פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: זה נגמר: פיבא הכריעה, אוחיון שחקן של מכבי

18 ספטמבר 2012, 16:13

חביב אורנג'ד כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
אז למה כששחקן שהמועדון נתן לו כל כך הרבה עוזב אומרים שאין יותר דבר כזה ''שחקן נשמה'' אבל כשמועדון מחליט ''להעזיב'' שחקן שהיה הרבה שנים במועדון מגיבים כאילו הוסיפו צלב קרס לסמל? למה לא מצפים מהשחקן והמועדון לאותם סטנדרטים?

אני לא זוכר שום מקרה שמכבי "העזיבה" שחקן תחת חוזה.
כל "העזבה" שהיתה במכבי, היתה חוקים ובהתאם לחוזה. לא ידוע לי על מקרים מלוכלכים או על דברים שחרגו מן החוקים.

זה העניין, שאני לא מדברת על שחקן שתחת חוזה
אני מדברת על איזשהי נאמנות שהייתה צריכה להיות כלפי טל למשל כשכבר היה ברור שהוא לא לרמות של מכבי ולא לרמות של השכר שהוא מקבל..אבל איך מכבי יכולים לחשוב בכלל בהגיון כשיש שחקן נשמה כזה במועדון
אבל בואו לא נתייחס לעובדה שהוא כמעט עזב את המועדון פעמיים מרצונו כי זה לא נחשב..הוא שחקן, מותר לו הכל והכל לגיטימי..אבל שמבחינת מועדון הכל יהיה לגיטימי? חס וחלילה

לא לגמרי ירדתי לסוף דעתך כאן.
לא מבין מה בדיוק הקשר לבורשטיין. טל קיבל ממכבי כבוד ששמור רק ליחידי סגולה. מכבי סימנה אותו בתור מקור אשר צריך לספק לו כבוד ועשתה זאת מעל ומעבר למה שהיא היתה צריכה.

אני מדברת על כל מיני כתבות שהיו שאולי ישאילו את בורשטיין כי יש לו סעיף בחוזה שאפשר לעשות את זה בשנה האחרונה

18 ספטמבר 2012, 16:16

Holiday_Armadillo כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
אז למה כששחקן שהמועדון נתן לו כל כך הרבה עוזב אומרים שאין יותר דבר כזה ''שחקן נשמה'' אבל כשמועדון מחליט ''להעזיב'' שחקן שהיה הרבה שנים במועדון מגיבים כאילו הוסיפו צלב קרס לסמל? למה לא מצפים מהשחקן והמועדון לאותם סטנדרטים?

אני לא זוכר שום מקרה שמכבי "העזיבה" שחקן תחת חוזה.
כל "העזבה" שהיתה במכבי, היתה חוקים ובהתאם לחוזה. לא ידוע לי על מקרים מלוכלכים או על דברים שחרגו מן החוקים.

זה העניין, שאני לא מדברת על שחקן שתחת חוזה
אני מדברת על איזשהי נאמנות שהייתה צריכה להיות כלפי טל למשל כשכבר היה ברור שהוא לא לרמות של מכבי ולא לרמות של השכר שהוא מקבל..אבל איך מכבי יכולים לחשוב בכלל בהגיון כשיש שחקן נשמה כזה במועדון
אבל בואו לא נתייחס לעובדה שהוא כמעט עזב את המועדון פעמיים מרצונו כי זה לא נחשב..הוא שחקן, מותר לו הכל והכל לגיטימי..אבל שמבחינת מועדון הכל יהיה לגיטימי? חס וחלילה

לא לגמרי ירדתי לסוף דעתך כאן.
לא מבין מה בדיוק הקשר לבורשטיין. טל קיבל ממכבי כבוד ששמור רק ליחידי סגולה. מכבי סימנה אותו בתור מקור אשר צריך לספק לו כבוד ועשתה זאת מעל ומעבר למה שהיא היתה צריכה.

אני מדברת על כל מיני כתבות שהיו שאולי ישאילו את בורשטיין כי יש לו סעיף בחוזה שאפשר לעשות את זה בשנה האחרונה

קודם כל, זה לא קרה.
שנית, אם היתה אופציה בחוזה לשחררו או להשאילו, אז מדובר במהלך לגיטימי, שהרי הוא מעוגן בחוזה.
לא נוצר שום מצב בו מכבי הפקירה שחקן שהיה חתום אצלה. אני באמת לא זוכר כזה דבר.

18 ספטמבר 2012, 16:20

דווקא במקרה של בורשטיין אחרי הפציה היא המשיכה התקשרות אותו למרות שהיה ברור שהוא לא יהיה כשיר לפחות שנה וללא פציעה הוא כבר סיכם במלגה כחוזה שלו מול מכבי אז הסתיים . כל קבוצה נורמלית לא היתה מתקרבת לבורשטיין לפחות שנה אחרי הפציה הזאת . שלף עזב לאירופה אבל ככל הנראה בהסכמה מלאה אחרת לא היה חוזר בתפקיד נהולי . הלפרין ביקש אישור ממכבי לעזוב בהסכמה ותמורת פיצוי נורמלי .
המקרה של אוחיון פשוט מרתיח .

18 ספטמבר 2012, 16:47

קודם כל זה באמת משמח לפתוח את המחשב אחרי החג ולהיתקל בבשורה הזו, למרות שזה היה די צפוי לפי הפרסומים האחרונים.

רוי, לגבי מה שכתבת - במהלך השנתיים האחרונות (ברצף) נתקלנו בשני מקרים שבהם מכבי הלכה לבוררות עם שחקן.
בשני המקרים דובר על פרשנות לחוזה ובמקרה האחרון נלוותה לזה גם "טעות סופר" כלשון מכבי עצמה.
זה שמכבי זכתה בבוררות זה משמח מאד ומגביר את האמון בכך שההנהלה לא מטומטמת ובטח שלא פראיירית בנוגע לשחקנים שהיא מחתימה,
אבל זה עדיין לא שולל את העובדה שבגלל שהחוזים לא נוסחו בצורה שאינה משתמעת לשני פנים אנחנו צריכים לחזור על הסאגה הזו.
אז נכון שלמכבי יש אמון גדול בסוכנים ובשחקנים ואמור להיות אמון כזה בעולם העסקי, אבל אני יכול להיות בטוח שאחרי מקרה אוחיון יתחילו לשים דגש חזק יותר על כך שהחוזים יהיו הרבה יותר מפורשים וברורים.

לגבי העתיד - לא יודע אם הייתי רוצה לראות פה את אוחיון אחרי מה שקרה, אבל אם להיות פרקטי לרגע, אני חושב שישנה אפשרות להגיע לפשרה במידה ויוגב יפטר את הסוכן שלו, יתנצל בפומבי ולא ישכח להעמיס כמה מהדברים על הגב של הסוכן. גם ההנהלה תקבל את זה.
בפראפראזה על הבדיחה הישנה זה יהיה משהו כמו מרוקאי (יוגב) ואשכנזי (פדרמן) עושים סולחה ע"י זה שהם שוחטים פרסי.

18 ספטמבר 2012, 16:58

איזה כיף לראות את הידיעה הזאת.הייתי לי הרגשה שהפסיקה תקבע בראש השנה כי תמיד הדתיים מפסידים את האקשן :tongue3
גם אני לא רוצה שאוחיון ישאר פה.מדובר בשחקן חצוף ומגעיל שרמס את הכבוד של המועדון וכל הזמן ניסה לקבוע עובדות בשטח(רק לפני שלושה ימים הוא טס לקובאן)הוא לא שחקן על שנוותר לו על כך.
אל תאשימו גם רק את הסוכן שלו כאילו אוחיון לא ידע במה מדובר והיה נתון למניפולציות של הסוכן שלו.הוא לא מטומטם והוא יודע מה הוא עושה.

אני גם חושב שמכבי צריכה לדרוש ממנו ומקובאן פיצוי על ההוצאות הנלוות ולחוסר הידיעה שהשפיעה על כל בנית הקבוצה כי אני באמת מאמין שנעשה גם נזק כספי.

בנוגע לעתיד...זה אפשרי באירופה לעשות טרייד על שחקן גם אם הוא לא מעוניין?(אני מניח שכן)
אם כן אז למה שאוחיון לא ישחק בקובאן אבל יקבל רק את השכר שהוא היה אמור להרוויח במכבי(200 אלף)ומכבי מצידה תקבל את ההפרש מהשכר שלו(600 אלף)בנוסף ל-200 אלף?
ככה קובאן תשלם את מה שתכננה מלכתחילה לשלם לאוחיון (רק שרוב השכר בעצם יגיע למכבי) ואוחיון יקבל את השכר שהוא אמור להרוויח השנה.
כמובן שאני מעדיף שימכרו אותו במיליון דולר אבל זה לא ממש ריאלי...

18 ספטמבר 2012, 17:50

Mta_atic כתב:
רוי, לגבי מה שכתבת - במהלך השנתיים האחרונות (ברצף) נתקלנו בשני מקרים שבהם מכבי הלכה לבוררות עם שחקן.
בשני המקרים דובר על פרשנות לחוזה ובמקרה האחרון נלוותה לזה גם "טעות סופר" כלשון מכבי עצמה.
זה שמכבי זכתה בבוררות זה משמח מאד ומגביר את האמון בכך שההנהלה לא מטומטמת ובטח שלא פראיירית בנוגע לשחקנים שהיא מחתימה,
אבל זה עדיין לא שולל את העובדה שבגלל שהחוזים לא נוסחו בצורה שאינה משתמעת לשני פנים אנחנו צריכים לחזור על הסאגה הזו.
אז נכון שלמכבי יש אמון גדול בסוכנים ובשחקנים ואמור להיות אמון כזה בעולם העסקי, אבל אני יכול להיות בטוח שאחרי מקרה אוחיון יתחילו לשים דגש חזק יותר על כך שהחוזים יהיו הרבה יותר מפורשים וברורים.

בוא נפריד בין המקרים.

במקרה של פארגו - החוזה אישר לו שחרור רק במידה והוא משיג חוזה חתום. הפרשונות שלו ושל סכונו, היתה שגם סיכום עקרוני תקף - זאת היתה פרשנות סובייקטיבית לחלוטין - מכבי לא היתה צד בכלל.

במקרה של אוחיון - אני לא יודע אם בכלל היתה "טעות סופר". כל הסיפור על שגיאת כתיב כביכול בחוזה של אוחיון, התנקזה באוסף של שמועות בתחילת הקיץ. בשלב מסויים, השמועות האילו נגוזו וגם סוכנו של אוחיון לא טען שהיה דבר כזה בכלל.
גם עכשיו, עם פרסום תוצאות הערעור, לא שמענו שום דבר בנושא הזה.
כמו כן, קשה לי להאמין שאם באמת היתה "טעות סופר" היא היתה טעות כזאת בוטה שיכלה לגרום לחוזה מפורט לקבל משמעויות אחרות.

18 ספטמבר 2012, 19:30

חביב אורנג'ד כתב:
Mta_atic כתב:

בוא נפריד בין המקרים.

במקרה של פארגו - החוזה אישר לו שחרור רק במידה והוא משיג חוזה חתום. הפרשונות שלו ושל סכונו, היתה שגם סיכום עקרוני תקף - זאת היתה פרשנות סובייקטיבית לחלוטין - מכבי לא היתה צד בכלל.

במקרה של אוחיון - אני לא יודע אם בכלל היתה "טעות סופר". כל הסיפור על שגיאת כתיב כביכול בחוזה של אוחיון, התנקזה באוסף של שמועות בתחילת הקיץ. בשלב מסויים, השמועות האילו נגוזו וגם סוכנו של אוחיון לא טען שהיה דבר כזה בכלל.
גם עכשיו, עם פרסום תוצאות הערעור, לא שמענו שום דבר בנושא הזה.
כמו כן, קשה לי להאמין שאם באמת היתה "טעות סופר" היא היתה טעות כזאת בוטה שיכלה לגרום לחוזה מפורט לקבל משמעויות אחרות.

ברור שיש שוני בין המקרים, אבל הדבר המאחד הוא כפי שכתבתי - בשני המקרים דובר על פרשנות לסיעיפים לא כ"כ ברורים בחוזה.
טעות סופר אכן הייתה במקרה של אוחיון. מכבי אמרו זאת בפומבי אבל גם אם לא היו אומרים, אפשר להבין את זה בקלות מהחוזה שלו (גרינוולד פרסם אותו לא מזמן) בו מדובר על אופצית יציאה של השחקן בשני מועדים שונים.

בכל אופן אני שוב אומר - כל הסיפורים האלה מראים שבשורה התחתונה מכבי התנהלה נכון.
השאלה שצריך לשאול היא האם היה ניתן למנוע (ברמה המשפטית - ספצפית לגבי החוזה ולא ע"י תוספת שכר) את הסיפורים האלה מלכתחילה - אני חושב שלפחות במקרה של אוחיון היה ניתן.

18 ספטמבר 2012, 19:43

המקרה של פארגו לא היה נידון פה בכלל אם לא הייתה שביתה ב NBA . כל הסיפור עם פארגו היה שבזמן השביתה אסור לאף קבוצה לנהל מומ עם שחקנים ובטח שלא לחתום על חוזה לכן כל מה שהוא יכל להציג זה איזה טיוטה רק בשביל שיוכל להגישה בזמן לפי המועד שמכבי סגרה איתו בחוזה . מכבי טענה שהוא חייב להציג חוזה חתום לפי מה שכתוב בחוזה , למרות שידעה שהוא לא יכול בגלל השביתה .
האמת שהיום כשברור שהטיוטת חוזה שלו אכן הייתה אמיתית והוא לא הציג חוזה רק בגלל השביתה אז מכבי ניראת די קטנונית בסיפור הזה . סתם נסיון להשתמש בשביתה כדי להשאיר שחקן שהיא יודעת מראש שבלי השביתה אין לה סיכוי להשאיר אותו ....אם לא השביתה פארגו היה מציג חוזה חתום וכולנו היום היינו עוקבים אחריו בהערצה ב NBA...

הסיפור של אוחיון שונה לגמרי לדעתי מהסיפור של פארגו וגם חמור בהרבה מצד השחקן .

18 ספטמבר 2012, 20:32

אתם ראיתם את דני פדרמן בחדשות הספורט? :eek
הבנאדם שחקן!

18 ספטמבר 2012, 20:56

LIAV10 כתב:אתם ראיתם את דני פדרמן בחדשות הספורט? :eek
הבנאדם שחקן!

מה קרה?

18 ספטמבר 2012, 20:56

אוקי אז מה יקרה עכשיו? הוא לא ימשיך, כנראה שיבקשו פיצוי גבוה עליו... השאלה היא מה עושים עם הפיצוי, אם לא מביאים איתו שחקן נוסף במקומו של יוגב אז הפיצוי לא שווה כלום מלבד העובדה שהכנסנו לו ולסוכן שלו.

18 ספטמבר 2012, 21:00

rc4991 כתב:
הבנאדם שחקן!

מה קרה?

הראו צילומים שלו באחד על אחד עם דריקס..

18 ספטמבר 2012, 21:25

LIAV10 כתב:
rc4991 כתב:
הבנאדם שחקן!

מה קרה?

אפשר קצת יותר פירוט? זה ממש לא עוזר לאנשים שלא ראו כלום :nono

18 ספטמבר 2012, 21:57

Holiday_Armadillo כתב:
LIAV10 כתב:
rc4991 כתב:
הבנאדם שחקן!

מה קרה?

אני מניח שהראו אותו משחק מול דרחקס והוא שיחק טוב,דווקא הגיוני לאור העובדה שהוא שיחק בנוער של מכבי
אני בהתחלה חשבתי שהוא מתכוון לשחקן(סרטים וכו')ושאולי הוא שיחק אותה ממש פגוע מאוחיון או משהו בסגנון

18 ספטמבר 2012, 22:04

Holiday_Armadillo כתב:
LIAV10 כתב:
rc4991 כתב:
הבנאדם שחקן!

מה קרה?

פשוט ראו אותו זורק לסל נגד דריקס באדר יוסף, טכניקת זריקה טובה חח

18 ספטמבר 2012, 22:31

אה חשבתי ''שחקן'' ACTOR

18 ספטמבר 2012, 22:39

אוחיון יאלץ לממן מכיסו חלק ניכר מהפיצוי למכבי תל אביב
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 15&lang=HE

נהדר :D

18 ספטמבר 2012, 22:40

נו ''יוגי''..עדיין היה שווה את כל הבלאגן?

כאמור, נקודת המחלוקת המרכזית כעת נוגעת לסכום הפיצוי שישולם למכבי תל אביב עבור אוחיון. נכון לעכשיו נראה שעל מנת להשלים את המעבר הגארד יצטרך לשלם מכיסו חלק משמעותי מאותו סכום פיצוי. המשמעות היא שהדבר שיוביל לכך שמשכורתו לא תעמוד על 750 אלף דולרים נטו לעונה, אלא על הרבה פחות מכך.

18 ספטמבר 2012, 22:48

רוחות הנקם באשכול הזה ממש מצחיקות.
תפסיקו להיות ילדותיים ותתחילו להיות קצת קונסטרוקטיביים.

18 ספטמבר 2012, 22:50

felix_r כתב:רוחות הנקם באשכול הזה ממש מצחיקות.
תפסיקו להיות ילדותיים ותתחילו להיות קצת קונסטרוקטיביים.

בא לנו שיוגב יידפק..מי יגיד לנו לא להרגיש ככה?
נושא נעול