מגבילים את כמות האלפא-דוג בקבוצה ל-2 כמו שחלק פה מצפים, אז אין NBA. זה שיש הרבה שחקנים עם אגו או יכולת גבוהה, לא אומר שהם לא יכולים לשחק ביחד. ומבחינה מקצועית, שחקן כמו רגלנד מהספסל, איך שלא תסובב את זה, זה יותר טוב ממה שהיה פה השנה. השאלה היחידה היא מבחינה חברתית/מנטלית יותר מכל דבר אחר. אם מתאמים ציפיות לפני העונה (ועוד לפני ההחתמה - כלומר לא עושים אותה מאחורי הגב של מישהו), אין שום סיבה שזה לא יעבוד.
לגבי השאלה הההיפותטית האם קטש ירשום או לא ירשום אותו בטופס משחק בליגה הישראלית - בעיניי זו שאלה לא רלוונטית. אם היליארד נרשם, אחרי העונה שהוא נתן פה, גם רגלנד היה יכול להירשם פה בחמישיית הזרים. בקלות. ואין לי ספק שהוא היה תורם יותר (כי הוא גם יכול לייצר לעצמו ולאחרים). במהלך העונה בוודאות וגם במאני טיים. האם יסכים להיות ה-״שלישי״ מאחורי בראון את בולדווין? צריך לבדוק איתו, אבל לאורך הקריירה, הוא היה גם מחליף. איך שאני רואה את זה, בשביל ההזדמנות האחרונה לשחק בבמה הגדולה של אירופה (ובשביל חוזה קצת יותר גדול) - הוא היה לוקח את זה בשתי ידיים אם היו מציעים לו. ובטח אין שום סיבה לפסול את זה על הסף רק כי אנחנו מדמיינים אותו ככה או ככה.
וכמה שהצמד בראון את בולדווין טוב, בעיניי, הם חייבים את הצלע השלישית בקו האחורי שתעזור להם. זה לא חייב להיות רגלנד, זה בהחלט יכול להיות מישהו אחר. אבל הפסילה החד משמעית הזאת מצחיקה אותי. הוא אופציה זולה וטובה. ובמקרה של פציעה, הרבה יותר קל להחליף שחקן זול מאשר שחקן יקר.
זהו.