פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: ת'רד מכירת חיסול ועונת 2016/17 מכבי לאן?

14 נובמבר 2015, 23:52

בהתנדבות גם טוב. יגורו אצל הפדרמנים.

15 נובמבר 2015, 11:13

לא עיצבן אותכם לקרוא בבוקר שיש במכבי שביעות רצון מארינזה אונוואקו?
לא הגענו... הסנטר הכושל שלנו נותן 17 נק' על קטקטי נס ציונה, והוא מלך..
בשום מצב, בשום מקום בעולם, אסור, אסור להחזיק סנטר שלא יודע לקלוע מהקו. שחקן מקצועי שקולע ב-40% מהקו - זו פאקין חובבנות, חוסר רצינות משווע של הבחור..

אני עדיין חושב שפארמר ורוצ'סטי יכולים להכניס קצת טירוף בהיכל, השאלה היא איך מוציאים אותם מהאפאטיות?
אם ירכזו עכשיו תקציבים בסנטר רציני ויתנו פה רענון לשיטות גודס-אבן, בהחלט יש לנו סיכוי לסיים במקום הרביעי ולהתחיל מחדש בסיבוב השני..

15 נובמבר 2015, 11:19

מילוס כתב:לא עיצבן אותכם לקרוא בבוקר שיש במכבי שביעות רצון מארינזה אונוואקו?
בשום מצב, בשום מקום בעולם, אסור, אסור להחזיק סנטר שלא יודע לקלוע מהקו. שחקן מקצועי שקולע ב-40% מהקו - זו פאקין חובבנות, חוסר רצינות משווע של הבחור..

אני עדיין חושב שפארמר ורוצ'סטי יכולים להכניס קצת טירוף בהיכל, השאלה היא איך מוציאים אותם מהאפאטיות?
אם ירכזו עכשיו תקציבים בסנטר רציני ויתנו פה רענון לשיטות גודס-אבן, בהחלט יש לנו סיכוי לסיים במקום הרביעי ולהתחיל מחדש בסיבוב השני..

מאוד מרגיז.
מצד שני, ככל שהרמה הולכת ונעשית נמוכה- ארינזה הולך ונעשה רלוונטי.
ביורוקאפ למשל הוא סנטר התקפי לגיטימי, עם כל ה-20% מהעונשין.

מאוד מקווה שטבק יעשה שם שינוי תפיסתי ויביא שחקנים חדשים שירעננו את העסק.

15 נובמבר 2015, 11:26

ביורוקאפ גם עידו קוז'יקרו הוא סנטר לגיטימי... אבל 20% מהקו, יותר מהכל, זה אומר שאי אפשר לשחק איתו בדקות האחרונות של המשחק, וזה לא מספיק טוב גם לליגת הנשים.

ד"א ביורוקאפ יש אחלה גבוהים (וגם אנחנו נהנינו מהם לאורך השנים).. גם בלי העונשין, ארינזה הוא לא מציאה גדולה שם...

15 נובמבר 2015, 11:27

מילוס כתב:לא עיצבן אותכם לקרוא בבוקר שיש במכבי שביעות רצון מארינזה אונוואקו?

לא שאני לא מסכים שזה מצחיק ששבעי רצון מהבחור, אבל האבחנה המבדלת שלך עם האחוזים מהקו לא נכונה... דיאנדרה ג'ורדן שחקן של 40 אחוז מהקו, שאק היה במשך קרירה של של פאקינג 20 עונות בערך 40 אחוז מהקו... יאן וואסלי מפלרטט עם האחוזים האלה (אם אני זוכר נכון היה איזה 30 אחוז מהקו בסיבוב הראשון של היורוליג שנה שעברה)...

אם אונוואקו היה משחק כמו נגד נס ציונה בעוד משחקים, יותר חשובים ויותר קשים, היה אפשר לזרום עם הזריקות עונשין שלו. העניין הוא שהוא לא...

15 נובמבר 2015, 11:52

כשארינזה ישחק בליגה בה הוא דומיננטי כמו שאק של הלייקרס או וסלי של פרטיזן\פנר, הסיפור יהיה שונה. כשיש לשחקן יתרון כ"כ אבסולוטי על היריבים שלו (כוח\אתלטיות שגורמים לכולם להראות כמו ילדים), זה באמת פחות קריטי. אבל אתה יודע, זה עניין של אחת לכמה שנים טובות..

אם ארינזה היה שחקן של 18 נק' ו-12 ריב' למשחק, לא היית שומע מילה על העונשין שלו.. אבל אתה מביא הנה שחקן בינוני, שלאף אחד לא ברור מה החוזקות שלו, ובנוסף הוא קלע עונשין נוראי, אז אתה לא יכול לבנות עליו בדקות קריטיות. זה הופך אותו לפסול ברמות האלה. הוא יכול אולי להיות שאק של הליגה הארצית..

15 נובמבר 2015, 12:03

בסופו של דבר אני לא מאמין שהוא יסיים פה את העונה. אפילו בליגה הישראלית אין הרבה קבוצות כמו נס ציונה.

15 נובמבר 2015, 12:16

פחחחחח הם מרוצים מארינזה....טוב! יש מצב שההנהלה לקחה גם קצת מהחומר שאבמקווה משתמש בתקופה האחרונה?

15 נובמבר 2015, 14:28

ההנהלה הזאת מדהימה אותי בטיפשותה כל פעם מחדש

15 נובמבר 2015, 15:38

בדרך כלל לא מסכים איתו כמעט בכלום. אבל זה- זה מדוייק להפליא! כל מילה בסלע!
http://sports.walla.co.il/item/2906694

22 נובמבר 2015, 12:30

אני חושב שזה תרד מאד אקטואלי כרגע , אם אני במקום הנהלת מכבי אלו הדברים שהייתי עושה (כמובן שזה לא יעשה כי שמעון ודיויד כבר עם הרגל על הגז במדרון והם לא מתכוונים לעזוב)

1. מינוי צוות מקצועי של , מנהל מקצועי (עדיפות האוזמן) , מאמן (שייבחר ע"י המנהל המקצועי - העדיפות פה עם אדלשטיין , אבל לא הייתי מתאבל על מאמן זר) , צוות סקאוטינג בכיר (לא אבי אבן) , ועוזרי מאמן שהם לא פחות ממאמנים לשעבר בליגה.
2. החלטה על קבוצת שחקנים אחת לליגה ולאירופה , כל הקשקושים האלו של חמשייה לאירופה וחמשייה בליגה + שחקנים שעושים רוטציה ומתחלפים , לא מתאים ל DNA של המועדון ולא עוזרים בכלום , זולת נזק.
3. בהסתמך על סעיף 2 , ההרכב של מכבי צריך להיות מורכב מ 12 שחקנים , 1 עד גיל 25 , ו 2 צעירים (והצעירים האלו צריכים להיות חלק מהרוטציה של הקבוצה , לא להחזיק בכרטיס כפול , והם צריכים גם לשחק ביורוליג) , 3 ישראלים בכירים , ו 6 זרים (פה אפשר לשחק , 4 ישראלים בכירים ו 5 זרים).
4. ועכשיו לבעייה האמיתית , סגל השחקנים הקיים + החוזים שלהם
השחקנים שצריכים לעזוב הם : פארמר (ושעה אחת קודם) , בנדר (בהשאלה),רנדל(כן , אני יודע שאני בדעת מיעוט , אבל לא ניתן לבנות על שחקן שמופיע ב60% למשחקים וזאת התחזית האופטימית) , אונואקו(אין צורך להסביר) , אופייבו (נחמד אבל לא מספיק)
לגבי אלו שחתומים:
1. יוגב – להשאיר כמובן , אבל הוא חייב להיות רכז מחליף.
2. דווין סמית' , פה אני אהיה בוטה קצת , אבל אחת ההחלטות (בדיעבד) הלא טובות שמכבי באמצע שנה שעברה היתה להחתים את דווין לעוד 3 שנים בהתחשב בגילו ובמצבו הרפואי , כולנו עדים ליכולת הרעה שלו בהגנה , בריבאונד , ובנוסף בהעלמויות שלו , לדווין יש עוד שוק באירופה , ואני בטוח שמכבי תמצא קבוצה שתשלם לו את ייתרת החוזה , זאת החלטה קשה , אבל לדעתי מכבי צריכה לקחת אותה.
3. דגן יבזורי – להשאיר , לבחור יש יכולות שגם יכולות לבוא לידי ביטוי באירופה , ובליגה שלנו בטח.
4. איתי שגב – להשאיר , יושב מצויין על העמדה של שחקן צעיר , הלוואי ומכבי היו מפנים רבע מהאנרגיות שבזבזו על בנדר , עבור איתי.
5. גיא פניני – הגיע הזמן שמכבי וגיא ייפרדו , זאת לא רק היכולת הרדודה משני צידי המגרש , זה בעיקר שכבר נמאס לי לראות אותו בשקלול האופי שלו ומה שהוא נותן בצד המקצועי , מכבי נפרדה מסמלים הרבה יותר גדולים שלה (אם אני לא טועה הוא גם חתום בחוזה של כמה שנים)
6. זוסמן – לא יודע מי זה , אבל גארד 1.97 , אמור להיות פרוייקט מעניין לעתיד.
7. סילבן לאנסברג , גם הוא חתום לכמה שנים , אישית אני הייתי משחרר אותו תמורת שחקן ששומר ולוקח ריבאונד , אולי מדי פעם נותן שלשה , לדעתי משהו סטייל אור סולומון שהוא גם באיזור גיל 22 , סילבן הוא שחקן שיכול לתסגל את הקבוצה , הוא אנוכי וטיפש , ואם יש משהו שאני אישית לא סובל זה שחקן שהוא אנוכי וטיפש.
8. טיילר רוצ'סטי – בעייה בחוזה ארוך טווח , אבל זה לא הזר שניתן להסתמך עליו , בטח לא בהגנה , ובהתקפה הוא לא בדיוק השחקן שאמור להושיע אותנו.
9. טרוור אמבקווה , ראה סעיף 8 , שחקן שהוחתם פה ל 3 שנים בחוזה שאינו תפור על מידותיו , לא סנטר ולא 4 , כמו טיוס , רק בלי הניתור והעוצמה של טיוס , שחקן התקפה מוגבל , ושחקן הגנה מאד לא מלוטש , עוד בחירת סקאוט רעה , אבל במקרה שלו לא נראה לי שלמכבי תהיה ברירה והוא יישאר.
אם מכבי תלך לפי הרצון שלי , זאת תהיה קבוצה חדשה לחלוטין , ושוב למאמן הבא של מכבי ייקח זמן להרכיב אותה , אבל אותי היא תסיר חלק מהחוליים הקשים שלה.
נשארים עם אוחיון ,דגן ,איתי שגב, אמבקווה (חוסר ברירה) , צריך להחתים רכז , גארד לעמדה 2 , פרוורד , 4 וסנטר מוביל.

נתחיל בישראלים (חוק רוסי,חוק צעירים) לסגל הזה הייתי מצרף את אור סולומון , יחד עם זוסמן (אולי תום מעיין?) ושגב סוגרים את 3 הצעירים , אליהם מצרף את אוחיון , יבזורי ומביא עוד שחקן ישראלי שיכול לתרום גם ביורוליג (טיוס,ליאור אליהו,גל מקל).
לא הייתי חורג ממגבלת זרים של 6, אבל הם צריכים להיות שחקנים שחקנים , רכז ששומר ועושה את האחרים לטובים יותר , חצי פינה ששומר וחודר לסל , 3 שמאזן את כולם , סנטר ו 4 שיכולים לקחת ריבאונד ולשמור. ועוד זר שיתגבר את העמדות החלשות שלנו (סנטר,עמדה 4) , אם לא מעוניינים לחרוג ממגבלת ה5 זרים למשחק , אפשר ללכת על 4 ישראלים בכירים (לדוגמא טיוס + מקל) ו5 זרים איכותיים.
מופרך? ייתכן.

22 נובמבר 2015, 12:36

אנקראם, אתה לא יכול פשוט לזרוק שחקנים שחתומים על חוזים במליונים. זה לא עובד ככה. סמית' ורוצ'סטי (וגם אמבקווה) לא הולכים לשום מקום.

22 נובמבר 2015, 13:21

roy1000 כתב:אנקראם, אתה לא יכול פשוט לזרוק שחקנים שחתומים על חוזים במליונים. זה לא עובד ככה. סמית' ורוצ'סטי (וגם אמבקווה) לא הולכים לשום מקום.

זה ממש אבל ממש לא מדוייק. פאבריני לדוגמא , קיינר מדלי , פוט , כל אלו נחתכו ממכבי למרות חוזים ארוכי טווח. יש מחלה במכבי והמחלה הזאת לא יכולה להמשיך. אלא אם אתה מעוניין מעוד 3 שנים של דשדוש בטופ16.

22 נובמבר 2015, 13:24

ankram כתב:
roy1000 כתב:אנקראם, אתה לא יכול פשוט לזרוק שחקנים שחתומים על חוזים במליונים. זה לא עובד ככה. סמית' ורוצ'סטי (וגם אמבקווה) לא הולכים לשום מקום.

זה ממש אבל ממש לא מדוייק. פאבריני לדוגמא , קיינר מדלי , פוט , כל אלו נחתכו ממכבי למרות חוזים ארוכי טווח. יש מחלה במכבי והמחלה הזאת לא יכולה להמשיך. אלא אם אתה מעוניין מעוד 3 שנים של דשדוש בטופ16.

כל אלו היו תחת חוזים יחסית קטנים. אי אפשר לזרוק את סמית' או רוצ'סטי וכנראה שגם את אמבקווה יהיה קשה.

22 נובמבר 2015, 13:44

roy1000 כתב:
ankram כתב:

כל אלו היו תחת חוזים יחסית קטנים. אי אפשר לזרוק את סמית' או רוצ'סטי וכנראה שגם את אמבקווה יהיה קשה.

אם סמית' ואמבקווה ימשיכו במכבי , זה אומר שיש 4 זרים להחליף , וה3 שלך הולך ומתפורר והסנטר המחליף שלך יהיה אמבקווה......, מילא רוצ'סטי שיכול גם לשחק כישראלי (ובי פאר הישראלי הכי יקר שהיה למכבי ).
מכבי חייבת לקצץ באכזריות בבשר החי , אחרת תשאר עם אותם בעיות +- שחקן כזה או אחר.

22 נובמבר 2015, 14:18

ankram כתב:אם סמית' ואמבקווה ימשיכו במכבי , זה אומר שיש 4 זרים להחליף , וה3 שלך הולך ומתפורר והסנטר המחליף שלך יהיה אמבקווה......, מילא רוצ'סטי שיכול גם לשחק כישראלי (ובי פאר הישראלי הכי יקר שהיה למכבי ).

במכבי לא הולכים לשלם מליונים ל 2-3 שחקנים שלא משחקים בקבוצה.

22 נובמבר 2015, 14:20

סתם בגלל שאנשים כבר קברו את העונה ותמיד כיף לפנטז על סגל איכותי...
1. לדעתי מכבי תצטרך להיפטר מסמית', או בפיצוי או למצוא קבוצה שתקלוט אותו (ואולי לשלם את ההפרש)
הוא כבר מתחיל לדעתי לרדת ביכולת והבעיה היותר חמורה אצלו זה שהוא כבר לא שומר טוב כפי שהיה
2. פרמאר לא יישאר כנראה, במקומו צריך להגיע גארד הגנתי עם חדירה
3. להביא סנטר איכותי במקום פבראני ואונואקו

ואז זה יראה בערך ככה:
1. רוצ'סטי, אוחיון
2. גארד זר, יבזורי/ישראלי אחר
3. ג'פרי טיילור, לאנדסברג
4. רנדל, קווינסי מילר, אופייבו
5. סנטר זר, אמבקווה

22 נובמבר 2015, 14:24

אנקראם, יש כמה בעיות עם הדברים שכתבת:

ראשית, למכבי עכשיו יש מאמן. אני לא רואה סיבה לרוץ ולהתחנן לאדלשטיין. צריך לתת לטבאק את ההזדמנות שמגיעה לו.

שנית, בנושא של GM, יש לי דעה מאוד ברורה. או שמביאים איש מקצוע אמיתי, ומנוסה, שעשה את זה בעבר, או שיורדים מהקונספט הזה בכלל,
ונותנים את הקרדיט המלא למאמן. האוזמן הוא עיתונאי ואחלה גבר, אבל הוא לא GM, ולא עשה שום עבודה בעברו שמכשירה אותו להיות כזה במכבי (בדיוק כמו דני פדרמן או ניקו).

שלישית, לגבי השחקנים. כל מה שהצעת לגבי השחקנים הצעירים מקובל עליי ובלתי נמנע. הדבר החשוב זה הcore players. אלה שאמורים להוביל את הקבוצה, ולא השחקנים המשלימים.
כאן העבודה היא רבה.
אני לא הייתי ממהר לשחרר שחקנים עם חוזים, או לחפש להם קבוצות אחרות. את סמית' צריך לבחון בסוף העונה, ולא עכשיו, למרות שהעונה הוא בהחלט מאוד מאכזב.
לרוצ'סטי לדעתי יש מקום בקבוצה. אמבקווה יכול להתאים בסנטר מחליף, אם כי אין לי ספק שאפשר להביא שחקן טוב וזול יותר.

22 נובמבר 2015, 14:26

roy1000 כתב:
ankram כתב:אם סמית' ואמבקווה ימשיכו במכבי , זה אומר שיש 4 זרים להחליף , וה3 שלך הולך ומתפורר והסנטר המחליף שלך יהיה אמבקווה......, מילא רוצ'סטי שיכול גם לשחק כישראלי (ובי פאר הישראלי הכי יקר שהיה למכבי ).

במכבי לא הולכים לשלם מליונים ל 2-3 שחקנים שלא משחקים בקבוצה.

לכל השחקנים האלו ימצאו קבוצות בלי יותר מדי בעיות , כן יהיו פיצויים כאלו או אחרים , זה יגיע לכדי בערך מליון +- , מה לעשות? שאתה מהמר , אתה גם משלם. אם הנהלת מכבי לא מוענה לספוג גם הפסדים ,שתעזוב אותנו בשקט.

22 נובמבר 2015, 14:37

jol9 כתב:אנקראם, יש כמה בעיות עם הדברים שכתבת:

ראשית, למכבי עכשיו יש מאמן. אני לא רואה סיבה לרוץ ולהתחנן לאדלשטיין. צריך לתת לטבאק את ההזדמנות שמגיעה לו.

שנית, בנושא של GM, יש לי דעה מאוד ברורה. או שמביאים איש מקצוע אמיתי, ומנוסה, שעשה את זה בעבר, או שיורדים מהקונספט הזה בכלל,
ונותנים את הקרדיט המלא למאמן. האוזמן הוא עיתונאי ואחלה גבר, אבל הוא לא GM, ולא עשה שום עבודה בעברו שמכשירה אותו להיות כזה במכבי (בדיוק כמו דני פדרמן או ניקו).

שלישית, לגבי השחקנים. כל מה שהצעת לגבי השחקנים הצעירים מקובל עליי ובלתי נמנע. הדבר החשוב זה הcore players. אלה שאמורים להוביל את הקבוצה, ולא השחקנים המשלימים.
כאן העבודה היא רבה.
אני לא הייתי ממהר לשחרר שחקנים עם חוזים, או לחפש להם קבוצות אחרות. את סמית' צריך לבחון בסוף העונה, ולא עכשיו, למרות שהעונה הוא בהחלט מאוד מאכזב.
לרוצ'סטי לדעתי יש מקום בקבוצה. אמבקווה יכול להתאים בסנטר מחליף, אם כי אין לי ספק שאפשר להביא שחקן טוב וזול יותר.

1. טבק הגיע לפה עקב חטא , זה לא המאמן שאתה רוצה שיוביל את הקבוצה הזאת בעתיד , תאמין לי. הוא פה בגלל שאף מאמן אחר ישראלי או זר , לא היה מוכן להגיע לפה לחצי עונה + אופצייה לעונה הבאה , כולם (מאלו שכן אמרו שהם מוכנים לבוא) רצו חוזה לעונה וחצי , אני חושב שזה אומר משהו לגבי הכוונות של ראשי מכבי אליו. טבק יישאר רק בתנאי שמכבי תשיג את 2 התארים שלה בארץ + תעשה ריצה רצינית ביורוקאפ (לפחות חצי גמר).
2. האוזמן היה ה GM של אשדוד אם אינני טועה , והביא לארץ את טיוס ודאנקן , אם אתה לא מעוניין בתפקיד של מנהל מקצועי ולהשאיר את המושכות בידי המאמן , אזי אדלשטיין הוא קרוב לוודאי האיש , בכל מקרה אני חושב שזאת שגיאה (מאמן יכול להיות בתפקיד שנה שנתיים , מנהל מקצועי זה תפקיד ל 5 שנים).
3. בסכום של אמבקווה , טיוס יכול להיות לך כאן , זולת העונשין , טיוס עולה על אמבקווה בכל פרמטר , הסכום שמרוויח אמבקווה יכול לרפד את גלולת החשק של טיוס , אני חושב בניגוד אליך שכל ה players חשובים , ההבדל בין ה core לבין שאר השחקנים אמור לבוא לידי ביטוי בסכומים שמקצים , לאו דווקא בחשיבות העמדה. מה עוד שמכבי כפופה לחוקי הליגה וצריכה לחשוב עליהם בהתאם , היא צריכה 2 שחקנים על כל עמדה , ואם יש לך סתם לדוגמא את מקל ואוחיון על עמדה 1 , אין טעם להביא רכז זר , אלא אולי ללכת על קונספט של רכזים ישראלים , ויותר זרים במדות 2 ו 5 .
פרסם תגובה