מכבי ותמונת הפלייאוף

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מכבי ותמונת הפלייאוף

הודעהעל ידי התנין 2 » 01 אפריל 2023, 19:08

אם יש קבוצה שאפשר לעבור זו מונאקו, עם האולם המאוד לא ביתי שלה.
התנין 2

הודעהעל ידי felix_r » 01 אפריל 2023, 20:08

התנין 2 כתב:אם יש קבוצה שאפשר לעבור זו מונאקו, עם האולם המאוד לא ביתי שלה.

דווקא הוא ביתי, למרות שהוא מכוער
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 01 אפריל 2023, 21:16

אחדשיודע כתב:פליקס כשאין לך יתרון ביתיות, והקבוצה לא הוכיחה את עצמה בחוץ (בלשון המעטה) - אתה בכל מקרה בבעיה. כי אתה הרי חייב לקחת לפחות משחק אחד בחוץ. מה גם שהסטטיסטיקה עדיין נוטה בבירור לטובת הקבוצה שמחזיקה ביתרון ביתיות (גם בגלל שאיכות הקבוצות גבוהה יותר וגם בגלל יתרון הביתיות). אז רצוי להוכיח מסוגלות לקחת משחק חוץ קשה לפני הפלייאוף

זוכר איך עפנו עם יתרון הביתיות מול פרטיזן?
זוכר איך עברנו את מילאנו בלי הביתיות?

זה עניין פסיכולוגי. הקבוצה עם הביתיות על ההתחלה נמצאת בלחץ לא לאבד את הביתיות. הקבוצה האורחת מגיע עם פחות לחץ.

אז נכון, מול הספרדיות המנוסות, שרגילות לשחק סדרות פליי-אוף קשות בליגה, זה פחות משמעותי. אבל מול קבוצה פחות מנוסה כמו מונאקו, זה כן יכול לעבוד.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 01 אפריל 2023, 21:21

felix_r כתב:
אחדשיודע כתב:פליקס כשאין לך יתרון ביתיות, והקבוצה לא הוכיחה את עצמה בחוץ (בלשון המעטה) - אתה בכל מקרה בבעיה. כי אתה הרי חייב לקחת לפחות משחק אחד בחוץ. מה גם שהסטטיסטיקה עדיין נוטה בבירור לטובת הקבוצה שמחזיקה ביתרון ביתיות (גם בגלל שאיכות הקבוצות גבוהה יותר וגם בגלל יתרון הביתיות). אז רצוי להוכיח מסוגלות לקחת משחק חוץ קשה לפני הפלייאוף

זה עניין פסיכולוגי. הקבוצה עם הביתיות על ההתחלה נמצאת בלחץ לא לאבד את הביתיות. הקבוצה האורחת מגיע עם פחות לחץ.

אז נכון, מול הספרדיות המנוסות, שרגילות לשחק סדרות פליי-אוף קשות בליגה, זה פחות משמעותי. אבל מול קבוצה פחות מנוסה כמו מונאקו, זה כן יכול לעבוד.

אתה רוצה שאני אביא לך את הסטטיסטיקה המלאה? כמה קבוצות עם יתרון ביתיות העפילו לעומת אלו שלא? עזוב, זה לא קרוב בכלל.
ברור שהכל פסיכולוגי. גם לנצח בת״א זה פסיכולוגי, ובכל זאת קבוצות מתקשות לעשות את זה. האוהדים נכנסים להם לראש (ונותנים אנרגיות לשחקנים שלנו). והפוך - מכבי מתקשה מול קהל יריב או ללא הקהל הביתי שלה. אז על אחת כמה וכמה תתקשה בפלייאוף, אלא אם תוכיח שעשתה שינוי. והמשחק מול ז׳לגיריס הוא הזדמנות טובה להראות זאת. חוץ מזה שאם לא תנצח שם, אז הסיכוי שתקבל את מונאקו בפלייאוף נמוך יותר.
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 01 אפריל 2023, 22:02

אחדשיודע כתב:
felix_r כתב:

אתה רוצה שאני אביא לך את הסטטיסטיקה המלאה? כמה קבוצות עם יתרון ביתיות העפילו לעומת אלו שלא? עזוב, זה לא קרוב בכלל.
ברור שהכל פסיכולוגי. גם לנצח בת״א זה פסיכולוגי, ובכל זאת קבוצות מתקשות לעשות את זה. האוהדים נכנסים להם לראש (ונותנים אנרגיות לשחקנים שלנו). והפוך - מכבי מתקשה מול קהל יריב או ללא הקהל הביתי שלה. אז על אחת כמה וכמה תתקשה בפלייאוף, אלא אם תוכיח שעשתה שינוי. והמשחק מול ז׳לגיריס הוא הזדמנות טובה להראות זאת. חוץ מזה שאם לא תנצח שם, אז הסיכוי שתקבל את מונאקו בפלייאוף נמוך יותר.

אבל אתה שוכח את העובדה, שהקבוצות עם יתרון הביתיות הן הקבוצות שמראש יותר חזקות, ולכן הן זכו ביתרון הביתיות.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 01 אפריל 2023, 22:11

אני לא שוכח. ציינתי זאת. ועדיין יש משמעות קריטית ליתרון ביתיות. אחרת מכבי הייתה במקום הראשון בטבלה נראה לי (או בתחתית. תלוי איך מסתכלים על זה).
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 01 אפריל 2023, 22:39

אחדשיודע כתב:אני לא שוכח. ציינתי זאת. ועדיין יש משמעות קריטית ליתרון ביתיות. אחרת מכבי הייתה במקום הראשון בטבלה נראה לי (או בתחתית. תלוי איך מסתכלים על זה).

הביתיות עצמה חשובה, אף אחד לא מתווכח על זה. הטענה שלי היא שהשיטה של 1-2-2 זו שיטה שמלחיצה את הקבוצה בעלת יתרון הביתיות.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 01 אפריל 2023, 22:51

יכול להיות, אבל כולנו נדמה לי מסכימים שהיה עדיף עם יתרון ביתיות מאשר בלי. על אחת כמה וכמה במקרה שלנו. אנחנו סובלים מנחיתות בסגל/תקציב ביחס לשאר הקבוצות הבכירות - והביתיות איפשהו מפצה על הפערים. אז כן, אם הקבוצה טובה מספיק, אפשר לנצח גם בחוץ. אבל אם נסתכל על מה שקרה העונה במשחקי החוץ, זאת תהיה הפתעה גדולה מאוד אם יעשו זאת דווקא בפלייאוף. המשחק מול ז׳לגיריס יוכל אולי לעזור לנו להבין את הסיכויים לעשות זאת, והאם השינוי שאנחנו רואים לאחרונה הוא אמיתי - ולא סתם תקופה טובה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי TAYO » 01 אפריל 2023, 22:52

אחדשיודע כתב:יכול להיות, אבל כולנו נדמה לי מסכימים שהיה עדיף עם יתרון ביתיות מאשר בלי. על אחת כמה וכמה במקרה שלנו. אנחנו סובלים מנחיתות בסגל/תקציב ביחס לשאר הקבוצות הבכירות - והביתיות איפשהו מפצה על הפערים. אז כן, אם הקבוצה טובה מספיק, אפשר לנצח גם בחוץ. אבל אם נסתכל על מה שקרה העונה במשחקי החוץ, זאת תהיה הפתעה גדולה מאוד אם יעשו זאת דווקא בפלייאוף. המשחק מול ז׳לגיריס יוכל אולי לעזור להבין את הסיכויים לעשות זאת, והאם השינוי שאנחנו רואים לאחרונה הוא אמיתי - ולא סתם תקופה טובה.
אני חושב שקיבלנו רמז עבה נגד אנדולו…

Sent from my iPhone using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
TAYO

הודעהעל ידי אחדשיודע » 01 אפריל 2023, 22:58

TAYO כתב:
אחדשיודע כתב:יכול להיות, אבל כולנו נדמה לי מסכימים שהיה עדיף עם יתרון ביתיות מאשר בלי. על אחת כמה וכמה במקרה שלנו. אנחנו סובלים מנחיתות בסגל/תקציב ביחס לשאר הקבוצות הבכירות - והביתיות איפשהו מפצה על הפערים. אז כן, אם הקבוצה טובה מספיק, אפשר לנצח גם בחוץ. אבל אם נסתכל על מה שקרה העונה במשחקי החוץ, זאת תהיה הפתעה גדולה מאוד אם יעשו זאת דווקא בפלייאוף. המשחק מול ז׳לגיריס יוכל אולי לעזור להבין את הסיכויים לעשות זאת, והאם השינוי שאנחנו רואים לאחרונה הוא אמיתי - ולא סתם תקופה טובה.

כן, אבל אנאדולו לא טובה כמו ז׳לגיריס בבית העונה. הם הפסידו לוולנסיה, פנר, באסקוניה, באיירן, מכבי ופרטיזן (6 לעומת 4). וחוץ מזה - הם היו בתקופה רעה מאוד מולנו (הפסידו יומיים לפני כן ב-19 הפרש לכוכב). ז׳לגיריס מגיעה במומנטום וכשהיא פסע מהעפלה. אם היא תנצח את מכבי, סיכויים טובים שתצליח להעפיל בסופו של דבר. זה יהיה משחק הרבה יותר קשה מאשר מול אפס.
אחדשיודע

הודעהעל ידי TAYO » 01 אפריל 2023, 23:23

אחדשיודע כתב:
TAYO כתב:

כן, אבל אנאדולו לא טובה כמו ז׳לגיריס בבית העונה. הם הפסידו לוולנסיה, פנר, באסקוניה, באיירן, מכבי ופרטיזן (6 לעומת 4). וחוץ מזה - הם היו בתקופה רעה מאוד מולנו (הפסידו יומיים לפני כן ב-19 הפרש לכוכב). ז׳לגיריס מגיעה במומנטום וכשהיא פסע מהעפלה. אם היא תנצח את מכבי, סיכויים טובים שתצליח להעפיל בסופו של דבר. זה יהיה משחק הרבה יותר קשה מאשר מול אפס.
ברור… הכל נכון… מה שלא הפריע למכבי להפסיד משחקי חוץ כמו בפאו למשל… אז התקדמות מסוימת שמרמזת שמכבי בהחלט יכולה. יהיה מאד מאד מעניין בחמישי.

סמל אישי של המשתמש
TAYO

הודעהעל ידי Orel1234 » 03 אפריל 2023, 00:27

צחוק צחוק אבל יש סיכוי שאנחנו מגיעים למחזור האחרון מול ריאל בידיעה שאם אנחנו מנצחים אנחנו מקבלים את ריאל, ואם ריאל מנצחת היא מקבלת את באסקוניה, כך ששום קבוצה לא רוצה לנצח

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Orel1234

הודעהעל ידי אחדשיודע » 03 אפריל 2023, 01:52

Orel1234 כתב:צחוק צחוק אבל יש סיכוי שאנחנו מגיעים למחזור האחרון מול ריאל בידיעה שאם אנחנו מנצחים אנחנו מקבלים את ריאל, ואם ריאל מנצחת היא מקבלת את באסקוניה, כך ששום קבוצה לא רוצה לנצח

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

הבעיה כאמור שמכבי משחקת במחזור האחרון לפני כולם (יש משחקים יום אחרי), ככה שעשויות להיות קבוצות שיפעלו בהתאם לתוצאה במשחק מול ריאל. עדיף שכמה שיותר דברים יסגרו לפני המחזור האחרון.
אחדשיודע

הודעהעל ידי גל גל » 03 אפריל 2023, 15:38

אני לא יידע מה עדיף , שפוייתרס יהיה כשיר לפלייאוף או לא
מכבי 2025
קלארק בלאט
אדוורדס,יוקו,דיבה
נאוורה/פאלמר,מלקולם,לביא
הורד,ליף,ריימן
מוזס בראון,בייסי/ריברו,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי my man » 03 אפריל 2023, 15:42

גל גל כתב:אני לא יידע מה עדיף , שפוייתרס יהיה כשיר לפלייאוף או לא

שלא
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי A.Parker » 05 אפריל 2023, 15:07

ניצחון מחר והפסד של פנרבחצ'ה מבטיחים מקום 5?
A.Parker

הודעהעל ידי Shay_uzan » 05 אפריל 2023, 15:33

A.Parker כתב:ניצחון מחר והפסד של פנרבחצ'ה מבטיחים מקום 5?

כן זה יחסום גם את פנר וגם את פרטיזן לעקוף אותנו.
פנר צריכה ניצחון יותר מאיתנו ופרטיזן צריכה 2 יותר מאיתנו ובית משולש (שמכבי בו אחרונה) לא יכול להיווצר במידה ואנחנו מנצחים ופנר מפסידים, ניצחון שלנו גם גורר שפנר וזלגיריס לא יוכלו לעקוף אותנו במקום החמישי
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי A.Parker » 05 אפריל 2023, 15:44

קיצר מחר ערב דרמטי מאוד
A.Parker

הודעהעל ידי Adam » 06 אפריל 2023, 10:30

חג פסח ויורוליג שמח לכולם! הולך להיות היום מאוד מעניין!
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי אחדשיודע » 06 אפריל 2023, 23:30

אחדשיודע כתב:
Jack55 כתב:מצד שני שימו לב לדבר הבא :
אם מונאקו מנצחת את שני המשחקים וריאל מפסידה את שני המשחקים, מונאקו עוקפת את ריאל בטבלה
חייב לקוות להפסד של מונאקו באחד משני המשחקים (פרטיזן בית ואפס חוץ) בשביל שלא יקרה משהו בלתי צפוי

ריאל מארחת במחזור הבא את באיירן. אז אם הם לא מתכננים לנו הפתעות, העניין הזה אמור פחות או יותר להיסגר שם. אלא אם יווצר בית מרובע של אולימפיאקוס, ברצלונה, מונאקו וריאל שיסבך את העניינים גם באזור הזה (בבית מרובע - אולימפיאקוס ראשונה, ברצלונה שנייה, מונאקו שלישית וריאל רביעית). אבל כדי שזה יקרה; אולימפיאקוס צריכה להפסיד פעמיים (בחוץ מול הכוכב ובבית לבאסקוניה), מונאקו צריכה לנצח פעמיים (בבית את פרטיזן ובחוץ את אפס), בעוד ברצלונה (מילאנו בחוץ ו-ולנסיה בבית) וריאל (באיירן בבית ומכבי בחוץ) צריכות לעשות 1-1. כלומר, ניצחונות של ריאל ואולימפיאקוס (ו/או הפסד של מונאקו) יסגרו את הפינה הזאת לחלוטין כבר במחזור הבא.

viewtopic.php?f=2&t=5160&p=725211#p725211
אחדשיודע כתב:ריאל מנצחת את באיירן 67:79. מה שמשאיר רק תרחיש של בית מרובע כדי שמונאקו תסיים 3 וריאל 4. בכל מקרה, כך או כך, מכבי תצטרך לנצח שבוע הבא את ריאל בשביל הסיכוי לפגוש את מונאקו בפלייאוף (דרך המקום ה-5 או ה-6). הפסד כנראה יביא אותנו למקום 7-8
אחדשיודע

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־22 אורחים