הכנות לעונה הבאה + הסגל שלכם

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הכנות לעונה הבאה + הסגל שלכם

הודעהעל ידי yzafrir » 23 אפריל 2015, 22:25

עזבו רגע אם הרשימה שגלדסטון הביא אמיתית או לא , זה מעומדים לא רעים בכלל.
מקלין מאוד הרשים אותי העונה וכך גם תומפקינס . בובן אין בכלל מה לדבר כי עכשיו בשיא הפריחה שלו וכך גם המחיר. אם הוא ילך לברצלונה שתשחרר את הגרמני שלה הוא גם יכול להיות אופציה טובה .
אין טעם להיכנס להרפתקאות של החלפת רוב הסגל . פארגו עשה עונה טובה ובשכר שהוא מקבל יהיה קשה למצוא גארד יותר טוב. על השמות שהוזכרו כמחליפים כמו פארמר או רוצ'סטי כנראה יהיו יקרים משמעותית .
מכבי צריכה לחפש מחליף להיינס שמה שהיא צריכה להחליט זה איזה סוג של שחקן להביא . ששתיים קלאסי שמתמחה בקליע מבחוץ או קומבו שיכול גם לנהל משחק ? אישית האופציה השנייה חביבה עלי יותר והוכיחה את עצמה בעבר יחד עם פארגו ( פרקינס , מקל ) . אנחנו שוכחים שחסרים לנו העונה שתי קלעי שלשות שהיו טובים בתחילת העונה ( פניני ולאנדסברג ) שיהיו זמינים בעונה הבאה. מה גם ששחקן כמו פניני חשוב מאוד בהקשר של הפעלת הגבוהים .
יוני , לא הבנתי איך מליון דולר ברוטו ( חצי מיליון נטו ) בכלל מתקרב ל 1.2 מיליון נטו על סמית' ? אם ליאור קיבל פה יותר ולאנדסברג מקבל קרוב לזה אז אני בהחלט חושב שמגיע למקל כזה שכר ובכלל להיות הישראלי היקר במכבי עונה הבאה. ואני עדיין אשמח לראות אותו בנוסף ליוגב ועוד זר ולא במקום אחד מהם. מכבי חייבת 4 גארדים איכותיים לעונה כלכך ארוכה.

לגבי סופו , זה שאלת מיליון הדולר איזה סופו נראה חוזר מהחופש עונה הבאה ואישית אחרי מה שהוא עבר העונה אני די מאמין שנראה ספורטאי בוגר שעבר מהפך מרגיש מחוייב לקבוצה והקהל שהאמין בו גם ברגעים קשים . הייתי רוצה לראות מקרה צ'ורצ'יץ' שוב פעם .
אבל מכיוון שאסור לקחת סיכון חייבים לבדוק בקיץ אופציות רציניות כמו ראדוליצה ומקסימום אם סופו לא חוזר לכושר אז אנחנו נישארים עם סנטר רציני ומביאים קפיץ אמריקאי במקום סופו במקרה "הרע " או המקרה הטוב שסופו כן חוזר לעצמו ואז נישארים עם שני סנטרים רצינים ( סופו וראדוליצה ) וסנטר שלישי כמו רוזנפלט אם רוצים משחק מהיר יותר.
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 23 אפריל 2015, 22:35

LIAV10 כתב:מי השניים?

טריי תומפקינס וג׳וש דאנקן.

מי שיכול להיות השם המפתיע של הקיץ זה לינאס קלייזה.
הוא עשה ארגזים של כסף בקריירה, והחוזים שלו בקריסה חדה מעונה לעונה.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי yzafrir » 23 אפריל 2015, 22:47

יש כלכך הרבה אפשריות לשחק בבניית הסגל לשנה הבאה שזה מטורף .
אני יתחיל בבאנקרים שלי לעמדת הגארדים שזה פארגו ויוגב וכבר הסברתי את עצמי מספיק למה.
האפשרויות איך לבחור את השחקנים לידם תלוי בתפקיד שמיעדים לפארגו .
אופציה 1
עמדה 1 : פארגו , יוגב
עמדה 2 : קומבו זר , יבזורי .
זה האופציה הזולה . מצד אחד פארגו נשאר רכז ראשון אבל יש קומבו שיכול לגבות אותו ואת הקליעה מבחוץ יביא בעיקר יבזורי .
זו האופציה הפחות מעודפת עלי.
אופציה 2
עמדה 1 : מקל , יוגב
עמדה 2 : פארגו , זר .
הזר השני לעמדה 2 יכול להיות או שתיים קלאסי שמתמחה בקליעה מבחוץ או אפילו סווינגמאן אבל מה שבטוח הוא יהיה יחסית זול .
פארגו במקרה הזה הוא על תקן הקומבוגארד מה שיוריד ממנו לחץ אבל גם יתן לו מספיק אפשרויות להתבטא .
מקל ופארגו לדעתי יכול לעבוד פצצה ביורוליג גם מבחינה קבוצתית ( מקל יודע להפעיל גבוהים מצויין ) וגם כשניצטרך פעולות אישיות שיבוצעו ע"י פארגו או הזר השני אם ניפגע בו כמו שצריך .
זו האפציה המעודפת עלי וברור שהיא היותר יקרה אבל עדיין בגדר הסביר ( פארמר ופארגו יחד זה חלום אבל ממש לא הגיוני... )
לגבי שאר העמדות אגיב בהמשך
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי yzafrir » 23 אפריל 2015, 22:51

החציל האצטקי כתב:

ונראה שכך גם הקריירה שלו . קלייזה הוא הד קייס שממש לא הייתי רוצה במכבי .
מעדיף להשאיר את רנדל ואלכסנדר בתור עמדה 4 זולה ולא רעה בכלל. אני די בטוח שאם אלכסנדר היה מגיע בתחילת העונה היינו רואים ממנו הרבה יותר ואם יקבל אזרחות אז בכלל אין טעם לשנות.
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי rc4991 » 23 אפריל 2015, 22:55

החציל האצטקי כתב:

קלייזה אגואיסט שזורק מלא מבחוץ וחוץ מזה לא עושה כלום והוא גם ריבאונדר גרוע
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 23 אפריל 2015, 22:59

פלייס בסדרה הזו על הפנים....אני חושב שאין מה לחשוב עליו...
נערך לאחרונה על ידי my man בתאריך 23 אפריל 2015, 22:59, נערך פעם אחת בסך הכל.
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 23 אפריל 2015, 22:59

אני לא חושב שצריך להביא אותו. אבל אני כן חושב שהוא הולך לצנוח ברמת השכר לרמה כזאת שהוא אשכרה יכול לבוא לשחק פה על הספסל.
זו אופציה די ריאלית.

הוא גם כן שחקן מנוסה וסקורר מגוון ומטורף, שזה משהו שהקבוצה העונה הייתה מברכת עליו.
נערך לאחרונה על ידי החציל האצטקי בתאריך 23 אפריל 2015, 23:05, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי yzafrir » 23 אפריל 2015, 23:03

my man כתב:פלייס בסדרה הזו על הפנים....אני חושב שאין מה לחשוב עליו...

ועדיין הוא כשרון אדיר שיכול עוד להשתפר. מזכיר לי מאוד את ספליטר .
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי rc4991 » 23 אפריל 2015, 23:06

לדעתי יש לו המון פוטנציאל והוא כבר הוכיח את זה בקאחה ובנבחרת הגרמנית
היכולת (והדקות) שלו בבארסה רק מורידות לו את המחיר והופכות אותו לריאלי עבורנו (למרות שעכשיו הסנטר המועדף עלי הוא ראדוליצה)
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 23 אפריל 2015, 23:07

yzafrir כתב:

ועדיין הוא כשרון אדיר שיכול עוד להשתפר. מזכיר לי מאוד את ספליטר .

לא יודע..שמע הוא רך ואולי' פשוט הולכים עליו בהתקפות...
גם בהתקפה הוא לא משו לספר עליו בבית...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 23 אפריל 2015, 23:40

שומעים
בארסה הולכת לריבילד

כל המועמדים... תוותרו
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי יוסי22 » 23 אפריל 2015, 23:41

yzafrir כתב:עזבו רגע אם הרשימה שגלדסטון הביא אמיתית או לא , זה מעומדים לא רעים בכלל.
מקלין מאוד הרשים אותי העונה וכך גם תומפקינס . בובן אין בכלל מה לדבר כי עכשיו בשיא הפריחה שלו וכך גם המחיר. אם הוא ילך לברצלונה שתשחרר את הגרמני שלה הוא גם יכול להיות אופציה טובה .
אין טעם להיכנס להרפתקאות של החלפת רוב הסגל . פארגו עשה עונה טובה ובשכר שהוא מקבל יהיה קשה למצוא גארד יותר טוב. על השמות שהוזכרו כמחליפים כמו פארמר או רוצ'סטי כנראה יהיו יקרים משמעותית .
מכבי צריכה לחפש מחליף להיינס שמה שהיא צריכה להחליט זה איזה סוג של שחקן להביא . ששתיים קלאסי שמתמחה בקליע מבחוץ או קומבו שיכול גם לנהל משחק ? אישית האופציה השנייה חביבה עלי יותר והוכיחה את עצמה בעבר יחד עם פארגו ( פרקינס , מקל ) . אנחנו שוכחים שחסרים לנו העונה שתי קלעי שלשות שהיו טובים בתחילת העונה ( פניני ולאנדסברג ) שיהיו זמינים בעונה הבאה. מה גם ששחקן כמו פניני חשוב מאוד בהקשר של הפעלת הגבוהים .
יוני , לא הבנתי איך מליון דולר ברוטו ( חצי מיליון נטו ) בכלל מתקרב ל 1.2 מיליון נטו על סמית' ? אם ליאור קיבל פה יותר ולאנדסברג מקבל קרוב לזה אז אני בהחלט חושב שמגיע למקל כזה שכר ובכלל להיות הישראלי היקר במכבי עונה הבאה. ואני עדיין אשמח לראות אותו בנוסף ליוגב ועוד זר ולא במקום אחד מהם. מכבי חייבת 4 גארדים איכותיים לעונה כלכך ארוכה.

לגבי סופו , זה שאלת מיליון הדולר איזה סופו נראה חוזר מהחופש עונה הבאה ואישית אחרי מה שהוא עבר העונה אני די מאמין שנראה ספורטאי בוגר שעבר מהפך מרגיש מחוייב לקבוצה והקהל שהאמין בו גם ברגעים קשים . הייתי רוצה לראות מקרה צ'ורצ'יץ' שוב פעם .
אבל מכיוון שאסור לקחת סיכון חייבים לבדוק בקיץ אופציות רציניות כמו ראדוליצה ומקסימום אם סופו לא חוזר לכושר אז אנחנו נישארים עם סנטר רציני ומביאים קפיץ אמריקאי במקום סופו במקרה "הרע " או המקרה הטוב שסופו כן חוזר לעצמו ואז נישארים עם שני סנטרים רצינים ( סופו וראדוליצה ) וסנטר שלישי כמו רוזנפלט אם רוצים משחק מהיר יותר.

השאלה היא גם מה המחיר של שחרור סופו , אני לא בטוח שיש למכבי אופציה לצאת מהחוזה אחרי שנה ... צריך לחשוב גם על זה .

זה עוד יכול לעלות למכבי חצי מיליון דולר רק על הפרת החוזה , משהו שמכביד כל שנה על התקציב .

לא יודע למה אבל איכשהו המערכת של מכבי בנויה ככה שאם כל הבניה של הקיץ תהיה רק בעמדה אחת והיא הבק אפ לפארגו יש לי הרגשה שמכבי תעשה אקסטרה מאמץ כדי לבנות קבוצת פיינל פור , יש זמירות חדשות שמגובות עד עכשיו בהחתמות גבוהות יחסית והניחוש שזה יבוא על חשבון החתמות אחרות הוא כאמור רק ניחוש .
נערך לאחרונה על ידי יוסי22 בתאריך 23 אפריל 2015, 23:47, נערך פעם אחת בסך הכל.
יוסי22

הודעהעל ידי MTA2311 » 23 אפריל 2015, 23:43

החוזה המקורי של סופו לא בתוקף, כי הוא לא עומד בתנאים שלו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 23 אפריל 2015, 23:45

החציל האצטקי כתב:אבל אם רנדל משחק 30 דקות, ונצא מנקודת הנחה שהסנטר שלך לא יאיים בטווחים גדולים יותר מ4-5 מטר מהסל, אתה תמשיך לשחק 2 על 5 בהתקפות.
מכבי חייבת את השחקן שיתן לה את הדקות בשתי העמדות. כזה שיהיה מספיק מוכשר כדי להוריד כדור ולצלוף מרחוק, ובמקביל מספיק פיזי וארוך כדי להרביץ בעמדה 5.
אני מכיר שניים כאלה שאני מאמין שהם ברמה. אף אחד מהם לא יעלה פחות מחצי מליון דולר. תמרח את זה לקיץ והמחיר גם יגיע לכפול.

מכבי עובדת נכון סה״כ.

לגבי מריאנוביץ׳- הוא או בNBA או בברצלונה.

בסה"כ אני די מסכים. זה מתאים לסגנון הניהולי של מכבי גם... הבעיה היא שמכבי לא מספיק יצירתית מחשבתית. היא מביאה שני מספרי
4 ושני סנטרים, ועוד איזה גולם שמשחק בעמדות 4-5, ובסה"כ מבזבזת די הרבה כסף סתם.

יכול להיות שהרבה יותר נכון לסגור שלושה שחקנים ברמה זהה שיחלקו ברוב הדקות בשתי העמדות (גם סמית' יכול לתת דקות
במקרה הצורך). במקרה כזה באמת אחד מהם חייב להיות עם קליעה מבחוץ.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 23 אפריל 2015, 23:45

יוסי , הסטטוס של סופו השתנה בגלל מה שקרה איתו בקיץ ואני בטוח שלמכבי יש אפשרות להתנתק מהחוזה שלו בסכום נמוך . בטח אם הוא לא עומד בתנאים של המשקל כמו שקרה בקיץ . אבל אני מקווה שנראה ממנו מהפך כמו שהיה עם צ'ורה בזמנו ( למי שזוכר )
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי יוסי22 » 23 אפריל 2015, 23:46

yzafrir כתב:יש כלכך הרבה אפשריות לשחק בבניית הסגל לשנה הבאה שזה מטורף .
אני יתחיל בבאנקרים שלי לעמדת הגארדים שזה פארגו ויוגב וכבר הסברתי את עצמי מספיק למה.
האפשרויות איך לבחור את השחקנים לידם תלוי בתפקיד שמיעדים לפארגו .
אופציה 1
עמדה 1 : פארגו , יוגב
עמדה 2 : קומבו זר , יבזורי .
זה האופציה הזולה . מצד אחד פארגו נשאר רכז ראשון אבל יש קומבו שיכול לגבות אותו ואת הקליעה מבחוץ יביא בעיקר יבזורי .
זו האופציה הפחות מעודפת עלי.
אופציה 2
עמדה 1 : מקל , יוגב
עמדה 2 : פארגו , זר .
הזר השני לעמדה 2 יכול להיות או שתיים קלאסי שמתמחה בקליעה מבחוץ או אפילו סווינגמאן אבל מה שבטוח הוא יהיה יחסית זול .
פארגו במקרה הזה הוא על תקן הקומבוגארד מה שיוריד ממנו לחץ אבל גם יתן לו מספיק אפשרויות להתבטא .
מקל ופארגו לדעתי יכול לעבוד פצצה ביורוליג גם מבחינה קבוצתית ( מקל יודע להפעיל גבוהים מצויין ) וגם כשניצטרך פעולות אישיות שיבוצעו ע"י פארגו או הזר השני אם ניפגע בו כמו שצריך .
זו האפציה המעודפת עלי וברור שהיא היותר יקרה אבל עדיין בגדר הסביר ( פארמר ופארגו יחד זה חלום אבל ממש לא הגיוני... )
לגבי שאר העמדות אגיב בהמשך

אני יודע שפליקס לא אוהב את זה אבל לאנדסברג ישחק לא מעט בעמדות הגארד ברגע שפניני יחזור בהתחשב בזה שסמית מקבל 30+ דקות למשחק בעמדה 3 ופניני יקבל את הדקות הנותרות או את רובן .

אלכסנדר ורנדל יקבלו את הדקות בעמדה 4 ככה שגם שם סמית לא ישחק יותר מידי ובסופו של דבר לאנדסברג יקבל את הדקות שלו גם ביורוליג עם ההתקדמות שהוא עשה והחוזה שהוא קיבל .

ולמען האמת הוא עשה את זה לא רע בכלל בשלב הראשון של הטופ 16 לפני שנפצע ולטעמי גמר למכבי את העונה עם הדלילות בקו האחורי והעומס הלא סביר שנפל על שחקנים מסויימים בליגה .
יוסי22

הודעהעל ידי jol9 » 23 אפריל 2015, 23:50

yzafrir כתב:עזבו רגע אם הרשימה שגלדסטון הביא אמיתית או לא , זה מעומדים לא רעים בכלל.

סמית' עדיין ממוסה כזר, ולכן המליון דולר שסמית' מקבל נטו זה לא הרבה יותר בברוטו.
בכל אופן, זה לא מאוד משנה. אני כבר אמרתי לפני זה, שיש הבדל גדול בין שחקנים ישראלים שהגיעו לשכר הזה ויותר, כששיחקו במכבי,
והוכיחו את עצמם בה, לבין כאלה שלא.
מקל עשה סיבוב בNBA, בו לא באמת שיחק כדורסל, ועכשיו הוא מנסה להשתלב בקבוצה חביבה ברוסיה, ולא ברור כרגע מה מידת ההצלחה.
למה שמכבי תשלם כ"כ הרבה כסף עליו?

אני כן מסכים, שמכבי פיספסה הזדמנות, גם לקחת את מקל בזול וגם לאפשר לו להוכיח את עצמו בשביל החוזה הבא.

צריך לזכור גם שיש את עניין המס, ושלמקל לא יהיה משתלם לחזור לארץ בכל מצב, כמו שהיה בזמנו עם הלפרין.

לדעתי הסיכוי של מקל לשחק במכבי בפרט או בארץ בכלל הם מאוד נמוכים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 23 אפריל 2015, 23:50

יוסי, אל תהיה בטוח, שאלכסנדר ישאר אם הוא לא מקבל אזרחות
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי יוסי22 » 23 אפריל 2015, 23:56

felix_r כתב:יוסי, אל תהיה בטוח, שאלכסנדר ישאר אם הוא לא מקבל אזרחות

מקבל ...

בכל מקרה עמדה 3 נעולה עם סמית ופניני שיקבלו לפחות 40 דקות משותפות מה שישאיר פירורים ללאנדסברג בעמדה הזו אלא אם כן ישאירו בור בעמדה 4 לצד רנדל וסמית יוסט לשם לדקות מסוימות .

נראה לי שגם אם אלכסנדר ישוחרר יביאו שחקן אחר לעמדה 4 כי רנדל לא יכול להחזיק את העמדה הזו לבד וסמית בעמדה הזו זה אילוץ ולא משהו לבנות עליו עונה ושוב נשארנו עם עומס בעמדות האלו .
יוסי22

הודעהעל ידי felix_r » 23 אפריל 2015, 23:58

יוסי22 כתב:
felix_r כתב:יוסי, אל תהיה בטוח, שאלכסנדר ישאר אם הוא לא מקבל אזרחות

מקבל ...

בכל מקרה עמדה 3 נעולה עם סמית ופניני שיקבלו לפחות 40 דקות משותפות מה שישאיר פירורים ללאנדסברג בעמדה הזו אלא אם כן ישאירו בור בעמדה 4 לצד רנדל וסמית יוסט לשם לדקות מסוימות .

נראה לי שגם אם אלכסנדר ישוחרר יביאו שחקן אחר לעמדה 4 כי רנדל לא יכול להחזיק את העמדה הזו לבד וסמית בעמדה הזו זה אילוץ ולא משהו לבנות עליו עונה ושוב נשארנו עם עומס בעמדות האלו .

יש אפשרות שה-4 המחליף יהיה בנדר, (מה גם שסמית', פניני וג'ייק כהן יכולים במקרה הצורך לתת דקות בעמדה)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Cobra, Google [Bot], Google Adsense [Bot], מרסר ו־30 אורחים