היי כולם,
בד"כ אני לא נוהג להגיב (כמו שרואים ממס' ההודעות שפירסמתי עד עכשיו

), אבל נראה לי שהעניין הזה של מחאה יצא מפרופורציה...
אני אקדים ואומר שגם לי יש השגות על חלק מההחתמות שהיו בקיץ וההחתמות שלא היו הקיץ, אבל עדיין מכאן ועד לאופי הנוכחי של המחאה. רמת האשמות כלפי פדרמן (פוגע בקבוצה, לוקח כסף מהרווחים וכד') והקריאות לעזיבה שלו (כאילו מה נסגר אנשים???) מוגזמות לחלוטין ולא הגונות.
קודם כל קצת כבוד למשפחת פדרמן, גם אם אתם לא מסכימים עם דרך הנהול שלהם ויש לכם ביקורת תעשו את זה בצורה מכובדת. פדרמן נמצא במכבי קרוב לשלושים שנה שבהם הוא דאג והשקיע כסף בקבוצה מכיסו הפרטי ועל חשבון זמנו האישי.
אני לא רואה כברור מאילו שבן אדם שמנהל עסקים במוערכים במיליונים רבים ישקיע כ"כ הרבה זמן בקבוצת כדורסל וברור לי שהוא עושה את זה בשביל רווח כלשהו (נראה לכם שביחס לרווחים העיסקיים שלו, הוא צריך את הכסף שמכבי מרוויחה. כשגם ההנחה שמכבי זה עסק מרוויח זה די מופרכת. מכבי במקרה הטוב לא מפסידה).
לגבי טענות עיניות יותר הקשורות למה שעובר בקיץ האחרון, נראה לי שרוב הטענות חסרות פרופורציה ולא קשורות למציאות (סליחה על הבוטות).
את מכבי עזבו השנה יחסית הרבה שחקנים אבל לא צריך לתאר את זה כחורבן הבית ואסון שאין לא תקומה. וצריך להבדיל בבנית הסגל לגבי הישראלים והזרים:
סופו ופאפאלוקס - שוחררו ודי בצדק היחס עלות תועלת שלהם לא היה שווה את ההשקעה (למרות החיבור הגדול שלהם לקבוצה למועדון).
הנדריקס - אני לא יודע אם מכבי/בלאט באמת רצו אותו (בהתחשב בעובדה שבעלות שלו, לפחות לפי הפרסומים 800K$, הוא אמור לתפוס מקום של סנטר פותח), דעתי האישית מיאלנו עשו לנו טובה עם הסכום המופרך ששילמו לו. לדעתי גם 700K$ הוא לא שווה, בטח שאם בונים עליו כסנטר מוביל. ריצ'י שחקן משלים מעולה אבל לא יותר מזה.
לנגפורד - כאן זה כבר ענין של טעם, לנגפורד סקורר מעולה ואחד הטובים ביורוליג במה שהוא עושה, ואפשר להתווכח על האם שווה לשלם לו 1.1M$. אבל הסכומים שהוצעו לו במיאלנו הם הרבה מעבר למה שמכבי יכולה לשלם. דעתי האישית, שלמרות האיכויות של לנגפורד הוא קצת כמו כרמלו אנתוני (להבדיל...) בניקס מצד אחד סקורר גדול, אבל מצד שני הוא די תוקע את המשחק. המשחק של מכבי בנוי על הרבה תנועה ומסירות ולנגפורד די אינדיבידואל שיותר מייצר לעצמו.
בלו ובורשטיין פרשו ולא היה למכבי מה לעשות בנידון. על בלו ידוע שמכבי נסתה להפעיל לחץ, אבל לא היה לזה סיכוי (העזיבה שלו לא קשורה לכסף שמכבי הציעה לו, אלא לתחושה אישית שלו של מיצוי והקושי להיות רחוק המהשפחה. אישתו עזבה את הארץ כבר באמצע השנה שעברה ולבלו כנראה היה קשה הריחוק מאישתו והבנות שלו). לגבי בורשטיין הוא פשוט גמר את הקריירה עם פציעה (לצערי הוא גמר ככה הגיע לו לסיים בצורה מכובדת יותר).
אוחיון - פתחתי את הדיון על דיבור מכובד, אז אני לא אגיד מה שאני חושב עליו ועל מה שהוא עשה

, אלא רק בזה שלמכבי אין ולא הייתה שליטה על זה. אני רק מקווה שהוא יענש החומרה ושיאלצו אותו לשלם למכבי הרבה יותר מהסכומים שהוא שילם (200K$).
לגבי התקציב, מכבי לא בעונה פיננסית, אבל התקציב בפועל קטן מהעונה שעברה מסיבה מאוד פשוטה. מכבי מרוויחה בשקלים, אבל צריכה לשלם בדולרים ועם החלשות השקל התקציב של מכבי פשוט קטן יותר כשהוא מתורגם לכוח קנייה דולרי.
אני חושב שצריך לתת לקבוצה סיכוי להצליח והשלים את הבנייה שלה לכו תדעו אולי נופתע גם השנה (תראו ת'רדים משנים קודמות קבוצות שחשבנו שיצליחו נכשלו וקבוצות שחשבנו שיכשלו הצליחו בגדול...). בסה"כ אם רואים את היורוליג בשנים האחרונות קל לראות שאין קשר גדול בין מה שמשלמים לשחקנים למה שקבוצות מצליחות להפיק מהם ולהצלחה של קבוצות לשמות של השחקנים, זה הרבה יותר קשור למסורת של קבוצות, חיבור של שחקנים ואיכות של המאמן למקסם את האיכיות של הקבוצה ואת זה יש לנו בשפע ויותר מכל מועדון אחר.
תראו יכול להיות שהשנה בסופו של דבר כשנה לא טובה ותמיד אנחנו שואפים ליותר, אבל מכאן ועד לנבואות החורבן שהולכות כאן (חלקכם צעירים , אבל ממי שמעודד את הקבוצה למעלה מ-25 שנה, אני כבר ראיתי עונות קשות וקבוצות גרועות. זה לא המצב!!! במקרה הכי גרוע אנחנו לא קבוצת פיינל פול) והדרישות להחלפת ההנהלה (כאילו על מה אנשים, זה אותה הנהלה שהביאה את מכבי לאן שהיא היום. וכן גם לפדרמן יש חלק גדול בזה גם אם אנשים פה לא אוהבים אותו).
בקיצור חפרתי, אבל קחו אויר קצת אמונה בקבוצה וקצת גאווה צהובה , עוד לא נולד השחקן שגדול מקבוצה הזו ומכבי תשאר אימפריה גם אחרי הקיץ הזה, אז תרגיעו עם כל המחאה הזאת באמת שאין לה מקום.
יאללה מכבי.