קובי כתב:כמובן שאני מתנגד באופן נחרץ לגזירות ליגת קופל וחושב שצריך לפעול כנגד זה בכל דרך אפשרית, גם אם ב"ייבוש" הליגה למשך שנה-שנתיים. לתת לליגה עובדה שהמשחק המרכזי בה יהיה ירושלים נגד בני השרון. נראה אם בראשון לציון יתמלאו היציעים, אם מכבי לא תגיע לשחק שם. אולי רק אז, מכבי תוכל להחזיר את הכבוד הראוי לה. כבוד שהחל להירמס אי שם בחוק בריסקר ושיאו נרשם בביטול הפלייאופים לטובת הכרעת הליגה ב-2 ערבי הפיינל פור.
יחד עם כל זאת, אני לא חושב שמכבי צריכה להיבנות רוחבית כ"כ כפי שקרה השנה, מאחר ותקציבה של מכבי איננו מהגדולים באירופה ובעיניי דיי ב-4 זרים בלבד, שאליהם יחברו ששת הישראלים האיכותיים בשוק השחקנים השיראלי (מלבד כספי) בדמותם של לאנדסברג, הלפרין, אוחיון, פניני, בלו ואליהו, כאשר השחקן ה-11 יכול להיות סנטר כחול לבן, לדוגמא רות'בארט (בעיניי מיותר להחזיק זר שלישי זר בעמדת הסנטר, כשיש את סופו והנדריקס) ואם תרצו - הזר החמישי והשחקן ה-11 או ה-12 שיהיה בתחלופה עם 4 הזרים בליגה יהיה מצ'באן.
דיי ל-7 זרים ורכבת השחקנים הבלתי נגמרת. מיותר לחלוטין. 4, או 5 עם מצ'באן לכל היותר.
הרכב שכזה, יביא למיצוי מקסימלי מתקציב השחקנים ויוכל לרכז את החלק הארי בתקציב השחקנים לטובת ארבעת הזרים המובילים (בחשיבות הסדר הזה): רכז זר, סופו, סמול פורוור והנדריקס.
וככלל אצבע מובהק - לא ל-3 מסגרות.
זה אולי טוב בתאוריה (אם כי גם בזה אני לא משוכנע)אבל לחיים של קבוצה יש דינמיקה משלה .
קח את המצב של מכבי כרגע - מכבי תעשה הכול כדי להשאיר את הנדריקס וסופו , נדמה לי שזה מקובל כמעט על כולם פה , מאצבאן בדרך לחזור שנה הבאה (אין שום סיכוי שזה לא יקרה , למה בדיוק החתימו אותו ל-5 שנים אם אחרי עונה גדולה שהוא מממש את הפוטנציאל לא יחזירו אותו ) , את לאנגפורד מכבי ממש תשתדל להשאיר וכבר הגענו ל-4 , אתה צריך רכז זר בכיר , זה נראה לי ברור מאליו.
ועכשיו השאלה היא האם הלפרין מגיע ואפשר איכשהו להסתפק ב-5 זרים עם חמישיה של רכז , הלפרין ,לאנגפורד , סופו ואליהו/מאצ'באן או שהלפרין נשאר בספרטק ומכבי חייבת 6 זרים.
אגב ממש לא נראה לי שבלאט יוותר על סמית כל כך מהר בניגוד למה שנדמה פה לפעמים.