מכבי עוזבת את מנהלת הליגה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מכבי עוזבת את מנהלת הליגה

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 29 דצמבר 2015, 12:40

jol9 כתב:אני דיברתי על דייויד לא על שמעון. את שמעון לא שמעתי.
אני חייב להגיד שדייויד דיבר מאוד לעניין (חוץ מנקודה אחת קטנה ולא קשורה, שהוא לא הצליח להתמודד
עם מליניאק והצעקות שלו על איך זה שמכבי תומכת בפיינל פור ביורוליג).

http://103fm.maariv.co.il/programs/Medi ... 1t4nzVQ=KH

עכשיו שומע. אני רואה שפדרמן מתלהב מהנתון שהבאתי פה על חוק הצעירים... :D בטח יוסי שלח לו.

http://sports.walla.co.il/item/2919957
שי צודק, אבל לאן ילכו השתיים?

אולי שווה לייצר שיתוף פעולה עם ה4-5 קבוצות היווניות שמתפקדות ולהרים ליגה חדשה, או לפחות לייצר אלטרנטיבה תאורטית כזאת.
נערך לאחרונה על ידי החציל האצטקי בתאריך 29 דצמבר 2015, 13:00, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 29 דצמבר 2015, 12:52

החציל האצטקי כתב:ממקומנו אי אפשר לדעת איך הצעד הזה ישפיע.
בכל אופן ההתבטאויות של שמעון בתקופה האחרונה הן לא לעניין. חייב להיות יותר מאופק וזהיר, מה שהוא פשוט לא עושה. זה בעיקר לטובתו ולטובת האוהדים שלו.

למזרחי יש זכות להתבטאות בכל צורה שהיא עד יומו האחרון, גם אם מרוב הסניליות הוא כבר לא יזכור את שמות השותפים ואת שמות השחקנים. למה? כי הוא הרוויח את הזכות הזאת ביושר. ולנו לא יזיק לתת קצת כבוד לאדם שבנה את המועדון הזה, גם אם אנחנו לא מרוצים ממה שקורה שם בשנתיים האחרונות, וגם אם אנחנו יודעים ששמעון כבר לא יכול להשפיע כמו בעבר.

אני אתן דוגמא מ NBA. לא מזמן קראתי שקובי בראיינט מוביל את הצבעת האוהדים לאולסטאר. אז נכון, קובי היום הוא שחקן פתטי, אבל אוהדי הספורט עדיין נותנים לו את הכבוד בגלל מה שעשה בעבר. וזה אוהדים של כל הקבוצות, ולא רק של לייקרס, שמצביעים לטובתו, גם כאלה ששנאו אותו לאורך הקריירה.

לעומת זאת אצלנו היחס של חלק מאוהדי מכבי למזרחי הוא פשוט מביש.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 29 דצמבר 2015, 12:55

פליקס אל תטעה.
הכבוד שיש לשמעון הוא עצום ואף אחד לא יקח אותו, גם מי שמרשה לעצמו לפתוח קצת ת׳פה.
הבן אדם אגדה מהלכת ואף אחד לא יקח ממנו את הזכות להתבטא איך שהוא רוצה ולנהל איך שהוא רוצה.
הוא חייב לדעת מתי לזוז הצידה ולתת לאנשי מקצוע טובים יותר לעשות את העבודה. מצדי שימשיך לשבת על הכסא מעץ כנשיא הכבוד.

אם נמשיך להסתכל כל הזמן אחורה ועל איך שהוא ושמלוק הביאו לפה זרים, נמצא את עצמנו נופלים לבור. נדמה לי שכבר נפלנו לאחד העונה.

הדוגמה של קובי כמובן לא קשורה לכלום. להכניס את קובי לאול סטאר לא פוגע באף אחד.
העונה המחרידה של קובי בלייקרס גם כן לא פוגעת בהם יותר מדי. הNBA בנויה בצורה כזאת שגם כשהקבוצה שלך גרועה אתה יוצא נשכר.
כשמכבי גרועה אף אחד לא יביא לה בחירה שלישית בדראפט כדי לחזור לעניינים.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 29 דצמבר 2015, 13:08

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:אורי, אבל זה לא הדיון.
מדברים על הפרישה של מזרחי מהמנהלת. לא על ההתנהלות המקצועית הנוראית.
הפרישה מהמנהלת זה צעד מחאתי טוב. בוודאי יותר טוב מכלום בשלב הזה.

למה?
מחר בבוקר\עוד שנה נקום בבוקר, ומה ישתנה?

לא יודע. זה בדיוק מה שדייויד פדרמן אמר - "לא יודע".
בשורה התחתונה, הנהלת מכבי מפרידה את עצמה מגוף שפוגע בה ללא הרף, שנגוע באינטרסים וכו'.

לצעד הזה יכולות להיות השלכות. למשל, מכבי יכולה להפסיק להשתתף באירועים של המנהלת, מה שיפגע בה כלכלית.
מכבי יכולה לקדם מבנה אחר לניהול הליגה (קומישינר למשל), והיא גם תהנה מתמיכה של י-ם.

יכולים לקרות כל מיני דברים שאנחנו לא יודעים.

אם נסתמך על האמירות החד משמעיות של פדרמן ברדיו, אז מבחינתי, זה שמכבי לא הולכת לקיים את חוק המתאזרחים, כבר שווה את הפרישה
ואת הצעד.

אז זה יפה מאוד שהוא עושה מהלכים בלי לדעת מה המטרה שלהם.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 29 דצמבר 2015, 13:55

http://one.co.il/Article/15-16/2,620,12 ... tml?ref=hp

יש מצב שיתחילו לעשות בת״ז מהליגה.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי ankram » 29 דצמבר 2015, 14:44

לא ילך , מכבי צריכה 2 משחקים בשבוע , אחד להריץ את מלוא הסגל והשני יורוליג , אתה מתאר פה מצב של 2 קבוצות שונות שכל אחת מהם משחקת משחק אחד בשבוע, אלא אם פוזל על ה VTB או אדריאטית , ולדעתי מכבי לא מכוונים לשם.
אני חושב ברמה אחרת דווקא בנושא הזה , כדי להוריד את האשמה הברורה של פדרמן ומזרחי הם דפקו פה ספין , הם מאשימים את המנהלת בבעיות של הקבוצה , בתכלס זה ספין כדי להוריד אותם מהמוקד , לספין הזה כמו כל ספין אין תוחלת.
מכבי מאשימה את חוק הצעירים , שהוא דופק אתה , אבל זה לא מנע ממנה להחתים את בלייזר או ברתולומיאו או בר טימור או סולומון , מכבי פשוט החליטה שהיא מחזיקה רק את שגב , כשחקן צעיר (אל תתרשמו מהדקות שלו , לדעתי זה יותר בגלל שלמכבי יש קו קדמי חרא מאשר איזה שהוא רצון לקדם אותו) ועוד איזה ילדון לא משמעותי , ולשחק שהיא רושמת 11 שחקנים , אז אפשר להגיד שהחוק דופק את מכבי , אבל גם אפשר להגיד שהנהלת מכבי עשתה טעות חמורה כבר שנתיים ופשוט לא משכילה להתחשב בחוק הזה כדי לבנות סגל בן 12 שחקנים , מה יותר פשוט להנהלת מכבי לעשות? נכון, להאשים את החוק.
כנ"ל לגבי מתאזרחים , שנה הבאה מותר 2 , למכבי כיום יש 3 שברור שפארמר לא ממשיך , אז מה הבעייה? אי אפשר להחתים 2 מתאזרחים טובים , 5 זרים טובים , ועוד 2-3 צברים טובים? מה עדיף? להאשים את המנהלת.
הדברים שאני יכול להגיד שהמכתב של מכבי צודק לחלוטין הוא ב 2 נושאים , חלוקת הכסף (פה ממש יש קייס לתביעה על ניהול כספי ציבור לא תקין) ועל הצורך להודיע 28 שעות לפני על הסגל , ב 2 הדברים האלו מכבי צודקת לחלוטין , אבל למה עכשיו? למה מכבי לא צעקו את זה לפני שנה? לפני חודשיים? בפתיחת העונה?
כי הרבה יותר קל להנהלת מכבי להגיד שהמנהלת אשמה ובכך לומר שבגלל המנהלת מכבי נראית כמו פח אשפה , מאשר להודות שהנהלת מכבי כשלה בחוק הצעירים , כשלה בהחתמת זרים (הרי לא באמת צריך יותר מ 5 זרים) , כשלה בהעמדת סגל , הקיצר כשלה.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי felix_r » 29 דצמבר 2015, 15:39

אני ממש לא מסכים איתך, אנקראם.

לדעתי איו שום צורך להשקיע את מלוא הכח במשחקי הליגה. אין שום סיבה שהשחקנים, שמקבלים מעט דקות ביורוליג, לא ישחקו 35 דקות בליגה, והכוכבים ינוחו רוב הזמן או ישותפו ל 10-15 דקות בלבד. מה זה משנה אם נפסיד הרבה משחקים ונסיים במקום השמיני? זה אפילו עדיף. עדיף לסיים במקום השמיני ולקבל ברבע גמר פליי-אוף את ירושלים בסידרה, מאשר לפגוש אותה במשחק אחד בגמר הפיינל פור.

אתה אומר שמכבי צריכה את הליגה בשביל להריץ הרכבים? אני ממש לא בטוח בזה. לא פעם נאמר על ידי שחקני מכבי, שבמשחקים הפנימיים באימונים של מכבי הרמה היא יותר גבוהה מרוב משחקי הליגה. אז אולי צריך להריץ את ההרכבים בתחילת העונה, בחודשים הראשונים, אבל לא באמצע העונה.

לגבי חוק הצעירים. חוק זה חוקק למטרה אחת בלבד: להוריד את הקבוצות העשירות יותר לרמה של הקבוצות העניות. הרי קבוצה כמו בני הרצליה לא יכולה להרשות לעצמה להחתים סגל של 10 שחקנים בכירים. גם לפני החוק הזה היא הייתה מחתימה איזה 5-6 שחקנים בכירים, והשאר היו שחקני נוער/עתודה, כי הם מקבלים משכורת חייל. עכשיו, לאחר שהחוק הזה נכנס לפועל, גם הקבוצות שיש להן כסף להחתים סגל רחב, חייבות לנהוג כמו בני הרצליה... החוק הזה לא עזר בכלום לצעירים. לא סתם המחקר שבדק והשווה את כל הליגות באירופה, הראה שבישראל הצעירים מקבלים הכי פחות דקות מכל הליגות. מקום אחרון. במקום שהצעירים האלה יקבלו הרבה דקות בליגה הלאומית ויתפתחו להיות שחקנים טובים יותר, הם סתם יושבים על הספסלים של הקבוצות בליגת-על.

חוק המתאזרחים זה בכלל קישקוש אחד גדול. הוא לא חוקי. הוא לא תורם בשום פנים לרמת הכדורסלן הישראלי. רק מאפשר לשחקן הישראלי להיות עוד יותר עצלן, כי המשכורת מובטחת בכל מקרה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי ankram » 29 דצמבר 2015, 16:44

felix_r כתב:אני ממש לא מסכים איתך, אנקראם.

לדעתי איו שום צורך להשקיע את מלוא הכח במשחקי הליגה. אין שום סיבה שהשחקנים, שמקבלים מעט דקות ביורוליג, לא ישחקו 35 דקות בליגה, והכוכבים ינוחו רוב הזמן או ישותפו ל 10-15 דקות בלבד. מה זה משנה אם נפסיד הרבה משחקים ונסיים במקום השמיני? זה אפילו עדיף. עדיף לסיים במקום השמיני ולקבל ברבע גמר פליי-אוף את ירושלים בסידרה, מאשר לפגוש אותה במשחק אחד בגמר הפיינל פור.

אתה אומר שמכבי צריכה את הליגה בשביל להריץ הרכבים? אני ממש לא בטוח בזה. לא פעם נאמר על ידי שחקני מכבי, שבמשחקים הפנימיים באימונים של מכבי הרמה היא יותר גבוהה מרוב משחקי הליגה. אז אולי צריך להריץ את ההרכבים בתחילת העונה, בחודשים הראשונים, אבל לא באמצע העונה.

לגבי חוק הצעירים. חוק זה חוקק למטרה אחת בלבד: להוריד את הקבוצות העשירות יותר לרמה של הקבוצות העניות. הרי קבוצה כמו בני הרצליה לא יכולה להרשות לעצמה להחתים סגל של 10 שחקנים בכירים. גם לפני החוק הזה היא הייתה מחתימה איזה 5-6 שחקנים בכירים, והשאר היו שחקני נוער/עתודה, כי הם מקבלים משכורת חייל. עכשיו, לאחר שהחוק הזה נכנס לפועל, גם הקבוצות שיש להן כסף להחתים סגל רחב, חייבות לנהוג כמו בני הרצליה... החוק הזה לא עזר בכלום לצעירים. לא סתם המחקר שבדק והשווה את כל הליגות באירופה, הראה שבישראל הצעירים מקבלים הכי פחות דקות מכל הליגות. מקום אחרון. במקום שהצעירים האלה יקבלו הרבה דקות בליגה הלאומית ויתפתחו להיות שחקנים טובים יותר, הם סתם יושבים על הספסלים של הקבוצות בליגת-על.

חוק המתאזרחים זה בכלל קישקוש אחד גדול. הוא לא חוקי. הוא לא תורם בשום פנים לרמת הכדורסלן הישראלי. רק מאפשר לשחקן הישראלי להיות עוד יותר עצלן, כי המשכורת מובטחת בכל מקרה.

אף אחד לא דיבר על להשקיע את מלוא הכוח במשחקי הליגה , אבל כמו כל קבוצת ספורט המשחקים ביחד הם אלו שמחשלים קבוצה ומגבירים את התיאום של השחקנים , בינם לבין עצמם , אולי אתה בונה על היורוליג שיעשה את זה אבל אני לא.
לצערינו השנה הרוסטר כ"ל כך חלש , שהאימונים של מכבי הם ברמה מתחת למשחקים בליגה , אולי זה השתנה עם האינטנסיביות של טבק , אבל עדיין יש בליגה סגלים עם גבוהים יותר איכותיים משל מכבי (מחדל בפני עצמו) כך שברמה הזאת האימונים של מכבי בינם לבין עצמם לא "מחשלים" אותה.

גם איך אתה מצפה להחזיק שחקנים בקבוצה שהם יודעים שהם רק משחקים בליגה? אחד מכוחות המשיכה של מכבי לגבי שחקנים ישראלים , היא שהיא נותנת להם את הבמה הגדולה באירופה , לא בשביל למלא איזה חור בשביל משחק ליגה.

גם קצת מצחיק לשמוע על זילזול בליגה , ביום שבו פדרמן את מזרחי לא יעשו מחול שדים לאחר הפסד בליגה , אולי אפשר לדבר על הרצת הרכבים.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי felix_r » 29 דצמבר 2015, 16:58

גם איך אתה מצפה להחזיק שחקנים בקבוצה שהם יודעים שהם רק משחקים בליגה? אחד מכוחות המשיכה של מכבי לגבי שחקנים ישראלים , היא שהיא נותנת להם את הבמה הגדולה באירופה , לא בשביל למלא איזה חור בשביל משחק ליגה

קודם כל לא אמרתי דבר כזה. אמרתי רק שהשחקנים הצעירים שמקבלים מעט דקות ביורוליג, יקבלו הרבה דקות בליגה. מה לא בסדר עם זה?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אבי » 29 דצמבר 2015, 19:49

מכבי חייבת לעזוב את הליגה לאלתר. ההשתתפות בליגה הזאת רק גורמת נזק לקבוצה. החוק הרוסי וההגבלה על מספר הזרים מאלצים את הקבוצה לשחק בהרכב אחד לליגה המקומית ובהרכב אחר ליורוליג. צריך כל שבוע בליגה להושיב שחקנים בכירים על הספסל בגלל כל מני חוקים דבילים כמו חוק הצעירים והחוק הרוסי. בגלל הליגה הקבוצה צריכה להחתים שחקנים ישראלים בינוניים שלא שווים את השכר המופקע שהם מקבלים.
אין שום סיבה להשאר בליגה הישראלית, במיוחד כשבשנה הבאה יש ליגה אירופאית עם יותר משחקים וכשיש ליגות אזוריות מצוינות שבהן מכבי יכולה לקחת חלק.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 29 דצמבר 2015, 20:33

פשוט אידיוטי ולא מציאותי

"אני לא יודע. לא פרשנו מהליגה. זו פרישה משיתוף פעולה עם המנהלת. לא נלך לפי החוקים של המנהלת. אנחנו בודקים מה אנחנו יכולים לעשות. זה אומר שאם יעבירו תקנה על מתאזרחים, לא נקיים אותה. נשחק לפי חוק דמינת ישראל, ולא לפי החוקים של אותם שלושה אנשים".
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 01 ינואר 2016, 11:56

טוב, עושה רושם שהעניינים מתחממים.
מכבי הורידה את המדבקות של המנהלת בצעד מחאתי, המנהלת הבטיחה שתקנוס את מכבי, והקבוצות האחרות בליגה, כבר
קוראות לחיקוק חוקים שיורידו נקודות על הפרת התקנון, מהסוג של מה שמכבי עשתה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4747241,00.html

הכל עוד יכול להסתדר ולהרגע, אבל נכון לכרגע זה נראה כמו הליכה בכיוון אחד, שבו מכבי עוזבת את הליגה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 01 ינואר 2016, 12:08

jol9 כתב:טוב, עושה רושם שהעניינים מתחממים.
מכבי הורידה את המדבקות של המנהלת בצעד מחאתי, המנהלת הבטיחה שתקנוס את מכבי, והקבוצות האחרות בליגה, כבר
קוראות לחיקוק חוקים שיורידו נקודות על הפרת התקנון, מהסוג של מה שמכבי עשתה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4747241,00.html

הכל עוד יכול להסתדר ולהרגע, אבל נכון לכרגע זה נראה כמו הליכה בכיוון אחד, שבו מכבי עוזבת את הליגה.

אני חושב שעוד רחוק היום שבו מכבי תעזוב את הליגה. יימצאו כנראה פשרה כלשהי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 01 ינואר 2016, 12:27

אני די בטוח שהבלגן הזה מחושב מראש...
אני גם די חושב שזה בדיוק מה שההנהלה רצתה...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי jol9 » 01 ינואר 2016, 12:50

אני מסכים עם שניכם. בכל זאת, הנהלת מכבי עשתה כאן צעד שמזעזע קצת את המערכת, וגורם לאנשים
לצאת מחוץ לאיזור הנוחות שלהם.
קשה לדעת מה יקרה, כי כל החלטה קטנה יכולה להפוך את הסירה המתנדנדת הזאת, ומשם כבר לא תהיה דרך חזרה.
למשל - קנס או הורדת נקודות בפועל למכבי, זה משהו שלדעתי ישבור את הכלים.
הדרך לשם עוד ארוכה, אבל כאמור, מספיקה לפעמים החלטה קטנה, או טיפוס על עץ גבוה מדי, בשביל שלא יהיה לאן לחזור.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Asf » 01 ינואר 2016, 13:39

מצויין! אולי יהיה קצת אקשן שישכיח במקצת את זה שאבד מאי העליה לטופ 16. :yahoo
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Asf

הודעהעל ידי my man » 01 ינואר 2016, 14:30

Asf כתב:מצויין! אולי יהיה קצת אקשן שישכיח במקצת את זה שאבד מאי העליה לטופ 16. :yahoo

דני מחכך עכשיו את ידיו בהנאה...בול מה שרצו שם!
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי yzafrir » 02 ינואר 2016, 23:38

my man כתב:
Asf כתב:מצויין! אולי יהיה קצת אקשן שישכיח במקצת את זה שאבד מאי העליה לטופ 16. :yahoo

דני מחכך עכשיו את ידיו בהנאה...בול מה שרצו שם!

אם האקשן הזה יוביל לכך שמכבי יאלצו לעזוב את הליגה בניגוד לרצונו של פדרמן אז אולי יצא מיזה כן משהו טוב בסוף.
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r ו־29 אורחים